Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok LyanyokAngyalok!!!:)

Remelem mindenki jol van ma! Es remelem ma nem lesz olyan nagyon meleg Ratok! Allitolag megy feletek egy huvosebb legkor ezt ma lattam itt reggel a tv-ben. Nem hideg lesz csak egy kellemes huszon x fok. A nemeteknel mar ott van es az osztrakoknal is.

Virag, keresedre bejelentkezem, hogy jol vagyok!:):) Ugye, Te is es a pocid is!

Nitat nem is kerdem O biztosan csobog mar a medenceben a gyerkocokkel.:)

Nika tok jol leszoktattad Gergot a pelusrol!! Pottyok, rendben, mulnak szepen?

Virag probald azt meg, en legalabbis igy csinaltam gyerekcsosz koromban, ugyanis anyuka kozolte, hogy szoktassam ra a gyereket a szobatisztasagra. A gond az volt, hogy alig mult meg el 1 eves. Szoval en ugy csinaltam, hogy csupaszon jarkalt az udvaron en meg lesben alltam es amikor pisilt, ala toltam a bilit aztan taps es udvrivalgas+korbemutogattuk mindenkinek, hogy jujjj, de ugyes volt a gyerek. Nagy dolganal is lesben alltam, nem volt nehez mivel O ilyenkor mindig elvonult egy sarokba vagy megallt es nezett lefele. Ekkor is ugrottam, mint nyul a bokorbol, igy a nyaron sikerult raszoktatni a bilire. Meg olyat is csinaltam amikor nyugodtabb napja volt es nem rohangaszos, hogy bilin ulve meseltem neki, mondtam neki mondokakat es ha szerencsem volt akkor a meseora utan volt a biliben termes, de olyan is volt, hogy hallottam, hogy csurog es mondtam neki, hogy na, most pisikel es hu de szuper igy kell ezt ide a bilibe. Persze ez csak egy otlet a sok kozul es persze ez gyerekfuggo csak azert irtam le, hatha latsz benne fantaziat. Puszikallak!

Katiiiii, merre vagy? Mi van Veled? Piri? Nem piri??! Nalam nem piri, ho magasan.

Beze majd irjal neha! Es a 12. hetes uh-rol majd informalj am bennunket legy szi!!!!

Bettike, Te hogy vagy?
Vendég
 


A beszedre nekem is van kivetelem. A szomszedaink magyarok es van egy masfel eves lanyuk. Na, jo nem masfel, 1 ev 4 hos, de semmit nem beszel. Illetve gagyaraszik vagy gugyoreszik de az apa-t tegnap mondta ki eloszor viszont ugy, hogy en pl. nem ertettem csak tudtam, hogy ezt kell kihallanom mivel mondta az anyja, hogy mond, hogy apa. Meg annyit mond meg, hogy hoppa de ezt sem erteni, ha nem tudod, hogy mit kell hallanod. A hallasa tokeletes es ugy egyebkent okos kislany. Nala persze lehet, hogy bekavar a 2 nyelv egyuttes hallasa, hiszen heti 3x bolcsiben van es ott ugye az angolt hallja. Angolul annyit mond, up! De ezt sem igazan lehet kihallani. Az agya viszont, mint a penge ezt mar tapasztaltam! :D
Vendég
 


bogár helló: piri nincs nálam sem. sem pattanások és társaik.... a hőm az stagnál már jó ideje. nem emelkedik, de max csak 1-et csökken, amit vissza is ugrik másnapra.

nika: nekem is eszembe jutottatok, hogy tutira pancsikáltok már!!!!

csillag: bence a kivételek, szerintem egy kissé megkésett beszédfejlődéssel, de ha a többi terület oké, akkor biztos minden jól fejlődik. ha beszédhibás, akkor ne javítgassátok, hanem rengeteg ökörködős fújós, berregős, hangutánzós játékot játsszatok.-ez is csak egy tanács. kösszetek egy-egy képhez, tárgyhoz egy-egy hangot. méhecske: zzzzz, maci szereti a mézet, simizi a pocakját, ha jól lakoott, hogy: mmmm. ez egy jól bevált differ nevezetű programcsalád, amelyet én sikerrel akalmazok. ha gondolod, majd priviben leírom az összes képhez, tárgyhoz kötött hangot. a lényeg, minden héten 2-őt elővenni. persze egy adott sorrendben.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 

 
 

hallótátok h 2012től visszaállitják a gyest?
elvieleg visszamenőleg is,szoval én is kaphatok majd a 2 év után még 1 évig,meg aki most szül az is.

KépKép
bettike83
 
 


Igen, igen, en olvastam Bettike!!:-))) Ez nagyon jo dolog! Itt angliaban csak 9 honapot fizet az allam am!! Szoval ha ehhez nezem akkor meg a 2 ev is nagyon jo! Viszont ez csak akkor 9 honap, ha szules napjaig dolgozol. Ha nem es mondjuk 7-8 hosan mar nem mesz be melozni akkor innentol szamit a 9 honap es akkor csak esetleg a gyerek 7-8 hos koraig tudnak az anyukak otthon maradni. Ez..eleg szomoru szerintem. Mi mas marad, mint a gyerekcsosz vagy a bolcsi ami egy vagyonba kerul. Ezt ertsetek ugy, hogy itt 800 font a minimalber es ennyibe kerul a gyerek egy havi bolcsije itt is a szomszednak ugy, hogy csak heti 3 napot jar a gyerek. Szoval...draga. Es mi bevandorlok szinte minimalbert keresunk. A szomszed is csak azert engedheti meg maganak mert kicsivel tobb az orabere, mint a minimalber igy meg valami marad is a zsebukben. Bar en lehet, hogy nem jarnek igy sem dolgozni inkabb maradnek itthon a gyerekkel. Persze nem ismerem az anyagi helyzetuket.
Vendég
 


Kati, tok jo, hogy se piri, se patti!!

Atkuldod Nekem privibe amiket a Viragnak felajanlottal? Nagyon erdekelne! Koszi!
Vendég
 


bogárka

és ti nem si tervezitek h magyarba vissza jöttök?igy elég gáz a gyerek nevelés..alig vagy a picivel otthon.

KépKép
bettike83
 
 


Sziasztok!

Bogárka, kati, szerintem lassan tesztelhetnétek. :wink: Mondom én, aki 1 hetet várt vele, :oops: szóval én megértelek titeket teljesen!

Bogárka, jó kérdés, szerintem csak annyi, hogy az integráltnál több mindent néznek, nemcsak 1 értéket.

Csillag, Lexi 13 hónapos koráig szopott, most mildibé banános tápszert kap, szereti. A meleget szerintem jobban bírja nálam, szerencsére ő is sokat iszik, kis viribkirálynő. :D

kati, én 3 évesen kezdtem beszélni, diplomát is szereztem közben, szóval ez szerintem abszolút gyerekfüggő. Lexi mond pár szót, de nem erőltetem, mivel egyszerre ő is két nyelven tanul.

Nita, aranyosak a gyerekek. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Nem tervezek hazamenni csak szulni. Nem tudom hogyan lesz, mikent lesz. Lehet, hogy majd a parom huga ki fog koltozni es O lesz a gyerekcsoszunk, most is ebbol el csak Ausztriaban. Igy meg tudnam oldani es nem dolgoznek en sem majd csak par napot azt is csak 5-7 oraban. Nem tudom meg mi lesz, ki fog alakulni. Haza semmikepp nem megyunk. Ezt a reszet pedig megoldjuk majd valahogyan. Az is lehet, hogy itthon maradok 3 evig, a parom vegulis nem rosszul keres es most mar gyujtogetunk 2 eve e celbol, hogy ha megis itthon maradok ne kopjon fel az allunk. A tobbit meg az elet ugyis lerendezi.
Vendég
 


beze: a kétnyelvűség az teljesen más dolog. ott érthető a késői beszédindulás.

képzeljétek! most telefonált az anyukám. a mamámnak combnyaktörése van. elesett. éppen műtik!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Beze, Neked hogy-hogy ket nyelv van a gyereknek? Meselj!!!!
Egyebkent azert is nem tesztelek mert tuti fix biztos vagyok benne, hogy meg fog jonni. Nemtom, megerzes.
Vendég
 


Kati, a legjobbakat Nektek es nagyidnak!! Szegenyke! A mutet biztosan jol sikerul majd!!!!!
Vendég
 


Betti, azert sem megyek haza mert egy ev munkaviszony utan jarna az allamtol az, ami, ehhez pedig mar haza kellene most koltoznunk, ki tudja mikor talalnek melot es milyet, mennyi penzert (ami utan en ugye kapnam az allamtol azt a nagy osszeget ami mennyi is most nettoban, maximum 70 valahany ezer? de ez sem sokaig) en is a parom is, albiba kellene mennunk szoval lehet, hogy sokkal rosszabbul jarnank. Ez meg +1 evet jelentene minimum. Es en mar hamarosan 36 leszek. Itt meg ugyis meg fogjuk oldani a dolog ezen reszet.
Vendég
 


kati

nagyon sajnálom,azt gondolná az ember h ilyenkor már nem olyan könnyű elesni mint pl télen mikor csuszik :? hogy történt?

beze az integrált teszt az pénzbe kerül?


bogárka

végülis ha gyüjtögetetek előtte akkor nem lehet gond és egyűtt lehetsz a picurral,igy legalább lesz mihez nyulni ha te nem dolgozol.

amúgy mivel foglalkoztok kint?

KépKép
bettike83
 
 


Bogárka, Lexivel én nagyrészt németül beszélek, rengeteget ért, de bitte-n kívül mást nem mond. A többi szava magyar. :wink:
Én is azt éreztem, hogy meg fog jönni, ilyenkor ez normális. Ha a férjem nem unja meg a nyavalygásom, 1 hét múlva se tesztelek. :oops: Aztán kb 10 mp alatt pozitív lett, a terhességet jelző csík kb 2x volt erősebb a controll-csíknál.
A helyedben én se szülnék Angliában, viszont haza se jönnék. Azért ott biztosan jobban megéltek. Ha meg sikerül gyűjtögetni, az szuper! :D

kati, nagyidnak gyors felépülést, és mihamarabbi gyógyulást kívánok!

bettike, igen, Fehérváron 25ezer, (ott vetetem le) itt Szekszárdon 29, de tudunk egészségpénztárra számlát kérni, így visszakapjuk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Két mai kép Lexiről.

Kép
Kép

Jobb színe van, mint nekem. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


kis édeske,tényleg jó szine van :D

KépKép
bettike83
 
 


Beze nagyon szep szine van Lexinek!!!Olyan kis helyes!! Es igazi nemet szakerto! Nagyon ugyes, hogy igy ert nemetul is magyarul is es tok jol csinalod a ket nyelvet. Ezert sem akarok hazamenni, a gyerek beszeljen jol angolul. Aki idegen nyelven beszel az sokkal tobbet er, foleg Magyarorszagon.
Itt sokkal konnyebb az elet, ugy sem kellett nelkuloznunk, hogy en 5-6 honapig munkalekuli voltam. Sporolnunk sem kellett ugyanis-most nem nagyukepusegbol csak, hogy ereztetni tudjam a viszonyokat otthonhoz kepest-amikor dolgoztam akkor az en fizumat teljesen felre tudtuk tenni, nem nyultunk hozza. Ezt otthon hol csinalja meg az ember? Es itt is albiban elunk.

Betti, en majd most hetfon kezdek egy kavezoban, a parom pedig mernokkent dolgozik.

Ez az integralt teszt jo draga mulatsag de megeri. En is meg fogom csinaltatni ha oda kerulok!
Vendég
 


és az integrált teszt mire jó?

KépKép
bettike83
 
 


Betti, ezt Neked! Ezt most total veletlenul talaltam es gondoltam megosztom, hatha segit vagy erdekel ez is Betti!

Kombinált-teszt

A kombinált-teszt a terhesség 11. és 14. hét között bármikor elvégezhető. Egy vérvétel történik a terhességgel összefüggő plazmafehérje (PAPP-A), valamint a szabad béta-hCG szintjének vizsgálatára, továbbá egy genetikai-ultrahangos vizsgálattal a magzat tarkóredő-vastagságának pontos mérésére kerül sor, a terhesség pontos korának a magzat fejtető-far távolsága (CRL) alapján történő megállapítása mellett.
A Kombinált-teszt eredményének kidolgozása csak úgy lehetséges, ha a várandós mindkét vizsgálatnak aláveti magát (vérvételnek és genetikai-ultrahangvizsgálatnak).
Eredmény (lelet) 1-napon belül elkészül.

Négyes (Quartett) teszt

A Négyes-teszt felismeri a Down-kórt, idegcső-záródási rendellenességet és az Edwards-kór (18-as triszómia) előfordulását is.
A vér-teszt olyan vizsgálati módszer, amely az anyai vérből négy marker (jelző) vizsgálatát foglalja magába II. trimeszterében a terhesség 16. és 20 hete között végezhető el a vizsgálat amiben az AFP, ösztriol, béta-hCG és inhibin értékét vesszük figyelembe. A vizsgálat pontos eredményének kidolgozásához szükséges a genetikai-ultrahang elvégzése, amit a rendelőnkben egyidelyüleg el is végzünk.
Eredmény (lelet) 1 héten belül elkészül.
Vendég
 


Betti, ezt talaltam az Integraltrol:

Integrált teszt: A jelenleg leghatékonyabbnak tekintett szűrőmódszer. Ennek során a várandósság 12. hete körül elvégezzük a kombinált tesztben is szereplő ultrahangvizsgálatot, illetve anyai vérből történő PAPP-A meghatározást. Később, a várandósság 16. hete körül az anyai vérből meghatározzuk az AFP, hCG, szabad ösztriol és inhibin-A markereket. Fontos, hogy a kismama türelmes legyen, mivel pontosan az biztosítja ennek a módszernek a kiemelkedő hatékonyságát, hogy a két időpontból származó adatokat együttesen értékeljük, és a kockázatbecslést csak a második vérvétel után végezzük el.

A szűrések eredménye egy kockázatbecslés. Speciális számítógépes kiértékelő program (Alpha) segítségével az anyai életkor és a mért biokémiai paraméterek, illetve a kismama egyéb adatai alapján (testsúly, dohányzás, stb. ) meghatározzuk a Down-kór és egyéb kromoszóma-rendellenességek, valamint a velőcső-záródási rendellenesség kockázatát.
Vendég
 


Kati: Írtam privit.

Betti: Mi az orvosommal úgy beszéltük meg a 12. hét előtt, hogy először megcsináltatom a kombinált tesztet (ami fizetős, nálunk 9000 Ft), utána a mindenki számára kötelező AFP vizsgálatot. Megvárom ezeknek az eredményét és, ha bármelyiknél lesz csak egy kis gyanú is arra, hogy beteg a baba, akkor megcsináltatom az integrált teszt 2. felét is (ami + 20.000 Ft).
Mivel az első kettő eredménye jó lett, így nem kellett ezt a harmadikat megcsináltatni. Szóval össz-vissz 9000 Ft-ot fizettünk és nézték a Down kórt, Edwards kórt és a velőcsőzáródási rendellenességet is.

Bogárka: De örülök, hogy jobban vagy!!!! Annyit jártál az eszemben a szokásos éjszakai forgolódásom közepette.
(Ne érts félre, nem miattad forgolódok, csak szenvedek amiatt, hogy alapból mindig hason alszom, most meg már nem tudok... ) :D

Beze: Nagyon helyes Lexi! És milyen ügyes, hogy két nyelvet tanul egyszerre!


A baba melletti dolgozásról csak annyit, hogy én ugyan nem dolgoztam Bence mellett folyamatosan, de már 6 hetes(!!!) korától fogva el-eljártam egy-két magánórát tartani. Megértő, alkalmazkodó tanítványaim voltak, így a szoptatási időkhöz igazítottuk az órákat. Ne értsetek félre, nem vagyok munkab@zi, de nagyon jól esett egy kicsit kimozdulni a lakásból. Soha nem jött ki rajtam depresszió vagy síróroham, ami bizony sok nő életét megkeseríti az első időben, még ha nem is beszélnek róla... Akinek van gyereke tudja, hogy abban a pillanatban, ahogy kibújik a baba, megszűnik az Anya szabad akarata... (legalább is egy időre...) és ezt nehéz megélni...
Szóval engem totál feltöltött az, hogy egy kicsit taníthattam és úgy éreztem, hogy "igen, ez az ÉN döntésem, hogy most dolgozom". Persze munka közben sokat gondoltam a kisfiamra, de tudtam, hogy jó kezekben van (vagy a férjemmel, vagy Anyukámmal) és mindig örömmel siettem haza Hozzá!
Egyébként talán ez is közrejátszott abban, hogy Bence jól veszi az akadályokat, a változásokat, soha nem "lógott a szoknyámon".

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


sziasztok! én is szeretnék majd dolgozni a picikém mellett. olyan 6-7 hónapos koráig gondolok itthon lenni, aztán 4-5 óra munka belefér. de majd meglátjuk.
csillag: írtam privit.

bogár: küld e-mail címet és holnap neked is elküldöm az anyagot.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


kati: nálunk sem működött a dolog.Masszívan mondta hogy nem ha nem akart valamit.De a 18-20 szó nálunk nem ment :(:)
mondom tavaly nyár végén kezdett el beindulni a beszéde és akkor már 30 hós volt :( de én nem érzem hogy nem beszélne szépen vagy nem jól használ valamit.sőt.úgy énekel és mesél hogy csak na.

Bogi: igen jól vannak a pöttyök bár még van pár pörk .Nagyon várom hogy leessenek mert már vágnám a gyerek haját kopira :):):)

Beze: nagyon jók a képek :):): édes bogárka :)

én meg úgy megégtem a napon pedig csak anyóshoz mentünk fel meg haza gyalog a tűző napon.Nem semmi :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Nika én se erőltettem a szobatisztaságot.sőt.........ráhagytam.de ő lustika volt.egyszerűbb volt becsurgatnia.......
Bogárka eltaláltad.ma is a medencébe voltunk.már 28 fokos a víz..........isteniiiiiiiiiiiiiiii:))))
Kati mamádnak gyors gyógyulást kívánok:)))
Beze GYÖNYÖRŰ kislány Lexike:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


köszi bogárka :) majd még megfontolom..

KépKép
bettike83
 
 


A baba melletti dolgozashoz en annyit mondanek, hogy huu, nem is tudom. Azt "tudom", hogy jo erzes kimoccani otthonrol, a depi ellen kivalo es az ember lanyanak szuksege is van erre. Viszont nemtom. 35-36 eves koromig mast se csinaltam, mint dolgoztam, tanultam, tanultam munka mellett es ugy erzem, hogy az lesz a feludules ha itthon leszek a gyerekkel amilyen sokaig csak tudok. Aztan lehet, hogy kinyilik a csipam es fel eves kora utan alig fogom varni, hogy ujra munka teren is hasznosnak erezzem magam. :lol: Meglassuk majd hogyan, mikent lesz ez. Tapasztalt anyukak vagytok, mindenkinel volt ilyen depis idoszak? Szoval ez amolyan hormonalis dolog? Vagy a kezdeti faradtsag teszi?

Draga vagy Virag, hogy gondoltal ram! Jol esik am! Tenyleg minden rendben!:):):) jehhehhheeeeee!!!:) Kicsit fajdogal a hasam, olyan mensisen.

Nika, orulok, hogy mar csak egy-ket porce van a kisnagyfiadnak. Lehet a napocska is segit ebben. Az mar kevesbe szuper, hogy leegtel! Nem semmi, jo eros lehet a nap ha ezen keves ido alatt nyomott hagyott rajtad!:(:( :twisted:

Kati, van hir nagyidrol? A korulmenyekhez kepest jol van?
Figyu, irtam privit de nem jelzi, hogy atment, kuldtem voona a mail cimem!

Kepzeljetek, mi meg a zurammal kimentunk teniszezni. Nehany hete vettunk utoket es labdakat is es kijarunk heti 2-3x utni. Itt ahol lakunk sok a zold, vannak parkok, foci, rogbi palyak es van egy tenisz klubb is de mi nem ide jarunk. Ez nagyon draga. Asszem 20-30 font egy ora/fo! Na meg mit nem. A lenyeg, hogy van egy jatszoter is de jo nagy es egy reszet most nem regen lekeritettek es csinaltak 3 ingyenes teniszpalyat! Na, ez a mi helyunk! Eleinte tollasoztunk de mar egeszen jol megy. Es olyan jol megmozgat, a fenekemben es a labamban is vegig uuuuude izomlazam szokott lenni. Dejooooo!!!:):):)

Betti, orulok, hogy tetszik az anyag amit bemasoltam ide! Komolyan mondom annyi minden van mar, hogy az ember azt sem tudja mit valasszon es meg igy sok olyat olvastam kismamik hsz-eben, hogy pontatlan, nem valos eredmenyeket kaptak. A kombi tesztet tobben dicsertek, mint az integet. Ja, es azt is olvastam valami genetikas oldalon, hogy az afp helyet a kombi teszt veszi at hamarosan. Ocsem csak kapkodom a fejem! Ma sokat foglalkoztam ezzel, holnaptol ugyis jon a melo ezerrel es ki tudja mikor lesz idom+gondoltam hatha Neked is segitek Betti, vegulis Te voltal a fo motivalo tenyezo!!:):) :wink: :D
Vendég
 


Köszönöm a dicséreteket, nagyon aranyosak vagytok!
Kicsit hisztis volt ma, fáradt és melege van, de jön az enyhülés, én most ennek nagyon örülök. :D

Nita, olyan jó ötletet adtál, hogy nyár végén mi is veszünk egyet, már régóta szerettem volna, akkor úgyis leakciózzák, jövőre meg mehet nálunk is a családi fürdőzés. Alig várom. :D

Bogárka, köszi az anyagokat, én is elolvastam. Lexinél is az integráltat vetettem le, engem kifejezetten megnyugtatott.
Tenisz de jó lehet, mi tollasozni szoktunk, bár most a szúnyogok miatt képtelenség. :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


beze: tényleg nagyon cukika a kislányod. neki már elmondtátok a tesót? mit szeretne? és ti?

a mamám a körülményekhez képest jól van. hogy hogyan is sikerült neki, azt csak sejteni lehet. nem emlékszik, ebből következtetünk, hogy a melegben leesett a vérnyomása, ami amúgy is sokszor alacsony és elájulhatott.
nagyon félünk, hogy a neheze még csak most jön...

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


bogár: nem jött át a privi. egyébként hogy vagy? én ma fáztam a 28 fokos házunkban.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Nita: 28 fokos víz, az bizony szuper!!!! Én is, én is, én is!!!! :D :D

Kati: Nagyon sajnálom a nagyidat! Még gimis koromban egyszer eltörtem a lábam úgy, hogy műteni kellett és egy hétig kórházban voltam. Akkor feküdt mellettem egy néni combnyaktöréssel, így volt alkalmam közelről látni, hogy milyen ellátást kap az, aki így jár. A műtét után biztos a nagyidnál is gyógytornász fogja mozgatni a lábát és segíteni neki újra a mozgásban. Kitartást és sok erőt kívánok Neki!!!!!
Amúgy messze van Tőletek a kórház vagy meg tudod majd látogatni?

Nika: Te szegény!!!! Nagyon pecsenyére égtél???? Legközelebb jól kend be magad naptejjel!!!!

Bogárka: Jól hangzik ez a teniszezés, bár én maradok a tollasnál. Sajnos rosszul rakott össze a természet és mindkét csuklómban egy icipicit ferdén áll egy csont, ami koptatja a mellette levő porcot (emiatt minden csuklómozdításnál "kattog") és már riogattak műtéttel... Azt is elmondták, hogy a csípőcsontomból vennének ki egy darabot és azt tennék a csuklómba. Na, köszönöm szépen, ezt azért nem szeretném.... Szóval én ilyen megerőltető sportot nem csinálhatok...

Ami a baba melletti munkát illeti, először én is azt gondoltam, hogy mennyire jó lesz csak otthon lenni és nem dolgozni. Én is végigdolgoztam már 10 évet mire jött Bence. Mégis jó döntésnek tartottam, hogy hetente néhány órára "leléptem". Mondjuk nálam az is közrejátszhatott, hogy eléggé elszigetelt helyen élünk és nem tudok még csak a szomszédokkal sem beszélgetni, mert ősszel mindenki megy vissza a városba lakni. (Körülöttünk főleg hétvégi házak vannak és nyárra szoktak kiköltözni az emberek...) Nálam az "elszigeteltség" tényleg azt jelentette, hogy tök egyedül voltam Bencével a négy fal között. Ha valahová menni akartam (akarok), akkor kocsiba kellett (kell) vágnom magam, legyen ez egy napi bevásárlás. Szóval számomra létszükség volt, hogy emberekkel találkozzak, beszélgessek...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


csillag: köszi, a nagyi jól iseli eddig. sajnos már volt lábtöése és milyen rosszul jött ki, mert most gyógyult ki egy válltörésből. leesett egy lelépőről. vagyis nem vette észre, h ott van és úgy lépett. sajnos ő pesten, és (mi) pedig kecskemét mellett. de majd én is megyek persze hozzá látogatóba. aztán nagyon szeretnénk meggyőzni, hogy feküdjön be egy rehabilitációs intézetbe, ahol napi többször lenne lehetőség tornáztatásra, mindenféle ízi, meg mágnes meg...sajnos ez nehéz lesz. az a baj, h a papám sem tudja ellátni, az ő vállai is rosszak. és a keresztanyukám be tudná proteszálni egy igen jó helyre, mivel ő is pesten orvos. mama 78éves, papa pedig 82.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati: Bizony tényleg az lenne a jó, ha elmenne abba a rehabilitációs intézetbe. Bár tudom, hogy mennyire nehéz rávenni az idős embereket az efféle dolgokra... remélem azért Nektek sikerülni fog!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


amit 12 hetesen csinálnak genetikai uht,azt h hivják?integrált,vagy kombinált?mert erre én bevagyok irva,genetikai uhra a kórházba.és fogalmam nincs ez milyen vizsgálat.mert sok helyen azt irják h ez a kombinált teszt.

KépKép
bettike83
 
 


amit 12 hetesen csinálnak genetikai uht,azt h hivják?integrált,vagy kombinált?mert erre én bevagyok irva,genetikai uhra a kórházba.és fogalmam nincs ez milyen vizsgálat.mert sok helyen azt irják h ez a kombinált teszt.

KépKép
bettike83
 
 


Betti: a 12. heti uh az "csak" uh, ahol azt nézik, hogy megvan-e a baba négy végtagja, van-e durva fejlődési rendellenességre utaló jel nála,ill. megmérik a tarkóredő vastagságát, esetleg megnézik, hogy látható-e a baba orrcsontja. Ha a tarkóredő vastagabb, mint 2,5-3 mm és nem látszik az orrcsont, akkor sajnos lehet, hogy Down kóros a baba. (Ez ingyenes és mindenkinek kötelező.)

A kombinált teszt = az előbb leírt uh vizsgálat + vérvétel a 12. héten (ez nálunk 9000 Ft)

Az integrált teszt = az előbb leírt uh + vérvétel a 12. héten, majd egy újabb vérévétel a 16. héten. Ez adja a legpontosabb eredményt, hisz több adat áll az elemzők rendelkezésére. (Ez a vizsgálat ált. 29000 Ft körül van.)

Azt azért megjegyzem, hogy sem a kombinált teszt, sem az integrált teszt nem 100 %-os. Mindkettő csak azt mondja meg, hogy mekkora esély van a különböző betegségekre.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Bogárka Máté születése után nem volt szülés utáni depim de Barninál volt.folyton csak sírtam egy sarokba űltem és csak néztem ki magamból.........
Beze örülök ha "segítetttem" jó pancsizást előre is:)))))))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kati, remelem minden rendben lesz mamaddal es konnyen beleegyezik a rehabos intezetbe. Jot tenne neki az biztos, ez nagyon jo otlet!

Virag nem semmi a kezed! Es amit a mutetrol irtal...hat... ne keruljon ra sor! Az a baj, hogy itt englandban mindig fuuuu a szeeeeel es nem lehet tollasozni. Vettunk tollast is:):), hatha!!:):) Neha szelcsend van. 1 honapban 1x!:( :twisted:

Nita, koszi, hogy elmeselted mi tortent Barni szuletese utan. Ezt addig egy no el sem tudja kepzelni amig nem szult, ugye? En lehet gyogyos leszek mert nincs itt senki csak a zuram meg en. Okes, otthon szulok majd de akkor is, jovok ide vissza es meg ki van? Senki. Otthon vannak a baratok es a mogottem levo 35,5 evbol 33 ev. Ez itt... tok mas. Marad a melo majd.:)
Vendég
 


LÁÁÁÁÁNYOOOK! Kérem a drukkokat, a babragacsokat és mindent. Ma nem bírtam és ellőttem egy x-epil 25öst, amilyet péntek délután is. Az full nega volt, ez viszont halványan, de rögtön ++++++++++. Szerencsére barnázásom semmi, nem úgy, mint a múltkor.
Szerdán reggelre veszek ismét ilyet, h lehessen hasonlítani. Egyébként tünet semmi. Mondjuk a hőm 1tizedet emelkedett.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Sziasztok!

kati, mennek a drukkok ezerrel! Nem akarsz egy coraxot is csinálni? Az érzékenyebb, mint az x-epil, nekem este lett full pozitív. Babaragacsok is mennek, hú, nagyon örülük! :D

Bogárka, most te jössz! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Kati: Tudtam, tudtam, tudtam!!!!!! Éreztem, hogy így lesz!!!!!! Én is küldöm a babaragacsokat!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


kati

nagyon drukkolok,gyanus voltál te nekem :wink: :)

én is kecskemét mellett lakok,te hol?pűben is jöhet :)

csillag

te csináltattál valamilyen plussz tesztet?
érdemes?

aki volt kismami az csináltatot??

KépKép
bettike83
 
 


Kaaaaatiiiiiiiiiiiii, na ugye, mondtam en, hogy gyanus vagy nekem! :) :D :D :D :D Hajra, Kati, drukk meg minden es csigaver minden okes lesz!! A nagymamadra is nagyon pozitivan fog hatni mindez, segiteni fogja a felepulesben!

Beze, en majd holnap v szerdan ha addig meg mindig semmi de sztem nekem most kimarad v csak kesik. Nekem semmi tunet, se cici, se horazas, se semmi.

Csocsi mindenkinek en mostantol eltuntem, ma van az elso melonapom. Azert nekem is drukkoljatok am mert be vagyok rosva, 5-6 honapja alig beszeltem angolul es ma+holnap trening lesz meg szerzodest irunk ala meg anyamtyukja es uuuugy de uuuugy felek aaaaaaaaaa!!!!

Szep napokat!
Vendég
 


bogárka

jó munkát :)

KépKép
bettike83
 
 


Koszi Betti!! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok a hétvégén :)

Csak összességében néhány szó.....

Én eleve utálom a medencés strandokat, tuti lábgombával jöttünk haza, jobb esetben. Meg egyébként is a tömeg, büdös van, stb.

Balatonra szoktunk menni ilyenkor nyáron, nekem leginkább a vízpart kellemmes klimája, és hangulata fog meg, emelett jó pihenni a fa árnyékában, és lángost, meg főtt kukoricát enni. Fagyizni, pihengetni. Idén én sem megyek bele teljesen, csak Regivel a "babapartszakaszon" sétálok, ott mártogatom majd bele. De csak a lábamat úsztatom meg.
A Balaton vízében is vannak néha bacilusok, az sem tuti, de jobb mint a medencés strandok.

A tejről meg annyit, hogy 1 éves kor után már én adtam, és szigorúan felforralva, ahogy anyáink is tették. Én nem vettem ilyen mindenféle hippes babatejes cuccokat, drága és ki tudja mi van benne. Lásd. egyes bébiételekben (pl. novko alma-málna) mérgező összetevőket találtak.

Betti
Azért tényleg vigyázz a fürdözéssel, inkább ne, főleg ebben a korai időszakban kell vigyázni a fertőzésekkel.

Kati
Jobbulást a mamádnak!
Drukk, meg babaragacsok, és minden ++++++ gondolatot küldök neked.

Bogárka
Nekem az első terhességnél semmi tünetem sem volt a menzesz kimaradását követő 10-14 napig, csak a pozítiv teszt, semmi tünet. Úgyhogy szerintem tesztelj :)

Most csak ennyi, mert megint rókakoma kerülget, és mindjárt beájulok.
Vendég
 


Bogárka: Mennek a drukkok Neked ezerrel!!!!!! Ezen kívül küldök még angol beszéléskönnyítő fuvallatot!!!!! Tudod, én angoltanár vagyok! :D :D :D

Betti: Én a kombinált tesztet csináltattam csak meg, mert azt mondta a dokim, hogy ha az mutat valamilyen eltérést, akkor még mindig van idő megcsináltatni az integráltat is.
nekem azért is javasolta mert már 33 éves vagyok.

Brita: sajnálom a hányingert... álomkór is van Rajtad??

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Kati mennek a drukkok, minden rendben lesz, csak nyugi!!! Nagyon szorítok Neked!!!! Repül a babaragacs......

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Hát elég pecsenye lett de csak a vállam :):):) már hozzászoktam az elmúlt évek során :):( sajnos az én bőröm mint a liszt hófehér.kis nap és már pirulok :( nem is szoktam kitenni magam a napra de most ujjatlan volt rajtam mert nagyon meleg volt :)

csajok pont a boltban voltunk mikor leszakadt az ég alja:( hála istennek hamar elállt de azóta is dörög villámlik :( mondjuk kicsit hűvösebb van már

Kati: sajnálom nagyidat mielőbbi gyógyulást kívánok neki ++++++

Tollasozni én is szeretek :) a tenisz már nem az én sportom :)

Depi: hát én örültem neki hogy itthon voltam.Postán dolgoztam és egy idő után (15 év) már tele volt a hócipőm :(:) viszont most már hiányzik valami kimozdulás itthonról.Csak hát munka lehetőség nem nagyon van.Meg ugye én Pesti lány vagyok barátaim sem nagyon vannak:( de most már alakulgatnak a kapcsolatok amióta oviba járunk meg ide költüztünk tavaly azóta kicsit jobban vagyok :)
Apa is próbálkozik a külföldi munkákkal de eddig Belgium volt az egyetlen ,onnan is rossz szájízzel jött haza,bár neki Anglia nagy álma hogy ha ott sikerülne neki valami munka biztosan nem mondana nemet rá :) kedvenc csapata a Manchester united szóval ha tehetné ő abba a városba menne :):):)

Kati: húúúú nagyon nagyon szorítok és babaragacsok mennek +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

nika70
Salgótarján
 
 


Lányok most van szülőszobán az unokatesóm párja!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?