Sziasztok!
Elég régóta nem tudtam jönni, látom, nagyon sokan vannak újak, üdvözlök mindenkit! Remélem, van még, aki emlékszik rám.
Hétfőn én is voltam orvosnál, szerencsére a babánk szépen fejlődött, 39 mm volt az ülőmagassága, tarkóredő 1 mm, szóval rendben. Gyönyörűen lehetett látni mindenét, még azt is, hogy val. fiúcska.
Bár ez igazán mindegy, csak egészséges legyen. Egy fiú mellé egy lánynak és egy fiúnak tudok örülni, mert nyilván mindkettőnek van előnye.
Két és fél hét múlva megyünk újra dokihoz. Csütörtökön léptem a 12. hétbe. Lassan talán vége a kritikus időszaknak. Sajnos, továbbra sem vagyok jól. Meséltem, hogy minden nap fáj a hasam, hát ez sajnos nem változik. Remélem, nem tart majd kilenc hónapig (illetve még kb. hatig).
Avrenim, mikor jött a kis csoda? Én korábban írtam, hogy az első kisfiunk lombikos, nála egy januárban kezdtünk próbálkozni, annyira éreztem, hogy egészséges vagyok, hogy már korán gyanakodtam, miért nem jön össze. Négy hónap után már ideges voltam, megkértem a párom, hogy menjen el népszámlálásra. Elment, az eredmény, egy fejlődési rendellenesség miatt katarsztrófális. Júliusban már kivizsgálás, közben egy spontán, de hamar elhalt terhesség, aztán novemberben az első sikertelen lombik, márciusban pedig az első sikeres, ebből van a fiam. Szóval lombikos mércével elég gyors volt a siker, de megélni ebből a tudatból, senkinek sem kívánok egyetlen napot sem.
A kistesós lombikot a fiam két éves korára terveztük, ezért másfél éves korában a szoptatást is abbahagytam, de akkor meg közbeszólt a válság, és dolgoznom kellett menni, nem lombikozni. Közben persze itthon megvolt a lehetőség az esetleges csodára, de nem történt semmi. Végül januárban jelentkeztünk kivizsgálásra, április közepén mondta ki a doki, hogy ha megjön a hónap végén, kezdhetünk. Hát, nem jött meg.... 12 hete.
És remélem még úgy 28 hétig...
Avrenim, úgy látom, te szoktál tudni mindenkinek az aggodalmaira válaszolni. Szeretnék én is két dolgot kérdezni. Úgy rémlik, a kisfiammal úgy 12. hét körül már tudtam tapintani a hasam. Most viszont ha reggelente ráteszem a hasam, tök horpadt (napközben ha jövök megyek, viszont mindenki látja, hogy terhes vagyok, nagy a hasam, kismamaruhát hordok), semmit nem érzek még. Viszont nagyon furcsa dolgot tapasztaltam, hülyén hangzik, de ez van. Ha fekszem hanyatt, a hasam jobb oldala úgy köldök magasságban, dudoros. De csak köldöktől jobbra. Ha abban a magasságban odateszem a két tenyerem, tisztán érezhető, hogy a jobb oldalam kemény, a bal puha és betapintható. Mi a franc lehet ez? Azért is izgat, mert ugye minden nap fáj a hasam, igaz, az lent, de már arra is gondoltam, talán összefügghet? Bocs, ha nagyon baromság, amit kérdezek, de szembetűnő a két oldal asszimetrikussága.
Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
A táblázatba én is bekerülhetek?
35 éves vagyok, második lurkó. 11+3 nap. Dec. 31-re vagyok kiírva.
Köszönöm.
Sziasztok!