Sziasztok!
Most nézem, hogy milyen rég nem írtam, de hulla vagyok nap, mint nap
Pedig ilyenkor esténként már tanulnom is kéne, mert egy hónap múlva itt a vizsga
Először is, minden kép nagyon jó! Mátéról a közeli fekete-fehér igazán tetszik
Marycus,
Éneklés: nálunk az indulók is mennek ám! Internacionálé, MInt a mókus is.. mindegy, csak ének legyen. Sőt, már én is találtam ki egy pár személyre szóló Marcus dalt is
Ő imádja, én mihelyt megkaptam, énekeltem neki.
Etetés: Hát nálunk ez a várunk, hogy ne maszatoljon dolog nem jön be. Ugyanis ha éhes - márpedig mindig az, mikor kajaidő van -, nem lehet abbahagyni az etetést, mert akkor üvöltés van. Vannak időszakok, mikor direkt huncutkodik közben és vannak, amikor szépen eszik. Az én véleményem az, hogy kb. iskolakezdésre tudja majd megfelelően használni az evőeszközöket, főleg a kést és villát. Addig bármi lehet, de általában olyan oviskorra a legtöbb gyerkőc megtanul szépen enni (vannak ám kivételek
).
Gyerkőc: Marcusnál is horror volt az első 8 hét - addig, míg bajlódtunk a szopival. Aztán a tápi meghozta az eredményt, az állandó sírások elmaradtak. Tehát nálunk sem volt könnyebb szerintem, mint nálatok, vagy én sem úgy éltem meg, hogy Marcus egyszerű eset. Szerintem Miksa és Tomi azok voltak, vagy nekem annak tűntek
Cukor: én is cukrozott teát adok Marcusnak, meg a kajában is van cukor, amiben kell. Meg a babakaják mindegyikébe van cukor - tudtommal. Szerintem dobna a dokinénid és az enyém is egy hátast, ha tudná, hogy az én fiam meg ma zizit evett. Anyám adta neki.
Méret: ha plusz kilók is vannak, akkor a méret is számít, szerintem. Egyébként ugye Tomit is magasabbnak mérték Marcusnál egy centivel, de mindenki azt mondja, hogy Marcus nagyobb. De szerintem csak azért, mert majd 2 kilóval nehezebb is.
Szirom,
A láz tán lehetett attól, hogy elmentetek, de nem biztos. Hisz volt már ilyenre példa és akkor nem volt gond, nem? Lehet, hogy valami enyhébb dolgot szedett össze Miksabuc.
StopShop nem rossz, de nem mentem a falnak tőle. Clemmy-t én is kerestem, azt sem tudták, mire gondolok. Ja, és kinéztük Ildivel egy tök jó együttest a gyerkőcöknek, tegnap kérdeztem, hogy már elfogyott-e és azt mondták, hogy olyan nem is volt. Pedig tudom, hogy volt!
Nálunk is egyre többet lóg rajtam Marcus. Igényli, hogy felvegyem, hogy vele foglalkozzam. Most jön majd a java, a "feleszmélés"
Ajándék a gyerkőcöknek: én a kicsinek személy szerint pelenkát vinnék. Hasznos és sohasem elég
A nagyobbnak meg valami építős játékot - pl. nagy kockákat egy csomaggal.
Telcsi: gondoltam, hogy lemerültél. Igazából mikor hívtalak titeket, arra gondoltam, hogy kimegyek, de végül helyette elmentünk vonatot nézni. Marcus nem aludt el ám! Negyed 5-ig küzdöttünk vele, aztán vittem le sétálni és 5-kor el is aludt egy háromnegyed órára.
Kaja: tejes dolgokat a lebontott fehérjésekkel kezd. Mi is a szakszó, tán erjesztett? Ilyen a joghurt, sajt, tejföl. Javaslom, hogy a joghurtot inkább vegyél neki simát és te turbózd fel gyümikkel meg egy kis cukorral. Abban, azt hiszem, nincs tejfehérje, míg a normál bóótiban van (meg persze nincs glükózszirup sem, meg azokban a gyümölcsök sem azok ám!).
Egyébként nálunk már olyan kaják mentek Marcusnál, hogy csak na. Ma pl. anyu féle borsólevest evett, tegnap paprikás krumpliból kapott. És ma evett a tarhonyás lecsóból is - nem tudtam úgy enni előtte, hogy ne könyörgött volna ki egy-egy falat tarhonyát (paprikát nem adtam neki). Apukám egyik hétvégén sétálni vitte és a kollégájánál megetették mézes puszedlivel (csak reménykedtem, hogy nem lesz tőle baja). Ja, és mostanság tízóraira kap (2x idáig) szalámis szendvicset (idáig tarját, meg színcomból készült tarjaszerű szalámit kapott vajas kenyéren). Imádja őket! Sóskát is kapott, rizstejjel elkészítve.
Krisz,
Jobbulást a gyerkőcöknek - így, utólag is!
Tegnap volt nálam a K. Kriszti, még nem látszik a pocija. Jót beszélgettük, babákról, cégről, mindenről. Vszleg (most már 95% részemről) visszamegyek a helyére. Tegnapelőtt a bölcsiben is voltam, beszéltem a bölcsivezetővel. Nagyon kedvesek, készségesek voltak. Azt mondták, ha igazán akarom, akkor a kp-i helyen nyomuljak majd ezerrel januárban!
Börzére mi megyünk, Ildi is jön tudtommal. Akkor te megoldod a kijövetelt, vagy jössz velünk?
Manó,
Biztos, hogy nem könnyű a bölcsi, de előbb-utóbb Emma is belerázódik. Véleményem szerint teljesen normális, hogy eleinte a nagyobb sírásoknál behívnak, mert itt pl. a szomszéd kislány annyira hisztizett, hogy belilult és nem kapott levegőt. És ők ezt akarják elkerülni, illetve azt, hogy a gyereknek trauma legyen teljesen a bölcsi. A másik kisgyerek, ám pityereg, de nem ordít, hisztizik, ez nagy különbség ám! Egy pityergős gyerek gondolatait át lehet terelni más dolgokra, míg egy teljes erővel síró gyerekét nem. Hogy álltok most?
Kaktuszvirág,
Én sem itt szültem, csak Újpesten élek, így kórház ügyben nem tudok segíteni. De ha más kérdés lenne és tudok, szívesen segítek
Egyébként, üdv részemről is!
Szülés és csecsemőellátás: szülésről nekem jó tapasztalatom van, igaz, hogy én 4 óra alatt megszültem, úgy, hogy nem fájt igazán. Nem indult be a szülés, csak rossz közérzetem volt, de akkor már több, mint 2 újjnyira kitágultam. Burokrepesztés után kaptam oxytocint és az hatott. Nem mondom, hogy nem fájt, illetve kitolásnál mondtam én is, hogy már nem bírom, de nem volt rossz élmény. Ahol én szültem, a csecsemősök nagyon segítőkészek voltak, segítettek a babát mellre tenni, megmutatták a szoptatás fortélyát stb. Ha bármi gond volt, szólhattunk, kérdezhettünk. Vigyél magaddal popsitörlőt, pelust a biztonság kedvéért, de ne pakold ki szem elé, szerintem. Takit vinni nem árt (főleg, hogy itt nincsenek pólyában a babák, mint ott, ahol én szültem - szeméyl szerint én nagyon hasznos dolognak tartottam a pólyát). És mindig kérdezz és szólj bátran, ne halgass el semmit, mert az később problémát jelenthet neked.
Ennyit mostanra.
Jó éjt!
H.