Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Letettem Miksabuckót, és most itt vagyokKép Elég ideges voltam az elmúlt egy órában, mert a büdös kölyök bevett valamit a szájába, és nem tudom, hogy ott van-e még. Pontosabban kihalásztam egy játéktelefon billentyűjét (telefon röpült a kukába), de úgy láttam, mint ha még lenne valami. Nem voltam benne biztos, de elképzelhetőnek tartottam, viszont egészen egyszerűen nem hagyta, hogy körültapogassak a szájacskájában. Jól meg is harapott, merthogy nem adtam föl könnyen. Fürdés alatt sem bírtam megoldani a problémát, mondjuk akkor már úgy tűnt, mint ha semmi sem lenne. Szopi elején volt egy kuckuc (máskor is előfordul), de aztán rendesen evett. Tiszta gáz, hogy állandóan a nyomában vagyok, de ma már kiszedtem a szájából egy apró szivacsdarabkát, tegnap meg a szomszéd bácsi segítségével egy őszirózsát műtöttem ki szirmonként a kölyök pofazacskójából. És ilyenkor úgy őrzi ám, mint ha az élete múlna rajta, összeszorítja a fogsorát. Vasárnap egy zacsidarabkát tartogatott, akkor öklendezett is, mert kajánál derült ki, hogy ott van. Pont az ember etette, és baromira megijedt.

Az érdekes hír viszont az, hogy tegnap este nem aludt bele a szopiba, így letettem a kiságyba, és ülés, játék, álldogálások után negyed 12-kor szopi nélkül elaludt. Mondjuk odaültem, majd odafeküdtem a kiságy elé, aztán nyomtam neki a Kis kece lányomat, mert piciként is csak arra tudott elaludni. Tényleg, ti nem emlékeztek rá, hogy hány versszaka van, mert én csak egyet tudok, szal elég unalmas voltKép Meg majdnem bele is aludtamKép Kis lükém dugdosta ki sorban a kezét meg a lábát a rácson, hogy simizzem meg, jó sokáig álldogált, de aztán csak leült, meg elborulgatott. De most már legalább tudom, hogy képes elaludni. És érdekes, de hosszú idő óta először nem ébredt éjjel. Ma meg ügyintéztünk meg vásároltunk, jól kifáradt és nem is aludt annyit, mint szokott. Újdonságot is tud, odahoz és odaad nekünk dolgokatKép Tegnap kavicsokat hordott nekem a kapuban, míg beszélgettem a szomszéddal a műtét utánKép

Marycus! Asszem a munkaügyet kiveséztük, úgyhogy én több szót nem vesztegetnék ráKép Ja mégis, szóval én se őrülök meg a mh-i ebédért, de én szeretném eldönteni, hogy eszek-e vagy nem eszek. És jár nekem az a 20 perc, ha nem ebédre, akkor levegőzésre vagy akármire!
Játszóval nem tudom mi lesz, mert holnap el kellene mennünk a kiscsákóval anyukámnak szülinapi ajándékot venni, és a Kikára gondoltam, mert plédet szeretnék, és ott elég jók a lakástextilek. Csütörtökön meg már utazunk. Úgyhogy ez most lehet, hogy nem fog összejönni a héten már, de ha mégis, akkor távrecsegőzök!

Kriszta! Pedig kíváncsiak lettünk volna a véleményedreKép
Máté méretei tényleg nem semmik, nagyobb jóval Miksánál! De asszem nem érdemes hasonlítgatni. Regivel meg remélem, nem lesz semmi komoly, talán tényleg rosszat álmodott. Lehet, hogy valaki mesélt valami marhaságot az oviban. Nemrég olvastam valamelyik topikban, hogy egy kissrác egy rajzfilm után ébredt többször zokogva, mire rájöttek hogy mit látott. Talán a Jancsi és Juliska volt.

Hanzika! Köszi az infótKép Pedig nem lett volna rossz, ha C und A is van, és nem is lesz?
Játszóház: szerintem betölti a játszótér funkcióját kevésbé jó időben, és annyi játék van egy helyre hordva és olyanok, amennyit és amilyeneket otthonra nem veszel meg. Az Auchanban egész díszletet építettek kalózvárral, csúszdákkal, ezer labdával. De ilyen piciknek azért ez nem gyermekmegőrző szerintem, a szülőnek is ott kell lennie. A játszóban kapnak a srácok gyerektársaságot is, amit azok nélkülöznek, akiknek nincs tesójuk, vagy nem járnak bölcsibe, oviba. És ide mehetsz akármikor, a baba-mama klubba meg szerintem azért illik rendszeresen járni. Nekem tetszik a játszó.

Manó! Én is babáztam volna legszívesebben simán 25 évesen, ha már akkor megtalálom az embertKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Manó,
Látod, fog ez menni Emmának! Kép

Szirom,
Máté szájából se egyszerü kibányászni dolgokat Kép Ráadásul a Regi mániája, hogy kavicsokat gyüjt, na most ezeket a lakás millió pontján találom meg folyton, és félek, hogy egyszer lenyel egyet Máté. Vagy már meg is tette Kép
Akkor most már minden este megy majd a szopi nélküli alvás? Kép
Kis kece lányomat el se tudnám momentán kezdeni, nem hogy a többi versszak Kép

Regi itthon maradt, meg még sztem holnap is marad. Már fel volt öltözve, mikor így döntöttem, nem igazán tetszett neki, de miután beígértem neki a Shrek2-t, maradt Kép Igazából komoly baja nincsen, köhög, meg takony, de annyit vannak kint az udvaron, hogy inkább két napot pihentetem. Pénteken is azért megy, mert lesz tánci, meg zene, vmilyen együttes megy. PErsze, ha szarul lesz, akkor marad még.

A Stopshopban állítólag lesz még Meki is meg New Yorker...Kép Terveztük is egy lánnyal, hogy megyünk holnap a nyitásra, de Regivel nem akarok elmenni. Talán péntek délelött....

És lécccci szurkoljatok, mert a barátnöm ma feküdt be a kórházba, holnap reggel csaszizzák! Kép Úgy izgulok!!!! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom,
Hol is vettétek a Clemmyt?

Kriszta
krisztocs
 
 

 
 

Kriszta!

Mi egy Kenguru boltban, az óbudai Stop Shopban. Megnéztem neked, 3490 Ft volt, de ez az a változat, amihez van egy kis autócska talp és két kisfickó is. A sima építős olcsóbb volt. De jól döntöttünk, mert Miksa imádja tologatni.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Nem is drága Kép Akkor veszek a héten a mi SS-ban Kép Köszi!!

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Ma eseménydús napunk volt, mondthatom. Először is, elfelejtettem a séta alatt a kajához megvenni a fő alapanyagot. Aztán sikerült kizárnom magunkat a lakásból, becsapta a huzat az ajtót, Marcus kajája a tűzhelyen éppen főtt.... se kulcs, se telefon nem volt nálam. Végül a szomszéd néni erkélyéről másztam át a miénkre, mert a kinyitott erkélyajtó miatt csapódott be a bejárati.

Aztán Marcus nem akart aludni, akkora hisztit lecsapott, hogy csak na!!!! Teljesen kiborultam tőle. De végül 3-kor bealudt, aludt fél 6-ig. Én meg nekiálltam főzni, mint a kisangyal. Húslevest és rakott padlizsánt csináltam, de azt nem vállalom többet ilyen feszített tempóban, mert nagyon időigényes (viszont fincsi). Szegény apunak meg nem főztem meg a túróstésztát, amit beígértem (és amihez elfelejtettem a túrót, leszaladtam érte később, addig a szomszéd nénik vigyáztak Marcusra). Úgyhogy ezt nála csináltuk meg együtt.

Marcus, mikor felkelt, akkor is nyafis volt, nem tudom, hogy miért Kép Reggel még semmi baja nem volt. Ja, a mázsáláson 9900g és 77 cm továbbra is.

Aztán hívtak a kollégáim, mert volt egy nagy bejelentés nálunk. Mégpedig az, hogy elmegy a ker igazgató, akivel én beszéltem a visszamenetelről is. Hát eléggé szomorú vagyok, főleg azért, mert majdnem egyszerre kezdtünk a cégnél dolgozni a sráccal Kép

Szirom,
Most már kezdem érteni Kép Végül is nem rossz dolog a játszó, az tény Kép Bár én a játszótereket is nagyon szeretem - az újpesti vasútállomásnál építettek egy nagyon klassz játszóteret, ott is kalózhajó van felépítve Kép És nálunk is van az udvaron hinta, mérleghinta, homokozó (bár azt tavasszal kicsit rendbe kell hozni) és pinpongasztal. Ja és bográcsnak, szalonnasütésnek tűzhely, úgyhogy lehet majd nálunk is talizni tavasszal (télen is, bár ha sokan vagyunk, akkor jó zsufin leszünk a lakásban).
Mondjuk, Szirom, te nehezebb helyzetben vagy, mint mi, mert tudtommal nincs a környéken játszótér, meg igazán gyerekfelhozatalt sem láttam annyira Horányban. Nálunk minden második utcasarkon van játszótér, tele gyerkőcökkel legtöbbször.

Nálunk is minden a szájba kerül, még az is, aminek nem kéne.... pl. cicaalom, kaja, zacsi, szivacs... de ezt is kinövik előbb-utóbb, én is kinőttem (még az aranymedál sem ízlett annyira Kép).

És magától alváshoz gratula! Nálunk a napközbeni alvás csak kocsiban megy... pedig jó lenne, ha elaludna magától az ágyban is, mert hát a bölcsiben nem fogják tologatni.

Mi is megyünk holnap Ildivel Stop.Shop-ba körbenézni.

No, megyek, zárom a napomat, hogy kialudjam ezt a töméntelen stresszt Kép

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Szirom,

Kis kece lányom

Kis kece lányom fehérben vagyon,
Fehér a rózsa kezében vagyon
Mondom mondom fordulj ide mátkám asszony

Szellő zúg távol alszik a tábor,
Alszik a tábor csak a tűz lángol.
Rakd meg rakd meg magyar testvér azt a tűzet
Isten tudja mikor látunk megint ilyet.

Szellőzúgásnak fárad a hangja,
Kis falucskának szól a harangja
Hallga hallga szól a harang bim-bam bim - bam
Lelkünk mélyén kél rá vízhang bim-bam bim-bam.

Link: http://www.misztral.hu/html/nepdalok.htm#kiskece

H.

Kép
hanzika
 
 


Nekem most ez a kedvencem:

A messzi olasz tájon,egy víg legényke élt,
a neve Cippolino és senkitől se félt.
Hi hi,ha ha,egy víg legényke élt
a neve Cippolino és senkitől se félt.

A szája mindig tátva,a teste-lelke kóc,
és mégis Cippolino a legvígabb bohóc.
Hi hi,ha ha,a teste-lelke kóc
és mégis Cippolino a legvígabb bohóc.

Ha bármi bánat éri,ha bajba is kerül,
Kimászik Cipollino és ő marad felül.
Hi hi,ha ha,ha bajba is kerül
kimászik Cipollino és ő marad felül.

A tábor arra ébredt egy szép nap reggelén,
hogy megjött Cippolino,a legvígabb legény.
Hi hi,ha ha,egy szép nap reggelén,
hogy megjött Cippolino a legvígabb legény.

A Babaneten is van egy topik ilyenekkel kapcsolatban.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/126.html?1096629883

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hűha, Hanzika, a kalandor!Kép Nem vagy semmi hallod, tiszta Tenkes kapitányaKép És Marcus hol volt az idő alatt? bent vagy kint?

A Kis kece lányomat köszi, rémlik így már a második versszak, csak én a magyar testvér helyett kedves pajtásra emlékszem. Meg különbenis, Bácsfi Diána hívatja mostanában magát testvérnek, magyar testvérnek meg főleg, úgyhogy mi inkább maradunk a pajtásnál. A Cippollinó nálunk is játszik nagyon régóta, és tudom is végigKép Csak hát az ugye nem alvós nóta mégse. Meg még a Hová mész te kisnyulacskát csípte Miksa egészen a kezdetektőlKép
Játszótér: na igen, nem mondom, hogy itt Horányban nincs egy gyerek se, csak akit pl. tudok, azzal nem haverkodunk. Pedig 2 hét van a skacok között, szóval lehetne, de már amikor pocakosok voltunk, akkor is alig köszönt a csaj. Pedig az ő urával szoktunk dumcsizni a kocsmában. A múltkor vele is összeszaladtam, mert családilag voltak kocsmázni, de nem találjuk a közös hangot. Mondjuk ő a nagyobbat is Szentendrére vitte oviba, mert ide a faluba ő ugyan nem viszi. Kérdeztem miért, aszonta, hogy itt ilyenek vannak, hogy a gyerekeket a temetőbe hordják kirándulni. Aztán egy helyi csajszi elárulta, hogy nem kirándulni viszik őket, hanem szánkózni, és nem a temetőbe, hanem a temető mellé, és azért pont oda, mer az az egyetlen domb a faluban. No commentKép Ja, és nincs gyerekorvosuk, mert nekik arra nincs szükségük. És 62-es ruhát hord a 10 kilós kislány. Háááát, elsétálgatunk mi ketten MiksabuckóvalKép Játszóba átviszem az Auchanba, meg voltunk már Szentendrén is játszóterezni, meg épp most olvastam, hogy Dunakeszin megy a zenebölcsi, azt hiszem azt is megnézzük. Különben én nem nagyon vagyok hozzászokva a játszórekehez, mert gyerekkoromban faluban laktunk, később városban, de ott is családi házban, és szinte egyáltalán nem jártam játszótérre. Az oviból vannak hintás emlékeimKép

Hétvégén osztálytalira megyünk, nem tudom, leszek-e még, ha nem, akkor mindenkinek kellemes hétvégét!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Jó utazást és kellemes találkozót kívánok!
Gratula az egyedülalváshoz!

Képzeld már Vikó sem tápin alszik el. Eddig nem mondtam, mert egy-két alkalom Vikónál még sajna nem szokás, de lassan már 1 hete azt csinálja, hogy a kezemben megissza a tápit, aztán kezd elfordulgatni és nyűgösködik. Megpróbáltam, hogy leteszem így a kezemből a kiságyába és működik. elfodul oldara, még nyitva a szeme egy kicsit, meg a kezével is dolgozik, de ott lehet hagyni és magától elalszik. Hát nem mondom nekem ínyemre van ez a dolog, és remélem mivel ő találta ki, mint a 7 órás fürdit, így ezt is tartani fogja jó sokáig.

Nálunk énekelgetés és szavalás nem jött be már kicsinek se... Lehet, hogy a hangommal elriasztottam... Inkább fürdi előtt játszottunk éneklősdit neki Zolival míg kisebb volt, most már nem tűri, inkább követeli a fürdit, ott aztán jót játszik. Mondjuk egyikünk se valami nagy spíler népdalokból, ugye mi inkább az indulókon nőttünk fel. Azért Internacionálét mégse énekelhetünk neki, bár azt még most is kívülről fújjuk mindketten. Hiába mi ebben nőttünk fel. Meg a Mint a mókus fenn a fán...
De ment a Vuk, a Süsü, a Paff a bűvös sárkány, meg Halász Jutkáék által megzenésített dolgok. De mostanában nem igényli. Egy versike van, amit hajlandó meghallgatni, de azt is max. kétszer mondhatom el, harmadszor már nyekereg, hogy elege volt.

Hanzika:
A játszó dologban amit Szirom leírt én is azt tudnám írni. Mondjuk nekünk jó, mert a lakótelepen 50 játszótér van és nálunk is meg a lakótelepen is sok a gyerek. Mégis jól érezte magát Vikó a játszóban is. Változatosság. És Vikó ezt nagyon értékeli ám. Sokkal aranyosabb esténként, ha számára különleges dolog történik.

Tegnap elvittem az egyik céghez, ahol tanácsadtam, de nagyon jóban voltunk az ottani kollégákkal. Szerintem Vikó azt hitte játszóházban van. Meglett emberek ott játszottak vele. Egy idősebb férfi kolléga (már 2 unokája van) megajándékozta Vikót egy csomó műanyagkarikával. Ott vannak még nagygépek, amihez szalagot használnak és ezekkel lehet írásvédetté tenni a szalagokat. De mondta, hogy az ő unokái is ezzel játszanak, meg ők is játszottak vele a munkahelyükön... olyat a kollégákkal, hogy a fogasra dobálták. Jó munkahely, mi? Egész végig vigyorgott Vikó, kukuccsost játszott, mindent megszerzett amit lehetett. A fogószék meg egyenesen óriási játéknak bizonyult.
És megmutatta legújjabb tudományát is. Ha nyújtjuk a kezünket és mondjuk, hogy "kérem szépen" akkor odaadja, ami a kezében van. És ezt már másnak is megcsinálja nemcsak nekünk.

Aztán délután sétáltunk 3 órát, ebből 1-et a végén azért, hogy aludjon legalább 1 órát. Különben hintáztunk, meg csúszdáztunk és homokozhatott is, amiért nagyon hálás volt. Mondjuk itthon úgy kellett kipórszívózni.

Képzeljétek mostanában olyat játszik velünk, hogy elindul kifelé a folyosón, és mikor látja, hogy indulunk utánna, jobban kezdi szedni a lábait és kacag közben. Szóval "elfut" előlünk... Nagyon jó játék... szerinte.

Manó:
Akkor most már jobban érzed magad, hogy látod Emmának kezd bejönni a bölcsi?

Én megmondom őszintén, hogy nálunk a gyerek téma akkor merült fel először, mikor már itt laktunk, illetve olyan formában, hogy kellene. Addig beszélgettünk róla, de mindketten úgy gondoltuk, majdha megteremtettünk egy olyan szintet, amit mi megfelelőnek érzünk a gyerekvállaláshoz. Ez persze nem egy ilyen ház volt, mert ha ez belátható időn belül nem jön össze akkor megyünk kisebb lakásba, de mindenkép külön a szülőktől. Én sokszor még így távolból sem bírom elviselni mikor beleszólnak a nevelésbe, hátmég, ha együtt laknánk...

Krisztocs:
Remélem Regi jobban van. Azért tök jó, hogy így szeret oviba járni. Én utáltam, anyu mondja is mindig, hogy rémálom volt engem oviba járatni. Remélem Vikó szereti majd.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Azt kell mondjam hogy iagzatok volt, de én akkor sem bírtam várniKép Az a baj hogy már most vágyom a másodikra is, a férjem meg most már végképp hajthattalan. lehet neki van igaza, jó lenne rendezni a körülnényeket addigra.

Ma nagyon gázos napunk volt abölcsiben, kb fél percre mentem ki, illetve csak lemaradtam a cipővételnél és Emma már üvöltött az udvaron, haza akrat menni és kb negyd órát őrzött. Aztaán másmiatt is volt hiszti. De jól ebédelt.

Játszótér: mi 10 hónapos korában kezdtük hordani, nagyon szerette, de most nyár óta nem értékeli. a játszóházat azt szereti, mert oda ritkán jut el.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Gratula a gyerkőcökhöz! Érdekes, hogy milyen különböző módon fejlődnek. Ki mit csinál előbb, illetve később.

Ma lett Tomi 10 hónapos. 8,2 kg és 78 cm. (bár Marci mellett centi ide vagy oda kisebbnek tűnik!)

Manó,
még munka ügyben jeleznék. Említetted, hogy lehet hogy jobb lenne, ha olyan munkád lenne, amit otthon is tudnál csinálni. Szerintem ne sajnáld, nem biztos hogy jobb lenne. Én abszolút tudnék itthonról dolgozni, de nem vállaltam be. S minden elismerésem azoknak, akik egy kicsi gyerek mellett otthon tudnak dolgozni ill. suliba járni.

Szirom,
tudnak ezek a lurkók maguktól is aludni, csak biztosan kényelmesebb volt szopira elaludni!!
Nálunk a Micimackó megy, és az ESte jó, este jó..
Ez a kettő jutott leghamarabb eszembe. De szoktam még a Bóbitát is.

Tomi végre stabilan tud ülni. Egyszer kétszer már félig ülő helyzetbe is tudta magát helyezni. Szeret pakolgatni. Vödörből ki illetve bele dolgokat. Próbálja egymásra rakni egy "keljfeljancsi" féle játék elemeit. S játék gyanánt ide adja nekünk a cumiját, ha kérjük.

Hú de késő van!!
Na megyek aludni.
Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Mi ez a pangás?

Ildi:
Nagyon jó hogy írtál. Végre valamit tudunk Tomiról is. Azért azt ne feledd, hogy Marcus az utolsó eredmények szerint 9900g volt. sokat számít ám a kiló is, nemcsak a magasság.
Ha összehasonlítod Vikóval akkor biztosan érzed a különbséget, Vikó 10 hónaposan (ő a tali napján volt 10 hónapos és kedden voltunk mázsáláson) 8,12 kg volt és 70 cm.

Gratula a pakolgatáshoz. Szeintem mozgásügyileg ne aggódj, ha egyáltalán aggódsz. Most mesélte a volt kollégám, hogy az unokaöccse most másfél éves és most kezdett egyedül járni, viszont kerek mondatokat mond. Ilyen is van. Tényleg nagyon máskép tudnak fejlődni. De ez a jó, így válnak kis egyéniségekké.

Gyere többet és halljunk Tomiról, meg rólad minél többet. OK?

Manó:
Megértem amiről beszélsz és ha Te vágytál már gyerkőcre, akkor Emmának kellett megszületnie függetlenül az anyagiaktól és a körülményektől.
Azt azért én sem mondom, hogy nem vágytam gyerkőcre, vagyis inkább azt mondanám izgultam azon, hogy minél később kezdünk próbálkozni és esetleg nem jön össze, akkor kifutunk az időből. Aztán valahogy mégis vártunk. Mondjuk én a 30 éves kort céloztam meg, mint végső határidő a próbálkozás kezdetére.

Hát így külső szemlélődőként nehéz véleményt alkotni a második gyerkőc tekintetében. Ha egyértelmű, hogy meg tudjátok oldani a jobb körülményeket ha Te dolgozol x évet, akkor szerintem neked se esik nehezedre várni kicsit. Meg ahogy írtad, hogy esetleg már a megszokott dolgokról is le kellene mondani, akkor lehet, hogy a párodnak van igaza.
De a párodnak is figyelembe kell vennie, hogy Te mit szeretnél és gondolom nálad is kialakul egy bizonyos max. időszak amin belül azért szeretnéd, meg célszerű is az a második gyerkőc.
Hát nem könnyű.

Azért ne keseredj el, mindenkinek lehet rossz napja. Biztos Emmának tetszik a bölcsi, de azért meg kell szoknia és később is lesznek rossz napjai, de az gondolom volt otthon is.

A drukk megy nektek bölcsi ügyben továbbra is.

Játszótér, játszóház: Én is úgy gondoltam, ahogy írtad, hogy ha ritkán megy vagy máshová visszük, akkor bejön a játszóház. Az is uncsi lesz, ha minden nap oda járunk. A játszótérrel kapcsolatban is ez az érzésem. Egy 10 hónapos gyereknek nyilván tetszik aztán majd meglátjuk.

Baba-mama klub: Talán Szirom írta, hogy oda rendszeresen kell járni. Hát igen, mint ahogy ide a netre is, különben nem tudjuk kivel mi van, nem tudunk bekapcsolódni a beszélgetésbe, a gyerekeknél meg csak akkor tud kialakulni valamilyen kapcsolat, ha rendszeresen látják egymást, együtt játszanak. Na, mondjuk ez azért nem 1 éves kor alatt érdekes. Én bementem a minap itt Káposztáson a klubba. Hát egy lélek se volt és elkezdtem figyelmi, sétakor, hogy vannak-e és azt tapasztaltam, hogy mi mindig olyankor sétálunk, mikor senki sincs. Szóval, mi rosszkor jövünk-megyünk... Bár nekünk ilyenkor aktuális. Ha nem tudjuk tartani a napirendet, akkor a klubbajárás se működik, sajna. De ugyanezért nem jártunk mi baba-mama tornára, meg babaúszásra, mert mi időre sehova nem tudunk még a mai napig se menni, vagy nehezen. Bár most már mobilabbak vagyunk amióta a kajcsi teljesen megoldható. Az alvás az más kategória.

Többiek merre vagytok?
Egyedül Sziromnak van igazolása a hiányzásra...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Tegnap sem, meg ma sem voltunk itthon. Tegnap kimentünk Horányba, mert Ádámnak le kellett vágni a füvet, én meg megkerestem az eladandó babakocsinkhoz a lábzsákot. Marcus nagyon élvezte, mert imádta a fűnyírást, a talicskázást. Még talicskában is utazott Kép

Utána meg átmentünk a nagynénémékhez, meg Ádáméhoz Pomázra. Mind a két család egy városban lakik, csak nem egy utcában Kép Uncsitesóméknál van egy 2 éves kisfiú, Gergő. Hát az még ezerszer elevenebb, mint az én Marcus fiam Kép De szerintem én sem úszom meg - a vér kötelez Kép Ádám nagynénjééknél meg ott volt a nagymamája, meg 5 kutyus. Marcus nagyon élvezte, hogy körülzsongják, kutyázhat, kerekezhet. Este hiába aludt 1 órát a kocsiban is (meg délután egyet), fürcsi és evés után bealudt.

Ma meg Kertesen voltunk, Ádám anyukájáék is jöttek. Jó volt, anyósom babázott, míg én segítettem anyunak a kajcsit csinálni, apósom meg apuval kibeszélgethette magát Kép Ők hamarabb elmentek, mi meg még beugrottunk 1 órára a bátyámékhoz is és nemrég értünk haza. Ment a rutin, aztán Marcus megint az ágyában van, alváshoz készülve...

Holnap pihinap lesz, Ádám sétáltatja Marcust, én meg hűtőt takarítok Kép Meg tanulni is el kéne kezdeni, mert az a november 18 nagyon hamar itt lesz (bejelentkeztem végre egyik hiányzó vizsgámra a 4*2 közül - 4 tárgy, dupla vizsgákkal).

Ja és még egy jó hír van: úgy néz ki, hogy eladtuk a tavasszal vásárolt Bababörzés babakocsinkat Kép Már csak a szállítását kell megoldanom Kecskemétre (a család ott lakik). Vszleg valamelyik arra járatos kollégát fogom megkérni, hogy szállítsa le nekem.

No, megyek, jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk. Kicsit kalandos volt ezúttal, de most már oké. Miksa végre alszik, tulképp ma először, mert későn ébredt, aztán ebéd után indultunk is vissza, és az volt a terv, hogy a kocsiban alszik. Ez a mi tervünk volt, az övé meg valami másKép Szóval óriási ebéd után bealudt a kocsiban kerek 20 percre, onéttól fogva ébren volt. Úgy tűnik, hogy fájt a pocija, pukizgatott is, úgyhogy itthon előkerestem a Gripe Watert, szopizott és nagy nehezen bealudt. Túl sokat evett szerintem.
Tegnap pedig este belázasodott, éppen az osztálytalálkozón voltunk. Már egész nap nyűgösködött, de nem tűnt betegnek, csak éppen még a szokottnál is jobban rajtam lógott, mint ha érezte volna, hogy el akarok valahová menni. Az osztálytalin épp a kaját hozták ki, amikor a tesóm hívott, hogy 38,2 hónaljban. Úgyhogy azonnal hazamentünk, ott találtunk egy nyűgös, kétségbeesett, lázas kiskölyköt, pedig anyukám kitette neki a lelkét. Ezúttal kipróbáltuk a Nurofen szirupot, gyorsan levitte a lázát, le is nyugodott, és rövid időn belül már tök jó kedve lett. Végül fürcsi, szopi, altatás után vissza tudtam menni. Csak hát így tiszta para voltam, hogy ha felébred, vissza tudja-e az ember altatni, de nem volt rá szükség. Az osztálytalálkozó különben klassz volt, olyan, mint amire számítottamKép Jó osztály volt, bírtuk egymást. 20 éves találkozó, kimondani is sokKép És van, akinek 17 éves gyerke van. 11-12 éves az meg az meg elég soknak. Néhány apróság is előfordul, az egyik lánynak pl. majdnem egyidős a kissráca Miksával, 13-án lesz egy éves. Csak nem mertem semmit inni, hátha éjszaka kell szopiztatni. Szerintetek belázasodhatott Miksa attól, hogy otthagytuk 2 órára, és előre érezte ezt? Előző nap is anyu vigyázott rá egy órát, elmentünk vásárolni. Játszottak, építőkockáztak, de Miksa néha elindult és bejárta az egész házat, mindenhol keresett minket. Nem sírt vagy valami, csak csöndesen kétségbe volt kicsit esve. Nem szöktünk, elmondtuk neki, hogy elmegyünk és sietünk vissza. Mit mondtok?

Ja, aranyosak vagytok, hogy így gratuláltok Miksa elalvásához, de az föltűnt valakinek hogy írtam, hogy negyed 12-kor aludt el?Kép 9-kor fürdik, olyan fél 10 körül szokott szopizni, az majdnem 2 órás menet voltKép Szóval ez azért nem a járható út. Tényleg csak azért oké, mert tudom, hogy képes rá. És azóta is szopival alszik el.

Most nem írok senkinek külön, mert felébredt, bocsikaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Manó!

Kis híján megfeledkeztem Emmáról, de aztán mégseKép

Nagyon-nagyon boldog szülinapot neki!

Tennék gifet is, de az ember elvitte azt a vinyót, amelyiken gyűjtögetem őket...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Csatlakozunk az előttünk szólóhoz!

Boldog szülinapot Emma! Kép

Hanzika, Marcus, Ádám

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Ne hari, de nincs idöm meg eröm visszaolvasni Kép De azért Emmának sok boldogságot, és elözetesen boldog névnapot és szülinapot Miksának. Csak azért, mert nemtom mikor tudok jönni.

Ugyanis mindkét gyerek beteg, és én is már lassan a kimerülés felé járok Kép

Asszem azt még írtam, hogy Regi nincs túl jól, mert köhög, takony stb. Na, hát úgy volt, hogy ma már megy oviba, de tegnap éjjel sírva ébredt, tiszta vér volt az ágya. Az orra vérzett, gondolom, vmelyik orrszívásnál elpattant egy ér a nóziban. De brutál mód tiszta vér volt minden, joggal lett hisztis töle, nagyo megijedt. (nemcsak ö....) Szóval éjjel, ágyhúzás, öltözés, vatta az orrba. Reggelre már jó volt az orr-rész, viszont megint jobban köhög Kép No és kicsi fiúnk éjjel kb 20 percenként kelt. Reggelre meg is lett az oka, tüzelt a kis teste Kép Nem mértem meg, nem akartam még macerázni ezzel is, de saccra 39 körül lehetett Kép Kapott kúpot, az nagyjából mostanra levitte, de ö is köhög csúnyán, és a takony. Szóval kihívtam a dokinénit, öt várjuk....
Nekem meg egy jó kis idegorvos kéne Kép

Na ennyi, most megyek betegápolni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Ne hari, de nincs idöm meg eröm visszaolvasni Kép De azért Emmának sok boldogságot, és elözetesen boldog névnapot és szülinapot Miksának. Csak azért, mert nemtom mikor tudok jönni.

Ugyanis mindkét gyerek beteg, és én is már lassan a kimerülés felé járok Kép

Asszem azt még írtam, hogy Regi nincs túl jól, mert köhög, takony stb. Na, hát úgy volt, hogy ma már megy oviba, de tegnap éjjel sírva ébredt, tiszta vér volt az ágya. Az orra vérzett, gondolom, vmelyik orrszívásnál elpattant egy ér a nóziban. De brutál mód tiszta vér volt minden, joggal lett hisztis töle, nagyo megijedt. (nemcsak ö....) Szóval éjjel, ágyhúzás, öltözés, vatta az orrba. Reggelre már jó volt az orr-rész, viszont megint jobban köhög Kép No és kicsi fiúnk éjjel kb 20 percenként kelt. Reggelre meg is lett az oka, tüzelt a kis teste Kép Nem mértem meg, nem akartam még macerázni ezzel is, de saccra 39 körül lehetett Kép Kapott kúpot, az nagyjából mostanra levitte, de ö is köhög csúnyán, és a takony. Szóval kihívtam a dokinénit, öt várjuk....
Nekem meg egy jó kis idegorvos kéne Kép

Na ennyi, most megyek betegápolni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


ez jól sikerült Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Jaj, Kriszta, jobbulást nektek! Szegény kicsik, nagyon sajnálom őketKép. Meg téged is, mert nagyon kemény lehet. Ha aludnának egyidőben, akkor próbálj meg te is pihenni egy kicsit, jobban fogod bírni fizikailag és idegekkel is.
És köszi előre is a gratulákat, de azért egy héten belül csak jössz mégKép Biztos vagyok benne.

Miksa már jól van, tegnap este 37,2-t mértem, és nem is ment feljebb. Az azóta is szopival alszik el kijelentés sajnos nem volt igaz, de ezúttal 35 perc alatt bealudt egyedül. Ez is valamiKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nem jók a hírek...

Jobbulást Miksának, Reginek és Máténak is.

Emmának boldog szülinapot! Remélem bölcsiben megint jól érzi magát.

Szirom:
Hát nem tudom, hogy Miksa azért lázasodott-e be mert Ti elmentetek, ugye nagy gyakorlatom ebben nincs. Ha egyéb jeleket nem láttok és itthon rendeződni látszik a dolog, akkor előfordulhat, de akkor ez nem túl jó hír. Bár lehet kicsit nagy változás volt neki, végülis az otthoni megszokott környezet sem volt és Ti sem. Vikót egyszer hagytuk Sarudon anyuékra este, mert fel kellett jönni a popsikrémes receptjéért, mert amit itthon csináltattunk az ott derült ki, hogy megint nem sikerült és rákenhetetlen a gyerek popsijára. Akkor állítólag, mint sakál üvöltött úgy 2 órát, mire nagy nehezen sikerült elaltatni. De ennek azért nagy jelentőséget nem tulajdonítottunk, mert anyuékat ismeri, Sarudon is már legalább 1 hete ott voltunk és nálunk is előfordult már ilyen üvöltősdi, de azért a kismanók mindent észre tudnak venni és nemigen tudnak még másként reagálni és nemtetszésüket nyilvánítani, de azért, hogy ettől lázasak legyenek, ezt nem gondoltam volna. Olyat is hallottam már, hogy az üvöltéstől hánynak, meg lázasak is lesznek. Lehet, hogy az idegesség is okozhat ilyet? Orvosnál voltatok?

Találkozó: Hú, tényleg ez eszembe se jutott, hogy valakinek már 17-18 éves gyerkőce lehet. (Bár ha akkor szülök, mikor anyu engem, már nekem is 10-11 éves gyerkőcöm lenne...) Viszont neked most van icurka-picurka Miksád, ők meg bizti irigykedtek rád, hogy most babázol.
Azért jó, hogy így 20 év múlva is jól sikerül egy ilyen találkozó.

Akkor mostmár mehet a gratula az alváshoz?

Krisztocs:
Én csak kitartást tudok neked kívánni. Azért ha sikerül picit pihenned és tudsz jönni, akkor írj mindenképpen hogy vannak a kismanók. Azért én bazira megijedtem volna, ha vértócsát látok...

Hanzika:
Jó mozgalmas napjaitok voltak. Marcus ezek szerint rendesen tréningezik. Jó tanulást!

Vikóról annyit, hogy most már cipőben is egész jól közlekedik, gyakoroljuk az utcai sétálást. Nem nagyon megy, mert minden érdekli, így képes egy kavicsot negyedórát nézegetni, és még hisztizik, ha tovább húzom. Kirámolja a virágoskertből a faháncsot, persze vissza nem rakja. Ezerrel homokozik.
Tegnap óta a kanapén sincs előtte semmi sem biztonságban, mert sajna megpróbálkozott a felmászással és sikerült is neki. Erre reggel, míg megmostam a kezem, természetesen felmászott és én guggolva találtam a kanapé szélén, szerintem csak fél talppal volt fönt. Isteni szerencse volt, hogy nem esett le hanyatt...
Szóval Vikóval is zajlik az élet.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen!

Kriszta!

Kitartás! Vértócsa: én tuti sikítófrászt kaptam volnaKép nme bírom az ilyen helyzeteket, pánikba esek és a férjem után kiáltozom (pl nyúlharapásunk)

Emma is taknyos persze, minta 3/4 bölcsi. Megint ugynaza, nem lázas, semmi nem fáj, csak taknyos. Szombatra jött ki rajta, íyg mára már azért jobb volt, voltunk is bölcsiben merta beszoktatást enm jó megszakítani, amíg nem lázas addig vigyük azt mondják.

ma kint voltam 9-1/2 11-ig, jól elvolt, nem sírt utánam, iletve 1x talán pityergett, d emegvígasztalták. aztán 1/2 11-kor elestt valamiben, na akkor be kellett hívjanak, pedig nem volt vészes, de akkor elkeseredett. bementem, 1 perc altt megnyugodott és játszott tovább. Aztán 11-kor megint kijöttem, nem sírt akkor sem, szépen kezet is mosott a gondozó nénivel, d eaztán ebédelni már nem volt hajlandó leülni nélkülem, sírt angyon, ezért ebédre 3/4 12-kor behívtak. Na megint fél perc alatt megnyugodott, 2 tányér spenótot megvett, és még főtt tojást kért külön is.

Holnap megint próbálkozunk az egyedül evéssel sőt holnap ebéd után megmutatják neki az ágyát is és megpróbálják belefektetni. hát arra befizetek, ma is ebéd után már tudta hogy jövünk haza, búcsúszkodott is rögtön és nagy vidáman ugrált, nem hiszem hogy befekszik az ágyba. Állítólag olyna 20 percet próbáják, ha nem alszik akkor hah kell hozni, szerdán újra próbálkozni.

Szirom!

és sírt utánatok Miksa? Mert ha sírt akkor attól simán belázasodhat, én is még akmaszkoromban is tudtam produkálniKép, de az nem igazi láz, cska sírástól felemgy és viszonylag gyorsan lem,egy ha megnyugszik. De ha nem sírt akkor nem lázasodik be szerintem csak úgy pszichésen.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,
szeretném megkérdezni, hogy mivel ugye az itteni beszélgetés már igen rég óta egyáltalán nem a témában folyik, akkor hol lehetne a Szülőotthonban mostanság szülni kívánó sorstársakkal eszmét cserélni?

Vagy csak én járok ilyen cipőben....?
kaktuszvirag2
 
 


Sziasztok!

Nem, nem sírt Miksa, eljátszott anyuékkal. Otthon volt a tesóm is, meg az 5 éves kislánya. Ismeri mindannyiukat, hiszen többször voltak itt, és mi is szoktunk menni, augusztus végén egy egész hetet voltunk náluk. Meg most is csütörtökön este mentünk. Szóval nem sírt, de keresgélt minket, állítólag még a fürdőszobában is járt. Mondjuk én emlékszem, hogy a vállműtétem előtti este lázas voltam, és simán az idegességre fogták. Pedig én úgy különben szinte sosem szoktam lázas lenni. A csaszi után is meglepő volt, de hát annak meg volt az oka. Hát nem tudom...

Manó! Már akartam kérdezni, a bölcsiben egyedül esznek a gyerekek? Emma már tud egyedül enni? És hogyan tanítottad? Miksa most már önállóskodik, a katonákat simán egyedül teszi a szájába, de a kanalazás az rendes dzsuvával jár. Most kapott egy szilikonos kanalat, erről nem csúszik le olyan könnyen a kaja, de hát még nagyon sokat kell gyakorolni. Mondjuk én inkább megetetem, és hagyok a kajából valamennyit, amivel gyakorolhat ebéd végén. Jó ez így?

Marycus! Nem voltunk orvosnál, mert a láza simán lement, más baja nem volt, és másnap jöttünk haza. Nem akartam szombat este kitenni egy idegen dokinak - mellesleg a tesóm kislányát egy antibiotikumfanatikushoz hordják, és Szekszárdon azért nincs olyan sok gyerekorvos. Tegnap már 37,2 fölé nem ment, a mi doktorunkhoz meg éppen most szerdán megyünk egy éves vizsgálatra.
Kanapéval nagon vigyázz, Miksa egyáltalán nem érzi, hogyan lehet leesni róla.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Kaktuszvirág!

Gyere és kérdezz nyugodtan tőlünk. Most be kell érned velünk, mert kismamink nincs, de többségében mi is Újpesten szültünk. Szívesen látjuk a szülésre készülőket is, de hát mostanában nem nagyon jöttek. Mi addig is beszélgetünk a gyerekeinkről, ha nem baj, de örömmel idézem fel a szülést és a kórházban töltött napokat isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Kaktuszvirág!

SziaKép Hát az van hogy valahogy nem sokan szülnek Újpeste mostanábna. legalábbis a netezők közül. Annak idején én is épp ezért nyitottam ezt a topikot, mert nem találtams nekit. Akkoriban is én voltma az egyetlen ksimama és Kriszta mesélt nekem sokat. Aztán úgy alakult hogy rá egy kis időre ő is szült újra ottKép Szóval gyerey nyugodtan, kérdezz, tudunk válaszolni és szívesen is válszolunk, csak mostanában nem volt kismamánk.

Szirom!

Én nem igazán atnítottam, csak mindíg kapott kanalat. ő is dzuvázikKép Én voltam legjobban meglepődve pénteken hogy majdnem az egészet megette egyedül. Azért nézik őket és ha kell segítenek. De ma pl hogy sírt nem volt hajlandó a kezébe venni a kanalat, én etettem ő meg tátogott. Kis cseles, tudja hogy így gyorsabb meg kényelmesebb is.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Boldog Miksa napot annak akit illet!!!!!! Kép

H.& Co.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen Hanziék!Kép No milyen a Stop-Shop?

Kriszta, hogy vagytok?

Manó! Akkor én úgy veszem ki a szavaidból, hogy előbb-utóbb csak megtanul kanállal enni. Én is szoktam a kezébe adni, de inkább kaja után, mert kaja közben gyakran előfordul, hogy beteszi a szájába és nem hajlandó kivenni, én meg nem férek oda a falattalKép

Képeljétek, Miksát nem lehet levakarni rólam. Eddig is ragaszkodott hozzám nagyon, de ez most más dimenzió. Fogja a nadrágom szárát és nyüszít, amíg föl nem veszem. A konyhában mindig minden háromszor annyi ideig tart, mint normál esetben, mert ugye ott csimpaszkodik közben a lábamon. Alig merek lépni, nehogy túl nagyot pottyanjon, mert nálunk azért elég sok a kő. És nem csak a talajon, hanem a falon is. Szerintetek ez a nyüszizés a szepszorongás vagy beteg lesz vagy megint jön a front?

Kaptok képeket, jó?

Kép

Ezt az ikeás izét kapta a névnapjára.
Kép

Tényleg lányok, volt már valaki a Visegrádi utcai Fair Play játékboltban? Olyan jókat láttam róla több újságban is, lehet, hogy megnézem. Miksának még mindig jár játék, hiszen szülinapja is leszKép Meg megyünk vendégségbe a hétvégén, ahol egy pár hónapos és egy másfél éves kissrác van. Ti mit vinnétek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Kaktuszvirág:
Külön üdv. Én csak Újpesten szerettem volna szülni, de nem sikerült. Előbb jött a baba ezért átküldtek a Szabolcs utcába. De ha van kérdésed nyugodtan tedd fel, szerintem itt bárki szívesen válaszol, ha tud. Úgyhogy hajrá!
Mikor fogsz szülni? Kisfiú, kislány, vagy még titok? Hogy viseled?
Rád és babádra is egyaránt kíváncsiak vagyunk (szerintem beszélhetek a többiek nevében is...), úgyhogy írj magatokról.

Szirom:
Boldog névnapot Miksának!!!
Most ilyen csíkos korszak van? Az első képen ennyire tetszik neki, vagy ennyire le akarja venni?
Különben nagyon aranyos, mint mindig. Tud már játszani a játékkal?
Láza hogy áll?

Evés: Én régebben kérdeztem már ezt. Akkor Vikó nagyon odavolt a kanálért. Én nemigen hagyom maszatolni, tudod, már beszéltünk erről a talin. De meg is van az eredménye, mert immár kb. 2 hónapja partedli nélkül eszünk tisztán. Embered látta is hogy eszik, még meg is jegyezte, hogy tartsa meg ezt a jó szokását. Én úgy vagyok vele, ha elkezd érdeklődni, akkor engedem, de inkább az elejétől fogva, mert akkor még éhes, így nem játszik vele, hanem megpróbál enni. Én nem vagyok híve annak, hogy játszon a kajával. De lehet, hogy rosszul gondolom. Mindenesetre eddig bevállt a módszer. Ha maszatol, meg játszik, akkor nincs kajcsi, várunk fél órát, ha akkor sem akkor még fél órát. Mondjuk fárasztó, meg macerás, de nem kell állandóan tisztogatni és bárhol megetethető tisztán. A munkahelyemen is ámultak, hogy milyen szépen eszik. Remélem az egyedül evés is menni fog majd. Bár anyu mesélte, hogy ő hasonlóan nem engedett minket játszani és mire oviba mentünk mindketten késsel villával ettünk. Persze utáltunk is az oviban enni, mert ott csak kanál volt, mi meg nem ezt szoktuk meg.

Manó:
Emma ezek szerint hamar tanul. Mármint ami legalább kétszer volt, az szokás (hazamenetel ebéd után). Azért remélem sikerül az altatás.
Én ettől félek a legjobban. Nem tudom elképzelni, hogy Vikó parancsra aludjon.
Azért kis rafinált. Szerintem tudja ő, hogy jössz. Szerintem ez a kajcsi dolog is azért volt, hogy gyere. Azért kíváncsi lennék, hogy a bölcsisnéni kezéből is megette volna-e a két adagot.
Drukk megy folyamatosan!

Kriszta:
Jobbulást a gyerkőcöknek, neked meg kitartást!

Jaj, képzeljétek Vikóval lehet elbújóst játszani. Tegnap apukája elbújt, ő megkereste és mikor megtalálta a kukucsra hatalmas kacagás. Akkor apukája elfutott, ő meg sikongva kacagva próbált utánna futni, aztán mikor tennyérre tottyant, akkor visszavett a tempóból, de ment tovább keresni. Megtalálta, kacagás. Vagy fél órát rohangáltak itt a folyosón. Hihetetlen hogy lehet már vele játszani.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus!

Hát Emmanem játzsik akanálla, általában, mégis maszatol. biztos még enm tökéletes a finommozgása. Rendsen bemeríti, emeli, viszi a szájához, közben a főzelék fel az ölében landolKép

Ma nem aludtunka bölcsiben mégsem, mivel van 1 hónapom a beszoktatásra, így azt mondták ne sürgessüsk, majd ha stabil lezs napközben, akkor próbáljuk az alvást, pl a jövő héten.

Ma amúgy szinte egész anp kint voltam, de azért voltak nagy sírásoka mikro be kellett mennem. Reggel kb negye dórát ott voltam vele, utána elmagyaráztam hogy most kimegyek mert dolgom van. kimentem, jól elvolt, d ejötta reggeli, amiről eszébe jutott hogy most nem én etetem és úgy elkezdett sírni, nem volt hajlandó leülni az azstalhoz. Mivel őnála a sírás olyan mint amikro más hisztizik, behívtak. megnyugtattam, leültettem, elkezdett enni, mondtam neki hoyg akkor most kimegyek. Bólogatott hogy jó. nem is volt semmi, de zatán játék közben lefejelt egy szekrényt, jó nagy púp lett a fején, beborogatták, amin jól behisztizett, megint behívtak: megnyugtattam, aztán kijöttem. Állítólag szépen tízóraizott (gyümölcslé) aztán játszott. Aztán jött az ebéd amikro ugye egysével ülnk le sorbamn és kapják az ebédet, és hát ő majdnem az utolsó, behívtak megint mert hisztizett hogy enni, enni, nem volt türelme várni. Így ebédnél ott voltam (megevette gy tányér fehérrépa főzeléket hússal) aztán jöttünk haza. Az a baj hogyő nagyon nagy hangerővel üvölt és olynakor nem is hagyja magát vígasztalni, csak engem fogad el, ezért mindíg megijednek és behívnak. a másik kislány aki szokós egész ap sirdogált, de mivel ő halkan teszi ezért hozzá nem hívják be az anyukáját. Pedig Emmát is meg kéne szokniuk, és vaalhogy kezelni hsizen a jövő héttől elvileg én már ott sem vagyok vele.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés: Máté kb fél órája hányt egyet, most alszik megint Kép Regi elvileg holnap már megy oviba, ugyan még köhög, de már nem bír a fenekén maradni, menni akar.

Ma amúgy is rekordot döntöttem, betegápolás mellett még föztem is, mert elfelejtettem kaját rendelni. Na ez van Kép

Nem is mondtam, hogy hétvégén voltunk a StopShopban, nekem tetszett, vettünk pár dolgot. A Kenguruban akartam venni Clemmyt, de nem volt Kép Azt mondták csak Óbudán van, ahol Sziromék is vették ugye. De felírták és hozatnak Kép

Mégegyszer sok boldog névnapot Miksának! Nagyon édi a képeken, azóta újra lett nyírva a haja?

Marycus,
Vikó már megint elörukkolt új tudománnyal úgy látom, nagyon okos kiscsaj! Kép

Manó,
Még novemberig van böven idö, biztos nem lesz késöbb baj. És az is más lesz, ha muszáj lesz otthagynod. Szerintem ö is tudni fogja, hogy nem mész már, ha sír, hiszen most még benne van, hogy úgyis jössz, ha kell. Sajnos ez egy ilyen idöszak, de minden gyerek megszokja. Más kérdés, hogy az ember szíve beleszakad Kép

Ma hazament a barátnöm a kislányával a kórházból Kép Szegény hulla fáradt...ö is kezdi a kétgyerekesek életét Kép

Hanzi,
Most hogy állsz melókérdéshez, hogy Zs. elmegy? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Nos, mindenkinek köszönöm az üdvözlést! De igazából nagyon nem akarnék belefolyni a beszélgetésetekbe, értehető módon már más témáitok vannak. Mégis röviden: 30. hét, dec. 23., lány (Lili), én 32, és igen-igen dr. Hammersberg az orvosom. Egyébként köszönjük, jól vagyunk.
Vettem a fáradtságot és az elejétől elolvastam a topikot és nem csak az itt begyűjtött információk alapján, de valamennyire már képben vagyok, hogy milyen is a Szülőotthon. A főnővér-féle szülésfelkészítőre novemberre kaptam időpontot. Így elsőre bocs, de általánosat kérdeznék: szóval összességében felhívnátok-e a figyelmet valamire így utólag a szüléssel és a csecsemő ellátásával kapcsolatban?
kaktuszvirag2
 
 


Sziasztok!

Kaktuszvirág,
Itt a nagy rohanásomban én nem üdvözöltek, szóval üdv Kép Nekem is Hammersberg doki bácsi az orvosom, nagyon szeretjük.
Én a szülöotthonban is szerettem lenni mindig is. (két manóm van) A kisebbik tavaly december 10-én született, úgyhogy kb átérzem, hogy milyen lesz neked karácsony tájékán szülni Kép Szüléshez vigyél magaddal ásványvizet meg szölöcukrot, legalábbis nekem hasznos volt Kép (bár a vége csaszi lett...) Amikor megvan már a pici, kell nekik vinni takarót, mert az nem adnak, de ruhát, pelust kapsz. Na ez a nagyon rövid verzió volt, kérdezz bátran! De szerintem mindeni nagyon kedves és segítökész a kórházban!

No és még vissza a tegnaphoz...alvás után Máté megevett egy adag uzsit, és 2 perc múlva vissza is jött az egész Kép (sütötök....) Aztán hulla nyügi volt, Robira hagytam, mert anyum kórházban, úgyhogy rohantam látogatni Regivel. Kortyonként kapott teát, meg piskótát nyomtam még a kezébe indulás elött, de nem kérte Kép Este 38,3 volt, kúp, alvás. Aztán fél 3-ig fél óránként kelt, de utána aludt fél 8-ig. Most nem tünik lázasnak, az orra folyk picit, de ha szívom, nem jön semmi Kép

Regi meg elment oviba, remélem,nem lesz gáz, hogy jövö hét hétföre szól az igazolás Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Ja, és egy aktuális kedvenc Kép
Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

No, itt vagyokKép Mindenkinek köszi a köszöntést!

Kriszta! Tök jó, hogy Regi már sokkal jobban van. Ha már menni akart az oviba, akkor szerintem nincs nagy bajKép Máténak további gyógydrukk! A képen nagyon jóképű, és látom, hogy egész villogó fogsora vanKép
Miksának nem vágtuk újra a haját, hanem ekkoraKép Akkor nyáron lett néhány millis, most meg néhány centis. Mondjuk 2 centisKép

Hanzika! Tegnap lemerült a telcsim, és már olyan szar, hogy még föltölteni sem tudom normálisan, mert nem érintkezik rendesen a töltő pöckével. Lassan teljesen kipurcan. De mégse akarok azér besétálni a céghez, hogy én gyeden vagyok ugyan, de cseréljék már le egy újra a készülékemetKép De úgy értettem, hogy már nem volt aktuális, ami miatt hívtál. Ha jól értettemKép A másik telefonomban viszont nincs meg a számod...

Kaktuszvirág! Szerintem az a legfontosabb, hogy kérdezz meg mindent! Szerintem a doktor is értékeli, és a szülésznők, csecsemősök is szívesen magyaráznak el mindent. Ha beszélgettek, jó lesz a hangulat köztetek, és jól fogod érezni magad. Én a köldökcsonk kezelésétől paráztam, és bár nem nagyon volt ideje a csecsemős lánynak, szólt, amikor ráért picit, és lementem a csecsemőosztályra, és ott lépésről lépésre végignézte, hogy jól csinálom-e a dolgokat. Ez engem megnyugtatott. És az is fontos, hogy szívesen veszik, ha éjszakára adsz le tejet a kicsidnek, és akármikor le lehet vinni. Volt, hogy nekem éjfélre gyűlt össze rendes mennyiség. Akkor szaladtam le vele, és nem voltam egyedül ezzel.
Vajúdásnál nekem a hideg borogatás a fejre, nyakra jött be, a derékmasszázs egyáltalán nem. De kispapi legalább nedvesítgette a kendőt, volt mit csinálniaKép

Marycus! Mostanra sikerült idáig eljutnom, hogy lekicsinyítsem a képeket. Miksa megint lefáradt, simán elaludt a kocsiban. Még az udvaron is ültem vele egy jó negyedórát járó motor mellett. Ilyenkor meg sem próbálom bevinni, mert tutira felébred. Ha viszont van mit olvasnom, simán elvagyunk a kocsibanKép

Kép
Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Na, csak a lényeg maradt leKép: Miksabuckót az egy éves vizsgálaton 9350 grammnak és 73 centinek mérték. Tejtermék és tojástilalom feloldva, lassan be lehet őket vezetgetni. Kérdeztem a dokit a babatejről, nem ragaszkodik hozzá, azt mondja, most már mehet a tej. Ugye túróval, sajttal jó kezdeni?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Regi totál betegen is menne oviba Kép Szóval ez nála nem nagy hír, egyébként ugyanolyan takony, meg köhögés mint volt, csak legalább jobban néz ki Kép Ez sajnos tavaszig így is lesz Kép

Máté már kapott túrót meg sajtot is, azt lehet egy éves kor elött is. Igazából már minden tejterméket kapott, csak tejet nem. De gondolkozom, hogy lassan kipróbálom a feles tejet, mert ez a két heti 2000 ft a tápira elég gáz. Na, nem mintha sajnálnám rá a lóvét, csak ha úgysincs baja a cucctól, akkor miért ne...Regi már 9 hónaposan kapta a feles tejet, nem tudom, most miért nem adom még Kép Kép

De, ha még Miksa nem kapott ilyesmiket, jó kezdésnek a sajt is, pl ráolvasztva fözire. Egyszer adtam a kezébe csak úgy, de össze-vissza trutyizta Kép Túróból meg túró rudit kapott, csoki nélkül Kép

Nagyon cukik a gyerköcök, és hogy látszik, hogy mennyivel kisebb Vikó magasságban! Kép Olyan csajos Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Lyánok,
Ki jön a börzére? Úgy fest, megyek árulni, úgyhogy talizhatunk Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Köszi a képeket. Legközelebb már remélem én sem felejtem el elvinni a fényképezőt.
Vikó még végigbírta a vásárlást, de képzeld majdnem kimászott a kocsiból. Egy néni ugrott oda, bár addigra én is észrevettem, hogy már félig kinn lóg a kocsiból. Pedig ép előle menekítettem a dolgokat.
A kocsiban aztán már szinte azonnal elaludt. Vikót viszont be lehet vinni. Felébred ugyan, de ha jól alszik, akkor simán visszaalszik. Most is így tett.
Akkor azért megyünk még játszóba, ugye? Hanzi is hívott minket, de nem hallottuk meg. Én kb. 3/4 órával a hívása után hívtam vissza már a vásárlásnál. De remélem legközelebb sikerül. Jó lett volna, ha tudnak ők is jönni.

Tej: Vikó már evett sajtot, joghurtot és túrót is. A gyümölcsös joghurt nagyon bejött neki babapiskótával. A babapiskóta miatt le lettem szúrva a dokinéninél, mert hogy cukor van benne. És én nem is cukros tetejűt adok neki, hanem hagyományosat. Mondjuk a teát is cukor nélkül kellett volna itatnom Vikóval a dokinéni szerint. Nemtom mi baja a cukorral. Hátha még tudná, hogy azért a répafőzibe is kerül.
Túrót csináltam neki banánnal, az nagyon nem jött be neki. A túrórudi az ment, csoki nélkül. Ehhez mit szólna a dokinéni... A tejet azt a koragondozásos doki se javasolta még, így azt nem kapott Vikó sem, eddig.

Krisztocs, Szirom:
Miksát nem mérték félre magasság tekintetében? Mert Vikó a múltkor 70 cm volt a méreckedésnél és a 3 cm az nem olyan sok. Viszont azért nemcsak a képeken, de élőben is van különbség Vikó és Miksa között. Bár a kiló is számít abban kb. 1 kg különbség van. Lehet, hogy emiatt látszik Miksa sokkal nagyobbnak?
Különben azt vettem észre, hogy ha kisfiú mellett van, akkor simán látszanak a vonásain, hogy kislány. Egyedül ez annyira nem jön ki. Meg a mozdulatokban, az érintésében is teljesen érződik ez. Meg Szirm mondta, hogy ha megfogja, akkor milyen más fogni, mint Miksát. Igen sokkal puhább, nem, Szirom?

Krisztocs:
Előszöris jobbulást Máténak és Reginek is.
Azért az jó jel, ha Regi akar oviba menni.

Szerintem mi börzére nem megyünk, nekem sajna nem jönnek be ezek a megmozdulások. De jó börzézést!

Manó:
Azért ez elég gáz, hogyha egy gyerek csak egész nap pityereg, akkor rá se bagóznak, ha meg ordít, azonnal hívják anyukát. Kicsit próbálkozhatnának a bölcsisek is megvígasztalni. Akkor is fog sírni, ha már nem leszel ott, miért éles helyzetben kell nekik először próbálkozni.
Ahogy elnézem sokat nem változott a világ. Annak idején a hugi nagyon sokat sírt és ahelyett hogy megvígasztalták volna áttették mindig a kiscsoportból a nagycsoportba hozzám, mert akkor nem volt vele gond. De mindent elrontottak. Mindig csak velem játszott és nem tanult meg időben a saját korosztályával kapcsolatot teremteni. Akkor volt a nagy gond, mikor én suliba mentem és nem voltam már ott. Olyan hisztiket vágott le, hogycsak na. Délben el is lett mindig hozva és jöttek elém a suliba. Ott is sajna megengedte neki a tanítónéni, hogy bejöjjön és leüljön az utolsó padba. Szóval teljesen hozzám növesztették és ez senkinek se volt jó. Ezt csak azért írtam le, mert kísértetiesen hasonlít az eljárás arra amit írtál. A könnyebb utat válsztják. Nem szép.

Azért drukk megy ezerrel!!!

Kaktuszvirág:
Szerintem nem zavarod meg a beszélgetést, úgyhogy gyere nyugodtan és mesélj, meg kérdezz!

Én szüléssel kapcsolatban sokat nem tudok neked mondani, mert Vikó faros volt és 1 hónappal előbb megrepedt a magzatburok, így császár lett a dologból. Még a fájásokat sem ismerem, mert nekem nem volt és nem is engedték, hogy meginduljon a szülés.
Amit Szirom írt azzal egyetértek. Kérdezz és kérdezz. Ne menj el semmi mellett. Figyelnek a gyerekekre, de te tudsz a legjobban figyelni rá, ha bármivel kapcsolatban kétséged van, azonnal szólj. Meg otthon már nincs kitől kérdezni. A védőnő meg a doki ugyan segít, de nincsenek ott mindig.
A másik, hogy nekünk Vikóval az első 6 hét maga a borzalom volt. Állandóan sírt. Ma már tudom, hogy hiába mondta a doktornő, hogy napirend, napirend, meg x időnként etetés, meg mérjem mennyit eszik. Vikónak ez a dolog nem jött be. Ma sincs napirendünk és a gyerek sokkal nyugibb, hogy nincs ráerőltetve amit nem szeret. Persze azt mondják, ő még nem tudja, de azt tudja, ha valami nem jó neki és akkor kegyetlenül üvölt. A legtöbb gyerek beáll egy rendre, de vannak kivételek is. Szerintem hagyni kell, hogy kibontakozzon. A tejcsi méregetés se ok szerintem. Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha az ajánlott mennyiség 3/4-ét tudja szopizni, akkor nincs baj. Annyit bőven szopizott, de mégis állandóan sírt. De Vikó olyan volt, hogyha 10 ml hiányzott neki akkor is olyan égzengés volt, hogycsak na. Ráadásul, mikor tápizni kezdtük, akkor derült ki, hogy bizony időnként jóval nagyobb mennyiségeket evett, mint kellett volna, máskor meg alig evett. Valószínűleg én ezt nem tudtam megfelelően követni tejcsivel és ez is baj volt. Ma már nem félnék a tápitól, csak ne sírjon az a lényeg.
Mégegy, ami eszembe jutott. Vikó csak az első héten aludt velünk, utána átköltöztettük a saját szobájába. Attól kezdve legalább tudtunk mi is aludni és úgy vettük észre, hogy ő is jobban viseli. Szóval ha tehetitek akkor nyugodtan legyen külön szobában. Az ajtót nyitva lehet hagyni, mert ha elaludt jól, akkor általában nem zavarja őket a zaj, sőt szerintem meg is nyugtatja őket, hogy ott vagyunk.
Remélem nem borzasztottalak el. Nem minden manóval nehéz az első 6 hét, lásd pl.: Miksát Szirom kisfiát. Meg azt hiszem Máté és Marcus is könnyebb ügy volt Vikónál. Mi sajna kikaptuk. De mostmár Vikó is klassz kiskölyök lett.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Most nézem, hogy milyen rég nem írtam, de hulla vagyok nap, mint nap Kép Pedig ilyenkor esténként már tanulnom is kéne, mert egy hónap múlva itt a vizsga Kép

Először is, minden kép nagyon jó! Mátéról a közeli fekete-fehér igazán tetszik Kép

Marycus,
Éneklés: nálunk az indulók is mennek ám! Internacionálé, MInt a mókus is.. mindegy, csak ének legyen. Sőt, már én is találtam ki egy pár személyre szóló Marcus dalt is Kép Ő imádja, én mihelyt megkaptam, énekeltem neki.
Etetés: Hát nálunk ez a várunk, hogy ne maszatoljon dolog nem jön be. Ugyanis ha éhes - márpedig mindig az, mikor kajaidő van -, nem lehet abbahagyni az etetést, mert akkor üvöltés van. Vannak időszakok, mikor direkt huncutkodik közben és vannak, amikor szépen eszik. Az én véleményem az, hogy kb. iskolakezdésre tudja majd megfelelően használni az evőeszközöket, főleg a kést és villát. Addig bármi lehet, de általában olyan oviskorra a legtöbb gyerkőc megtanul szépen enni (vannak ám kivételekKép).
Gyerkőc: Marcusnál is horror volt az első 8 hét - addig, míg bajlódtunk a szopival. Aztán a tápi meghozta az eredményt, az állandó sírások elmaradtak. Tehát nálunk sem volt könnyebb szerintem, mint nálatok, vagy én sem úgy éltem meg, hogy Marcus egyszerű eset. Szerintem Miksa és Tomi azok voltak, vagy nekem annak tűntek Kép
Cukor: én is cukrozott teát adok Marcusnak, meg a kajában is van cukor, amiben kell. Meg a babakaják mindegyikébe van cukor - tudtommal. Szerintem dobna a dokinénid és az enyém is egy hátast, ha tudná, hogy az én fiam meg ma zizit evett. Anyám adta neki.
Méret: ha plusz kilók is vannak, akkor a méret is számít, szerintem. Egyébként ugye Tomit is magasabbnak mérték Marcusnál egy centivel, de mindenki azt mondja, hogy Marcus nagyobb. De szerintem csak azért, mert majd 2 kilóval nehezebb is.

Szirom,
A láz tán lehetett attól, hogy elmentetek, de nem biztos. Hisz volt már ilyenre példa és akkor nem volt gond, nem? Lehet, hogy valami enyhébb dolgot szedett össze Miksabuc.
StopShop nem rossz, de nem mentem a falnak tőle. Clemmy-t én is kerestem, azt sem tudták, mire gondolok. Ja, és kinéztük Ildivel egy tök jó együttest a gyerkőcöknek, tegnap kérdeztem, hogy már elfogyott-e és azt mondták, hogy olyan nem is volt. Pedig tudom, hogy volt!
Nálunk is egyre többet lóg rajtam Marcus. Igényli, hogy felvegyem, hogy vele foglalkozzam. Most jön majd a java, a "feleszmélés" Kép
Ajándék a gyerkőcöknek: én a kicsinek személy szerint pelenkát vinnék. Hasznos és sohasem elég Kép A nagyobbnak meg valami építős játékot - pl. nagy kockákat egy csomaggal.
Telcsi: gondoltam, hogy lemerültél. Igazából mikor hívtalak titeket, arra gondoltam, hogy kimegyek, de végül helyette elmentünk vonatot nézni. Marcus nem aludt el ám! Negyed 5-ig küzdöttünk vele, aztán vittem le sétálni és 5-kor el is aludt egy háromnegyed órára.
Kaja: tejes dolgokat a lebontott fehérjésekkel kezd. Mi is a szakszó, tán erjesztett? Ilyen a joghurt, sajt, tejföl. Javaslom, hogy a joghurtot inkább vegyél neki simát és te turbózd fel gyümikkel meg egy kis cukorral. Abban, azt hiszem, nincs tejfehérje, míg a normál bóótiban van (meg persze nincs glükózszirup sem, meg azokban a gyümölcsök sem azok ám!).
Egyébként nálunk már olyan kaják mentek Marcusnál, hogy csak na. Ma pl. anyu féle borsólevest evett, tegnap paprikás krumpliból kapott. És ma evett a tarhonyás lecsóból is - nem tudtam úgy enni előtte, hogy ne könyörgött volna ki egy-egy falat tarhonyát (paprikát nem adtam neki). Apukám egyik hétvégén sétálni vitte és a kollégájánál megetették mézes puszedlivel (csak reménykedtem, hogy nem lesz tőle baja). Ja, és mostanság tízóraira kap (2x idáig) szalámis szendvicset (idáig tarját, meg színcomból készült tarjaszerű szalámit kapott vajas kenyéren). Imádja őket! Sóskát is kapott, rizstejjel elkészítve.

Krisz,
Jobbulást a gyerkőcöknek - így, utólag is!
Tegnap volt nálam a K. Kriszti, még nem látszik a pocija. Jót beszélgettük, babákról, cégről, mindenről. Vszleg (most már 95% részemről) visszamegyek a helyére. Tegnapelőtt a bölcsiben is voltam, beszéltem a bölcsivezetővel. Nagyon kedvesek, készségesek voltak. Azt mondták, ha igazán akarom, akkor a kp-i helyen nyomuljak majd ezerrel januárban!
Börzére mi megyünk, Ildi is jön tudtommal. Akkor te megoldod a kijövetelt, vagy jössz velünk?

Manó,
Biztos, hogy nem könnyű a bölcsi, de előbb-utóbb Emma is belerázódik. Véleményem szerint teljesen normális, hogy eleinte a nagyobb sírásoknál behívnak, mert itt pl. a szomszéd kislány annyira hisztizett, hogy belilult és nem kapott levegőt. És ők ezt akarják elkerülni, illetve azt, hogy a gyereknek trauma legyen teljesen a bölcsi. A másik kisgyerek, ám pityereg, de nem ordít, hisztizik, ez nagy különbség ám! Egy pityergős gyerek gondolatait át lehet terelni más dolgokra, míg egy teljes erővel síró gyerekét nem. Hogy álltok most?

Kaktuszvirág,
Én sem itt szültem, csak Újpesten élek, így kórház ügyben nem tudok segíteni. De ha más kérdés lenne és tudok, szívesen segítek Kép Egyébként, üdv részemről is!
Szülés és csecsemőellátás: szülésről nekem jó tapasztalatom van, igaz, hogy én 4 óra alatt megszültem, úgy, hogy nem fájt igazán. Nem indult be a szülés, csak rossz közérzetem volt, de akkor már több, mint 2 újjnyira kitágultam. Burokrepesztés után kaptam oxytocint és az hatott. Nem mondom, hogy nem fájt, illetve kitolásnál mondtam én is, hogy már nem bírom, de nem volt rossz élmény. Ahol én szültem, a csecsemősök nagyon segítőkészek voltak, segítettek a babát mellre tenni, megmutatták a szoptatás fortélyát stb. Ha bármi gond volt, szólhattunk, kérdezhettünk. Vigyél magaddal popsitörlőt, pelust a biztonság kedvéért, de ne pakold ki szem elé, szerintem. Takit vinni nem árt (főleg, hogy itt nincsenek pólyában a babák, mint ott, ahol én szültem - szeméyl szerint én nagyon hasznos dolognak tartottam a pólyát). És mindig kérdezz és szólj bátran, ne halgass el semmit, mert az később problémát jelenthet neked.

Ennyit mostanra.

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


halgass - hallgass

Enye-benye!

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

köszönjük az érdeklődést, am egész jól ment a dolog, reggelihez be kellett hívjanak mert megint hisztizett, nem ült le, ahogy bementem leült és evett. Aztán elköszöntem tőle ahogy szoktam, de msot sírt és jött utánam, na gondoltam ma még rosszabb lesz, aztán meglepetésemre 5 perc múlva csend eltt és egész nap hangját sem hallottam. aztán mondták hoyg ebédhez ma behívnak még, ha sír, vártam hoyg havjanak, de semmi, dél körül hallom hogy csivitelve jön az átadóban a gondozó nénivel, szépen leült és nem hsiztizett ebédnél. Hát remélem holnap is így lesz.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Mindig azt hiszem, hogy nem lesz rosszabb...Mátén tegnap piros foltok jöttek ki, de csak a homlokán, meg a hasán. Akkor becsipásodott, és fütyijére is jött három ekcéma-szerü folt Kép Hogy mi jön még, nemtom.
Felhívtam a védönöt, a szeme miatt aggódott leginkább, mert hogy kötöhártyagyuszi járvány van, amit ugye Regi is hazahozhatott. De úgy tünik, nem az, mert csak reggel meg este csipás picit, nem is piros, nem viszket.
A foltok is mára tünöben, és a fütyije is szebb. Nem tudom mi lehetett. Mint laikus, talána a szeme a takonytól olyan, a foltok a tegnapelötti májkrémtöl lehetnek, a fütyije meg a kakitól, ugyanis volt egy nap, mikor mentem anyumhoz a kórházba, Robi meg jól elvolt Mátéval. Máté meg a kakában Kép Kép És utána lett olyan csúnya neki a zacsija konkrétan.
Ja, és a hab, hogy neki is vérzett az orra ma reggel...nem tudom már, hogy enyhítsek a porszívó erején Kép

Regi meg úgy köhög, mint egy tbc-s, reggel már azt hittem, megfullad. Nem hiszem el, hogy minden összel, végig kell ezt játszani, és egy rohadt gyógyszer nem létezik rá!!!

Egyébként jól vagyunk Kép Közben még Máténak jönnek sorra a hátsó fogai is, erog nem alszunk, de ez zavar már a legkevésbé Kép

Hanzi,
Börzére megyek, egy lányzóval, mert végülis befüzött, hogy áruljunk. Bár megfogadtam, hogy a tavalyi után nem fogok többet, de rádumált. Kép Szóval, 3 asztalon fogunk kofáskodni.
Hány hetes Kriszti?

Kaja, nálunk is megy nagyon minden, ahogy kajálunk, jön kunyerálni. A paprikás krumplit nagyon csípi ö is, vmelyik nap krumplis tészta is menö volt. Leveseket már régóta eszi ö is, amit mi.
Felvágottat még nem adtam neki, vajas kenyeret szokott csak, bár virslit már evett.
Ne is mondd a nagyszülöket, én anyám is tömné folyton minden hülyeséggel, múltkor chipset kósoltatott vele. Naná, hogy tátotta a száját, de nem engedtem tovább Kép

A fekete-fehér nekem is nagy favoritom, most cseréltük le a digigépünket, és teljesen odáig meg vissza vagyok töle Kép

Ja, még egy Hanzis...Kép Képzeld, hívott Rita vmelyik nap. A többit szóban Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Rövid leszek, mert Vikó is összeszedett egy kis takonykórt. Láza nincs és voltunk dokinéninél is. Azt mondta egyenlőre tényleg csak nátha, csakhát folyik nagyon szegénykém orra. Dél körül próbált szundizni, de nem tudott, annyira nem kapott levegőt, pedig kiszipókáztam a nóziját. Most sikerült elaltatni...

Krisztocs:
Hát nem irigyellek az egyszer biztos. Csak baja ne legyen az embernek, mert egyre inkább az az érzésem, hogy hiába doktorok, meg jobbnál jobb gyógyszerek valahogy mégsem az igazi. Meséltem már a terhességem előtt hosszú hónapokig köhögtem, allegiavizsgálat, tüdővizsgálat, vér-, és vizeletvizsgálat, szóval minden ami csak kell és semmi eredmény. Semmi bajom nem volt és mégis köhögtem, de elementáris erővel, már mindenem fájt. Tukmáltak gyógyszerekkel, de semmi nem használt, csak a tavasz. Azóta sincs semmi bajom.

Jó börzézést!

Reginek és Máténak jobbulást!

Manó:
Drukk megy még mindig!

Hanzika:
Én már nem siettetek semmit, így az evőeszköz használatot sem. Nem különösebben érdekel, hogy mikorra kellene odáig fejlődnie, hogy már próbálkozzunk. Vikóval elég sokat aggódtam azon, hogy nem fekszik hason, azt tessék, már tökéletesen megy. Szóval én ebből tanultam. Szerintem Vikó tudni fogja, mikor akarja és akkor ha akarom, ha nem kanalat kell adnom neki. Sajna ha maszatol, ha nem. De azért próbálom tartani ezt a módszert, ami bevállt. Én már csak ilyen vagyok. De Zoli mindig kinevet, mert én még a barlangi hosszútúrán sem lettem sáros, max. a cipőm talpa, míg az egész csoport úgy nézett ki, mint egy kismalac...

A dokinéni cukor témája felidegelt picit, de már nem törődöm vele, mert ami cukorral jó, azt úgy kell adni. Amúgy Vikó is kikövetel mindent. Evett ő is már még Milka Waffelinit is. Anyuék is tömnék Vikót mindennel, de azért egy-két dologról mindig lebeszélem őket, márcsak a miheztartás végett is (mármint azért Vikó esetében én vagyok a parancsnok...).

Kicsit negatívnak tűnök most még magamnak is, lehet Vikó miatt...

Na, mennem kell mert Vikó sír megint.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon volt időm, de azért csak ideérek. Itt van anyukám most pár napig, éppen ő játszik MiksabuckóvalKép

Kriszta! Szegény Máté, szegény Regi! Pedig szurkolok nekik nagyon! Dokinál nem voltatok? Mit mondott? Megnézted, hogy mi van a májkrémben, mi okozhat bajt?
Porszívó: előtte be szoktuk spriccelni Miksa orrát tengeri sós izével, de gondolom ti is. Viszont az fontos, hogy érdemes várni vele néhány percet, sőt újra spricnizni, hogy fel is oldja a trutyit. A mi doktorunk azt mondta, hogy ha nem is porszívózzuk, sós vízzel akkor is sűrűn áztassuk be az orrocskáját, az is nagyon sokat segít. Szóval nem tragédia, ha nem szívod olyan sűrűn, csal oldjad neki.
Nincs valaki ismerősödnek elektromos orrszívója? Az sokkal gyengébb, mi az elején azt használtuk Miksánál. Csak hát kölcsiben volt itt.

Hanzika! Pedig már kezdtem aggódni, hogy megbántottalak. De akkor oksiKép
Kaja: pörit már Miksa is kapott nyáron is, én igazából az összetevőket nézem. És csak a tejjel meg a tojással voltam óvatos. Tegnap viszont kapott túrót, ami nem nagyon jött be neki. De semmi baja sincs tőle szerencsére. No, majd a túrórudiKép Meg tényleg, veszek joghurtot is. És készülök a szülinapra, valahonnan elő kellene kotornom azt az egyéves almás szülinapi tortát, ami itt terjengett a babaneten. Nem mentette le vki véletlenül? Különben rendeltünk neki már egy vauvau-tortát a Horváth cukrászdábanKép

Marycus! Jobbulást Vikócának is! Akkor most ti is spricniztek, szegény kiscsaj. Én a múltkori takonykórnál adtam Miksának Cebion cseppet, a doki szerint ilyenkor jól jön. Megelőzésre ő nem javasolta, de ha beteg a gyerkőc, akkor szerinte hasznos. Ő sem tudott aludni, mert nem kapott levegőt, már kínomban autózni is elvittem, de ott is csak 20 percet aludt szegény kölyök.
Csokit azért még nem adok MiksánakKép

Manó! És most végül mikor mész vissza dolgozni? Emmához újabb gratulákKép

Kaktuszvirág! Azér nincs kismamánk, mert mindenki így eltűnik...Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Vikó már jobban van. Az éjszakát is átaludta, bár néha nyekergett, de mindig visszaaludt. Mondjuk a fürcsivizébe tettünk néhány csepp eukaliptusz olajat, meg a szobájába is tettünk olajas vizet párologni, meg ajánlották a patikában, hogy éjszakára 1 cseppet tegyünk a mellkasára és akkor nem dugul el a nózija. Eddig bejött, bár kicsit féltem, mert a leírásában a kisgyerekeknél nem ajánlották, de a patikában meg igen. Ki érti ezt? Mi Fluimare-t használunk spricnizésre, a doktornő ajánlotta. Ja és mi alapból az elektromos orrszívóra ruháztunk be. Vikó megőrül a porszívó hangjától önmagában is, hátha még emellett az orrát is birizgálnánk. Nekem amúgy sem tűnt túl humánusnak az éjszaka kellős közepén zajongani egy porszívóval, meg mindig előkotorni, ha meg kint hagyjuk akkor meg feszt felbukunk benne, legalábbis én olyan vagyok.
A spricnizést, azt szó nélkül tűri. Leültetem és minden további nélkül engedi, a szipókázás az már csak lefogva megy és az orrcsepp is. Hát ez van. Azért talán még nem utál nagyon.
Cebiont a dokinéni nem mondta, így nem is adunk neki. Utoljára akkor kapott, amikor még vasat adtunk neki, de rég volt már...

Amúgy semmi elesettség meg ilyesmi, nem is látszik, hogy náthás. Mostmár fixen rakodik Vikó is vödörbe, meg kosárba. Aranyos, ahogy kiadogatja nekük ami benne van, aztán elkezdi visszakérni és amint megkap egy darabot már teszi is a kosárba. Szóval fejlődünk...

Szirom:
Tényleg igazad van, minden kismama eltűnik. Pedig szerintem mindenkit szívesen fogadunk, meg várjuk is hogy jöjjenek és meséljenek.

Hát neketek már mindjárt itt a nagy nap. Hihetetlen, pedig Miksa is most született és tessék... Hamar eltelt ez az 1 év, nem?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Na, nálunk mindenki kidőlt Kép Ebből a takony-köhögés szindrómából nem akarunk kimászni. Apucinak már a torka is annyira fáj, hogy kisugárzik a fülére Kép
A gyerkőcök igazából jól vannak, mármint közérzetileg, csak hát megy a porszizás meg a köhögés. De tök egyformán.
Nem tudom, mikor a bánatban fognak végre fűteni már. A légkondival szoktunk, dehát az az egész lakást nem melegíti át, csak a nappalit.

Marycus,
És van olyan erős az elektromos, mint a porszívóra tehető? Mert én is agyaltam rajta, minden szempontból jobb és kényelmsesebb lenne, csak hát a teljesítményét nem ismerem.
Örülök, hogy Vikó jobban van! Cebiont mi se szedünk, Rutascorbint kapnak, meg Sterimart, na meg Regi Nasivint. A Rinathiol sajnos nullát nem ér Kép

Kaktuszvirág,
Most tényleg nem jössz többet? Kép Ne ijesszen el, hogy mi már nem a terhességről beszélünk! Senkinek se olyan távoli, hogy ne beszélgetne szívesen róla, na meg lesz itt még kismama! Kép
Nem én, az biztos Kép Kép

A ki-be pakolás nálunk is favorit, Máté a formadobálósból szokott ki-be rámolni, mert leveszem az egyik oldalát Neki Kép

Szirom,
Gyere mesélni, hogy telt a buli! Kép Mit szólt Miksa a tortához?
Máténak valszeg csak sima kis kerek tortája lesz (szegény második gyerek...), mert Reginek mindig formatorta volt, de k.kilt rá, igazából tavaly értékelte talán először Kép Aztán annyi torta maradt, hogy nem győztük kajolni, és hát nem is egy olcsó buli Kép
Milyen játékokat kapott még?

Mit szóltok ehhez a zseniális időhöz? Kép Ma mentünk volna Ausztriába a Dínó-parkba...na, hát az jól elmaradt most.

Mese soha nem jön többet?? Kép

És Ildik is kerüljenek elő!!! Kép

Szirom,
Nem néztem, mi volt a májkrémben, igazából lehet, hogy nem is az volt a baj, hanem hogy apja fémkanállal adta. Mindig műanyagról kap mindent, lehet, hogy az ütötte ki Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Megint kezd kicsit halódni a topic. Írjatok!!!

Kaktuszvirág:
Gyere nyugodtan, mert nem árt egy kis vérfrissítés... Meg tényleg szívesen emlékezünk vissza mindannyian. Aztán mi itt mindenféléről szoktunk ám dumcsizni, nemcsak a gyerkőcökről, bár persze az az elsődleges téma. De ha olvasgattál minket, láthattad, hogy egy-egy új témára mindenki be szokott lendülni.
Arról nem is beszélve, hogy szerintem nem olyan rossz, ha az ember tud kérdezni és több szempontból kap válaszokat.
Szóval itt ne hagyj minket!!!

Krisztocs:
Nekünk különösebb problémánk az elektromos szipókával nem volt, de azért ez sem olyan extra kíméletes, sajna. Vikónak ma picit vérzett a nózija, bár nem volt vészes. A csak spricnizés nálunk nem válik be, mint Sziroméknál, csak szörcsög és nem lesz neki jobb, muszáj szipókázni. Az orrcsepp az segít talán. Ennek nincs különösebben neve, valami patikai lötty, a dokinéni mindig ezt írja fel, kerül vagy 32 Ft-ba.

Mindenesetre jobbulást nektek!

És ilyen betegesen akartatok osztrákiába menni? Nem lett volna túl nagy rizikó?

Amúgy az idő tényleg borzalom. De Vikónak lehet, hogy jót tesz, mert tegnap már fél 9-kor aludt és reggel negyed 10-kor mentünk megnézni, nincs-e valami baja, hogy még nem kelt fel, de vigyorgott a kisördög. Tegnap is aludt kétszer is, bár nem hosszú ideig.

Nálatok nincs még fűtés? Az hogy lehet? Még nem érte el a hőmérséklet a fűtési minimumot? Ha már a lakóközösség nem kérte a fűtést. Ilyenkor áldom hogy nekünk nem kell alkalmazkodni. Én amúgy iszonyú fázós vagyok, főleg a végtag érszűkület miatt.

Vikó kap fémkanállal enni, nálunk semmit nem okoz. Zoli csak azzal szereti etetni Vikót.


Mese tényleg eltűnt, pedig jó lenne hallani róluk is.

Ildi te is írhatnál már, mi van veletek!!!

Na, mindenkinek jó babázás!
Marycus
marycus
 
 


Marycus,
Szóval akkor az elektromos is hatékony...majd még meggondolom Kép

Nem mentünk volna, ha esik, ha nem, de így legalább nem is fáj a szívem Kép

Langyi a radiátor, de az semmit nem ér Kép

Kriszta
krisztocs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?