Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát én sajna már híztam. Elég hízékony alkat vagyok, így én diétával és tornával tudom tartani a súlyom. Most viszont nem mozgok és az egész napos émelygés miatt kb. a másfélszeresét megeszem annak amit egyébként szoktam = katasztrófa a súlyomra nézve. Pedig nem eszek édeset, mert attól még jobban émelygek, csak sósakat, de többet eszek az egész napos rágcsálással egy nap mint szoktam. Amiben nincs kalória arra meg rá se bírok nézni, zöldségek, gyümölcsök, csak még jobban forog a gyomrom. Úgyhogy szerintem sokat fogok hízni. Itt ráadásul nem foglalkoznak a súlyoddal, senki nem szid el, hogy mennyit híztál, úgyhogy még ez a kontroll sincs.

Bettike nekem is nő már a hasam, ami furi is volt, mert az első terhesség csak félidő körül kezdett látszani. Úgy látszik tényleg igaz hogy már a többedik terhességnél hamarabb látszik. Nekem az elmúlt két hétben minden nap szinte egész nap fájt a fejem, most már mérséklődött, nem egész nap fáj, de minden nap még mindig. Olvastam hogy ez is a hormonok miatt lehet, az első trimeszterben a fejfájás is ott figyel a tünetek között :cry:

Msi ahogy írtad az UH képnél hogy mit kell nézni úgy már egyből leesett! Látszik még így is szépen, hogy nem olyan jó minőségű, de a legközelebbi már biztos jobb lesz. A babucik többes számot én azért inkább elkerülném holnap ha lehet :lol:

Krisztin akkor valószínű megint nagy súlyú babád lesz? Jók a vonalzók :lol:

Kis-Csillag Gratulálok a szép nagy babókhoz. Ha lehet örülni egy ilyen veszteségnek, én örülök nektek hogy így alakult, ez egy olyan nehéz döntés ami várt rátok, jó hogy a természet elvégezte ezt, így bennetek sem marad ennek a döntésnek a súlya. A másik amit te is írsz, hogy a redukció veszélyes lett volna a másik két pindurra, így nekik is sokkal jobb. Remélem akkor csütörtökön megerősítik ezt neked és nem lesz szükség a műtétre. Különben akkor felszívódik magától, vagy be kell avatkozni azért?

Monka hát akkor tényleg úgy tűnik hogy amit kitaláltál az a legjobb. Aztán végülis ha rögtön felhívnak, akkor úgyis hallod még a reakciót. Vagy azt lehetne, hogy a húgod felhív téged suttyomban amikor elkezdik bontani anyudék a dobozkát és mondjuk a háta mögött tartja a telefont és hallod rögtön a reakciót :lol: Anyudék különben dolgoznak Spanyolban, vagy nyugdíjas éveiket töltik? Mióta vannak kint? A nyelvet már perfekt beszélik? Hugod, még suliba jár ott kint? Ha lehet ilyen személyeseket kérdezni :)

Helenit sajnálom nagyon, kitartást kívánok. Nehéz lehet most ellátni még egy gyerkőcöt. Próbálj meg azért elég folyadékot bevinni, nehogy kiszáradj vagy valami. Mennek a drukkok ezerrel hogy elmúljon hamar!

KépKép

KépKép
nyufó8

Lányok mostmár megvan a papírom a babócáról, most háziorvossal vagy a védőnővel kell taliznom? Védőnő egy csomó van a kerületbe melyikhez kell mennem?

Monka: genetika és a hormoningadozás, ösztrogéntúlsúly miatt alakulhat ki myoma. Anyumnak is volt, ki is vették a méhét, de négy gyerek után..

Jaj ma elkezdtem olvasni a méhszájsebről netten és csak ideges lettem...nah inkább hagyjuk tényleg a nettet...a dokitól azt mondta majd szülés után foglalkozzak vele, addig nem tud mit csinálni, én kérdeztem hogy conisatió/műtét/ lesz a vége, de azt mondta nem dehogy is...akkor nincs mit paráznom talán...kár hogy nem láttok oda, ha láttnám mekkora és hol van, akkor tudnám mennyire nagy a baj :(

Nyufó:Imádom a kolleganőt aki ugyanúgy terhes, mindketten egymásnak mondtuk el elösször a munkahelyen a babócát, és lekisért amikor nekem volt az első Uh-m.csütörtökön pont együtt dolgozunk a diabetelógia rendelés alat/bolondokháza lesz/ mondtam majd jót zabálunk rendelünk kaját és szarunk bele mindenbe...bulizunk majd.jah akkor kaptam kardiólógiára időpontot egy fél órára majd ráhagyom az osztályt de cserébe majd elmehet előbb este..

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

jah nem is mondtam,hogy már egy ideje használok anionos betétet, nekem nagyon jó állítólag a fertőzések elkerülésében is segít...
A mensi alatt ha ahsználtam nagyon beszívta a válladékot és tényleg nem volt semmi kellemetlen szag mint általában a többi betétnél..jól bevásároltam a Dm-be, mert ott olcsóbb van és van hozzá pH teszt is.
A tisztasági remélem segít hogy ne legyen semmi gond a terhesség alatt, az egészségügyi betét meg szülés után jó lesz majd.

Van aki még használja az anionos betétet? Tapasztalatok?

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

http://fru.szimpatikus.hu/akinek-ajanlo ... -az-anion/

itt írnak róla. még depresszióra is jó :D

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

jó reggelt!

A védőnőm nagyon ari volt. Tényleg 1 órán át tartott az egész, felvette az adataimat, kiírogatta a leleteim eredményeit. Megkérdezte milyen ferőző betegségeim voltak gyerekkorban és felnőttkorban, volt-e műtétem, allergiás vagyok-e, örökölt betegségről tudok-e stb.
Aztán lemért és kiderült hogy 1,5 kg-t hírtam egy hónap alatt, így vagyok 57, ami még mindig nem nagy baj, de azért óvaintett a szénhidráttól és azt mondta sok fehérjét egyek. Gravidát elég csak 2 naponta szedni és félidőben le kell vele állni, aztán 8 hónaposan újra elkezdeni szedni.
Két hét múlva kijön környezettanulmányra, ami azért vicces, mert egy minigarzonban élünk és még kutyánk is van, de azt mondta őt ez nem érdekli, csak az, hogy a baba életéhez szükséges feltételek (gondolom víz, villany, fűtés) megvannak-e. De mivel így is úgy is elköltözünk, sok értelme nem lesz a látogatásnak.

Avrenim egyébként a nőgyógyász a háziorvoshoz küldött, aki megírta a beutalókat, aztán az eredményeket vissza kellett vinnem neki és csak utána mentem védőnőhöz, aki örült is neki, hogy már ennyi eredményem megvan.
Én a 6. kerben lakok és itt van egy védőnői szolgálat, akiket fel kell hívni és a lakcím alapján belövik, melyik védőnőhöz kell menned, itt nincs választási lehetőség. Mondjuk nekem szerencsém volt ezzel a kedves nővel :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

avrenim

én is úgy vettem észre h nagyon rossz hatással van ránk az internet,mindenféle rémtörténeteket olvasgatunk és bestresszeljük magunkat,pedig nagyon nem kéne,élvezni kell a terhességet :)

nyufó

akkor biztos nincs gond a babucival :) ha már nő a pocak is :)

KépKép
bettike83

-----.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.30 20:26-kor.
szonce82

Bettike:jaj megpróbálok nem olvasni sok hülyesét, tényleg hagyom a francba...

Szonce: Jaj de jó neked! enyém még kis pacni volt, bár az uh-se szép felvételeket csinált, a fejét testét láttam és dobogni a szívét de még nem mocorgott..asszem majd 9-10 héttől. nekem is magas lett a májenzimem, GPT 62/32ig jó/ GGt:43 /39hez/ szóval ugyan azt mondták, hogy epekő valósznű, hasi UH és labor controll vmikor..diétást kérdeztem mit lehet mit nem lehet- káposzta,zsíros,paprikás hagymás dolgokat nem, sok-sok fehérjét hogy a májsejtek visszeépüljenek jól működjenek.
rendelt is nekem a konyháról:főtt krumlit natúr sült hussal, krémtúrót és zöldséglevest kaptam szóval ilyesmiket lehet enni...

Ami érdekes hiszen most csak zsíros dolgokat kívántam,sok-sok tojással úgyhogy pont ami nem léne :roll:

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

szonce örülök, hogy minden rendben van!
a vérnyomásom nekem mindig alacsony volt. Mondjuk ma 120/55-öt mért a védőnő, de olyan béna volt a mérője, hogy párszor szét is esett mire lemért, szóval lehet, hogy rossz mérőn mértek.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Dalmicsek szuper, hogy végre megvolt a védőnő is :wink: akkor mostmár van szép kiskönyved is :wink:

Nyufó mennyire igazad van :D ez eszembe se jutott :D ezer millió köszönet az ötletért :wink: Anyumék ott dolgoznak. Apukám még 2,5 év és nyugdíjas lesz ott kint és akkor jönnek haza végleg. Apu 11 éve, anyu 5 éve, a húgom 3 éve van kint és ő még tanul. A nyelvet gyakorlatilag anyanyelvi szinten beszélik :) néha olyan viccesek :lol: Kérdezz csak bátran, ha bármit szeretnél tudni :wink: Ha már így összejöttünk, akkor nyugodtan megbeszélhetünk mindent :)

Avrenim nem hangzik túl jól ez a myoma. Remélem azért nem fog neked se gondot okozni. Érdekes ez az anionos betét, még sose hallottam róla :( de akkor majd én is megnézem a DM-ben. Konkrétan mi a neve? Csak hogy egyszerűbb legyen keresni. És mennyibe került?

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Csajok már totál kész vagyok, holnap ilyenkor már tart a kukucs, remeg kezem lábam, úgy izgulok, ááááááááááá :lol: :lol: :lol:

Avrenim az nagyon jó hogy jó a kapcsolat a kolléganőddel, akkor tényleg végig tudjátok egymást segíteni a várandóságon. Ha bízol a dokiban, akkor ne törődj most a méhszájsebbel, ha azt mondta szülés után foglalkozz vele. A net az egy kész horror, nem érdemes semmire rákeresni, legalábbis ilyen eü-s dolgokra, mert az ember csak inkfartust kap egyből. Én nem ismerem ezt a betétet amiről írtál.

Dalmicsek én többet híztam egy hónap alatt :oops: , nekünk is van kutya, a lányom imádja :lol: Tök jó hogy egy ilyen kedves védőnőbe futottál, gondolom azért az mázli.

Szonce ponr ezt akartam írni, de aztán ahogy végig olvastalak te is írtad, hogy biztos izgulsz a dokinál :lol: Mekkora volt a babód? Remélem hogy nem lesz epeköved, drukkolok!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Szonce igen, ebben van valami, ugyanis nekem is a fehér köpenyeseknél megy fel a vérnyomásos :wink: Reméljük semmi epekő nem lesz és ez az eredmény is helyre áll, mint az első babánál.

Kép
monka1

Monka örülök hogy tetszik az ötlet :lol: Akkor te is hallanád rögtön a reakciót, aztán anyud ahogy rohanna a telefonhoz hogy felhívjon, a húgod csak nevetve elővenné a háta mögül a telefont és már beszélhetnétek is :lol: :lol: :lol: Akkor ezek szerint nem akarnak kint maradni végleg? Nem szeretik annyira, vagy csak vágynak haza? Gondolom így hogy már jön az unoka, gondolom anyud tűkön fog ülni, hogy mikor jönnek haza :lol: Milyenek ott az emberek? Gondolom jó meleg van. Mennyire délen laknak? Kérdezek :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.30 20:26-kor.
szonce82

nyufó

de jó lesz neked,végre láthatod a kis drágát :) :)

KépKép
bettike83

----
szonce82

18-ra 9 órára kaptam időpontot UH-ra :D végre láthatom a picikémet (vagyis remélem). Akkor már 6+4 hetesek leszünk és pont aznap délután jön haza a húgom is. :wink:

Kép
monka1

nyufó szurkolok nagyon, hogy minden rendben legyen, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond és neked is ott fog integetni a pici.

Egyébként tegnap filóztam azon, hogy milyen érdekes, hogy amikor én születtem, akkor még nem volt uh (vagy nem volt kötelező), nem végeztek Down szűrést, Toxoplasma szűrést stb és mégis megszülettünk. Kíváncsi leszek, hogy ha majd az én unokám jön, akkor mennyire lesz fejlett ez a dolog.
Továbbfűzve ezt a gondolatot az meg pláne furcsa, hogy a kiskönyv még mindig ilyen papír alapú, kézzel kitöltött dolog. Nem tudom, de szerintem ezer éve nem változtathatták már.
Na megyek enni mielőtt túl gondolkodóba esnék :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Nyufó akkor a pont aznapi friss UH-val meglepem a húgomat és akkor elsütjük az ötletedet :lol: Nem akarnak végleg maradni, mert itthon egy szép nagy családi házat építettek már és csak a mama lakik benne és szeretnék itthon nyugalomban kiélvezni a nyugdíjas kort. Meg persze az unokázást :lol: mert anyukám már évekkel ezelőtt elmondta, hogy az ő unokája hogy és hol fog játszani :lol: Az emberek kicsit furák, legalábbis nekünk :D Amúgy nagyon vágynak haza. Hát az időjárás az olyan mint nálunk, sőt durvább. Hidegebb a tél és melegebb a nyár mostanában és sok a csapadék is. Amúgy Zaragoza mellett laknak.

Kép
monka1

dalmi

én is pont ezen gondolkodtam ma,de legalább kevesebb a kockázat,kevesebb beteg gyerek születik azért mert megcsinálják ezeket a vizsgálatokat.mikor még nagymamáink szültek,max a doki ,vagy bába megállapitotta és nem nézegették állandoan.

sőt még sokkal sokkal régebben mennyi nő belehalt a szülésbe,és egyedül maradt a baba az apjával.azért most ilyen nagyon ritka esetben fordul elő...
sokat változott a világ és végülis nem is baj,mert mi is attól retteghetnénk h esetleg nem éljük túl a szülést... :?

KépKép
bettike83

igazad van Bettike senkinek se jó a rettegés és már sokkal többet tehetnek értünk és a babáért, mint régen. Ez azért nagyon fontos

Kép
monka1

igen, én is így gondolom. Nem azért írtam, mert rossznak tartom, csak megjegyeztem, hogy ez az ága hogy fejlődik, a kiskönyv meg még mindig ugyanaz.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

nem tudom milyen lesz a jővőbeni kiskönyv :D lehet chip lesz,vagy kártya :D

KépKép
bettike83

Dalmicsek ne haragudj, nem akartam félreérthetően írni. Én is arra céloztam, hogy bár lehetne több lóvé és eszköz az eü-ben, de legalább már egyre több a lehetőség és jobban meg tudnak védeni minket :wink: bár a kiskönyv még a régi, de nem is biztos, hogy azt meg akarjék változtatni mostanság. Legalábbis még csak szót se ejtettek róla talán, pedig 1-el több kártya a tárcámban már nem is számítana :lol:

Kép
monka1

bár el tudom képzelni az is mennyibe kerülne.

Kép
monka1

Azt mondta a védőnő, hogy mindenhova hurcolásszam magammal a kiskönyvet. Még szerencse, hogy most a nagy táska a divat, különben nem tudnám hova tenni, mert a neve ellenére szerintem mégsem annyira kicsi :D
monka félreértettük egymást, de most már tiszta :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

meg elég sok adatot bele kell irni a pocakosság alatt is meg mikor a pici megszületik,akkor oda vezetik a súlyt,hosszt,igy ezért a legjobb a könyv.

csináltam jó kis hűsitő meggyszószt.bár úgy volt h nem eszek belőlle,mert nem kivántam,de megkostoltam és hm,rágerjedtem :D :D a kisammák kiszámithatatlanok kivánósság szempontjából ezt merem állitani :D

idén nem igen lesz meggy sem meg cseresznye sem :cry: tavalyról van a hűtőládában meggy is meg cseresznye,de semmi bajuk,szépen felhasználom őket.

KépKép
bettike83

Örülök Dalmicsek
A 6. és a 12. UH között milyen vizsgálatok vannak? És ha nekem jövő héten már adnak papírt, hogy van babóm, akkor bármikor mehetek a védőnőhöz?

Kép
monka1

nekem még nincs kiskönyvem,de jővőhéten ráveszem magam és elmegyek délelőtt.

KépKép
bettike83

Monka: a Dm-be biointimó néven van tisztasági és egészségügyi betét is kb.700 FT, de az eredeti vettem vmi mooonlicht vagy mi márkát az 1500 Ft volt egy csomag! De mondom a Dm-eshez van pH teszt is!
onnan ismered fel hogy a betétbe egy zöld csík van az az anionos részm beszívja szépen a váladékot,szagokat mondom nem is éreztem hogy menstruálok mikor használtam, nagyon jó közérzetet bisztosít.

Nyugó: Azt hittem nálatok már rég van, eléggé felkapták most itt is, asszem ázsiából jött ez a dolog, tele van a videóportál is egy csomó bemutatóval. Régen bőrhibákra, égésekre használták ezt a tapaszt, de azt mondják a babánál is jó a pelenkakiütésre, ha begyullad a popsija, bele kell ragasztani a pelusába.

Bettike: jujj de fini lehet, :arrow: csorog a nyálam rá!!/sajnos nincs éhező smile/ de most hogy így mondod még kaporszószt is csinálhatok, annyira ímádtam mindig és van fagyasztva a hűtőmben kapor...uhhh magába ettem régen is kétpofára, semmi krumpli vagy körítés..

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

monka mindeféleképpen kellenek beutalók egyszer a vérvételre, ott levesznek vagy 5 fiolával, mert egy csomó mindent néznek
másodszor az EKG-ra
Ennek a kettőnek a leletével el kell menni a háziorvoshoz, aki megadja a belgyógyászati igazolást (bepecsételi a kiskönyvbe)
És utoljára a fogászati vizsgálat, ez is megy a könyvbe.
A beutalót szerintem a háziorvos ad, de az is lehet, hogy a védőnő is kiadhatja, ezt nem tudom, mert nekem a háziorvos adta.

Szerintem nem hagytam ki semmit. Vagy igen?

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

nekem csak annyit mondott a doki h menjek a védőnőhöz,de nem adott semmi papirt a terhessg igazolásárol.majd elviszem az 5 hetes uhs papirt,meg max ezt az uh képet.vagy lehet ő már le is adja a nevet mrt ő jár ki hozzánk terhesgondozásra.

én már jó kovászos ubit ennék,nyami :D abban szeretem a kaport,lehet holnap veszek is ubit és kiteszem a napra,pár nap alatt kész is van.

most valahogy nem is kivánom a nehéz kajákat,inkább gyümölcsök,zöldségek..

KépKép
bettike83

Avrenim köszi, akkor utána nézek én is ennek a tisztaságinak, hátha nekem is beválik. :)

Dalmicsek na ez rosszul hangzik :cry: a fogorvostól nagyon félek (kiskorom óta) :evil: 5 fiolaaaaa? Na.... :oops: Akkor először el kell majd mennem a terhességet igaozoló papírommal a kiskönyvért?és utána jön ez a sok herce-hurca :cry: És a 6. és a 12. UH között van még kötelező UH? bocs, hogy ennyit kérdezek

Kép
monka1

házi kovászos ubi, oh :D Bettike most én is úgy megkívántam :lol: én még nem csináltam olyat, de most kipróbálom

Kép
monka1

Bettike a koviubit de megkívántam most! Szólok is anyumnak, hogy csináljon, mert a belvárosban nem nagyon lehet ubit érlelni :)

monka azt nem tudom, hogy kötelező uh van-e én magándokihoz járok, aki a 7. hét után a 10-en is meguh-zott. Minél több kukucs van annál jobb :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

köszi Dalmicsek én is körbe nézek magándoki ügyben, mert váltani szeretnék. Nagyon szeretem ezt a dokit, ahova járok, csak ez magánkórház és nem vagyok benne biztos, hogy bevállalom e ott a szülést. Nem beszélve arról, hogy messze van tőlem és kijárni vizsgálatokra elég idegölő.

Kép
monka1

Sziasztok!

Végre haza értem, gyorsan írok is nektek pár sort.
Szóval ma voltam laborba, aminek most voltam az eredményéért, és sajnos nem jó, mert a cukrom sok, 6,3 :cry: Eddig nekem soha nem volt magas... beszéltem a védőnővel is meg a dokimmal is, és kell csinálni még egy vérvételt pénteken megyek megint. Tök magam alatt vagyok.. meg mondta a védőnő ne egyek édességet, fagyit, kenyere, tésztát, de akkor mit egyek??
Volt valaki akinek sok lett az első cukor?

KépKép

KépKép
t.timi

Jaa, és a hízás. Én is híztam már, pedig nem eszem többet mint eddig, csak lusta vagyok állandóan aludnék, meg az hogy sok fagyit meg szénhidrátot eszem, és még mellé gyorsan is hízok alapból.. kéne vigyázni, de ha egyszer a tészta esik a legjobban :) :?

KépKép

KépKép
t.timi

timi nyugodj meg, diétával féken lehet tartani. Bár nekem normál értéken beül van(4,7), azért utánanéztem:

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... z-kezelese

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

dalmicsek: elolvastam, köszi! igen ezt tudtam, mert barátnőm most szült én neki is sok volt a cukor a végére, de csak az utolsó 1 hónapban, és mindig mennie kellett dietetikushoz meg számolni kellett a szénhidrátokat meg hogy mit eszik mit nem :? Nagyon nem jó, és azért tartok tőle, hogy mi van ha nekem ezt kell csinálni egész babavárás alatt :? Pénteken megyek reggel megint akkor kiderül... de szerintem ha most sok akkor is az lesz.

KépKép

KépKép
t.timi

Timi ne aggódj miatta, talán kordában tudják majd tartani :wink: valószínűleg sok kellemetlenséggel járhat, de kitartást kívánok neked :!:

Kép
monka1

monka1: köszi, de most nagyon el vagyok kenődve. de azért remélem ez nem lesz állandó és talán kevesebb lesz.

KépKép

KépKép
t.timi

Lányok itt is van ám "kis könyv", abba írnak bele mindent ami a terhességgel, szüléssel, az utána valókkal kapcsolatos. Itt is kézi módon megy és itt A4-es méretű :lol: :lol: :lol:

Monka merre keresel dokit? Tök jó hogy pont akkor lesz meg az UH-d amikor jön a hudod is. Nem gondoltam volna hogy hidegebb Spanyolban a tél. De gondolom csak ott az északi részen, a délin nem?

Avrenim na majd utána nézek, most már felkeltetted az érdeklődésem.

T.timi sajnálom a cukrot, de tényleg lehet kezelni diétával (mondjuk az nem könnyű annak aki szeret enni, pl. én) és szülés után helyre is szokott jönni, a terhességi cukor nem maradandó, csak ha majd még akartok babót, annál megint ki fog jönni valószínű.

KépKép

KépKép
nyufó8

bízzunk az orvosokban, hogy minden rendben lesz :wink: most próbálj meg kicsit valami vidámabb dologra koncentrálni, ne legyél elkenődve

Kép
monka1

Igen Nyufó, ez így tényleg nagyon szupi időpont. De annyira remélem, hogy tényleg látszani fog. Sok helyen írták a neten, hogy még nem látták. Sztem nekem hüvelyi UH lesz. Még nem tudom melyik lesz a doki. Inkább jó orvos legyen és kedves meg türelmes, a többit meg majd meglátom, de elsősorban Budán, másodsorban Pesten. De majd még meglátom. A SOTE állítólag jó. Bár nekem magán szülés-nőgyógyász kéne. Nem, ámblokk hidegebb volt kint. Amikor itt már 15 fok volt, ott még hó esett. Az utóbbi 2-3 évben nagyon megbolondult ott kint az idő. Hát ráadásul ott nincsenek szigetelve a házak, a kialakításuk a kánikulára van csinálva és még téligumit se gyártanak. Na gondolhatod :roll:

Mára elköszönök kedves kismamik. Majd holnap ismét jelentkezem. Kellemes pocaksimis estét kívánok mindenkinek

Kép
monka1

Sziasztok csajok! Mindenkinek szép napsütéses délutánt kívánok!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

nyufó: igen lehet diétával karban tartani csak az nehéz, meg macerás mindig menni a diabetólógiára, de majd még kiderül mi lesz.
Egyébként én is szeretek enni...

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok!

Írtam rengeteget, de elúszott mind! :evil:

Másodjára voltam tegnap a védőnőnél, nem híztam még, pedig eszek rendesen. Csodálkozom is.
Kívánni én főleg a gyümiket, tészta-féléket, jégkrémet kívánom. Teából is csak a gyümölcsteát iszom meg, a zöldteát tegnap kiöntöttem, pedig nem vagyok pazarló természet.
Nekem már alakul a pocim, de látom, nem vagyok egyedül vele. Állandóan aludnék, tegnap is 1 órát aludtam a lányommal, ma is jó félórát délután. Legalább ennyi pihim van tőle. :lol:

Monka: Tényleg érdekes ez a spanyol időjárás, de hát itt is meg van bolondulva, nem csoda.

timi: Hátha most minden rendben lesz, ne légy emiatt elkenődve. Jól írja Nyufó, a köv. babáknál is lehet gond, de pl. egy ismim a 2.-at várja, és most már nagyon odafigyel a kajára és így nem lett magas a cukra, mint az elsőnél.

Ja, és még annyit írtam, hogy csodálkozom, hogy sokan már vérvételen is átestetek, mert itt csak a 16. hétben lesz meg, addig csak a 12 hetes uh, meg havonta 1x védőnő. De úgy látszik, ahány kórház, annyi féle gyakorlat.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

bolygó: én csak azért nem értem miért magas, mert most sem eszek más, többet mint eddig amíg nem voltam terhes és eddig soha nem volt magas a cukrom. ezért nem értem.

KépKép

KépKép
t.timi

Timi: értem, mit írsz, de a terhesség egy más állapot, és a szervezet máshogy reagál mindenre (vagy majdnem mindenre), mint nem-terhesen. Pl. az én esetemben: máskor imádtam a hamburgerhúst, de most rá sem bírok nézni. És a te és más terhességi cukorbetegségben szenvedő kismamák szervezete is máshogy, érzékenyebben reagálnak a cukorra, és ez okozza a gondot. De ha már nem leszel terhes, minden OK lesz megint, ne aggódj. Mondjuk én is kilennék, hogy mit egyek, ha cukorbeteg lennék, így megértelek.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?