Új privát üzeneted érkezett!

Mei Tai Gica III. :wink: :wink: :wink: :)

Kép
zsizell

Na, jönnek ám a bujkáló olvasók...

Hirtelen azt sem tudom, hogy mit írjak, de lehet, hogy most nem is fog összejönni egy szuper bemutatkozás, mert odaég a vacsora, közben a nagyokat elküldtem fürdeni és a legkisebb is már élénken "integet".

van: 37 év, 3 gyerek, budapesti belvárosi élet, rohanó hétköznapok, (173 centi sok kilóval bevonva), nagyon nyugis, mosolygós és toleráns kisbaba

Köszönöm a fogadtatást!

zojafu
fujazo

OK Zojafu.
És mégis hogy szólthatunk? Mert ez a zojafu elég komplikált - Bár vannak tippjeim, miből van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.06.08 20:17-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boruska, én is 23 voltam, amikor az első született :) A második meg majdnem napra pontosan öt évvel azután, hogy Apával először találkoztunk. Érthető?? :shock:

Ja egyébként annyira akartam már mondani mindannyiótoknak, csak mindig elfelejtem: IMÁDOM a BLOGJAITOKAT!!!

A lányok alszanak, asszem vasalok egy csöppet. Holnap kirándulós napunk lesz. Vettem egy testvérfellépőt a babakocsira, úgyhogy a távolság már nem akadály nekünk (bár itt Makón nincsenek nagy távolságok :shock: ). Viszont a kb 60 kilót mozgatni nem könnyű. Jól kiegészíti a reggeli tornámat! Már fogytam egy kilót :lol:

Asszem kategorikusan kijelenthetjük, hogy terjed a Mei Tai járvány. Egyébként nekünk is van ám! Még a nagynak vettem és most előkaptuk.

dalika

Szilvi, akkor már hárman vagyunk a topicban, mert Jucinak is Gica III. osztályú nehézbombázója van :) Mondanám, hogy össze fogjuk keverni, de én tuti megtalálom a sajátunkat, ami le van nyálazva, ragad a bukásoktól, és a pántjain nyárfapölyhök és frissen kikelt cserebogarak vannak szétmaszatolva :)

Nekem tippem sincs, mi lehet a zojafu... :? szabad a gazda

Dalika, örülök, h vki olvassa a blogot :oops:

gyerek lefektetve, hipochonder férj megoperálva, maci köpve, anya mindjárt be lesz bújva az ágyba :lol:

boruska

Üdv az újaknak! :)

Holnap reggel ünnepélyes keretek között (gyerek összepuszilgatása, kengyel megtépázása :) ) megszabadul a drágám a bilincseitől! Hurrá-hurrá!! Megbeszéltük Apával, hogy a hajnali szoptatásnál már leszedjük róla, hogy Apa is jelen legyen a nagy pillanatnál. El se hiszem, hogy eltelt, azt hittem sose lesz vége.

Ha lehet a tali szerdán én nagyon örülnék neki!

Kép
juci-77

Ma megjött Gremese gyönyörű vándor mei tai-ja. (Tennék fotót, de még nem is készült, meg nincs kicsinyítő program a gépben. Lehet olyat letölteni valahonnan?)
Szóval csodaszép, alapvetően barna színvilágú. (Itt kérnék elnézést a következőktől, hogy nem fogom tudni olyan szépen összehajtogatni, mint Gremese. Cserében viszont már egy kissé betört mei tai-t próbálhatnak :D .) Azon melegében ki is próbáltuk. Levi a melegtől, dupla oltástól, mifenétől elég nyügike úgyis. Szóval alapon még nagy a mei tai, pont az arca elé került volna a pánt, még meg se kötöttem már nyüszített. Nosza, hajtsunk a derékpánton! Valahogy hajtottam, de korán sem biztos, hogy jól. Hozzáértők! Légyszi gyógypedes stílusban írjátok már le hogyan is kell! Onnan kezdve, hogy veszem a mei tai-t :D . A belerázás ment, és rövidítve Levinek is tetszett. Második nekifutásra sikerült elég szorosan kötni. Egy darabig nézelődött, majd bedugta a fejét a pánt alá és elaludt. Egy gondom akadt, a pánt dörzsöli a nyakamat :shock: . Talán kicsit magasan kereszteztem a hátamon? Egyébként sokkal jobban tartja a babát, mint gondoltam. Kellemes volt, hogy a hátamat nem melegítette semmi. Még pár napot tesztelem, aztán alighanem pénteken továbbküldöm. Nem akarom magyarázni a családnak, miért is van már megint újabb hordozónk :D, s amíg tart a suli nyugodtan mei tai-ozhatok délelőttönkét. Majd magyarázom a sajátot :D . Mert lesz. Könnyebb kezelni, mint a kendőt, s ezt talán majd Apa is felveszi egyszer.
pammut

Zuzmooo, Didymos Katját ajánlom, nekem az lett. Én is halmozó lettem, valszeg lesz egy mei tai-om is. :oops:

Zojafu, Erika,
üdv. nektek! De jó, hogy jöttetek!

Niki
, utánaolvastam a stridornak, hát nem épp szívderítő, amit írnak róla. Hogyan kell ezt nálatok elképzelni?

Tali jó lenne Óhegyen, az nekem közel van, de nem lehetne korábbi időpontban? Tudjátok, elvileg nekem fél 1-re kell mennem Boriért, aznapra lebeszélnék egy fél 3-as értemenést, de ennél később nem lehet. És így, hogy tudjak is beszélni veletek, 10 körül nem találkozhatnánk? :oops:
ktc

Juci Hurrá a "láncok" vesztéséhez! Biztos mindenkinek nagy megkönnyebbülés lesz.
Bocs, annyira elmélyültem a MT témában, hogy elmulasztottam üdvözölni az újakat. Szóval Isten hozott a fedélzeten mindenkit!

Azért szeretném, ha Zsó és Editmk és Ézsóné is felbukkanna megint!!!!
pammut

Akkor már négy Gica III. van!! :D

Én is üdvözlöm az újakat! Azért talán valamennyire én is annak számítok, talán januárban csatlakoztam hozzátok.. :)

Valaki írta még anno, hogy kapott az anyósától IKEÁS pelenkázóra való huzatot, de nem kell neki. mÉn egvenném!!!! Csak írjon gyorsan, mert a párom holnap megy az IKEÁba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.08 21:13-kor.
Vendég

Szia Ktc! Épp lelkifurdalásom támadt, hogy nem is reagáltunk a szép új kendőtökre. Pedig nagyon aranyosak vagytok benne Emővel. Dicsérik a csíkos Didymosokat. Én is ezt a belül zsebes keresztet használom. Csak Levinek max. a válláig húzom a kereszt szárait, mert annyira nézeget oldalra, hogy képes fuldokolni :shock: . És alvás közben se nagyon viseli el, ha a fejére húzom :? .
Mindjárt írok választ a privire is :D.
pammut

Juci!
Még alább adtátok? Hétfőn még szerda estéről volt szó! :) De talán ez a nyolc óra már nem oszt, nem szoroz! Mikor mentek kontrollra? Kíváncsi leszek, mit mondanak róla! De nyilván azt, hogy tökéletesen rendbe jött Hanna csípője! :wink:

Ktc!
Jó lenne már téged is látni!

Bori!
Nekem mindegy! Jó a szerda is, a délelőttebb is. Bár a köpönyeg.hu jelenlegi állása szerint szerdán lesz a legvacakabb az idő. És ugye a legnagyobb UV sugárzásban fogunk megint találkozni! :roll:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pammut! Paint sincs a gépen? Az szinte mindig van, és elég egyszerű vele kicsinyíteni!
Vendég

Szép estét Mindenkinek!

Először is üdv az újonnan csatlakozóknak! Aki, még olvasgatna a háttérben, tessék csak előbújni a csigaházból, nem harapunk :D A neveket, meg majd próbálom megjegyezni, de írjatok sokat és akkor könnyebb kapcsolni vmihez a szita agyammal :oops:

Juciiii, pont akartam írni, hogy már mindjárt vége, ugye milyen gyorsan elmúlt... Na jó, tudom, hogy nem, de a lényeg, hogy végre vééégggeee!!! :D Tessék szépen megünnepelni ;)

Talihoz sok sikert, bár az időjárás tényleg picit elromlik, de majd drukkolok. Remélem, a nagy találkozási kedv nem hagy alább és mikor visszatérek, lesz még lehetőség összefutnunk :)

Funky, Kakti írta annak idején, nem tudom, hogy meg van-e még neki...

Mi ma kozmetikusnál voltunk a Lánnyal. Korán kezdi, mi? ;) Bár már pocakban is járt... Szóval bozótlanítottam és most újjá születtem, de tényleg. Zsuzsókám, meg aludt a kocsijában, mint egy igazi tündérke :D Szóval, szavam sem lehet :)

Na, asszem ennyi...

Ja igen, Bori, jövő hét után esetleg betársulok egy jógára. Megnéztem, hogy azért nem valami olcsó, de talán párszor eljönnénk. Csak az a bajom, hogy etetésidő pont beleesne, de majd megoldjuk...

Jó éjt Mindenkinek!

Kép

Ági
agic83

Sziasztok!

Kismaki: valószínű az én férjem is megy zsákot pakolni péntektől. Mostanában alig látjuk, mert múlt hét szerdáig meg a bakonyba volt gyakorlaton... Akik voltak most tőlünk zsákolni egy tornaterembe aludtak 150-en két zuhanyzó 2 wc-vel, és az egyik srácnak kalici vírusa lett.

Ma is alig aludt Ramóna egész nap. Este kicsit átmentünk a szomszédokhoz, de megesznek itt minket a szúnyogok most. Hihetetlen, hogy nem lehet irtani őket.

Én is úgy mennék talira. Na majd 18-20 ig lesz az eü. tanfolyamom utána levő héten meg már a vizsga ha meg nem bukom és akkor meg lesz a jogsim, de még azért nem mernék egyedül nekiindulni gyerekkel fel Pestre kellene egy kis vezetési gyakorlat.

Üdvözlöm az újakat én is az vagyok és olyan aranyosan üdvözölt mindenki, nagyon jó érzés volt. Azt hittem nehéz lesz becsatlakozni vagy egyáltalán nem lehet, de mindenki olyan kedvesen fogadott.

Irigylem az újságírókat én nem tudok normálisan fogalmazni, béna vagyok, blogot sem tudnék írni gyerekkoromba naplóm sem volt, mert amikor próbálkoztam vele olyan hülyeségeket írtam le, hogy már nekem is fájt. :D

Olgi
ramiolgi

Funky!
Írtam privit! :)

Olgi!
Ez nem lehet akadálya a blogírásnak! :) Én is elkezdtem párszor lánykoromban naplót írni, és rettenetes ökörségek voltak bennük. De most írom a blogot. Mert így is olyan nehéz megőrizni a pillanatokat!
Mint például a mai volt! Készültünk fürdéshez, és meztelenkedett a lány a pelenkázón. A hülye anyja meg bohóckodott neki, meg dumáltunk is. És akkor elkezdtem puszilgatni a pocakját, amire hosszú, hangos teleszájas kacagásokkal reagált! Annyira édes volt! Majdnem elsírtam magam, csak azért türtőztettem magam, hogy Lili ne ijedjen meg és ne hagyja abba a kacagást. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hű mennyi neu anyuka!
Szevasztok!
Üdv itt!

Szerintem én vagyok a legantiszocibb, mer' én nem vágyom talira. :oops:
Még mielőtt bárki magára venné, nem miattatok. Én nem érzem magam jól a bőrömbe és ilyenkor nincs kedvem szocializálódni.

Azt áruljátok már el, hogy miért az aszfaltra telepedtetek le?
Trutymákos volt a fű vagy a kullancsok miatt (azt hiszem én betegesen tartok a kullancsoktól) vagy miért?
Gondolom van valami magyarázat.
Babákok szépek mind!

Juci!
Nagy öröm lehet a kengyel elhajítása.:)
Eddig nem is vettem észre a gmail-en a képet Hannáról kengyelben aluszkálva, mint egy kis breki.
Nagyon tetszik! :)
Na utólag szerkesztek, hogy magyarázkodjak.
Természetesen nem az tetszik, hogy kengyelben van, az szívszorító, de aranyos a póz, amiben alszik.

Pammut
Képkicsinyítés:
Képre bal klikk
:arrow: szerkesztés :arrow: kép :arrow: nyújtás/döntés :arrow: állítsd átt a vízszintes és függőleges értéket kisebbre (de egyforma legyen a két érték, mondjuk 60-60) és mentsd el

Kattkat

Kép
kattkat

Na, lányok, én is néztem időjárát, mondjunk akkor egy hétfő délelőttöt, 10óra?
Kinek lenne jó?

Eddig, ahogy én számolom:
Kakti
Juci
Katica
Norci (?)
Kismaki (?)
Niki (?)
többiek?

Juci, nagy gratula a kengyeltelenítéshez!!! Jeeeee :D

Kattkat, sajnálom, hogy antiszocinak érzed magad :( Természetesen vérig sértődtem :lol:
Amúgy azért ültünk ott, mert a játszótér közelében csak ott volt árnyék, a fű tök jó volt, csak napon.

boruska

Juci én is gratulálok! :)
Elképzelésem sincs milyen nehéz lehetett idáig. :roll:
Most már ti is hordhatjátok a Mei-tai Gicat! :)

Talira még próbálok rákészülni, még nem vezettem egyedül Bazsuval.. Kicsit tartok attól, hogy olyan mutatványokat kell majd véghezvinnem, mint amit Juci írt.. Bár én mindenképp előre kötöm majd be, talán úgy azért könnyebb.

Kakti, válaszoltam! :wink:
Vendég

Bazsu rátalált az alkarjára...
Ilyen erővel tud szívni. :oops: :?

Kép

Kép
Vendég

Funky, aztán magyarázkodhat, hogy csak beütötte :) Biiiztooooos :) Mint én apámnak tini koromban a nyakamról :)

Mindenképpen gyere talizni!! Messziről jössz? Nálunk a gyerek ált. elalszik a kocsiban...

boruska

Szentendréről jövök, se közel, se messze. :)
Sokat autózunk, de inkább rövid távokat és akkor is apával, 80% alszik, 10 % nézelődik és a maradék 10% üvölt és a kezemben van.. :oops: :oops: :oops:
Ha éhes a bimbót is ilyen lilára szívja. :? Kis ügyes. :roll:
Vendég

Funky De ééédes Bazsu abban a kalapban :D .

Mei tai hajtogatók! Már kötném a dedet, de még senki nem válaszolt a derékpánt tekergetős kérdésemre :( .
pammut

(Klafa. Kétszer küldtem. )
pammut

Pammut, én azért nem, mert nem hajtom fel, Berkónak így pont jó, úgyhogy nem tom, hogy kell :oops:

boruska

Pammut, én pont úgy kötöm fel ahogy a papíron van, amit Emese küldött a Mei-Taihoz. Az alját egyszer behajtom befelé, mást nem hajtogatok. A pántot magasabban vezetem át, hogy jobban tartsa a popsiját, így feljebb kerül a feje. Nem tudom így érthető e, de mindjárt nézek képet.
Vendég

Bori, megpróbálom. Szóval veszed a MT-t, a derekad előtt lógatod, színével feléd. magad felé hajtasz egyet az alsó pántrésznél, hogy annak a belső felszíne a hasadra feküdjön (ez az alap felvételnél is így van). Ezután, hogy rövidebb legyen hajtasz mégegyet magadfelé és most kötöd meg. KÉnyelmesen szoros legyen, a hasadon és nem a derekadon kell megkötni.
Remélem érthető volt :oops:
zuzmooo

Amit korábban feltettem azon pont jól látszik, azon kívül csak olyan képen van ahol bénán van felkötve. :oops:
Vendég

Funky!
Itt válaszolok, mert lusta vagyok visszamenni a privikre. :)
Szóval ha neked jó a személyes találkozáskor, akkor nekem is. Így nem kell a postával vacakolni... :) Meg amilyen a magyar posta, ki tudja, megérkezne-e.

Pammut-Bori:
Én szoktam még plusz egyet hajtani. Nem tudom, Emese mit küldött a MT-hoz, én úgy szoktam, hogy: amikor magam elé lógatom (mintával felém, „fejjel” lefelé) a cuccost, akkor nem kötöm rögtön a derekamra, hanem a derékpántot egyszer kifelé meghajtom. Így rövidebb lesz maga a TEST rész, mert ugye plusz egy pántnyit felvesz a hajtás. Innentől minden mehet ugyanúgy.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszönöm a mei tai-os válaszokat, közben a tesztalanyom bealudt :lol: . De úgyis lesz még ébren :lol: .
pammut

Sziasztok!

Erika, Zojafu én is üdvözöllek titeket! :) Jó, hogy jöttetek. Erika, helyes a kisfiad! Szerintem nagyon hasonlít rád! ;)
És csatlakoznék Ágihoz: csak olvasgató februári babások, gyertek ti is! Szívesen látnék itt még több szegedi anyukát is!!! :)

Katica, én is akartam már írni, hogy annyira olyan szépek vagytok Emővel!

Reni, nagyon aranyos Kornél!

Boruska, úgy látom, sokkal jobb a hangulatod!!! Jó olvasni a soraidat! ;)

Juci, gondolom, mostanra már levettétek a kengyelt. Biztos jobban érzi így magát a kis Hanna! :) Ügyesek voltatok, és biztos megérte kivárni ezt a pillanatot!

Kattkat! Eddig nem írtad ezt az antiszocbigyót... Szerintem csak jót tenne a társaság! ;) (remélem, ez csak átmeneti érzés nálad, mert az írásaid alapján téged egy életvidám csajnak gondolnálak!)

Húú, Funky, ez nem semmi! Erős kis csávó ez a Bazsu! :) Azon már én is csodálkoztam, hogy mennyire nem fájnak ezeknek a csöppöknek bizonyos dolgok. Boti pl. teljes izomból csapja le a lábikóit a pelenkázó szélére/élére... Ááááá! Látni is rossz. Ő meg teleszájjal vigyorog... :)

Olgi, tegnap mi is kisétáltunk a Tiszához, és nem győztük elhessegetni a vérszívókat... :x Pedig ott a legjobb sétálni az árnyékos parkban...
Tegnap szüleim és a húgom lejöttek hozzánk látogatóba. Olyan jól éreztük magunkat! :) (és annyira hiányoznak, hogy csak kb. havonta találkozunk...) De megbeszéltük, hogy 19-én utazunk hozzájuk! Boti és én maradunk kb. egy hetet, apa csak kb. 2 napot, mert jönnie kell vissza dolgozni, sajna. De már úgy várom! És megbeszéltük a keresztelőt is: vagy júli. első vagy júli. utolsó hetében lesz Kecskeméten annál a plébánosnál, aki minket összeadott. A napokban Botinak kellene beszerezni egy szép kis rucit. Ja, és végre én is eljutok a fodrászhoz!!! Szinte le se merem írni, de kb. egy éve voltam utoljára nála... Ez gáz... Na, de majd most! Hihi! :)

Kép
erusverus

üdv az újaknak.

szegény pammut jól bekavartuk, szerintem Zuzmooo is épp úgy hajtja ahogy Kakti, csak másképp írta.
Nekünk a hordozós mogulos barátnőnk azt mondta, hogy ...szóval Óramutató járásának ellentétesen csavartuk .... uyge Zuzmooo?
Szóval ha úgy vesszük a belső részét kifelé...Tényleg nehéz elmagyarázni

funky: nem semmi szívóerő :shock:

Editmk: merre jársz?

Le a kalappal a gáton dolgozóknak. Láttam ma is valahol képeket,szegények a napon aludtak egy törölközővel a fejükön mert nem volt hely

Levi 5. napja nem kakil, hasa nem fáj. Aggódjak?
stephie

Tényleg! Többi régi topiklakó!!!! Írjatok! Minden okés?

Kép
erusverus

Anita Még ne aggódj vagy 2 napig (úgyis fogsz :D) , ha Levi jól érzi magát.

Nekem úgy tűnik, hogy van aki befelé hajtja a mei tai-t, s van aki kifelé. Közben néztem videokat, fotókat. Volt így is, úgy is :lol: .
pammut

Én is menni Ógödör park! Csak lehet késni kici ócó! Nem kelek korán! Nem,nem,nem! :)

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Jó reggelt mindenkinek!

Köszi a Zsombi dicséreteket és a kedves fogadtatást!

Nekünk rugalmas kendőnk van,nagyon szeretem,csak az a gond,hogy már sajnos nem sokáig használhatom...még 30 dkg választ el a nyolc kilós határtól,sőt már ilyen súlynál nem olyan kényelmes,nem tart jól.Egy szövött kendőt szeretnék venni hamarosan,de annyi jót írtok a mei-tai-ról,hogy csábít...
Funky!Nem semmi a szívóerő!Az autóban Zsomba is kb.úgy csinálja a dolgokat,mint a te fiad,csak kiegészül esetleg egy kis cicivel.

Én is gratulálok a kengyelmentességhez!

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Pammut-Bori: neked milyen kendőid vannak? Jól emlékszem, hogy van Girasolod?
zuzmooo

eddig norci, kakti, ktc, juci, funky (bocs kisbetű, egy kézzel vok)

többi is erősítsen meg, hogy tudjam, mennyi pizza kell :)

boruska

erusverus, köszönöm! tényleg jobban vagyok!!! :)

és kínainorci, te bolond vagy :)

már kinéztem a piknikezőhelyet!!

boruska

szopis anyukák: ti adtok a babóknak tejcsin kívül mást inni ebben a melegben? Én eddig nem adtam, de védőnéni azt mondta, hogy lehet egy kis vizet nem ártana.

Nóri: Luca pelenkázza már Noémit? :wink:

Erika: tényleg írni is akartam, hogy szépek vagytok a fiaddal :)

boruska: lehet, hogy te 23 évesen részegen tántorogtál haza, de én akkor épp a bigott vallásos korszakomat éltem, anyám azon aggódott, hogy nem normális, hogy van pasim és nem kekszelünk :)
Naggggyon durván cenzúráztam mindent ami a lakásba bement, semmi horoszkóp szekció(képes voltam kivágni), rengeteg könyvet kihajítottam...Hidd el anyám annak örült volna ha inkább részegen jövök haza :D :D
stephie

anita, én még nem adtam a melegben sem mást, csak tápot, de gondolkozom, mit lehetne adni... hozzáértők, csipkebogyó mehet?

boruska

mármint tea

boruska

Stephie!Én nem adok neki semmit cicin kívül,max.gyakrabban kínálom meg vele,ha látom,hogy melege van.Engem már pár hetes korában azzal nyüstölt a védőnő,hogy adjak neki cukros vizet!?minek???Anyós meg azzal támad,hogy két hós korától teáztassam!Azt még várhatja egy darabig....amúgy meg,ha épp olyan helyre megyünk,ahol lehetetlen szoptatni,akkor viszek neki vizet,de nem biztos,hogy kérni fogja mivel nem ismeri a cumisüveget.

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Anita, nekem is azt mondta a védőnő, hogy adhatok nagy melegben Jana v. Szentkirályi babavizet Botinak, csak lehetőleg forraljam fel majd hűtsem le előtte.
Aztamindenit! :shock: Ez az időszak, gondolom, nem lehetett könnyű egyikőtöknek sem! (én arra emlékszem, hogy mikor a Borostyán c. sorozat ment a tévében, akkor akartam apáca lenni. :D :D Nézte ezt valaki rajtam kívül?! :roll: Na, azért ez a tervem nem tartott sokáig, meg nem is lehetett annyira sokkoló a szüleim számára, mint nálatok ez a vallási fanatizmus)

Kép
erusverus

Erika, nekem is ez a bajom (vagyis annyira nem zavar!), hogy Boti sem fogadja el a cumisüveget, de a csőrös poharat sem... Egyébként én is inkább megszoptatom, bárhol is legyünk. Egy eldugott kis sarkot csak találunk!
Egyébként ez a teáztatás teljesen megszokott dolog volt, mikor mi voltunk babák. Anyu is csodálkozott, hogy a védőnő nem javasolta, hogy adjak Botinak teát. De én meg örülök, hogy a védőnőnknek ilyen modern a hozzáállása.

Kép
erusverus

Anita, mi próbáltuk már üvegből a forralt lehűtött vizet, de több ment a rugira, mint a gyerekbe :D De azért próbálkozom, mert látom, hogy melege van. Amúgy megoldják ezt a gyerekek, mert ma is kb 7x fog enni, tegnap meg 5x evett. Ja és nem volt elég neki tegnap az egyik etetésnél az egy cici, pedig eddig kb mindig elég volt...

Erusverus, Borostyán :D Én még könyvben is olvastam... ;)

Kép

Ági
agic83

Sziasztok

Én tegnap próbáltam forralt vizet adni neki cumisüvegből, mert a fiúkat vittem fociedzésre ezer fokban..ott nem akartam volna szopiztatni. pár kortyot elfogadott.

üdv az újaknak:)

Erika
Szépek vagytok:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hello!

A Hétfő 10 h nekünk jó :)

Csatlakoznék a fiatal anyukák táborához a magam 24 évével ...:D

Eszter tegnap este minden kezébe akadó tárgyat a szájába akart gyömöszölni, a bodyját, a babahordozó pántját, a kezét, majd újra a bodyt... Nagy lelkesen a kezébe nyomtam egy rágókát, mire még nagyobb lázba jött, egyszerre próbált vigyorogni és majszolni, meg magyarázni... Csupa nyál lett az egész baba, annyira próbálkozott.

A stridor nálunk elég kifejezett, olyan a kis drága, mint egy mini dart vader... Úgy veszi a levegőt, mintha hurutos lenne. Ha izgalomba jön, akkor még hangosabb. Viszont ha nagyon mélyen alszik, alig hallani. Máskor meg, minta horkolászna...
Időnként okoz ez kellemetlen pillanatokat. Altatom a manókát, ő félálomban szunyál jóízűeket horkantgatva, az én fejem meg le-lecsuklik, annyira jóízűen hortyog... aha... látszólag. Amint tenném le, felébred, tiltakozik. Megnyukszik, hogy ringatja a lökött anyja továbbra is a kis senekét, alszik tovább az ölemben, én meg a hintaszékben, ülve.... Na ezért szoktunk le arról, h álomba ringatásról, mert ugye ki ringat el kit.... :D

Komolyra fordítva a szót, annyiból veszélyes a dolog, hogy nagyon gyakran félrenyel, és sok levegőt nyel szopizás közben is (ami tovább fokozza a bukások számát)
A gégész szerint 7-8 hónapos korára elnövi (más doki szt 3 éves korára) Én hozzászoktam, bár sok szörnyülködő tekintettel találkoztam már anyukáktól.....Esztit meg nem zavarja...

Nekünk kendőnk van, és csak 1féleképpen tudom megkötni. Mutatnátok más megkötési módokat is nekem? Vagy ugyetlen vagyok, vagy a kendő rövid, de nem sikerült...
Vendég

Lányok, régóta kikívánkozik belőlem az alábbi mondandó, de most erőt vettem magamon és jól leírom. Légyszi, senki se sértődjön meg, mert semmi rossz szándék nincs bennem, csak jót akarok!!!

Szóval, remélem, hogy csak én értem félre az irományokat, és nem így van. DE légyszi, ne vegyétek ki menet közben a gyereket az autós ülésből!!!!!!
Inkább álljatok félre, ahol lehet, vagy legrosszabb esetben meg hagyjátok sírni... Tudom, hogy az ember szíve szakad meg, ha sír a gyereke, de inkább sírjon, mint... :(
Nem tudok statisztikai adatokat és nem akarom borzolni a kedélyeket. Csak annyit mondok ezzel kapcsolatban, hogy közeli ismerősünk családjában történt ebből tragédia. Ott voltam a temetésen... Még ma is bőgök, ha eszembe jut. Apukát, aki túlélte, meg le akarták ültetni... Mert megállapította a vizsgálat, hogy, ha nem veszik ki a gyereket az ülésből, nem történik ez. És tudom, hogy mindenki nagyon óvatosan vezet, meg minden, de... Én ebben a témában nagyon merev vagyok, mert láttam szomorú példát...

Na nem rágom tovább a gittet. Természetesen mindenki azt csinál, amit akar, de én így vagyok nyugodt, hogy ezt leírtam... Bocsi még egyszer, ismétlem a cél nem a bántás volt... Na meg nem az okoskodás ;)

Kép

Ági
agic83

Hali! Uh, tudom, hogy halálra untok, és ma még hosszú is leszek:

Meggyszörp: szal kimagozom a meggyet (véres egy munka :D) utána fogom és nemes egyszerűséggel turmixszal ledarálom. Kb literenként 50-80 dkg cukor (ízlés szerint), még Rubint Rékás korszakomban próbáltam édesítőszerrel, azzal is működött, csak sokat kell utánakóstolni, meg kevergetni, de akkor kell bele tartósítószer is, és nem lesz olyan sűrű a szörp. Utána 20 perc a tűzhelyen, vigyázni kell, mert forr és köpköd a fazék :D Aztán ha édesítőszeres akkor kell, ha cukros, akkor ha nem bízol magadban egy kis natrium benzonáttal megszórom. Ha van mosogatógép, akkor nagyon egyszerű: mert amikor felrakom a szörpöt bekapcsolom a gépet az üvegeknek, kb egy időben lesznek készen és a még forró, gőzölgő üvegbe teszem a forró szörpöt (na ekkor nem kell tartósítószer). Ha nincs mosogatógép, akkor az elöblített üvegbe kerül a szörp. Ennyi. (üveg: ja a legjobb a likőrös üvegeket gyűjtögetni és abban eltenni). Ínyencek tehetnek bele egy kis konyakot, pikáns íze lesz (és megint lehet kerülni a tartósítószert)

Kakti: penész: már annyiszor akartam írni: fertőtleníteni citromos illóolaj jó, feloldod csöppnyi vízben és lespriccálod. De a teafa olajat is ajánlják fertőtlenítésre. Mondjuk azt még nem próbáltam.

Katica: néztem a Didymost, szépek vagytok nagyon. Szerintem a két hordozó még nem halmozás. Nekem is van egy kendőm, meg egy Liliputi mei-tai-om (mondjuk Bulcsú is én is a kendőt jobban szeretjük – és még apjuk is). Ez olyan szerintem, mint vagy egy autós hordozóm és egy babakocsim. Ez se halmozás. Szerintem.

Pammut Bori: hogy is van a szúnyogriasztás esete a levendulaolajjal? Aromaxos olajat teszel a ruhakivágásokra? Nem fogja meg a ruhát? Babó bírja az erős illatot?

Juci! Juhhéééé! Holnap már forogni fog Hannus. Örömtáncot is tessék eljárni!

Újak: itt volt az ideje előbújni!

Zsó: ismételten kérdem, hol bújkálsz?

Bea: mikor jössz már? Mi van Erikkel és Kristóffal?

Dalika: Így már érthető a kibukás. Emlékeim szerint ifjú titán vagy: ne aggódj, van kb 35-40 évünk még megvalósítani önmagunk. Olyan valós leszel, hogy már attól lesz herótod. :D Komolyabb hangnemben: megértelek, nekem is nagyon nehéz, mert állandó lelkiismeret furdalásom van, hol azért mert az Alapítványt nem tudom úgy ellátni, ahogy az engem megnyugtatna, hol azért mert eladtam a pénzért a fiamat. Sose bánd, a munka mindig megvár.

Kakti: ezt a pocakpuszit mi is csináljuk. Bulcsú is nagyon édes. Teli szájjal röhög, kacag meg minden. Imádja. Én is.

Vezetés gyerekkel: hát nálunk nincs légzsák. Egyáltalán. Így ha én vezetek, akkor mellém van rakva, és folyamatosan énekelek neki, meg a pirosnál szoktam törölgetni a száját. Amikor hosszabb útra megyünk (Komló, Pécs), akkor meg egy egy buszmegállóba szoktam megállni ha kell törölgetni, ha kell etetni). Egyszer beraktam valami kellemes babazenét, be is aludt Bulcsú, de veszélyes volt, mert én is nagyon elálmosodtam. Na de Hungaricát, Depressziót mégse hallgathatok az alvó gyerek mellett.

Zene: Katica: imádjuk a Kolompos cd-ket. Nagyon jók. Mindig eszembe jut Stephie, meg Pammut Bori, mikor Vitéz Levente kalandjait hallgatjuk. Hogy akkor a hős Vitéz Levente levágta a sárkány mind a három fejét, és elnyerte a királylány (Viola nincs a lányok közt ugye???) Viola kezét. Nagyon hálás vagyok neked érte Katica.

Hm, a babavizet én nem forralom. Azért babavíz, nem???

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?