Hali! Uh, tudom, hogy halálra untok, és ma még hosszú is leszek:
Meggyszörp: szal kimagozom a meggyet (véres egy munka
) utána fogom és nemes egyszerűséggel turmixszal ledarálom. Kb literenként 50-80 dkg cukor (ízlés szerint), még Rubint Rékás korszakomban próbáltam édesítőszerrel, azzal is működött, csak sokat kell utánakóstolni, meg kevergetni, de akkor kell bele tartósítószer is, és nem lesz olyan sűrű a szörp. Utána 20 perc a tűzhelyen, vigyázni kell, mert forr és köpköd a fazék
Aztán ha édesítőszeres akkor kell, ha cukros, akkor ha nem bízol magadban egy kis natrium benzonáttal megszórom. Ha van mosogatógép, akkor nagyon egyszerű: mert amikor felrakom a szörpöt bekapcsolom a gépet az üvegeknek, kb egy időben lesznek készen és a még forró, gőzölgő üvegbe teszem a forró szörpöt (na ekkor nem kell tartósítószer). Ha nincs mosogatógép, akkor az elöblített üvegbe kerül a szörp. Ennyi. (üveg: ja a legjobb a likőrös üvegeket gyűjtögetni és abban eltenni). Ínyencek tehetnek bele egy kis konyakot, pikáns íze lesz (és megint lehet kerülni a tartósítószert)
Kakti: penész: már annyiszor akartam írni: fertőtleníteni citromos illóolaj jó, feloldod csöppnyi vízben és lespriccálod. De a teafa olajat is ajánlják fertőtlenítésre. Mondjuk azt még nem próbáltam.
Katica: néztem a Didymost, szépek vagytok nagyon. Szerintem a két hordozó még nem halmozás. Nekem is van egy kendőm, meg egy Liliputi mei-tai-om (mondjuk Bulcsú is én is a kendőt jobban szeretjük – és még apjuk is). Ez olyan szerintem, mint vagy egy autós hordozóm és egy babakocsim. Ez se halmozás. Szerintem.
Pammut Bori: hogy is van a szúnyogriasztás esete a levendulaolajjal? Aromaxos olajat teszel a ruhakivágásokra? Nem fogja meg a ruhát? Babó bírja az erős illatot?
Juci! Juhhéééé! Holnap már forogni fog Hannus. Örömtáncot is tessék eljárni!
Újak: itt volt az ideje előbújni!
Zsó: ismételten kérdem, hol bújkálsz?
Bea: mikor jössz már? Mi van Erikkel és Kristóffal?
Dalika: Így már érthető a kibukás. Emlékeim szerint ifjú titán vagy: ne aggódj, van kb 35-40 évünk még megvalósítani önmagunk. Olyan valós leszel, hogy már attól lesz herótod.
Komolyabb hangnemben: megértelek, nekem is nagyon nehéz, mert állandó lelkiismeret furdalásom van, hol azért mert az Alapítványt nem tudom úgy ellátni, ahogy az engem megnyugtatna, hol azért mert eladtam a pénzért a fiamat. Sose bánd, a munka mindig megvár.
Kakti: ezt a pocakpuszit mi is csináljuk. Bulcsú is nagyon édes. Teli szájjal röhög, kacag meg minden. Imádja. Én is.
Vezetés gyerekkel: hát nálunk nincs légzsák. Egyáltalán. Így ha én vezetek, akkor mellém van rakva, és folyamatosan énekelek neki, meg a pirosnál szoktam törölgetni a száját. Amikor hosszabb útra megyünk (Komló, Pécs), akkor meg egy egy buszmegállóba szoktam megállni ha kell törölgetni, ha kell etetni). Egyszer beraktam valami kellemes babazenét, be is aludt Bulcsú, de veszélyes volt, mert én is nagyon elálmosodtam. Na de Hungaricát, Depressziót mégse hallgathatok az alvó gyerek mellett.
Zene: Katica: imádjuk a Kolompos cd-ket. Nagyon jók. Mindig eszembe jut Stephie, meg Pammut Bori, mikor Vitéz Levente kalandjait hallgatjuk. Hogy akkor a hős Vitéz Levente levágta a sárkány mind a három fejét, és elnyerte a királylány (Viola nincs a lányok közt ugye???) Viola kezét. Nagyon hálás vagyok neked érte Katica.
Hm, a babavizet én nem forralom. Azért babavíz, nem???