Új privát üzeneted érkezett!

nekünk az a rituálé, hogy egyik mell, 5-10 perc után (mikor először megáll) büfi + mérlegelés; újabb 10-15 percig ugyanaz a cici, büfi, mérlegelés; másik cici, 5-10 perc után (mikor először megáll) büfi + mérlegelés; újabb 10-15 percig másik cici megint, majd pihenés. 5 perc után sírás. :lol:
ekkor újra egyik cici, stb stb stb. :lol:

türelemjáték ez... néha a gigászok harcának (ő + én) hívom... :)

hibernia
 
 
 


Hát ez tényleg nagy türelemjátéknak tűnik.Respect.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Halihó!

Cinthia:gratulálok a leánykádhoz!Szép baba!

Barba:szerintem ha nem zavarodik össze a cumisüvegtől,és ugyanúgy eszik ciciből is,akkor nem baj az üvegezés.

Hibernia:huu,nem irigyelek,de a lényeg hogy kiderült mi a baj.Nálunk is ez volt a tápi miatt,de én itatok vele kamillateát és az szépen meglazítja neki a székletet,és így minden nap tud kakilni.Esetleg próbáld ki.Az etetés nálatok akkor tényleg egy türelemjáték,nem csodálom hogy kivagy.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát eljött a június, én meg még mindig nem szültem meg :evil:
Ma is voltam a kórházban, ma még annyi méhtevékenység se volt a ctg-n, mint tegnap. De volt uh is, bébinél minden rendben, áramlás a köldökzsinórban rendben, és a méhlepény is még tökéletes, egyedül a magzatvíz kevesebb az átlagosnál, de állítólag az is még jó. Doki nyilatkozott a megindításról végre: ő 1 hetet várna a kiírthoz képest, ha továbbra is minden rendben. Szóval vasárnap szülök max., ha törik, ha szakad! :D Addig persze naponta kórház járat.

Hibernia, már én is megijedtem a kórház hallatán, de akkor jó is, hogy bevittétek, legalább rájöttetek mi a baja szegénykének. Akkor most jön az éheztetés :) Érdekes, hogy ő még enne, biztos hamar hízni akar, megértem, hogy éhes :lol: Nagy kitartás nektek!!! Csak hamar beáll ez az új etetési rendszer és akkor végre lesz egy kis pihenőidőd! Ha már nagyon nem bírod hozd át hozzám, én egyenlőre teljesen pihent vagyok :D !

Cyntia, gratulálok a kislányodhoz!

Barba, jó az új vonalzód! De ezt a fotót nagyban még nem is láttuk. Pólyában van Samu? Nagyon édi :D !

Megyek takarítok kicsit, bár már csillog a lakás, de hátha közelebb hoz a szüléshez :lol: Amúgy meg ilyen az én formám: sétálgatnom kéne meg lépcsőzni, erre egész nap szakad az eső.... az 50 nm-es lakásban meg nem igazán van erre lehetőség, így marad a házi munka 8)

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Sziasztok

köszi az együttérzést. :)

néha azon filózom, a mérlegünk rossz, 10.45kor kezdett szopizni, 12.30kor végzett, akkor bealudt és azóta alszik... :shock: azért 10-20 mg-okkal szerintem nem húzná eddig... pedig sokszor annyit mutat a mérleg egy-egy maratoni cicizés után... :? most nem merem felkelteni, mert tegnap felkeltettem és onnantól kezdődött a sírás-rívás 10-ig.

csöpplány: próbáltam kamillateát is, nem segített, te hogy csinálod?

nadina: hát ez a babó nagyon maradni akar... :) hogy ilyen időre sem reagál... :) de legalább nyugis lesz, örülj neki!
:roll:

hibernia
 
 
 


Sziasztok!!

Törpilla megszülte drága kisfiát:) Ma 15 órakor, 3250 grammal, és 53 cm-vel. Megindították a szülést, fél 11 kor kapott infúziót és 15 órakor meg volt a baba, szépen természetes úton szült, azt mondta nem volt könnyű, de nem is volt annyira vészes. Most nagyon fáradt, de most pihen, aztán meg megy a Rooming-inbe:)
Holnap megyek hozzá:)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


törpi gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :)

(egész jól belejövök az egy kezes gépelésbe... egy kézben Peti, másikkal írok... :lol: maratoni szopinál ez van...)

hibernia
 
 
 


Naaaa,Törpinek hatalmas gratula!!!!Gyors felépülést,sok boldogságot,és sok-sok tejcsit kívánunk!!! :)

Hibernia: 4 dl vízbe teszek egy filter kamillateát,meg egy kiskanál cukrot.Balázs nekem nagyon szereti,vedel egész nap mint egy ló! :D

Nadina:akkor már csak te maradtál,kitartás,csajszi.....Végülis a vasárnap már itt van egy köpésre! :D

Nálunk ez a hülye idő kikészíti a gyereket.Szegénykém folyton sír,nagy nehezen elalszik aztán felriad és megint sír.Nekem is elég szar a kedvem ettől az időtől,meg mintha súllyal nyomnák a fejemet.Szerintem neki is ez lehet a baja.Jöjjön már a jó idő végre,hiszen itt van már a nyár,június.... :x

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Most nézem a táblázatot,hogy 6 császár volt és 6 sima szülés.
Nadina te fogod elönteni az állást!Hajrá természetes szülés!!! :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Én is itt! Köszi a hiányolást, csak mostanában annyira nincs hangulatom a gép előtt ülni! Sokat pihenek és sokat babázom! :D Jókat eszem, mert anya és anyós ellát minden földi jóval! :):)

Cyntia!
Egy napon szültünk! De szuper! Csak én 12:30-kor! Gratulálok Neked! Sok tejcsit és még több türelmet! Ha lesz időd gyere és mesélj. Van tejed egyébként?

Törpilla!
Gratulálok Neked is! :D Szuper, hogy már Te is túl vagy rajta! Könnyű felépülést és sok tejet kívánok! Puszi!

Zsófesz!
Samu nagyon édes! Az a "bádogember" kép! Annyira, de annyira aranyos! Majd dobj még képet, ha lesznek frissek! Az esti fürdetéseket hogy viseli? Nálunk Kendra kicsit sír, de aztán rájön, hogy ott vagyunk, és minden rendben! :D

Bocsánat, de nem nagyon fogom tudni behozni a "lemaradásomat", de azért igyekszem majd hozzá-hozzá szólni dolgokhoz! Az alvásról csak annyit mondanék, hogy szerintem gyerek függő, hogy ki mennyit és mikor alszik. Ezen ne parázzatok! Kendra is van, hogy eszik este 8-kor és utána csak hajnali 1-kor, vagy fél2-kor ébred újra! De már azt is észre vettem, ha nem keltem 3 óránként, hogy egyen akkor szerintem lehet átaludná a napot is! :D:D

Vérzés: Nekem a doki azt mondta, hogy mivel a belső varratoknak kell még jó pár hét mire felszívódnak, ezért elfordulhat hullámokban vérzés. Igaza is van, mert van, hogy egy nap szinte alig, vagy csak pici barna, máskor meg tökre sok. De ha tényleg nagyon sok a vérzés, én is azt mondom, hogy inkább egy orvosi ellenőrzés, minthogy valami nagyobb gáz legyen!

Most megyek, de ígérem jövök, és belefolyok a témákba! :D:D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Samu pont úgy szopik, mint Bálint, csak utána még fejek. Addig kipiheni magát, és van, hogy kéri a maradékot. Általában 80-110ml az adagja. Ebből semmit nem bukik vissza, csak ha csuklik. :) Negyed óra-húsz perc után már nincs ereje többet kiszívni. Bealszik. Bálint hány gramm most?

Én már egyáltalán nem szívesen mérem, mert dettó az van, mint Petinél. Még olyan is előfordul, hogy kevesebbet mutat a mérleg, miközben már érezni, hogy szinte teljesen üres a mellem. Szerintem ma mértem utoljára. :D Csak felidegesíti az embert. A doki és a védőnő is azt mondta, hogy hetente egyszer mérjem, ha nem akarok megőrülni. Igazuk volt. :D

Ti mennyi idősen vittétek először utcára a Babákat?

Törpi! Nagyon gratulálok! Jó pihenést, még jobb babázást és sok tejcsit kívánok! Azt hiszem, Te nyerted a legrövidebb vajúdás versenyét... :D :D Várunk vissza!

Kata, végre köztünk! Gyere, ha van időd! Bár mostanában mindenki egyre ritkábban ír, ami érthető. Gyakorlatilag az egész nap etetés, fejés, mosás, mosogatás, sterilizálás,... És akkor még mi nem is ettünk. :) Nem is tudom, mi lesz, ha Barnus újra dolgozik. :) De ma ügyik voltunk. Délután mindhárman egyszerre aludtunk. Már kellett egy kis pihenés.
A bádogemberes képre az Öcsém nem hitte el, hogy a gyerek! Azt mondta, olyan, mintha kőből lenne! :D
A fürdetést most már egész jól viseli Samu. De nem lógatjuk sokáig a vízben. A végére mindig türelmetlen lesz. Addigra már elég éhes lehet. Várja az esti kajcsit. :)

Nadi, továbbra is kitartás! :wink: Ha úgy vesszük, szinte már szerda van, és mindjárt itt a vasárnap! A mindennapos kórházért nem irigykedem. :( Jó volna, ha Gréta kíváncsibb lenne kicsit! De hát ilyen rossz időben ki akar kibújni...!?
Köszi a vonalzódicséretet! :) A kép még kórházi. Itthon nincs pólyánk. Én nem is szerettem, mert nem fértem hozzá a babámhoz. :) Meg amikor fájt a pocija, nem tudott úgy tekeregni benne, ahogy szeretett volna. Sajnáltam szegényt. Majd teszek fel képeket én is a picasara, aztán küldöm a linket. Mindennap csak egy kicsit tudok haladni az ilyen dolgokkal. :) Tegnap már végignéztem a képeket. Az is haladás. :) :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Mayday, tényleg már másfél hetes! Hogy rohan az idő! Pont egy hete jöhettünk haza a kórházból. Te is szombaton szültél, ugye? Pont egy hét van a két fiú között.
Balázs meg pont 4 hetes! Annyira durva! Nemrég még a málnalevél tea ivását tervezgettük...! :roll:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ercsi:természetesen megértjük hogy nem tudsz gyakraban jönni.Neked is bele kell rázódnotok a hétköznapokba,meg aztán így az elején a baba minden percét leköti az embernek.És akkor még a háztartásról nem is beszéltünk.
Jó hogy Kendrának ilyen jó az alvókája.Tejcsid van rendesen?

Barbazso:Mérésnél nálunk is volt hogy kevesebbet mért a mérleg mint evés előtt.Mondtam is páromnak hogy úgy néz ki én szívtam le a gyereket és nem fordítva :lol: :lol: Azóta én se mérem,mondjuk már nem is cicizik( :cry: ),csak napi egy mérés van fürdetés előtt,hogy tudjuk hogy gyarapszik-e.Nálunk ez a kis súlya miatt fontos.Ma 3010 gramm volt pancsi után.Tényleg a minden evés előtt-után mérésbe bele lehet őrülve,főleg hogy hülyeségeket is mért a mérleg.Aztán döntse el az ember lánya hogy mennyit evett a gyerek.Nálunk a tápi pótlással voltunk emiatt gondba.Inkább többet kevertünk be mint amennyi kellett volna.

Balázs már 33 napos,csütörtökön lesz 5 hetes :lol: Csak a vonalzóm a napokat nem számolja.Csinálok egy olyan vonalzót is ami mutatja hány hetes és hány napos a kis drága.

Jajj és Barba,köszi a táblázat-pótlást,má kis is javítottam,illetve pótoltam.Többiektől nem kaptam visszajelzést a táblázat bővítését(apgar-érték,fejkörfogat) illetve a hiányzó adatokkal kapcsolatban.De el van nézve,most mindenki inkább babázik! :D Időnk mint a tenger! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Gratula Balázs súlyához! A végén még utoléri Samut. :D

Vannak képek a táblázatban?! :) Bazi béna vagyok, de még mindig nem sikerült úgy megnyitnom. :oops: Segítsetek! Valami program hiányzik hozzá?!?

Képzeljétek, bejött a tervem! Samu így cumisüveggel 100-110 ml-s adaggal tényleg csak egyszer kel fel éjjel! Igaz, késő este fürdetünk (10-fél 11), és hajnalban már ébresztő, de a három órát betartja!!! :D Ráadásul az éjjelit Apa adta, így alig kellett ébren lennem. Aztán amikor reggel újra sírt, kérdeztem Barnust, hogy mi lehet a baj, miért nem alszik, erre kiderült, hogy közben eltelt újabb 3 óra... :D :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!
Olyan jó olvasni benneteket! Látom azért mindenhol pörögnek az események! :D Szuper!

Nálunk Kendra igazi jó baba! Remélem ezt a szokását sokáig meg is őrzi! 3-4 óránként eszik, aztán alszik, de van hogy csak úgy elvan magában a kiságyban! Na jó, azért van, hogy felveszem kicsit - nem is :lol: - babusgatom, meg csókolgatom és gyönyörködöm benne!

Zsófesz!
Nálunk úgy zajlik, hogy este fürdetés, kb. 7 körül, de a legkésőbbi időpont 1/2 8, aztán kajcsi. Hogy utána mikor kel, ez attól függ, mennyit evett éppen. Ma például este fürdés után evett 60-at, ez volt 8-kor és 12-kor már ébresztett, hogy ő éhes! :D Aranyos volt! Kajcsi, benyomott 70-et, és a következő "anya ébresztés" reggel 6-kor volt! Azóta 3-3,5 óránként eszünk, és alszunk! Nekem pl. az éjszakám most nagyon rossz volt! Valamiért alig tudtam aludni! A fülem az úgy ki van hegyezve minden kis apró rezzenésre, hogy csak na!

Csajok!
Ti mikor és hová mentek koponya-, hasi- és csípő ultrahangra? Nekem a tesóm ajánlotta az Országos Gerincgyógyászati Központot, most oda fogok időpontot kérni! Kíváncsi vagyok mennyi idő után adnak!
Na meg még egy! A TAJ kártya a gyerkőcnek nektek mennyi idő után érkezett meg? Mert hát ugye mindenhová kell, addig nem is tudok semmit intézni - TGYÁS, Családi...stb. - szóval ez is érdekelne, hogy kinek mikor érkezett meg!

Csöpplány!
Próbálok jönni sűrűbben majd, ígérem, de szerintem ahogy beköszönt végre a jó idő, megpróbálunk majd sokat kint lenni, mert hát a friss jó levegő kincset ér! :D Tejcsim az van, és nagyon remélem, hogy még jó sokáig lesz is! Kendra úgy tud enni, hogy azt hiszi másnak is kell hagynia, és olyan kis mohó! Szoktam is mondani neki, hogy Mohó Yoyó! - Nem tudom ismeritek-e a mesét Pindúr Pandúrok, abban volt Mohó Yoyó! - :D

Tényleg Kismami hová tűnt? Nem tud róla valaki valamit? Érdekelne, mi van Alinával ne meg úgy alapból is érdekelne!

Most megyek, azt hiszem pihenek egy kicsit, és felhívom a gerincközpontot, hogy időpontot kérjek! :D

További szép napot Mindenkinek! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok !

Köszönjük a gratulákat mindenkinek.

Ercsikati: Nekem azt mondták a Taj kártyára , hogy két héten belül kapjuk meg. Én már elintéztem a picur születési anyakönyvi kivonatát és a lakcímkártyáját személyesen. A többire a taj és adó kártyára pedig azt mondták, hogy ezután automatika postán megküldik, nem kell külön kérni.
A tejre azt mondták bent a kórházban, hogy állítólag sok lesz, de egyenlőre nem úgy néz ki a dolog. Cseppenként kell szó szerint kifejnem magamból. Az edigi 12 ml / alk. volt a legtöbb, pedig tejserkentő teát is iszom már és sok folyadékot, meg ettem rántott levest.


Törpilla
: Gratula neked is a picurhoz. Jó egészséget kívánunk.

Bent a kórházban a picurnak cukros vízet adtak, ezzel el is rontották. Most mivel nincs annyi tejem, így Milupás Hypoalergénes tápszert kap, ezt írták fel receptre a kórházban. De nem az igazi szterintem, így ma megyek le a gyerekorvoshoz, hogy megpróbálnék addig is egy másik fajtát. A kicsinek elég sok a bélgáza, pukizik sokat. Erre tudtok valami ötletet adni, hogy hogyan lehetne csökkenteni ?
Amikor eszik, habzsol, csak úgy nyel, mint akitől megeszik a kaját.
Eleinte keveset evett, de amióta ezt a tápszert eszi, sokkal többet igényel belőle, de nem szeretném, hogy ha kitágulna a kis gyomra tőlle. Evés után pedig sokat csuklik, de ez gondolom a habzsolás miatt esetleg sok levegőt nyelhet. Próbálom büfiztetni , hol sikerül, hol nem.
Nappal 3 óránként kelltem és éjszakja nálunk 8-kor fürdetés, este 9-kor még eszik, és aztán amikor fel kell csak akkor eszik megint. De általában a 3-4 órákat átalussza este.
Tudtok ötletet adni, még arra, hogy pelenkázás, etetés után, ha nagyon sír még, akkor hogyan lehetne mielőbb elaltatni ?
Próbálom , hogy felveszem és sétálok vele a szobában, ringatom, cumit adok a szájába, hasra vagy oldalra fektettem, ( ezutóbbi pózban nagyon szeret aludni).

Megyek lassan fel kell keltenem megint etetni.

Majd még jelentkezem

Üdv.
Cyntia
cyntia2009
 
 


Hali!

Na megjöttünk a vásárlásból,jól sz@rnak áztunk :x Útálom ezt az időt-.grrrrrrrrrrrr......

Ercsikati:a taj kártyát 2 héten belül küldik.Az adókártyát pedig 4 héten belül postázzák.Anyakönyvit meg a lakcímkártyát elvileg már a kórházban odaadják.Nálunk legalábbis odaadták.
Képet beteszem a táblázatba :wink:
Kendra akkor nagyon jó baba ha ilyen nagyokat alszik este.Mi most álltunk át az éjszakai 4 óránkénti evésre.Balázsnak olyan jó a rendszer-érzete hogy nappal 3 óránként kel enni,éjszaka meg 4 óránkénti.Órát lehetne hozzá állítani.Szinte percre pontosan betartja.
Pancsival hogy áll,meg az öltözéssel?Balázs nagyon utálja.

Cinthya:pukira,meg hasgörcsre nekünk az infacolt ajánlották.Minden etetés előtt kell neki adni egy cseppentővel.A puki mennyiségét nem változtatja,viszont hamarabb kijön neki és nem csikar be tőle a pocija.
Hát nálunk Balázs 4 ok miatt szokott sírni:éhes,szomjas,peluscserére szorul,vagy hiszti.Szeretgetést,ölelgetést,puszilgatást az első 3 ok kielégítése közben elszenvedi tőlünk( :lol: ).Hisztizni általában akkor szokott ha rossz az idő,vagy egyszerűen nyűgös.Ilyenkor kézben se marad meg,úgyhogy kicsit hagyjuk sírni,de max 10 perc után magától elalszik mindig.Van Balázsnak egy felhúzható zenélő oroszlánja,azt szoktuk még felhúzni neki,vagy én énekelek neki(a BÁR hangom ellenére :lol: ) és attól megnyugszik.Próbálkozni kel.Minden babánál más válik be.

Na megyek főzőcskézni.Puszi

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Először is, Törpi és Cyntia, hatalmas gratula nektek, gyors felépülést és sok tejcsit kívánok. Nadi, kitartás, megy a drukk, hogy Gréta minél előbb és gyorsabban kibújjon :).

Sajnálom, hogy nem tudok gyakrabban jönni, de nagyon nyűgösek a napjaink, és gép elé is macerásan jutok (ha Apa éppen nem dolgozik rajta...ami ritkán esik egybe a 'Nóri éppen alszik' idővel, ami NAGYON ritka...). Néha meg annyira fáradt vagyok, hogy semmi kedvem gép elé ülni, még ha lehetne sem :oops:.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy hasfájósak vagyunk, méghozzá a durvábbik fajtából - tegnap délelőtt 11 és este fél11 között tudott aludni a drágám 2x25-30 percet összesen. Kaja után fél-egy órával rázendít, és szinte egyáltalán nem lehet megnyugtatni, csak sír egyfolytában, miközben látom rajta, hogy erőlködik, próbál nyomni, de nem sok sikerrel - ilyenkor tornázás, hasmasszírozás, majd végső esetben szélcső, ami átmenetileg enyhít, de nem sokáig. Közben persze egyfolytában cicit szeretne, mert ott még a hasfájás is enyhébb...de persze nem lehet egész nap cicin lenni, meg azt mondták, ne etessem 3 óránál gyakrabban, mert az csak ront a helyzeten. Na, ezt magyarázzam meg az egyfolytában üvöltő 4,5 hetesemnek...Infacolt kapja ő is már vagy 3 hete, az első héten még tapasztaltam némi javulást (valamivel többet pukizott), de azóta mintha nem is szedné...most kipróbáljuk az Espumisant, meg homeos bogyókat. De ez így nagyon durva - kiszámoltam, jó, ha 10-12 órát alszik egy nap, annak is nagyrészét éjszaka, napközben alig.
Nálunk a szoptatás úgy néz ki, hogy addig van rajta a cicin, amíg el nem ereszti :lol: - néha bealszik, olyankor leveszem, megriad, jelzi, hogy még nem végzett, visszateszem, és ez így megy kb. 45-50 percig - neki általában elég 1 cici, 100-110-t kiszipkázik belőle, azzal elvan, estére viszont már csak 2 ciciből tudok neki összegereblyézni ennyit. Este 9-fél10 körül eszik utoljára, általában üvegből, utána minimum fél-egy óra altatás, aztán 3-4 között ébred, de arra, hogy fáj a hasa, mert általában a nappali adagjának a felét sem szokta ilyenkor megenni, viszont nyög, erőlködik még etetés közben is szegény :cry:. Ha vissza tud aludni,akkor alszik reggel 8-fél9-ig, aztán kezdődik a nappali műszak, no alvás, üvöltés, max. fél-egyórás alvások...nekem azt mondták, ez a hasfájás akár 3 hónapos korig is eltarthat :shock: :shock: abba tutira beleőszülök, néha együtt sírok vele, annyira kikészít, ahogy üvölt szegény, és nem tudok rajta segíteni :cry: :cry:
kovmarti
 
 


Sziasztok!

Megint én, de már nem sokáig, mert törpilla ha haza jön, biztos ír nektek :) Ma beszélgettünk, voltam bent nála egy pici ideig, mert nem volt hivatalosan látogatás. A picur teljesen jól van egészséges, már cicizik, van már előtej. Nem is sír, kétszer hallota sírni mikor megszületett, meg a pelus cserénél. Úgy néz ki jó, nyugodt baba, reméljük így is marad.
Törpilla is jól van, kicsit megviselt, meg fájlalja a varratokat, de jól van, hasikája még van, de már kisebb:)
Annyira boldog vagyok, hogy sikerült neki minden rendben, és egészségesek mind ketten :lol: :lol:
Remélem még 100 év barátság :lol:
Üdv nektek, és jó anyáskodást, és babázást!!
Én még csak irigyellek titeket!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nadináról tudtok valamit?? Drukolok neki!!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Sziasztok!

Látom sehol semegyszerű, ez jól esik. Mi pénteken jöhettünk haza de én kész vagyok a gyermekem aki amúgy egy gyönyörűség az istenért nem akar aludni sehol, csak rajtunk... ha apa vagynagyi nem lenne itt én állandó kiságy vagy cicis néni lennék... fejni pl nincs is időm...
Este is úgy aludt 5 órát, hogy a papájával kifeküdtek a kanapéra..szóval ehh.... remélem majd jobb lesz

Mindenkinek gratula, látom mindenki jól van! Még nem olvastam vissza majd egyszer :oops:
G-mailre is küldtem fotót+ panaszáradatot
Persze ne értsetek félre, fantasztikus gyerek de erre valahogy nem készültem fel + félek hogy rászokik arra, hogy rajtunk alszik és annyi a nappaloknak/ éjszakáknak...

NA majd próbálgatok jönni bocsi a panaszáradatért tényleg!!! Amúgy megsúgom világklasszis fiam van bitang erős, már hátról oldalra fordul, megtartja a kis fejét és ha hason van kúszni kezd..férjem meg is kérdezte mennyivel is hordtam túl a babát :D

NA megyek, aztán majd még jövök és egyszer leírom a szülésélményt részletesen! Kitartást mindenkinek!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu Hello!!!Végre!!!Örülök,hogy rendbe vagytok!!!!
Az tuti,hogy nem egyszerű a Csöppökkel,szerintem itt mindenki átérzi a helyzeted.

Csöpplány,fejkörfogat(v. mi :? )33,Apgar:10/10.Bocsi,hogy csak most. :oops: Grat Balázs súlyához!!! :wink:

Barbazso,a táblinál a letöltést nyisd meg.Én legalább is úgy szoktam.

Ma mi is 100-110-et ettünk,szóval "heppipípó" vagyok!!!

Még jövök,nekem is kajolnom kéne valamit.

Kép

KépKép
mayday
 
 


cyntia, kovmarti, zsu részvétem, hasonlón élünk mi is... :)

peti a végletek embere, hol alszik 6 órát (most fél 5 óta durmol), hol meg ezer évig el sem szunyókál (pl reggel 10-fél 5-ig ma)... én most a mindig cicin van, ha akar elvet alkalmazom, ugyanis a helyzetem még szarabb, mint látom - nálunk ugyanis tejci sincs elég... :? a védőnő segítsége lószar, hol ezt mond, hol azt. :evil:

szed vki urtica urenst? hányszor per nap? nálam sztem ez se segít... :( iszom, mint egy kefekötő, laktoherb ezerrel, more milk plus és így 1-1,5 óra alatt kiszipókázik kb 40-50-60 milit / 2 cici... tegnap csak anyatejet kapott -- nem fájt a poci egész nap, de éhen pusztult kb és nem a görcsök miatt, az éhség miatt sírt.

most írattunk fel új tápit (milupa HA), hátha ez jobb, de az előbb volt műsor, szóval nem tudom.

a kicseszett tejnek kéne végre abszolút beindulni és mi sztem tök jól lennénk... de nem akar az istennek sem, félek ez már mindig így lesz. :shock:

ha vki plusszban termel és kidobná, gondoljon ránk. :roll: hozatnék neki anyatejet, de ki tudja, kitől van... :? :?

hibernia
 
 
 


ja csöpplány köszi a kamilla receptet, ha sír, mi is bepróbáljuk... :)

nadina mi híír???

törpilla: mikor jöhettek haza?
timi, köszi a híreket! :)

hibernia
 
 
 


Hibernia!
Nekünk a kórházban mindig azt mondták, ha azon agyalunk, és idegeskedünk, hogy mikor indul be a tej, akkor soha nem fog! Szóval próbálj meg kicsit nem erre asszociálni! Hidd el, meg fog indulni! Én pl. úgy csinálom, hogy éjszaka hagyom had szopizzon, aztán napközben kb. 2-3x lefejem a tejet, és cumisüvegből adom neki! Így tuti az összes kiürül a cicikből, és a következő fejésnél már többet is le tudok szívni! Lehet neked is ki kéne próbálni, hátha! Szerintem sokat számít, hogy ne idegeskedj! Nálunk a kórházban is anyatejes pótlás volt, szóval Kendra már ott is anyatejet evett! És igazad van, ki tudja honnét van a tej, lehet én sem mernék "csak úgy" hozatni bárhonnét is! Nyugi szerintem ez lesz a megoldás!

Most viszont azon gondolkodom, hogy írtátok, hogy epret lehet enni, most olvastam valahol, hogy tiltó listán van! Most akkor lehet enni, vagy nem? Mert én már annyira kívánom... :roll: :oops: :lol:

A születési anyakönyvi kivonatot és a lakcím kártyát már a kórházban megkaptuk, a TAJ és az Adó kártyára vonatkozó infókat köszönöm nektek! A gerincgyógyászati kp.-ot is felhívtam, de csak 2 hét múlva fognak tudni időpontot adni, mert ezekhez a vizsgálatokhoz a betöltött 6 hét kell, és ugye mi még csak 2 hetesek SE vagyunk! :D

Most megyek, mert fürdetés, aztán etetés, de szerintem utána még jövök! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


hibernia: valószínű, hogy szombaton jöhetnek haza. de ez nem konkrét. nagyon szívesen írok máskor is ha tudok valamit:)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


ja igen, ercsikati, mi 2 hét és 5 nap után kaptunk taj kártyát.

köszi a tejes tippet, ez tök jó, ha már a kórházban anyatejet kapott Kendra!!

én amúgy úgy ürítek cicit, hogy rajta tartom a kölköt :) ha már 0-t mutat a mérleg, kiürültnek tekintem, persze lehet ez hülyeség, tekintve, hogy volt, hogy -1-et írt ki, mint csöpplánynál... :lol:
de ált. úgy megy, hogy jobb mell, mérleg x mg, visszateszem, mérlegelek és amíg 0-t nem mutat, addif szopiztatom. ha 0, jön a másik cici.

kismami, hol vagy? kéne a sok homeos tanács. :) meg különben is: mi a helyzet??

hibernia
 
 
 


amúgy nem tudom, ki hogy van vele, én várom a 6 hetet, mint a messiást, állítólag akkor sokaknál múlik ez a hasgörcs... hát remélem, mert kovmartihoz hasonlóan hétfőn már én is bőgtem egy sort, annyira sajnálom szegényt. az a legrosszabb, hogy tök nagy örömmel eszik szegényke, mosolyog meg minden - és pont emiatt fáj neki a poci, mert kajál.. :( ez olyan szomorú.

timi: és mitől függ a szombat? elég régóta benn van nem? vagy csak én érzem így? :lol:

hibernia
 
 
 


Hibernia!
Még akartam írni a hasfájásra. Tesómnál Mikey nagyon hasfájós volt. Volt neki valami "csodaszere"! Holnap megkérdezem tőle mi volt az, és megírom ok? Remélem neked is segíteni fog! Egyébként Mikey kb. 3 hónapig volt "hasfájós"! De ez nem törvényszerű, hogy nálad is ennyi ideig tart majd ez a "korszak"!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


köszi :)

az a baj (vagy jó) hogy nálunk sztem a tápi miatt van pocifájás... :? ha csak cicizik, nem nagyon van görcsölés úgy látom...

hibernia
 
 
 


Sziasztok!
Először is Törpinek nagy gratula!!! Várjuk vissza, ez jó, hogy már szombaton kiengedik. ÉS köszi Timi a híreket, várjuk továbbra is.
Velem semmi változás, ma nem voltam túl jó passzban, már eléggé aggódom emiatt a túlhordásos dolog miatt, ja és fél napomat a kórházban töltöttem, ugyebár ctg miatt... Holnap is megyek, és beszélek most már komolyan a dokival, hogy meddig várunk, mert az idegeim kezdik a végét járni az aggódás miatt. Bébi alig mozog, ha valmit mozdul, az is már fáj, ráadásul mindenféle rémtörténetet hallottam mostanság, szóval kicsit kivagyok :(

Zsu, üdv újra itt! És kitartás neked is a többi Anyukával együtt! Én nem is merek már panaszkodni, mert nektek bizti sokkal rosszabb.

Akkor ezek szerint az én szülésem lesz a döntő a császár és sima eljárás közt.... hát, hogy őszinte legyek nekem már szinte mindegy lenne, csak valahogy jöjjön ki!!!

Jó éjt mindenkinek! Főleg a babuciknak, hogy hagyják kicsit a mamákat is aludni :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


nadina: drukkolunk, ne izgulj szerintem, az elmúlt pár hónapban 3 ismerősöm is a betöltött 41. héten szült, 41 + pár napnál és semmi baj nem volt... :)
igaz, kicsit nagyok lettek a babók, de legalább bizti nem olyan zabagépek, mint a miénk, aki próbálja behozni, hogy 2 héttel hamarabb jött... :wink:

szóval nyugiiii, élvezd ki az utcsó napokat!! :)

hibernia
 
 
 


hibernia: hát régóta bent van, múlt csütörtökön délután ment be, de azért kell maradni még, mert 4 napot ott kell maradni a baba születése után, hogy minden oké legyen.

nadina01: nagyon szívesen a híreket:) hát elhiszem, hogy aggodsz, de próbálj megnyugodni! bár már gondolom nagyon szeretnéd, látni, megfogni :lol:
Kitartás!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


ja táblázat: buksi: 370 mm, apgar: 9 / 10 kösziiiiiiii

hibernia
 
 
 


Halihó!

Kovmarti:hasfájásra nekem az infacolt ajánlották(nekem bevált),vagy espumisant,vagy normaflor-t.Esetleg próbáld ki őket,hátha valamelyik használ nektek.Jajj látom az infacol nem használ,és próbáljátok az espumisant.Ha az se megy akkor esetleg a normaflor jó.Sőt hallottam hogy a gyerekdoki tud felírni valami lötyit,amit a gyógyszertárba kutyulnak össze.Esetleg kérdezz rá a dokinál.Remélem segít valamelyik.KitartásT!

Timi:továbbra is köszi a híreket!Nálatok első baba lesz?Izgulsz kicsit?

Zsu:milyen alvási alternatívákat próbáltál?Kiságy,babakocsi,esetleg hintáztató,pihenőszék?Csak hogy tudjatok tőle ti is mozogni,mert ez így tényleg gáz :? Én meg még azt hittem hogy nálunk van a legnagyobb alvás-probléma.Mondjuk Balázs egyre jobban kezd leszokni a hisztiről.Pocija már nem fáj,csak hozzászokott hogy éjszaka 4-5-6 órán át ráztuk a fenekét a pocakja miatt,és most hisztizik kicsit mikor csak simán leteszem kaja után az ágyba.De max10 perc hiszti után elalszik.
Ez nagyon komoly hogy ilyeneket tud a fiad.Nekem is már hosszú-hosszú másodpercekig tartja a fejét,aminek nagyon örülök(Neki gyenge volt a nyakizomzata a születése után,és tornáztatni kell neki,ami abból áll hogy ha ébren van sokat tesszük hasra hogy emelje a fejét).forgolódás nálunk még nincs,de nem siettetem,mégiscsak egy hónappal korábban jött.

Kaja:nekem eddig Balázs olyan 80-at evett,ma próbáltam 90-et adni neki és az is simán lement neki.Amikor 3 hete hazahoztam még csak 45-öt bírt enni.Nem semmi :lol:

Hibernia:talán segít ezek közül valamelyik:http://www.aprotalpak.hu/anya/?p=338
Anyatejjel én is így voltam.Ki tudja kitől van,nem mertem kérni a védőnőtől.Csak Balázst sajnálom kicsit,mert így teljesen tápis lett.De szépen hízik,nem látom hogy bármilyen hiányt is szenvedne.Néztem a tápszer összetételét,rengeteg vitamin van benne.Tudom hogy nem olyan mintha anyatejen keresztül megkapná az immunanyagokat tőlem,de talán egy kis védettséget így is kap.
Te írtad hogy Milumil HA-t használsz?Nekem van egy bontatlan doboz Milumil HA Start-om,ha esetleg kéred,mert mi mást fogunk kapni szerintem.Egyik rokontól kaptuk,nem tudta hogy nekem doki ír tápit,azt hitte bármilyen jó..Bocsi ha nem te írtad.Akkor aki írta,annak szól! :lol:

Nadi:én sem tudok mit írni csak hogy kitartást!Szerintem nem gáz a túlhordás,minden nap megnézik nincs-e baj,nem ezért kell bejárnod a kórházba? :wink: Ne aggódj szerintem,az is csak hátráltatja a dolgot.
Én elszámoltam mert 7 császár van és 6 természetes.Úgyhoygy Nadi rajtad múlik hogy kiegyenlíted-e az állást.Kívánom hogy így legyen-,és minél előbb! :P :wink:

Nekünk jó éjszakánk volt, a szokásos kis hiszti megvolt,de utána szépen aludt.Ügyes kisfiú! :D Én asszem már nem is panaszkodom,mert ahogy itt olvasom a dolgokat,nekem egy arany gyermekem van. 8) Majd dobok g-mail-re egy fotót,én kreáltam,nagyon tetszik! :D
Jajj és Ercsi:én tettem képet Kendrához,amit a tesód betett miután megszültél,de természetesen kicseréltem :wink:

Köszi lányok a táblázatos pótlást,már javítottam/pótoltam is,és már repül is a gmailre :lol:

Zsu:Gabi nagyon cuki abban a manós sapiban :lol: És nagyon szépek vagytok együtt a képen.Ilyenkor kicsit irigy vagyok hogy nekem ez nem adatott meg,még nem is láthattam szülés után...ahhhhh :cry:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


tegnap nálunk is nyugisabb volt az este / éjszaka. lehet a több tejci segít vagy hogy a bebaról áttértünk a milumilra... :wink: igen csöpplány, mi vagyunk... :D tegnap csak 80at kapott tápiból :D nekünk beba van plussz, cserélhetünk... :lol:

tök jó hogy a fiúk megemberelték magukat... 8) remélem ma jó napunk lesz, estig tök egyedül leszünk... :?

hibernia
 
 
 


Sziasztok!
Most csak egy gyorsra, mert a kisasszony ébredezik, éhes! :D
Megírtam a szüléstörténetet, elküldtem g-mail-re!

Csöpplány!
Köszönöm a gép cserét! És még jövök neked adatokkal:
Apgar10/9, fej-körtérfogat: 33,5 - ha jól emlékszem! :D

Most rohanok, később jövök! :D
Pussz

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


csöpplány: igen nálunk első baba. Hát igen izgulok egy kicsit, de annyira még nem vészes, meg most látva törpillát minden fájdalmat, szenvedést megér. Annyira jóó lenne ha már ott tartanánk, hogy én is mindjárt szülök, de legalább ott, hogy már van hasam, és mozog a pici. Mert most még olyan hihetetlen, olyan kézelfoghatatlan, mert még nem érzek semmit, hogy ott van.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Jaj, Nadi, annyit gondolok Rád! Teljesen megértelek, én az utolsó hetekben már majd megőrültem az aggódástól. Mindenfélét bebeszéltem magamnak, szóval dettó... De tényleg nem szabad! Igaza van a többieknek, hogy mindennap nézik ctg-n, és az még pontosabb képet mutat a baba egészségéről, mint az UH. Balázsnál is ott derült ki a baj. Hidd el, nem lesz semmi gond! Minden esetre előre is könnyű szülést kívánok! Ki tudja, mikor indul be...?! :)

Na, örömmel olvasom, hogy alakulnak a fiúk... :D Tök nehéz így az elején kideríteni, hogy mikor, mi a baj. :? Nekünk Humana HA Start-ot írtak föl, de csak első nap kapott tápit. Az egyik zacsesz bontatlan. Valaki? :)

Zsu, tegnap már fogalmaztam az sms-t, hogy mi van Veletek, erre pont akkor írtál! Mi ha nyűgös, betesszük az autósülésbe, és abban lóbálja Apa. :) Tök hamar bealszik tőle, ráadásul az idegrendszerét is fejleszti. :D

Ja, töltöttem fel képeket a picasa albumunkba. Küldöm a címet a g-mailre! Vannak utolsó napi pocakfotók is. Itt álltam meg... :D Az még ok, hogy a hasamban hogy fért el, de hogy jött ki?! Na, ez néha gondolkodóba ejt. :D Mert Samunak túl kemény volt a feje, és panaszkodtak a dokik, hogy nem nagyon tudják egymásra nyomni a koponyáját... Ehhez képest elég gyorsan regenerálódtam. :lol:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!
Elnézést zavarásért!

Szeretném felhívni figyelmeteket egy új márkára:fairybaby

itt megnézhetitek folyamatosan bővülő termékeimet!
http://picasaweb.google.hu/101508694688 ... Fairybaby#

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Újra itt köztetek, jelentkezem álmosan!

Sajnos, Krisz bebi éjjeli manó, 22 óra tájban felébred, élénk lesz és nem akar aludni. Állandó figyelmet igényel, közelében legyek. Először azt hittem, hogy éhes, de rájöttem, hogy fázik, mert ha takaróba csavarom és magamhoz ölelem megnyugszik és elalszik. De így én nem tudok pihenni, aludni. :roll:
Imádok vele lenni, de jobban örülnék, ha nappal lenne aktív és éjjel alukálna. :wink:
Nálatok is hasonló a helyzet?

KépKép
charlott
 
 


charlott ez egy új gond... :) viszont gratula hogy rájöttél, mi a baj. :wink: :wink:

szerintem krisz még nagyon mini, rá fog jönni, hgy van nappal-éjszaka...

nálunk is ébredés van 3 körül, de asszem kevesebbet eszik + könnyebben bealszik éjjel. számára ez a különbség. :)

és ha megpróbálod letenni, ha elaludt? az sem segít? legalább tudnál aludni...

hibernia
 
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors-ra jöttem, mert lassan Laci itthon lesz, már alig várom! Kendra szépen nyugodtan alszik! Igaz most nyomott be 70 ml-t még jó, hogy alszik! :D :lol: :D

Hibernia!
Most őszinte leszek, csak miattad jöttem most! :oops:
Ígértem, hogy megkérdezem tesómat, hogy mi volt a "csodaszer" Mikey hasfájására! Angol-víz! :D Nekik nagyon bejött, sőt azt hiszem túlzottan is, mert Mikey úgy rászokott, mint egy drogos! :D Azt mondta a tesóm, hogy a gyógyszertárban lehet venni, és csak természetes alapanyagú dolgok vannak benne! Azt mondta, még, hogy szerinte nem veszítesz vele semmit, ha kipróbálod! Reméli ő is, hogy nektek is beválik majd!

Most tényleg megyek! De ígérem jövök még! :D
Láttátok, hogy 7végére 30 fok is lehet akár! Hát ez az időjárás, nem csodálom, hogy mindenki teljesen ki van. Ma 12-15 fok, két nap múlva meg 30! A fene se érti ezt!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Hibernia: próbáltam letenni az ágyikójába, miután elringattam és úgy nézett ki, hogy megnyugodott alvásra készen, de 10 perc után újbóli sírásba kezd. :?
Kevesebbet kellen ennie este felé? Én arra emlékszem, hogy azt ajánlották, hogy estére jól tömjük meg tejcsivel és akkor sokáig húzza majd a lóbőrt. :roll:

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!

Egy gyors egykezes hozzászólás következik. :lol: Balázs épp a kezembe alszik(kivételes alkalmak egyike),apa nincs itthon,így nincs aki kordába tartson :lol: Na szóval...

Ma voltam a gyerekorvosnál,irattam új tápszert,mert elértük a 3 kilót,és amit most kapott azt csak addig lehetett.Most Milupa HA Start-ot kap.Remélem ezt is úgy fogja szeretni,mint a Mildibé-t szerette.Jövő hét szerdán megyünk a védőnőhöz az 1 hónapos kontrollra.Kiváncsi vagyok hány centi lehet.Egyik nap 52 cm-nek mértük,másnap meg 48-at.AZ tuti,hogy az 50-es ruhák kicsik már rá.
Éjszaka úgy néz ki,hogy rendeződött,mikor leteszem sirdogál,de pár perc alatt megnyugszik és magától elalszik.Én szoktam hagyni sírni,de csak ha nem görcsös a sírása.Én azt vettem észre hogy mióta hagyom sírni,azóta nyugodtabb,egyre kevesebbet nyűglődik,hamarabb elalszik.Max 10 perc volt az idő ami sírt.Néha szívtelennek érzem magam miatta,de aztán belegondolok,hogy rosszabb volt mikor éjszaka 4-5 órát üvöltött és kézben se nyugodott meg,minthogy most 6-8 percig hallgatom ahogy sír.Igazából lelkileg nehéz "feldolgoznom",hogy hagyom sírni szegénykét,mert érdekes hogy nem zavar ha sír.Olyan kis aranyos a sírása.Megpróbálok minden igényét kielégíteni,mielőtt leteszem aludni.Sokkal könnyebb most már.

Ercsikati:én s így voltam vele,hogy inkább csaszi minthogy bármi baja legyen Balázsnak.Aranyosak a képek Kendráról,látom apuka nagyon büszke! :lol: :lol: Adatokat köszi,már irom is a táblázatba. :wink:

Timi:én is így voltam vele.alig vártam hogy mocorogjon,hogy kicsit hihetőbb legyen hogy babát várok.Pocakkal dettó,jól esett mutatkozni vele,büszkén viseltem azt pici pocakomat.Nekem ííírtó pici pocakom volt.Mindenki azt hitte hogy max félidős terhes lehetek,pedig már 35-36 hetes voltam.Nálam mondjuk a "rendellenesség" miatt volta baba és ezáltal a pocakom is kicsi.De nem azért irom hogy megijedj,nálam ez genetikai probléma volt :) Uh-ra mikor mész?

Hibernia:pont azt írt fel a doki,amit ajándékba kaptunk,úgyhogy nem fog összejönni a csere :roll:

Barba:nagyon szépek vagytok együtt,látom a család is nagyon komázza a kis "bádogembert" :lol: Ez a büfipad nagyon komoly,hol lehet ilyet venni?Nagyon bejön.Nálunk nehézségek vannak a büfivel,és negyed órákat küzdünk vele.Addig vállon van,vagy próbálkozunk az amerikai módszerrel.Az amcsi-nál könnyebben jön a büfi.

Charlott:próbálkozz bármivel ami eszedbe jut,hátha találsz olyan módszert amelyik megkönnyíti a dolgotokat.Esetleg pólya?Vagy bölcső?Az kisebb és szűkebb,lehet jobban csípné?

Na megyek előkészülni,mert ha ébred akkor bedobom a "mély" vízbe,pancsizunk egyet! :lol: Aztán kaja és remélem lesz időm hajat mosni,mert úgy néz ki a fejem mint akit megnyalt a boci. :lol:

Még annyit hogy Nadina írt,bent fogták a kórházba,és baba nélkül már nem fog hazajönni.Nincs semmi baj,csak a túlhordás miatt kellett bennt maradnia.Hajráááá Nadiii!!!!Pusszantás neked! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


charlott megvárod a mély alvást? (mikor már nem jojózik a szeme - kb 20 perc) nekünk így jön össze - néha. :?

tök kivagyok ma is, szar napunk volt.

nálatok milyen gyakran van kaksi?
nálunk nagyon ritkán. :( hétfőn volt utoljára, pedig ugye nem csa anyatejet kap... szerintetek mit csináljunk? :( :( :( hasifájás van, szél van, csak kaksi zéró.

hibernia
 
 
 


Hibernia:nálunk napi 1 kaki van,nagyon-nagyon ritkán 2.Nedves pelus napi 6-7-8.Nekem azt mondta a doki hogy ha heti egyszer van kaki az se baj,csak annál ritkábban ne legyen.Viszont hogy nálatok volt az a székrekedés dolog.....Szerintem érdemes lenne a gyerekdokitokkal beszélni,tőle megkérdezni.Hátha ír fel más tápit,vagy ad valami cseppet ami könnyíti a székelését.Sajnos nem tudok semmilyen módszert amivel lehetne segíteni :( Vagy védőnőt kérdezd meg esetleg.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


ja ercsikati, köszi a tippet, holnap azt is veszünk... :roll: sokan ajánlják.

csöpplány, épp ettől vagyok ki, mindenki tök mást mond, kezdünk megbolondulni. pl hogy a tápi mellé vizet is kéne adni, SENKI sem mondta. sőt, azt mondták, nehogy. a kamillateáról is letiltottak.

ráadásul most szabin van az orvosunk, ez a helyettes nyanya meg szenilis trotty. 20x elmondtuk neki, mi van, 21x kérdezett vissza. tök koki. a védőnő dettó amatőr, hol ezt hol azt mond. :? :?

megőrülök. :cry: :cry:

hibernia
 
 
 


Hibernia!
Szerintem ha a doki és a védőnő is ennyire gyagya, akkor keress valakit, akinek már van gyerkőce és tőlük próbálj tanácsot kérni! Én is így vagyok vele. Mondjuk én könnyen vagyok, mert a tesóm bármikor a segítségemre van! Én már csak úgy hívom: "Élő védőnői szolgálat!" Vannak egészen okos ötletei, és tudom, hogy amit ajánlj, vagy mond érdemes megfogadni, mert tuti bejön! Már két gyerkőcön túl....... Én nem is tudom mi lenne, ha ő nem lenne! Mert ugye mint tudod az én védőnőm is teljes gáz! Szerintem nyugodj meg, és ha nincs más akkor saját tapasztalatból úgyis rájössz, hogy mi az amit kell tenned! Az anyai ösztön megsúgja! Meglátod! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Hibernia:eléggáz,hogy nincs senki aki segítene neked.Esetleg mi lenne ha váltanál gyerekorvost?Hátha van aki jobban be fog jönni.Vagy amit ercsi is írt..tapasztalt anyukákat is meg lehet kérdezni.
Kamillateáról miért lettetek letiltva?
Tápi mellé kell a folyadék a babának.Ezt neten is írják.Ha nem is tea de víz mindenképpen,mert a tápszer keményít.
De szerintem akár neten is utánanézhetsz,és kipróbálni amit írnak.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?