Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Csatlakozhatok közétek én is?
Végigolvastam a topikot, látom, egész jól összejött már a társaság.
Magunkról néhány szót: terhességem 10. hetében járok, elég terhelt múlttal, és egyenlőre ez a terhesség sem zökkenőmentes. Van egy kisfiunk, aki férjem betegsége miatt lombikprogrammal fogant, második nekifutásból, immár három éves. A lombikok előtt volt már egy csodának számító spontán terhességem, ami azonban a 6. héten vetéléssel végződött. Most csodák-csodájára újra egy spontán fogant babát várok, azonban az örömünket beárnyékolja, hogy nagyon sokat fáj a hasam, minden nap, hol többet, hol kevesebbet. Van hogy picit görcsölget is, de inkább az állandó sajgás és a mensire emlékeztető állapot a gyakori. Az orvos már az ötödik hét óta tud róla, azóta még kétszer látott, észlelhető gondot nem lát, azt mondja, ne foglalkozzak vele, na de naponta fáj, így ez elég nehéz. Mindig attól félek, egyszercsak megszakad a terhesség. A 8. héten sajnos egy nagyon pici vérzés is volt, egy kis részen levált a méhlepény, második hete fekszem és bízom, hogy a kicsi továbbra is jól van. Terhestünetem szinte semmi, ez a kisfiammal is így volt. Egy-két hétig volt émelygés, egy-egy hányás, kis cicifájás, növekedés, de komolyan, mostanra már elmúltak. Még a mellem sem olyan telt és érzékeny, mint pár hete.
Szóval, én sajnos nem tartozom a laza kismamák közé...
Ettől persze még nagyon örülünk a kis csodánknak és nagyon bízunk benne, hogy rendben ki tudom hordani.
Hát, elsőre ennyi már sok is lesz.
Szép napot mindenkinek, már akinek még nincs tele a hócipője a sok esővel.
balimamika
balimamika
 
 


balimamika
üdv közöttünk! érthető hogy aggódsz ilyen tünetekkel, de ha a doki az mondja egyenlőre minden ok és sokat pihensz akkor nem lesz semmi gond. mensi szerű görcseim nekem is vannak, meg még jó párunknak, szurkált is volt hogy nagyon és már én is ijedeztem, másnak is itt a topikon...ezek többnyire terhességi tünetek, maszatoltak is páran (mondjuk nem lepény leválás miatt) reméljük neked is segít a sok fekvés, gondolom a sok aggodalom is rásegít...ha a 10. hétbe vagy akkor lassan itt a 12 hetes genetika. pihenj sokat és minden rendben lesz:)

KépKép

KépKép
msi22
 
 


ha már babakocsi akkor nekem itt a vágyam:)))

http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... indem.html

KépKép

KépKép
msi22
 
 

 
 

balimamika: üdv közöttünk! Nagyon örülök, hogy jöttél.
Remélem, hogy semmi gondod nem lesz a terhességeddel, és ez a baba megfog születni, nagyon drukkolok neketek! Dokihoz mikor mész, ők mit mondanak??
Minden fejleményt tudni szeretnék :lol: Pussz

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


mellszívó: nekem nézni kell majd iker mellszívót de csakis elektromosat, a fiammal kézi volt, hát teljesen kikészültem tőle...

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok! Visszatértem. Képzeljétek, Anyósom megkérdezte nem-e akarok valamit a tescóból, mert nyugodtan elmehetek velük. Ilyen is ritkán van... De mondanom se kell, milyen szutyok odakinn.... :(

Kép
batsy
 
 


Bettike: Még egyszer nagyon szépen köszönöm a vonalzót! :D

Kép
batsy
 
 


Köszönöm a barátságos fogadtatást.

Mellszívó illetve fejés témában:
nekem anno Avent kézi volt, jó hasznát vettem. Leggyakrabban reggel, zuhanyzáskor fejtem, jól átmasszíroztam a zuhany alatt a mellem, aztán ott rögtön fejtem is. Meg is telt a fagyasztó hamarosan, viszont a sok tejből semmit nem használtunk fel, mert 19 hós koráig szopott a fiam, tehát nem volt rá szükség. Ráadásul, az én fiam nagyon macskaétvágyú volt, a sok tejből sem szopott sokat, ezért felesleges volt a fejés. Kb. hat hétig csináltam.
Most úgy képzelem, nem is nagyon fogok fejni, csak ha nagyon nem lenne tej, mert ha igény szerint szopik a baba, mint a fiam, akkor ismét értelmetlen lesz a fejés.
A kórházban volt gépi is, tény, hogy azzal lényegesen gyorsabban megy. Ikrekhez szerintem jó ötlet, ott nehezebb a két kicsinek elegendő mennyiséget előállítani, ezért jól jöhet a fejés.
balimamika
 
 


t.timi,
jövő hétfőn megyek orvoshoz. A doki még a vérzéssel is nyugodtan engedett el, azt mondta, pihenjek és nem lesz semmi baj. Pedig ő a paráztatósabb tipusú dokikhoz tartozik. Én sem félnék, ha ez a sok hasfájás ne lenne, de ezek kikészítenek. Marokszámra szedem a magnéziumot, de az esetemben szerintem nem ér semmit. Igaz, nem is árt.
balimamika
 
 


Üdv közöttünk Balimamika! Csak ámulok és bámulok ezen a fejés témán. Idáig még eszembe se jutott. Nekem anno az ikrek rendesen szoptak, szinte alig-alig fejtem.

Kép
batsy
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.29 20:13-kor.
szonce82
 
 


Szia Szonce! Úgy látom jópáran eltűntek ebédelni talán.... :-) De jó neked, már elkezdődtek a dolgok.... Én még csak jövőhét kedden megyek a dokimhoz, aztán csütörtökön a jófej védőnő csajszihoz. :D

Kép
batsy
 
 


balimami

űdv közöttünk :) boldog babavárást kivánok.és drukkolok h minden rendben legyen a picivel,és igy h spontán baba,reméljük veletek is akar maradni :) és már 10 hét,már csak 2 hét és vége a kritikus idszaknak.

a fejésre csak amiatt gondoltam ha pl nyom a tej mert a picur nem szopizza ki mindet,igy valamit muszáj kitalálni.hogy ne fájjon.

KépKép
bettike83
 
 


Szonce de jó hogy előkerültél! Hiányoltalak már!

Balimamika jó hogy jöttél! Elhiszem hogy aggódsz, én is biztos aggódnék a helyedben. Nagyon szorítok hogy minden rendben legyen. Pihenj amennyit csak tudsz!

Msi úgy látom már sokunknak megvan a favorit, a te szekered is csinos :D Viszon elég nagy az önsúlya, ha még a két picur is benne lesz, hát fel nem emeled egyedül az bizos. Fog kellened buszozni, lépcsőzni?

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Ha már babakocsikról esik szó. Néztétek már a vaterát? Mert bizony nekem eszembe jutott, hogy már miért kéne vadonatújat venni, amikor kb. egy évet ha használja az ember. De ez csak az én tapasztalatom... A fiaim amikor megtanultak járni, nem akartak megmaradni a babakocsiban. Szerintem ez sok manónál van így... :D

Kép
batsy
 
 


Mi is kb. egy évig használtuk a babakocsit, a fiam annyira mozgékony, hogy esze ágában sem volt benne ülni, mikor már a saját lábán is tudott menni. :)
Nekünk egy Jane Nomad babakocsink van, elég jól bevált, négy éve volt kb. 130ezer ft. Mózes és hordozó, illetve ülős verzióban volt használható. Fekve is be lehetett kötni a babát a kocsiba.
Szerintem jó ötlet használtat venni, ha kifog az ember egy jó állapotú példányt.
A mi kisfiunk egyébként sosem volt egy babakocsi rajongó. Már pár hónaposan sem ült meg 20 percnél többet benne, ezért én sokszor kenguruban vittem.
balimamika
 
 


Balimamika: Akkor nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel. Viszont nekünk szerezni kell, mert anno egy hagyományos régi ikerbabakocsit kaptunk, de mivel koraszülöttek voltak, nemigen mozdultunk ki velük, főleg nem télen. Aztán jövő évben tavasszal meg vettünk két könnyű kis összecsukhatós példányt. Megvannak, de januári baba lévén kell egy komoly babakocsi, levegőzni, lesétálni boltba, miegymás.... De most nézelődök a vaterán, s vannak jók... :D

Kép
batsy
 
 


tényleg vannak nagyon jók a vaterán,érdemes szétnézni.

KépKép
bettike83
 
 


Bettike: Nekem pl. a volt férjem párja ajánlotta. Ők is onnan szereztek babakocsit, autósülést... Én nem fogok 70-80 ezret kiadni egy babakocsiért... jó az alig használt is, mondjuk 30-ért.

Kép
batsy
 
 


nyufó
hát a baj hogy az ikerkocsik többnyire nehezek:(( majd izmosodom ,sajna kell lépcsőn is cipelni ha itt maradunk, meg a tömegközlekedés:S amúgy én se újonnan gondoltam én is nézelődöm majd a vaterán meg mindenütt, kel a lové a pelusra:)

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Sziasztok!

Olvasom, hogy ti már a szülés utáni eszközökről (mellszívó, babakocsi) beszélgettek. én úgy vagyok vele, hogy megvárom a 6. hónap végét, csak aztán nézek szét, mert babonás vagyok. A mellszívóra még gondolni sem merek.
Először a kismama ruhákat nézegetem, de még az is messzebb van, bár a nacimon a felső gombot kigomboltam, mert már feszül picit :)
Persze jó tisztában lenni az árakkal, de vásárolni nem mernék semmit. Pláne nem a kritikus első trimeszterben.

balimamika üdv köztünk és boldog babavárást!

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


é is elöször csak bandázst akarok beszerezni,1200ftért lehet kapni vaterán.meg teszveszen 1500ért kettőt.

KépKép
bettike83
 
 


Dalmicsek: Igen, ilyenekről beszélgetünk, mert aktuális lesz. De szerintem egyenlőre csak szemlélődik az ember, megnézi mi hol mennyibe kerül. Egyébként én se készülök bármit hamar beszerezni, bár nekem sokmindenem megvan. Csak olyan jól esik az embernek nézni a babadolgokat.... Tavaly se készültünk előre, s még úgymond szerencse.... mivel a baba nem maradt meg. Így is parázok, nem is tudom mit mondjak a dokinak jövőhéten, hogy hogyan lehetne fokozottabban odafigyelni,hogy semmi baj ne legyen.

Kép
batsy
 
 


dalmicsek, én sem tervezek/vásárolok semmit. Még jó sokáig.
Inkább csak megírtam a tapasztalatom. Ahogy írtam, sajnos én most elég paramama vagyok, nem is merek messzebb gondolni, mint a hétfői orvosi látogatás.
Igaz, nekünk némileg könnyű dolgunk lesz, a kisfiamnak anno nagyon bőségesen bevásároltunk mindent, így nem hiszem, hogy sok mindent kéne majd venni. Max. ha ő lány lesz... néhány rózsaszín rucit. :)

Van köztetek vki, aki megy vmilyen szűrővizsgálatra, vagy diagnosztikus vizsgálatra (corion, amnio).
Nekünk az utóbbi javasolt, mert most töltöttem be a 35-öt.
A kisfiammal már voltam, mert nem spontán fogant, de azért most sem készülök túl lelkesen....
balimamika
 
 


batsy

igazad van,kár előre vásárolni meg éppen későbbiekben láthatunk jobbat is,ezért nem érdemes annyira sietni.

nem tudom h lehetne jobban ellenőrizni a picit,ez elég nehéz űgy,bizni kell a piciben és sokat beszélgetni vele,állitolag sokat segit :)

én már megint annyira fel vagyok puffadva,nem lehet igaz,pedig semmi olyan ételt nem ettem ami puffasztó lenne.

KépKép
bettike83
 
 


bettike hú tényleg a bandázs, az lesz az első, amit megveszek :)

balimamika nekem nem kell ilyen vizsgálatokra mennem, viszont a kolleganőm, aki most szült 40 évesen volt magzatvízvételen, de simán ment minden csak szigorú 4-5 nap ágynyugalom kellett a vetélésveszély miatt.
Egyébként az integrált Down szűrésre biztosan benevezek.

A babakocsis, mellszívós, babaőrös kommentek jól fognak jönni később, de én annyira nagyon babonás vagyok hogy beszélni sem merek ilyenekről :oops:

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Húú de szaporák vagytok ma, netán a fránya idő teszi, mindenki a gép előtt ül.

Örülök neked Balimamika, én is a 10. héten járok és elmúltam 38 éves, úgyhogy nekem is jönnek ezek a vizsgálatok!
Reméljük mindenoké lesz veletek, drukkolok!
Még a múlt héten nekem is voltak görcseim, de a héten még nem volt, megjött helyette az émelygés. Jó hogy kb egyidősek vagyunk, majd hasonlítunk. Én holnapután este megyek dokihoz, majd írok adatokat. Te mikorra vagy kiírva?

Dalmicsek! még én se nagyon merek kocsikat nézegetni, talán a polip miatt én is babonából még várok, de azért meglestem a többiek tippjeit.

Msi Haláli az az Űrjárgány, nem semmi milyen gépek vannak ma már, bár régen nekünk is Peg-Peregó babakocsink volt, a két fiút simán kibírta, sőt utána a sógornöm két fia is azt használta, úgyhogy strapabíró volt. Remélem ezek a mostaniak is ilyenek.

Kép
nlzs
 
 


Nekünk szerencsére minden van, úgyhogy csak a babakocsi fog kelleni, és ha fiú, akkor fiúruhák, mert mindenünk rózsaszín. A mellszívóval is úgy vagyok, van kézi, bár ugye azóta rájöttem hogy nem valami jó. De nem fogok venni elektromost előre az tuti, csak ha szükség lesz rá. Azért ahhoz sokba kerül hogy itt álljon. Ha kell, akkor apa csak kiugrik és már hozza is. Itt van olyan áruház ahol mindent az ég világon lehet venni, fent van neten az összes termék, meg mindig kiadnak új katalógust, ami több ezer oldal, rengeteg a babacucc. Csak odamész, a termékkód alapján fizetsz, a raktárból meg már hozzák is ami kell. A hátránya hogy nem tudod megnézni élőben, viszont alapos termékleírás van, és visszaveszik szó hang nélkül, akkor is ha egyszerűen nem kell neked 1 hónapon belül. Úgyhogy tuti az lesz, ha kell az elektromos, akkor oda elküldöm apát, akkor nem kell válogatnia, csak hoznia amit kinézek. A ruhákat is ha fiú akkor valószínű úgyis a vége fele veszem meg, főleg hogy téli baba lesz, úgyis meg kell várnom az őszt hogy árulják a melegebb cuccokat. Egyedül a babakocsi a kísértés, főleg hogy lehet egy személyesnek is használni és nagyon tetszik, azzal lehet hogy nem fogok tudni sokáig várni, lehet hogy ha lemegy a 12. hét rendben akkor cserélünk és be is fogom egyből :lol: Már csak azért is érné meg a csere, mert nyáron ha megyünk haza, haza tudnám vinni és fel tudnám rakni a Vaterára a régit, és akkor nem két babakocsit kéne kerülgetni itt a házban, mert jövő nyárig nem fogunk tudni megint menni a pici miatt.
Nekem is különben nagyon aktív a kiscsaj, már a nagy parkban végigjön anélkül hogy fel kéne venni, de amikor megyünk csavarogni a központba, nézelődni, piacra, akkor az egy 3 órás túra végig gyalog, azt nem bírja, úgyhogy jól el szokott lenni a kocsiban. Általában úgy időzítem, amikor nap közben lerakom aludni, akkor nem az ágyába megy, hanem akkor megyek csavarogni és úgy tök jól elvan a kocsiban, az első 15-20 percben rendre be is alszik. Így én biztos hogy ki fogom tudni használni azt a babakocsit amit kinéztem, még évekig szerintem.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


hát én az ikrekkel pláne nem tervezem a vásárlást csak a legeslegutolsó pillanatban, de nézelődni tényleg jó:))

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Bocs de mi az a bandázs? Nekünk ilyen nem volt, legalábbis nem emlékszem ilyenre

Kép
nlzs
 
 


Msi neked azért a legeslegutolsó pillanat is legalább egy hónappal előbb van mint nekünk, azért az ikrekkel nem valószínű hogy kihúzod a 40 hetet :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nlzs a bandázs egy végül is egy széles gumipánt, amikor már nembírod összehúzni a gatyán a cipzárt, akkor ráhúzod ezt és takarja. Amikor még jó a régi gatyód, nem kell a kismamagatya, annak az átmeneti állapotára jó. Nekem sose volt, nem tudom a gyakorlatban jó-e.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nlzs a környezetemben lévő kismamák mind használtak bandázst. nagyon praktikus, mert így hordhatod a régi nacikat. mindenféle színben lehet kapni.

http://proba-babak.freeblog.hu/archives ... 3/bandazs/

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


nlzs, én december 31., január 1-re vagyok kiírva, attól függ, hol számolom ki. :) Ez már annyira december vége, hogy inkább ide éreztem jónak regisztrálni, mert a decemberiben mindenki már több héttel idősebb terhes volt nálam. És mert egyébként is olyan jó hangulatú kis csapatnak tűntetek. :)
balimamika
 
 


Egy hátránya van a bandázsnak, nem tudod sokáig hordani, ha nem csak a pocid nő, márpedig én combosodok is a terhesség alatt :oops: Úgyhogy aki szépen tartja a súlyát, ideálisan hízik csak, főleg pocira, annak akár végig jó, de aki hízékony terhesség alatt annak inkább érdemes a kismamanadrágban gondolkodni. Én az elős terhességnél is egy számmal nagyobbat vettem direkt, hogy legyen mibe szélesedni :oops: . És szülés után meg kellett dolgozzak érte hogy a régi gatyáimat fel tudjam venni.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


na hát ez az, hogy én nem tudom, hogy hogyan viselkedik a testem majd, combosodok e vagy sem. egyelőre nem látom a jeleket, de gondolom a pocak növekedésével indul meg a gyarapodás is. azért beszerzek egy ilyen bandázst, remélem sokáig tudom majd használni.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


nyufó: neten is meg lehet nézni a kínálatát annak a boltnak ahol ti vásároltok? Mi a neve? Sajna itthon nincsenek nagyon ikres szeker. Talán még a bébé confortnak van ami kicsi de azt meg már nem gyártják. Nekem a peg perego azért tetszett mert a hordozóhoz van bázistalp és csak egy katt a kicsiket kivenni a kocsiba és betenni. Azzal fogok közlekedni pláne h menni kell majd a nagyért oviba de lehet h a fiam is menni fog bölibe h bírjam a strapát. Persze csak magánba és akkor főleg autózunk. Én is hosszúnak találom de boltban könnyebb mozogni hosszúval mint egy szélessel. Sok sor között el sem férek egy egymás mellettivel. Megemelni esélyem sem lesz két törpével szval ezen nem izgatom magam, vagy segít vki v nem.
Ha bkv-zniom kéne de az nem kell szerencsére akkor vennék egy kendőt az egyiket belekötnéma másiknak meg vennék nania kerekes horodzót. Az nagyon nagyon picike és könnyű és akkor is meg tudom emelni ha a másik rám lenne kötve de ilyen nem lesz, én csak autóval vok hajlandó. Lusta vagyok na....de ennyi gyerekkel buszozni...áááá, inkább zuglakó maradok és embert nem látok de ki van csukva h a hazai bkv-t igénybe vegyem egy csapattal.
Ami szekeret kinéztél annyira tetszik de nem praktikus ikreknek mikor kcsiik sajna.

msi: nagyon szép szekér . de beférsz egy kisboltba vele? Én sokat sétálok most is és megyünk közértbe meg gyógy.tárba és oda csak a kicsi hosszú kocsi férne be nálunk az egymás melletti nem.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Dalmicsek alapban súlytartó típus vagy? Vagy ingadozó? Mert ha ingadozó, akkor valószínű hogy fogsz combosodni, de ha ugyanaz az alkat vagy már sok éve, akkor jók az esélyeid hogy megúszod. Én ingadozó vagyok, úgyhogy nekem biztos hogy majd kell egy számmal nagyobb gatya is a combosodás miatt, meg hát már az előző terhességemből is ki tudok indulni, ott se úsztam meg.

Nono sajna az én szekerem tényleg nem jó neked, mert az egy újszülöttre és egy nagyobb gyerkőcre van, nem két újszülöttre. Abban igazad van, hogy lehet hogy a keskeny hosszúval jobban elférsz, mint az egymás mellettivel. Itt sincs túl sok ikres szekér. www.kiddicare.co.uk Ezt a helyet is szeretem, mert megrendelem a cuccot délután 5-ig és másnap már ki is hozzák. Innen néztem ki én is a babakocsit. Iker babakocsiban nekem ez tetszik különben, de foggalmam sincs hogy otthon lehet-e kapni és nagyon remélem hogy nekem nem lesz rá szükségem :lol: :
Kép

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufó: (én is bíztam benne h nem dupla áldás.....sőt el sem akartam hinni h velem valaha ilyen megeshet.... dehát ember tervez gyerek végez..vagymi)
nekem a 3 kerekűvel az a bajom pláne ikreknél ha pl az egyik épp nincs benne mert apjukkal cipelteti magát h ha megemeled az elejét a félsúly miatt azaz h csak az egyik oldalon van megbillen. pl felléptetsz egy patkára, akkor felteszed az első kereket majd emeled a hátsót és míg a hátsó le nem ér az elsőn billeg az egész cucc. egy két szekérnél ami nem túl márkás és minőség sajna ez nagy hiba amik drágábbak azoknál nincs ez, próbáltam. szval sztem erre is figyelni kell. kösz a linket, megnézem. 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


megnéztem, nincs nagyomn ikresből választék sajna.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono igen, azt írtam én is hogy itt se árulnak sok ikreset. Érdekes pedig különben azért nem olyan ritka az. Amit a három kerekűről mondasz, nem is gondoltam bele, egy pillanatra le is izzadtam, hogy akkor az enyém se jó, de aztán rájöttem hogy nekem mindig egymás mögött, vagy felett lesznek a gyerekek, úgyhogy akkor amit kinéztem az nem tud elborulni ha nincs benne az egyik gyerek :lol: :lol: :lol: Különben még bármi lehet nálam is, első UH jövő csütörtök és van iker a családban. De nagyon reménykedem hogy egy szem picurkát fognak látni :D

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Sziasztok!
Nekem elég rosszul kezdődött a mai napom, konkrétan elájultam reggel. :( Pocsék érzés volt, gyakorlatilag kiestem a vécéajtón. :(
Aztán meg egész nap az émelygés... Brrrr. Azt hittem, sose érek haza.

Kép
salsifraga
 
 


msi visszatérve a babakocsihoz: városban lakunk, de nincsenek olyan nagy távolságok. Remélem, uralom majd a helyzetet. :D Tényleg ésszerűtlen lépésnek tűnik - bár már ott tartanánk, hogy beszámolhatnék a gyakorlati alkalmazásáról! :)

Egyébként nyitott vagyok a hordozókendő felé is, meglátjuk majd!

balimamika[b] üdv! :wink:

Kép
salsifraga
 
 


sajnos én is combosodok meg seggre hizok,bár már nagyon nem kéne :? mert igy is van :D probálok vigyázni magamra aztán majd látom...

KépKép
bettike83
 
 


salsifraga

sajnálom az ájulást,én még nem jártam igy,de a hányinger meg az émelygés az jelen van állandóan.

kitartás,hátha 12 hét után már javul a helyzet.

KépKép
bettike83
 
 


hát én is gondolkodtam hogy az egymás mellett lévő-e a jobb vagy a "vonatos", elvileg ez a kocsi egy sima egyszárnyas ajtón is befér, kisbolt dolgon még nem gondolkoztam, eddig apa vásárolt...hát 3 gyerekkel nem nagy a valószínűsége hogy boltba fogok menni...de persze ki tudja. az egymás mögötti nekem azért nem tetszik mert a hátsó akkor lesi az első hátát??

hát csajok én most nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy rókázzak:(( most voltunk ingatlanjogásznál, hogy juthatnánk ki a 45 nm-s kecóbol nagyobba és amit mondott abból úgy tűnik a büdös életbe nem jutunk ki:(((((((((((((((((teljesen el vagyok keseredve és szétvet az ideg...és annyira szörnyű azt érezni hogy ha ezt előbb tudom apát becsomagolom 6 raklap óvszerbe és nem vállalunk több babát nem hogy ikreket:(((( tényleg lapjára állítjuk majd a gyerekeket a szobába....szeretném ezeket a babákat de mostmár kétségbe estem hogy hova???????????? gondolom holnapra jobb lesz a kedvem de most......ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

KépKép

KépKép
msi22
 
 


Msi
EZ SZÖRNYŰ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miért nincs esélyetek ? drágák Pesten a lakások vagy nincs jó kölcsön vagy nem tudjátok eladni jó áron a mostanit?
Most nektek is jól jött volna a szocpol.

Kép
nlzs
 
 


msi

sajnálom de ne keseredj el,persze amennyire nem lehet ebben a helyzetben elkeseredni...de mit mondott?miért nem juttok nagyobb lakáshoz?

KépKép
bettike83
 
 


Sziasztok Lányok!

Msi: Ne keseredj el, változni fog a helyzet az ingatlanpiacon, most nagyon megszigorították a hiteleket, már nem tud bárki felvenni hitelt..esetleg ha más rokonod nevére, vagy ha valaki vállal kezességet talán...de fog változni, ahogy eddig is sokminden változott...3 gyerekre már szép kis szocpolt lehet majd felvenni, esetleg nem Pesten, hanem közeli faluba is nézhettek ott másak az árak/pl. Gyál, Vecsés, Szigetszentmiklós/ már nagyon jól kiépült mindenfelé a közlekedés, autópályák is vannak...vagy gondolkozhattok a cserében is bár az elég ritka a jó vétel..ráfizetéssel nagyobba mehettek.

Szia Balimami, üdv köztünk és ne idegeskedj!!!

Aki betöltötte a 8 hetet örülhet, mert ekkortól már kevesebb esély van a vetélésre!

A babonába csak a gyerekcuccok számítnak bele szerintem.Ha a várandósággal kapcs. vásároltok az nem gáz, bár még mellszívót korai venni...nekem csomó mell alatt húzott, ápol és eltakar felsőm van, úgyhogy jók lesznek nagyobb pocakkal is..sőt sokszor néztek várandósnak az alkatom miatt, sajnos pocakos tipus vagyok :oops: vékony kezekkel,lábakkal az arcom is átlagos , így mindig kevesebbnek néznek mit amennyi kg vagyok...
Most jutott eszembe,hogy voltunk temetésen, és ott is odajöttek hozzánk, hogy mikorra várjuk a babát....hát egy hétre rá tényleg pozitív lett a teszt :roll:

jaj olyan rossz a kedvem ettől az időtől, és árvizektől, ráadásul megint fűthetünk mert hideg van..már örültem hogy nem kell annyi gázszámlát fizetni, erre most hallom hogy idén is legalább 20 %kal drágul majd a gáz! hár CSAK 25.000Ft volt n a gázszámlánk télen, mert tavaly nyáron beszigeteltük, de azelötti évben 40-50.000Ft is volt! és vegyük alapul az én 86.000 Ftos egészségügyis fizetésem!
Nem tudom hogy fogunk megélni egy fizetésből, sok-sok pelenkát kell venni, meg a fűtést se 18-20 fokon fog menni, hanem legalább 24 fok kell egy kisbabának! Beázott a falunk a sok esőzéstől és most kezd az egész penészedni, elromlott a vízszivattyúnk az is most 210.000 Ft volt hát mi jöhet még???? De én még örölhetek, mert nem vitte el a fejem fölül a házat az árviz, mindig vannak rosszabb sorsok hát csak ezzel vigasztalódhatunk....

Nem tudom lányok ki hogy áll, de föleg azokra lennék kiváncsi, akik külföldön élnek, hogy a fizetésük hány százaléka megy el a rezsire,mert Magyarország élen jár az áremelésekben!

Bocsánat a deppós zárszót, biztos az időjárás teszi....

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Salsifraga mitől lehetett az ájulás? Alacsony vérnyomás, vagy más? Remélem nem jön elő többet, vigyázz magadra, nehogy megüsd magad. Mikor mész dokihoz? Rá kéne kérdezni.

Msi miért nincs lehetőségetek nagyobb lakásra? Ahogy többen írták, szocpol, hitel esetleg? Ha jó helyen van Pesten az a kis lakás, abból lehet hogy vidéken kapsz egy kertes házat is, és már jó a közlekedés, sok helyre gyorsan el lehet jutni, ott a körgyűrű is, érdemes körbenézni vidéken. Nem gáz naponta bejárni munkába, suliba már.

Avrenim Anglia pár éve sokkal drágább volt mint Magyarország. Mára megfordult, itt minden olcsóbb, sok minden lényegesen. Viszont a minimálbér az otthoni kb. 5x-e. Mi se örökre jöttünk ki, szeretnénk majd hazamenni, de amíg nem rendeződik otthon a helyzet, addig biztos nem fogunk :cry:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?