Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam, most úgy döntöttem írogatok is :-)
29 éves vagyok, Budapesten élek, "Csöppke" a pocakomban 19 hetes és 2 napos!
Fabrika!
Én is Bőze Tamáshoz járok!

Üdv:
Orsi
borso75
 
 


Borso75, üdv közénk!!

Fabrika!
a terv hogy otthonszülünk, a klinika csak ha baj van....lekopogom - ne legyen!!!
Bőze dr.-nál voltam nyáron amikor Bálegát helyettesítette, kedves volt.

tök jó hogy egyre többünkről lehet fotót látni! csak így tovább! (-szakmai ártalom...Kép )
no, mostanra ennyi,
bagzerka
holnap 24.

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!

Csináltam albumot, csak nem tudom, hogy kell a profilomban megjeleníteni.
Az a címe, hogy rékacs fotói. Bagzer csak a te kedvedértKép
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 

 
 

Sziasztok:-)

Bagzerka:-)
Találtam igen egy nagyon aranyos orvost,a Jánosba. Nem kell órákat várni rá,és őt legalább el lehet érni telefonon is,ha szükség van rá.sajnos az elözőt a barossba....soha nem tudtam elérni.Nem tudom ezzel te, hogy vagy:-) Te maradsz ennél az orvosnál?

Eszter2004:-)
Igen szerencsére elmúlt. Voltam orvosnál vele még aznap,mert majd 4 órát tartott, megvizsgált,és azt mondta nincs semmi baj,csak valószínű elöző nap megemeltem magam a keresztlányommal.Kicsit nehézke volt,én meg gyagya,hogy emelgetem.Kaptam megneziumot,és magneB6,ha nem múlik.
Vendég
 


Raktam fel én is egy képetKép Pontosan a 29.hétbe lépten bele, bár a pocakom nem túl nagyKép
Vendég
 


Sziasztok!

Borso75,
Mi "már" 20 hetesek vagyunk de látva a többiek nálam jóval előrehaladottabb állapotát, kezdtem azt gondolni, hogy a tavaszi babásoknál lenne a helyem. Nagyon gratulálok neked és örülök, hogy idejöttél te is így maradok mindenképp, a társaság nagyon szimpatikus.

Bagzerka,
Olvastam, hogy otthon készülsz szülni. Én is nagyon szerettem volna de mindenki azt mondta, hogy felejtsem el mert az törvénytelen és veszélyes és különben is ma már a kórház is majdnem olyan, mintha otthon lennél. Azért engem továbbra is nagyon érdekelne. Neked, hogy sikerült ezt megszervezni?!

Edwig,
Ritkán írok ide és igazán lehet, hogy nincs közöm hozzá, de biztos, hogy jó váltás a János? Én oda jártam nőgyógyhoz de mikor kiderült, hogy jön a bébi hanyatt homlok szaladtam máshová. Én nem hallottam róla túl jókat és a személyes tapasztalatom sem rózsás. Remélem nem veszed rossz néven, hogy ezt leírtam, csakis a jószándék vezérelt.

Üdv mindeninek, Aura
aura
 
 


Sziasztok,

Smille írta, hogy Náluk nem valószínű, hogy apás szülés lesz. Nálunk ez még tök nagy kérdés - Ti hogy álltok vele?

Én elég bizonytalan vagyok: szeretném is, hogy Apuci velem legyen, meg mégsem szeretném annyira, hogy végignézzen ott a küzdelemben (aztán meg csodálkozzak, hogy csak az anyát látja bennem?).
Szerinte "az apukának ott a helye", mégsem vagyok biztos benne, hogy ő maga szívből szeretne ott lenni, vagy inkább kötelességtudatból.

Legutóbb azt hallottuk egy ismerős pártól, hogy az apuka ott lesz, amíg simogatni és bíztatni kell a kedves feleségét, de ő egyáltalán nem bírja a vért és a köldökzsinór elvágását sem szeretné egyáltalán magának (az én férjem is ilyen), így az akciós résznél majd kimegy. Ez elvileg tök jó; csak a gyakorlatban nehezen tudom elképzelni... "Kisszívem, mostmár jön a baba, úgyhogy én akkor most mennék is ki"????

Mindenkit irigylek, aki biztosan tudja, hogy apás szülés legyen-e vagy sem. Ti biztosak vagytok benne?

Üdv, Hanitka
hanitka
 
 


SziasztokKép
Aura
azt megkérdezhetem,hogy kihez jártál orvoshoz, meg mik a rossz tapasztalataid?

Üdv Mindenkinek
Vendég
 


Hali,

Születés hete ügyben kíváncsi lennék néhány szerdai előadásra a szuleteshete.hu honlapon felsoroltak közül, lehet, hogy elmegyek. Azt is megtudtam, hogy a napijegy 1000 ft.

Ha addig is valaki megy valamelyik programra, vagy vannak tapasztalatai (netán akinek van kedve szerdán), légyszi írjon.

Üdv, Hanitka
hanitka
 
 


Imolyzs-Rékacs!
kösziKép, szépek a képek!!!!!

Edwig! neked is jókora már a pocakod! gratulálok hozzá!!
én maradok szerintem a bálegánál, mert amint írtam, én akciózni úgysem nála fogok (remélem!). ha mégis be kéne mennem, mert nem úgy alakulna a szülés, talán jobb is ha nem őt rángatom be holtfáradtan, több napos ügyelet után (ahogy ez itt szokás....), hanem az épp ügyeletesre bízom magam, aki úgyis ott van, és nem gond hogy még én is beérkezek hozzá!
különben meg aki otthonszülésről jön be kórházba, valami komplikáció miatt, az amúgy sem számíthat semmi kedvességre-sajnos. ez külföldön már egész máshogy van- az otthonszülést vezető orvos pontos tájékoztatást ad a kórházban lévő orvosoknak, és ők úgy fogadják, mint bárki mást. itthon eddig csak azt hallottam, hogy leszidnak(!), rosszul bánnak veled, és abszolút alsóbbrangúnak néznek mert te otthon akartál volna szülni, és nem úgy ahogy az épp másnak ideális lett volna. szerintem ebbe annyira semmi beleszólása nincsen senkinek! ha te ott érzed jól magad, miért lenne muszály másképp csinálni??? na, jól felhúztam magam...Kép

Aura!
ha érdekel az otthonszülés, szívesen "beszélgetek" róla veled, írj emailt, a profilomban van a cím, de személyesen is találkozhatunk, én ráérek! Kép nem törvényellenes! ott szülsz, ahol te szeretnél.

de ha bárkit érdekelne az otthonszülés, vagy nem otthon szeretne, de mégis érdekelné, látogasson el a : www.szules.hu honlapra, ahol számos más hasznos dolgot is olvashat, megtudhat!

én apás szülést szeretnék, és párom is benne van, bár nem tudom mennyit fog belőle bírniKép, ha nem megy, nem fogom erőltetni!

bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Szia Edwig,

Vagy három különböző dokihoz is jártam ott Dömötöri, Márkus és egy elég öreg bácsi sajnos a nevére nem emlékszem. Nekem az volt rossz, hogy állandóan türelmetlenek voltak, úgy éreztem magam, mintha futószalagon lennék. Nemigen hallgatak meg, az volt alényeg, hogy minnél hamarabb kint legyek, elő is fordult nem egyszer, hogy egyszerűen nem jutott időm mindent megkérdezni. A felírt gyógyszrekről nem tájékoztattak megfelelően, volt, hogy a gyógyszertárossal silabizáltuk ki a megfelelő adagolást. Arról nem is beszélve, hogy az aszisztens néni mindenbe belebeszélt, amikor egy másfajta, elvileg hasonló hatású gyógyszeről kérdeztem, közölte velem, hogy ne szóljak bele, a doktor úr ezt jobban tudja. Egyszóval nem igazán bántak emberként velem és ezek után eszem ágában sem volt ott szülni. Ettől függetlenül lehet, hogy a terhesgondozás nem ilyen rideg, bár egy barátnőm ott szült és nekem kifejezetten nem ajánlotta a helyet. Szívesen megkérdezem őt is részletesen, hogy mi nem volt jó de az időbe telik picit, a héten megírom neked ígérem. Igazán nem akartam a frászt hozni rád.
Bagzerka,
Köszönöm szépen, utánanézek a szülés.hu-n aztán írok neked mindenképp. Találkoznék is szívesen csak utolsóéves vagyok főiskolán és ez eléggé lefoglal. Sajnos, legszívesebben csak a bébivel foglalkoznék.
Pusz mindenkinek, Aura
aura
 
 


Hanitka!

Nálunk már a tervezgetés időszakában mondta a férjem, hogy márpedig ő bent lesz, ha törik ha szakad Kép A múltkor, mikor a kórházba mentünk uh-ra, próbáltam felkészíteni, hogy lehet nem jöhet be (még nem tudtam ott hogy működik), erre kijelentette, hogy ő bejön, elvégre az ő gyereke is, és egy nővérke sem foszthatja meg tőle, hogy lássa Kép Pedig alapjában nem ilyen hőzöngős típus Kép

Szóval a szüléskor is ott lesz, maximum ha nagyon zavarja, nem nézi premier plánban. Nekem sokan mondták már, hogy "másképp" néz utánna a férj a feleségére. Nem, mint csak anyára... hanem valahogy jobban tiszteli, hogy látja, mennyit küzd és szenved. Meg az sem utolsó szempont, hogy rögtön találkozhat a gyerekével.
Nem utolsó sorban nekem is jól esne, ha bent lenne. Nagyon utálom a kiszolgáltatottságot, a tehetetlenséget...stb-t amit nekem maga a kórház jelent. Tudom, sokat változtak már, de mégis jobb, ha van mellettem valaki, aki szeret, próbálja elviselhetővé tenni ezeket a dolgokat. És örülök, hogy így látja ő is.
Szóval gondoljátok meg, szerintem semmi más élmény nem pótolhatja.
Kép Ja, és sok pártól hallottam, hogy az apuka csak a vajudásra megy be. Aztán, valahogy mégiscsak ott maradt Kép De ti tudjátok.

Bagzerka, irigyellek a bátorságodért, hogy mersz otthon szülni. Én nem merném bevállalni, mert félnék, hogy ha hirtelen valami baj lenne, nem érnénk be a kórházba. Meg utánna cipelni a vizsgálatokra, amit a kórházban rögtön elvégeznek. Te milyen indíttatásból döntöttél az otthonszülés mellett?
Jaja, tuti másképp néznek rád a kórházban, ha bemennél. Itt még sajna ez a szemlélet van, és szerintem marad is egy kicsit. Sőt, ti nem vettétek észre, hogyha valamit tudtok, vagy netalán jobban tudtok a védőnőnél, orvosnál, és ennek hangot adtok, azt sem nézik jó szemmel?

Na cicmerák befejezte a szófosást.
Sziasztok
cic
cicmerák
 
 


Cic!
én épp fordítva mondanám: szerintem az a bátor, aki mer egy számára ismeretlen környezetben, rideg, kórházi környezetben, kötelező gépek és eszközök környezetében élete legintimebb, legcsaládibb történését megélni! -ezt jól kifacsartam....

szóval, nem szeretnék tűk, gépek, méricskélős eszközök közepette kiszolgáltatottan, mások ráérésétől függve szülni. a kórház a betegeknek van, a terhesség nem betegség, miért lenne ezzel kötelező bemenni-ha nincsen semmi gond. ha úgy érzem évezredek óta nők azokban a pillanatokban, akkor, amikor vajúdnak és szülnek akkor ők érzik legjobban mikor, mit, és hogy kell csinálni! ez ösztön! nem egy (főleg férfi) orvos fogja nekem megmondani, hogy épp mit kéne csinálni, én érzem, és hallom belülről, csak oda kell figyelni a jelekre! én annyira bízom saját testemben és abban, hogy akkor és ott helyt tudok majd állni! ha nem így lesz, persze akkor sem fogok elkeseredni, akkor jön a kórház, de azért szeretném megpróbálni én magam!

ha lehet saját, ismert lakásomban, azokkal, akikkel én szerteném, és senki mással megosztani ezt az élményt, én ezt választom!

ne értsetek félre, senkit nem akarok meggyőzni!!! mindneki ott szüljön, ahol ő biztonságban érzi magát, és ne azért mert az lenne a kötelező, hanem azért, mert ő ezt választja!

na, leállítom magam!!!
remélem ez nem sok...........
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Lányok!

Én azt hiszem én vagyok a legrosszabb várandós a világonKépKépKép
Ideges, feszült, veszekedős, hisztis lettem az elmúlt hetekben...és még két hónap hátra van...szegény párom...de akkor is...
jajjajaj, ti hogy állltok ezzel???
pusz,esztocs
esztyx
 
 


nehezen viselem a párom elmeneteleit a haverokkal, nem olyan vészesen sokat megy el, de én valahogy a terhesség óta még szívesen azt sem tolerálom, és úgy érzem én vagyok terhes, és mindenre jogosult, mert én viselem ennek minden fizikai részét, akkor az a minimum,hogy néhány hónapot ő is kibiccel, ...tudom ,szörnyen hangzik, ráadásul megspékelve ezt egy jó adag hisztivel, idegességgel...de mit csináljak?néha rohamszerűen tör rám...KépKép
pedig előtte egész normális voltam...már mindig ilyen maradok?Kép mivel értelmileg tisztában vagyok, hogy mit hogy kéne, meg hogy mi is a baj, de érzelmileg, mintha elveszítettem volna az uralmat magam fölött...
nincs erre valami gyógyszer???
no, pusz, esztyx
esztyx
 
 


Bagzer, egyet értek veled, és jó hallgatni amit írsz. Csak nekem ilyenkor a babó miatt száll el a bátorságom, hog y otthon szüljek. sosem bocsátanám meg magamnak, ha mégis baj lenne. Én próbálom majd kitolni az időt, hogy csak a végére kelljen bemennem (márha nem hisztizek be Kép)
Majd kiderül.

Eszti, szerintem ez normális. Én még igazán nem hisztiztem, csak egyszer hogy nem segített valamiben. Kép Kitarás, nincs sok hátra.

Üdv.
cic
cicmerák
 
 


Esztyx,

nem tudtok kompromisszumot kötni valahogy? Úgy értem, ha előre megbeszélitek egy hétre, mikor szeretne elmenni, és te már eleve így készülsz, akkor nem jobb? Csak azért, mert nekem így könnyebb bevenni az egyedüllétet. Meg ha egymással kellő időt töltünk, örülök, ha jól érzi magát. Bár igaz, hogy ő nem szokott így haverozni, de sokat dolgozik. Persze itthon fekve minden sok.

Meg nekünk az is segít, ha az érzéseinket mondjuk el. Jobban megért úgy a másik. És a férjecském úgy nagyon bekeményít, ha azt érzi, akadályozni szeretném valamiben. Jobb, ha a megértő férjnek érzi magátKép...

Remélem, rendeződni fog a helyzet nálatok! Amúgy állítólag az ilyen érzelmi labilitás természetes ilyenkor.

Noémi
26+0
vghnoémi
 
 


sziasztok
Hanitka
Nálunk bent volt a párom a szülésnél, s ha épp ithhon lesz Kép most is bejön! Elvégre ha "bent volt" a fogantatásban, akkor mi akadálya lehet?? Egyébként egyszer sem premierben nézte, inkább nekem volt lelki segÍtség, meg máshogy is (pl. meghánytatott kétszer, bocs Kép), de nálunk mondjuk nincsenek tabuk, pl nem küldtem ki mert pisiltem, vagy ilyenek. És olyan jó volt együtt átélni. Persze ő rögtön mindenkiek elmondta, h milyen sima volt Kép Nekem minden ismerősömnél jól alakult az együttszülés, én teljesen emellett vagyok. A végéről meg simán ki tud menni, mert érzezni fogod, amikor jönnek a tolófájások, s akkor még van azért idő... Szóval, ha akr kimehet, de pont a lényegről maradna le! és ő is azt mondta, hogy köldökzsinórt aztán nem.., most meg ő a legbüszkébb, hogy átvágta (én meg fotóztam közben Kép)

Esztyx
teljesen normális a viselkedésed, ne aggódj!

Bagzer
ha nem lenne ez a buta streptococcusom, én is benne lennék simán egy otthonszülésben. már csak azért is, mert jóval egyszerűbb lenne a nayobbikat "megoldani". Így viszont mindenképp kórház. Geréb Ágival szülsz?

bringa (34)
bringa
 
 


Cic!
azért ezzel az egész otthonszüléssel nem utólsó sorban a baba érdekeit nézem! neki is jobb egy "otthonba" érkezni a kórházi csempék helyett! nem öt percig hagyják majd velem születés után, nem neon fények és csövek várják, nem a mérleg az első, stb. azzal hogy nem lesz gyógyszeres érzéstelenítés/fájdalomcsillapítás azzal őt kímélem. hogy utána is a nap egészében együtt maradhatunk, nem akkor, amikor odaadják nekem.

itt egy cikk, ha van kedved, olvasd el, a Leboyer-féle gyengéd születésről egy interjú a professzorral: http://www.nlc.hu/cikk.php?id=79&cid=12855

Fabrika!
majd léééccci mondd el vércukor vizsgálat után hogy hogy volt az egész! nagyon érdekel! köszi!

bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


VghNoémi!

Az oktatók (védőnők) pár alkalmas babamasszázs tanfolyamot szoktak tartani a tanácsadóban, de kérésre házhoz jönnek. Én inkább az utóbbi megoldást választottam, fiam 6 hetes korában. Háromszor jött 1 nagyon kedves hölgy és alaposan átmasszírozta a gyermeket, közben mindenhez magyarázatot fűzve. Gyorsan meg lehet tanulni.

6 hetes kora előtt csak mindig átsimogattam a kis testét, az is jól esett neki.

Jó maszírozást!

Üdv. Mackósajt
mackósajt
 
 


Sziasztok,
újra itt, abszolváltam egy pécsi kórustalálkozót a hétvégén, és túléltemKépKép

Apás szülés: Nálunk mindkétszer bent volt, az elsőt végigbóbiskoltuk mind a ketten (EDA, oxytocin), igazán csak a kitolás volt érdekes, nagyon boldog volt, hogy bejött. Mindenkit rábeszél az ismerősök között. Másodszor sokat segített (oxytocin, de EDA nélkülKép), kb. 6 órán át legyezett egyfolytában, még azt se hagytam, hogy vécére kimenjen. Ezt senki más nem teszi meg nektek!!!Kép
Egyébként már másnap kezdte volna a szexet, szóval ez nem gáz. Visszatérve a régebbi témára, elég vacak kibírni UTÁNA azt a hat hetet, nemhogy még előtte is... Szóval aki nem veszélyeztetett, az nyugodtan mindent bele. Belőlem nem szedte ki a túlhordott fiamatKép

Otthon szülni nem lehet rossz, de nekem az első kettő tapasztalatai alapján nem valóKép Sajnos.

Keményedés: az hülyeség, hogy egy se legyen! Annak kell lenni! Ha annyi van, hogy már zavaró, akkor magnéziumot kell bevenni, az megnyugtatja a méhet (legjobb a pezsgőtabletta, de jó a MagneB6 is, csak az hizlal). Nem értem, minek a Pipolphen. Szerintem ilyen durva gyógyszert csak kórházi kezelés alatt adnak, fenyegető vetélésnél, sőt én még akkor is enyhébbet kaptam, mégis egész nap aludtam tőleKép

Ritkán írok, de akkor hosszan!Kép De most itt tisztára főmadámnak érzem magamKép

Pusz: Vica 24+0
mvica
 
 


Vica!

Nem a Kertvárosi Ref. Templomban voltál hétvégén? Ugynis mi a férjemmel Pécsen nőttünk föl, a szüleink még mindig ott vannak, a tesóink is, és mi is reméljük, jövőre újra ott leszünkKép És ebbe a templomba jártunk ráadásul!Kép

Mackósajt, köszönöm nagyon az infót, jó, hogy pozitívak a tapasztalataid!

A Pipolphent én is nagyon, nagyon furcsállom, a kórházban is nyugtatónak adták csak, és olyan hatásai voltak, mint amit Vica írt.

Az apás szülés nálunk se volt kérdés. Csak megerősíteni tudom az irtó nagy érzelmi segítséget. Nagyon magára hagyatott az ember lánya ott a sok "idegen" között. De biztos vagyok benne, hogy emmbertípusoktól is függ, ki, mit bír, mire van igénye.

A köldököm szerintem lassan kifordul. Néha mintha kifejezetten azon igyekezne a csemete, hogy kinyomja.Kép

Voltunk szombaton a Praxisban! Nagyon okos a kisfiunk, mert a férjem és Édesanyám a meglepit szeretik -ha az orvosunk nem kéri külön, hogy menjünk el, nem hiszem, hogy kipróbáljuk-, én meg azért kiváncsi voltam az arcocskájára, és erre befeküdt teljesen háttal, semmije nem látszott, csak a gerincoszlopa. Meg se fordult végig a doktornő minden erőfeszítése ellenére sem, de egyszer csak oldalról megláttuk a kis buksiját, morcosan aludt (valószínű), és hirtelen elmosolyodott! Úgyhogy mindenkinek megvolt az öröme.Kép Gyönyörű baba! Persze nekem a legszebb. Szerintem nem vagyok elfogultKép

Nektek nem volt előtejetek? Milyen az?

Noémi
26+0
vghnoémi
 
 


Ja, sziasztok újak!Kép
N.
vghnoémi
 
 


Bringa!
az a terv, igen!

Noémi!
nekem szokott lenni előtejem:olyan víz-szerű, fehéres, nagyon híg. reggelre vettem észre, lehet hogy este megnyomtam a mellem, ezt mondták...

no, jó éjt!! nem bírtam előbb lefeküdni...
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!

Hanitka, az egyik ismerősünknél is az volt a terv, hogy csak a vajudás résznél lesz bent, a gyerek konkrét megszületésénél már nem, mert ő sem birja. De amikor odaértek ahhoz a pillanathoz, akkor már nem tudott kilógni, igy bennmaradt, és a köldökzsinort is elvágta, és örült hogy bennmaradt végül.

Esztyx, biztos normális a hisztid, de azért kiméld szegény férjed. Kép Én megusztam ezt is, meg a hányás is az elején. Söt, én inkább sokkal vidámabb és nyugodtabb lettem, és kifejezetten könnyü lett megnevettetni. Kép

Noémi, nekem sem volt még előtejem, nem mindenkinek van, és ennek semmi köze ahhoz hogy késöbb mennyi tejed lesz. Mi is voltunk 4D-n, nekünk meg szembefordult és produkálta magát. Kép

Sziasztok!
Eszter2004
23+6
eszter2004
 
 


Esztyx, hiszti normális, szerintem is, meg ezt is olvastam. Néha rám is rámjön, de én főleg csak bőgök olynakor, meg rettentően szomorkodok, és semmi nem köt le. De férjecském jól meg szokott vigasztalni, meg a kímélőprogramot bekapcsolja Kép Párommal az elmenést mi úgy oldottuk meg, hogy mindig csütörtökön lép le a haverokkal, és én is szervezek akkorra valami csajos programot. Ha akarod, én pl. nagyon szívesen találkozom veled, úgyis közel lakunk egymáshoz. Leosztjuk az élet dolgait, meg a semmit a nullával Kép Amúgy is várom az emiledet, amit még nem kaptam meg, de ha megadod a tied, írok szívesen én is, de a profilodban nem találtam...

kikocska
 
 


Sziasztok lyányok!!

Hát egy hosszú, mozgalmas és izgalmakban bővelkedő hétvégén vagyok túl, de túléltük, és jobb volt, mint amire számítottam.

Hiszti: Én amúgy is elég nehezen szoktam meg, hogy időnként egyedül vagyok itthon, mert amíg nem költöztünk össze, addig állandóan volt körülöttem valaki. És főleg most, hogy én egész nap itthon ülök, ő meg csak késő délután ér haza a munkából, még egy picivel jobban kétségbe ejt ha kiderül, hogy még este is elmegy valahova. Próbálom minél jobban tolerálni a dolgot, meg programokat szervezni magamnak, de a környezetemben is a legtöbben dolgoznak, meg félek, hogy elmászkálni is egyre nehezebb lesz. Szóval Esztyx, teljesen átérzem a problémádat!! De próbáld magad visszatartani, nem érdemes ezzel kikergetni őket a világból, csak az idegeikre megyünk akármennyire megértőek és toleránsak is. Az szerintem is segíthet, ha jó előre tudod, mikor akarsz elmenni, mert vagy tudsz te is szervezni valamit,vagy legalább felkészülhetsz.

Üdv: Orbis
orbis
 
 


Orbis, ez a hétvége nekünk is mozgalmas volt, de egyátalán nem végződött jól. Kép Szóval irigyellek. Lehet, hogy van valami a levegőben? Kép

kikocska
 
 


Orbis!
gratulálok az esküvőtökhöz!!!! nagyon sok boldogságot kívánok nektek mind!!! Kép Kép
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Lááányok, szuper napom voltKép
voltam a születés hetén az aranytízben,ésésésés tök szupiiiivolt!
Kb. egy órán keresztül masszázsoltattam magam tök ingyenKépKépKépmeg megnéztem néhány szülésfilmet az is tök jó voltKépKép szóval azt hiszem ajánlom nektek is!!Kép

kikocska!-meg más is, az e-mailem
rothmann@freemail.hu Kép

írok majd még később, részletesebben,,,most egy kicsit pihizek...
esztyx
 
 


Orbis, esküvőhöz tényleg a legeslegszebb dolgokat kívánom én is szeretettel! Nem akarsz mesélni?
Kikocska, mi volt a gond?

Bagzerka, nekem is ilyen volt, mint neked, akkor ez az. Milyen új dolgok!Kép Először nem tudtuk a férjemmel, mi az, ő azt mondta, biztos a nyálam folyt kiKép... persze, a kezemreKép... Azt én is hallottam, hogy nincs köze ahhoz, kinek, mennyi teje lesz. Ez azért jó. Igy is izgi, tudunk-e majd rendesen, sokáig szoptatni. Én nagyon szeretnék!

Esztyx, tényleg írjál, nagyon kíváncsi vagyok, miket láttál!

Noémi
26+1
vghnoémi
 
 


Esztyx!
mik vannak még, mesélj!?? ja, és mennyi a beugró?
bagz
24+1

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


no, visszatértemKép

szóval az úgy volt...KépKép
reggel tízkor kezdődött a kandász andreának a vetítése, ami csúszott mivel az alsó emeleten lévő kiállításoknak volt megnyitója...a kiállítások nem voltak túl érdekesek számomra, nem vagyok prűd vagy ilyesmi, de a vagina kiállításnál megtorpantam és inkább elmentem addig a büfébe, de még előtte megnéztem egy érdekes szobát, amit majd még a héten jobban megnézek, most csak benéztem, de egy olyan kőbunkótévéscsajszi volt ott,hogy huhh, az volt a szoba neve, hogy siratószoba, és elhalt,vagy meghalt babák anyukái írhatták fejezehették ki fájdalmukat, meg ilyesmi, és ott volt az a csajszi, hátáááát az kész,,mondja, hogy ők jöttek xtévétől és most fel kell venniük 6mpnyi anyagot, szóval akkor egy baba kéne a háttérbe, mire mondja a rendező, hogy hát ez a szoba így és így, mire ja!hát halott baba az nem kell, azt nem mutatunk...de ezt valami olyan bunkó hangon meg minden,hogy ... meg volt mellette egy kiállítás melltudat vagy mi a szösz, az se annyira az én világom...de a gondolat nem rossz, a női tudat erősítése,meg ilyesmi ..de azt is inkább felejtősbe raktam. .,..aztán visszamentem fel a harmadikra a színházterembe és ott találkoztam egy ari kismamival,akivel dumcsiztam..a hatodik hónapban volt, és akkora a hasa mint nekem,pedig én már a hetedikben vagyok...no, mindegy a lényeg, hogy nagyon ari volt, mesélte, hogy már náluk mi van berendezve, meg már szinte minden megvan a babócának, és akkor elkezdődött a vetítés,ami tök szupi volt, olyan szépek voltak,meghatóak,aztán volt közben egy tűzriadó, így egy félórás szünet, de folytatódott tovább,régi adásokból meg újakból volt válogatás...,aztán volt egy beszélgetés a szereplőkkel, meg az orvosaikkal, volt az a csajszi is, akit cserbenhagyott az orvosa..,szóval érdekes volt, lehetett kérdezni, aztán elmentem mert már nagyon éhes voltam...és lementem a kényeztető szobába, ahol mint már írtam egy csomó ideig maszíroztattam magam, hát az valami nagyon nagyon fini volt!KépKépKép
a lábam,. a kezem, a fejem, a hátam, álomjóvoltKép
Utána megvettem a kandász könyvét a szülőszobát, amit most este elkezdtem olvasni és szerintem nagyon!!!!jó,nagyon leköt, meg érdekes, személyes, és végre összeállt hogy én miket is akarok kérdezni, meg hogy is kéne...szóval szerintem nagyon jó, meg még egy könyv esetleg annak aki fekszik ami nekem nagyon bejött Szécsi Noémi A kismama naplója!!! Ezt a két könyvet fekvő és nemfekvő kismamik egyaránt rendeljétek meg férjuraktól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és mindenféle szakirodalommal elláttam magam, és persze igazán egyiket se hasznosítottam egyelőre, inkább tele lettem félelmekkel, de ez nagyon nektek is való!KépKépKépKép
aztán eljöttem mert talákoztam a párommal, de úgy eléggé feltöltöttKép ,
a szuleteshete.hu oldalon utánna tudtok nézni a programoknak, meg vannak fórumok is, meg van a prokopp dórának is írása, hogy ő hogy szült, meg volt terhes, az is érdekes szerintem...
mit is akartam még?
ja igen, az egyik,
otthonszülés-én félek tőle, mármint bármi baj vagy ilyesmi történik...szóval én biztonságban érzem magam inkább a kórházban...
ettől független igencsak meglepett, hogy a schöpf-mérei kórházban elég kevés lehetőség van a vajódás oldására, mármint a labdában kimerült, de zuhany alatt, vagy ilyesmi nuku, nuku evés-ivás, szóval egy kicsit ridegebbnek tűnik,mint gondoltam, de hetedik hónapban már nem merek váltani....meg az orvost is szeretem...hát nem tudom..
no, most befejezem,így is jó sok lettKépKép
kikocska, tali - szívesen!!Kép(meg persze aki szeretne!)
írj e-mailt!
rothmann@freemail.hu- de ezt már írtam!Kép
esztyx
 
 


Sziasztok!

Nekem is jó napom volt ma. Kép Voltam a terhesgondozóban a táppénz miatt, és az ottani doki csinált egy extra UH-t (jövő héten megyek a saját dokimhoz). Lili szépen nő, fejfekvéses és minden teljesen OK! Úgy örültem, mert nem is számítottam rá, hogy ma is benézünk Hozzá! Kép

Mi az elejétől apás szülést tervezünk, bár Párocskám se nagyon bírja a vért meg az ilyesmit. Én nagyon szeretném, hogy ott legyen, csak attól félek, a nagy fájdalmak közepette nehogy esetleg csúnyán viselkedjek Vele...

Esztyx! Nekem az első pár hétben volt ilyen hisztis időszakom, ha csak picit csúnyán néztek rám, már elsírtam magam. Apával is össze-összekaptunk, kicsit be is ijedtünk, hogy most inkább úsznunk kéne a boldogságban. Kép Aztán a sógornőm megnyugtatott, hogy náluk is így volt és a 4. hónap körül elmúlt. Nálunk is így lett. Kép Lehet, hogy Nálad meg most jött ki ez a dolog (én a hormonokra gyanakodtam.) És ha ez kicsit vígasztal, az én Párocskám délre jár dolgozni és este 11-kor végez, heti max. két szabadnappal. Amíg dolgoztam, volt, hogy csak az alvás idejére voltunk együtt napokig és telefonon éltük az életünket. Most délelőtt van 2-3 óránk együtt. Nekem is nagyon nehéz volt, de szép lassan hozzászoktam. Kitartás!

Orbis! Gratulálok az esküvőhöz, tényleg írj majd beszámolót! Mi jövő szeptemberre tervezzük és minden esküvős sztori nagyon érdekel. Kép

Üdv,
Katinka
katinka
 
 


Hali,

Papás szülés ügyben köszi a válaszokat, örülök, hogy a tapasztalataitok tök jók. Férjuram szerint túl sokat filózok ezen, majd minden jól lesz Kép, szerinte ő is ott lesz.

Orbis,
Én is minden jókat kívánok Nektek!

Esztyx,
Köszi a beszámkolót, én szerdán terveztem és örülnék egy találkának ha Te is ott leszel aznap (vagy bárki más is).

Ciao, Hanitka
hanitka
 
 


Szia Esztyx,
Küldtem volna mail-t, de visszajött, mert tele a mailboxod Kép
H.
hanitka
 
 


Hát köszönöm (köszönjük) szépen a gratulációkat meg jókívánságokat. Elég mozgalmasra sikerült, jól el is fáradtam, de végülis jó volt.
Azzal kezdődött az egész, hogy a menyasszonyi autó indulás előtt egy órával balesetet szenvedett, teljesen totálkáros lett. Lett persze jó nagy kavarodás, én még indulás előtt fél órával egy kék csíkos pulcsiban rohangáltam fel-alá. Végül taxival érkeztem a teremhez, vagy 20 perccel a vőlegény előtt Kép
A várban volt az esküvő, ami tényleg nagyon szép, a ceremónia is szép volt, csak elég pici, 50 fős. Úgyhogy ide csak a szűk családot hívtuk meg, majd nekik rendeztünk egy állófogadást otthon (anyuéknál). Elég szűkösen fértünk el, de azért megoldottuk. Este pedig, mikor a család távozott, ugyanitt rendeztünk egy kis buli-félét a haveroknak, ismerősöknek, akik nem fértek be a terembe. Ennek persze része volt a videófilm megtekintése. De ezt se vittük túlzásba, 1/2 1-kor már nagyben takarítottunk. Persze én addigra is hulla voltam, alig vártam, hogy vízszintes helyzetbe kerüljek. De ekkor még egy fél óra eltelt azzal, hogy kiszedegettük a hajamból a hullámcsatokat.
A fényképész azt ígérte, hogy a képeket a héten megkapjuk, akkor teszek majd fel.

Amúgy holnap azt hiszem, ellátogatok erre a rendezvénysorozatra, egész jónak tűnik, de még azért pontosan átolvasgatom, mikor van a legtöbb érdekesség.
Na befejezem, úgyis jó hosszú már, üdv:
Orbis
orbis
 
 


Szaisztok!

Orbis gratulálok! Ugye milyen más így?Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Sziasztok!

Orbis
Gratulálok az esküvődhöz!

Jó volt olvasni, hogy valakinek tegnap jó napja volt. Nekem sajnos nem annyira. Tegnap voltam dokinál és sajnos a vizsgálat után 3110-es értéket kaptam. Most vagyok a 31. héten. Szerintetek ez mennyire veszélyes? Tudom, mindenki azt mondja, hogy pihenjek, de egy két éves kislány mellett ez elég nehezen megvalósítható.
Csilla
spectro
 
 


mailem tiszta, jöhetnek a levelekKép

mi az a 3110-es érték???
minek az értéke??
esztyx
 
 


Sziasztok!

Olvasgatok ám szorgalmasan, de sajna írni nem sok kedvem van mostanság. De most erőt veszek magamonKép

Apás szülés: Én nagyon örültem, hogy apa bent volt, mert nagy lelki támasz volt ez nekem (meg olykor fizikai is). Egyébént ő sem bírja a szaftos dolgokat, úgy is volt, hogy a végén kimegy. Aztán maradtKép A fejemnél ült, így semmit nem látott az egészből, csak a végeredményKép

OrbisKép
Sok boldogságot nektekKép

CsillaKép
Szerintem többedik gyereknél ez nem olyan rossz. Állítolag olyankor hamarabb kezd nyílni a méhszáj. Pihivel kapcs. tökéletesen át tudom érezni a helyzetedet, az én majdnem kétévesem mellett sincs egy perc nyugtom sem.

Ma megyek dokibácsihoz, és csinál bónusz UH-t is (legalábbis a múltkor ezt ígérte). Kéretik drukkolni, hogy Manócska ne legyen szégyenlősKép

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Sziamindenki!
Orbis, gratula nagyon tényleg! Kép

Nekem azért volt rossz, mert a hugom összetörte az autónkat (hála Istennek senkinek semmi baja) lehet, hogy nem lehet javítani, ráadásul ő volt a hibás. EMellett a lakásfelújítás akadozik, most még inkább, mert nem tudunk menni az anyagok után, amiről megfeledkeztünk... Tetejében a szüleim elég hülyén viselkednek, és mindenféle problémákat csinálnak, most az autó miatt is, holott semmi közük az autóhoz, ez a mi ügyünk, és még 180 km-ről is csináljk a fesztivált. Éppen ott tartok, hogy örömmel jövök be dologzni, mert kedves férjuracska mellett ez az egyetlen biztos pont az életemben jelenleg, benn vagyok simán 10 órát is, aludni meg nem tudok rendesen. AZt hittem a lakásfelújítás elől hazamenekülhek, de ez a hétvége otthon maga volt a pokol... Kép Na, mindegy. Nem panaszkodok többet, meg úgyis megoldódik majd idővel.

Viszont lenne még egy kérdésem a tapasztalt kismamákhoz Kép
Az volt tegnap, hogy éppen üldögéltem a karoszszékben, vettem egy nagy levegőt, hogy köhögök, és végülis egy nagy jaj lett belőle, mert hirtelen olyan volt, mintha hasbarúgtak volna, meg 1-2 másodpercig nem is láttam, úgy fájt. De az ijedtségen kívül nyoma sem marad egy 15 mp múlva, meg egy percen belül kismanó is elkezdett mocorogni, ami megnyugtató volt, meg most is aktív, de azért eléggé megijedtem.
Ilyenről még semmit nem olvastam, nem tudom, valaki élt át valami hasonlót? Nyugtassatok már meg légyszi engem is Kép

kikocska
 
 


"nagy jajj"-nincs baj!Kép
ez szerintem normális, nekem is volt ilyen, nekem tüsszentésnél...borzasztó volt, aztán elmúlt ez normális olvastam...meg nem is maradt semmi utójele...KépKép

egyébként apás szülés-nálunk bent lesz, bár én nem annyira szerettem volna, pszichoszexuális okokra visszavezetveKépKép,de azért örülök, hogy ott lesz...Kép

más-ti mennyi hálapénzt adtok???

más2-tetszett az élménybeszámolóm?Kép
puszik, eszti

maricáról semmi hír?????
ő lesz köztünk az első babás, és elvileg már a kórházban van,mert valami baj volt a lepénnyel, írta a friss mamák topicba...mi hír róla?
esztyx
 
 


Fabrika!!!!
milyen volt a "reggeli szórakozás"???? léccí, kérek részletes beszámolót!!!
köszi,
izgulós-bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!
Hát mi is átestünk rajta. Szombaton megvolt az esküvőnk. Na de csajok, ha tudom, hogy ilyen szuper dolog, akkor már régen igen mondtam volnaKép!!!!
Naaagyon jól sikerült! Én már szombaton semmiért sem aggódtam. Hagytam, hogy minden csak úgy megtörténjen, és teljesen átadtam magam a nagy nap élvezetének. És igen! Minden percét élveztem! Még a másfél órás fényképezkedést is. Pedig nem volt valami jó idő. A párom, bocsánat férjem Kép is tündér volt. Látszott rajta, hogy borzasztóan büszke rám, és hogy neki is nagyon fontos az a nap.
Szóval teljesen boldogok vagyunk!!!
Orbis, nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek! Ha majd lesznek képek, rakok fel.

Házasélet:
nálam ez elég rapszódikusan változik. Az elején nem nagyon akartam. Talán féltettem a bébit. Volt idő, hogy majd` meg voltam veszve az összebújásért, de mostanában megint csak nem kívánom. Megbeszéltük a kedvessel, hogy most egy kicsit pihentetjük a témát. Nekem ez így jó, csak őt sajnálom. Na de még az is lehet, hogy nemsokára majd én vetem rá magam.

Mindenkinek szép napot,
Flo
flo
 
 


Flo!
Neked is gratula és sok boldogságot!
Azért ez jobb így, hogy halálra aggódtuk magunkat aztán tuti lett, mintha fordítva történt volna. Kép

Esztyx!
Nekem nagyon tetszett a beszámolód, tényleg!! Eddig is tervezgettem a dolgot, de hogy ilyen jókat írtál róla, tuti elmegyek!!
HOLNAP VALAKI?? Ha szintén jönne valaki, esetleg összefuthatnánk!!

Kikocska!
Hát sajna néha az összes dolog a legrosszabb helyen a legrosszabb időben összejön, de ahogy te is írtad, minden rendbe jön, és kár bosszankodni, meg most nem is szabad!! Én az esküvő előtti hajrában néha már éreztem, hogy megviseli szegényt a dolog! Minél jobban bosszantottam magam, annál nagyobbakat rúgott belém.Kép Megérdemeltem!!

Apás szülés:
Nekem is voltak fenntartásaim ezzel kapcsolatban, de apuci annyira lelkes, nem volt szívem azt mondani, hogy nem jöhet be. (Pedig általában még egy héttel a vérvétel után is, ő ÉRZI hogy még szédül Kép ) Igaz, elég sok olyan dolog van, amiben túl visszafogott vagy szégyenlős voltam, és ezt mellette sikerült leküzdenem.
Arra próbálom felkészíteni, hogy nem olyannak születnek a babák, mint a filmekben, mert benne is ez a kép él.
orbis
 
 


Szia Edwig,
Utánakérdeztem a Jánosnak a barátnőmnél is, ha még érdekel a tapasztalat szívesen leírom neked csak írd meg kérlek a mail címed, vagy, hogy hol találom meg. Az ő véleménye is elkeserítő, de ide inkább nem írnám be, ez nem olyan topik.

Friss házasok,
Szeretnék én is beállni a gratulálók közé!

Üdv, Aura
aura
 
 


Orbis,
Ha tényleg van kedved holnap születés 7ére jönni, és még ma olvasod, küldj egy mail-t (kedvesanitam@freemail.hu) és megbeszélhetjük a talit.
Ciao, H.
hanitka
 
 


Emberek!!!
a vércukor vizsgálat elött azért vizet ihatok??? valamiből kell hogy legyen vérem is!
különben is, ki találta ki ezt az egészet? egy terhes nő ne egyen 12 órán át, bírjon ki egy vérvételt, és még két órát étel nélkül (plusz még utána is egy vérvételt)..... ez nekem nagyon lehetetlennek tűnik!
de persze, mindent a babáért!!!!!!!! Kép
bagz
24+2

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Bagzer,
persze, hogy ihatsz vizet! Amúgy szerintem vizeletet is kell vinni, nálunk legalábbis. Szóval annál inkább.Kép
Az első vérvétel után meg valami azért kerül a gyomrodba! Ha szerencséd van, kifli meg tejci, ha peched, akkor cukros víz, abba tehetsz citromlevet, és akkor limonádé. Annyi cukor már segít életben maradni, ha ki nem hányod (bocsKép)

Előtej:
az első gyereknél én is azt hittem, hogy nincs, mert nem tudtam, hogy kell kinyomni. Már több napos volt a gyerek, és én azt hittem, hogy még nincs tejem (intenzíven volt inkubátorban), aztán a nővér kipróbálta, és hát volt, csak erősebben kellett. De míg nincs meg a baba, addig fölösleges facsarni, úgyis minek.Kép
Én néha azért kifejek egy cseppet, csak hogy lássam, hogy vanKép

Noémi,
igen, ott voltam.Kép Ha te is, akkor könnyen be tudsz azonosítani, mert én voltam az egyetlen pocakos. Az utolsó kórusban (Szigetszentmiklós). Szép a templom, legjobban a hangszigetelt gyerekszoba tetszik. A mi kórusunkkal volt 6 gyerek, hálistennek az enyéimet elvállalták anyuék, mert nagyon nagy strapa nekik ez a túra. Nekem is az volt, a gyomrom még mindig nem tért magához.Kép

Voltam dokinál, minden rendbenKépKépKép

Vica
mvica
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?