Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hodo: vigyázz magatokra nagyon :)

Velem semmi különös, a tegnap esti vihart megint megszenvedtük, de már nem is izgulok rajta.
Nekem is sikerült látni a Csilla lányát, meg az Ildi fiát is, mindkettő nagyon helyes volt :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

hodo, feküdj sokat, még ha nehéz is!
Ez a pocakkal való beszélgetés jópofa dolog: én a munkahelyemen többször szóltam Babához úgy, hogy a többiekazt gondolták, hozzájuk beszélek :D Hiszek benne, hogy figyelnek, együttműködnek.

Zsuzsi, nem irigyellek a frontokért. Ezeket felnőtt és gyerek - bentés kint - egyaránt megszenvedi. Máté pont a 39. hét betöltésekor született...

Mi ma megyünk vissza mérecckedni két hét után. Úgy látom, hogy a vas meghozta az étvágyát, de nagyon parázom, mit mutat majd a mérleg. :shock:
Jó lenne, ha nekilendülne a kisfiú, mert nem tesz jót az anyjának az aggódás - én egyre csak fogyok, akármennyit is eszem. :? Mivel már nincs abamérlegünk, a konyhai pedig csak 5 kilóig mér, a rendes mérlegre álltam rá Mátéval és nélküle. Sajnos az csak fél kilónként mér... Egyszer 5,5, másodszor 6,5 kilósnak mutatta... Nem jutottam közelebb. :lol: Majd ma kiderül az igazság.

Viszont mindjárt átfordul itt mellettem a gyerek!!!! :lol: A tücsöt üldözi a játszószőnyegen, aki mindig távolabb kerül és mindig a háta mögé. Egyszer ma már jól utolérte: meg is harapta gyorsan :D
Ahogy látom, nehezebb és nagyobb párnát kell már köré tenni a kanapén, mert a kisit lerúgja, ahogy pörög a hátán :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kis.csillag 2010.05.26 09:31-kor.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Mégsem mérecckedünk ma: rosszul néztem és ma nincs tanácsadás, csak rendelés, ahova beteg gyerekek közé ugye nem megyünk. Majd csütörtökön.
Addig marad a para, hogy hízik-e eleget a gyerek, meg a számolgatás, hogy ha hétfőn mértük és most csütörtökön, akkor mennyit kell mutasson a mérleg... :? Kééész vagyok...... :? :? :lol:
Remélem, a végén tényleg csak nevetek egy jót az egészen és főleg magamon!

Tudjátok, mennyi hülyeséget lehet összeolvasni a neten!? Persze hogy tudjátok. :lol:
Szóval, amikor beütöm a gugliba, hogy lilul a keze, kijön valami szindróma, holott csak fázik szegény fürdés után és szorítja az öklét. De ez nem jön fel az első 10 között...
Aztán beütöm, hogy nem gyarapszik eléggé, és feljön, hogy alultáplált a percentilis táblázat szerint (és én is az vagyok, mert lefogytam szoptatás alatt)... Csak valahol a 30-40. találat írja, hogy ha felszívódási zavara lenne, akkor hosszában sem nőne mint, akit húznak... Magamról pedg tudom, hogy már napi hatszor eszem csupa hízlaló dolgokat, de nálam ez mindig fordítva működik, ha fogyni akarnék, jönnének fel a kilók...
Aztán beütöm, hogy vashiány, és feljön, hogy hullik tőle a haj - jé, tényleg hullik, csak nem ettől, hanem a sok hülyeségtől, Babának meg azért, mert újabban szopizás közben marokra fogja a haját és kihúzza :?

Egyébként - bocs, ha dicsekedtem volna már - nagyon ügyesen veszi be kanállal a gyógyszert. ööö vitamint. Vasat cseppekben és folsavat.
Lehet, hogy azt is említettem már, hogy a 3 csepp vas be tud teríteni egy egész büfis pelust? :lol: Nagyon kevés ideig kell Máté a szájában tartsa, és örömében, hogy lát :D , elkezd csevegni, ami a khh-krr-prr hangsorok ismétléséből áll. Ezek remek nyálterítő hangsorok 8)

Szóval, várunk csütörtökig...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Így sétálunk :D
Kép

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Zsukka:szorítok Nektek,most aztán megint jönnek a frontok,a lényeg hogy Te is pihenjél ha tudsz!(Láttam az iker lányokat is!Szombaton születtek,a végén csaszi lett!)

Kis.csillag:biztos a végén nevetni fogsz ezen a hízás-evés dolgon...biztos nehéz most meg bosszantó,de lehet,hogy a vas majd tényleg meghozza az étvágyát!
Amúgy nagyon helyesek vagytok ebben a hordozóban!:)

És a jó hír: Kinga átlépte a 2000gr-os lélektani határt!:) Így a doki azt mondta,hogy születhet az Uzsokiban!Persze azért még maradjon...úgyhogy fekvés van.
hodo

Sziasztok!

Zsuzsi: mi újság, hogy vagytok? most már tényleg Ti jöttök! :D

Orsi: nem irigyellek a lemenős tortúra miatt :(, nem lehet egyszerű és Szani is csak nehezebb lesz

Ági, Bea: köszi a infot az uh-ról, nekünk ez a 10 ezres van nagyon közel
amúgy a Madarászba is időpontra kell menni? sokat kell várni?

Éva: köszönöm :), a póló még mindig sláger
Nálatok mi újság? hogy vagytok?

evaczak: remélem azóta alakul a szpotatás, én sajnos nem tudok tanácsot adni :(, csak drukkolok

Dorka: tényleg vigyázz nagyon és pihenj sokat! hurrá a 2000 g-nak!, reméljük lesz még több is! hol tartasz most?

Kis.csillag: nagyon jó ez a hordozós kép :), nekünk nincs kendőnk, így nem tudom sajnos kipróbálni háton, pedig úgy lehet, hogy jó lenne, bár most kicsit a hátam is fáj :?
magyon meg tudlak érteni, hogy aggódsz Máté evésén/hízásán, Lilivel nálunk ugyanez volt 4 éves koráig :roll: , bár nem akarlak elkeseríteni
most Bálinttal egyszerűbb a helyzet, mert jó étvágya van, mondhatni "zabás" :D
ez a vasas sztori nagyon jó :)

Kriszta: Nálatok mi újság?, ha van időd, azért írj néha

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Olvasni nincs időm egy szállóból netezem és már lejár az időm

Jól vagyok és mindenkinek minden jót az idő változó sok kezelést kapok de még sok fér rám most érzem hogy fáj a hátem, hogy itt ülök 1 órát

minden jót

kispatak
Vendég

Sziasztok!

szopás.............hát alakul meg nem is, a cicim már jobban birja, most a másik cici is kedvenc, de méregetem hogy mellből 80-90 g sziv le, üvegből meg simán 110g. szóval cici után még éhes. üvegből meg ugy túl eszi magát hogy csak ugy jön ki felül belőle.
2 nap nincs hiszti a cicin, két nap van........:(
a védőnő is kérdezte nem -e váltottam tusfürdőt vagy valami?
más is mondja biztos az időjárás. hát na akkor most döntsd el túleszi magát, zsiros a tejem? időjárás? hasa miatt?

más mondja nem kell viz meg tea, csak tej.
erre következő infó aminek lehet alapja, kis teával kihúzni a 3 órát etetésig mert akkor nem emészti meg az előzőt és azért jön vissza belőle ipari mennyiségben.
nem izgulok ezeken, a tejet fejem is két ciciből, akkor üvegből kapja, ha olyankor ébred mikor bedurran akkor rácuppantom. nem kínzom de már egy kilón fölül hizott, igy nem izgulom tul a dolgot.

Majd megnő és hátha jobban bekapja a cicit , már minden technikát bevetettünk de a kis szája nem fordul ki, csak a nem szeretjük cicin. de nem tudom egy kézzel nagyobbra nyitni a száját hogy ne csak a bimbót kapja be és ne fájjon a másikkal lehúzni az állát hogy kifelé forduljon a szája :)

gondolhatjátok mennyire be tud dühödni a szaros mikor kísérletezünk és ő nem ehet kedvére:)

más:

az anyasági támogatás lehet postán intézni de ha a családi pótlék ugyan azon a cimen van akkor oda is be lehet postán a dolgokat küldeni?

a tgyást és a gyedet egyszerre kell beadni vagy fél év után kell csak a gyedre a papirokat eljuttatni vagy nem is kell mert automatikusan jár?

ha valaki táppénzen volt az utolsó x hónapban akkor kell a foglalkoztatói igazolás , abba mit irnak? leirják hogy eddig voltam rendes fizetéssel utána meg táppénzen? vagy arrol az oep küld valamit?

ez a Teve utca 1 ,13 ker cim, van valami megnevezése is az intézménynek?

ebbe bele fogok örülni...........

Kép Kép
evaczak

Sziasztok!

Evaczak:de édes a kis legény :) vannak szépen hurkák is,meg hízik is szerintem jól teszed,hogy nem stresszelsz a szopi dolgon nagyon,a lényeg hogy hízik.A tejed meg pont úgy jó neki ahogy van,nem zsíros nem vizes pont a kisfiadnak van kitalálva.Én most nagyon ki vagyok okosodva,mert ugye fekszem itthon és csak fél órát gépezhetek,a többit az évek során felhalmozódott Kismama újságok olvasásával töltöm.Szóval ők azt írtak,hogy az sem baj ha keveredik a régi és az új tejci a gyerkőc gyomrában,hiszen a gyomor pont arra van kitalálva,hogy keveredjenek a kaják.Szóval ki tudja mi van igazából,a lényeg no para!:)

Papírok ügyében én azt tudom,hogy lehet mindent postán intézni,de szerintem mindent a maga idejében sorban kell beküldeni.

Kispatak:érezd jól magad a szállodában!

Lilijudit:most vagyok 35+4 napos,ezek a frontok egyébként biztos mindenkinek bekavarnak....tegnap görcsölgettem egész nap az 1000mg magnézium mellett is :shock:

Zsukka:vajon már babázol?Szorítok!
hodo

Erika, a Madarászba is kell időpontot kérni, mi szinte semmit nem vártunk. Odamentünk időre és már mehettünk is be.

Evaczak!
Szerintem az anyaságit és a családi pótlékot intézheted egyszerre http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/129 .
A tgyás-t a munkahelyen kell leadni: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Postával is intézhető, letöltöd a dokumentumokat, lefénymásolod hozzá a szükséges iratokat és beküldöd.

"Hol és mikor kell igényelni a terhességi-gyermekágyi segélyt?

A TGYÁS megállapítása iránti igényt, a munkáltatóhoz kell bejelenteni, függetlenül attól, hogy az rendelkezik-e társadalombiztosítási kifizetőhellyel. (Ha a munkáltató nem rendelkezik kifizetőhellyel, akkor az igénylést továbbítani fogja a székhelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárhoz.) A munkanélküli, álláskeresési támogatásban részesülő édesanyának a munkaügyi központhoz kell fordulnia, az egyéni vállalkozó igénylőnek pedig a székhelye, telephelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárhoz. Amennyiben az igény elbírálására a Magyar Államkincstár az illetékes, akkor közvetlenül hozzájuk kell fordulnia az igénylőnek.

A terhességi-gyermekágyi segélyt visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet igényelni. "

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Hodo: még nem babázok, nagyon jól érzi még bent magát. Ma megvizsgált a doktornő, de csak annyit mondott, hogy másfél ujjnyira vagyok nyitva. Ezzel még húzhatom egy ideig, de akár jöhet is.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

köszi Zsófi!

a nyomtatványokat még várandósan letöltöttem és kinyomtattam.csak nem tudtam most mi van, akkor még jobban fogott az agyam.
szóval ha most beadom a tgyásra akkor a gyedre majd fél év mulva kell beadni azt is munkáltatón keresztül?
evaczak

Igen, a gyed-et majd akkor kell igényelni, amikor aktuális lesz.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Írtam egy hosszú hozzászólást, de elszállt az éterbe :lol:

A lényeg:
evaczak, minden járandósághoz kell a baba taj száma. És már semmihez nem kell eredeti anyakönyvi kivonat (asszem, az anyaságihoz kellett régen, de már ahhoz sem).

A pocakosoknak: kitartás és sok pihenés!

A tesco honlapján pedig van egy 750 Ft-os kupon ruhákra. Azt írja, hogy női és férfi ruhára, d a múltkor elfogadták babaruhára is.

Mi ma pihenünk: tegnap megjártuk a gyerekorvost és az enyémet is. Baba 3 hét alatt 300 g-ot szedett fel, ami már a "nem rossz" kategória és végre kikerült az "alultáplált" sávból. :D
Az én dokim viszont...! :evil: Régebben a magánrendelésére jártam, de most papír kellene, ezért a TB-sre mentem. Nem vett előre, mondta, menjek vissza későb. Visszamentem, még többen voltak, nem vett előre, mondta, menjek hétfőn, még elfogadja a ma lejárt beutalómat. Egy tüdőgondozóban rendel... :twisted: :shock:

Nem baj, Ubulk gyarapodik, mosolyog, szép az élet!!!!! :D :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Zsukka:ha másfél ujjnyi akkor legalább annyival előrébb vagy...megint frontok lesznek egész hétvégén...hátha...amúgy hogy bírod a jóslófájásokat?Nagyon fáj?
Vagy csak bekeményedik a hasad és görcsöl?

Amúgy az ikres anyuka(sajnos nem tudom a nevét) az én dokimnál szült végül.Még jó,hogy van az embernek fogadott orvosa...bár nagyon megnyugtatott,mert azt mondta,hogy rendes volt a dokim.Alapos és figyelmes és nem kockáztatott ezért lett végül császár.

Kis.csillag:örülök,hogy Máté ilyen sokat hízott,legalább Te is megnyugszol kicsit.A dokid viszont nagyon genyó szerintem.

Ági:kösz az infót!
hodo

Ki az az őrült, aki ebben a melegben elmegy sétálni!? Én :lol:
Máté babaerszényben rajtam, kutya póráz végén rángatózik. Mire leértünk a faluba (amúgy 15 perc kényelmes séta, tempósabban 10 perc, most fél óra :? ), csorgott az izzadtság a derekamon. Teljesen összeizzadtunk, mire hazaértünk, de legalább levegőn voltunk, kutya is kimozdult és kaja is van itthon. És Máté aludt is egyet hazafelé + itthon még 5 percet. Azóta "beszélgetünk".

evaczak, csak most néztem a képet: milyen kis husi-baba!
Nálunk a tea még most sem játszik, + a 3 óránkénti kaja sem. Akkor kap, amikor kér, mert egyébként úgysem fogadja el - sem a cicit, sem a tápszert. Jó ötlet lenne teával eltömni a pociját?
Jól teszed, ha nem izgulsz, mert az senkinek sem jó!

Van egy műsor a V3-on, amiben egy dada segít kiborult családoknak. Nem szoktam ilyet nézn (valóságsó szerű), de egyszer ottragadtam és azóta figyelek. Arra tanít, milyen napirend kell egy gyereknek, hogyan kell fegyelmezni, nevelő célzattal büntetni. Pl. nem is gondoltam, hogy nem szabad a gyereket büntetésből a szobájába küldeni - ott aludjon és játszon. Ha van egy alkalmas szoba (pl vendégszoba), akkor oda kell küldeni, de lehet a lépcsőn ülés vagy egy büntető szőnyeg is alkalmas hely. Annyi percre, ahány éves a gyerek. Meg le kell menni az ő szintjükre (értsd: leguggolni) és hogyan beszéljünk, mit mondjunk milyen hangszinnel. + hogyan kell lefektetni, ha nem akar a saját szobában stb. Szóval, készülök :wink:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Hodo: nem vészes, a keménykedés már fel sem tűnik. Mostanában inkább erősebb görcsök jönnek, (alhas és derék tájékon, de van hogy az egész testem elzsibbad) de csinál kettőt-hármat és abba is hagyja. Reménykedek én is a hétvégi frontokban :D

Zsuzsi

Kép
zsukka75

És úgy látom, Zsuzsi, nem is hagy aludni a baba :wink:
Jó reggelt!

Mi is régen ébren vagyunk, sőt, Máté hajnal óta mellettem aludt, mert nem lehetett letenni szopizás után, olyan nyugtalan volt. Tegnap este hőemelkedése volt, és hagyta, hogy kúpot adjak :shock: De legalább aludtunk mindketten. Jól időzített, mert Apa nem volt itthon, így senkit nem zavartunk.

Most kéne sétálni menni! Olyan kellemes a levegő: finom hűvösen langyos és jó párás. De ki tudilyenkor elindulni!
Amikor dolgozni jártam még, akkor is nehezen szántam el magam az elindulásra, de végén mindig jólesett.
Máté most éppen tv-t néz :?

Babázók, Ti most is két réteg ruhát (badi és rugi) adtok a gyerekre? Én ma éjjelre már csk rugit adtam, és szerintem úgy megyünk majd el itthonról, hogy hosszú ujjú badi lesz rajta kis nadrággal, zoknival. Megsül a gyerek, ha több van rajta! Pláne, ha még a hordozóval magamra is kötöm! De a gyerekülésbe is beleizzad!
Mit gondoltok?

Szép napot!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kis.csillag: nem hagy bizony :wink:
Bár mindig is ilyenkor szoktam kelni a munka miatt, amit talán már jövő héten abba is tudok hagyni :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

kis.csillag
örülök, hogy szépen gyarapodtok. Nagyon jó ez a kép rólatok.
Minden baba olyan kis édes.
én Dorinát mikor megyünk sétálni vagy épp autóval és a hordozóba csücsül, akkor én általában vagy egy vékonyka nacit és egy hosszú ujjú bady-t adok rá, meg persze zoknit, de tegnap csajosan öltöztettem: kantáros kis szoknya, kis szivecskés vékony harisnya, no meg egy kis babakocsi cipő. Olya kis csajos volt.
de én sem öltöztetem túl. Olyan hamar leiizad és ha úgy fújja meg a szél, na akkor meg tudnak fázni ezek a kis babák.
Inkább viszek magammal könnyű kis takarót, ha esetleg elelszik és lehűlne a levegő és betakarom.

Más:
Tegnao voltunk 4 hónaposak és kipróbáltuk az almalevet.
Hát először fintorgás, köpködés, már el is tettem, hogy akkor ráérünk még ezzel, de egyszer csak követelni kezdte és 60ml kecskméti almaitalt, ami 4 hós kortól adható be is puszilt:)
Csak úgy cummogott rajta, annyira ízlett neki.
Nemsokára megkóstoltatom vele a pürét is. Kíváncsi leszek az is ízlik-e majd neki.

Képzeljétek:
Dorina ugyebár 1,5 hónapos kora óta minden segítség nélkül a kiságyában alszik el és végigalussza az éjszakát. De nem is ez az érdekes.
Hanem, hogy jóideje este 8-kor már alszik és másnap reggel 9 után ébred.
Képes egyhuzamban 13 órát aludni minden este. Hihetetlen szuszókálója van:)

Olyan szépidő van végre. Remélem ez nem csak mézesmadzag, mert már jó lenne, ha ez állandósulna.
A lakásban délután mikor ide süt a nap 31 fok van.
Tegnap már kis lenge ruciban volt a kiscsaj.
Hoztam is egy képet a 4 hónapos kiscsajomról:
Kép

Kép

Kép
buba*

Kép

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Néha olvasgattalak Benneteket. 32 hetes kismama vagyok, és Uzsokiban fogok szülni Mecsér doktornál, ha minden jól megy. Első babánk lesz.
Van még köztetek valaki, aki szintén szülés előtt áll?

Illetve, egy kérdésem rögtön lenne is a tapasztaltabbakhoz: vetetett le valamelyikőtök Uzsokiban köldökvért? Mi gondolkozunk, hogy kéne, csak nem tudom, hogy ez doki-, ill. kórházfüggő dolog-e, vagy ha kéri az ember, akkor bárhol bárki leveszi (mármint persze szüléskor).
cinn

Szia cinn!

A köldökvér levétel - úgy tudom - nem kórház és nem doki függő, de jó előre jelezni kell, sőt előzetes vérvétel is kell hozzá.
A vérvételnél Violetta elmondja Neked, mi a teendő - egyszer hallotam, amikor tájékoztatott egy kismamát. Szerintem telefonon is eléred - ugyanaz a szám, amin vérvételre és ctg-re lehet bejelentkezni.
Talán 15e Ft-ba kerül a szükséges előzetes vizsgálat, de inkább kérdezz rá.

Üdv. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Cinn: üdv,vagyunk egy páran akik még nem szültünk...a 33.oldalon legalúl van egy táblázat ott meg tudod nézni...

Kis.csillag: pont ruha ügyben gondolkodtam én is tegnap.Ebben az össze-vissza időben nem tudtam milyen hazamenős cuccot rakjak össze a bébikének.Így csináltam egy jó és egy rossz idős variációt.

Szerintem bőven elég a body gatya kombináció+zokni.És éjszakára a rugi.Aztán gondolom ha kánikula lesz egy body is megteszi majd..

Buba.édes a csajszi...nálunk is nagyon meleg volt tegnap,Pont a gyerekszobába süt be késő délután a napocska,
Nem semmi,hogy bepuszilt annyi almalevet.Nem volt más a kaki utána?
:lol:

Zsukka:látom akkor még továbbra sem hagynak az "ügyfeleid" pihenni.Biztos ezt várja Zsolti bébi,hogy végre érjél rá vele foglalkozni! :wink:

Keményedések nekem is vannak,a magnézium ellenére is.Meg néha pici görcsök és szúrkálódások lent.Sőt úgy érzem mintha bennem lenne egy tampon amit már ki kellene cserélni mert feszít...lehet,hogy az a feje ahogy jön egyre lejjebb? :shock:
hodo

Sziasztok!

Hodo: ma meg tegnap minden figyelmem rá fordítottam végre :wink:

Sikerült végre a másik kiságyát is összerakni, így már nyugodtan jöhet. :lol:

Zsuzsi

Kép
zsukka75

hodo, ha a feje lenne a tampon helyén, akkor ki is jönne már :shock: Orvos látott? :wink:

Zsuzsi, lehet, hogy Zsolti olvasta a vonalzódat? Ott kijelentő módban van, hogy "2 nap múlva születik meg". :lol: Biztos azért, mert akkor már nem kell dolgoznod, és előtte adott pár napot pihenni.

Máté gyakorolja az "e :lol: gyedül elalvás"-t. Olyan aranyos, mert néha sikerül, de ha sokáig nem, akkor egy idő után hív, az ölembe kérecckedik, ott elalszik, majd le lehet rakni.
Lehet, hogy nekem fog jobban hiányozni, amikor már nem alszik rajtam?! :roll: Remélem, még sokáig igényli majd az ölelésem + a rajtam alvást!

Belegondoltatok már, hogy Halász Judit mennyi idős már?!
Ma reggel a Csiribiri alatt azon gondolkodtam, hogy remlem, az én kisfiam még láthatja-hallhatja élőben. Hm.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak sajnos az utóbbi két hétben nagyon küzdünk a hasfájással, sokat sírunk, nem nagyon használ semmi, így szabadidőm nem éppen mint a tenger... :cry:
Amúgy nagyon édi bébi Gergő, csak hát ez a fránya görcsölés... Mátéval se mindig könnyű, nem épp a szófogadás mintapéldánya és sokszor túldédelgeti a tesót, még akkor is, amikor direkt kérem, h ne piszkálja mert alszik v elalvóban van végre...

Nagyon aranyosak a babák, mindenkié! :)

Zsuzsi: drukkolok, hogy most már előjöjjön Zsolti is! :)
Kitartás!

Dorka, te mikorra is? :)

Cinn: üdv itt nálunk. Hogy vagy megelégedve Mecsérrel? Én nála szültem és nagyon megkedveltem, végig maximálisan rendes volt.

Erika: hogy vagytok, Bálint nem hasfájós? Szopi megy azért valamennyire vagy feladtad?

Ti csináltattatok személyit a babóknak? Hogy ez milyen ökörség, nem is tudtam, h kell.... Nekünk amúgy tök hamar megjött a taj kártya is, az adókártyája is (ezen is meglepődtem, mert Máténál még csináltatni kellett külön) és már az anyaságit is megkaptam. Jól jön néha egy kis pozitív csalódás. :lol:

Mennem kell megint... sziasztok, Kriszta.

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
tkrisz

Triksz, jók a srácok! :D
Hasfájásra az espumisan oldatot ajánlom - nálunk bevált. Ha adsz cumisüvegből, abba bele lehet tenni 25 cseppet, vagy el kell osztani 4-5 részre és szopizás előtt vagy után beadni kanállal. 2-3 nap után jobban volt Máté, néha akkor is, ha nem kapta meg a teljes 25 csepp napi adagot. Pedig nagyon tekerte szagényt! :shock:
Nem tudtam, hogy "kell" a személyi, én nem csináltattam neki. Csak lakcímkártyát. Személyit csak akkor csináltatnék, ha mennénk külföldre. A startszámlához vajon kell? :? Majd utánanézek.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Üdv Cinn, én is még szülés előtt állok bár még csak a 28. hétben járok és augusztus 22-re vagyok kiírva.
Te mikorra vagy kiírva ? Kisfiú vagy kislány lesz?
Nálunk is első baba lesz és kislány,ha minden igaz!

Üdv:Hencsi
halmainé

Sziasztok,

kiscsillag, köszi az infókat, mondjuk nekem sajnos nem tűnnek túl relevánsnak, mert az Örs SZTK-ba járok terhesgondozásra, és Violettát sem ismerem:)

Tkrisz: Mecsér eddig szimpatikus:) De mivel én amolyan ős-szkeptikus valaki vagyok, bővebben inkább majd csak szülés után nyilatkoznék. Egy kérdés: neked is 2*1 Ferrograd-ot kellett szedned? Mert nekem igen, és bevallom, jó, ha napi 1-et beszedek, amikor nem felejtem el - mondjuk eddig jó volt így is a vérképem. Nem is nagyon merek egyébként kettőt, mert az útmutatóra az van ráírva, hogy egynél többet semmiképp ne vegyünk be 1 nap. És ha vmi le van írva, akkor hiába mondják nekem, hogy "le van írva, de annak ellenére nyugodtan"...
cinn

Szia Hencsi,

én július 20-ra vagyok kiírva, és nagyon úgy néz ki, hogy kisfiú lesz:)
Voltál már megnézni Uzsokiban a szülőszobákat? Nincs kórház-feeling-jük, engem inkább afféle barátságosabb fogorvosi magánrendelőre emlékeztettek:)
Tartott 2 hete előadást egy szülésznő, és kiderült, hogy nincs kéjgáz, mert elfelejtették bekötni a csövet:))) Először kicsit megijedtem, de mostanra már barátkozom a gondolattal, hogy mások is túlélték már fájdalomcsillapító nélkül, én is túl fogom, meg a babának valószínűleg amúgy is így a legjobb, hogy nem kerül belénk semmi gyógyszerféleség.
cinn

Cinn: na, örülök neki, de persze legyél csak szkeptikus, amúgy én is az voltam, de a szülés végképp meggyőzőtt. :))) Nekem másféle vasat írt fel, mindig elfelejtem a nevét, de én is csak 1et szedtem kettő helyett ;-), de bőven elég volt, végig szép volt a vérképen, több soron meg is dícsértek. :) Azt mondták, a Mecsér kismamáinak mindig jó a vérképe! :wink:
A kéjgázt illetően ne aggódj sztem. Én Mátét kéjgázos fájdalomcsill-sal szültem, de vhogy nem volt az igazi. Most Gergőnél ugye nem volt, de sokkal többet ért, hogy tudtam szépen a légzésre koncentrálni, az megfelelően csillapította a fájdalmat, míg a kéjgázos vajúdás valahogy olyan hektikus volt és nehezen tudtam rendesen légzésre figyelni.
Gratulálok a kisfiúhoz, nevetek van már? :) Gondolom, első baba, ugye?

Szép napot mindenkinek, a kis hasfájósom épp alszik, remélem, ma jobb napunk lesz!!!
Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Bea: köszi, épp ma vettünk espumisant, remélem, beválik! :)
A személyit nekünk az okmányirodában mondták, egyből, amikor a lakcímkártyáját kiváltottuk. Mondták, h elég ha viszünk róla képet, nem muszáj becitálni az újszülöttet fényképezésre... még jóóóó, nem? Amúgy is értelmetlen az egész... azt én se tudom h a startszámlához kell -e, de nem kizárt....

Kép

Kép
tkrisz

cinn, Violetta a szülészet laborjában dolgozik, nekem mindig ő vette fel a telefont. Szerintem hívd fel (valahol itt előrébb leírták a telefonszámát, de a központon keresztül is megtalálod, a lényeg, hogy a szülészet laborját kérd) nyugodtan, nagyon kedves nőci, biztos mindent elmond. Én azt gondolom, hogy ha csinálnak ilyet, amúgy is náluk kell csináltatni a laborokat. hm?
Ctg-re a kórházba kell majd menned Neked is? Azt is ők csinálják, de akkor sztem márkéső lesz érdeklődni.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

evaczak: nagyon jók a képek, jó kis vasgyúró Bence, nem is csoda ennyi tej mellett :D , de irigykedek

a családit is lehet postán intézni, a gyedet pedig úgy tudom, csak a tgyás lejárta előtt valamivel kell elkezdeni, de nem egyszerű :?

Dorka: mi újság?

Zsuzsi: még egyben? kivárja Zsolti az idejét?

Kis.csillag: de jó, azért gyarapszik Máté a saját ütemében, remélem kicsit megnyugodtál
a Te dokid viszont, áááá :twisted:

én is bajban vagyok az öltöztetéssel, már így is melegkiütéses lett Bálint, pedig csak body-gatya-zokni volt rajta
biztos apja fia, Ő sosem fázik :D

Buba: nagyon édes Dorina, látszik rajta, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott kislány

cinn: üdv itt! a köldökvért nem tudom, hogy intézik, szeintem kérdezd meg azt a céget, aki tárolni fogja, hogy mi a teendő
Violetta egyébként az Uzsoki laborjában van, a fórumról sokan jártunk oda laborba

Kriszta: nagyon jók a képek! jaj, de sajnálom, hogy hasfájós Gergő, én lekopogom Bálint eddig nem volt az, remélem így marad
jaj, Lili ugyanez, mint Máté, ráadásul tök náthás lett, meg 2 napja köhög is :twisted: , így kartávolságra van tiltva, dehát...
de ma ment utoljára oviba, remélem helyre jön hamarosan
Máté jár még?

szopit Bálint kezdi hanyagolni, mert nagyon pipa lesz, hogy nem jön semmi és kiköpi :(, mondjuk megértem, mert nagyon jó étvágya van

nekünk mér csak a múlt héten jött meg a taj kártya :(, most kezdem intézni

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Erika: még egyben, igen :D
szerdától mehetek naponta ctg-re :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Tkrisz: akkor úgy látszik, nem csak én vagyok ilyen "csökönyös öngyógyító" :) Mondjuk azt azért már érzem, hogy jó, hogy írt fel vasat, anélkül már valószínűleg szar lenne tényleg a vérképem.

A kéjgáz hiányának gondolatával már abszolút megbarátkoztam, sejtettem is, hogy azért van vmi olyasmi hátránya, mint amiről írtál. Állítólag az a kulcs, hogy ne leküzdeni akarjuk a fájdalmat, hanem fogadjuk el. De ezt Ti, többgyerekes anyukák már nyilván jobban tudjátok:)

Lilijudit, Kiscsillag: a kórházi laborban még nem jártam, egyelőre nem is kell mennem oda, és az első NST-m is az Örsön lesz - a többit nem tudom. Mindenesetre ma tervezek menni a dokimhoz, hogy megkérdezzem ezt a köldökvér-dolgot, ő majd biztos felvilágosít, hogy megy ez.
cinn

sziasztok

ismét jó rég jártam erre, üdv az újaknak, jó babavárást, és a friss babásoknak pedig sok boldogságot. nagyon édesek a babák a képeken. én is hoztam most képeket. :)

bocsánat, ha valakinek nem válaszoltam, nem szándékos. annyira pörög itt a fórum, hogy ha 2-3 hetente fellesek (bár most még régebben) teljesen elvesztem a fonalat.

Ábel már eszik gyümölcsöt és a sütőtököt is nyomatja, egész szép adagokat is befal már. nagyon édes, ahogy nyitja a száját.

még mindig frontérzékeny, úgyhogy most igen vidám napjaink vannak, viszont az éjszakákat már szinte teljesen végigalussza, kb. este fél 9-től, ma pl 6-ig (ált. -1-1.5 óra).

első babások. tudom, hogy korai kérdés, de van, aki tervez második gyerkőcöt nagyjából jövőre?

na és a képek:

így viszonylag gyorsan tudok vele közlekedni a lakásban.

Kép

itt velem, pont 5 hónaposan.

Kép

ez a nyálfolyatós póz.

Kép

itt meg épp összevissza puszmákoljuk apával. :)

Kép

Kép

Kép
plömi

Sziasztok,

Gyermekem megint szunyál... :D

Bea, nem alkalmanként, minden szopinál 25 csepp? Én úgy olvastam, értelmeztem... Bár látom, h nem lehet túladagolni. :wink:

Erika: akkor tényleg nem egy fázós fiúcska! Sok türelmet neked is a nyomulós nagytesóhoz! :lol:
Ilyen hamar évzárás van már nálatok? Bírod a két gyereket egész nap? Persze muszáj... :) Máté még jár ovizárásig (jún. 18.), aztán jön a haddelhadd, addig a türelmemet növelni kéne... :oops: Nem könnyű velük együtt, de ez főleg Máté miatt van, mert annyira időhúzós, dacolós mindennel, nem tud róla leszokni... de ez független a tesótól, évek óta ezt játsza sajnos... :twisted:
Remélem, h te is hamar tudod intézni a dolgokat és csak úgy dől a lé! :wink:

Kriszta: nagyon szépek vagytok, Ábel még mindig gyönyörű! :) Jó étvágya lehet! Szopiztok is még?

Cinn: hát igen, ez okos gondolat, tényleg valahogy el kell fogadni a fájdalmat és megy minden, mint a karikacsapás... :wink:

Zsuzsi: drukkolok, hátha megúszod a napi ctg-re járást. Megint sok a frontféleség, hátha előcsalogatja a fiacskádat!

Kép

Kép
tkrisz

Lilijudit
ismeretlenül kereslek meg ebben a fórumban, és kérdésem lenne hozzád, illetve még azokhoz a kismama társakhoz, akik Dr Lajis Tímeánál szültek az Uzsokiban:
az én kisfiam 10hós lesz, és a SOTE I.-en szültem, mert akkor még a 7. ker.-ben laktunk és nagyon közel volt, de tavaly ősszel elköltöztünk Zuglóba, és most olyan nőgyógyászt keresek, aki itt rendel. Nyomoztam a neten, és erről a dr nőről sok pozitív visszhangot lehet találni :) (bár őszintén szólva nekem furcsa egy női nőgyógyász, annyira megszoktam, hogy elférfiasodott ez a szakma... :roll: )
A mostani orvosomat nagyon sajnálnám elhagyni, de a magánrendelése a 18. kerületben van, és innen már a SOTE sincs közel :?
A SOTE-n nekem szörnyű volt a szülésznőm (nem választottam), és a csecsemős nővérek között is volt egy-két "hátamközepére se" típusú :oops: Ettől függetlenül szülnék ott újra, ha nem lenne messze.
A kistesót még csak tervezzük, de belegondoltam, hogy a közel 1 éves kisfiammal caplatok innen a 8.kerületbe, háááát, nem sok kedvem van, akkor már sokkal kézenfekvőbb az Uzsoki!
Többek között a kórházról is szeretnék tapasztalatokat kérni, Ti mégiscsak mostanság szültetek ott! :wink:

Előre is nagyon köszönöm az infot, és nagyon jó babázást mindnyájatoknak :D :wink:

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Boo: igaz én a mindennaposak táborába tartozom, de csak pozitívat tudok eddig mondani a doktornőről. Én októberben 7 hetes terhesen ismertem meg őt, egy kórházi benn tartózkodás miatt, de azonnal váltottam a régi orvosomról (bár hozzá már 20 éve jártam). Retenesen lelkes és megbízható orvosnak tartom, amit több dolog is igazol szerintem. A héten szabadságon van, de erre a hétre minimum 2 szülése van, és mindkettőnk miatt bejön szerdán amikor megyünk majd ctg-re. a másik, hogy ha nem éred utol őt telefonon, vissza hív, ami szerintem egy orvostól nagyon is meglepő tulajdonság. Lehet ez csak a kismamáknál teszi meg, de soraidból úgy olvasom, ti se sokáig akartok várni a gólyára.
Remélem a szülés után is csak ilyen jókat tudok neked mondani róla!!!

ui.: ja , igen a legfontosabb, hogy egyáltalán nem pénzcentrikus!

Zsuzsi

Kép
zsukka75

plömi
nagyon édes a kis Ábel. Milyen nagy már.
Kérdezted, hogy tervezi-e esetleg valaki jövőre a kistesőt.
Mi tervezzük férjemmel, hogy Dorinának kistesója szülessen.
2012 januárjában lesz Dorina 2 éves és addigra szeretnék teherbe esni.
Most olyan jó, hogy 2 évig itthon tudok vele lenni, 3. évben már ugyebár csak 25.000 Ft-ot kap az ember, persze ezt is megváltoztatták és most nemrég lépett életbe, hogy azok a babák, akik most születnek, velük már csak 1 év amit az ember otthon tud lenni, mert 1 éves koruk után kapják ezt az összeget, amit most még én is Dorina után majd csak a 3. évben fogok kapni.
Jó lenne, ha a kormány visszaállítaná újból ezt és a második babóval is legalább 2 évig itthon maradhatok.
Én annak a híve vagyok, hogy egyik kicsi másik pici.
Nem szeretném, ha nagy korkülönbség lenne köztök.
Elvileg jövő év végén már elkezdhetjük megint a próbálkozást és talán 1-2 hónapon belül terhes is leszek és akkor így vissza sem mennék melózni, hanem itthon lennék a kis pocaklakóval és Dorinával.
Ti mikor tervezitek a kis tesó születését?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Zsukka: na látod,milyen rendes kis kölyök megvárta a másik kiságyat...szerdán hány órára mész ctg-re?Nekem is mennem kell ez lesz az első reggel 9.15-re van időpontom.Lehet,hogy találkozunk? :lol:

Lilijudit:köszi megvagyok,sokat pihizek ami nehezen megy,de igyekszem.Mától a 37.hétben vagyok még egy hetet min.ki kellene bekkelni és akkor nincs gond.Szerdától ctg+doki aztán meglátjuk.Jobbulást a kislánykádnak!

Cinn:azt nem is tudtam,hogy még kéjgáz sincs...bár ha a tapasztalt anyukák azt mondják,hogy sokra nem megyünk vele akkor mindegy is...

Plömi:milyen nagyra nőtt Ábel,nagyon derék legényke lett! :)

Tkrisz: a te fiacskáid is nagyon aranyosak,de Gergő is nagyobbnak néz ki egy hónaposnál :wink:

Kis.csillag: :lol: valószínű igazad van,de tényleg olyan érzés...no para majd szerdán a dokinak mondom :lol:
Amúgy elég rosszul alszom már éjszakánként és a görcsöcskék a magnézium mellett is egyre erősebbek szerintem,és a hasam is inkább kemény mindig,mint puha,de ez van.
hodo

tkrisz, 25 csepp naponta. Én sem értettem, ezért megkérdeztem a védőnőt + a neten is többen írták.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Hodo: 10.30-ra, de ha a körülményeket nézem amik lenni szoktak, akkor szerintem még pont találkozni fogunk :wink:

Zsuzsi

Kép
zsukka75

tkrisz, 25 csepp naponta. Én sem értettem, ezért megkérdeztem a védőnőt + a neten is többen írták.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Tkrisz: bocs, nem válaszoltam az egyik kérdésedre: igen, van már neve, Miklósnak fogják hívni - persze, csak ha tényleg fiú lesz. És első baba.
cinn

tkrisz, hodo: köszi. :]

tejtéma: volt egy nagyon durva két hónapom, ami nagyjából folyamatos gyomorideget okozott, ez a stressz remekül közrejátszott abban, hogy totál elapadt a tejem. :cry: pedig rengeteg volt, a fagyasztó egyik fiókja tele van tejjel. próbáltam visszahozni, de a stressz erősebb volt.
nem igazán tudom feldolgozni, a családban már tudják, hogy ez most nálam tabutéma.

valszeg emiatt a hajam is iszonyatosan elkezdett hullani, mert se a terhesség alatt, se a szoptatás alatt nem hullott jobban, mint az átlag. gyak. az egész lakás tele volt hajjal, már nem mertem hajat mosni. mintha kemoterápiás kezelést kaptam volna, úgy hullott. még jó, hogy sok hajam van.
hogy helyrejöttek a dolgok, szedek vasat, c-vitamint, meg használok egy gyógynövényes hajszeszt, talán most már nem hullik annyira.

második gyerkőc: mi is két év különbséget szeretnénk, aztán remélem összejön. :)

itt van még egy kép, a nővérem gyerkőceivel. imádja mindkettő, nagyon aranyosak. :)
Kép

Kép

Kép
plömi

Máté végre alszik. Hogy meddig?

Mg reggel elkezdtem írni Nektek, de közben nyekergett, evett, aztán a rendszer úgy döntött, hogy lejárt az időm, és nem hagyta elküldeni a hosszan írt levelet. :shock:

Plömi, Neked arról írtam, mennyire örülök, hogy jelentkeztél. A napokban gondoltam Rátok, arra, hogy talán "kiöregedtünk" innen, és rá is kellene kérdeznem, mi van Vletek. Erre jelentkeztél! :D
Ábel nagyon édes. Veletek és a gyerekekkel is.
Máté unokatestvérei nagyobbak, születésekor a Babám akora volt, mint az unokatesója alkarja :lol: . Szerencsére ők is ölbe veszik néha.

A hajam nekem is hullik, pedig még szoptatok. Nem tudom, miől van, de beletörődtem. Csak szegény gyereket néha beteríti :?

Ma összeszámoltam, hogy naponta négyszer teszek valami undorságot Máté szájába: folsavat, vigantolt, 2x vasat.
Egy ekkora babának csak cici kellene a szájában legyen! :shock: Na jó, lehet még Béka, Macilány keze-lába-popsija, Tücsök :lol: és persze az öklöcskéje :) is.
A havi K-vitamin adagját ki is köpte, még jó, hogy volt másik. :roll:

Ha felébre addig, ma veszünk pépet. Ez is tápszer, csak sűrűbb és kanállal kell enni.
Azt már meséltem, hogy ügyesen veszi be a gyógyszerét kanállal, de kíváncsi vagyok, hogy fogadja majd étkezésnek!

Tudtátok, hogy ma már nyár van? :shock: :lol:
Ha kinézek az ablakon, nem ezt látom. Mintha március lenne. Pedig van hordozókendőm, sétálnék nagyokat, de így kimenni sincs kedvem. Olyan az idő, hogy a kutyám ma még nem is jelentkezett, hanem bújik a házában. Pedig kolbászt is készítettem elő neki :D :wink:

Megjártuk tegnap a dokimat. Huh. Csütörtökön jó sokan voltak, 2x1 óra után hazajöttünk. Tegnap kevesebben voltak és előre is engedtek (egy fiatalember felajánlota, és a többiek nem mertek ellenkezni :lol: , egy pasi meg emlékezett is, hog ott voltam csütörtökön - ő is feladta akkor). Így 40 perc alatt végeztünk.
Szegény Máté ráadásul elaludt a kocsiban, mire odaértünk, de felébredt, mert kiszálltunk, és enni akart. Kicsit nyűgös volt a dolog, de legközelebb csak egy papírért megyünk.

Ja! Mátét tegnap 6 kilónak mérték :shock: . Szerintem rossz a mérleg, vagy az számít, hogy ez a másik rendelő, így másik mérleg, mert 20 dkg-t nem hízhatott csütörtök óta. 8) A fő, hogy gyarapodik.

Holnap újabb kaland vár ránk: megyünk az Államkincstárba a megelőlegező elszámolását intézni. Hajaj. :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Szia Cinn!

Nem voltam még sajnos megnézni a szülőszobát mivel ez idáig csak egyszer voltam az uzsokiban terheléses cukor vizsgálaton,de maga a kórház nagyon tetszett.
Nem is hallottam még erről a kéjgázról,de nekem rossz élményem van ezzel kapcsolatban úgyhogy még jó,hogy nincs bekötve és amúgy sem kérnék belőle! Az epidurális érzéstelenítővel is így vagyok,hogy azt sem fogom kérni biztos ami biztos!
Mi lesz a kisfiatok neve? 1 hónap különbséggel fogunk szülni,ha minden igaz...:))

Tényleg tud valaki nyilatkozni a beöntésről,hogy milyen és mennyi ideig tart?

Üdv mindenkinek!! :) :)
halmainé

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?