Új privát üzeneted érkezett!

Hibernia:1:én a kötelezőn kivül nem gondoltam mást adni.Szerintem a rota vírus elleni oltás után nézz utána,mert engem tök elbizonytalanított.Pl szájon át adják ugye.Ha a baba visszahányja vagy kiköpi akkor ennyi volt a 17 ezres oltás,és fizethetsz megint .És ugye ez két oltásos.tehát összesen 34 ezer ft.És én azt hallottam hogy a rota vírus összes alfaja ellen nem véd.Tehát lehet hogy beadatod és akkor is elkapja.Én sokallom érte a 34 ezret,meg ha ki is köpi,és akkor még nem is bizti hogy megvédi.Én is félek tőle egyébként,sokat hallottam róla.Viszont nálunk van egy oltás most ami ingyenes,2 hónapos korban kell beadatni.Azt viszont beadatom neki.
2:én felforralt,visszahűtött vizet adok neki.Kezdetben babavizet adtam neki.Most sima Nestlé ásványvizet vettünk,amiben csökkentett a nátrium.Most valszeg már áttérünk a sima csapvízre,amit szintén kiforralok majd neki.Egyedül a babavizet nem kel kiforralni.Viszont 24 órán belül fel kell használni felbontás után.Egyébként ez érdekes mert nekem meg azt mondták hogy tápszeres babánál mindenképp kell folyadékpótlás,mert a tápi keményít.Érdekesek ezek a védőnők! :D Én most kamillateát adok Balázsnak,mert az nyugtatja a kis gyomrát,és lazítja a székletet.Mióta issza (3 napja) egyedül megy neki a kaki,és semmi nyöszörgés nincs,csak azt hallom hogy nagyokat nyög miközben nyom!
:lol: Esetleg ezt is megpróbálhatod neki adni.Balázs egyszerűen imádja,vedeli mint állat.
3:én nem használok neki naptejet.Mindig árnyékba tolom,meg megpróbálom úgy csinálni hogy mindig árnyékba legyen a kis feje.Nem tudom milyet lehetne neki használni.
A hőmérsékletét néztem a homlokán a kezemmel,meg megpusziltam neki.Azt tudom hogy a melege van vagy fázik dolgot a tarkóján kell nézni,ott is szoktam.Sima testhőre gondoltam.Megfogtam a saját meg az ő homlokát.
Hivatalból küldték a taj emg az adókártyáját is.A taj kártyát kb 2-3 hetes korában kaptuk meg,az adó-t meg most 4 hetesen.

Képzeljétek volt ma nálam a védőnő,minden előzetes bejelentés nélkül.Tök gáz volt,mert én még pizsiben voltam,épp etettem Balázst,tehát még véletlenül se tudtam magamra kapni valamit.(1 volt,de a rossz éjszaka miatt sokáig aludtam :oops: ).Sebaj,túléltem.Mindent rendben talált,megmutatta hogy tornáztassam Balázs lábát.Mondta hogy nagyon szépen fejlődik,csak így tovább.Kb fél órát volt itt.Ő is a meleget mondta hogy valószinüleg az volt a baja.De ha nem csinálok huzatot akkor a jó isten nem viszi ki a meleget a szobából.Hülye a lakás elosztása.

Na megyek teregetni,meg mosogatni,meg forralok ki vizet ennek a ki Tökmagnak,fogyóban van.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Lassan megpróbálok visszakapcsolódni. Ma mi is megejtettük az első
"sétánkat", kimentünk kb 10 percre. Vince egyébként kicsit még sárga, állandóan napoztatom ablakon át. Holnap jön a védőnő megnézni megint. Én csak szoptatok, nem kap sem cumisüveget, sem cumit. Az öltözéssel én is bajban vagyok, hajlamos vagyok túlöltöztetni szegénykémet. Ti milyen fürdetővel fürdettek? Napraforgóolajat használtok?

Anita

Kép

Kép
anita1984
 
 


Sziasztok!

Megvolt a délutáni séta,persze végig szundizott a kis drága.

Anita:én a sima gyógyszertári fürdetőt használom amit a doki írt fel.Annyi még hogy én csinálok egy kamillateát és azt is bele teszem a vízbe.
Napraforgóolajat mire? :roll: Én sima babaolajat használok,Johnsons-t.Azzal kenem neki a bőrét,mert hajlamos kiszáradni neki.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

 
 

Lányok küldtem a gmailre egy linket.Ezen mindig lesznek friss képek Balázs babáról! :)

Lányok,lányok,merre csavarogtok?????

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Helloka!!!

Ma nagyon nyűgös napunk van,Bálint egész nap sír. :? Ilyen még nem volt.

Barbazso,üdv itthon!!!Örülök,hogy jól vagytok!Samu miért kis kínai? :D

Áááá,ennyi voltam,már megint hiszti van...

Jövök még,ha hagynak.ű

pusszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!
Tök jó, hogy ilyen babás dolgokat írtok, én meg jegyzetelek már lassan, mert ezt a sok infót el ne felejtsem :D
Természetesen még semmi szülésjelem nincs....
Törpi veled mi van? Csak nem "titokban megszültél"? :lol:
Hétfőn jön a hideg front, szóval vasárnapig adok időt a bébinek, aztán annyi :!: :wink:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a biztatást és a kedves szavakat :-)

Ma voltunk ellenőrzésen a kórházban és csak másfél hónap múlva kell újra mennünk. Ez nagyon jó jel.

Volt szemészeti vizsgálat is, mert ugye a koraszülötteknél ez nagyon komoly gond lehet. Eddig kéthetente ellenőrizték neki és minden rendben volt, ma közölték, hogy csak 1 éves korában kell újra ellenőrizni :D

Nem tudom írtam-e már, de sajnos lett sérvünk is. Először lágyék, aztán köldök is.
Tegnap voltunk az I. sz. Gyerekklinikán, június 17-én műtik szegénykét.
Mármint a lágyéksérvet, mert az lányoknál veszélyes lehet (kizáródhat a petefészek és ugye ennek nem kell részleteznem a következményeit), a köldök sérvhez nem nyúlnak, mert azt simán kinőheti.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Csöpplány, megnéztem a fotókat! Nagyon jók! Balázs olyan édi!!! És már tökre látszik, hogy mennyit nőt a születése óta! Tényleg a tornáztatását megtanították neked, vagy az hogy megy ilyenkor?
Ja és Balázs pont ma 1 hónapos! Hogy telik az idő...

Barbazso, nagyon köszi a szüléses tippeket! Most ezzel megint erőt adtál, hogy Te még röhögtél az elején, meg, hogy csak az utolsó másfél/2 óra volt gázos. Remélem nekem se lesz rosszabb...

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Ha valakinek még nem gratuláltam, elnézést érte és most ezúton pótolnám. :oops:


Próbálok reagálni pár dologra.

Kriszta - Ádám nagyon jól néz ki, jól áll neki ez a frizura :-)

Csöpplány - én is úgy éreztem, hogy soha nem múlik el a vérzés, de aztán mégis. Nálam pont 5 hétig tartott, viszont volt 2 hét szünetem és meg is jött :shock:

Milyen kamilla teát adsz neki, sima gyógyszertárit? És mennyit?
Nálunk komoly vérszegénység is van a koraszülés miatt, majdnem vért is kapott. Most szed rá vasat, de az ugye székrekedést okoz. Napi egyszer sikerül neki, de ez több órás nyomás, szenvedés után. Én még ilyet nem láttam. Nyom, vörösödik, nyöszörög, néha ordít egyet, aztán egyszer csak sikerül. Doki szerint ez normális, amíg a napi egy megvan, ne aggódjak. Viszont ha meg tudnám könnyíteni neki, megtenném.

Hibernia - én is a rotában gondolkodtam, mert nekem 23 évvel ezelőtt a tesóm majdnem belehalt (félrekezelték picit), de a védőnő lebeszélt róla.
Nekem 40.000-et mondtak a kettőre, de már van ez a calici vírus, ami tök hasonló és erre meg nincs oltás...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Tegnap mi is kiraktuk picit az udvarra, nagyon jót aludt, utána meg olyan éhes volt, hogy kb. 2 óra alatt több részletben megevett közel 200 milit. Ja és 50 lenne az adagja.
Csak mi igény szerinti szoptatáson vagyunk, ami azt jelenti, hogy akkor kell etetnem, amikor kér és annyit amennyit bír.
Ez mostanában azt jelenti, hogy van olyan, amikor 4 órát is alszik, van amikor mindössze fél órát. Van, hogy 20-at eszik, van, hogy 70-et.
Amíg nem bukja vissza, addig rendben is van így (doki szerint)

Ja és minden evés után csuklik, és persze ettől picit bukik. Állítólag azért, mert mohó és túl sok levegőt nyel.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Barbazso - az én dokim nem adott semmilyen tanácsot :-(
Én viszont mindenkit meghallgatok (nővéreket, szülőket, orvosokat), és ami szimpatikus, azt megfogadom.

Kell majd mennünk fejlődésneurológiára, csak még nem sikerült időpontot szerezni, túl hosszú a várólista mindenhol.

Dévényre megyünk mindenképpen, a kórházban nézték és van pici gond. A nyakánál túl laza, a csípőjénél túl feszes, de minden helyrehozható.
A kerületi gyógytornász hölgy 9-én fogja megnézni és utána javasol konkrét kezelést, akkor már okosabbak leszünk. Csak mondták, hogy készüljek fel, mert fájdalmas lesz neki nagyon :-(
Tesódék mit mondtak erről?

És még egy utolsó hozzászólás a súlyhoz. Én 8 kg-t híztam a terhesség alatt, mindjárt az első héten 12 ment le (gyerek+víz) és azóta további 5. Ez azt jelenti, hogy most ismét olyan ruhákat tudok hordani, amiket már a terhesség előtt sem tudtam :-)
Még így is maradt 15 kg az eredeti versenysúlyomhoz képest, de mégsem 25, én már ennek is nagyon örülök :D

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Sziasztok!

Újra itthon, de valahogy egészen más minden! :lol:
Köszönöm a gratulációkat! :wink:

Valamikor, minél előbb le szeretném jegyzetelni a szülés történetemet (ami egy csodálatos dolog volt), de még időm nem sok volt erre.

Szoptatás nálatok jól megy? Nem gondoltam volna, hogy ennyire macerás, szinte egész nap ciciztetek és fejek. :roll: és persze izgulok, hogy legyen elég tej Krisz Niminek. :-)

KépKép
charlott
 
 


Csigaby:gratula a szemészethez.Nekünk is kellett mennünk,de nekünk már nem kell többet menünk,minden rendben van.Remélem nálatok is ez lesz egy év múlva.Remélem a sérvekkel sem lesz semmi probléma.Ez a műtét elég rosszul hangzik.Nem tudom pontosan milyen jellegű ez.Rutin?Mindenesetre sok sikert hozzá,és remélem ebből is ilyen szépen felépül.
Én naturland-os filteres kamillateát adok neki,gyógyszertárban vettem.Egy filtert teszek 4 dl vízbe,meg egy kiskanál cukrot.Ebből öntök a fürdővízébe és kb 2 dl-t hagyok meg neki inni(általában elég),meg ebből veszek ki ha kell a szemét tisztítani.Egyféléből sokféle hasznos dolgot csinálok! :D Széklet téren nekünk is dettó ugyanez volt.2 órán át szenvedett egy kakival,ami baromi kemény volt.Egyszer volt egy kb gyurma állagú,meg egyszer egy nagyon kemény(kb mint a miénk amikor székrekedésünk van),akkor viszont csak a hőmérő segítségével indult meg.Nekünk ez a kamillatea nagyon bevált.Már ma is volt széklete és észre se vettem,csak a szagot! :lol:
Rotára nekünk 2*17ezret mondtak.
Remélem a fejlődésneurológiai vizsgálaton is minden rendben lesz,és nem sok lemaradása lesz Annának a többiektől.Akkor még nem lesz egyszerű ez az időszak,de remélem hamar vége lesz,és az emléken kívül semmi nem fog emlékeztetni titeket erre az időszakra!További kitartást nektek!

Nadina:A védőnő mutatta meg hogy kell tornáztatni.Nem nehéz hálistennek.Köszi a képdicséreteket :oops: Egyébként csak holnapután lesz 1 hónapos,most még csak 4 hetes.Május 29.-én lesz egy hónapos,de tényleg rohan az idő,el se hiszem hogy már ilyen nagyfiú! :D És tényleg sokat nőtt ezalatt az idő alatt.Most már 2800 grammos,most mértem fürcsi után.

Megyek vacsizni.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Charlott:huu ti is már otthon vagytok??!!De jó...mesélj milyenek az első napok??Örülök hogy ilyen szép szülésed volt,kiváncsian várom,hogy elolvashassam,és egy kicsit irigykedhessek! :D :lol:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány: az első napok?! Őszinte leszek, nekem nagyon fárasztóak. Alig aludtam szülés óta, mert a kórház, ahol szültem az a szokás, hogy rögtön odaadja a babát a mamának és éjjel-nappal együtt lehet lenni. Azaz rögtön a mély vízbe dobtak, ami nagyon helyes! :) De pihenésre nem hagytak időt.

Most a szoptatás miatt aggódom, hogy legyen mindig tejem, sose éhezzen babócám.

Szülés: azért volt két pillanat, mikor könyörögtem a dokinak, szülésznőnek, hogy szedjék már ki a gyereket belőlem, mert nem bírom tovább! :roll:

KépKép
charlott
 
 


bocs, vissza sem tudok olvasni, EGÉSZ DÉLUTÁN hiszti van, hulla vagyok. :? kb 3 etetés folyt egybe, folyton csak enne enne enne ez a gyerek. már akkora hasa van, mint egy duda. :shock: én meg éhezem. :?

napi 550-570-et eszik tejet + tápszert és MINDIG éhes.

azt pedig, aki kitalálta, hogy receptre adjanak csak hipoallergén tápszert, olyan helyzetbe hoznám, hogy odaadnék neki egy folyton farkaséhes és így üvöltő újszülöttet, hogy na, oldd meg, hogy 1. szerezz receptet de azonnal 2. találj patikát, ahol van is tápszer azonnal és nem kell megrendelni. röhej.

hibernia
 
 
 


Hibernia:most nálunk is hiszti van.Már fél 7 óta fent van és egyszerűen semmi nem jó neki.Fogalmam nincs mi baja van.De remélem hogy így legalább éjszaka nyugtunk lesz tőle egy kicsit.Én erre a melegre gyanakszom.Megzavarja szegénykéket.
Ez a tápszer érdekes dolog.Nekünk is lassan kell utánpótlás tápi receptből mert kezd fogyni.
Nekem ma mondta a védőnő hogy testsúly kg-ként 150 grammot kell enni egy babának egy nap.Tehát egy 3 kilós gyereknek 450 grammot kell megennie egy nap.Ez a számára ideális mennyiség.

Megyek leváltom apát.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!


Csatlakozunk hisztisek táborához :D
Mi is fél 7-től nem aludtunk, most tudtam letenni. Evett, bukott, sírt, aztán megint evett és sírt. Nagy nehezen elaludt.
Charlott, azért próbálj meg aludni, mert aztán hosszú távon nem lehet bírni. Egyébként nekem az a része nagyon nem tetszett, hogy du. fél 4-kor kelhettem fel császár után, de 3-kor már ott toporgott a csecsemős, hogy mikor hozhatja Ádit. Mikor még magammal se tudtam mit kezdeni.
Csöpplány, pont akartam én is kérdezni a császáros anyukákat, csak mindig elmaradt. Szóval még én is tisztulok, na de meddig???
Anita, én is a gyógyszertári fürdetőt használom, úgy tudom 3 hónapos koráig érdemes azt használni.
Csigaby, drukk Annának, ügyes kiscsaj.
kriszta15
 
 


sziasztok

hát ez a hisztis korszak borzasztó. :? :? tök kivagyunk. :roll: nem tudom, mi lesz később, de iszonyú fárasztónak érzem most ezt, hogy enne, de ha etetem, 2 perc szopi után elalszik és ha próbálom letenni újra cuppog. oké. biztos üres a cicim. jön a cumisüveg - abból mohón elkezd inni - csuklik, félrenyel, köhög, ideges. büfi, nyugtatgatás, nem kér, elalszik. próbálom letenni - felébred, üvölt. és ez szó szerint órákon át. :twisted: apukája szerint hagyni kéne sírni, tanulja meg, hogy bizonyos időkben ehet, de olyan rossz hallgatni. :oops:

kriszta, ez nálunk is így volt, fél 6 körül tolták be minden nap a babát, nekem meg az első napon kb fél óra volt, mire egyáltalán kimentem pisilni meg visszaértem... akkor még mondjuk nyugisabb volt a Gyermek, de akkor is. :roll: aztán a 2. naptól már úgy emelgettem, tettem cicire, mintha mi sem történt volna. pedig történt. :? (nem tudom, nem ezért puklis és lila-e a vágásom... :() szóval vicces ez a pihizz sokat szöveg... tulképp még most is pihennünk kéne... :lol:

úristen, nem is tudom, mi lenne, ha még a kaksival is küzdenünk kéne... :? nálunk az eddig (koppkopp) nyerő téma, pont ezért félek a rota vírustól. inkább folyik, mint kopog, nem az anyukájára ütött a baba szerencsére. :lol:

csigaby: tök jó, hogy most 1,5 hónap nyugi van. :) a sérvet sajnálom. :( ez mitől lehet?

ja, mi is gyógyszertári fürdető használunk, a hajára meg a felicitas féle johnson & johnson termékmintát. :)

tegnap kérdeztem a gyógyszertárban a naptejet, kb fél dl 30 faktoros 4200 ft. :shock:

hibernia
 
 
 


csöpplány: Balázska nagyon aranyos!!! és mekkorát nőtt!

hibernia
 
 
 


Küldtem képeket! Majd még jövök... :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!
Barbazso, megnéztem Samukát, nagyon édi! Olyan kis husis baba :D És természetesen gyönyörű! Hát szegény, tényleg ijesztő volt a színe az elején, de a lentebbi képeken már alig van nyoma. Majd, ha lesz időd, írd meg a történetet is, kíváncsian várom!

Charlott
, Krisz is nagyon szép bár a kép elég pici, majd küldj már Te is nagyot is, ha lesz időd. És kitartás az első napokhoz/hetekhez! Próbálj pihenni is azért, bár gondolom ez ilyenkor szinte lehetetlen.

Most látom mennyire nehéz lehet az első időben pihenni, így most én előre pihenek, ha már nem szülök legalább valami "hasznosat" csináljak :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Sziasztok!

Hát nálunk tegnap fél 7-től műsorozott Balázs hajnal 1ig(!!!!!!???).Apával felváltva dajkáltuk.Próbáltuk kitalálni mi lehet a baja.Se ölbe, se vállon,se a babakocsiba,se a kiságyba nem volt jó neki.Nem volt éhes,se szomjas.Nem volt melege nem fázott,és nem volt lázas.Néha sírt,néha meg csendbe nézelődött.Ma kérdeztem a gyerekorvost,azt mondta a babáknak van egy ilyen korszaka,pár hét és kinövi.Hát remélem mert elég nehéz így az éjszaka.

Charlott:örülök hogy azért megy a dolog.Aranyos a képen a kis fickód.Azért küldesz nekünk nagy képet gmailre? :D

Kriszta:hát nem akarom elkiabálni,de miután megkérdeztem tőletek,azóta nem vérzek.Lehet ráijesztettem :lol: Azt mondták nekem is hogy 6 hétig bárminemű vérzés normális.De én nem szeretnék 6 hétig vérezni,elég volt már belőle ez a 4 hét.

Barba:nagyon aranyos Samu. :) Gondolom hogy gyönyörűnek láttad így is.De mitől volt ilyen a színe?

Nadina:hajrá kislány,már nincs sok hátra!És tényleg addig pihenj míg lehet! :lol: Tudják ám csinálni a fesztivált ezek a kis lurkók.Érdekes hogy nálunk kb 1,másfél hete kezdődött ez a nagyon nemalvós korszakunk.Kb mikor meg kellett volna születnie.
Na mindegy.

Megyek mert nyöszi van.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


úgy tűnik ez ilyen nyűgös korszak nálunk. :shock:
mindenki küzd. :)

bár ma még lekopogom jók vagyunk, az a trükk, hogy ha még kicsit éhes, szóval látom, hogy csak 1-2 mili kéne neki, azért szirénázik, jól megölelgetem és próbálom elaltatni a karomban. 15 perc múlva próbálom letenni és néha tényleg elalszik a kiságyban a hiányzó 1-2 mili nélkül... :roll:

nadina, törpi, mi van veletek? 8) hogy bírjátok a meleget?

hibernia
 
 
 


sziasztok!

Én nem ebbe a topicba tartozom, hanem a 2011 januári babavárókba. Csak az én legjobb barátnőm torpilla és azért gondoltam írok nektek, mert láttam nadina01 hiányolta.
Szóval..csütörtökön délután felment a vérnyomása 160-ra ezért a védőnő beküldte a kórházba, de jól van, azóta sincsenek még fájások, és kb 2 órája beszéltünk és még mindig nincs meg a baba.
Holnap megyek be a kórházba, ha nem gond akkor írok szívesen a fejleményekről.
Üdv mindenkinek, és jó babázást:)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Helló Timi!
Nagyon köszi az infót, és persze hogy várjuk a fejleményeket ám! Törpit pusziljuk és tartson ki!!! Mi egy napra vagyunk kiírva és ahogy látod itt a topikban rajtunk kettőnkön kívül már mindenki megszült. Remélem azért jól viseli a kórházban létet, bár biztos nem egyszerű, de legalább ott jó kezekben van. És már csak max. pár nap és meglesznek a bébik! Majd értesíts légyszi minket, ha van "valami".
Neked pedig nagy gratula a babóhoz! Látom a 6. hétben vagy. És a nevek is tökre tetszenek :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Csöpplány, csak elmúlik ez a nem alvós időszak hamar Balázsnál. Ez így tényleg gáz hosszú távon, de tarts ki! Aludjak helyetted? :lol: Még ráérek bárki helyett, csak szóljatok :lol: Tudom, ez nem olyan vicces, de én már kínomban pihenek, csak, hogy gyorsabban teljen az idő. Ja ma meg megint kitakarítottam...ez jelenthet valamit :wink: Bár semmi szülésjelem sincs :?
Amúgy nem csodálom, hogy a babák is nyűgösebbek, én terhesen alig bírom ezt a meleget. Most jövök rá mennyire jó volt, hogy mi nagyrészt télen voltunk terhesek, mert ez halál. A lábam/kezem feldagadva a víztől, állandó szellőztetés, mert nem bírom ezt a kánikulát, főleg este akarok elpusztulni tőle, minden ruhában izzadok....már egy szál pólóban vagyok bent, stb...

Hibernia, neked is kitartás a "szirénázáshoz" (olyan jót nevettem ezen), de milyen édi lehet, hogy a karodban is elalszik :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


nadina01: nagyon szívesen, máskor is. Holnap átadom a puszit :)
És te, hogy vagy? Még otthon vagy már a kórházból írsz?
Köszi a gratulációt, és örülök, hogy neked is tetszenek a nevek :)
A tiednek mi lesz a neve?
Kitartás erre a pár napra!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Csigaby, ha elküldöd az e-mail címed priviben, Nővérem szívesen ír Neked! A Dévényes torna eleinte azért fáj, mert a kötött izomzatot ahogy nyújtják, az fájdalmas. De Bátyámék igyekeztek kézzel lábbal elterelni az ikrek figyelmét, hogy ne rázza meg őket túlzottan a torna. De ha az a baj, hogy laza az izom, az állítólag nem fáj. Erről tényleg a Tesóm elég sok mindent tud, ha kérdezel Tőle, nagyon szívesen válaszol.

Csöpplány, azért volt ilyen Samu színe, mert arccal előre próbált kibújni, és emiatt elakadt a szülőcsatornában. Végül a doki teljes erejéből préselte ki belőlem, miközben nekem is még a fájások között is nyomnom kellett. Láttam, hogy nagyon félnek, idegesek, de szerencsére nem történt baj. Nagyon durva volt! Csomó ideig fél feje kint volt már, és nem ment tovább... Közben háromszor továbbvágtak, hátha azzal segítenek... :) Na, majd leírom részletesen. :)
Kínainak meg azért írtam (Mayday), mert ahogy gyógyulni kezdett a lilaságból, sárgába váltott a feje. :) Féltem, hogy nem engednek haza.

Törpire nagyon gondolok! Köszi az infót róla!

És Rád is Nadi! Olyan jó lesz túl lenni rajta, és hazamenni! Hidd el, nagyon gyorsan el fog telni ez az idő már! :wink:

Csajok, megijesztetek ezzel a sírással. Samu egyelőre nagyon jó Baba. Lehet, még túl pici, és nem kezdett még rá?!? :roll:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!


Nekünk ma elég nyugis napunk van.
Viszont úgy összefosta magát Ádi egy tiszta pelusba, hogy hátul kifolyt neki :D
De amilyen erővel az kirobbant belőle, komolyan azt hittem, hogy a pelus is szétszakad
:D
Nekem most megint annyi tejem van, hogy csomószor megindul, akár mindkettőből.
Barbazso, nem semmi ez a történet. Nagyon szép a kis Samu, akármilyen színe is legyen.
Nadina, helyettem nyugodtan aludhatsz. Csak éreznék belőle valamit én is. Na de már Neked sincs sok hátra a pihiből.
kriszta15
 
 


Sziasztok

nálunk is jobb volt a mai nap, mint a tegnapi... :)

barbazsó: peti mostanság zendített rá, a kórházban alig sírt, kórház után keveset, aztán jött a feketeleves... :roll:

mondjuk már rájöttünk, hogy a délutáni időszak a vészesebb, az 5 órai etetés a legbrutálisabb, utána nyűglődik legjobban. így legalább tervezhető az üvöltés. :lol:

hibernia
 
 
 


barbazsó: Samu nagyon aranyos baba!!!! :) :)

nadina: pihizz helyettem is mindenképp... :lol: már biztos nincs sok hátra!

törpilla: kitartás! :) gondolunk rád!!! :)

hibernia
 
 
 


Jó estét!!!

Hát én most értem ide.Arra rájöttem az elmúlt pár napban,hogy az én fiam UTÁÁÁÁL egyedül lenni.Betettem fürcsi,vacsi után a kiságyba,ő meg csak üvöltött.Bementem,abbahagyta.Kijöttem,folytatta.Így ment ez kb 1 órán át.Már nem bírtam,behoztam ide mellém,most csönd van.Nézeget. :roll: Szóval asszem sikerült elrontanom Bálintot. :?

Csigaby,csak most jutottam el oda,hogy elolvassam a szüléstörténeted.Az biztos,hogy Ti Annával vagytok a legnagyobb hősök!!!!!Továbbiakban is nagyon sok kitartást kívánok Nektek!!! :wink: :wink:

Csöpplány,Balázs nagyon kis édes,és tényleg sokat nőtt a drága!!!

Barbazsó,Samu is egy tünemény!!!Látszik szegénykén,hogy nem volt egyszerű dolgotok.De a lényeg,hogy minden rendben.Az a kép amin meg 3an vagytok annyira aranyos!!! :D :wink:
Elkeseríteni nem akarlak,de én minden nap megkérdezem,hogy hol van az én jó gyerekem... :roll:

Törpillának sok puszi,köszi az információt Timi.

Kép

KépKép
mayday
 
 


nagyon szívesen! holnap is írok ha megjöttem a kórházból. és átadom a sok puszit neki:)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


mayday, mi van, ha felveszed, elringatod, elaltatod és aztán becsempészed a kiságyba? nálunk is így van alvás csak.. kell a dajka a fekvés előtt...

hibernia
 
 
 


Köszi Timi mégegyszer!!És nálatok mizu?Mit szeretnétek,kisfiút vagy kislányt?Vagy még korai a kérdés?

Küldtem képet gmailre.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hibernia éjjel működik.(kopp-kopp)Csak napközbe nem.Éjjel mintha tudná,hogy most alszunk,azt kész.A dokinő is azt mondta,hogy nem szeret egyedül lenni... :roll: Próbálom nem kikapkodni a kiságyból,de amikor már úgy bőg,hogy lila a feje,nagyon megsajnálom.Szerintem itt a baj,akkor kéne hagyni.Nálatok nincs ilyen?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Zsu?Ercsikati?

Kép

KépKép
mayday
 
 


mayday: Hát még korai az biztos, de mi kislányt szeretnénk :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Nem biztos,hogy korai.Mi az első pillanattól kisfiút szerettünk volna,és éreztem is,hogy az lesz. :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Jó reggelt!!!

Utolsó meg első is én vagyok,na ilyen se volt még.Talán köszönhető annak,hogy Bálintom az esti 10órai etetés után beájult,fél 5ig aludt,evett és azóta ismét húzza a lóbőrt. :D Kifáradt tegnap a sok hisztitől,gondolom én. :roll: Legalább le tudtam törölgetni,az is valami.

Balázsnak Bódogot!!! :D :D :D

Itt nagyon hülye idő van,esik.Lehet ezt érezte tegnap a gyerekem...

Rotavírus-injekció:nem mondjátok,hogy ilyen drága?Nem tom,hogy beadatjuk-e.Én Hini ellen se oltattam be magam/magunk.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Halihó!

Törpi:megy a drukk és sok puszi tőlünk is.Aztán szeretnénk hallani nemsokára már azt a jó hírt! :lol:

Timi:neked meg köszönjük az információkat!Minden részlet érdekel minket,kiváncsi egy banda vagyunk! :lol:

Nadina:Igen,légyszives aludj helyettem is,csak utána küldjed a felgyülemlett energiát :lol: :lol: Tényleg nem ijesztgetni akarunk,de tényleg pihend ki magad.Nem tudom én már hogy ez a melegtől van-e.Hiába lejjebb öltöztetem akkor is visít.

Barba:jajj így már értem.Ejnye Samu :lol: De a lényeg hogy jól van most már.És nagyon aranyos baba.Akkor nem lehetett könnyű dolgod :? Nem minden babánál jön elő a sírás,de nekem is Balázs egy kisangyal volt kb 2 hetes koráig,akkor csak néha hisztizett,meg kakival küzdött este,ezt írtam is régebben.Most egy hete kezdte igazából ezt a durva nem alszok este dolgot.

Kriszta:ˇamilyen erővel kirobbant belőle" :lol: :lol: :lol: :lol: Hát ez nagyon komoly lehetett! :lol: Nálunk még mindig nincs ilyen durva kaki sztori(Hálistennek :lol: ).Szerintem ezt is díjazni kellene már,mondjuk egy csoki formájában :lol: Nálunk egyszer volt olyan hogy párom kezébe volt,és nyomott,és nála is "kirobbant" a dolog,és kinyújtotta előre a lábát és beleremegett :lol: Mókás látvány volt.Még jó hogy pelusban volt,meg még ruhában.

Mayday:mindig lehet korrigálni :wink: A Suttogó című könyvben erre is vannak nagyon jó praktikák.Olvastad már?Én sok mindent tudok belőle hasznosítani.Köszönjük a köszöntést! :D El se hiszem hogy már 1 hónapos a kis Drága.És sztem is sokat nőtt 8) Tegnap 2820 gramm volt.Centivel még nem sikerült lemérnem,de az 50-es rucikat már kinőtte :shock: Asszem hordta őket 2 hétig.

Csináltam tegnap én is képet Balázsról meg rólam.Majd dél körül elküldöm Gmail-re.Olyan "naffiús"-an(bocs mayday hogy ellopom a szöveged de nekem nagyon bejött :lol: ) felöltöztünk tegnap.

Nálunl éjszaka horribilis volt.Fél 9-től fél 2,2-ig nyüszített.Semmi nem volt jó neki megint.Olyan fél 12-ig csak nézelődött elvolt apa ölébe,aztán rázendített.Végül már kapott cicit is,amiből már semmi nem jön,de legalább megnyugodott tőle.Letettük és elkezdett megint sírni,de már csak a hiszti sírás volt(Meg tudjuk már különböztetni).Hagytuk sírni,kb 3-5 perc után bealudt.Ezzel nem is lenne baj,csak hogy egész éjjel viszont úgy sír,mint akit nyúznak,mintha fájna neki valami.Olvastam egy honlapon hogy vannak babák akiknek éjszaka csikar be a hasuk,hogy fürdetésnél sokat sír,és sok levegőt nyel,meg napközben a mozgatástól könnyebben ürülnek a gázok.Ma elkezdjük neki adni az infacolt,megnézzük használ-e.
Nekem meg olyan lelkiismeret furdalásom volt/van,mert nincs türelmem a gyerekhez.Annyira fáradt voltam,hogy nem ment.Reggelt etettem és nem akart rendesen enni az üvegből,feladtam és átadtam apának,akinek simán megette.Utána meg azt gondoltam hogy engem utál a fiam.Persze párom mondja hogy hülye vagyok,nem utál,de nekem úgy jön le.Kezdek bekattanni :lol: :lol:

Ma délben megyek és vásárolok magamnak,nincs egy rohadt göncöm se.Remélem kikapcsolok egy kicsit.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Bocs csak beugrom.

Az éjszaka nálunk is kaka volt, 11kor fürdettük, mert addig aludt, végigvisította, de nagyon durván, aztán próbált enni, persze tök ideg volt, félrenyelt, csuklott, kb 2 óráig küzdöttünk. Karomban elaludt - be a kiságyba oké. 3-kor újra ébredt, evett egy óráig, majd az egészet kibukta, de brutálisan a kis alvópelusára, aztán bealudt 6-ig és 6-9-ig nyűglődött, eszegetett, bealudt, felébredt, sírt. :? :? most alszik, kíváncsi vagyok, meddig...

kérdések:

1: ha bukik, ti utána "pótoljátok" az elveszett adagot? vagy próbáljátok elaltatni?

2: a fürcit hogy oldjátok meg, nálunk ébredéskor mindig tök ideg, mert éhes, utána ugye peluscsere, fürdés, a lelkét kiüvölti, mire egy kis kajához jut... persze akkor a stressztől bénázik, bekapja kiköpi a cicit, félrenyel stb stb. :cry:

mayday: ha Peti sír, akkor éhes. :) akkor mindig kiveszem, mert hát szegény. így cuppog, ha odaadom a kisujjam tövig szívja be. asszem olyan még nem volt, hogy úgy sírt volna, hogy nem kajás. :shock:

tényleg nálatok szokott lenni a C sírás? mi így hívjuk mikor így kifeszíti magát, hátracsapja a nyakát és teli torokból vörös fejjel sír.

csöpplány: olyan jó, hogy ezt írod, hogy úgy érzed, nincs türelmed Balázskához. :) nekem ez tök megnyugtató. :oops: mikor tényleg ezer évig szenved, pedig ketten ugrálunk körülötte és semmi nem jó neki, nekem is eszembe jut, hogy úristen, mi lesz így... aztán persze megsajnálom, de néha tök dühös tudok rá lenni.. :oops: pedig hát szegényke nem tehet semmiről. :(

az tuti, hogy az életben nem kellett így a türelem, mint most. :roll:

hibernia
 
 
 


Ja rucik: képzeljétek nem hoztam haza gatyókat / rövidnacikat... :shock: kimaradtak a bőröndből. :lol:

van egy db farmerem meg a vastag terhesruháim és hello. alulról nem tudok mit felvenni...

csöpplány, jó vásárlást! asszem jövő héten én is beiktatok egy vásárlós napot, mert a terhesnadrágjaim lógnak rajtam, a terhesrucik vastagok, kötöttek, semmim sincs! :roll:

hibernia
 
 
 


Csak gyors,mert mindjárt Lost.Hétfőn nem láttam,remélem most hagy a Csöppöm.

Hibernia,
1, mi nem pótoljuk,ha bukik.Én úgy tudom,a felesleget bukja fel.

2, és ha fürcsi előtt etetnétek?Akkor talán nyugodt lenne a fürdés.

Csöpplány,nem haragszom,500 Ft. :lol: :lol: :lol:
Türelmem nekem se mindig van,néha vele együtt tudnék üvölteni... :roll: :?

Ruhák miatt irigy.Nekem se ártana 1-2 db.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezésre jöttem! :D
Jelentem, tegnap hazajöttünk a kórházból! :D Már nagyon vártam! Minden ok velünk. Kendra szépen szopizik, mondjuk van is mit! :D Éjszaka 40-et, reggel újra 40-et, majd délelőtt 50-et evett. A kicsi súlya miatt azt tanácsolták, hogy napközben szigorúan 3 óránként, éjszaka pedig amikor ő igényli! Nagyon ügyes kiscsajszi, úgy szopizik, mintha előző életében valami búvárszivattyú lett volna! :D Én még regenerálódom, hamar elfáradok, és nem nagyon meg még az ágyból való felkelés, valamint a lehajolás, ha valamit elejtek! :( Ez még picit zavar, de remélem helyre áll. Hétfőn kiveszik a varratokat is. Azt hiszem tesóm majdnem mindent leírt, hogy mi hogy történt, de azért ha lesz erőm akkor leírom, úgy ahogyan ti szeretnétek!

Sajnos még nem tudtam visszaolvasni, mert azért 5 nap alatt elég sokat termeltetek, de szeretném azért behozni. Igyekszem. Mondjuk Kendra mellett lehetőségem lesz, mert amikor nem eszik, akkor alszik, és amikor nem eszik és nem alszik, akkor ismerkedik a környezettel. Sokat mosolyog - mint az anyukája :oops: - és állati édes grimaszokat vág!

Most megyek pihenek, de jövök most már azért amennyire tudok!

Ja! Majdnem elfelejtettem! Köszönöm a drukkokat, és hogy hétfőn gondoltban mindenki velem volt! Sokat segített! Köszönöm még 1x! Puszi érte Nektek! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Hibernia - ha a fölösleget bukja, akkor nem kell pótolni, de nálunk előfordul, h evés közben kezd csuklani és attól bukik. Olyankor ha abbahagyja a csuklást, pótoljuk. De olyankor ő jelzi is, hogy még kér - cuppog és a kezét nyalogatja.

Fürdetés - első pár nap sírt, de rájöttünk, hogy a 38 fokos víz az ideális neki, ezt szereti. Azóta nem sír, csak nézelődik. Viszont öltözni nagyon utál, olyankor mindig ordít, mintha bántanánk.

Ja és fürdetés előtt nem várjuk meg, hogy ébredjen, hogy éhes legyen. Amikor még félálomban van, akkor kezdünk neki, így max a legvégén sír, hogy éhes, bár azért is sír, hogy öltöztetjük, úgyhogy az utolsó pár percet sosem ússzuk meg sírás nélkül.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Ercsikati - örülök, hogy otthon vagytok és jól :-)

Amikor fájdalmas volt lehajolni, esküszöm minden kiesett a kezemből, már nagyon idegesített :D

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Sziasztok!

Hogy vannak ma a babák? Mert én elég sz@rul :? szerintem szegény bébiknek se tesz jót ez a fura idő.

Timi, mi van Torpillával? Várjuk a híreket!

Most megyek vissza aludni, ma szinte egész nap feküdtem. Küldöm nektek a plusz energiát, ok? Bár valahogy nem vagyok a toppon.
Holnap megyek ctg-re, nagyon remélem, hogy az utolsó lesz és utána szülök!!!

Ercsikati, majd várjuk a szüléstörténetet részletesen is! És még fotókat, ha van! Gratula, hogy Kendra ilyen ügyesen szopizik! Ha majd kiveszik a varratokat tuti jobb lesz már, addig kitartás!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Ercsikati,üdv újra itt,már hiányoztál a csapatból!!! :D
Örülök,hogy rendben vagytok és ,hogy Kendra ilyen jó kislány. :wink:

Nadina,szegényem,nem irigyellek,ebben a melegben még 2in1 vagytok,no de kitartás(könnyen jár a szám),holnap már lehet a kezedben lesz Gréta. :wink: :D Addig is pihizz sokat!!!

Csöpplány,lehet még korai ezt állítani,de én úgy látom,hogy Balázs szeme a Tiéd.Nem?A képek nagyon édesek!!! :D

Csigaby,a fürcsi nálunk detto,mint nálatok.Csak öltözni ne kéne. :roll:

Kérdés:
amikor ásit vagy kakil a babótok,beremeg a lába?

És csinál olyat,hogy "belenyúl" a szemébe?Frászt tudok kapni amikor csinálja.

Végül rólunk:2 hetesek vagyunk,2 napja nyomtunk 3280gr-ot,általában 70-et eszünk,de van,hogy 50-et,máskor 90-et.100 fölött már napja nem ettünk.Remélem ez nem gáz. :?

Kép

KépKép
mayday
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?