Sziasztok!!
Nagyon szépen köszönöm Nektek a gyors válaszokat a kérdésemre.
Azt gondoltam, hogy abban meg fognak oszlani a vélemények, hogy jó-e odavenni magunk közé (hát nem is nagyon lettem okosabb ebben a kérdésben - és azt is tudom, hogy ezt nekem, nekünk kell eldönteni), de az megnyugtató, hogy nálatok is vannak hasonló gondok. Jobb érzés tudni, hogy nem vagyunk ezzel egyedül, így valószínűleg nem valami komoly lelki gond áll a háttérben.
Ma mindenesetre nagyon szépen elaludt egyedül a kiságyában, amire bevallom azóta nem nagyon volt példa, hogy elkezdett ülni, állni.
Madaran: Igen én is úgy gondolom, hogy a cumikérdéssel nem lesz gond. Mondjuk Niki soha nem volt az a nagy cumis. Napközben, játék közben soha nem kellett, csak elalváshoz segített (ha éppen nem aludt be a hamiba).
Hmbori: Köszi a bíztatást, én is remélem, hogy rendeződni fog a dolog. Magunk miatt is, de legfőképpen a törpe miatt, hogy Ő nyugodtan aludjon újra.
Niki is szokott nyúlni a kanálért és a tányérért. Azt én nem engedem neki, hogy maszatoljon, de mondjuk én kezdetektől (amióta tányérból kanállal eszünk) mindig adtam a kezébe egy másik kanalat. Csak, hogy szokja. Azzal nem engedem az ételbe túrni, de mégis ügyesen próbálja a szájába tenni az üres kanalat két falat között. Én ezt jó gyakorlásnak tartom. Az, hogy melyik kezébe fogja, teljesen változó, de én ezzel még nem is foglalkozom. Majd kialakítja, hogy milyen kezes lesz, átszoktatni viszont biztos nem fogom.
Angelita: Kitartás a felújításhoz!
A foga most Nikinek sem jön szerintem, egyenlőre elég neki a nyolc.
Orew: Ahogy írod, " Zarus egesz ejjel porog, forog, kuszik, hasrafordul stb almaban... " - na ez Nikire is pont így jellemző.
Kíváncsi leszek mit mondanak majd a GEKKO-ban. Biztos minden rendben lesz és megnyugtatnak.
Bikmakk: Amit írtál a bartátotok gyerekkori "élményéről" az elgondolkodtató. Én is tartok attól, hogy nehogy egyszer valami hasonló "gondjával" hagyjam Nikit magára. Na nem szó szerint, csak hisztinek titulálva véletlenül.
Cumi: Írtam fentebb, hogy nálunk nem gond a cumi, szerintem Niki magától fogja teljesen elhagyni, így ebben nem tudok okos lenni.
Fogmosás nálunk is úgy megy mint ahogy Orew írta. Ua. fogkrémet vettünk, de én vettem a DM-ben egy kicsi fogkefét is. Az nekünk jobban bevált, mint a szilikonos. Miután én kicsit megsikálgattam a fogacskáit, utána odaadom neki, és ő is turkál vele egy kicsit a szájában. Élvezi nagyon. Öblíteni nem kell.
Nagykád: nálunk Apa fürdet, egyszerűen odakuporodik a fürdőkád mellé. Én nem mondom, hogy ez nagyon kényelmes lehet, de eddig még nem panaszkodott.
A sámli jó megoldásnak hangzik, lehet én is kipróbálom, ha egyszer mégis rám marad a fürdetés.
Húú, ez nagyon hosszú lett. Bepótoltam, hogy sokáig nem jöttem.
Szép estét és nyugodt éjszakát mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak!!