Baba, nálunk is nehézkes volt a sok CTG. Az volt a gond, hogy a párom nem tudott mindig szabit kivenni, azaz 2 naponta, 1 naponta, amikor mennem kellett. Azért kértem meg, hogy vigyen el, mert akkoriban nagy hó és jég volt és nem mertem autót vezetni már, járni is alig mertem a járdán, csak tyúklépésben mentem, nehogy elessek.
Eleinte hetente kellett menni, az még okés volt. De nekem mellette még a cukrom miatt is kellett kontrollra járnom (amit ellógtam néhányszor
). Ha eljutottam a kórházba, akkor biztos, hogy fél napot ott kellett lennem.
Na, a lényeg, hogy apa eleinte el tudott vinni, csak egy nap szabit mindig ki kellett vennie, mert elhozott és haza is kellett vinnie kocsival vidékre.
Aztán már nem engedték el a melóhelyéről ennyiszer és apuék segítettek ki. Náluk voltam több napig szülés előtt és csak hétvégére mentem haza a páromhoz. Egy ideig a szüleim vigyáztak rám. Ez hétköznap volt. Hétvégén pedig a párom volt velem, vitt a vizsgálatokra.
Emlékszem, hogy Karácsonykor és SZilveszterkor is CTG-n voltunk Pesten, ilyenkor legalább ingyen volt a parkolás az ünnepek miatt. De nem volt nyitva sem a ffi wc, sem a büfé, így a párommal jól kiszúrtak szegénykével.
Krisz, szívesen segítek abban, amiben van tapasztalatom. Csak nem biztos, hogy minden ember egyforma, tehát lehet, hogy neked mást adna a doki.
Szóval, rosszul fogalmaztam: a vége felé valójában azt jelenti, hogy egyfolytában fájt a hasam, később pedig még jobban. Eleinte átrendeződtek bent a dolgok, azért fájt mindenem. Már aszem 6. hónaptól kiírt a dokim, nem jártam dolgozni, mert annyira fájt a pocakom és keményedéseim voltak. De nem volt gáz, mivel zárt volt a méhszáj. Ő javasolta a betegállományt és a sok fekvést és a Mg-ot. Tényleg szépen ellazított.
Na, neked is zárt a méhszáj, akkor nincs semmi gond!!:)) A Mg jót fog tenni. Eleinte MagneB6-ot szedtem, egyre nagyobb adagban. (Jó étvágyat csinált.) Aztán már csak tiszta Mg-ot, 500 mg-osat. A Naturland-nek van ilyen tablettája a gyógyszertárban, 500 Ft aszem.
Nem volt Dorka mindig aktív, hol ilyen volt, hol olyan. Én is paráztam. Hidegfront idején nagyon rugdosott. Illetve kaja után is nagyon rugizott. Ha meg akartam nézni, hogy jól van-e, akkor ettem valami finomat és jött bentről a boldog talpalás:))
CTG előtt mindig ettem valamit, hogy aktív legyen. Egyszer nem ettem semmit, mert siettünk és aludt Dorka. Mondta a nővérke, hogy legközelebb egyek egy pár falatot, hogy mozogjon a baba.
Nagyon sokat aggódtam, mert pl. nagy melegben alig mozgott a baba. Leginkább este éreztem, akkor votl az aktív ideje, jó késő estig, 23 óráig nyomta.