Új privát üzeneted érkezett!

Jaj de jo hogy ennyit irtatok a keményedésröl,nekem ez eddig sötét folt volt. De most már tudom hogy nekem is volt már ilyen nem is egyszer. Nem tartottak csak pár másodpercig. De lehet hogy sokszor észre sem veszem. Ma hajnalban arra ébredtem hogy megfogtam a hasam és mintha egy téglát fognék, kiemelkedett belöle valoszinüleg a méhem, és kökemény volt. Aztán pisiltem és elmult. Azért majd mondom az orvosomnak ha megyek jövö héten.

Ja holnap veszek majd olyan betétet, ami ha szivárog a magzatviz akkor elszinezödik. Erröl most hallottam elöször, és örülök neki hogy ilyen van.

Uszni feltétlenül fogok járni a babával, már alig várom, pont most épitették ujjá az uszodát, ugyhogy minden vadi uj, és gyalogtávolságra van.

egy buta kérdés: mit jelent a nevetek alatt a + melletti szám. Az elsö gondolom hogy hány hetesek vagytok, de a második? Bocsi, de nem tudok rájönni. Kép

Eszter
eszter2004
 
 


Noémi!
Nem kaptál a védőnőtől egy baba-mama kalauz című kiskönyvet? Abban van szó a csecsemőmasszázsról, a jótékony hatásairól és az oktató védőnőkről egy lista telefonszámmal együtt, kerületenként.
Ha nincs meg neked szólj, szívesen leírom néhány szóban!! Amúgy mi egyidősek vagyunk, és a babánk is majdnem egyidős. Illetve én két időpontot kaptam, egyik helyen január 20, a másik helyen február 1. Hát majd ő eldönti, meddig jó neki ott bent.

Eszter, a szám: én most vagyok 23+1= 23 hetes + 1 napos

Üdv: Orbis
orbis
 
 


Szaisuztok!

Noémi! köszi az infot, még-még. Amúgy tényleg pihenöre fogtam, végül is már nagyterhes vagyokKép. Legalább van felmentésem!Kép Mert a levelek hullanak, a kert gyalázatosan néz ki, de hát ugye, én most nem teghetek semmitKép.
Pont azt akoarom, hogy összeírom a kérdéseimet. mert mindig úgy járok a dokinál, hogy amnnyit kell rá várni, hogy mire sorra kerülök, máér rohannék haza és nem kérdezek semmit. Mondjuk eddig szerencsére nem is volt mit.

Eszter az első szám a mbetöltött hetek száma, a második az aktuális hét hanyadik napja. Az hiszem így érthető.

Szaisztok
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 

 
 

Most hogy ilyen szépen leírtam a számok jelentését, rá is jöttem, hogy előbb elírtam, mert ma a 28. hetet kezedem Tehát:
Rékacs 27+0

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


hol lehet ilyen betétet kapni??
esztyx
 
 


Ja, saját képeim még nincsenek fönt, de a baba UH képeit feltettem IDE
orbis
 
 


Sziasztok mindenki!
Megint elég régen jártam erre, de ha egyszer nincs időmKép.
Képet lehet ide is tenni, ha a melléklet feltöltésére kattintottok, utánna a tallózásra és kikeresitek a képet amit fel akartok tenni, például igy:
Kép
Ő az én most 14hónapos BömbikémKép

Jó éjt mindenkinekKép
Brigi 25+4
bombomanyu
 
 


Sziasztok!

Jó régen jelentkeztem, most csak délutánonként ugrottam be pár órára a munkahelyemre az utolsó simításokra, nem akartam netezéssel tölteni az időt. De azért majd igyekszem itthonról is gyakrabban írni.

A házasélethez visszacsatolva: a rövidülő méhszáj miatt most nem lehet, de előtte sem voltunk nagyon aktívak. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy Párom szakács és éjjel 11-ig dolgozik (sajna gyakran hétvégén is), én meg ugye akkor már javában alszom, reggel meg amíg dolgozni jártam, még ő aludt. Másrészt nekem szinte az elejétől keményedett a pocim orgazmuskor és ettől picit beijedtem. Apa nagyon megértő, azt mondta, hogy ha életében csak kétszer-háromszor kell ilyen időszakot kibírnia, azt örömmel teszi. Én meg tudom, hogy így is lesz. Kép

Nekem a keményedéssel inkább az elején voltak problémáim, most max. napi egyszer szoktam érezni, bár én eddig meg voltam győződve, hogy Babuci nyomja ki a popóját vagy a buksiját,mert csak egy ekkora részen érzek keményedést (és kitüremkedést.)

Viszont tegnap beszéltem az orvos barátnőmmel, aki kicsit elgondolkodtatott a Pipolphennel kapcsolatban. Egy-két napja ugyanis Lili kevesebbet mozgott, mint eddig, kicsit aggódtam is miatta. Erre ő közölte, hogy ha nyugtatót szedek, akkor ezen ne csodálkozzak. Kép Lehet, hogy én vagyok hülye, de nem tudtam, hogy ez nyugtató! Én "jókislány" módjára szedegettem belőle napi egyet, ahogy a doktor bácsi felírta. Szóval a barátnőm azt javasolta, hogy ha eleget tudok pihenni egy nap, akkor nyugodtan kihagyhatom. Ezzel nem lebeszélni akarom azokat, akik szintén szedik, csak gondoltam, jó, ha tudjátok.

A bababörzére mi is szeretnénk kilátogatni, remélem, már a saját autónkkal, mert most éppen nagy autóvásárlásban vagyunk. Ma néztünk meg egy csodaszépet (persze kombi), szorítsatok, hogy minden összejöjjön és a srác ne adja el valaki másnak (merthogy ő pesti, mi meg fehérvári kereskedésen keresztül tudnánk megvenni.)

Képet én is szeretnék felrakni, holnap meg is kérem Apát, hogy fotózzon le minket.

Szép álmokat,
Katinka
katinka
 
 


Lányok! Találtam egy tuti jó oldalt! Szoptatásról, jó bőséges infó!! A szoptatós füzetet is nézzétek meg! Én már ki is másoltam mindent, majd végigrágom rajta magamat!

www.lll.hu
orbis
 
 


Én annyira irigylem aki november elejére van kiírva a táblicskuban...én is már úúúgy szeretném...!!!!!
esztyx
 
 


Esztyx, a betétet gyogyszertárban lehet kapni, és ma megyek érte, és majd megirom a nevét.

A számok magyarázatát köszönöm, igy most már minden világos! Kép

Megnéztem a neten a születés hete oldalt, és hát izé...elég bizarr dolgok is voltak ott mint pl vagina kiállitás. Volt már vki ilyenen? Hasznos rendezvény?

Ma lesz a szülöszoba! Én beallitom az ébresztöt rá, mert akkorra már tuti alszom majd.

Még irok késöbb!

Eszter2004
23+2 Kép
eszter2004
 
 


Brigi, Bömbi nagyon édes! Kép
eszter2004
 
 


ééén is szülni szeretnék mááár...
persze úgy hogy minden rendben legyen!!!
esztyx
 
 


Esztyx,

a tesztet ugy hivják hogy Al-Sense Kit. Ez három darab betét 3000 Ft-ért, és ugy müködik, hogy berakod, majd egy idö után kiveszed, berakod egy müanyag tokba, megszárad, és elszinezödik ha baj van. Drága, de megveszem.

Eszter
eszter2004
 
 


Hello!

És ez a betét biztos, hogy csak és kizárólag a magzatvízre sötétül el? Egyébként én folyton beparázok az ilyenektől, bármi is folyik, de azzal nyugtattam magam, hogy ha megreped a burok, úgyis feküdni kellKép, úgyhogy nem sokminden változna, bevarrni nem tudják.

Katinka!
A kórházban mindig Pipolphent adtak, ha zaklatott volt valaki. Általában két napig kiütött mindenkit, kivéve egy lánykát, aki nagyon sokat beszélt. Ő nagy bánatunkra másnap reggel úgy ébredt, mintha mi se történt volnaKép... Már akartam előbb is írni, hogy én még soha nem hallottam olyat, hogy méhlazítónak ezt adják, főleg egy egészet, az picit sok... Kérdezd meg inkább még egyszer a dokit, biztos-e a dologban. Nem lehet könnyű szakács férjjel, hogy ilyen későn jár haza! Én minden nap alig várom szegény lovagomat!Kép

ÉN IS szeretnék átugrani legalább egy hónapot, hogy már születhessünk! Orbis, én csak reménykedem, hogy 36. hét körül már lassan megszületik a babuci (az nekem dec. 19.), szeretnék felkelni, és az már neki is jó. Képzeljétek, egy csomószor álmodom, hogy sétálok, vagy futok pocakkal, meg boltokba megyek, irtó jó, aztán eszembe jut, hogy le kellene feküdnömKép...
Tegnap Péter (a férjem) elvitt egy két sarokra lévő CBAba társadalmi életet élni. Tök jó volt!Kép

apafej.hu, oldal az apukáknak! Édes!

Rékacs,

milyen öröm is ez a munkátlanságKép Jó, hogy van kertetek!

Noémi
25+4
vghnoémi
 
 


embereeek!
nem idevágó kérdés, de nagyon fontos:

HOGY KELL SÁRGABORSÓ FŐZELÉKET CSINÁLNI????

nagyon megkívántam, este be is áztattam, és nem találok itt szakácskönyvet! neten sem....
köszi,
bagzerka

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


SZia Bagzerka!
Én nem szoktam beáztatni. Simán felteszed sós, vegetás vízben fQzni, majd miután megpuhulut, akkor csinálsz rá fokhagymás rántást és szerintm kész is.
Vackor
vackor
 
 


KÖÖÖÖÖÖSSSSSZZZZZÍÍÍÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép Kép Kép
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Bagzerka, e-mail megy Kép

kikocska
 
 


köszönömköszönöm mindenkinek!!! Kép
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!

Látom, jó nagy volt a sürgés-forgás itt tegnapKép Alig győztem visszaolvasni. Tegnap a barátnőmnél voltam. Odafelé tömegközlekedve Gergővel súlyosbítva, visszafelé szerencsére eljött értünk apa. Meg is mondtam neki, hogy szülésig ez volt az utolsó utam Gergővel Pestre. Estére teljesen lefáradtam, semmihez nem volt erőm.

Házasélet: Én is azt hallottam, hogy ilyenkor nő az ember lányának a vágya, de sajna sem az előző terhességnél, sem most nem tapasztalomKép Mindenkinél másképpen van. Én sem tudok semmiféle korlátozásról, ha minden rendben van. Amúgy meg előttem már mindent leírtatokKép

Keményedés: Előző terhességnél a 40 hét alatt mindössze kétszer éreztem, most kicsit többször, de napi 1-2-nél nincs több. Én úgy tudom, hogyha csak biz. helyen érzed, és nem az egész méhed ugrik össze, az nem keményedés, csak a baba helyezkedik. Úgyhogy amit te érzel, KatinkaKépaz szerintem inkább ezKép

BagzerkaKép
Sárgaborsót én is úgy szoktam csinálni, ahogy Vackor írta. Az eredményről majd számolj beKép

Pusssz
Tüni
tüni
 
 


Ja, Orbis,
ha felhívom a körzetemben megadott védőnőt masszázs ügyben, akkor mi történik? Úgy értem, elirányít valahova, vagy ő megtanítja? Vagy te se tudod? Igen, megvan az a kis könyv nekem is.

Tettem képet magunkról, baba pocakban, akkor 20 hetes volt. Csináltunk pocak képet is, de az még a gépen van. És már rövid a hajam. Levágta a kórházban egy szobatársam, aki fodrász voltKép

Noémi
vghnoémi
 
 


Noémi
Hát a könyv azt írja, hogy babamasszázst oktató védőnők telefonszáma, úgyhogy szerintem ők tartják, de ez nem tuti, még én sem hívtam fel. Van még rá idő, hisz úgyis majd csak a babucival lehet menni, ő a "próbaalany" is Kép

Ti sokszor vagytok kívánósak? Nekem kimaradnak az ilyenek, én rosszul se voltam. (na jó egyszer, de az a cukros víztől volt a vércukor vizsgálaton)
Kívánós csak egyszer-egyszer voltam, azért egy emlékezetes eset van:
Valami reklám hatására baromira megkívántam egy kis felvágottat. Ezt életem párjával is közöltem, aki elképedt arccal rámnézett, várt egy kicsit majd megkérdezte:
-Tudod miért nincs itthon felvágott?? Tudod? AZÉRT MERT TE UTÁLOD!!!!
(ÉS EZ TÉNYLEG ÍGY VAN Kép)

Orbis
orbis
 
 


Noémi! NAgyon helyesek vagytok a képen.

Orbis! Én az elején abált szalonnát kívántam. Hozzá tertozik, hogy nem nagyon eszek húst, disznót meg szinte soha. De arany családom vett. Vett a pasim is meg az anyukám is meg a kisunokatesóm is. Így mindenütt azt ettem egy ideig, hát már nem kívánom!Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Noémi!
nagyon helyesek vagytok! Kép

én nem szoktam kívánós lenni, szóval olyan még sosem volt hogy egy dolgot iszonyatosan kívántam volna. olyan van hogy éhes vagyok, és mikor átfut az agyamon mit ennék, valamire beindulok, de ha az nem jön össze, nem dől össze a világ, lényeg hogy ehessek amikor kívánom, és annyit amennyit kívánok!! Kép -jó sokat....
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Orbis hogy hogy már volt vércukor vizsgálatod? Mi pont egyidösek vagyunk és nekem még nem volt!

Ma este probalom ki a magzatvizes betétet, majd beszámolok rola.

Én sem voltam rosszul soha, és ugyanolyan kivános vagyok mint világ életemben. Kép Most már probalom magam tudatosan visszafogni. Eddig 8 kilot hiztam....

Sziasztok!
Eszter2004
23+2
eszter2004
 
 


Eszter
Hát nem tudom, a Margit kórházban van egy a 16. héten, aztán egy a 26.-on. Később már csak akkor, ha ezek nem stimmelnek.

Orbis
23+2 Kép
orbis
 
 


Eszter!
az én dokim a 24. hétre tette a vércukor vizsgálatot, hát az pontosan jövő hét kedd lesz.... már izgulok, egy vérvétel még ok, valahogy kibírom, de kettő??? és ha szétmegy a vénám? a másik karomon nem fog találni eret....
jaj!!!
különben is, úgy tudom két módja van ennek, egy "humánus", amikor éhgyomorra ébredsz, eszel a megadott időben egy zsömlét meg egy joghurtot (mondjuk nemtom ebben hol a nagy cukor mennyiség??!), bemész, és azt a vércukor szintet mérik, és kész.
van a "szemetebb" (de szerintem ez biztosabb eredményt adhat) amikor bemész reggel, vesznek vért, kapsz cukros löttyöt, és két órát ott kell ülnöd!! mert nyugodt kell hogy maradj! hát, majd viszek könyvet. ja, és persze befejezésül még egy remek vérvétel!!! hurrrá

szóval én kedd reggel megyek, a baross utcai laborba, esetleg nincs másnak is odatartozása? legalább kártyázhatnánk.....

bagzer
23+4

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


ja! úgy néz ki ma pont nem fogom tudni megnézni a szülőszobát (még nem hoztuk át a tv-t, a videó meg rossz, felvenni sem tudjuk).....pedig úgy készültem rá...Kép

ki tudja, milyen gyakran lesz? mikor lesz legközelebb?
begz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


hehe, begz, ez jó lett....
már a saját nevét setudja...........
üdv,
bagzerka, bagz, eszter, stb, nem begz....

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


A vércukorvizsgálathoz vigyetek magatokkal citromot, be lehet csepegtetni a cukros löttybe, és limonádé lesz belőle.Kép

Kívánós csak néha vagyok, szerintem akkor, mikoréppen nő a baba. De nekem se tragikus, csak a pocakomra hízok, eddig 6 kg-t. Az nem sok.

Kösz az infókat, igazad van, Orbis , nem tudom, miért gondoltam, hogy előtte meg lehet tanulniKép. Én nem kívánós vagyok, meg rosszul se voltam, hanem feledékeny lettem, és leépült minden agyi kapacitásom. A kisfiunk lehet, hogy hamar túlnő majd rajtamKép...

Puszi,
Noémi
vghnoémi
 
 


Esztyx: Hidd el, már én is nagyon szeretnék szülni, ráadásul november elejére vagyok kiírva, de ooooooolyan piszok messzinek tünik még! Kép Egyre türelmetlenebb vagyok, mivel egy kicsit soxor érzem keménynek a pocakom. Amúgy meg azon drukkolok, hogy még kb. 3 hetet (ugy okt. utolsó, nov. első napjai) húzzon ki a Babánk! Azért csak ott van a legjobb helyen, igaz?
Ezektől függetlenül jól vagyok, csak hát lassan telik az idő.

A Szülőszobát már én is nagyon várom, nekem nem ijesztőek, hanem inkább meghatóak ezek a történetek!

Kivánósság: érdekes, nekem sem volt még olyanom, hogy: de most azonnal ennék ezt, vagy azt. Illetve a hét elején ráéheztem egy kis pilóta kekszre Kép, de ha most (36. hét) kezdem a kivánást, abból már nem lehet nagy zür!

Marica
Ha megszülök, igérem beszámolok róla, feltéve ha érdekel Benneteket. Kép
marica69
 
 


Noémi!!
Nagyonnagyon édik vagytok a képen!KépKép

-betét-miért is kell:?mármint volt valami
probléma v. mi?meg még 23 hetesen miért is folyna??nem értem pontosan, de ha valamiért
jó, akkor én is szeretnék ilyet, de írjátok
meg, mire is jó!

-cukorvizsgálat-nekem a 27!héten csinálták..szóval sose késő, minden oks volt
a löttytől kb.majdnem hánytam, de nem volt olyan gáz...meg ennek az eredményét gyorsan meg lehet tudni ezért nem olyan stresszes, mint mondjuk az afp...Kép
-egyébként az én védőnénimről kiderült, hogy ő is kismama...ami persze öröm, csakhát mi lesz velünk, mármint kapunk másvalakit, csakhát vele már kialakult egy kapcsolat, meg ismer minket, meg...szóval ez nem túl jó...
-olvastátok,h a szülőszobát cenzúrázták, ezt a hülyeséget!!Ezt én nem értem!!!
esztyx
 
 


Marica!
engem érdelelne a szülés-beszámolód!!

-épp elkészítettem életem első répatortáját! segítség!!! olyan finom lett! és tök könnyű!
-úgyhogy ha nem jelentkezem a napokban, tuti túladagoltam magam tortával Kép

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


sziasztok
Bagzerka
A tv2 msorait meg tudod utólag is nézni a tv2.hu-n! ratula a répatortához! Receptet feldobod?

Marica
Egyetértek! ÉN is türelmetlen vagyok, de még semmiképp se bújjon ki!!!!! Kép
bringa
bringa
 
 


Sziasztok!

Noémi!Aranyosak vagytok a képen! És mi is imádunk fondüzni! Kép

Ma volt az utolsó (fél) munkanapom! Mostantól csakis a babavárásra koncentrálok! És jön az édes semmittevés! Kép Csak az a kár, hogy Apa alig lesz itthon velünk... Kép

Erről jut eszembe: beszél esetleg valaki olaszul? Tegnap az egyik olasz kollégámtól egy gyönyörű kifejezést hallottam a várandósságra: "dolce attesa" azaz édes várakozás. Annyira találó, nem?

A vércukor vizsgálatra hozzám eljött a védőnő, éhgyomorra megbökte az ujjam, meg kellett ennem egy zsemlét 2 deci tejjel és két óra múlva újra megbökött. Így egész kibírható volt. És azt mondta, hogy a következő is így lesz. Esetleg lobbizzatok ti is a védőnőknél. Kép

Én alapban is kívánós vagyok, de az utóbbi két hónapban állandóan édeset ennék. Ezt próbálom gyümölccsel fedezni, de aztán jönnek a lekváros, mézes kenyerek. Meg a tejbepapi, amit előtte kb. 10 évig nem is ettem, most meg szinte minden második este. (Azért kicsit félek is mostani vércukor eredménytől.) Ma meg hazafelé a buszon savanyú káposztát kívántam, de annyira nem volt kedvem bemenni a boltba, hogy átállítottam magam valami másra. Még jó, hogy ez működik.

Tettem fel képet, Katinka albuma címmel. Az egyik ma reggel készült rólam, a másik kb. két hete Apával és a barátaink kislányával. Aztán az én Drágám galádul lefényképezett kajálás közben is, szerinte az az igazi énem, de az a kép nem publikus Kép

Katinka
katinka
 
 


Bringa
köszi, nem tudtam ezt a tv-s dolgot! de jó, már egészen elszontyolodtam emiatt!

itt a répatorta recept (amerikai, így a mennyiségeket is úgy írom-könnyű lesz!)
2 bögre cukor -én egyet tettem...
2 bögre liszt -én finomat használtam
1 kiskanál só
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál szódabikarbóna
1 1/2 bögre olaj
4 tojás
3 bögre reszelt répa
1 bögre tört dió

tetejére: 2 tubus sima camping sajtkrém, bekeverve porcukorral, ízlés szerint édesítsd amíg kell.

szóóóval: melegítsd elő a sütőt, vajazz ki egy formát.
-keverd össze a: cukrot, lisztet, fahéjat, szódabikarbónát, olajat.
-utána aszongya egyenként mixeld bele a tojásokat -én, mivel nincsen most habverőnk, tálban összeütöttem az összeset, és úgy kevertem bele-
-ezután add hozzá a répát meg a diót

öntsd a formába, és közepes lángon úgy 45 perc alatt elkészül, de ellenőrizd azért..

én a krémet a tetejére forrón tettem, a felét, aztán kihűlve a másik felét

edd meg!

bagz-mától mestercukrászKép

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Én tudtam előre, hogy cukros vizet kell innom, mert adtak egy receptet, ki kellett váltanom 75 g szőlőcukrot. Nem valami kíméletes módszer, ráadásul citromlét se vittem, úgyhogy nem sikerült benntartani. Szóltam a nővérkének, és a meg-nem-lepődéséből arra következtettem, hogy mindennapos eset lehet. Már előre tartok a következőtől, ráadásul most itthon kell meginnom és úgy kell végigutazni a városon.

Néztétek a szülőszobát?? Én bőgtem. Kép (apa meg durmolt, pedig ő is akarta nézni, de nem bírt ébren maradni) Kép De én is ilyen szülést szeretnék. Legalábbis ez most nem nézett ki vészesnek. Amúgy nekem állandóan vesemedence-gyulladásom volt egy időben, úgyhogy apuci már tapasztalt, szállított már "fájásokkal" kórházba vasárnap éjszaka, és azt mondta a doki, hogy ha azokon túlvagyok, nem kell semmitől tartanom. Hát nem tudom. Azért én nem merek ebben bízni.

Na most elköszönök a hétvégére, mindenkinek jó pocakosodást, sok pihit és kellemes rugdosásokat kívánok!!

Flo!!!!
Neked pedig sok boldogságot (és kitartást) a nagy napra (meg persze utána is) majd tegyél fel képeket!! Én is fogok.

Pusz: Orbis
orbis
 
 


sziasztok Kismamik!

Szeretném megkérdezni, hogy tudjátok-e hogy mikor lesz szülésfelkészítő tanfolyam a (SOTE vagy MÁV-ban), és kismamtanfolyam mikor szokott lenni. Én nem ezekben a kórházakban fogok szülni, csak a munkahelyhez ezek vannak viszonylag jó elérhető távolságra.
Nagyon köszönöm
Üdv:Sueda
(15+4)
sueda
 
 


Sziasztok:-)
Szeretném megkérdezni,hogy volt e már valakinek itt olyan, mint most nekem.... kb másfél órája folyamatosan görcsöl az alhas tájékán,olyasmi mint amikor régen a mestruációs görcsök kezdődtek. Nem tud véletlenül valaki valamit erről?

Üdv:Edwig 28+4
Vendég
 


Nekem a múltkor nagyon görcsölt, egy fél óráig...kb. mintha szültem volna, apácska meg is ilyedt...szegényKépén is beparáztam, most mi lesz...aztán elmúlt, szerencséreKépKép

Marcia!
Szerintem egyértelmű, h mindenki várja a szülésbeszámolódat!!TE leszel az első közülünk, úgyhogy hajrá!Meg egyébként is, szerintem bárkivel bármi történik, azt mesélje el nekünk itt, mert mi is szeretnénk hallani!

szülőszoba-szerintem is elég tűrhető szülésnek tűnt ami volt, bár azért kicsit így is ááááááá....
meg édik voltak a babucik, akik már nagyobbak lettek...
apucival meg egy kicsit összevesztem, mert olvastam neki egy részt, valami könyvből, h hát lehet, h a baba feje megnyomódik a szülőcsatornában és egy kicsit megnyúlik, vagy ilyesmi...mire,ő h az ő gyerekének nem lesz nyomott a feje, és miért olvasok mindig ilyen hülyeségeket...és egyébként is. ...pedig én csak annyit akartam,akarok, hogy ne egy puttóra számítson, sunk, hanem egy igazi kis emberre, annak minden hozzátartozójával...Ti hogy vagytok ezzel?És miért baj az, ha olyan?Majd egy pár hét múlva szépen mindene kisimúl!
esztyx
 
 


Esztyx Kép

Az én férjem is ilyen Kép Folyton kérdezgette, hogy miért ilyen a feje? Milyen a bőre?? És hogy márpedig az ő fiának nem ilyen lesz. szerintem olyan kép él minden apukában, hogy hipp-hopp kibújik egy rózsaszín, tiszta, mosolygó bébi, aki először az apukájára néz Kép
Próbálom én is mondani neki,hogy azért ne ilyenre számítson, dehát hajthatatlan Kép

Üdv. cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!
Ahogy elnézem lemaradtam rendesen egy csomó mindenrôl, de nem volt jó az internet.
Én november közepén szülök és már eléggé félek, nem félek, várom, boldog vagyok, szomorú vagyok, a párom szegény már nem igazán ért. Ez nem meglepô, hiszen én is össze vagyok zavarodva és nem értem, hogy mik ezek a hangulatváltozások tudom, hogy normális dolog, de megélni azért nem ilyen egyszeru˝.
Most vagyok a 35. hét elején és azon gondolkozom, hogy lelakatolom a hu˝tôt, iszonyatos az étvágyam, eddig 14 kg-ot híztam és jó lenne itt megállni.
A szülôszobát mi is néztük a párommal, jókat bôgtem rajta, én attól félek, hogy szét fogok "esni" és elvesztem az önuralmamat és kiabálni, üvôlteni fogok. Pedig annyira, de annyira szeretném ezt elkerülni........

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


sziasztok!
én (családi tapasztalat alapján) úgy tudom hogy a fejforma már órák után kikerekül.... de biztos vannak itt nagyobb tapasztalattal rendelkezőkKép

hogy álltok köldökileg????? nekem épp eltűnőben van!! már csak úgy fél centi, vagy talán már annyi sincs mélységileg, nagyon furi!!!

bagzer
23+5

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Bagzerka!

Az a kedd amelyiken a(I-es Női klinika)Baross utcai laborba leszel vc profil vizsg.-on 10.12.-e ??
Ha igen én is ott fogok csücsülni, méghozzá szintén vc profil vizsgálaton. Akár randizhatunk is?!

Timi(27+2)
fabrika
 
 


Fabrika!
asszem rosszul emlékeztem, de utánanéztem és 13. szerdára van időpontom! sssaaaaajjjjjnaaaaaKép
pedig tök jó lett volna!!!!
egyébként te voltál már ilyenen? ez vérvétel vagy ujj szúrás lesz?????

és a nőgyógyászod is a klinikán van? ki az, ha megkérdezhetem? én a bálegához járok.

Edwig, tényleg, találtál másik orvost magadnak??

bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!!!

Gyorsan elolvastam a heti történéseket, vagyok én is csak fekszem így nem igazán tudok netezni.
Marica holnap bevonul a kórházba a friss kismamák topicba írta, tehát bármikor várható a baba érkezése.

Katinka, nekem C2001 már 1 hónapja, szigorú fekvés és 3*2 MagneB6, állítólag nem halálos a dolog de ezzel megelőzhető a koraszülés. Tehát tényleg pihenni kell.

Esztyx, az uh méretek eltérő heteket mutathatnak, nálunk is így van, a doki szerint a lábszárcsont adja a legpontosabb adatot, tehát ahhoz érdemes igazodni.

Házasélet, hát igen szörnyű nélküle, már csak az álmaimban élhetek én is, s még kb 2és fél hónapig tuti semmi. Mondtam a páromnak ez lesz a karácsonyi ajándékunk.

A héten voltam uh-n kétszer is, ugyanis 3 héttel nagyobb a baba az uh szerint. Most a 33 héten 3000gr-nál tartunk. Kórházban láttam egy újszülött ikerpárt, kislány 2600gr, kisfiú 2300gr-al született, nagyon édik voltak, s persze egyből az én kis babócám jutott az eszembe, hogy ő már 3000gr, hogy fér el szegényke benn.
A dokim szerint nincs sok esélyem, hogy nov 20ig kitartok, előre hozzuk az NST és egyéb vizsgálatokat. Szóval okt 20 után elvileg bármikor szülhetek, az még 2 hét!!!!!!!
Kezdek igencsak parázni.

Cukroslötty, tényleg jó a citromlé hozzá, 3/4 ig egész iható volt. Állítólag azért jobb mert garantált a szénhidrát tartalom míg a zsemlék manapság nem igazán tartalmaznak annyit amennyit kéne.

Kellemes hétvégét
Márti 33+6
márti05
 
 


Sziasztok!

Olyan jó olvasgatni Benneteket!
Jövő héttől én sem dolgozom már és megpróbálok teljesen a babómra koncentrálni. Pedig még van idő dec.10-ig!Még mindig ott tartunk, hogy elég nagy baba elé nézünk. Én legutóbb 19 hetesen voltam 4dUH-on és most szeretnék megint. Szerintetek van értelme így 31-32 hetesen elmenni?Olyan borzasztóan kíváncsi vagyok RÁ!!!Én még az arcocskáját nem igen láttam
Néztem a szülőszobát és be kell vallanom, hogy azért tartok a szüléstől. Az én édes Párom nem igazán bírja az "ilyesmit" nem is valószínű, hogy apás szülés lesz. De nem is eröltetném soha. Szóval félek a kiszolgáltattotságtól, meg hasonlóktól. És olyan gyorsan telik az idő.Még nem rég tudta meg ,hogy babát várunk és ma meg közölte a dokim, hogy mostantól a találkozásainkat a szülőszobán ejtjük meg. Ismerkedni kell a hellyel.
Ja! És még mindig nem döntöttük el a picink nevét!!!Ez gáz nem?
Puszi Nektek!
smille
 
 


Sziasztok!

Végig olvasva a hozzászólásokat a következőket szólnám hozzá:

Cukorvizsgálat: jo hogy ennyien irtatok rola, most már látom mi vár rám. Hétfőn megyek az orvoshoz legközelebb, akkor leszek 24 hetes, tehát gondolom akkor majd már mondani fogja mikor kell mennem. Nekem még eddig nem volt. Vért is csak kétszer vettek eddig tölem, a legelején, és az AFP-hez. Más vizsgálatom nem is volt.

Szülöszoba: természetesen már a Fábry show elején elaludtam, de gondosan beallitottam a vekkert, igy fel tudtam ébredni és megnézni a müsort. Tetszett hogy az elözö adas anyukái nagyon karcsuak lettek. Kép A szülés nekem is tetszett, föleg az a maszk dolog. Szerintem jo szülés volt, hasonlot kivannék magamnak is. Kép De erre a fájdalomra szerintem nem lehet felkészülni. Csak legyen bennünk elég erő.

Betét: Esztyx, tudod irtam hogy vettem olyan betétet, ami elszineződik ha esetleg magzatviz szivárogna. Észrevettem hogy a pici folyás mellett van egy másik átlátszo folyadék is , és természetesen megijedtem, de a teszt negativ lett, igy az biztos csak vizelet volt, mert mint megtudtam normális az, hogy van egy kis vizeletszivárgás. Kép

Marica, természetesen irj a szülésröl! Minden érdekel bennünket! Jo és rossz tapasztalat egyaránt. Kép

Sueda, én a MÁV elöadás idöpontját tudom neked mondani. Én jövö héten megyek elöször. Szoval annyit tudok hogy minden honap második szerdáján 18 orátol van elöadás. Hogy mi a témaja azt nem tudom, de szivesen beszámolok majd neked rola.

Edwig, remélem azota már megszünt a görcsölés. Nekem gyakran van menstruácios fájdalmam, de max 1-2 percig tartanak. Ha rákérdezel a dokinál biztos azt fogja mondani, hogy hát tudja ez egy más-állapot. Kép

Bagzer, az én köldököm már majdnem sima. Kép

Smille, én 20 hetesen voltam 4D-n, és a vége fele, 30 hét után tervezek még egyet. Csak azért, hogy lássam a pofiját. Tulajdonképpen ennek csak pszichikai jelentősége van.

Huh, itt a vége. Egyébként jol vagyok, és már várom hogy végre lásson a doki, és megnyugtasson hogy minden ok. Az olyan jo....

Puszi mindenkinek,

Eszter
23+4
eszter2004
 
 


Bagzerka!

Én is nagyon sajnálom!!!! Végre valaki aki a klinikán fog szülni?
Voltam már ilyen vérvételen a kisfiammal annó, akkor rendes vérvétel volt. Vigasz: szerintem teljesen kibirható a dolog csak a 2 óra uncsi.

Dokim Dr. Bőze Tamás, szülésznőm pedig a barátnőm (így könnyű!!). Kisfiam is itt született, nagyon pozitív élmény volt.

Timi 27+3
fabrika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?