Sziasztok Lányok!
Kicsit eltűntem. Elfelejtettem írni, hogy két napra kommunikációs tréningre ment az osztályunk a Balcsira, így nem tudtam jönni. Sokat tanultam, és nagyon hasznos tréning volt. Sajnos, a tréningek nagy többsége nem ér semmit, nem tudja az ember hasznosítani és beépíteni a tudását a hétköznapokba. De ez a mostani nem ilyen volt. Segített megérteni, hogy az általam nem kedvelt, irritatív emberek sem rossz emberek, hanem más tulajdonságok jellemzik őket, ami számomra érthetetlen, és esetleg bunkóságnak tűnik, holott egyszerűen csak arról van szó, hogy két különböző "nyelven" kommunikálunk, elbeszélünk egymás mellett. Abban is sokat segített, hogy megértsem a férjem olyan tulajdonságait, amik eddig baromira zavartak, és a legtöbb konfliktust szülték közöttünk. A tréninget abban is segítséget kaptunk, hogy megtanuljuk megérteni és kezelni az ellentétes tulajdonságokat. Szeretném beépíteni az életembe ezeket az értékeket.
A bölcsivel kapcsolatos vitához is csupán annyit szeretnék hozzáfűzni (bár úgy látom, hogy a téma már elcsendesedett), hogy nem lehet valóban sablont húzni semmire. Lehet, hogy Panni férje bírja a három melóhelyet, mert olyan felépítésű, és így el tudja tartani a családját, de azt is meg kell érteni, hogy van olyan ember, aki fizikailag, vagy szellemileg nem képes erre, mert más típus. De van olyan nő is, aki gyengébb fizikumú, nincs szülői segítsége, ezért belekényszerül olyan helyzetbe, amit nem szívesen csinál. Itt tényleg az a lényeg, hogy az ember megpróbálja megérteni a másik helyzetét is, és ne a saját helyzetéből vizsgálja a másikat. Zárja ki magát a szituból, és legyen egy pillanatra kívülálló.
Ezt a hozzáállást próbálom már egy ideje gyakorolni, és ez a mostani tréning is csak megerősített benne.
Szerintem itt ebben a fórumban mindannyian nagyon szeretjük a gyerekeinket, és a legjobbat akarjuk nekik. Amikor bizonytalanok vagyunk (mert ilyen is van), akkor muszáj a saját bőrünkön kísérletezni, mert a sablon formákba nem mindig tudjuk beleilleszteni a gyerekünket. Akkor meg nem marad más, csak a kipróbálás, ahonnan mindig van előre vagy visszaút. Szerintem most Moti is azt tette. Nem tudta hogy mivel tesz a legjobbat a gyerekének, próbálkozott, nem jött be, és irányt vált. És ez így van jól
Bocsi, ha túl hivatalos voltam, de most még annyira bennem, amit az elmúlt két napban hallottam, és még ide illő is volt.
Egyébként nagyon jó Danyuka felajánlása a 8000 m2-es telekkel. Biztos jó kis csoport verbúválódna össze a topik babáiból
Annamari!
Bocsika, hogy tegnap nem írtam vissza
de nagyon feszített volt a tempó. A szünetekben is mindig akadt valami adminisztratív feladat, és a teljes program este 10-ig tartott, mert a tréning után még egy közös program is volt.
Gratulálok a lánykához!!! Teljesült a szíved vágya
Sucer!
Jó hogy jöttél, de nagyon vigyázz magadra, mert ez nem vicc. Remélem, kideríti a doki, hogy mitől barnázól. Bízom benne, hogy nem jársz már be dolgozni. Mondjuk, a keményedés önmagában még nem feltétlenül rossz. Én a 18-20. héttől keményedtem Szilárddal. Szedtem rá magnéziumot.
Panndi!
Ismerem az ürességet, amit most érzel. Pár napig még ilyen erőteljes lesz, aztán idővel el kezd távolodni az érzés. Valamivel foglald le magad, amit nagyon szeretsz csinálni. Inkább fizikai dologgal, hogy gyorsabban teljen az idő. Kitartás!!!! Én veled vagyok!!!
Én jól vagyok, kicsit elfáradtam az elmúlt két napban, mert nagyon feszített volt a program, ráadásul én vezettem le a Balcsira, vittem 3 kolléganőt, és ma hazafele is. Még anyuéknál vagyok, várom, hogy hozzák a fiamat, és indulhassunk végre haza. Elvitték cirkuszba, ami 5-ig tart. Most van először ilyen előadás jellegű dolgon. Remélem, tetszik neki
Jók legyetek, holnap jövök ismét!