Új privát üzeneted érkezett!

Nem akartam vitát kelteni!
Én valószínűleg azért utálom a bölcsit, mert ha tavaly nem vetélek mi nem nagyon jártunk volna oda. Tavalyi évben sajnos csak egy gondozó néni volt 12 gyerekre. Ez van sajnos Kőbányán, magán bölcsire havi 80 ezerért sajnos nincs pénzünk.
2-3 éves kor között a gyerek után 84 nap táppénz jár, mi elhasználtuk. Most csak (3-4 éves kor között) 42 nap, ebből kb 3 napom van, és még van fél évünk.
Sajnos nálunk nagyon bejött a doktor nénink jóslata. Szőke, kékszemű, világos bőrű gyerek, sokat betegeskedik. Meg se gyógyul kezdjük előröl. Gergőnek kellett volna az az 1 év erősödni.

A házunkban sok a kisgyerekes. 2 anyuka vitte csak bölcsibe a gyerekét ha itthon volt, az egyik még az ebédet is hozatta. Én meg ha itt voltak a nagyszülők, akkor munka után este 10-ig főztem. Úgy hogy reggel 6-kor már bent voltam, délután meg a gyereket vittem levegőzni, mert az anyósom vagy az apósom közölte, hogy unják az unokájukat.
Én még rendelni se tudok kaját, mert a Gergő kipattogzik tőle. Ez van…

Még egyszer BOCSÁNAT. Senkit nem akartam megbántani, és persze itt mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének.
franci
 
 


Panni!
De örülök, hogy jelentkeztél!!!!!!!!!!!!!!!és, hogy jól vagy a körülményekhez képest. Nagyon igazad van, nem szabad azon rágódni, hogy most hol is tartanál a terhességbe, nagyon tisztellek, hogy ilyen könnyen veszed az akadályokat.
Meglátod negyedikre meg lesz az a kislány!!!!!

Maryka!
Sajnálom a negát, de amíg nincs piri, addig van REMÉNY!!!!!!

Linus!
Nálatok meztelenül teszik a vízbe?? :roll: :roll: :roll: nagyon szép Tuli.

Szilvi!
Szerintem a szürke felsős Linus.
Köszi a gratut. :lol: :lol: :lol:
Meglátod, hamarosan élvezni fogja Marcit az ovit.

Angie!
:?: :?: :?: :?: :?: :?: én küldtem az sms-t. :lol: :lol: :lol: :lol: ma sincs főnök, s lógsz ma is???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Danyu!
Nagyon helyesek a gyerekek!!!! Nekem az utolsó tetszik, a puszis. :D :D :D :D :D :D :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 

 
 

Linus,

Tuli gyönyörű még mindig!!!!nem is tudtam, hogy most volt a keresztelő!nekünk jövő vasárnap lesz.

Maryka,
elmentetek végül?legközelebb mehetünk együtt is! :D
Boldi sajnos a héten még nem mehet gyerekek közé, de remélem, hamarosan meggyógyul.most a pociját fájlalja szegénykém.olyan kis elesett ilyenkor.pedig nem is sűrűn beteg.nem is voltunk sehol, nem tudom szegény hol szedte össze.idefújta a szél biztos. :D

Annamari, gratula a kislányhoz!!!!!nálunk egyébként is ritka, int a fehér holló!

Panndi,
nagyon sokat gondoltam ma RÁd.remélem, rendben ment minden!!!!sok sok erőt kívánok továbbra is!!!!

KépKépKépKép
moti
 
 


Sziasztok!

Bölcsi témához nem tudok és nem is akarok hozzászólni, mert én nem fogom beadni, de tény, hogy látom a kislányomon, hogy unatkozik velem, kellene neki a gyerektársaság, amit én sajnos nem tudok neki biztosítani, itt az utcában a legkisebb gyerek is majdnem 3 éves. Nem tudom, mi lesz, ha megszületik a kistesó, kicsit tartok is az új helyzettől. :roll:

Panny, örülök, hogy jöttél! Ne foglalkozz senki "jóakaróval", igenis lesz még egy egészséges babátok! :wink:

Annamari, hatalmas gratula, nagyon örülök! :D

Linus, Tuli gyönyörű!

Moti, Boldinak gyógypuszik!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Igazából "klassz"hogy az ember leírja a véleményét és tekintélyes szakemberek véleményét(pl.Ranchburg Jenő..bocsi lehet nem jól írtam)és lehurrogjátok... :oops: ..azért mert valakinek más a véleménye ti azt már bántásnak veszitek....én egyátalán nem bántottam meg senkit azzal hogy megírtam a témáról a véleményem amit most ebben a pillanatban is tartok!!

És ha jól olvastátok direkt írtam hogy különbség van az állami és a magán között...de most is azt tartom8talán van már egy kis tapasztalatom is)hogy egy gyereknek 3 éves koráig az anyja társasága a legfontosabb...vele akar játszani,aludni,enni...mindent!!
Azt teljesen alá tudom támasztani hogy szeretnek a játszóházba játszani és sírnak ha el kell jönni...ez velünk is így van.....persze hogy tetzsik nekik amíg anya ott van a láthatáron :wink:

Egy ekkora gyereknek nincs olyan h unja az anyját és tőle távol érezné jól magát.

Persze vannak kívételek,de én arról írtam amit ismétlen komoly,űáltalam tekintélyes szakemberektől olvastam és természetesena saját tapasztalatomból.

És nagyon felháborít ha egy anyuka aki amúgyis otthon van a kisebb babával beadja a nagyobbat állami bölcsibe(NEM ITT HÁBORÍT FEL,MERT ITT SENKI NEM CSINÁL ILYET,NEHOGY VALAKI MAGÁRA VEGYE)...de sajnos sok ilyen van mert manapság már olyan megszokott lett sajna a bölcsi azoknál is akiknél nem muszáj...és megint az állami bölcsire gondolok.Nekem is vannak élő példáim..nem egy ismerősöm van aki beadta állami bölcsibe a gyereket és a gyerek megzakkant szó szerint.

Egyébkén a nővéremnek van egy családi napközije ahova Olika is jár heti két nap...persze csak úgy hajlandó ott maradni ha anyu is ott van..ez olyan mintha velem lenne mert anyuhoz is nagyon kötődik.Ezért is írtam hogy más az állami és más a magán.

Ez a bölcsi sajnos gyurcsányné óta lett ilyen "divatos"...ő mondta h minden anya minél előbb húzzon vissza dolgozni és adja a gyereket bölcsibe...ez számomra abszurd!! :evil:

Nekem egy óvónő mondta egyszer hogy higyjem el a legtöbb gyereknek akár 5 éves korukig is az anyja melett a helye...ez nekem is kicsit túlzásnak tűnt,de a Márk fiam 4,5 éves koráig velem volt mert a kistesó miatt nem vették fel az oviba...és nem vált kárára...sőt...simán szocializálódott pedig még nagyobb tesója sem volt...jártunk játszóházba,baba klubba stb...

Vitát én sem akartam,megbántani sem volt szándékom senkit...de talán ezen túl a véleményemet és a tényeket sem írom le!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Franci és Panni!

Nem hiszem, hogy valamelyikünk is bántóan írt, kérlek Benneteket, hogy Ti sem sértődjetek meg, inkább BESZÉLGESSÜNK :wink:

Nem hurrogok én le senkit, de az én elvem szerint nem lehet semmilyen sablont, semmilyen életre ráhúzni....MOti a Bibliából hozott idézetet, én ilyet nem tudok :oops: Én nagyon sokféle EMBERREL találkoztam már életemben...abból a kicsi lányból, akinek a piros szőnyeg is le lett terítve a szülei által az élethez, egyke volt, s mindent próbáltak "alátollni".... lettem sok-sok év "tapasztalat" után ilyen, amilyen vagyok. Elfogadom és elismerem, hogy nem csak az a jó, amit én gondolok, olvasok, tartok jónak, SŐT az sem biztos, hogy jó, amit sok százezer ember tart jónak....Énrám, TeRád, vagy a Harmadikra nem biztos, hogy az vonatkozik....

Franci! a Te szavaidból nagyon sok keserűséget érzek, s talán nem is a bölcsivel magával, a társasággal, hanem az adott élethelyzeteddel kapcsolatosak! Kívánom, hogy idővel minden úgy alakuljon, ahogy Te szeretnéd, s újra lásd ezen oldalt is naposabban :wink:

Panny - egyébként mi már "beszélgeettünk" erről, egyszer valahol, talán itt :roll: akkor a szükség és szükség között éreztem én különbséget, azaz szerintem szükség lehet az is, ha az Anya akkor és ott -abban a családi/idegi/lelki helyzetben úgy gondolja, hogy neki ÉS EZ ÁLTAL A HOZZÁ LEGKÖZELEBB ÁLLÓ EMBERNEK, A GYEREKÉNEK, az a legjobb megoldás....s változhat késöbb bármilyen látásmód bárhogyan.....Nem biztos ám, hogy a kivülről megítélt Anyuka, aki otthon "lógatja" a lábát annyira boldog...nagyon is el tudom képzelni, hogy az ő látszata is csal, és sokan, akik kevésbbé tűnnek "jódolgúnak" boldogabbak :wink:

Nekem is fura amikor az Erős Antónia vagy a Lilu az annyira áhított gyermek(ek) születése után szűk 1 éven belül újra képernyőn van, s elsőre még én is hurrogok, de a mai "beszélgetésünk" után ezt isi átgondoltam....nekik lehet, hogy ez az egy választásuk volt, s ha most nem mentek, akkor nem várnak rájuk még két évet :roll:
De ők is "mentegetőznek", hogy nem bölcsiben van a gyerek, hanem Apukával, Nagymamával....érzik, hogy valahol társadalmilag Magyarországon ez még nem elfogadott....s mivel én is ott nőttem fel, ezért én is a magyar normák szerint élek, olyan neveletetést kaptam, s jelenleg is a napom 90%-ban magyarul beszélek 8)
DE pl. itt az "ovinkban" amikor behívatott az igazgató, akkor furán emelte ki, hogy Marci már nagy, s hogy igazából az én hibám, hogy ő ilyen nehezen szokik be :shock:

óóóóóóó nagyon sokat tudnék még írni, s kérlek Benneteket, hogy senki ne vonuljon el sértődötten, mert itt nem hinném,hogy bárki bántó szándékból írna :roll: na mára sok(k) lettem.....szép estét!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok a műtéten, sajnos a babánk még betegebb lett, élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenessége volt :cry:

Testileg jól vagyok, a lelkem még fáj :(
Vendég
 


Panndi!
Sajnálom, de lehet, hogy akkor így sokkal jobb. Ő már jobb helyen van. Azt tudjátok, hogy mi lett volna????

Köszönöm Mindenkinek!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Moti!
Boldinak mennek a gyógypuszik.

Beze!
Lexi rendes neve, Alexa, vagy Alexandra????? S ma ünnepli a névnapját??? Ha igen, isten éltesse!!!!!! Virtuális fülhúzás!!!!!!!!!

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Panndi, drága mielőbbi felépülést. A lelkednek mennek a gyógy- puszik.

Annamari, gratula a kislányhoz.:lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Panndi, gyógypuszikat én is küldök, és ölellek így a távolból.

Annamari, Lexi Alexa,és március 20-án van a névnapja, de azért köszönjük.

Szilvi, én nem ítélem el az általad említett nőket, anyaként máshogy látom már, én nem tenném, de megértem, ha nekik szükségük van az állásukra, és, néha felnőtt társaságra. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Annamari!
gratuláloka kislányodhoz! :)

Panndy!
Kívánom , hogy a pici lelked minél hamarább meggyógyuljon! :)

Moti!
Voltunk az Omszki tónál, Nagyon nagyon jó volt. Mindent kipróbáltam- én is :oops: :lol: Régen csúszdásztam már ennyit, meg bújtam labdák közé. persze , ha meggyógyultatok mehetünk együtt-jó lesz már várom :) Boldinak továbbra is mennek a gyógypuszik :)

Szilvia!
Ezt nem értem, hogy hogy te vagy a hibás, talán túlságosan szereted a gyerekedet :?: Szerintem nem lehet egy gyereket túl szeretni. Én nem értem ezt a nőt :evil: Szoktál sírni előtte,? mondjuk ezt a gyerekek nagyon kiérzik. De nagyon könnyű ilyen távolból jó tanácsokat osztogatni :) Kitartás

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
maryka
 
 


Szilvia!
Bocs, úgy értettem , hogy szoktál e sírni Marci előtt?

Kép
Kép
maryka
 
 


Jó reggelt!

hű micsoda sorok!Moti sajnálom :roll: szegény Boldi.. mégsem jött be neki bölcsi.. sajnálom...pedig annyira várta már emlékszem még furcsálltad is.... örülök neki,hogy otthon vagy és nem kell muszáj maradnia.. majd később megy :lol: bár szerintem ha nem látja majd,hogy Sebivel mész haza nem lesz gond.. mert előtte se volt.. csak ugye alapból meg kell küzdenie ezzel az új helyzettel is..

én egyébként bölcsis voltam húgom is ,és imádtuk a férjemmel egy csoportba jártunk :lol: nővérem nem volt bölcsis mert én megszülettem viszont amikor ő ment oviba akkor anya vissza dolgozni és onnan én a bölcsibe. és ha tesó nem jön akkor Zsiga is bölcsis lesz mert huszon valahányezer ft ért nem tudok itthon ülni... és senki nincs aki vele legyen! bár az én ódzkodásom az immunrendszer miatt van mert elég fos szegényemnek de most már immunerősítünk 1 hónapja...barátnőm visszament muszájból dolgozni, kisfia bölcsis lett, beszoktatás pikk pakk aztán 4 hónap után a bölcsöde vezető kérte hogy ne vigyék mert nagyon gyenge az immunrendszere, állandóan beteg volt, kórházba is került. így most vigyáznak rá mert anyának kell a pénz a megéléshez,igy hozta az élet ... :cry:

viszont sehol máshol nincs ilyen kegy hogy az anyukák otthon maradhatnak ilyen sokáig a gyerekekkel csak kár,hogy a feltéteteket nem teremtik meg hozzá!se ahhoz hogy visszamehessenek dolgozni ha kell...

az hogy a szakemberek mint mondanak hát minden gyerek más és más, minden élethelyzet más és más szóval nem lehet csak az alapján gondolkodni.. én pl a falnak megyek attól, hogy egy ismerősöm tényleg R.J-t idézgeti állandóan, és könyvből neveli a gyereket,közben meg olyan egészségtelen cuccokkal tömi na érdekes kettőség...

én is ismerek olyan gyerekeket akik boldogan és trallalázva mentek bölcsibe mert olyan fokú társaság és foglalkozás igényük volt... az én gyerekem pl simán el van nélkülem a játszótéren egy egész délelőttöt.. sajnos voltak muszáj helyzetek amikor erre rá kellett jönnöm.. de szerencsére van barátnőm aki olyankor vigyáz rá. amikor először otthagytam én voltam megsértődve hogy nem csörög a telefonom hogy gyere mert a kicsi fiad nem bírja nélküled..nekem viszont ez óriási könnyebbség is másfelől, mert nem kell velem jönnie orvoshoz, hivatalba.. ugyanígy az ő kislánya is elvan velünk..

na persze majd meglátjuk hogy vadidegen emberekkel Dorka novembertől (Bnőkislánya) és később Zsiga hogy fog viselkedni...bár mielőtt ez a muszáj otthonhagyás volt el sem ment a szoknyámtól állandóan anya anya anya még otthon nagyiknál sem tudtam otthagyni egy percre sem, kapaszkodott belém de azóta nagyon közvetlen lett a ritkán látott otthoniakkal is. még mindig én vagyok neki a biztos pont , de már másképp .szóval neki ez használt!

ez a heti 2 nap pár óra bölcsibe szerintem akár jó célt is szolgálhatott volna mert nem egyből kiragadják az otthonból..hanem hozzászokik hogy nem csak anyával van.


bocsánat ha nem tudok szépen fogalmazni.. remélem azért nem volt nagyon kusza.. ezek csak úgy kikívánkoztak


Danyu
na tőletek bemászni a bölcsibe az jó kis túra lehetett az apró lábaidnak

:wink:

Lina ez a kép nagyon édes! gratulálok a keresztelőhöz :lol:

Lillaanyu kiváncsi vagyok eredményekre!+++++++++

Szilvi sajnálom a tortúrátokat! kíváncsi vagyok beválik e a sima sétálás az oviba...++++++++++

Panndi sajnálom, de örülök,hogy túl vagy rajta! lelkednek mielőbbi felépülést kívánok!!!!

Panni jó hogy visszajöttél bár hozzám elég ritkán szólsz

Beze menni fog
:lol:

MINDENKIENK SZÉP NAPOT!!!!
Vendég
 


Boni!

Ne haragudj de sajna nem tudok név szerint írni mindenkinek,még ha szeretném is...bocs :oops: :oops: :oops:

Ti hogy álltok a tesóprojecttel?

Még egy gondolat a témához:az hogy Magyaroroszágon ennyi ideig itthon lehet az anyuka a gyerekkel és ez sehol máshol nincs így...szal azért mert valami csak nálunk van így az attól még lehet nagyon jó..sőt!!Ez végre egy olyan dolog Magyarországon ami nagyon jó,bevált,működik és a gyerek haasznára van!!

Meg kell nézni pl.az USA-ban ahol 6 hetesen már van akit bölcsibe adnak hogy milyen emberek nőnek fel :shock: :shock:

Szilvi,sztem se lehet "túlszeretni"egy gyereket...főleg nem ennyi idősen...kicsit sztem melléfogott ezzel az igazgatőnő.

Ennyi ennyi idős gyereknek igenis kell a nap mint nap kimutatott szeretett,testi kontaktus,biztonság érzete..sztem nagyon jól csinálod..és ne változtass sztem az ösztönös megérzéseiden csak azért mert egy kivülálló azt mondja ez nem jó.

És a mai "celebek"akik fél vagy egy évesen már másra bízzák a csemetét:persze akik nem idegenre bízzák hanem apukára vagy nagymamára az egy sokkal jobb eset...de azért én azt is elég korainak érzem ...az ő esetükben sztem kéne hogy legyen annyi tartalék minden szinten hogy azt a 2-3 évet csakis a gyerekre szánják...mert nagyon gyorsan elröppen az idő.Az első pár év meghatározó egy gyerek életében és egész életére kihathat.Ha belegondol az ember milyen kevés az a pár év egy egész élthez képest...akkor sztem ezt rá szánhatnák csak a gyerekre hisz utána még sokat dolgozhatnak.....de ők tudják.

Azt vonom le tanulságul hogy tul.képp mindenki azt tartja jónak amit ő hisz....ahogy én se tudok megygőzni mást,úgy engem se tud senki erről a témáról más belálátásra bírni.

Akkor zárjuk le mert a végén azt hiszi valaki rólam hogy bántásból írtam bármit is..pedig egyátalán nem így van :wink: :wink:

Panndi!

Nagyon sok erőt kívánok az elkövetkező napokhoz!!!!Hidd el napról-napra jobb lesz!!!

Lépnek kell kelteni a srácaim mert iondul a suli-ovi járat :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


[quote="panny"]B írta:pannyoni!

Ne haragudj de sajna nem tudok név szerint írni mindenkinek,még ha szeretném is...bocs :oops: :oops: :oops:

Ti hogy álltok a tesóprojecttel?

Még egy gondolat a témához:az hogy Magyarországon ennyi ideig itthon lehet az anyuka a gyerekkel és ez sehol máshol nincs így...szal azért mert valami csak nálunk van így az attól még lehet nagyon jó..sőt!!Ez végre egy olyan dolog Magyarországon ami nagyon jó,bevált,működik és a gyerek hasznára van!!


Panni




.. én speciel szívesen lennék főállású anya, de asszem ehhez nem csak a Magyarországi feltételek nem adottak hanem a tesók tömkelege.. :oops:

tesóprojekt szünetel mert gyökérkezelésre járok meg a fogaimat tetetem rendbe.. illetve ez nem azt jelenti,hogy itthon nem próbálkozunk, de nem kezdtem még el a clostyt....a múltkori pozitiv tesztem bizonyítja hogy akár így is sikerülhet ha időben elkezdem a progit nyomatni... :lol:
Vendég
 


Panny, egyébként Rancshburg Jenőt én speciel nagyon szeretem. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Sziasztok!

Boni, egyetértek veled és Pannyval is, végülis nincs két egyforma gyerek, nem lehet rájuk ugyanazt a sémát húzni. :wink: Tesóprojecthez még mindig megy a drukk, szerintem jönni fog ő closty nélkül is. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


akarom mondani Ranschburg :D

Maryka,
jól hangzik amit írtál, legközelebb mi is megyünk. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Tényleg nem akarom tovább feszegetni csak még ezt engedjétek meg:

" és ha tesó nem jön akkor Zsiga is bölcsis lesz mert huszon valahányezer ft ért nem tudok itthon ülni... "...ezt Boni írta .

Én meg akár ezen sértődhetnék meg de nagyon ha olyan lennék...én ugyanis huszonvalahányezer ft-ért vok jelenleg itthon Olikával...és nem csak ülök azért.....és nem azért mert olyan jól keres a férjem és megtehejtük...a férjem 3 állásban dolgozik csak azért hogy soha egyik gyereket se kelljen bölcsibe(állami)adni...mert nekünk ez az értékrendünk...inkább többet melózik és alább adunk az igényeinkből de a gyerek itthon lehessen amíg lehet...látjátok mások vagyunk...ha az én véleményem bárkit is sértett,akkor ez most engem is sértett....de igazából nem sértődök meg mert sajna ilyen világot élünk,ez sajna a szemlélet... ....mi még a konzervatív családmodell híve vagyunk a férjemmel...nekem is van olyan diplomám amivel mehetnék egy multihoz és szarrá kereshetném magam napi 15-18 óra melóval...de inkább marad az hogy apa gürizik értünk és a srácok itthon velem(persze tudom h vannak akik úgy gondolják hogy miért kéne egy férfinak többet dolgozni és hogy az mire jó h ennyit melózik...nálunk jól alakult hál'istennek az egyensúly mert a srácokra is jut ideje apának)...én tartom a frontot itthon ami nem kis meló és még élvezem, is.Én tényleg élvezem h főállású anya lehetek..utána még melózhatok sokat...meg is fogom unni :shock: :wink:
De Boni,nehogy ebből megint vita legyen..tudom én hogy te sem bántóan írtad!!!

Moti!

Én imádom az öreget(R.J)..sugárzik belőle a gyerekek iránti szeretet és elkötekezettség :wink:

És mégegyszer kérlek nehogy magadra vedd amiket én írtam a témában...és csakis segítő szándékkal írtam...remélem így gondolod te is.

Képzeld el hogy amikor Krizsi ment oviba 3,5 évesen úgy sírt 3 hétig hogy ki akartam venni...aztán adtam neki még egy hetet és azon az egy heten nem sírt.Azóta imád oviba járni és mintaovis lett :wink:

Márk fiam még 4,5 évesen is sírt az oviba egy hétig..aztán szépen beszokott és nagyon közvetlen,kiegyensúlyozott nagyfiú lett belőle.Ma már hangadó lett a suliban. :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni az itthon ülést nem szó szerint értettem.úgyhogy jó is hogy nem sértődtél meg.. .hihi főleg nem egy sokgyerekes anyukánál már fentebb írtam,hogy én itthon maradnék szívesen évekig... mert mindig is sok gyerekre vágytam, .ésarra,hogy még iskoláb is én készítem őket itthonról.. mindig a Hetedik mennyország.cimű film a kedvencem.. csak egyenlőre a feltételek a másik oldalara billentik a mérleget.. megjegyzem már a gondolat is borzasztó.. így reménykedem hogy nem kell mennem.. :lol: apa meg már így is kidolgozza a belét értünk...ezért gondoltam,hogy inkább visszamegyek de mint szintén feljebb emlitettem az immunrendszer megerősödéséig semmiképp sem.. mert akkor felesleges is.. :cry: :lol:

ja amúgy az öreget én is bírom.. csak az ismerősöm állandó ezzel példálózása megy néha az agyamra :lol:
Vendég
 


Panny,

köszönöm, abszolút elfogadok tanácsokat, főleg többgyerekes Anyukáktól, hiszen van tapasztalat bőven!
a 6gyerekes barátnőmet is rendszeresen zaklatom ilyenekkel :D


nincs valami ötletetek, mit főzzek holnap?unok már mindent. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


én rizseshusit főztem :lol:

előtte rakott brokkolit

holnap kelkáposzta főzelék lesz...
Vendég
 


tegnap én is rizseshúst főztem- :D

káposztát sajna nem ehetek elvileg a szopi miatt, bár gondolkodtam én is egy jó frankfurti levesen.

közben rájöttem, hogy már én is többgyerekes Anyuka vagyok.még mindig rácsodálkozok egy csomószor.hihetetlen. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Panny! Te nem akarsz/lehetsz hivatásos Anyuka papíron is??? csak mert 3 gyerek után - úgy tudom - lehetséges :roll: Egyébként én szívesen dolgoznék munkahelyen, mert az a típusú "megbecsülés" is kell egy nőnek, de mindent a maga idejében....s ehhez is idő kell, hogy egy nőben ez megérjen....23 évesen még nem így gondolkodtam, az életem is totál más volt, de a gyerekemet ugyanúgy rajongással imádtam/imádom :wink:

Ovi - a túlszeretést úgy magyarázta, hogy nem jó az elvállásnál, ha a gyerek azt látja, érzi, hogy mennyire "ajározom" őt, mert így neki is nehezebb az elvállás...most próbálok odafigyelni, hogy ne kézben jöjjön velem odáig, hanem a kis lábain...ennek már több oka is van, ő+hátizsák+én táskám, már nem könnyű, félek, hogy nehogy baj legyen :roll: de ahogy anyu mondta, erről is én tehetek (nem rossz értelemben gondolta), mert én tényleg élvezem, ha ott lehet a karomban, kicsi korától ha kell, ha nem cipelem, mert nekem is jó :oops: Én egyébként olyan igazi "későn szülő anyuka" vagyok.

mennem kell, hív a főnök..ma sem volt nagy sírás...s Maryka! Előtte igyekszem nem sírni, de ha egy-két könnycsepp jön is, azt ő nem látja :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!
zenebölcsiztünk, aztán meg piacon voltunk, végre kimozdulhattunk a levegőre is :)

Moti!
Megbeszéltük :D Nálunk rántot tök , pürével, meg még van rakottkrumpli és paradicsomleves, ja és palacsinta :)

Szilvia!
Egyre jobb lesz, akkor mondhatjuk úgy, hogy ez mindkettőtöknek a beszokás időszaka :) Kitartás!
Ölellek a távplból , hogy így is könnyebb legyen :)

Panndy!
:)

linus!
Gyönyörű a kis angyalkád!
Egyébbként én is most látok először ilyet, hogy teljesen bemerítik a gyerkőcöt a vízbe, de tetszik :)

Egyébbként ma megjött :cry:

Kép
Kép
maryka
 
 


Lányok, én ma nagyon készen vagyok :(

Nem találom a helyem itthon, legszívesebben elmennék valahova jó messzire, minden a pici babánkra emlékeztet, aki már sosem lesz itt :( Én tudom, hogy mások sokkal nagyobb tragédiákat is túlélnek, de én nem tudom, ezt hogy lehet kibírni :cry:
Vendég
 


Panndy!
Úgy sajnálom!
Nem tudtok valahová kimenni? Egyedül vagy a lányokkal?
HA szeretnél akkor beszélgessünk , bármiről...

Kép
Kép
maryka
 
 


Lányok alszanak, különben szerintem már nem lennénk itthon.

Én meg kezdem úgy érezni, hogy megőrülök itthon :(
Vendég
 


Nekem ilyenkor az szokott segíteni , ha csinálok valamit, lehet , hogy hülyén hangzik, de én a múltkor annyira ki voltam, hogy nekiáltam fürdőszobát súrolni, meg gyomlálni meg ilyenek. Most is pakolok ezerrel nem vagyok én sem túl jól, azt hittem most összejött.

Kép
Kép
maryka
 
 


Akkor én lezárom a témát...elkészül a ház...8000m2-en elfér az összes gyerek, akinek menni kell dolgozni, hozzátok hozám...lesznek állatok és sok móka, kacagás és munka...

Egyébként szeretlek Benneteket, főleg, mikor így fellendül az élet, mert van vélemény...ha már állatok...nincs fekete vagy fehér tehén, csak TARKA...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ANnamari,
csak ma vettem észre, hogy közben írtad a kislányt!
Örülök és gratulálok...szerintem Angyalkának is lánykája lesz :lol:
danyuci
 
 


Egyébbként ez is gyásznak számít, úgyhogy ehhez idő kell , hogy fel tudd dolgozni.

Kép
Kép
maryka
 
 


Panndi,

nagyon sajnálom!!!!!ötletem sincs, hogyan csinálhatnál jobb kedvet magadnak......de ha nem sikerülne, és úgy érzed, szeretnél szakemberhez fordulni, én tudok ajánlani valakit.ezen nehogy megsértődj!!!!!nem nézlek hülyének, stb....ha kell, priviben írok elérhetőséget. én hozzá jártam Boldival és Sebivel kapcsolatanalízisre.

Maryka,

ma én is rakott krumplit csináltam.- :D most megkívántam a palacsintát is.egész nap csokit ennék, már bevágtam egy csomót, mert sajnos Boldi kapott egy egész doboz bonbont....én nem szoktam venni, mert akkor nem eszem és kész. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Panndi,

sosem voltam ilyen helyzetben, nem tudom, hogy mit érzel, nem tudok segíteni...ez bosszant, én ha szomorú vagyok sírok...sokat, de úgy, hogy senki se lássa...

Ezt a babád üzeni neked:

NINCS SENKI OLYAN SZÉP,
NINCS SENKI OLYAN JÓ,
NINCS SENKI OLYAN, MINT
AZ ÉN ANYÁM...

Ő FOGJA A KEZEM,
Ő TART, HA ELESEM,
Ö MINDENEM, HISZ Ő AZ ÉN ANYÁM...
danyuci
 
 


Danyu!
Ezt nem tudtam könnyek nélkül elolvasni, Nagyon szép :)

Moti!
Igen ezzel énis így vagyok sosem vaszek , mert akkor nem bírom ki, hogy ne egyem, de ajándékba mintha szándékosan is mindig kapok egy jókora adagot :lol:

Kép
Kép
maryka
 
 


Köszönöm, aranyosak vaygtok!
Vendég
 


Maryka,

most látom csak, megjött???azta kutya meg a macska......

KépKépKépKép
moti
 
 


igen, Panndi, abszolút igaza van MArykának, szerintem sok idő kell hozzá, de lényeg, hogy melletted áll a gyönyörűséges kis családod!

KépKépKépKép
moti
 
 


Moti!
sajnos igen, ma hívatlanul betoppant. Kicsit szomorkodom, de hiszek benne , hogy ennek is oka van , mint mindennek. odafent tudják mikor kell jönnie, persze ha vége miis igyekezni fogunk :wink:
Mondtam a férjemnek a Balcsit, azt mondta ő benne van :)

Kép
Kép
maryka
 
 


Sziasztok!

Panndi: tudom, közhely de adj időt magadnak. Próbáld magad elfoglalni, és ha úgy érzed, sírj, sírd ki magadból a bánatodat. Nekem szokott segíteni. Igaz, ilyet még nem éltem át, nem vesztettem el babát, ez talán a legnehezebb feldolgozni...
Sokszor ölellek!

danyuci: szavadon foglak és megyünk hozzátok!
Gyönyörű ez a pár sor.

maryka: sajnálom hogy megjött...

Annamari: gratula a kiscsajhoz!

Tegnapi voltam dokimnál. Első észrevételek: van egy myomagöb a bal oldali petefészkemben, ami elzárhatja a petécskéim útját a méhem felé vezető "rögös" úton. Ezt a myomát már diagnosztizálták akkor is, mikor legelőször voltam Lillussal uh-n, de hogy az megtermékenyülés előtt v. után alakult-e ki, az rejtély. Nem nőtt azóta (szerencsére), abban maradtunk, hogy megvárjuk apa eredményét, plusz az én hormonvizsgálatomat, és utána döntünk, műtét vagy sem.
Közben kezdek gyanakodni a pco-ra...
Jól emlékszem, hogy van közöttünk pco-s?

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


lillanyuci!
nekem is van myomám, az anyaméhemen, de Gyurikám 1-ből megfogant(szó szerint)
Remélem semmi komolyabbat nem találnak , aztán jöhet hozzátok a kis poccaklalkó :)

Kép
Kép
maryka
 
 


Lillanyuci, múltkor elfelejtettem írni, milyen rendes ember a párod, hogy elment a vizsgálatra.nem sokan vállalják.anno az én dokinőm is csodálkozott, hogy a párom első szóra igent mondott.
tudom, nekik elég kellemetlen ez a dolog.mármint a férfiaknak.

Maryka,
szuper, Balcsizunk együtt, csak legyen már jó idő!!!!!
férjem 7végén megy vitorlázni, szét fog fagyni ilyen időben a pünkösdi regattán.pedig máskor már fürödni szoktak.egyszer én is elmentem versenyre, de soha többet.halálfélelmem volt, mert nagy szél kerekedett, lementem a kabinba, ott meg rám jött a hányinger.maga volt a borzalom! :D mindig röhögnek is rajtam, mert mondom a barátainknak, hogy én teljes szélcsendben szeretek vitorlázni.de tényleg így van. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


moti: köszi, tényleg rendes ember. Félve említettem meg neki, hogy kéne a vizsgálat, természetesnek vette, egyből igent mondott. A tesóbabánál is úgy vélekedett, hogy ő nagyon szeretne Lillusnak testvért, de tudja, hogy nekem ez sokkal több "lemondással" jár (félre ne értessék!!!), ha én úgy döntök hogy nem szeretnék már szülni és itthon maradni, akkor elfogadja a döntésemet. Persze én is szeretnék, és így megegyeztünk :D :D :D (Mellesleg neki már 2 fia van az előző házasságából)
Szegénynek ráadásul a kórházi wc-ben kellett elintéznie a dolgokat, mert az erre a célra létrehozott szoba festés-renoválás alatt volt :o

maryka: köszi. Pocakosodjunk együtt! Még a héten nekem is meg fog jönni...

Mentem, felébredt az Életem Értelme!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Sziasztok,

Panndi,
nagyon sokat gondolok rád, veled vagyok! Adj időt magadnak, hogy el tudd engedni Őt! Nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek!

Franci,
nagyon sajnálom a vetélésedet! Kívánom, hogy a sebeid gyorsan gyógyuljanak, és mielőbb a pocakodban lehessen a pici babuka!

Lányok, nem tudok nagyon visszaolvasni, csak annyit, hogy nagyon vigyázzatok magatokra és a babákra, gyerekekre!

Igyekszem jönni, de több helyre irogatok, most mondjuk 1 hete kb, sehova. Sok a nyűgöm, bajom, keményedek, barnázok, és azon aggódom, hogy bent tartsam a pici babánkat. Holnap megyek vizsgálatra, remélem a méhszájam zárva, mert komolyan aggódom emiatt.

Sok puszi mindenkinek!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Szia Sucer!
pont most gondoltam Rád :D valyon hogy vagy?
nagyon vigyázz magadra és néha gyere, ha van időd! Drukkolok, hogy minden ok legyen!

Kép
Kép
maryka
 
 


Maryka,
nagyon aranyos vagy, jól esik, köszönöm! :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer,

de rég írtál!!!!!
mi a helyzet a kicsi tesóval?áris szeretne kibújni?
Sebi is akart nagyon, a prof.nál több alkalommal is úgy telt a kapcsolatanalízis, hogy próbáltam Sebit meggyőzni, hiogy még várjon. :D
azért remélem, jól vagy!
mire írtad, hogy sok a nyűgöd, bajod?

KépKépKépKép
moti
 
 


Sziasztok Lányok!
Kicsit eltűntem. Elfelejtettem írni, hogy két napra kommunikációs tréningre ment az osztályunk a Balcsira, így nem tudtam jönni. Sokat tanultam, és nagyon hasznos tréning volt. Sajnos, a tréningek nagy többsége nem ér semmit, nem tudja az ember hasznosítani és beépíteni a tudását a hétköznapokba. De ez a mostani nem ilyen volt. Segített megérteni, hogy az általam nem kedvelt, irritatív emberek sem rossz emberek, hanem más tulajdonságok jellemzik őket, ami számomra érthetetlen, és esetleg bunkóságnak tűnik, holott egyszerűen csak arról van szó, hogy két különböző "nyelven" kommunikálunk, elbeszélünk egymás mellett. Abban is sokat segített, hogy megértsem a férjem olyan tulajdonságait, amik eddig baromira zavartak, és a legtöbb konfliktust szülték közöttünk. A tréninget abban is segítséget kaptunk, hogy megtanuljuk megérteni és kezelni az ellentétes tulajdonságokat. Szeretném beépíteni az életembe ezeket az értékeket.

A bölcsivel kapcsolatos vitához is csupán annyit szeretnék hozzáfűzni (bár úgy látom, hogy a téma már elcsendesedett), hogy nem lehet valóban sablont húzni semmire. Lehet, hogy Panni férje bírja a három melóhelyet, mert olyan felépítésű, és így el tudja tartani a családját, de azt is meg kell érteni, hogy van olyan ember, aki fizikailag, vagy szellemileg nem képes erre, mert más típus. De van olyan nő is, aki gyengébb fizikumú, nincs szülői segítsége, ezért belekényszerül olyan helyzetbe, amit nem szívesen csinál. Itt tényleg az a lényeg, hogy az ember megpróbálja megérteni a másik helyzetét is, és ne a saját helyzetéből vizsgálja a másikat. Zárja ki magát a szituból, és legyen egy pillanatra kívülálló.

Ezt a hozzáállást próbálom már egy ideje gyakorolni, és ez a mostani tréning is csak megerősített benne.

Szerintem itt ebben a fórumban mindannyian nagyon szeretjük a gyerekeinket, és a legjobbat akarjuk nekik. Amikor bizonytalanok vagyunk (mert ilyen is van), akkor muszáj a saját bőrünkön kísérletezni, mert a sablon formákba nem mindig tudjuk beleilleszteni a gyerekünket. Akkor meg nem marad más, csak a kipróbálás, ahonnan mindig van előre vagy visszaút. Szerintem most Moti is azt tette. Nem tudta hogy mivel tesz a legjobbat a gyerekének, próbálkozott, nem jött be, és irányt vált. És ez így van jól :)

Bocsi, ha túl hivatalos voltam, de most még annyira bennem, amit az elmúlt két napban hallottam, és még ide illő is volt.

Egyébként nagyon jó Danyuka felajánlása a 8000 m2-es telekkel. Biztos jó kis csoport verbúválódna össze a topik babáiból :D

Annamari!
Bocsika, hogy tegnap nem írtam vissza :oops: :oops: :oops: de nagyon feszített volt a tempó. A szünetekben is mindig akadt valami adminisztratív feladat, és a teljes program este 10-ig tartott, mert a tréning után még egy közös program is volt.
Gratulálok a lánykához!!! Teljesült a szíved vágya :)

Sucer!
Jó hogy jöttél, de nagyon vigyázz magadra, mert ez nem vicc. Remélem, kideríti a doki, hogy mitől barnázól. Bízom benne, hogy nem jársz már be dolgozni. Mondjuk, a keményedés önmagában még nem feltétlenül rossz. Én a 18-20. héttől keményedtem Szilárddal. Szedtem rá magnéziumot.

Panndi!
Ismerem az ürességet, amit most érzel. Pár napig még ilyen erőteljes lesz, aztán idővel el kezd távolodni az érzés. Valamivel foglald le magad, amit nagyon szeretsz csinálni. Inkább fizikai dologgal, hogy gyorsabban teljen az idő. Kitartás!!!! Én veled vagyok!!!

Én jól vagyok, kicsit elfáradtam az elmúlt két napban, mert nagyon feszített volt a program, ráadásul én vezettem le a Balcsira, vittem 3 kolléganőt, és ma hazafele is. Még anyuéknál vagyok, várom, hogy hozzák a fiamat, és indulhassunk végre haza. Elvitték cirkuszba, ami 5-ig tart. Most van először ilyen előadás jellegű dolgon. Remélem, tetszik neki :)

Jók legyetek, holnap jövök ismét!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!
Angie!
örülök, hogy jól vagy, majd mesélj, hogy bírta Szilárd az előadást nagyon kíváncsi vagyok!

Panndy!
ha úgy érzed gyere nyugodtan!Ölellek! :)

Kép
Kép
maryka
 
 


Maryka!

Hát nagyon egy cipőben járunk mert nekem is ma jött meg..csak én kivételesen nagyon örültem és vártam is...most jött meg a műtét óta először ...két hét múlva hajrázunk :oops: ...mit szólnál ha együtt babásodnánk?? :wink:

Szilvi!

Tudom hogy 3 gyerektől már lehetek főállású anya..ez is a tervem de majd csak a 4.gyerek után :wink: ..addig gyes-en vok(az úgyis pénzben ugyanannyi mint a főállású gyet)...ha összejön a babuci akkor táppénzen leszek,utána megint gyed-en és csak utána a főállású anyaság a legkisebb 8 éves koráig...de mellette lehet 4 órában dolgozni amit ki is fogok használni ha már a legkisebb is ovis lesz.

Panndi!

Nagyon tudom hogy mit érzel!!

Én is azt mondom hogy sírd ki magad ...nekem akkor esett jól sírni ha tök egyedül vok..a férjem előtt nem nagyon ment mert ő annyira optimista és pozitív hogy ő már a műtét utáni nap csakis előre nézett...talán ezért is sikerült nekem hamar talpra állni mert ő az aki nagyon bíztat és mindig tartja bennem a lelket.És idővel ,napról-napra jobb lesz!!

Gondolj bele mennyire rossz lenne ha nem lennének még gyerekeid és így ért volna ez a tragédia...nekem ez a gondolkodás segített egy kicsit.

Kösd le magad,menjetek a lányokkal sokfelé,hétvégén meg együtt a családdal..talán kicsit úgy könnyebb lesz...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?