Új privát üzeneted érkezett!

Bener,gratula Dorcsinak az első fogacskához! :D

Beus,és azt lehet tudni,hogy miért nem ír már Noki???? :cry:
Nagyon aranyosak a gyerkőcök!!! :) Add át Nokinak is,hogy egy kis tünemény Réka :wink:
Kitartás nektek a csizma viseléséhez,de sokat fog neki segíteni!!
Jázmin meg biztosan nagyon ügyes lesz az évzárón!! :wink:

Bim-bam,az eredeti hajszínem barna,és szőke melír szokott benne lenni,csak mostanság nem jutottam el melíroztatni,de lassan eljutok oda is :D
Biztosan furcsa lesz,hogy Noli most megy először nélküled kirándulni,de szerintem ő nagyon fogja élvezni! :) De tuti én is aggódnék!!!Más szülők nem mennek?Nálunk szokott menni pár szülő is,még a sulisokkal is./alsó tagozatban/

Köszönjük szépen mindenkinek a képekre a dicséreteket!!!! :wink:

A főzös oldal meg amit belinkeltem sztem szupi jóóó :wink:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Noki,jajj de jóó,hogy írtál pár sort!!!!! :D És köszike a tüneményes fotókat Rékáról!!!!! :wink: :D :) Azért ha tudsz csekkolj le néha,nem baj,ha csak magatokról írsz :wink:

Rilla sem jelentekzett mostanság :(

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok lányok!

Tündi,
nagyon jók a képek, helyesek vagytok mindannyian :)! Szerencse, hogy akkor még tűrhető idő volt, tudtatok kirándulgatni. Most lehet bent gubbasztani...
A főzős oldalt meg fogom nézni, köszi a tippet :)!

Bener, gratula a fogacskához :)! Ha egy kibújt, hamarosan jön a többi is! Nekünk 4 villámgyorsan követte egymást, most tör át az 5..

Noki, örülök, hogy benéztél, szép kislány Réka :)!

Beus, kitartást Neked!! A sínt meddig kell hordania Marcusnak?
El is hiszem, hogy meghatódtál az Anyák napi köszöntőn, én is elérzékenyültem volna, az tuti :)!

Csilla, hova mennek Noliék kirándulni? Most aztán alaposan meg kell választani az úticélt...

Orsi, szép Zara baba -milyen érdekes látni, hogy milyen kicsin indulnak és mekkorára nőnek röpke pár hónap alatt :)!
Gratula a fogyáshoz!

GP Ági, hogy ízlett Ákoskának a tökfőzi :)?

Ádibaba, kitartást Neked is, remélem, Réka már jobban alszik és beválik a homeo bogyó!!

Oui régen volt már, ő nem szokott ilyen sokáig "elmaradni"..

Helyzet továbbra is gázos, ráadásul ma ismét esik :(!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita
 
 

 
 

Sziasztok

Nagyon cukik a baby-k.

Noki Réka baba fürdős képe nagyon szuper. Ahogy tartja a lábát hát egy kis tünemény.

Réka ismét sz.rul aludt, pedig adtam neki Nurofent. 3-kor aludt be rendesen.

Most mindenhol fel akar állni.

Tünde: Mit szólt a férjed a fogyáshoz???

Én most minden másnap tornázok. Ha nem esik akkor futok. Kilóba kb 3,5 kiló ment le, de rengetek régi ruhám rám jön. Na és persze jobban is érzem magam.

Holnap reggel megyünk a kórházba. Ádám fejét műtik. Nem tudom emlékztek e rá, hogy van neki egy hámhiányos rész a fejtetőén, azt fogják műteni. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen.

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Angelita,elállhatna már ez az eső :( Itt most még nem esik,csak be van borulva :( Akkor is elég ramaty idő volt,ha délelőtt sütött a nap délután esett,másnap fordítva :? de az idő ellenére jól éreztük magunkat :wink:
Jó szemezgetést a sütős-főzős oldalról :wink:

Ádibaba,drukkolunk holnapra nagyon,nekem is van a fejemen egy rész ahol nem nőtt hajam :roll: de nekem nem csináltak vele semmit :? mondjuk szerencsére nem látszik a többi hajamtól.
Apa azt mondta,hogy van látszata,de alakformálás is kellene.A fenekem + a combom azért megdicsérte :wink: De azért még bőven van mit leadnom,nekem sajnos a futás a végzetem...útálom!!!nem tehetek róla :oops: még ha lenne valaki aki eljön velem akkor oké,de így egyedül....képtelen vagyok rá :evil:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztk!

Nagyon jók a képek. Igérem most már én is fogok fel tenni,csak a fényképezőgépet most találtam meg. Keresztelőről mi nem csináltunk képet viszont apa nagynénje igen vasárnap vszinű áthozza.

Ádibaba:drukkolok neked holnap!!!Nem lesz semmi gond.

Idő:már unom és a fiúk s.Márk szülinapjára anyuéktól futó biciklit kapott persze eddig csak itthon tekert vele. Most hideg van a lakásban is éjjel 2 takaróval takartam be. Márk is betakarozik (mindig hozzám bújik) Ő pedig még télen sem szokott.

Lányok én most almaecetet iszok kb 1 hónapja.Szerintem van egy kis változás de,hogy kilóban mennyi nem tudom mert nincs mérlegünk.
Vendég
 


Tundi: Nekem szerencsere eddig se volt gond az anyagcseremmel, most meg talan meggyorsabb lett mint eddig volt... :) Azt el is felejtettem, hogy en kb 3,5-e liter vizet is megiszom egy nap, es allitolag ez is jot tesz az anyagcserenek.
Kar, hogy nem lakunk kozel egymashoz, mert en meg imadok futni akar egyedul is, csak a betonon nem, mert faj a terdem tole, ugyhogy en futopadon szoktam konditeremben. Viszont ha lenne kivel futni lehet, hogy aszfalton is raszannam magam. :) Vagy mehetnenk egyutt a futopadra. :)
Kosznom a Zarus dicseretet. :)

Adibaba: Gondolok majd Adamra, hogy minden siman menjen! :)

Sissi: Nekem az a bajom az ecettel meg a citromlevel is (elvileg mind a ketto segit fogyni), hogy nagyon savassa teszi a gyomromat es rosszul leszek tole. Gondolom ez is alkat kerdese.

Noki: De jo, hogy jottel es, hogy raktal sok szep kepet is! :) Jo hallani/olvasni feloletek! :)

Angelita: Remelem, hogy nincs semmi gond Ouiekkal, mert tenyleg nem volt mar egy ideje es o nem szokott elmaradni.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew
 
 


Sziasztok! :)

Én is vagyogatok, szokás szerint csak amúgy hézagosan.

Rólunk pár szó:
a mászás már egész jól megy, bár még mindig szeret kúszni is, sőt, mintha még mindig azt preferálná. A felállás sem olyan kritikus már, mint volt. Egész ügyesen vissza tud csüccsenni belőle, az esetek 80 százalékában. Kapott hozzá tök jó kis csúszásgátlós zoknit, olyat, aminek a felső boltozatán is vannak műanyag pöttyök, ez a mászáshoz is tök jó.

A hétvégén letudtuk az autósülés és a sport babakocsi projektet is, hála az égnek. Egy Britax ülést és egy Top Rider babakocsit újítottunk, nagyon örülök mindkettőnek. Meg kapott egy bohóchal pancsijátékot, aminek a szájában madzagon kukac lóg, és ha meghúzzuk, akkor a farokúszóival csapkodva halad előre a vízben. Háááát, élek a gyanúperrel, hogy apa jobban örült a cuccnak, mint a gyerkőc. :)

Kép
mocorgó
 
 


Orew, jó ez a diéta, ügyi vagy, hogy be tudod tartani. Nekem a terhesdiétám volt hasonló (szénhidrát számolgatós, a kalóriára nem kellett figyelnem), de nagyon nehezen bírtam. :( Elkeseríteni nem akarlak, meg Te is biztos tudod, de ami lement az egyelőre a víz. (Ez elég könnyen távozik a fogyókúrák elején.) A zsír már keményebb dió, de ha picit még mozogsz is mellé, biztos nem lesz gond! :wink:

Tündi, de jó, hogy így kihasználjátok az időt (és a jó időt), amíg apa itthon van! Mennyi időre megy el legközelebb? Sajnálom az anyagcsere-dolgot, de szerintem Te így is nagyon csinos vagy! Ki mondta, hogy csak a botsáskáké a világ? :wink:

Irdab, köszi a primőrös választ! Ma nálunk nagy sikere volt a csirkemájnak, tettem bele hagymát és almát is, hát öröm volt nézni, hogy mennyire ízlett. :) Egyébként ebben a felállásban a felnőtteknek is tök jó májkrémet lehet csinálni, abban legalább tudja az ember, hogy mi van, és nem egy olyan nagyon drága dolog a csirkemáj. Persze csak ha szereti az ember...

Ádibaba, holnapra mennek a drukkok, minden rendben lesz!

Flake, ha erre jársz, engem érdekelne, hogy hogy boldogultok, mióta dolgozol! Milyen érzés volt visszamenni? Ábel bölcsiben van napközben? Hogy bírja a távolléted?

Mimi, először nem találtam szavakat... Borzasztóan sajnálom, amin keresztül kellett menned - kicsit hamar kellett szembesülnöd az amúgy elkerülhetetlennel. Bizonyára Fanninak valamiért most ez volt a könnyebb megoldás (azért lássuk be, nem lehet annyira egyszerű kamaszként két pici gyerek mellett, mostohaapával, pláne ha az apa családja huzigálja előtte a mézesmadzagot), de én is biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb be fogja látni, hogy nem fenékig tejfel az élet a másik oldalon sem, és az együttélésnek komoly szabályai vannak. Drukkolok Nektek, hogy mihamarabb újra egymásra találjatok! Azért közben találkoztok, ugye? Szerintem az a legfontosabb, hogy nem nyomulósan éreztesd vele, hogy Rád mindig számíthat.

Gratulálok az új fogacskákhoz és produkciókhoz minden babának és mamának! A betegeskedőknek jobbulást! Jimbone is régen volt, kíváncsi vagyok, hogy rendeződött-e a bébi alvása...

Kép
mocorgó
 
 


Sziasztok !

Hosszú hónapok elteltével ismét lett egy picurka időm bekukkantani ide. Nagyon hiányzik a fórum és sokszor olyan jó lenne megosztani a babás problémákat és az ezekkel járó ismeretlen helyzeteket, de mire van egy szusszanásnyi időm, este lesz, akkor meg már csak az ágy érdekel. Azt hiszem túl maximalista anya vagyok, mindent csak a gyerekért teszek, hoyg neki jó legyen és semmiben ne szenvedjen hiányt...pl. az elmúlt 9 hónapban még nem volt olyan nap, hogy elmaradt volna a napi egy órás séta...stb.
Mindezek mellett elkezdtünk építkezni, ami főleg az én feladatom, mert úgymond én érek rá ilyesmivel foglalkozni, így hát fogom a kis utánfutómat :lol: és járkálunk a hivatalokba, tüzéptelepre .... :D

Ma 9 hónapos az én kicsi fiam és már van 6 fogacskája, szépen űl, felűl, mászik és pár napja ácsorog is. :D Ja persze és mindezek mellett egy angyalbaba, mindig mindenhez alkalmazkodik, nem sír, hanem szinte állandóan mosolyog. Egy álmom vált vele valóra....
Még mindig szopizik, igaz már csak este és hajnalban, de az esti szopikat már ki kell egészítenem tápszerrel, amiért nincs oda az én kicsi fiam...na persze igaza is van, eddig kapta a jól bevált cicit, most meg jövök avval a műanyag vacakkal... :lol:

Május elején megvolt Krisi keresztelője is , ott is nagyon jó kisfiú volt. Teszek is fel egy képet, hoyg milyen csini volt ! :lol:

Remélem mindenki jól van és azt is, hogy nem telik el megint több hónap, mire le tudok űlni írni nektek !
Puszi : Rilla
Kép Kép Kép

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

Milyen jó, hogy a régiek is jelentkeztek, Noki, Rilla, én már azt hittem azt sem tudjátok, létezik a fórum:). Ha időtök engedi, jelentkezzetek néha:), jó volt hallani rólatok!

Orew, gratula az eddigi fogyáshoz, ügyes vagy, irigyellek a kitartásodért!

Madaran, ez az utazós lista nagyon jó, ki is teszem a hűtőre, mert neknk mindíg itthon marad valami... A bébiőr rajta volt? Mi azt mindíg visszük, mert pl anyuéknál 2 szintes a ház.

Goldplast, nehéz ez az apa-ügy, az utazásokkal, de meg lehet szokni, így is be tud állni egy "rend". Az, hogy nincs rend:). A férjem is most utazott el 5 napra, de eddig nem is érzem a hiányát, mert mostanában annyit dolgozik itthon is, hogy 10-éjfél körül ér haza, hajnalban megy futni, szóval reggel látom egy félórára összesen. Csak az idő legyen jobb egy kicsit, mert hiányzik a levegő.

Tündi, de jó, van még pár napotok együtt:).

Mira és tesója jól vannak, sikerült kikúrálni őket a hónapok óta tartó takonykórból, de ehhez 10 napot itthon kellett tartani Zorust, hogy az oviban ne fertőződjön felül. A munkába visszatéréssel kapcsolatban: lányok készüljetek fel, hogy a gyerkőc az elején állandüan beteg lesz. Zorának a fülére ment mindíg a váladék, az orvos tanácsa állandóan az volt, hogy vegyem ki a bölcsiből/oviból, mert attól van neki, hogy ott egymást fogdossák a taknyos gyerekek.

Szép napot mindenkinek, itt épp kisütött a nap!

Kép
Kép
Kép
oui
 
 


Nem tudom mennyire olvastok blogokat, de ez nekem nagyon tetszik:

http://www.soulemama.com/

Kép
Kép
Kép
oui
 
 


Sziasztok!

Rilla: De jo, hogy jottel!!! :) Kristof nagyon jokepu fiucska! :)
Szegyellem magam amiert azota sem valaszoltam neked az iwiw-es uzenetedre, de neha egyszeruen nem tudom mit irjak... :? Igy van ez az osszes emailezos kapcsolatommal sajnos. :(
Kitartast kivanok nektek az epitkezeshez! :)
Zarus is nagyon jo kislany szerencsere, o is az az alkalmazkodo fajta. :)

Oui: Orulok, hogy meggyogyultak vegre a gyerekek!

Nalunk olyan hideg van a lakasban, hogy szinte folyton fazom... Nem ertem, hogy minek fizetunk a tavhonek meg nyaron is, ha ilyenkor nem kapcsoljak be a futest... Szegeny Zarus kitakarta magat az ejjel majd hajnalban arra ebredtem, hogy teljesen ossze van gombolyodve es sir... Jeghideg volt a kis keze es szerintem nagyon fazhatott, pedig sokkal tobb reteg volt rajta mint szokott es meg halozsakot is adtam ra. Ugyhogy ugy dontottem, hogy ma este valoszinuleg alapbol koztunk fog aludni, mert ott nem fog fazni.

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak zajlik az élet nálunk is.

Fűtés: én is morcos vagyok miatta, mert a házban nem kapcsolták be a kazánt, pedig napokon keresztül nappal is csak 10 fok volt :evil: Szerencsére nálunk van klíma, amivel fűteni is lehet, úgyhogy mi azzal melegítjük itthon a levegőt... Hajnalban mikor Marci szopizik beállítottam 30 fokra, aztán ment a szobájába amíg evett, úgyhogy az reggelig kitartott :lol: (22 fok lett, azért nem csináltam trópusi meleget neki :lol: )

Voltam tegnap fogorvosnál, leszedettem végre a fogkövet a fogamról. Hát elgondolkoztam mi fájt jobban: a szülés vagy ez :lol: :lol:

Végre eljutottam az okmányirodába is és átvettem az egy éve kész jogsimat :lol: Jobb későn mint soha.

És vettünk végre nagyfiús gyerekülést az autóba!!! Mi végül az Espiro mellett döntöttünk, 0-25 kg-ig jó. Amíg Marci egyedül van ő használja, aztán ha jön a kistesó megkapja ő, Marci meg kap egy másikat :lol: Van valakinek ilyen? Nekem nagyon szimpatikus volt és kényelmesnek tűnik és végre látom a gyereket, nem háttal ül a menetiránynak.

Noki, Rilla: jó, hogy jöttetek! Gyertek máskor is helyzetjelenteni
:lol:

A férjemnek mindjárt itt a 35. szülinapja és szeretnék neki valami emlékezeteset adni, van valakinek valami klassz ötlete? Teljesen tanácstalan vagyok...

Amin még teljesen ki vagyok akadva az az etetés. Marci hullámokban hol nagyon jól eszik, hol meg semmit. Most éppen a semmit időszaknál tartunk. Szombat óta úgy kell tukmálni belé a kaját, hogy legalább 1-2 kanálkával egyen. Valakinek volt már ilyen? Már annyira örültem a múlt héten, hogy bármit csináltam mindent megevett jóízűen, vidáman, aztán szombat óta megint megy a cirkusz. Egyszerűen nem értem. A férjem azt mondja, hogy ne erőltessük (jójó, azért nem tömöm meg a gyereket), de aggasztó, hogy egy-egy étkezés teljesen kimarad, csak itatjuk olyankor, aztán utána sem kér semmit, végül a következő etetésnél megeszi a szokásos adagja felét :shock: :shock: Mennyivel egyszerűbb volt csak szoptatni... :cry:

Kép


Kép
dbea
 
 


Ja még a mászáshoz akartam hozzászólni, találtam egy cikket:
http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... aba-maszas
Szerintetek ez így van?
Ránk is ránk ijesztett a védőnő, hogy bizony sürgősen tanítsuk meg Marcit mászni, mert diszlexiás lesz. Ugyanis már próbálkozik a felállással, és ha nem mászik addigra, akkor már nem is fog.
Tényleg nem tudom, hogy komolyan vegyem-e...

Kép


Kép
dbea
 
 


Nincs apa, megint kiruccant egy kicsit (Goldplast, ilyen az, mikor jól megy apának :cry: ), most egy kicsit Bécsbe, mi meg anyunál vagyunk, így nem nagyon jutok net elé. Ma reggel kihoztam Lilit oviba, és itthon vagyunk. Végre Levi alszik egy jót, mert ez anyunál nem mondható el. Megy az éjszakai vándorlás: Lili mellett kezdek, anyu Levivel, nagypapa külön. Anyu nem tud Lili horkolására aludni, de ha sír Levi, akkor meg ugye mennem kell, tehát helycsere. Viszont anyu cserél a papával, hogy ne hallja Lili horkolását. De Lili mellett kell ébrednem, hogy ne sértődjön meg, úgyhogy helycsere a papával.

Köszönöm a mászásos dícséreteket. Most már Levi rendesen mászik, és ül is belőle. Gyógytornát egy kicsit most hanyagolhatjuk, úgy beszéltük meg, hogy egy hónap múlva telefonálok, hogy mit csinál, mászik-e rendesen, feláll-e..., és ha fejlődik, akkor nem megyünk, ha nem, akkor újra egy kicsit rásegítenek. De egy hónapot jó lenne, ha csak mászna.

Dbea,
vedd komolyan a mászást. Nekünk azt mondta a gyógytornász, hogy ez olyan, mint a rovar és a bogár esete. Szóval nem minden nem mászó gyerek lesz diszlexiás, de aki diszlexiás, az szinte 100%-ban visszavezethető valamilyen mozgásfejlődési problémára, többnyire a mászás kimaradására. Ezért is hagyják most egy hónapig Levit, hogy másszon eleget, ne akarjon még felállni, mert ha már feláll kevésbé fog mászni. Ha mászás előtt feláll, akkor majdnem biztos, hogy kimarad, vagy rá kell venni, hogy ne maradjon ki.
Az én férjemnek 40. szülinapja lesz 31-én. Mi megyünk Sopronba pár napra, mert 28-án meg 5. házassági évfordulónk is lesz. Még jó lenne Levinek egy dönthető biciklisülés addig. Persze pont múlt hónapban volt kuponakciós a brendonban, én meg lemaradtam róla.

Fogyókúra: voltam tegnap cukorterhelésen, meg pajzsmirigyes vérvételen...hát gáz van :lol: Mármint az, hogy tökéletes az eredményem, soha nem volt 75g cukor után 6,15 a cukrom. Viszont így nem hiszem, hogy visszaadják a gyógyszerem, de akkor meg hogy fogok lefogyni :shock: Mondjuk a pajzsmirigyesek nem olyan jók, lehet, hogy ott van a bibi, és ezért híztam meg (na jó, meg a marcipános boci csokiktól).

Na kiteregetek, aztán még jövök, bár már nem is tudom, mit akartam írni az előző oldalhoz.

De azt mindenképpen, hogy olyan jó, hogy újra jelentkeztetek Rilla, Noki, tegyétek minél sűrűbben.

Rilla, nem babakocsizunk egyet jövő héten csüt-vasárnap valamelyik este? Ott leszünk Sopronban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Olyan édesek a képek :lol:
Most már össze szedem én is magam és teszek majd a Regiről képet.

Bea!
Én is azt mondom,hogy bizony komolyan kell venni a mozgás szakaszait..A mászás nagyon fontos dolog!
Egyet értek Linácskával!
Vedd komolyan a védőnőt.Viszont ne ti otthon kezdjétek Marcit tanítani,hanem inkább keressetek szakit.
Hidd el,nekem van a szemem előtt olyan aki nem vette komolyan a gyermek nem mászását,és mindenkit lehülyézett.
Ma a gyerőc fél a hintán,nem tud úgy lépcsőzni ahogy egy 4évsnek kéne,kapaszkodik és fél,pedig van náluk is lépcső...Egyensúly zavara van,tér iszonya ,nincs kialakulva melyik kézbe vegye az író eszközt..stb.
Sajni a szülők elintézik még mindig zzal,hogy majd megtranúlja majd behozza,mert látja mindenki,hogy milyen ügyes,meg járni is megtanult stb.
Pedig simán lehet,hogy majd a suliban lesznek nagy gondok..

mimi12
 
 


Én is vagyok, ezer éve nem voltam, vissza olvatam, de esélyem sincs reagálni mindenre.
Tegnap Zora kemény fél órát aludt össz-vissz. A bal felső foga már VÉGRE áttörte az innyét, de a jobb elakadt valahol sajna, pedig 2 napig még vérzett is az innye.
Volt valakinél ilyen?
Amúgy a kajálással ugyan úgy vagyunk mint Dbeáék, hol szuper, hol nagyon semmi, de én sem tömöm meg, a fogzásra fogom, így próbálom nem kikészíteni magam ezen is :roll:
Tegnap a tízórai gyümitől bokákolt pl, de egy kifli bele trapista sajttal lecsúszott :roll:
Meg olyan anyás, hogy már eret vágok :roll: , ha nem a hátamra van kötve az ölemben van, volt múlt héten h még pisilés közben is :oops:az ölemben volt , aztán itt besokaltam, és azóta elég sokat hagyom sírni :roll: :cry: :twisted:
Itt is bazi hideg van 2 napig 5-6 C volt kinnt a lakásban meg 14C. A távhő bepróbálkozott a fűtéssel, de elszállt a rendszer így első este a hidegben meleg víz sem volt. Tegnap óta fűtenek, Zora pedig ezerrel lázadozik az itthoni beöltöztetés ellen.
Villanyradiátorral 20 C feltudtam tornázni a hőmérsékletet.
Itt most nem esik már, de a hurrikán megvan még, de már nagyon le kéne mennünk, 2 nap szobafogság után.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Köszönöm szépen az utazólistákat, lementése folyamatban van :lol:
Mimi, minden tiszteletem a Tiéd!

Ádibaba gondolok ma rátok, gyere majd mesélj, hogy vészeltétek át a műtétet.

Linácska, gratulálok Levinek a mászáshoz, és bocs h összekevertem a gyerekeidet, de annyira hasonlítanal egymásra :lol:
Ma én is rántátsos tökfözit csináltam, csak hagyma, meg kapor és husi is van benne. Kiváncsi vagyok mennyire nyeri el a kisasszony tetszését.

Hiszti, Zora nagyon műveli, és egyre jobban, és nem nagyon tudom néha hogyan is kezeljem le.Van hogy nagyon nyugodtan mondom neki, h kislányom nem szabad és nagyon megnyugszik erre, de nem mindig vagyok ennyire türelmes :oops:
Egyébként van, h már akkor sír ha a szobában csak felállok mellette.

mocorgó kipróbálom ezt az alma-hagyma-májat, mert összefutott a nyál a számba, de Zoránál nem nagyon befutó az alma :cry:

Margit, Rilla, Noki szuper jó, h jöttetek, és hogy tettetek fel képeket
Gyeretek lécci azért néha még!
A babák szépségesek.

Orew gratula a fogyihoz ugyes vagy nagyon, Zara pedig nagyon cuki!

Angelita jó h titeket annyira nem érint a víz, itt is elég car a helyzet, mind a két tó kilépett a medréből, és nagyon nincs hova elvezetni belölük a vízet :cry: :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


OUI de jó, h gyogyultak vagytok!

GP/Ági le a kalappal elötted, h ennyit vagytok férj/apa nélkül. Ki jött a fogacska nálatok?

Tündi, majd ha tiedapa elmegy elküldöm a számom aztán csacsoghatunk ingyéééé ha van kedved? :lol:
Képek szuperek, használjatok ki minden időt még apa itthon van.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Olvasta valaki az aludj jól gyermekem című könyvet?

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Lányok, és főleg akik szoptatnak, és főleg akik este is nektek a fertilitásotok a régi? Mert lehet velem valami nincs redben a régi önmagamnak csak talán a negyede sem vagyok. Szegény apa meg nagyon elnéző, de ez nem nagyon normális asszem, lehet hormonális a dolog, vagy csak a fáradság?

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Voltam múlt héten munkahelyemen is, bementem egy pofavizitre, de asszem nem kellett volna :cry: , lehet nem akarok már oda visszamenni. Nagyon szerettem a munkahelyemet, meg a munkámat, de olyan sok változás történt amióta nem vagyok, és a feszültségtől a levegőt is vágni lehetett :roll:
Szerintetek, ha Zorát 2 éves korában szeretném bölcsibe beadni, akkor mennyivel elötte érdemes elkezdeni küldözgetni az néletrajzomat?
Amúgy szeptembertől elakarom kezdeni Zorát zenebölibe hordani éppen ezért, hogy a betegségeken beszoktatáskor már ne essünk át.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Irdab,
általában azt mondják, hogy fél év aktív álláskeresés hoz eredményt.
A zenebölcsiben azért annyira ne bízz, hidd el, a rendesben ugyanúgy el fogjátok kapni a betegségeket, ha hajlamos rá Zora.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Irdab, azt olvastam, hogy nem jó egy kisgyereknek, ha két éves kora előtt kapja el a fertőző betegségeket, mert nem annyira felkészült rá az immunrendszere, több kárt tud okozni, mint később, ráadásul később ugyanúgy elkapja őket... Szóval csak ezért szerintem nem éri meg vinni, illetve érdemes figyelni arra, hogy beteg babákkal ne érintkezzen túl szorosan.

Fertilitáson nem tudom pontosan mit értesz. Ha nemi vágyat, ahogy gondolom, hát az nekem is a béka feneke alatt. De csak mert fáradt vagyok már estére. A hétvége délelőtt viszont egész jó időzítés. ;-) Ha termékenységet, hát arról nem tudok nyilatkozni, mi még nem próbálkozunk, és nem is vérzem.

Máj: nem kell ám bele sok alma, csak hogy szaftosabb legyen. :wink:

Dbea,
szülinapra ötlet: http://www.feldobox.hu/
Van versenyautózás is. :-)

Mászás: valóban nagyon fontos, hogy Marci másszon, de az nem igaz, hogy ha feláll, már nem fog mászni. Lia előbb állt fel, mint mászott, most mégis mászik, és sokat álldigál is. Szerintem eddig megterhelő volt a kis térdének a súlya, azért nem csinálta (legalábbis ma is láttam, hogy jól kipirosodott). Viszont ha azt látnám, hogy elkezd lépegetni kapaszkodóval, azonnal leülnék mellé, és lekényszeríteném a földre. A mászás annyira összetett mozgás, hogy nagyon sokat számít a mimi által említett képességekért felelős idegi kapcsolatok kialakulásáért.

Kép
mocorgó
 
 


Sziasztok lányok!

Vagyok én is, az előbb próbáltam írni, de Emma az ölemben vadul csapkodta a billentyűzetet és kiléptetett :). Délelőtt pedig túl nedves ronggyal töröltem le a klaviatúrát, így néhány billentyű beragad.... Remélem, azért nagyobb baja nem lesz a gépnek....

Később még benézek, most mennem kell, Emma nagyon nyüszi.

Kép
angelita
 
 


Ádibaba, remélem, minden rendben lesz ma, megy a drukk!!

Rilla, örülök, hogy benéztél, szép nagyra nőtt már Krisi!

Annyit beszéltünk a tökről, hogy ma én is azt főztem Emmának, pulykamellel, szerencsére ízlett neki, így a holnapi ebéd is megoldva :D .
Adri, Nálatok milyen sikere volt?

Kép
angelita
 
 


Eni, ülésről és babakocsiról hozol képet :) ?

Kép
angelita
 
 


Ja állás és mászás.
A Szabi kb 7hós korában állt fel,és kb ekkoriban kezdett mászni is.Már nem is emlékszem mi jött előbb.Viszont hiába állt hamar,ő pl 15hósan kezdett menni egyedül.Én pl addig nem is erőltettem neki a járást.Én sosem fogtam a kezét,hogy lépegessen mert nem tartom jónak.A Reginek sem fogjuk a kezét,hogy lépkedjen.Majd ő szépen megtanulja egyedül.
Sőt állítólag a kiságy és járóka sem túl hasznos e téren,mert mostanság hallottam,hogy túl korán kezdenek felállni a gyerekek és ez nem jó.
No ezt viszont nem tudom,hogy tényleg igaz e?4éve és 15éve erről még nem volt szó :lol:

Hát csajok..a 4évesem kikészít.Ma avatarost csinált magából :roll:
Felment játszani,és jött le zöldesre rajzolt fejjel.
Most meg a konyhát árasztja el vízzel..és amúgy is nagyon unatkozik..

mimi12
 
 


Megjöttünk a gyerekorvostól, elmentünk a mászás-ügy miatt.
Azt mondta, hogy Marci erős gyerek, ő nem lát gondot, de biztos ami biztos el kell mennünk a neurológiára. Próbálok időpontot szerezni, de egyelőre a telefont sem veszik fel.

Egyébként még jó, hogy elmentünk, mert a kisfiam elég sovánka...
Egy hónap alatt 200 grammot sikerült híznia, úgyhogy kicsit átbeszéltük a dolgokat. A lényeg, hogy egy nap legalább 6szor kellene ennie, amiből 3 szoptatás kell legyen, a többi pedig kalóriadús étkezés. Csak gyümit vagy zöldséget nem is adhatok neki, kaptunk ha tápszert, azzal kell keverni. (A Sinlac nálunk sem aratott sikert...)
Csak azt nem tudom, hogy a férjem ebbe hogy fog belemenni. Valahogy meg kell győznöm, hogy erre a tejpépes dologra igenis szükség van, mert igazság szerint a 7850 grammos súlyt mostmár én is keveslem.
Február közepén volt 7300 gramm és igaz, hogy azóta volt beteg is egy hónapig, de azért 3 hónap alatt a fél kilós hízás elég kevésnek tűnik, pedig nem vagyok annyira aggódós ilyen téren.

A nemevés oka is megvan: jön két foga megint felül, úgyhogy ott a gond. Úgyhogy etetés előtt dentinox-ozunk is, hátha segít.

Mi is volt még:
ja igen, a fertilitás :lol: :lol: Hát lehet, hogy buta vagyok, de nem tudom, hogy ez mit jelent :lol:

Nekem is az a két tippem lett volna, mint Mocorgónak. Ha nemi vágyra gondoltál Adri, akkor hasonló cipőben járunk, estére én is hulla vagyok, bár nem tudom, hogy mitől, mert azért nem dolgozom magam halálra :lol: Néha azért kapható vagyok erre-arra, de nálunk is a reggeli és a hétvégi időpontok jönnek be :wink: (bár ezzel a kistesó projektet eléggé lekorlátozzuk :lol: )

Kép


Kép
dbea
 
 


Dbea,
mi kifogása van a férjednek a tejpéppel kapcsolatban? Husit eszik már Marci?

Én ma először adtam Levinek tojást a répa+krumpliba. Bár nálunk tök mindegy, hogy mit csinálok, úgyis megeszi Levi. Ami itthon van, azt összekutyulom :lol: Holnap apukám főz köleskását, mondtam, hogy ok, akkor úgy csináljon, hogy Levi is azt eszik :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Bea!
Nem azért de a Regi sem sokkal súlyosabb,és ő pár héttel idősebb is.
Az az igazság,hogy én annyira nem foglalkozom ezzel a hízás dologgal.
Ki a francokat érdekel már bocsi,hogy egy átlagot néző könyvből tanult szakinak mi a megfelelő??Bizti nagyon jó dokitok van...de a Te gyereked nem biztos,hogy egy ütemben fejlődik a statisztikai átlaggal.
Szerintem a majdnem 8kiló igen is nagyon jó súly!
Én hanyagolnám a tejpépet és a tápszert még inkább!!Van tejed.Nem is értem ,hogy gondolják akkor a tápszert???És mi az ,hogy 6x kell ennie ebből 3 szopi 3 szilárd??És mi van ha 6x szopik és közben eszeget szilárd kaját??Akkor az ember bűnt követ el??
Na jóvan nem dühöngök.. :lol:

Ötletem a következő.
Próbálj meg darabokat adni Marcinak.Mindjárt 9hós.
Pl reggeli szopi,majd utána ha kívánja rögtön ha nem akkor amikor esetleg enne,pl vajas kenyér valami sonkával vagy hasonló még egészségesebbnek mondható rátéttel.De ez nem is olyan lényeg.A Regi most pl egy üres kenyeret csócsált,mint a 3db fogával,és meg is ette.
Próbálj neki zöldségeket darabosan adni úgy,hogy rágni tudja.
Én rendszerint így adom a kaját a Reginek.
Vannak ételek amiket magunknak sütök főzők és a Regi is eszik belőle.Pl evett már rizst pici pöri szafttal és pipi husival.Mindezt úgy hogy a husit falatkákra tépdestem a többit meg ette szépen darabosan.
Nem kell félni,hogy megfullad.A természet jól kitalálta az embergyereket.
Én e szerint próbálom a Regit etetni
http://www.mamami.hu/cikkek/szoptatas/1 ... ataplalas/

mimi12
 
 


Sziasztok!

Csak egy halvány életjel: az egész család beteg. :( Apa kezdte, ő csak felszínesen kapta el, aztán Betti folytatta: reggelre 39 fokos láza lett, borogatással és kúppal lejjebb ment, de már volt előjele, mert előző d.u. végig folyt az orra. Mostanra meg én is alig kapok levegőt (bedugult az orrom), és alig bírok nyelni, úgy fáj a torkom.
Levittük Bettit a dokibácsihoz: vírusos Betti torka is. :(
Lázcsillapítás, sok folyadék, C-vitamin, orrszívás.

Jó program...

Mindenkinek jó éjt!

Kép

Kép
hmbori
 
 


Sziasztok !

Megint csak egy gyors bekukkantás...
Olyan aranyosak vagytok, hogy ennyien reagáltatok az írásomra, azt hittem, hogy ennyi kimaradás után már inkább hanyagoltok majd :oops: ....a végén még megint függő leszek, mint régen ! :lol:

Linácska
Olyan jó lenne együtt babakocsizni, de mi meg pont hazautazunk a szüleimhez Budaörsre ! :(
Hogy-hogy megint Sopronba jöttök ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla!
én viszont itt vagyok a szomszédban :lol:
Mikor jöttök??hátha....

mimi12
 
 


Sziasztok!

Bea: ne aggódj a súlya miatt direkt megnéztem Márk kiskönyvét Ő 1 évesen kb 8700 gramm volt.
Most 3 éves és még csak 12 kiló.
Tejpépet miért nem engedi a párod? Én Márknak és Atinak is adtam/adok.
Sőt szinte azzal kezdtem a hozzátáplálást.

Rilla:örülök,hogy jöttél!! Nagyon jók a képek!!!

HBori:jobbulást nektek!!!
Vendég
 


Igen fertilitás=nemi vágy :lol:
Hát akkor én ezt is beszívtam, mivel délelött nem nagyon alszik enyém gyerek :lol:

Dbea Zora sem nagyon eszi már meg a gyümit (szinte csak a banán csúszik), inkább ő is kifli, meg kenyér párti lett.
Most lehet éhesen altattam el, tejcsi nem nagyon jött a cicimből, asszem holnap megint megpróbálom a tápit.
Ja enyém gyerek a Sinlacot kihányta, a tejpéptöl meg kirázta a hideg, úgyhogy nálunk az sem nyerő. Csak azt nem tudom, ha esetleg most elapadok akkor mit adok neki, ha a tápi sem kell neki :roll:

Enyém gyerek 9040 g, de most beszéltem egy ismerősömmel a 15 hós gyereke 8000 g kereken. Úgyhogy no para :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Hbori jobbulást nektek. Még Zsizsa írta anno, és nekem is bevált a takonykór idején a levendula illoolaj, próbáld ki szerintem, Zorára nagyon jó hatással volt!

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Levendula illóolaj? És hogyan használod?
Amúgy tényleg csajok, annyira nem tudok teljes gőzerővel jelen lenni, hogy inkább kérdezek:
senki nem terhes ismét?
vagy nem szeretne? rémlik mintha pár hónapja valaki írta volna, hogy nemsokára szeretnének...

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok

Voltunk mérésen, így újra itt a grafikonom, hogy növöget kicsi lány.
Már 72 cm és 2 foga van. Kaja 80 % még anyatej neki, ezen akartam kicsit változtatni vettem tejpépet neki , most kezelem ekcémáját :(. Tesói se bírják tejet gondoltam hátha Ő fogja, ezért gondoltam hogy babatejpéppel kezdem hátha akkor csökken anyatej igénye. Hát óriási tévedésbe voltam :(. Van olyan nap hogy csak szopizik. Rendes kajából 40-50 ml / nap örülök ha elfogy. De ez van, nem lesz eg ynagy evő lány, ahogy számolgatom azért 1 éves korára a születési súly 3-szorosa összejön.

Babák édesek pár oldalt vissza néztem. Betegeskedőknek jobbulást.

Kép
Share Your Pictures!

Kép
Share Your Pictures!

Kenderike
Kép
kenderike
 
 


Sziasztok!

Ma reggel útnak engedtem apát :? bevittem a laktanyába...gyerekekre mama vigyázott addig...még alsznak,nem tudom Luca,hogy fog reagálni,hogy nem találja itthon apát :roll: remélem hamar visszarázódik a szokott hétköznapokba...bízom benne,hogy hamar eltelik ez a 12hét még!!!!

Adri,nekem is voltak a "fertilitással"gondjaim,de nekem az,hogy hamar elaludtam,így máskor oldottuk meg a dolgot :wink: :oops:
Küldöm a számom priviben :D aztán fecseghetünk ingyééééé :D :D

Dbea,nem hiszem,hogy gond lenne Macival,de jobb megmutatni.A mászás tényleg nagyon fontos,de a kúszás is jó ha van/volt.És hát nálatok Marci hiper gyorsan kúszott,úgyhogy nem gondolom,hogy gond lenne!!Úgyhogy ne idegeskedj :wink:

Kenderike,jó,hogy jelentkeztél te is! :D Szépen fejlődik a csajszid :D

Hmbori,jobbulást nektek!!!!Remélem nyugodtan telt az éjszakátok!

Rilla,nem baj,ha ismét függő leszel!!! :wink: :D :P Nagyon aranyosak a gyerkőcök :wink:

Mimi,várjuk a képet a Regiről! :D

Eni,hol vettél olyan zoknit aminek a teteje is csúszásgátlós?

Gyerekek felébredtek,megyünk ma tornázni utána jelentkezek :wink: de lehet még előtte is lesz egy kis időm :D

Kellemes napot ebben a szomorú időben :(

Kép
Kép
tundi24
 
 


Dbea,
mikor mi voltunk Lilivel 15 hónaposan kórházban, volt egy kislány, aki 9 nappal idősebb volt Lilinél, tehát 15 hónapos, és 6400g volt. Na ő vékony volt. Pedig az anyja nem volt kis darab. És annyira nem aggódtak a Heim Pálban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Most nincs sok időm/energiám az irásokra reagálni...
Ez az Apa nélküli dolog elég fárasztó..föleg este lefekvés+a reggeli ovi elvitel....
Pénteken jön haza :P de nagyon el vannak csúszva a munkával...egy kinti tetőt,garázzsal csinálnak de az idő nem kedvez nekik Balcsin.Este 8 -ig nyomják szegények...,hogy pénteken haza tudjanak jönni,igaz már az nap máshol kellene dolgozniuk.

Szombaton megyünk ha minden igaz a nagy sportválsztóra.Megnézzük Nolinak mi jön be
:wink:

Rillaa nyuszis babás képek a szívem csücske lett :P :P


Hmbori
jobbulást :P :P
ezek a fránya betegségek

Ma lett volna a kirándulás de szerencsére nem mentek... :P Legalább eltolódott ..lesz időm szokni a dolgot jobban...
Na felkelt a hajcsár...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Sziasztok lányok!

Bori,
jobbulást Nektek! Remélem, gyorsan leküzdi az egész család ezt a fránya vírust!! Azt hittem, beindult a felújítás Nálatok, ezért nem jelentkeztél az utóbbi pár napban.

Kenderike, gyere Te is gyakrabban :)!

Tejpép helyett érdemes a gabonapépet kipróbálni, aki még nem akar tejet adni a babának. Nálunk nagyon bevált, én tápszerrel készítem és banánt teszek bele. Akinek van anyateje, az tudja azzal készíteni.

Bea, csak a súlya miatt szerintem sem kell tömni Marcit -a gyerekorvos is mondta, hogy erős gyerek, akkor meg mi a gond?! Barátnőmék 1,5 éves kisfia most olyan súlyban van, mint Emma.

Megyek, felkelt a leányzó :).

Tündi, hamar elszaladt ez a pár nap :(! Biztosan mindannyiótoknak hiányozni fog Apa.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita
 
 


Bim-bam,
nem múlt szombaton volt a nagy sportválasztó? Legalábbis a hírekben már volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Mimi: gondoltam, hogy nem állod meg szó nélkül :lol: :lol: :lol:
Szóval, amit az orvos mondott, az kb az volt, hogy minimum 6x egyen, ha lehet, és abból, ha lehet min. 3 szopi legyen :lol: Így asszem jobban hangzik :lol: Én azért ezt megpróbálom tartani. Meglátjuk milyen sikerrel, mondjuk Marci a szopizás ellen még soha nem tiltakozott :lol:

Pépek meg tápszerek: a párom azért ódzkodik tőlük nagyon, mert nem akar Marcinak műkaját adni... Mert azért bármennyire is babáknak fejlesztik, meg csúcsminőség, azért mégiscsak televan mindenféle vacakkal. Meg úgy van vele, ha eddig kihúztuk tápszer nélkül és még mindig van elég tejem (márpedig van), akkor nehogymár a tápszer jobb legyen a gyereknek, mint a tej. Ebben igaza van :lol:

Súlykérdés: remélem igazatok van és nem lesz gond. A gyerekorvos meg a védőnő is, ahogy látom, szereti paráztatni az anyukákat...

Neurológia: hát felhívtam őket, július 14-re kaptunk időpontot :shock: Mondtam a nőcinek, hogy akkor Marci már majdnem egyéves, van értelme egyáltalán elmenni?? Aztán abban maradtunk, hogy ha közben mászna, akkor nem megyünk, egyébként meg megnézik. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem volt nagy lehetőség, hogy a nap mely szakaszában tudunk menni, 11 és dél között és kész, ami természetesen pont Marci nagy szundijának időszaka. De addigra ez persze változhat és lehet, hogy akkor már csak egyszer alszik.)

Kép


Kép
dbea
 
 


Bim-bam: a nagy sportválasztó május 14-15én volt!!!

Bori: jobbulást mindannyiótoknak!!!

Tündi: kitartás, már a felén túl vagytok, igaz?

Kép


Kép
dbea
 
 


Lina Bea köszi :lol:
Jól benéztem..apa kifog akadni :oops: ,hogy igy össze tudom kutyulni a dolgokat..
Szeptemberbe is lesz..remélem észnél leszek....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Dbea,sajnálom,hogy ennyire paráztatnak a "szakik".Nálunk ha nem hízik Zsombi egy hónap alatt,akkor sem ijed meg a doktor néni,inkább én szoktam,de mindig azt mondja,1 évesen nem kell 12kg-nak lenni :wink:
Az időpontototkon meg már meg sem lepődöm :roll:
4 nappal vagyunk túl a felén,de abban bízom,hogy a június,július hamar eltelik,és augusztusban meg már jön!
Reggel elég jól visletem a dolgot,de most a béka hegge alatt vagyok nagyon nagyon mélyen,de pár nap és visszarázódok.Csakholnap meg elmennek egy másik helyre 1 hónapra,és ott meg nem tudni hogy lesz a net egyenlőre.De remélem ott is iylen szuperül fog működni,mint az ő táborukba,és hogy naponta többször tudunk megint beszélni!!

Bim-bam,bele lehet ám szokni az apa nélküli életbe.SAJNOS!!!!!De jó,hogy pénteken már újra otthon lesz veletek :D

Angelita,most még a gyerekeken nem látok semmit,Luca is jól fogadta a hírt reggel,majd nem tudom este,hogy lesz neki,meg az elkövetkező napokba,de most programdömpinget próbálok szervezni.Ma megyünk meglátogatni a mamám tesóját/sajnos nagyon beteg,de ő majd eljátszik ott a dédunokával/,holnap délután vendégeink lesznek.Szombatra kitalálunk vmit,vasárnap+hétfőn itt a városban lesz pünkosdölő sok sok programmal,oda megyünk majd ki.Kedden megint zenebölcsi+torna,aztán nem tudom tovább a hetet.. :roll:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Mi voltunk ma az obiban, sikerült végre beszereznünk lámpát a hálószobába :lol: (egy éve itt lakunk és eddig egy villanykörte lógott a plafonról :oops: ) De jobb későn mint soha :lol:
Átjött apósom és a meglévő lámpákat felrakjuk. A gyerekszobával végeztünk, nagyon jó lett, teljesen lelkes vagyok :lol:

Vettünk még Marcinak egy kismedencét, olyat, aminek teteje is van. Annyira édes, a teteje egy gomba kalapja, csak lenne már jó idő, hogy használni is tudjuk!!

Marci is nagyon cuki volt bevásárlás közben, beraktam a bevásárlókocsi babaülésébe :lol: Hogy ez milyen praktikus dolog! Remekül elnézelődött, nagyon ügyesen kapaszkodott, úgyhogy rettentő ügyesek voltunk.

Akartam még venni fűszernövény-magot, de nem kaptam csak bazsalikomot :? Lehet, hogy a többit cserepestől veszem meg.

Tündi: mennyi mindent csináltok! Szombatra is jó időt mondtak, úgyhogy akár kültéri programot is csinálhattok!

Kép


Kép
dbea
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?