Teva, épp ideje otthon maradni és pihenni! Én nagyon élveztem, amikor már nagy pocakkal itthon voltam, ültem a kanapén, beszélgettem a kisfiammal. Néha bementem a munkahelyemre (doki után elvárás volt a kollégáktól
), akkor mindenki nagy örömmel fogadott. Még a főnök is: ő nem csak annak örült, hoy kisbabám lesz, de annak is, hogy megszabadul tőlem
Azoknak, akiknek még igazán pici a babája és azoknak, akik még előtte vannak:
Bocs, hogy "okoskodom", de én sajnos sok dologról lemaradtam!
Hiába van nagyon jó fényképezőgépünk, az első napokban alig készült rólunk kép. Aki teheti, már a kórházban készítsen cuki képeket is: takarjátok ki a babát, vegyetek ki a kiságyból mindent, esetleg a saját takarójra fektetve fotózzátok le!
Lopjátok be Apát a szobába, ahol lekap Benneteket együtt! Készüljetek a látogatókra, és legyen rajtatok egy szép felső, hogy aki együtt lefotóz Benneteket, az ne egy kócos "kórházi" képet lőjön.
Otthon, fürdés után fürdőlepedőbe becsomagolva nagyon jó képek készíthetők! Pofiról, kilógó tappancsokról.
Hófehér rugiban hason fektetve olyan édesek! És 1 hónapos korukig szinte korlátlanul "hajtogahatók". Tegyétek szép takaróra, nagy párnára a babát.
Nem is kell hozzá profi fotós, csak egy kis odafigyelés.
Kérjétek meg a családot, mert nem biztos, hogy maguktól eszükbe jut. Ők is csodálnak benneteket, és csak erre figyelnek
Kérjétek meg, hogy figyeljenek tudatosan, és pl szoptatáskor fotózzanak le közelről, távolról, együtt vagy éppen csak a babát.
Kérjétek meg őket, hogy figyeljenek rá, mi van a háttérben: egy mozdulattal eltolhatók a háttérben lévő felesleges holmik! (nálunk van büfispelus, üres tányér, laptop a háttérben
)
És Ti is készüljetek tudatosan! Legyen fotótok úgy, hogy szépen felöltözve, megfésülködve, esetleg kisminkelve ragyogtok együtt!
Nálunk sok ilyen fotó nem készült el, mert csak én figyeltem, a körülöttem lévők nem igazán, ráadásul ők el is maradtak. Szint csak én készítettem képeket - még kettőnkről is, eltartva a telefont vagy a gépet.
Ha előtte elkészültem volna, talán fáradtan is eszembe jutottak volna ezek a dolgok. De a szoptatás és a körülötte lévő gondok, a fáradtság, a mindennapok kicsit bedaráltak. Csak mostanában kezdtem eszmélni.
Én most hívtam egy profi fotóst is - bárcsak korábban tettem volna! Megfogadtam, hogy Máté 1 éves koráig 3-4 havonta készül majd rólunk egy kis sorozat. Hiába a jó gép, egy profi másképp lát bennünket. De otthon is kell néhány elkapott pillanat - amire tudatosan készülni kell. Mert ha beleívódik a család gondolataiba, akkor a megfelelő pillanatban valaki ugrani fog a gépért.
Szép napot!
Itt kisütött a nap!!!!!