Új privát üzeneted érkezett!

Mondjuk most olyan hisztis volt az ébredése után egész kora délután, hogy hihetetlen, szerintem megint a vihart érezhette... itt szépen kitörni készül... remélem, Apa épségben hazaér még Mátéval az oviból! Ilyenkor nem tud sehogy sem megnyugodni, csak a cici kell neki, pedig már teletömte magát, jött is vissza belőle bőven orron-szájon, de csakazértis! :roll: Én cumit egyelőre még nem vettem elő! A cumisüveg se nagyon kell neki, pedig itatnom is kell, mert a pici sárgasága nehezen oldódik és ez állítólag segít, és talán most már javul is! Néha-néha lehet belédiktálni egy kis vizet. Hiába, ez egy cicihuszár! :lol:

Vikcsibaba: gyönyörű baba Bendegúz! :) Nem semmi a 6 órás út, de biztos kibírható, ha megálltok, vagy akár végig tudja aludni. Én inkább idősebb babáknál tapasztaltam már h nem köti le őket az utazás, de iylen picik azért többnyire még elalszanak.

Bea: az avent cumit próbáltátok már? Máténak az jött be, miután 7 hónaposan rákapott a cumira, a szilikon verzió, aztán mindig olyat vettünk, ha elhasználódott.
Akkor biztos a te géneidet örökölhette ezekkel a méretproblémákkal! ;-) És a doki, védőnő nem veszi figyelembe, hogy milyen hosszú baba? Ahogy írtad, h ha 60 cm lenne csak, akkor megfelelne... nem lehet mindig standardizálni... :roll:

Andi: hát igen, az nincs annyira közel, de talán autóval nem is olyan vészes a két óra. Anyuék kb. 90 km-re laknak, de az is tud akár másfél óra is lenni autóval is, ha nagy a forgalom. Busszal meg akár 2 is. Régen sokat buszoztunk Mátéval is, amikor már nagyobb lett, de elvolt a hordozóban meg aztán később az ölünkben v egyedül ülve.
Apósomékhoz meg vonatozunk Szegedre, az persze lazább, mert lehet jönni-menni a vonaton, de az is bő két óra. Egyébként sztem sokminden megszokás kérdése, Máté hamar hozzászokott a tömegközlekedéshez. Csak azt utálom, hogy nem elég maga az út, még Pesten belül is csomót kell keringeni és az is elveszi az időt. Na egyszer hátha lesz majd kocsink... :wink:

Kép

Kép
tkrisz

Bea:Köszi! :) igen, nagyon szeretem én is ezt a rugit, bár mi ajándékba kaptuk. :) A színesek sokkal jobban állnak neki, mint a fehér v drapp v ilyesmi halovány. :)

Kép

Kép
tkrisz

A MAM is avent. Almárka + új design.
Kezdettől ilyen anti colic üvegből kapja a tápszert MÁté. Ez azt jelenti, hogy az üveg alja lyukas, amit egy gumi szelep zár le. Így kevesebb levegőt nyel a baba cumizás közben.
A nyugtató cumija is ebből a sorozatból van. Nekem azt ajánlották, hogy inkább latexet adjak, és volt egy 1 Ft-os kupon a baba bónuszban, hát kipróbáltam. Előtte NUK volt. Mindkettő a lapos fajta, hogy ne kelljen majd fogszabályzó. A NUK nem jött be, az idegesítette a kicsit. Ezzel egész jó barátságot kötött, bár ezért sincs oda. Igazán csak cicin nyugszik meg.

Hív a gyerek. Csak tudnám, mi kell neki: fürödni korán van, nem kell a cici, a tápszer. Ajaj :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Most néztem a táblázatot és látom lassan én jövök :P

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Gyors kérdés: Szerintetek mennyire veszik komolyan a 6 hetes kontrollt a dokik?
Sajna már csak június elsejére kaptam időpontot, de addigra már 8 hetes leszek. :? Persze én vagyok a hülye. Mit akarok én jövő hétre kérni időpontot, már akkor kellett volna, amikor megszültem... :evil:

Na, nagy idegességemben elfelejtettem, mihez akartam hozzászólni... áááá... majd jövök még. :oops:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Bizony Zsukka! :lol:

Azért nem mentem jógára,mert inkább pihiztem kicsit tovább míg a kis görcsök el nem múltak.Nem szabad előbb szülnöm mert növeszteni kell még Kinga kisasszonyt! :wink:

Viszont a barátosném (szerdán császározták)nagyon jól van!Szép a babócája is! :) Ő 3100grammal született és mégis olyan kis picinek látja az ember... :) ,de feldobott a téma,hogy nemsokára majd én is babázok!

Ági:szerintem ha minden oké,akkor nem fognak leszidni! :wink:

Szerintetek milyen törölközőket tegyek a kórházi csomagba?Fehéret,hogy könnyebben ki tudjam fehéríteni,vagy sötétet,hogy ne látszódjon ha foltos lesz?
hodo

Sebaj Hodo! Majd máskor jössz. Első, hogy Kingára vigyázz nagyon :D

Talán addigra több hely is lesz, mint mostanában szokott lenni.

Én világos türcsit viszek, mert azt tudom fehéríteni.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

hodo
én sötétet vittem. Akikkel együtt voltam a szobában ők is mind sötétet vittek pont azért, hogy a foltok ne látszanak.
Ráadásul máshol nem is tudod szárítani a türcsit fürdés után csak az ágy végén és nem biztos jó látvány, ha mondjuk fehér vagy világos türcsin vérpaca díszeleg.

Kép

Kép
buba*

Hali mindenkinek!
Ági: szerintem ne izgulj, én is a 8. héten mentem a 6 hetes kontrollra, de nekem a doktornő mondta, nem szükséges annyira komolyan venni a 6 hetet.

hodo: én két türcsit vittem, egy fehéret felülre és egy kicsi sötétet alulra. A fehér még így is tiszta narancssárga lett a sok betadine miatt, amit rám kentek a császár után. Nem jött le zuhany alatt, főleg hogy 6 órával a műtét után egyedül kellett fürdeni. Nagy élmény volt! :D

Hoztam két képet Szaniról mert olyan cuki:
ez mai
Kép

ez meg az új sapijában
Kép

:D

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babák és sokat nőttek!

Tkrisz: ne izgulj, szemmel láthatóan gyarapszik a te csemetéd is, és hogy milyen szerencsétek volt ezzel az ápr. 30. nappal meg a dokival meg a sima szüléssel - nagyon örülök!

Törölköző kérdés: szerintem tuti szines és kicsi/nagy vegyesen.

Szopi/tápszer: szerintem minden mama megpróbálja a tőle telhetőt, ha nincs tej, az nem szégyen, lényeg, hogy baba szépen fejlődjön, azt tápszertől is lehet, ha végképp nincs más megoldás.

Oltás/ár: nagy kérdés. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni.

De mint erre is és minden patikás és egyéb babás/nem babás dologra nagyon jó az egészségpénztári tagság. Én tavaly a max-t fizettem be és vissza is igényeltem a max. SZJA-t, amely nagyon komoly összeg.

üdv nektek

kispatak
Vendég

Sziasztok!

köszönöm a köldökcsonkos hozzászólásokat, csüt reggelre (9. nap) a pelenkában volt :)

Kis.csillag: örülök, hogy az uh-n minden rendben, de ez a sok bukás nagyon aggasztó lehet, megértem, hogy aggódsz, bár valószínű, hogy Máté fejlődési üteme és az alkata más, mint az átlagos, lehet, hogy nem olvasta a babás szakkönyveket? :wink:
de ezek szerint ne reflux, mert akkor segített volna a táp
hajrá csibeburger :)

evaczak: mi mindenképpen beadatjuk a rota ellenit, már meg is beszéltem a doktornővel
Lili nekünk 1 évesen nagyon beteg volt miatta, ugyan épp nem került kórházba, de sokáig kínlódtunk, mire meggyógyult és később is volt néhányszor hányós-hasmenős betegsége :(
remélem a kicsivel megússzuk

Vikcsibaba: nagyon édes Bendegúz!

Kriszta: Gergő fotón ia nagyon édes! irigyellek, hogy Nálatok ilyen sima ügy a szoptatás, nálunk sjnos szinte semmi, de még kűzdök
bár pont most este, már olyan pipa lett a drágám, hogy nem jön semmi, hogy sírva is fakadt :(

nálunk az imádat még tart, sőt húzná-vonná, ha engednénk, de egyenlőre csak ülve foghatja az ölében, meg fekszenek egymás mellett az ágyon, Bálint nagyon élvezi, ahogy Lili nyüzsög körülötte

de azért a gyereknapi bulira elment az oviba

tényleg, voltatok anyák napján?

így elsőre nagyon tisztellek Benneteket az autó nélküli létért, én már úgy elkényelmesedtem, nem tudnám elképzelni kocsi nélkül :oops:
ráadásul oviba drágább lenne busszal járni, mint kocsival, ami 5 perc

Zsuzsi: tényleg Te következel, 18 nap már semmi :), hajrá!

Ági: szerintem nincs kőbe vésve ez a 6 hét
Lilivel én is a 8. héten voltam kontrollon, mert szabin volt a dokim

Dorka: nekem eszembe sem jutott ez a törölköző kérdés, de jobban jársz a sötétebbel, ha van

Orsi: nagyon aranyos Szani :), az új sapka nagyon csajos, csini!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Ezeken a napokon irigylem azokat, akik nem egyedül csinálják!

5-kor keltünk. Máté persze visszaaludt szopi után, de én nem tudtam. :roll:
6 után ébredt újra, akkor viszont fél 8-ig bájoskodott nekem az ágyamban. Szerencsére akkor az újabb szopi után mindketten visszaaludtunk. :D Viszont 9-kor nekem még szombaton sem jár ágyba-kv. Na jó, a héten néhányszor kaptam, de a szombat és a vasárnap lenne az igazi! Elszemtelenedtem? :wink:
Szóval a 9-es ébredés után csatlakoztam a szomszédasszonyhoz: dacból csakazértis füvet nyírtunk, hisz ennél csak rosszabb lesz az idő, a kert pedig már dzsungel. :? Igaz, a fűnyíró éle csorbul a vizes fűtől, ráadásul ki is köpi azt (hogy miért, azt nem tudjuk), de már nem lehet halogatni.
Szerencsére Ubulka hagyta. 8) Egy ideig. :? Aztán berendelt újabb szopira. Aztán egy újabbra. Az elsőnél igazából csak unatkozott már Malackával... :?
Aztán eleredt az eső.
Most kint ázik a kiköpött, de össze nem szedett fű. Meg a kutya, aki beleászott a komposzt gödörbe, így nem jöhet be: iszonyatos szaga tud ám lenni egy komposztos kutyának.

Viszont Máté alszik: nagyon rendes tőle, hogy hagy ebédelni!

Erika: nekem életem egyik legszebb napja volt az anyák napja. Nekem nem élnek már se a nagyszüleim, se a szüleim, így ilyenkor a temetőe szoktam menni. És most nekem hozott virágot a kisfiam... apukája :D Olyan édes volt már nőnapon is: amikor hazaért, felkapta a pici babát és elémálltak ketten virágot adni :D
S :D zóval: éek óta először nem volt szomorú ez a nap.

Édes lehet a nagylány, ahogy babázik!
Tényleg: végül milyen ajándékot kapott a tesó érkezésekor?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kis.csillag:nagyon rendes Máté apukája :) ,így tényleg szép anyák napja volt Neked!
Jó lehet a komposztos kutya...:) ,ő is megcsinálja neked a programokat...:)

Türcsi ügyben köszönöm a javaslatokat,a piros mellett döntöttem kicsit nagyot vegyesen!

Milyen ügyesen emeli a fejét Szani!Édes a sapi is!

:lol:

Zsukka:szerintem teltház lesz júni végén júli elején is,de azt mondta a barátnőm,hogy most sokkal normálisabbak a dolgozók,mint másfél évvel ezelőtt...reméljük így lesz!
Nem félsz a szüléstől?Én be vagyok rezelve rendesen!Szerintem én tuti nem élem túl azokat a fájdalmakat....

Mindenkinek jó hétvégét!(Már amennyiben ebben az időben ilyet illik kívánni...)
Dorka
hodo

Köszi lányok a tanácsokat, akkor kivárom az időpontomat. Csak nem fog leszidni a doki. :wink:

A törölköző témáról lemaradtam 8) Egyébként a sötétre szavazok. :D

Ma ünnepeltük Zsófi névnapját, itt volt a család. Nagyon jól sikerült minden, kapott egy halom ajándékot, még most is itt illegeti magát benne,pedig már rég aludni kéne. :P

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Hodo: szerintem egy csak egy normális mértékű félelem van bennem, ami ilyenkor természetes.
Te is túl fogod élni a fájdalmat, mint mindenki más is, ne aggódj emiatt előre. :)

Ez az időjárás kicsit borzolja a gyerek kedélyeit nálam. Eddig végig mozogta a napokat csak a ctg-nél aludt mindig, de már másfél napja alig akar mocorogni. Tegnap megint mindenféle jelzést produkált, de mire rávenném magam, hogy bemenjek a kórházba mindig abba hagyja :D

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Jó reggelt!

Zsuzsi ez izgalmasan hangzik,jóslófájások?Anyukám pont tegnap mondta,hogy pihizzek csak, mert ez a hidegfront a kismamikra érdekes hatással lehet...

:lol: Nálam Kinga éjfélig mocorgott aztán békén hagyott reggel negyed 6-ig nagyon hálás voltam érte.Azóta viszont megint ficánkol. :)

Drukkolok! :D
hodo

Zsuzsi, Neked is mondták már, hogy a szülés előtt pár nappal "elhalgatnak" a babák, kevesebbet mocorognak? Mondjuk nekem Máté előző nap is szétrugta a pocakom. Most is azt csinálja :lol:

Dorka, ne félj! Mondom ezt én, aki ugyan vajúdott vagy 10-12 órát, de csak a gyönge fájásokig jutottam :? De ne félj, mert megéri! És - hidd el - jobb vágás nélkül, úgyhogy kitartás!!!!!

Tegnap Máté először nevetett. :D Olyan édes, ahogy próbálgatja a hangját!
Most is a hangját próbálja: ordít, mert hasra tettem. Hason alszik, amikor felébred, elvan egy kicsit, de amúgy nem szereti. Azt szereti, ha rajtam van hason , és onnan nézi mögöttem a világot. :? :roll:

Pedig nagyon ügyesen kinyomja ám magát!
Kép fekvőtámasz

Az ilyen ordítás után aztán csak cicin nyugszik meg, viszont bukik is egy jó nagyot. :?

Tegnap voltunk zenebölcsiben. Tudom, hogy korainak hangzik és az is. De itt a faluban volt fesztivál, és gondoltam, megnézem, hogyn reagál Máté. A zene, a gitár és a szájharmonika nem érdekelte, de a körülötte lévőket nagyon nézte. És neki volt a legnagyobb sikere: olyan picuri a sok csöpp bölcsis és ovis között!
De egyelőre én énekelek neki, azon legalább vigyorog. :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Igen hallottam, hogy ilyenkor általános dolog lehet a kevesebb mozgás. Reggel óta egy kis nyákdugó is távozott, de mellette semmi más jel. Lehet csak jelezgeti, hogy ő bizony lassan kijön a pocakomból, de nem kapkodja el. Majd meglátjuk mi lesz :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Zsuzsi:még nyákdugó is... :lol: ,izgulok és szorítok érted!Most jó erős frontok jönnek...azért pihenjél most mert ki tudja tényleg mikor indúl útnak Zsolti bébi!

Kis.csillag:kösz a bíztatást,én programozom az agyamba,hogy könnyen és gyorsan szülök,de aztán majd kiderül mennyire hatékony ez az agytréning...remélem bejön :)

Nagyon aranyos Máté!Tegnap kaptam én is a kolléganőimtől játszószőnyeget,nagyon örültem neki.Jó dolguk van ezeknek a kis lurkóknak már...
hodo

Sziasztok!
Szeretnék kis segítséget kérni! 7 hetesen elveszítettem el a babámat, jövőhéten megyek az Uzsokiba, hogy befejezzük ezt a terhességet! Volt már valakinek hasonló esete? Ha igen, kérem írjon!
Mit kell bevinnem magammal? Mire számítsak?
Előre is köszönöm!

Kép
andaka

Nem tudja valaki, hogy a mostani már a szülészet végleges helye, vagy majd vissza fog költözni a harmadikra? :?:

Kép

Kép
ursus

ahsoka:
nagyon édes Szanika. Az a kis sapka meg igazán csajos:) Tündéri.

kis.csillag:
Máté is nagyon kis vagány! Hatalmas hajas baba.
Ugye milyen jó érzés mikor rád nevet?!
Nekünk minden reggel úgy indul a napunk, hogy Dorina rám mosolyog. Nincs ennél szebb dolog szerintem.

Zsuzsi:
ez már a finis....és most még ez a hidegfront is. Vigyázz magadra!

hodo:
ne izgulj. Bár tudom ez hülyén hangzik én sem igazán tudtam nyugodt lenni szülés előtti hetekben, de én sokat beszéltem Dorinához, hogy mindkettőnknek új dolog ez, majd segítjük egymást és minden rendben lesz. Csak ügyesen csinálja ő is, jöhet egy picit hamarabb is, ha akar, de csak este mikor apa is itthon lesz velünk és follyon el a magzatvíz.
Mindent megbeszéltem vele és mindenígy történt. 2 héttel korábban jött, este 6-kor mikor apa itthon volt elfolyt a magzatvíz és 7- kor értünk be a kórházba 33 perccel később meg is született a kislányom. Hidd el sokat jelent, ha beszélksz a babához. Sokmindent megért és átérez.
Én szorítok, hogy neked is ilyen könyű és kellemes legyen a szülés, mint amilyen nekem volt.

andaka:
nagyon sajnálom, amit veld történt :(
nem tudom sajnos ilyenkor mit kell bevinni a kórházba. Gondolom a papírokon kívül minden olyan dolgot, amire a kórházban szüksége lesz az embernek.
Remélem hamarosan már majd azt kérdezheted, hogy mit is kell bevinni a szülésre.
Tiszta szívemből kívánom, hogy mihamarabb babázhass!

Képzeljétek csajok Dorina eddig is sokat aludt éjszaka. Egyhuzamban 12 órát, de a mai az hajaz minden eddigit.
Este 8-kor elaludt és reggel 9:10-kor ébredt.
Több, mint 13 órát aludt egyhuzamban.
Persze napközben csak kétszer alszik. Egyszer reggel 1 órát egyszer pedig délután 1 órát.
De ez a mostani éjszakai mormotázása elképesztő volt:)

Kicsit hosszúra sikeredtem. Bocsánat!

Kép

Kép
buba*

Szia Ursus,
tudtommal ez már a végleges hely. Legalábbis az én dokim ezt mondta.
d
dexter

buba, nem semmi Dorina szuszija! Máté hajnalban ébred. Utána még visszaalszik, de a hajnali ébredéshez ragaszkodik.

Én egyre nyűgösebb vagyok ettől a nedves hidegtől. Ma reggel olyan hideg volt, hogy befűtöttem. Csodálkozzak, hogy Baba is nyűgös? :?

Én úgy szeretnék elköltözni innen valami kevésbé szeles helyre!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

köszi dexter, ez jó hír! :wink:

Kép

Kép
ursus

Sziasztok!

Kis.csillag: Örülök, hogy végre vidám volt az anyák napja, ezek után már mindig így lesz!

Lili végül a kórházi napokon egy-egy apróságot kapott Bálinttól, itthon pedig 2 pólót, az egyik dínós, a másik feliratos: én vagyok a nagytesó!, hát erre roppant büszke :D , ezeket úgy hímeztettem Neki

nagyon édes Máté :) és jól látszik Malacka is a képen
érdekes Bálint első perctől hason alszik és egyébként is szívesen van hason, csak a csecsemősök fektették mindig a hátára :evil:

lehet, hogy korainak tűnik a zeebölcsi, de Kodály szerint a zenei nevelést a születés előtt 9 hónappal kell elkezdeni :D

amúgy mi is fűtünk :twisted:

Ági: Isten éltesse Zsófit! ovi ügyben mi a helyzet?

Zsuzsi: mi újság?

Dorka: érthető a félelem, bennem is volt egy kicsi, mert gondoltam, hogy a kettő nem lesz egyforma, persze az ember az elsőnél még nem tudja mire számítson, de igaza van Beának, jobb, ha em kell vágni, Te is túl leszel rajta és a babád mindent elfeledtet!

andaka: én is nagyon sajnálom, hogy így alakult, szerintem semmi extrát nem kell vinni, csak mi amúgy is kellee a kórházba
kívánom, hogy mihamarabb babázhass, egy szép várandósság után!

ursus: én is úgy tudom, hogy ez a végleges hely

Buba: hű, nem semmi Dorina alvókája, kire hasonlít? :wink:
én egyenlőre 4 óra hossza éjszakai alvásnak is örüök, bár nem panaszkodhatom, mert Bálint kaja után visszaalszik :), remélem így is marad :!:

nálunk már próbálkozik kisütni a nap, remélem javulni fog már az idő

szép napot mindenkinek!

Kép Tesók

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Tegnap megjártuk a kórházat, és a kicsi fiam bebizonyította mennyire fél tőlük :)
Kb. 2 órán keresztül voltak 10 perceseim, de mikor bementünk az épületbe persze minden elmúlt. Így sikerült egy fölösleges ctg-t csinálni, egy flowmetriát, meg egy kellemes kis vizsgálatot. Szerencsére viszont minden rendben úgyhogy nem kellett bent maradnom. :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Halihó!

Bocs, hogy a babás témák között én most kicsit "off" vagyok, de hátha jönnek még olyanok is ide közénk, akik hasonlóan korábbi fázisban vannak... :)

Köszi mindenkinek az infókat Kalocsai dokiról. Jókat hallottam róla más forrásból is közben, de olyan nehéz ez a dokiválasztás! Végül is nem csak a szimpátia (sőt, nem is leginkább az), hanem az a lényeg, hogy szakmailag megbízható legyen, ebből a szempontból nehéz felmérni, csak az eddigi saját tapasztalatokra és mások véleményére lehet támaszkodni.

Kár, hogy nálunk nincs az a rendszer, mint pl. Angliában, ahol a körzeti orvosok választásánál először döntesz arról, hogy nő vagy férfi legyen, majd megkapod mindegyikük szakmai önéletrajzát, és legalább tudsz róluk így valamit, mielőtt választasz. Mi meg csak sötétben tapogatózunk, úgy kell nyomozni...

Na mindegy, azért nagyon örülnék minden infónak orvosokkal kapcsolatban, és nagyon igyekszem olvasgatni a fórumot, írni már nem is marad nagyon időm.

Vajon rá merjem bízni magam a véletlenre, és nem is fontos az orvosválasztás? Attól tartok, akkor nem mehetnék az Uzsokiba, ha nem oda tartozom... Ezt elfelejtettem még megkérdezni a védőnőtől, hogy is van ez...

Jó látni a babás képeket! :) És már nézegetem a fiúneveket is! :)
gumimami

Erika: Ez a tesós kép nagyon király! Olyan aranyosak együtt! :D

Bea: Máté szintén nagyon ott van! És a sérója egyre csak jobb lesz! :lol:

Igen ez az idő eléggé katasztrófális, főleg május közepén. Ráadásul ma kellett csípő kontrollra menni. Majdnem elvitt minket a szél. :? Sajnos Szani jobb lába még mindig eléggé kötött (a doki azt mondta hogy csak enyhén, de az nem javult) úgyhogy elküldött minket uh-ra. Az a jövő héten lesz. Ilyenkor szerintetek elég a tornáztatás, vagy kell valami drasztikusabb megoldás? Hordozókendőt használ valaki?

Az alvás nálunk is jól megy, de annak ellenére hogy Alexandra este 9-fél 10-től hajnali 6-ig szokott aludni, én általában csak 5 órát tudok, mert este 11-kor még fejek, ami kb 40 perc szokott lenni, reggel 5-kor pedig megint kelek fejni, bár most nálam is csökkent megint a tejhozam. De szerintem azért mert a hétvége elég borzalmas volt fejés szempontjából, mert nem voltam itthon, és sajna ez meg is látszik most a tejen, úgyhogy megint próbálom feltornázni. Persze most szombaton megint nem leszek itthon egy fél napot. :oops:

gumimami: Én azt vettem észre a dokikkal kapcsolatban (bár lehet, hogy tévedek), hogy ha valakihez ismeretlenül kerülsz, akkor az rendesen ellát, kedves, ha viszont úgy mész hozzá, hogy xy ajánlotta, akkor rögtön felcsillan a szeme és máris pénzt szimatol. (Pesze tisztelet a kivételnek.)
Mondjuk ha mindenáron az Uzsokiban akarsz szülni, és nem ide tartozol, akkor mindenképpen választani kell valakit. Én Mecsérről és Habermajerről hallottam, hogy nem pénzközpontúak. :roll:

Kép
ahsoka

gumimami: mi vagyunk "off", hisz itt a szülésre felkészülésről van szó elsősorban. Csak aztán együtt maradtunk. :D
Én is Mecsérről hallottam sok jót. Neki tényleg hálából adnak pénzt, mert nincs "tarifája". Viszont tényleg kell ottani orvos, ha nem oda tartozol. Nem egyszerű kérdés! Egyébként hogy vagy, hol tartasz, minden rendben?

Orsi: én ebben a szélben ki sem merek mozdulni. Csak a garázsba kellene kivinnem a szemetet, de ha kinyitom az ajtót, bejön az eső. :shock: Időnként olyan, mintha valaki egy-egy dézsa vizet zúdítana az ablakokra. :?
Szerintem a kötött csípőn a torna, esetleg a terpeszpelus lazít. Megmutatták, ugye, hogy kell!? Szerencsére Máté tök laza. Az uh-ra beutaltak vagy fizetősre mégy?
Az az esti 40 perc nem semmi. Én ma is kellett fejjek, de tök hamar lejött a - valóban annyi! :D - 130 ml. :D :D :D
Azóta volt még egy menet (ez csak "maradék" 40 :D ), mert a fiatalúr egyszerre csak keveset kér, viszont üríteni kell. Azt azóta be is puszilta. A reggeli adag még a hűtőben van. :D

Én egy babaerszényt kaptam ajándékba, de azt kisebbre kell venni (folyamatban). A hordozókendőn gondolkodom én is, mert sokkal egyszerűbb lenne a közlekedés ... és nálunk a séta is: Máté nem rajong a babakocsiért. De még nem tudom, milyet válasszak (rugalmas vagy megkötős vagy milyen). Én is szívesen veszem a tapasztalatokat!

A 3 hónapos státusznál kérdezték, megtartja-e a csörgőt Máté, ha a kezébe adom. Jelentem: Máté nyúl a játékért, megfogja és felemeli. És már a bal kezét is használja. :roll: Azt is kérdezték, az oldaláról a hátára gördül-e: a hátáról gördül az oldalára. Olyan büszke vagyok a kisfiamra!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

ahsoka:
Szerintem majd az ulhtrahang után fogják megmondani, hogy mire lesz szükség. Lehet elég lesz a torna, lehet kell majd ilyen terpeszpelus. De gondolom ez attól függ mit mutat az uh.
Ti 6 hetesen nem voltatok ilyen csípő ultrahangon?
Mi akkor elmentünk a kötelező csípőszűrésre, ami manuális volt, aztán 7 hetesen meg elvittem csípő-hasi-koponya uh-ra. Ott azt mondták minden okés, mindene rendben van.
Mi csütörtökön megyünk vissza csípőszűrésre, oda ahol a manuálisat elvégezték 6 hetesen.
Remélem mindent rendben talál.
Írj mindenképp, hogy mi volt az uh-on!!

Erika:
nagyon aranyosak a babóid. Olyen édes ahogyan alszik a nagytesó pociján:)

kis.csillag:
nagyon ügyes a kisfiad!
én folyamatosan már már görcsösen figyelem Dorinát, hogy korának megfelelően fejlődik-e.
Szerencsére már elég rágóta hasáról a hátára fordul. Vissza még nem, de majd annak is eljön az ideje.
Olyan édes, mert felfedezte, hogy vannak kezecskéi. Olyan édes, ahogy nézegeti őket:)
Én most ha visszaviszem szűrésre csütörtökön majd megmutatom a kis búráját a szakorvosnak. Lehet én vagyok túl aggódós, de pár napja azt vettem észre, mintha a fejét a jobb válla irányában nehezebben döntené. Fekve is szépen forgatja a buksiját, ha kézben van szépen tartja a fejecskéjét, néha még beremeg, de szépen tartja és forgatja. Ha hason van, akkor is forgatja jobbra, balra, és emeli nagyon magasra, csak mikor leteszem a hátára mintha kicsit a bal válla felé döntené.
Lehet így kényelmes neki feküdni.
Majd rákérdezek erre. Inkább nyugtassanak meg, hogy túlaggódo, és minden ok, minthogy ne vegyek észre valamit.

Na ma megdőlt az alvásrekord.
13,5 órát aludt. De rájöttem, hogy ő éjszaka többször is felébred pár percre, olyankor rázza a csörgőt és beszél a zenélő macikáknak, aztán visszaalszik. Ilyenkor nem éhes, mert nem jelzi, hogy menjek be hozzá.
De ez a 13,5 óra kicsit durva:) Ja és már úgy mentem be hozzá, hogy én ébresztettem.
Persze napközben ma délelőtt aludt fél órát, meg délután 2-szer fél órát.

Kép

Kép
buba*

buba, igazad van, mindent meg kell kérdezni.
Mi csak most voltunk uh-n: senki nem mondta, hogy menjünk, csak itt a forumon vetette fel valaki. Nem emlékszem, ki, de hála Neki!

Orsi, eszel Te eleget?! Mármint akkor, amikor elmentek otthonról. Én azt vettem észre, hog vannak napok, amikor elfelejtek enni, és akkor kevesebb a tejem.

Ti nem érzitekúgy néha, hogy délután már únna a gyerek? Én délután mindig nehezebben kötöm le a figyelmét. Pedig több helye is van, sétálgatunk is fel és alá a házban. De ilyenkor aludnia kellene egy nagyot, és az nehezen megy.

Belegondoltatok már abba, hogy anyáink idejében, de még néhány évvel ezelőtt is a nők teljesen egyedül voltak otthon, és tényleg nem volt felnőtt társaságuk csak este apa, esetleg hétvégén a család. Nekünk ehhez képest jó dolgunk van, hisz legalább itt felnőttekkel társaloghatunk. Mert ma pl. ebben az időben még játszótrre sem lehet menni.
Nekem különösen jó dolgom van, hisz a kollégáim is tartják velem a kapcsolatot. Így időnként másról is beszélhetek, mint babákról, kakis pelusokról :oops

Máté mindjárt magára rántja a tisztába-tevős-kosarat.
A kanapén élünk, és azért, hogy ne kelljen mindig felmenni a szobájába tisztába tenni, van itt egy kosár a "mndenfélével". Arra kötöttem a léghajót, amiből kilóg Macilány, akit le lehet húzni, és visszafelé zenél. Most ezt rángatja, és mindjárt a fejére esik. Viszont már zenél neki egy-egy hangot, ahogy meghúzza. Kell valami nehezék hátulra... :roll:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Nekem sokszor eszembe jut, ha nem lenne ez a fórum (meg egy másik) ahol felnőttekkel beszélhetek, akkor már tuti meghülyülnék.

gumimami:Mindenképp fogadj dokit, ha az Uzsokiban akarsz szülni, különben nem fogadnak.

Mi voltunk 6 hetesen csípőszűrésen, ami uh-t is tartalmazott. Terpeszpelust kell hordania szegénykémnek 5 hétig. Olyat vettem, aminek kantárja van, így legalább nem csúszik le, talán használ is valamit. Emellett még tornáztatom is a lábacskáit, de azt nem mondta a doki. Érdekes, Zsófit csak tornáztatnom kellett, nem kellett a terpeszpelus.

Erika, köszi kérdésed, ovi ügyben úgy állunk, hogy döntésre várunk. Június elején fogják kirakni a listát, kiket vettek fel. 3 oviba jelentkeztünk, mindenhol azt mondták, hogy nincs sok esélyünk, mert itthon vagyok a picivel.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Infót szeretnék kérni, látom, voltak páran, akik Lajis doktornőhöz jártak. Sajnos egy 6 hetes babó ment el nemrég, de a doktornő nagyon lelkiismeretesen vizsgált. Szeretnék hozzá járni, hogy felkészüljek a következő babára és ezért szeretnék még többet megtudni róla.

Nagyon köszönöm a segítségeteket! :)
dettyt

Sziasztok!

Zsuzsi: mi újság? azóta nem volt téves riasztás? :)

Gumimami: ha nem az uzsokiba tartozol, akkor tényleg kell ottani doki, különben a területileg illetékes kórházba irányítanak

Orsi: köszi :), nekem is tetszik, azért nem bírtam ki, hogy ne rakjam fel :D
hordozókendőről én nem tudok semmit, de hallom sokan dícsérik, én a derekam miatt nem vállalkozom rá :(
a 40 perc fejés nem semmi :shock:

Buba:köszönöm, tényleg aranyosak együtt, Bálint ma már kereste Lilit délelőtt, mikor oviban volt, nem volt aki szórakoztassa a pelenkázón :D
az aggódás érthető, Lilinél én is mindenen paráztam, most már lazább a dolog :lol:

Ági: az újpesti sztk-nál lévő gyerekrendelőben voltatok csípőszűrésen? mert elvileg nekünk is oda kéne menni, de a doktornő ajánlott kombinált uh szűrést egy magáncégnél, ami 10000.- és koponya-has-csípő uh

szegény Zsolti, a terpeszpelus biztos nem túl kényelmes :(

ovi ügyben: sajnos helyhiányra hivatkozva elutasíthat a körzetes ovi is, esetleg érdemes fellebbezni

Detty: üdv itt! sajnálom, ami történt :(, mire vagy kíváncsi a doktornővel kapcsolatban? ha gondolod írj privátban, igyekszem hamar válaszolni :)

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Ti mennyi ideig szoktatok fejni? Nálam a 40 perc a 'normális' Ennél kevesebből nem nagyon sikerül megúsznom. Bár próbálom leszorítani 30-ra. Különösen este 11-kor kellemes, amikor elalszom közben... A legrosszabb, hogy most már az etetések is kezdenek egyre hosszasbbra nyúlni, mert Szani játszik a cumival, ahelyett hogy enne: húzogatja, rágja de nem szívja. Újabban az a kedvenc játéka, hogy megfogja az ujjaimat, amivel tartom az üveget, aztán hirtelen megrántja, akkor kijön a cumi a szájából, aztán vissza, akkor visszamegy. Nagyon élvezi. :lol: Csak közben nem haladunk az evéssel.

Bea: Szerienem én akkor sem eszem eleget, ha itthon vagyok. Tudom hogy ez elég gáz, de a főzés kb 3 és fél hónapja eléggé kimarad az életemből. Eddig 2x próbálkoztam vele, az egyik odaégett, a másik miatt meg csúszott az etetés, úgyhogy nem voltam túl sikeres... :oops: A boltozás szintén nem megy egyedül, mert olyan állat nehéz a kocsi, hogy egyedül nem bírom a gyerekkel a hónom alatt kinyitni-becsukni. Aztán cipekedni a harmadik emeletre... :x

Délután nálunk Alexandra szinte minden nap borzasztó. Ahogy apja hazajön ő rákezd a bömbölésre és az evések kivételével (mert akkor be van tömve a szája) üvölt egészen az esti lefekvésig. Pedig egyébként egész nap egy hangja sincs. Apa nem is hiszi el, hogy tud csöndben is lenni. :)

Kép
ahsoka

Erika!

Szerintem az időjárás zavarhatta meg szegénykét. Mióta javul az idő minden csendes :D
Na jó az alap derékfájást leszámítva, de az néha már fel sem tűnik :D

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Hát, Orsi, van akinek nehezebben jön ki a teje (olvastam), de így legalább sok ingert kapsz, és több a tej :? Bocs. Nekem kb. 15 -20 perc alatt jön le a 2 mellemből a 100-120. De nekem nem kell mindig fejnem, így nem tudom, hogy ez mindig így lenne-e. Baba is egyre hamarabb jóllakik, de ő pl szeret - főleg este - még maradni akár fél órát is. De az más.

A cumisüveg játék nálunk is megy. Vigyorog közben :lol: Néha akkor is inkább vigyorog, amikor szopatom... :roll: A legkedvesebb játéka viszont az, hogy cumi, cumisüveg vagy éppen a cicim mellé az öklét tömi. Vagy bármi más nélkül is az öklét tömi. :?

És egyél rendesen!!! Én sem tudok főzni, mert pl. a paprikáskrumpli úgy készül, hogy: előveszem a krumplit - gyerek üvölt, megpucolom a krumplit, szigorúan a kanapén, ahol Baba a lábamnak simul, én énekelek - így 1 kg krumplival potom fél óra alatt végzek, felvágom a hagymát - gyerek enni kér, böfi, ringatás, felvágom a kolbászt is, összedobom a kaját. Nagyjából 1 óra, mire el tudom kezdeni, kevergetni nem mindig van idő.
A rakott krumpli hasonló, csak azt elfelejtettem megsózni. :roll: Ezért én rendelem magamnak az ebédet. Bár volt már, hogy rendelni is elfelejtettem, és csodálkoztam, hogy nem hozzák... :lol:

Nincs babakocsi tároló? Az nagyon húzós lehet! És ebben még a hordozókendő sem segít!
Egyébként, Erika, a hordozókendőt háton hordozásra is lehet használni, az kíméli a derekat. Nem próbáltad még? Hátha!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Van kocsitároló, más kérdés, hogy a szomszédok ott tartják a biciklit, meg a létrát, meg mindent, ami nem lenne baj, ha nagyobb lenne. Így viszont a kocsink csak összecsukva fér be.
A vásárlás úgy néz ki, hogy leviszem a babát a mózesben (már elhagytuk az 5 kilót, úgyhogy Szani egyre nehezebb), lerakom a földre amíg kinyitom a kocsit. Megyünk-jövünk, aztán baba mózessal ki, cuccok a csomagtartóból ki, kocsi összecsuk, beprésel a tárolóba, baba és a csomagok kézbe, kulcs kikészít és fel a harmadikra. Ott csomagok le, hogy ki tudjam nyitni az ajtót. Ha sokmindent vásárolok, akkor ez a tortúra eléggé fárasztó tud lenni. :?

buba: voltunk csípőszűrésen, bár 8 hetesen, mert nem volt hamarabb időpont. Ott mondta a doki, hogy a jobb csípő kicsit kötött, tornáztassuk. Most volt a kontroll, de még mindig nem jó, azért kell az uh.

Kép
ahsoka

ahsoka:
én 15-max.20 percet szoktam fejni. Bár én már csak 4-5 alkalommal fejek egy nap, így összesen 400ml körül jön le.
Kipróbáltam a többszöri fejést és azzal is ugyan ez vlt az eredmény. Persze emiatt ki kell pótolni tápszerrel.
Szóval lecsökkentettem, így azért mindenre több időm jut.
Én kb. 1,5 hónapja én főzök itthon. Így, hogy fejek és cumisüvegből kapja meg Dorina a tejcsit 10 perc alatt becuppantja és sokkal több idő jut játékra, egymás szórakoztatására.

Biztosan ez a bolondos idő ami kicsit bekavar a babónál.
Most megint mondja a melegfrontot, hétvégére megint 25 fokot mondanak. Nem is csodálom, hogy megviselik.

Mi ma megyünk 2-re csípőszűrésre. Remélem mindent rendben találnak.
Majd megírom mi volt.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok,

Nekünk van hordozókendőnk, sokkal könnyebb vele közlekedni sokszor. Mi gyakran használunk autót is, akkor is egyszerűbb, ha nem kell vacakolni a babakocsi összecsukásával stb. Csak kikapom a gyerkőcöt a hordozóból, 10 másodperc alatt bepakolom a kendőbe és mehetünk is. Én közértbe is szoktam így járni, persze akkor sok mindent nem tudok venni, de ami mondjuk egy hátizsákba vagy oldaltáskába belefér, az jöhet. Dokihoz is így járunk, úgyse nagyon fér be a rendelőbe a babakocsi, ha sokan vannak.
Most egy liliputis rugalmas kendőt használunk. Előnye, hogy a kisebb babákat sokkal könnyebb vele hordozni, puha, könnyű megkötni stb. Hátránya, hogy lassan cserélnünk kell, kb. 3-4 hónapos korig ajánlott, amíg rendesen támasztja a hátat. Ja, és meleg. Utána lehet váltani szövött kendőre, mei tai-ra vagy csatos hordozóra. Én lehet, hogy a két utóbbi közül választok majd, hogy gyorsabb legyen megkötni. A liliputis kendőt azért ajánlom, mert viszonylag olcsón ki tudjátok próbálni, hogy bejön-e a hordozásnak ez a módja, és az üzletben megmutatták hogy kell megkötni, az elég is volt (persze ha tudsz menni tanfolyamra még jobb).
Én nagyon szeretem, egyáltalán nem terheli a hátat, ha jólkötöd meg, és két kezed szabadul fel miközben a gyerek rajtad lóg. Simán lehet benne házimunkát végezni (ok, olajban nem sütök így, de pl. a ruhaszárítót le tudom szedni) és könnyen elalszanak benne, ezért altatáshoz is jó, ha valakinek ez problémás. Azt hiszem látszik, hogy nagy híve lettem mióta használom:) A mamami.hu-n sok info van fent mindegyik fajtáról.

Képzeljétek tegnap megkaptuk a két hónapos oltásokat. Olyan rossz volt nézni, ahogy beledöfik szegény gyerekbe azokat a nagy tűket. Ahhoz képest elég jól viselte, könnyű volt megnyugtatni, de ilyen sikolyt én még nem hallottam tőle :((( Örülök, hogy legközelebb egy hónap múlva lesz csak ilyen. Nálatok hogy viselték a babók az oltásokat? Szerencsére Bendus nem lázasodott be, úgy tűnik nem lesz semmi baj, de azért aggódtam persze :)

Én is szoktam ebédet rendelni, de főzni is, ami annak köszönhető, hgoy Bendegúz nagyon jól elvan a konyhaasztalon miközben én főzök. Nézelődik, "beszélgetünk", még palacsintát is tudok így sütni. És visszatérve az előző gondolatra: krumplit pucolni lehet úgy, hogy kendőben rajtad van a gyerek:)
vikcsibaba

Erika, igen ott voltunk a szakorvosiban. A magán uh-t mi a Madarászban csináltattuk meg (7000 Ft). Ettől függetlenül a szakorvosiban is megnézte uh-val a dokibácsi a pici csípőjét.
Érdekes módon Zsoltit nem igazán zavarja a terpeszpelus. Engem annál inkább... :oops: 8) Úgy néz ki benne, mint aki ejtőernyőzni indul. :D

Én annak idején kaptam kölcsön egy Nandu kendőt, de valahogy nehézkesen kötöttem meg, mintha túl vastag lenne az anyag. :roll: De amikor felkötöttem a gyereket, tényleg jó volt. Rövid távra tökéletesen megfelel. Már megfordult a fejemben, hogy Zsoltit magamra kötöm és úgy már talán le tudnám vinni Zsófit egyedül is (babakocsival nehezebb lenne a lányom után rohangálni).
Ha valakit érdekel, itt vannak jó kötési technikák:
http://site.peppermint.com/girasolcarry.htm

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Én a Budai Egészségközpontba vittem Mátét az UH-ra (fej-has-csípő), nekünk az van közel. 6000 Ft volt.

Orsi, lehet, h ki kéne próbálnod tényleg a hordozókendőt: vásárlásnál rajtad lóghat Szani, és egy huzi-vonival nem kellene cipekeni. A huzi-voni az a kerekes bevásárlószatyor, amit az öregasszonyok (bocs, az én Anyukámnak is volt) szoktak húzni.
Én egy időben olyan helyen laktam, ahol még én is ezzel mentem a boltba: kisebb szatyrokban is bele lehet rakni a cuccot, ami egyszerűsíti a kipakolást. Most is így fogok járni.
És füvetnyírni is lehet vele!

Ma reggel azon gondolkoztam szoptatás közben (olyan elmélyült tevékenység ez Babának! teljes odaadással csinálja :D ), hogy az elmúlt lassan négy hónapban mennyi minden történt ezen a téren: az első napok, amikor nem sikerült, de egy este végre mindkettőnknek olyan élmény volt, hogy igazán jól aludtunk utána; aztán a fejés-kiöntés a gyógyszerek miatt; amikor visszakaptuk egymást és rögtön tudtuk, mit kell tennünk; a kevés tej - nagy ordítás időszaka, amikor küzdöttünk a tápszeres pótlás különböző módszereivel; amikor nem volt időm fejni, de Máté gondoskodott rólam mert néha 30-40 percet töltött egy-egy cicin; a mellgyulladás; most a tápszer elutasítása.
Olyan szép érzés, amikor összebújunk szopizni! Mostanra kialakult az a jelzésrendszer, amiből tudom, mikor kell közben böfiznie, mikor akar cicit váltani, mikor akar fekve vagy ölben szopizni, mikor volt elég, és a maradékot majd lefejem.
Jó lehet azoknak, akiknek van egy tapasztalt anya, nővér, barátnő a közelben, aki segít. Még akkor, is, ha minden anya és minden baba más!
Én szerencsés voltam, mert találtam segítséget - Kamlah Szilvia az LLL-től még abban is támogatott, hogy tápszert adjak a babának, ha arra szükség van. Ő mondta el azt a sok variációt, lehetőséget módszert, amiből összeálltunk Mátéval erre a csodára.
És mennyi mindent kipróbáltam: kézi fejő, szoptanít, Pesztonka. És mennyi butaságot is tanácsoltak: igény szerint helyett három óránkénti szoptatás; ne adjak tápszert, akkor majd többet szopik és több lesz a tej.
A mellgyulladásnál pl a 4. módszer jött be - mindenki mást mondott, mert mindenki másképp tudta, és mindenkinek más jön be.

Ha megadatna, hogy mégegyszer szüljek, már talán jobban csinálnám! De ezt az élményt sem adnám semmiért!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Elég régen jelentkeztem mostanában a géphiány miatt, de azért ha pár percre géphez jutok, olvasok.

Erika, nagyon aranyosak Liliék. A póló pedig nagyon jó ötlet!

Dorina nagyon cuki az új sapiban. Máté haja fenomenális. Én még nem is láttam ilyen hajasbabát. Valahogy a környezetemben minden baba kis-kopasz volt eddig. :)

Hogy viseltétek (kismamák, babák) ezt az iszonyat időt? Én a széltől majd meg bolondultam. Fájt a fejem, és nagyon feszült voltam. Remélem most már vége.

Voltam kontrollon is méhszáj ügyben, és szerencsére nem nyílt tovább, úgyhogy legközelebb a 35. héten kell csak mennem, és akkorra már CTG-re is. Elrohant az idő. Bele is fogtam a fészekrakásba lassan. Olyan jó, hogy nem kell végre dolgozni járnom, és most már a gondolataim sem a munka körül forognak. :D

Zsuzsi, nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Talán nem fél annyira a kisfiad, hogy ne akarjon kibújni, talán csak ezt a ronda időt akarta még ott benn átvészelni. Vár a jó időre.
:lol:

Éva

Kép

Kép
teva

Teva, épp ideje otthon maradni és pihenni! Én nagyon élveztem, amikor már nagy pocakkal itthon voltam, ültem a kanapén, beszélgettem a kisfiammal. Néha bementem a munkahelyemre (doki után elvárás volt a kollégáktól :D ), akkor mindenki nagy örömmel fogadott. Még a főnök is: ő nem csak annak örült, hoy kisbabám lesz, de annak is, hogy megszabadul tőlem :? 8)

Azoknak, akiknek még igazán pici a babája és azoknak, akik még előtte vannak:
Bocs, hogy "okoskodom", de én sajnos sok dologról lemaradtam!
Hiába van nagyon jó fényképezőgépünk, az első napokban alig készült rólunk kép. Aki teheti, már a kórházban készítsen cuki képeket is: takarjátok ki a babát, vegyetek ki a kiságyból mindent, esetleg a saját takarójra fektetve fotózzátok le!
Lopjátok be Apát a szobába, ahol lekap Benneteket együtt! Készüljetek a látogatókra, és legyen rajtatok egy szép felső, hogy aki együtt lefotóz Benneteket, az ne egy kócos "kórházi" képet lőjön.
Otthon, fürdés után fürdőlepedőbe becsomagolva nagyon jó képek készíthetők! Pofiról, kilógó tappancsokról.
Hófehér rugiban hason fektetve olyan édesek! És 1 hónapos korukig szinte korlátlanul "hajtogahatók". Tegyétek szép takaróra, nagy párnára a babát.

Nem is kell hozzá profi fotós, csak egy kis odafigyelés.

Kérjétek meg a családot, mert nem biztos, hogy maguktól eszükbe jut. Ők is csodálnak benneteket, és csak erre figyelnek :D Kérjétek meg, hogy figyeljenek tudatosan, és pl szoptatáskor fotózzanak le közelről, távolról, együtt vagy éppen csak a babát.
Kérjétek meg őket, hogy figyeljenek rá, mi van a háttérben: egy mozdulattal eltolhatók a háttérben lévő felesleges holmik! (nálunk van büfispelus, üres tányér, laptop a háttérben :? )
És Ti is készüljetek tudatosan! Legyen fotótok úgy, hogy szépen felöltözve, megfésülködve, esetleg kisminkelve ragyogtok együtt!

Nálunk sok ilyen fotó nem készült el, mert csak én figyeltem, a körülöttem lévők nem igazán, ráadásul ők el is maradtak. Szint csak én készítettem képeket - még kettőnkről is, eltartva a telefont vagy a gépet.
Ha előtte elkészültem volna, talán fáradtan is eszembe jutottak volna ezek a dolgok. De a szoptatás és a körülötte lévő gondok, a fáradtság, a mindennapok kicsit bedaráltak. Csak mostanában kezdtem eszmélni.
Én most hívtam egy profi fotóst is - bárcsak korábban tettem volna! Megfogadtam, hogy Máté 1 éves koráig 3-4 havonta készül majd rólunk egy kis sorozat. Hiába a jó gép, egy profi másképp lát bennünket. De otthon is kell néhány elkapott pillanat - amire tudatosan készülni kell. Mert ha beleívódik a család gondolataiba, akkor a megfelelő pillanatban valaki ugrani fog a gépért. :wink: :D

Szép napot!
Itt kisütött a nap!!!!!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Lányok!

sos segitség.
Kezdett 3 napja kicsit lankadni a tejem, ittam egy kicsi és elég hig koncentrátumú laktoherb teát. szurt is a mellem utána mikor telitődött, fejtem is, és a Bence elkezdett 3 napja fokozatosan hisztizni szopizás közben.
Először csak 1-1 sikoly és sirás, aztán vissza cuppant, másnap már 3 sirás, ma már meg tegnap égbemenő hiszti rákap és hiszti rákap és hiszti, d emár ugy ordit.......
Olvastam a neten lehet hogy hyprsan eszik levegőt nyel és büfi van, vagy olyan gyorsan megy neki a tej hogy félre megy és zavarja, volt is két nap mikor csak ugy lövelt belőlem ő nem nyitotta a száját és az arcán csorogtt a tej 1 percig.
Aztán fejtem előtte hogy ne spricceljen de smemi uygan ugy nem kell neki, volt ma hogy szinte függőlegesen szopizott, hogy ne ömöljön belé atej, el is volt 10-15 p ig és utána annyira bőgött cumis üvegből még 100 at lehuzott.
Egyszreűen bele őrülök, ja és a mellem fáj és fáj, és nyilal, és szur.
most már csönd van, jól lakott:(

Valaki küzdött hasonló problémával?olvastam a netem más nak is szopi vagy fejés után 10-20 percig ég a melle és szurkál, és nyilal, azt irzák talán a tej termelődése.vagy szűkebb egy tejcsatorna.
evaczak

evaczak, sajnos nem tudom, mi a tendő, de esetleg hívd fel az én LLL-es csajszimat. Jó fej és sokat tud a szoptatásról és a problémákról is. Hátha a leírás alapján tud segíteni! Kamlah Szilvia: 06/705805648
Mátét is zavarja, amikor túl gyorsan jön a tej, olyankor neki is folyik az arcán, a büfit pedig úgy jelzi, hogy rákap-elengedi-rákap-elengedi. Eddig stimmel. De a szurkáláshoz nem tudok hozzászólni, én csak a kilövelés előtti szerintem kellemes bizsergést szoktam érezni, pl mikor sír, vagy nagyon megölelgetem.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nekem szokott nyilallni a mellem szoptatás után max. fél órán át. Szerencsére nem elviselhetetlen, de kellemetlen. Szerintem ez normális. De azért beszélj a tanácsadóval!

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

fél siker!

köszi lányok, a nyilallás is kellemesebb és olvastam hogy nyissa nagyobbra a száját megfogod az állát és határozottan mondod neki nagyobbra! ez reggel bevált, végre kifelé fordult az alsó ajka és szó nélkül szopizott és nekem sem fájt mert nem harapta az alsó ajkával.
na majd meglátjuk mi lesz, ja és ez nem is a kedvenc cicije volt.
evaczak

Sziasztok!

Kicsit eltűntem,mert bedöglött a számítógépünk és csak tegnap tudták helyrehozni.

Rámparancsolt a doki múlt hét szerdán,hogy fekvés van,mert meg van rövidűlve a méhszáj és ha két héten belűl indúlna el Kinga,akkor még a súlya miatt nem szülhetnék az Uzsokiban.Így feküdtem,minden nap....

Holnap megyek vérvételre(36.hét)+uh-ra és akkor talán kiderűl mennyit hízott.
Beszélgettem vele sokat,hogy muszáj híznia még! :)

Zsukka mi van Veletek?(Csilla megszült,egy hete láttam is a babát.)

Nem tudtam visszaolvasni,de majd igyekszem.

Remélem már tudok majd írni a gép is engedi....
hodo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?