Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi,gratula Málnának :D
És egy kalappal! :wink:

Timi,ja,szóval tudják már mi jön.Tök jó :D Elöbb-utóbb úgyis fogunk fürdeni,no meg azt mindenképp,hogy majd tudjanak úszni,szerintem ez nagyon fontos.

Spenótot hogy csinálod nekik?Most azt mondta a védőnő,hogy vegyek kukoricaliszetet,és azzal csináljak rántást.

Törpi,sajnálom az éjszakákat. :( És mi az,hogy a lábatoknál randalírozik?Átmennek? :shock:
Mi jana babyt veszünk,hát nem olcsó,de így vagyok nyugodt.Igen,azt hiszem a sima ásványvíznek a nátriumtartalma magas :roll: vagy mi :roll: De lehet 1 évesen már nem lényeg.Na,ezt én sem tudom.

...én csak pár napra köszönök el,holnap reggel indulunk Zalába,majd hétfőn leszek...vagy kedden :roll: Jók legyetek,ha tudok még benézek.
Vendég
 


Nyulasz: jó utat! A spenótot úgy csinálom, hogy megfőzöm a krumplit, ha megfőtt hozzádobom a spenótot pár percre, leszűröm, kicsi olajjal (mától) turmixolom. Ha van benne krumpli nem kell semmilyen liszt szerintem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
A Jana babynek ugyanaz az ásványi anyag tartalma, mint a sima Janának... Nem érdemes kifizetni a többletet. :wink:

Szizzsófi!
Ááá, kedvenc témám. :D Mármint a fülbevaló. Sztori a következő: az én fülem ki van fúratva, és utálom, utáltam világ életemben az ékszert. Innen egyértrelmű volt: a lányom majd kifúratja magának, ha akarja. Egyebekben: balesetveszélyes. Nem ijesztgetni akarlak, de egyrészt egymásnak is kiszedik, meg maguknak is. A gyerekzárast is. Ha meg lenyeli... volt, aki a gyereksebészeten kötött ki emiatt (ismerősöm). Szóval én inkább lebeszélek róla mindenkit.

Kölkeim a nappali alvást változatlanul nem akarják. Este semmi gond, nappal nem akarnak. Kimásznak, hisztiznek, pedig alig állnak a lábukon. ma 2 órát küzdöttünk, végül séta közben, babakocsiban aludtak valamennyit. :?
vovanda
 
 

 
 

Szizzsófi, én kilövettem a lányok fülét, féltem is, hogy cibálni fogják egymásét, de nem. Pedig nagyiéra buknak :lol: Egy ideig az ideiglenes volt benn nekik (asszem max. 2 hónapig maradhat), amit a lövéskor kaptak a kozmetikustól, aki lőtte nekik, aztán később vettem francia-kapcsosat. Az volt a legkisebb, és nekünk az kellett, mert az én lányaimnak extra kicsi füle van. Különösen Mírának. Minden más nagy lett volna. Szerintem a babakapcsosak nagyobbak a francia-kapcsosaknál, de ha bemész egy ékszerboltba össze is tudod hasonlítani.

Nyuszi, jó utat!!!! Érezzétek jól magatokat. Lábunkig lemászott, addig kínlódott köztünk a nagyágyban, én meg bealudtam a fáradságtól, nem vettem észre :oops: :oops: Mákom volt, hogy nem a koppanásra ébredtem. Nem tűrte, hogy a kezemben legyen, kénytelen voltam magunk közé tenni. De most már ez sem biztonságos, basszus. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Fülbevaló: én Vandával értek és érzek együtt. Lyukas a fülem és utálom a fülbevalót, meg a lyukat is benne. Meg az ő testük, majd ők döntenek róla.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi! Sikerült a vizsgád??? Remélem gratulálhatunk! :)

Törpi, Vanda, nemalvás jaj... :( (Minden ikres rémálma.. :roll: )

Fülbevaló: Vandával értek egyet. Honnan tudjátok, hogy akarnak majd fülbevalót, ha nagyobbak lesznek? :roll: Ha akarnak majd, még mindig ki lehet lövetni... :roll: Nem akarok senkivel összeveszni, de kis túlzással egy helyes kis pillangót is lehetne a vállacskájukra tetováltatni, mert az olyan édi..... :roll: :roll: :roll:

Nyulasz! Jó utat! :)

Én is Jana babyre gondoltam, ha majd vizet adok nekik... Most akkor mi legyen? Humana babywasser??? (Azt is vettem egy párat) :roll:

Ja, én is hallottam a búvárreflexről, csak nem tudtam, hény hünapos korig él. Na akkor mi erről lecsúsztunk... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Szizzsofi,
mi Fanninak 2 hónapja lövettük ki a fülét, azóta az ideiglenes van benne: ez egyáltalán nem érdekli sem őt, sem Matyit, egyikük sem bizerálja. Nekünk május 30-án lesz a keresztelőnk és Fannus is fülbevalót kap, bár én még nem láttam, milyet... majd kiderül...

Törpi,
mi elég sokszor eszünk vacsira főzeléket, mert ugye enyémek a tejpépet soha nem ették meg.. És mi mondjuk ebédre is pépes főzit eszünk, Ti nem??? És Ti nem eszitek a zsemle héját? Én csak a kenyérét szoktam lehúzni, ha épp azt kapnak. De mondjuk enyémeknek nincs gondjuk a darabossal, ma Fanni pl. kikövetelte anyutól a pirított zsemlekockát :-) Bundáskenyér csak tojássárgával és tápszerrel? Tojásfehérjét mikortól kaphatnak?

Nyuszi,
nagyon jó utat Neked és remélem, azért kicsit tudsz pihenni és a 10 kg-os Balázsodat néha más is cipeli :-)

Zsófi,
nagyon ügyes Málna, gratula neki! Neked meg sok-sok-sok kalappal!

Rana,
Ajsi is nagyon-nagyon ügyi, meglátod, majd milyen pillanatok alatt peregnek majd az események innentől kezdve!

Timi,
gratula az orvosi vizsgálathoz, nincs is jobb érzés, mint amikor mindent rendben találnak a csöppöknél!

Lányok, már akartam kérdezni, hogy aki már nem szoptat, annak rendesen helyreállt a mensije? Nekem kb. 3 hónapja nincs tejem, azóta 1-szer megjött mint a niagara, majd kb. 22-23 nap után picit vérezgettem, most meg azóta megint semmi. (persze teszteltem már, biztos-ami-biztos alapon, negatív lett). Mondjuk nekem előtte is sokszor 35 nap körül jött meg, mert nincs peteérésem. Volt valaki így közületek? Készülök persze orvoshoz, amúgy is esedékes.

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lányok, én csapvizet forralok és mi kizárólag azt isszuk, ill. szükség esetén, nagyon-nagyon ritkán hasfájós Mecsek teát

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lpemoni: mensiben nem tudok segíteni, nekem szopi mellett is 28 napos, rendszeres mensim volt sajnos niagara jelleggel, pedig nagyon ellettem volna nélküle még egy ideig.

Mi is forralt csapvizet iszunk. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana!
Nem baj, ha nem rögzül a búvárreflex. Sőt: úszóedzők/oktatók rémálma-. Gátolja a későbbi rendes úszás tanulást, mivel ott fontos a légzéstechnika. Búvárreflexnél meg simán benn tartja a baba a levegőt.

Víz: soha nem forraltam, még táphoz sem (tudom, hanyaganya 8) ).

Mensi: nem tudok hozzászólni, azon mázlisták közé tartozom, akiknek pontos, mint a vekker. :oops:
vovanda
 
 


Rana, tetkó :lol: :lol: :lol: Igazságotok vagyon valahol, én akkor is lövettem. Igazi csaj vagyok, az én fülemből mindig lóg valami színes cucc. Aztán lehet, hogy a lányaim nem a példámat követik, de egy lyukkal a fülön még talán nem fognak nagyon haragudni rám. Most meg a kis kopszi fejük valamivel csajosabb így. Tudom, miért adok a külsőségekre :oops: Én ilyen hülye vagyok.

Én is forralom a vizet, csak úgy tudtam, ez egy éves kor után nem szükséges. De valahogy nem visz rá a lélek, hogy csapvizet itassak velük. Amit én is utálok :?

Móni, mi is főzit eszünk ebédre, pépesítve. Meg vacsira is, egy kis szilárddal. Amit mától Míránál befejezek. Nem első alkalom, hogy az esti tápszer beszopálása után fogta magát, és egész, megemésztetlen darabokban kihányta a parizert és hozzá a tápszert. Nem tudom, mi lehet ennek az oka, talán a 4 első fog, amivel rágni nem tud, az inyét meg nem használja rágásra. Kicsit kiborító ez a heti egy-kétszeri hányás. Aztán ezek után vagy reggel 7-kor ébred, vagy 3-kor, mint ma is :?
Van tippje valakinek? Hallottatok már hasonlóról? Mit tegyek? Vigyem el orvoshoz? Míra már a doki látványától sikítófrászt kap, megvizsgálni szinte képtelenség. Nem tudom, lenne-e így értelme. Eddig nem volt gond, csak a szilárd bevezetése óta van ez :(
Mensiben nem tudok segíteni, PCO-s vagyok, csak a fogamzásgátló képes rendben tartani :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Móni, kiskönyv szerint 1 éves kortól mehet a fehérje. Más könyv biztos erről is másképp vélekedik :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: sajnálom a hányást. :(

Alexa ma délelőtt 1,5 órát aludt és most megint alszik lassan 1 órája. :D

Anya, ha nem adsz enni megeszem a lábamat!
Kép
Kép Ez ám a friss hús!

A zoknikat nap közben fél óránként cserélem, mert csöpög a nyáltól. Mikor lesz már egyszál pelenkás idő?????

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Micsoda szép ez a kiscsaj! És mennyire husi, tényleg ennivaló :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Rana: Ajsika nagyon édes :)

Vanda: tapasztalat nekem is ez, hogy az anyatejes babinkók manapság dagibbak. Inkább azt mondanám tápis babinkókat kicsit felfújja a tápi.

Zsófi: én Johinak 9 hósan lövettem ki a fülét. Nem tudom milyenek az általad említett kapcsok, de Johinak olyan van, ami elől kőberakásos, és hátra megy egy egyenes rúd, amibe bekattan a felhajtható rész - remélem eléggé érthető vagyok :roll: - no azt párszor kiszedte, de meglett. Talán ha háromszor előfordult. Vera már nem volt ilyen egyszerű eset. Már 2 éves volt, mikor kilövettem a fülét. Máig nem barátkozott meg vele, és a szervezete sem kívánja a fülbevalót - rengetegszer begyulladt neki. Hát nemrég kivettük, és ő most így boldog. Nem is érdekli. Néha nézegetem a lyukat, és még mindig váladékozik szegénynek. Szóval valsz újra kell lövetni, ha rájön a fülbevalózhatnék, de ez az ő döntése volt! Annyira megkönnyebbültem, hogy már nem lesz ilyen még egyszer!!!
Egyébként nem lövetnék én se mégegyszer. Rokonok szekáltak (anyós és társai) no meg ugye kapott mindkét lány fülbevalót, és "muszáj" volt lövetni. De szívem szerint azt mondanám, mint a lányok, hogy döntse el ezt majd ő később.
Johi soha nem nyelte le, nem volt begyulladva neki, alig sírt mikor kilövettük. Nem viselte meg!

Timi: Bírom ezeket a lábevős babákat :D

Amúgy mi nem vagyunk valami jól manapság. Nekem fájdogál a fejem, és srácok is nyügik. De gondolom ez a bolond időjárás megviseli őket is.

Szép estét mindenkinek

Kata
labkat
 
 


Törpi,
én hányás ügyben sajnos nem tudok segíteni Neked, hála Istennek a két gyerek tán ha összesen 3-szor hányt eddig. De ha még nem bírja a szervezete Mírának a darabost, akkor inkább tényleg ne adj neki. Nekünk 8 fogunk van fejenként, de ugye ebből még egy sem rágófog és bár már Fannus is nagyon szépen megtanult harapni és rágni, ő olyan kis haspók, hogy sokszor rág kettőt-hármat a sonkás kifli falaton és már nyeli is mint kacsa a nokedlit. De én még sosem láttam viszont emésztetlenül semmit sem a kakijukban. És képzeld, mit csinál a kis zsivány: a kis húsos ujjaival lepiszkálja a sonkát a falaktáról és azt kapja csak be, de aztán utána tolja be a kiflit is :-)

Timi,
tündéri fotók!

Szizzsófi,
ajjajj, rágás majd még csak ezután alakul, kezdve a papucstól a járóka körberágásán át a kulcsokig és az etetőszék tálcájáig minden terítékre fog kerülni, szó szerint :-)

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Timi, boldog 6 hó fordulót!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: köszi! Te nem tudtál éjjel aludni?

Annyira elegem van már ebből az esős-szeles-hideg időből. Lányok is, ha nem alszanak, akkor vinnyognak, de szerencsére sokat alszanak most.

Ha nem baj (ha igen, akkor is :D) rakok pár képet!
Kép
Kép
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Édesek ezek a bébik. :D

Hülye idővel nekem is tele az összes lábbelim, kölkeim teljesen zizzentek tőle.
vovanda
 
 


Én kölkeim utoljára akkor aludták át az éjszakát, amikor ki tudtam vinni őket. Ergo, nem az elmúlt napokban. Meggyárgyulok, ha nem jön vissza a tavasz/nyár, és beszorulok a házba!!!

Timi, Éééééééééééééééééééédesek! Hangában sok apa van, nem?
Péntek esténként kimenőm van, ilyenkor apa vigyáz a lányok álmára. Mikor hazaértem épp a gépnél ült, így bekukkantottam, és beugrott, hogy délután elfelejtettem a lányaidat felköszönteni :)

Néhány kép :oops:
Kép Bilipróba
Kép Ez tetszik!
Kép Így kell nyögni hozzá?
Kép Finom :-)
Kép Kérsz Te is? Kép Boxoló
Kép Buborék

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Annyira szépek, édesek!!!!

t-pk
 
 


Törpi: :D De aranyosak! Bilire szoktatással látom nem lesz gond! :wink: A szemük sem áll jól, tiszta huncutság! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, képzeld, ezután a sikeres biliücsörgés után próbáltam ráültetni Dödikét csupasz fenékkel, de úgy pattant le róla, mint akit megégettek. Pedig szerintem csak hideg volt neki :lol: Hát, nem tudom, mi lesz így? Míra meg feláll és forgolászik maga mögé, nézegeti, mi van alatta (pedig előtte oda is adtam nekik játszani, ismerkedni), és semmiképp sem akar leülni rá. Szóval nem lesz ez olyan könnyű menet :roll:
Jaj, imádnivaló Törpök ők, csak azok az éjszakák...... :? :? :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Jaj, majd' el felejtettem; Zsófikukac, Szizzsófi, boldog névnapot!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nem lakik véletlenül valaki a baby outlet körül?
Le van árazva a PP aria twin esővédő 11990ről 990-re.
Vegyen nekem valaki, léccccciiiii :oops: :oops:

t-pk
 
 


Zsófik,
nagyon boldog névnapot Nektek!

Szizzsofi,
megértem a panaszod, én is épp ma vettem meg Matykónak is a keresztelő ruhát + mamától cipőket is kaptunk, de én minden eshetőségre felkészültem és a mi ruháink "téliesítettek" is :-) Mi is étterembe megyünk, de zárt helyre, ahonnan egy ki lehet vonulni egy kis előkertbe levegőzni, de épp ma gondolkodtam, hogy mit fogunk vajon csinálni ott a gyerkőcökkel 2-3 órán keresztül. A rossz idő ellenére azért nagyon szép keresztelőt és jó bulizást kívánok Nektek! És majd kérünk ám képeket az ünneplős babákról!

Timi,
gyönyörűek a lányok és tényleg nagyon huncutok is!

Törpi,
üdv sorstárs, ismét! Éjszakáink nekünk sem a legjobbak mostanság, napközbeni simizve altatás is dugába dőlt ma mindkét gyereknél és most este pedig szinte semmit nem ettek a tápiból, igaz, jól teletömtem őket napközben, úgyhogy biztos eszünk éjjel valamikor. Én ma spenótot főztem, turbósítva, felnőttesen, hússal, krumplival, tászerbe áztatott kiflivel és egyszerűen imádták!
Nem mellesleg csodaszépek a lányaid és annyira csinosak! Hú, akkor hamarosan nekem is el kell majd kezdenem a bilire szoktatást, de nem korai ez még szerintetek?
Ez a péntek esti kimenő pedig nagyon jól hangzik, úgy tűnik, Tied Apa főnyeremény: főz is, szitterkedik is :-)

Jó éjt mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Zsófik: boldog névnapot kívánok!

Szizzsófi: én is szép keresztelőt és jó bulit kívánok utána. Átkozott időjárás!

Mi ma usziba megyünk, jó lesz megint tundrabugyiba öltöztetni őket! :twisted:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Nagyon helyesek a babák!

Vagyok csak zugolvasó üzemmódban.

T-pk! Holnap apa beugrik érte, ha az még jó Neked és lesz még!

Kép
tigriske1978
 
 


Egy gyors kérdés: mekkora cumisüvegből etetitek a gyerekeket? A lányaim eddig 125 ml-esből ettek, de már lassan 130-150 ml-t fognak kajálni. Milyet vegyek 260 vagy 330 ml-t?

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: épp gondoltam hogy mi lehet veletek! Nekünk 260-as van, szerintem bőven elég, nem kell ennél nagyobb. Szép mennyiségeket esznek akkor a lányok! Jól vagytok?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriske: drága vagy!! Felhívtam őket, de már csak 1 van nekik, az is szakadt :cry: , szóval sajna tárgytalan.
Milyen márkájú cumisüveget használtok?

t-pk
 
 


Tigris, én is a napokban gondoltam Rád, mi lehet Veletek. Gyere csak, ha hagynak, ha nem meg olvasgass, hátha pihentet. Szerintem is elég a 260-as üveg, abba akár 280-300 is belefér. De annyi szerintem sose fog kelleni. Aztán ki tudja, néhány babának olyan étvágya tud lenni :shock: :roll: De azok többnyire fiúk :wink:

T-pk, sajnálom az esővédőt :( Bár én még sosem használtam, de mindig velem van. Akkor vagyok nyugodt.

Szizzsófi, hogy sikerült a keresztelő? Cudar időtök volt, szegények :(

Móni, jó kajás csapatod van, irigyellek érte. Én ma Mírával ismét megküzdöttem a vacsinál. Pedig még csak uzsival sem zargattam, hogy tuti megéhezzen estére. A főzit kiverte a kezemből, üvöltött, mint a sakál. Majd miután megnyugodtunk mindketten, kapott egy fél zsemlyét, amit hatalmas örömmel elrágcsált. Értse meg ezeket az ember! :? Persze hajnali 5-kor megint üvöltve ébredt tegnap éjszaka, és ébresztette Emmát is, de szemét anya voltam, nem adtam neki kaját. Egyen vacsorát. Mellettünk aludtak utána 8-ig. Na de mi van akkor, ha nincs itthon apa? Amúgy barátnőim apát csak Isten lábának hívják :lol: :lol: :lol: Bilizés még valóban korai, de gondoltam ismerkedni sosem árt. Persze csak tologatják, nekem meg feláll a hátamon a szőr a hangtól.

A lányok dicséretét nagyon köszönöm a nevükben is. Rucik fele sógornőm ízlését dicsérik, az ő lánykájától örököltük. Többi darab bababörzés occsóság :D

Ja, és kis híján ma végleg felkötöttem magam a karnisra. Nem a lányok miatt, hanem mert a fotoalbum.hu-n 1 évvel ezelőtt létesített és azóta állandóan friss képekkel ellátott albumunkban szerepelő összes fotót (kb.800db) egy gombnyomással kitöröltem. Még csak rá se kérdezett, hogy tuti mind akarom-e törölni. Én csak egy darabot akartam, amit véletlenül kétszer tettem fel :cry: :cry: :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyuszi, jelentkezz ám, ha hazaértetek, mesélj nekünk, várjuk a beszámolód a hosszú hétvégéről. Remélem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hogy viselitek azt az időjárást??
Én újból fűtök :shock:

Szizsófi, gondoltam ma rátok...Nagyon sajnálom, hogy ilyen időt fogtatok ki.

Képzeljétek, tegnap Noémim elaludt a kiságyában!!! Igaz, elmeséltem neki Weöres S. Összes-t oda-vissza, de legalább egyedül bealudt!! :lol:

Ma estétől egy szobában húzzák a lóbőrt, kíváncsi leszek rájuk és majd reggel magamra is..
Remélem a szél ellenére- ami csak úgy csapkodja a redőnyöket-, nyugis éjszakánk lesz!! :roll:

Nyulasz, én epret 1-2 hónapja próbáltam meg adni nekik, imádják! Semmi bajuk nem lett tőle. Banánt már nagyon régóta esznek, már a kezükből nyammogják el ügyesen. (almát, körtét is szeletekre vágva) Milyen volt a kirándulás?

Mindenkinek szép, nyugis estét!

Kép
dorcsi73
 
 


Jaaj, Törpi!
Irtó édesek a lánykáid! És képzeld, éppen múlt héten vettem nekik én is bilit- 250 Ft/db-kihagyhatatlan árajánlat!- és ugyanúgy ücsörögtek rajta, mint a Te lányaid:-))) (igaz, én csak ruhástul próbáltam..) Azóta is jó játék, ki-bepakolnak bele játékokat.
Képeket sajnálom, de nézd a jó oldalát, legalább a sz.gépen megvan mind.
Nálunk nemegyszer volt ilyen, h egyedül ugráltam a két szoba, vagy a két kiságy közt éjszaka és számtalan esetben a fr.ágyon tekeregtem ide-oda, ha magamhoz vettem mindkettőt..Reggelre zöld fejjel ébredtem a kialvatlanságtól :?

Kép
dorcsi73
 
 


Aranyosak vagytok hogy hiányoltok! Megvagyunk, igyekszem minden este visszaolvasni (örömmel nézegetem a képeket és hogy bővül a csapat)
A csajokkal elkezdtem némi gyümit kanalazni a déli tápi előtt, hát roppantul élvezik, helyreállt a székletük és úgy sikítanak ha nem adok nekik többet, hogy csak a tápisüveggel sikerül befogni a szájukat. :lol: (illetve visítanak ha nem adom elég gyorsan)
Megvannak az etetőszékeink, de ez egy elhamarkodott vásárlás volt, mert hülyeanyu azt hitte, hogy szépen egy-egy kanállal kap mindenki és a többi szépen kivárja, anélkül, hogy minden úszna az almában (a kis butus :roll:).
Apa munkahelyét is elérte a válság, így most itthon van és ezerrel munkát keres és belerokkan a lányokba. :lol:
Katám az összes etetést úgy kezdi, hogy üvölt mintha ölnénk és rázza a fejét, aztán szépen kicumizza a kaját. Kivéve ha valami megzavarja, mert akkor újra üvölt egy pár percig.
Zitát nem tudom máshogy elaltatni, csak ha Ő hason fekszik a kiságyba én pedig rázom a hátát. (Szerencsére a másik kettő cumival elalszik)
Lili rájött, hogy Ő a mintagyerek (eszik és alszik), így most néha figyelemfelkeltő napot tart és csak ölben van csendben.
Nekünk is nyűgösek a nappalok a szél miatt, de az éjjelek viszonylag nyugisak hajnal 3-ig. :lol: Utána kezdődik a fel-fel sírás, de mire anyu felugrik, addigra alszik mindenki.
De imádom őket, már mindhárom hangosan nevet, ha dumcsizunk vagy puszilgatom őket.

Kép
tigriske1978
 
 


Törpi!
Vigasztalásul: egy volt kollégám vírusirtotta a munkahelyi számítógépét. Tévedésből rossz helyre kattintott, aztán másnap reggel nézett nagyot, amikor bekapcsolta a gépét. Pucér fekete képernyő fogadta 1db villogó kurzorral. A világon MINDENT letörölt, beleértve a Windowst, az ügyintéző programot és kb. 3 év minden munkáját. :D

Tigris!
Bele fognak jönni az egy ide-egy oda kanalazásba. Csak ne hagyd előttük a tányért. Én egy tányérba pakolom a dupla adag kaját, egy kanál, és hajrá.
vovanda
 
 


Törpi!
Vigasztalásul: egy volt kollégám vírusirtotta a munkahelyi számítógépét. Tévedésből rossz helyre kattintott, aztán másnap reggel nézett nagyot, amikor bekapcsolta a gépét. Pucér fekete képernyő fogadta 1db villogó kurzorral. A világon MINDENT letörölt, beleértve a Windowst, az ügyintéző programot és kb. 3 év minden munkáját. :D

Tigris!
Bele fognak jönni az egy ide-egy oda kanalazásba. Csak ne hagyd előttük a tányért. Én egy tányérba pakolom a dupla adag kaját, egy kanál, és hajrá.
vovanda
 
 


T-pk! Katának a széles Nukot, a másik kettőnek az Avent-et.

Köszi Vanda, remélem, hogy idővel belejövünk.

Kép
tigriske1978
 
 


Törpi: bosszantó.

Tigriske: a lényeg, hogy jól vagytok és drukkolok, hogy Apa mielőbb találjon munkát!

Nekünk a tegnap este nem volt valami fényes. Leraktuk őket, ahogy szoktuk, aztán fél 10-től próbáltam felváltva visszaaltatni a két gyereket. Mire az egyik abbahagyta az üvöltést (Alexa), a másik felébredt és úgy gondolta, ő már aludt eleget, jöhet a játék (Hanga). Végül Hanga elaludt mellettem a mi ágyunkban, átvittem a helyére és egyből kezdte a tutulást, végül hanyatt elaludt, de mire rájöttem, hogy ő most nem akar hason.... Eddíg mindíg csak úgy aludt. Ma reggel meg a járókában kiküldte a reggeli nagy részét.

Lányok, adjatok valami tanácsot! Alexa nagyon szorulásos, tegnap is kő keményet kakilt, amit úgy kellett kimasszíroznom belőle és közben sikított szegénykém. Mit adjak neki enni, hogy könnyebb legyen? Úgy tippelem, hogy a krumpli csinálja, amit nem is adok magában soha és sok gyümit kap mellé meg zöldséget + ő sok vizet is iszik.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk,nagyon király volt a vendégeskedés :D Anyósomnak 4 testvére lakik Zalában,így egy helyre beköltöztünk,és mentünk velük hol ide,hol oda.Még a dédimama is él,nagyon örült nekünk.A napirendünk semmit sem változott,az utazóágyban is tök jól aludtak,éjszaka sem keltek.Mindenki el volt ájulva,hogy ennyire jó gyerekek,senkitől nem féltek,mindent felfedeztek,kúsztak-másztak,mindenkivel jókat játszottak,egyszóval nagyon jól sikerült.Ránk sokszor nem is volt szükség,észre sem vették,ha nem voltunk a közelükben.Féltem,hogy majd itthon ezért nem lesznek el a karámban,de semmi gond nincs. :D
Az idő még pénteken nagyon jó volt,de sajnos szombat-vasárnap pocsék,így kinn nem is tudtunk lenni,de ez őket nem zavarta.

Próbálok majd visszaolvasni is,remélem mindenki jól van.
Vendég
 


Timi!
Hasat fog: krumpli, alma, répa, banán.
Kakilazítónak őszibarack, sütőtök. Vagy itass vele őszilevet.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Nagyon édes minden baba fotó! :D :D :D

Timi: először az a fránya kaki téma. Egy dolgot tudok, hogy a székletlazítók a citrus félék, a barack, a paradicsom, ami meg fog az az alma, a krumpli, a banán... Próbálj a fentiekből most többet adni, a lentieket meg szépen kivonni. Johannának volt mostanság szorulása. Olyannyira, ahogy te is írtad, sikított mikor kakilt. Sajnáltam nagyon. Dokink ajánlott egy széklet lazítót, de most nem tudom a nevét. Esetleg kérdezz rá a dokinál erre.
Látom már Vanda is ecsetlete a fentieket :oops: :D

Rólunk csak annyit, hogy jól vagyunk. A srácok ma első gyümölcsös kóstoltatásukon túl vannak. Bálint ahogy írtátok, kész a kajálásra, mert nyitja a száját, és be is nyelte. Ő a tápit is megeszi, Gergővel ellenben. Gergő a száját se nyitotta a kanálnak. Azért valahogy csak becsempésztem, és ő meg csak túrta, túrta kifelé. Valamennyit azért vele is megetettem. De kettejük adagja nem volt több egy nyolcad almánál. Ráadásul ez olyan fura alma volt, mintha csak léből állt volna :roll:

Ja és kaptunk egy kanapét. A sógornőm egyik tesója ki akarta dobni, nekünk meg egy rém szakadt volt, de nem akartunk újba ruházni, mert a srácok úgyis lelakják. Ezért most ez pont jól jött, mert jobb mint a mienk volt!

Szép napot!

Kata
labkat
 
 


Ja igen, még Timi: a szilva, nekünk bevált. Szerintem szerezz be gyümi vagy lekvár formájában. Egy kis kanállal is elég lehet! Azt hiszem van valamilyen szilvás bébikaja is, ami négy hós kortól tutira adható.

Kata
labkat
 
 


Vanda, Kata: köszi, minden nap kapnak barackot, szilvánk van a fagyóban, de nem segít, pedig Alexa imádja. Az elmúlt napokban paradicsomos krumpli volt. Sajna a sütőtök már kifogyott a fagyóból, de akkor is ez volt, amikor azt ettek. Úgyhogy kajával nem igazán lehet segíteni szegényen. Egyre inkább rám hajaz a gyerek, még ebben is. Amitől más napokig fosik, attól nekem ugyanúgy szorulásom van. 5 napig kapott normaflort, addíg rendben volt, meg még 2 napig. Most megint kap, aztán meglátjuk. Mindenesetre ma kizárólag lazító kaját kap.

Nyulasz: szuper gyerekeid vannak! :D

Kata: Gergő is bele fogy jönni a kanalazásba. Nálunk Hanga volt nehéz eset, de ügyesebb már, mint a Manó.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


A kajás könyvemből:
Italok:
Tejes tápszer esetén a tápszer citrommal való savanyítása a megoldás. Közvetlenül elfogyasztás előtt pár csepp.
Nagyobb csecsemőknek: Kamillatea, narancslé, paradicsomlé, őszibaracklé.
Főzelék:
Gyümölcsmártások, spenót, sóska, paradicsommártás, cékla, kapor, zellermártás, spárgafőzelék, tökfőzelék.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: köszi. Ez a citromlé kíváncsivá tett, még nem hallottam, ki is fogom próbálni.

Alexa pár napja próbálgatta felhúzni a lábát térdelésbe, ma már egész nap ebben a helyzetben játszik és eszi a Hangát, mert a friss hús a legjobb:
Kép
És hintázik előre-hátra. Olyan édes! :oops: :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi :lol: :lol: :lol: friss hús :lol: :lol: :lol:
Azaz, a hintázás. Vera is így kezdte :)

Zsófi: akkor mi egy napon kezdtük az almát :D

Kata
labkat
 
 


Dorcsi, milyen volt az éjszaka közös szobában? Sikerült aludnod is valamit? Nekem már spenót zöld a fejem a kialvatlanságtól, de a környezetemnek ez már fel sem tűnik. Az ikrekre fogják. Pedig nappal jó fejek, nem lehet rájuk mostanában panaszom (remélem nem szólom el magamat). Az éjjelek... azok, de már nem is részletezem.
Legközelebb tégy egy félliteres vizespoharat magad mellé, ha Noémit altatod, nehogy kiszáradj. :wink: De a kitartásodért és az eredményért leveszem előtted minden kalapomat!!!
Banánt maguk eszik? Én egészben még nem mertem nekik odaadni, darabolva kapják, de az én kezemből, különben nyakig trutyisak lesznek. Neked nem? Lehet hogy egészben kisebb a maszatolás?

Tigris, sajnálom apa munkahelyét! Remélem hamar talál új melót! Még két gyereknél is nehéz megtalálni melyiknek mi jó, nemhogy háromnál. Továbbra is csak ámulok és bámulok, hogy mennyire megismerted a csajokat. Néha az az érzésem, hogy én egy éve után nem ismerem annyira a 2 lányomat, mint Te 4 hónap után a hármat :oops:

Vanda, tudom, hogy ez nem a világ legnagyobb tragédiája, de én belezsibbadtam teljesen. Majd ha lesz erőm, újra megcsinálom, csak addig ne tegye tönkre ez a sok vihar a gépünket.

Timi, nem semmi éjszaka, különösen a Te lányaidtól. Nem vagy hozzászokva Te ehhez, szegény! Remélem nem is kell. Mitől lehetett a hányás szerinted? Van tipped? Szorulásra itt anno a lányok a Levolac-ot írogatták. Én még nem próbáltam a babáknak, de hátha ismeri valaki itt, vagy máshol. Talán valaki még emlékszik erre a csodaszernek mondott löttyre?

Nyuszi, nem csalódtam, valami hasonló helyzetjelentésre számítottam tőled, de ez még felülmúlta a várakozásaimat is. Jó fej gyerekeid vannak!

Kata, bele fogtok jönni ebbe a kanalazásba is. Ahogy a szopi is megy nekik, ezzel se lesz szerintem gond :wink:

Enyim gyerek délutáni alvásból fél óra után ordítva ébredt :shock: Még fél órámba telt, mire visszaringattam. Mi lelhette szegény Mírát? De Emma viszont most már ébredhetne, mert aztán megint este lehetetlen lesz letenni. Ti szoktátok őket ébreszteni, ha túl sokáig alszanak? Én soha, és most is megszakad a szívem, hogy legkésőbb 5-kor fel kell vennem :? :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi, ma Emma Míra fülébe harapott egy olyat :shock: Szegénynek még 10 perc után is piros volt. Mi ütött ebbe a gyerekbe? Nem szokott ő ilyen agresszív lenni. Ez inkább Mírára jellemző. Lehet, hogy bosszult? :lol:
Alexa ügyes kiscsaj, nem sokára mászás lesz ebből, akárki meglássa :lol:

Szizszófi, örülök, hogy ennyire zökkenőmentesen zajlott minden. Az idő meg le van.... :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?