Sziasztok!!
Itt vagyok! Délután már nekiálltam, hogy írok, de a pici lányom ezt másképp gondolta. Pont felébredt.
Olvastam ám szorgalmasan az elmúlt napokban, most pedig megpróbálok reagálni néhány dologra.
Anetto! Kérdezted a babák méreteit. Niki 7530 g és kb 70-71 cm. (nem sikerült pontosan lemérnem az állandóan izgő-mozgó csemetémet)
Csatlakoznék én is a nem túlzottan aggódó anyukák klubjához. Persze féltem én is nagyon, de engedem, hogy tapasztalja meg a saját határait. Figyelek rá nagyon, de hagyom, hogy próbálja megoldani a kicsit "zűrösebb" szitukat. (pl esés után fetápászkodni, lépegetés próbálgatása, stb) Ma önfeledten játszott a megszerzett távirányítóval, majd egyszercsak kifordult a kezéből és jól fejbekólintotta magát. Volt pityergés, lett kis lila folt, de ennyi. Még pár ilyen és szép lassan megtanulja, hogy ez annyira nem jó neki.
Niki egyre ügyesebben iszik egyedül cumisüvegből és ítatópohárból. Föleg vizet, elég szép mennyiség lecsúszik egy nap. Szerintem amelyik baba szomjas, az fog inni, úgyhogy ezen nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene. Sok próbálgatással talán ki lehet kísérletezni, hogy mi ízlik neki. (víz, gyümilé, tea)
Mi is nagy kádban fürdünk, kb másfél hónapja. Niki már nagyon biztosan ül, akármeddig. Viszont nem hajlandó hasra fordulni a kádban, sőt azt sem engedi, hogy mi fordítsuk meg. Azonnal ül vissza, sőt áll fel. Azt is egyre biztosabban csinálja már a kádban is. Egyre kevesebbet csúszkál. Persze nagyon kell rá vigyázni és segíteni neki.
Kint van nyolc foga, és nagy előszeretettel rágja a darabos dolgokat.
Na és persze minden mást is.
Én már az idejét sem tudom, hogy mióta alszik csak kétszer naponta. Elő-előfordul az is, hogy csak egyszer. Akkor viszont estére KO, és nehéz vele.
Angelita! Írtad tegnap, hogy korán keltünk. Hát igen, de mi minden nap korán kelünk. Én egyébként sem voltam sokáig alvós típus, és szerintem ezt a kislányom is örökölte.
Én minden nap (hétköznap) kelek ötkor, mert szeretem Apát "útjára bocsátani" munkába. Niki pedig fél hat- hat körül kel.
Kölesgolyó - nálunk is megy.
Légkondi a kocsiban - az is megy. Szerencsére semmi gond nem volt még belőle.
Orew! Zarusnak mielőbbi gyógyulást kívánunk!!
Fogyókúra! Kellene, de én nem vagyok képes éhezni. Próbáltam már többször, hogy zöldséget, gyümölcsöt eszem, de én azoktól csak még éhesebb leszek.
A napszemüveg már bennem is felmerült, de Apa szerint nem viselné el magán. De azért lehet, hogy utánanézek majd.
Madaran! Láttam a fényképeken, hogy Zsiginek van borostyán lánca. Én is rendeltem Nikinek, a napokban kell megjönnie. Leírnád egyszer, hogy mik a tapasztalatok!
Én bevinném a manót a Balcsiba. Nyáron készülünk is erre.
Mi Huggies fürdőpelust vettünk. Bevált. A többi fajtát nem ismerem, lehet azok is jók. Én semmit nem adtam a fürdőpelus fölé. És alá sem. Szerintem alá nem is kell.
Lézeres szemműtét! Nagyon régóta rágódtam rajta. Féltem tőle, aztán a szemészem "megoldotta" a dilemmámat. Nekem nagyon gyenge a szemem (- 6, -6.5). Azt mondta a doki, hogy ennyi dioptriát nem tudnak teljesen leszedni, csak csökkenteni. Na ezért nem fizetek és rettegek. Szerencsére már hosszú évek óta nem romlik tovább, így nekem gyakorlatilag mindegy, hogy hányas kontaktlencsét hordok, ha már úgyis kell.
Húú, nagyon hosszú lettem, bocsi.
Szép álmokat kicsiknek és nagyoknak!!
Szilvi