Új privát üzeneted érkezett!

Adri, látom, Te is szívesen adsz pirosat Zorára -én is szeretem ezt a színt Emmán, a mi babakocsink is piros :).

Szerencsésen megjártuk a boltot és visszafelé sem reklamált a leányzó (olyankor már unni szokta a banánt...), mert a boltban kapott egy zsömlét, azt szopogatta, aztán mikor hazaértünk, odaadtuk Pajti kutyának, aki állandóan az utcán van, hiába van gazdija. (Tegnap Pajti bejött az udvarunkra és a szemetesből ráncigálta a zsákokat, úgy szaladt ki a férjem elzavarni -kisgatyában és az én narancssárga klumpámban, ami 6 számmal kisebb a lábánál -remélem, nem látták a szomszédok :). )

Ez a fejvédő elég vicces :). Bikmakk, mi még nem tartunk itt, vagyis Emma magától nem tud felülni, de elég ijesztően hangzik, amit írsz. Nálunk is főleg laminált padló van, de egy réteg szőnyeg se sokkal puhább...

Kép
angelita
 
 


Sziasztok!!

Itt vagyok! Délután már nekiálltam, hogy írok, de a pici lányom ezt másképp gondolta. Pont felébredt. :lol:

Olvastam ám szorgalmasan az elmúlt napokban, most pedig megpróbálok reagálni néhány dologra.

Anetto! Kérdezted a babák méreteit. Niki 7530 g és kb 70-71 cm. (nem sikerült pontosan lemérnem az állandóan izgő-mozgó csemetémet)

Csatlakoznék én is a nem túlzottan aggódó anyukák klubjához. Persze féltem én is nagyon, de engedem, hogy tapasztalja meg a saját határait. Figyelek rá nagyon, de hagyom, hogy próbálja megoldani a kicsit "zűrösebb" szitukat. (pl esés után fetápászkodni, lépegetés próbálgatása, stb) Ma önfeledten játszott a megszerzett távirányítóval, majd egyszercsak kifordult a kezéből és jól fejbekólintotta magát. Volt pityergés, lett kis lila folt, de ennyi. Még pár ilyen és szép lassan megtanulja, hogy ez annyira nem jó neki.

Niki egyre ügyesebben iszik egyedül cumisüvegből és ítatópohárból. Föleg vizet, elég szép mennyiség lecsúszik egy nap. Szerintem amelyik baba szomjas, az fog inni, úgyhogy ezen nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene. Sok próbálgatással talán ki lehet kísérletezni, hogy mi ízlik neki. (víz, gyümilé, tea)

Mi is nagy kádban fürdünk, kb másfél hónapja. Niki már nagyon biztosan ül, akármeddig. Viszont nem hajlandó hasra fordulni a kádban, sőt azt sem engedi, hogy mi fordítsuk meg. Azonnal ül vissza, sőt áll fel. Azt is egyre biztosabban csinálja már a kádban is. Egyre kevesebbet csúszkál. Persze nagyon kell rá vigyázni és segíteni neki.

Kint van nyolc foga, és nagy előszeretettel rágja a darabos dolgokat. :lol: Na és persze minden mást is. :oops:

Én már az idejét sem tudom, hogy mióta alszik csak kétszer naponta. Elő-előfordul az is, hogy csak egyszer. Akkor viszont estére KO, és nehéz vele.

Angelita! Írtad tegnap, hogy korán keltünk. Hát igen, de mi minden nap korán kelünk. Én egyébként sem voltam sokáig alvós típus, és szerintem ezt a kislányom is örökölte. :lol: Én minden nap (hétköznap) kelek ötkor, mert szeretem Apát "útjára bocsátani" munkába. Niki pedig fél hat- hat körül kel.

Kölesgolyó - nálunk is megy.

Légkondi a kocsiban - az is megy. Szerencsére semmi gond nem volt még belőle.

Orew! Zarusnak mielőbbi gyógyulást kívánunk!!

Fogyókúra! Kellene, de én nem vagyok képes éhezni. Próbáltam már többször, hogy zöldséget, gyümölcsöt eszem, de én azoktól csak még éhesebb leszek. :oops:

A napszemüveg már bennem is felmerült, de Apa szerint nem viselné el magán. De azért lehet, hogy utánanézek majd.

Madaran! Láttam a fényképeken, hogy Zsiginek van borostyán lánca. Én is rendeltem Nikinek, a napokban kell megjönnie. Leírnád egyszer, hogy mik a tapasztalatok!

Én bevinném a manót a Balcsiba. Nyáron készülünk is erre.

Mi Huggies fürdőpelust vettünk. Bevált. A többi fajtát nem ismerem, lehet azok is jók. Én semmit nem adtam a fürdőpelus fölé. És alá sem. Szerintem alá nem is kell.

Lézeres szemműtét! Nagyon régóta rágódtam rajta. Féltem tőle, aztán a szemészem "megoldotta" a dilemmámat. Nekem nagyon gyenge a szemem (- 6, -6.5). Azt mondta a doki, hogy ennyi dioptriát nem tudnak teljesen leszedni, csak csökkenteni. Na ezért nem fizetek és rettegek. Szerencsére már hosszú évek óta nem romlik tovább, így nekem gyakorlatilag mindegy, hogy hányas kontaktlencsét hordok, ha már úgyis kell.

Húú, nagyon hosszú lettem, bocsi.

Szép álmokat kicsiknek és nagyoknak!!

Szilvi

Kép
boszi72
 
 


Boszi, nekem is -6-os mindkét szemem, pont ezért gondolkozom a műtéten. A hirdetésekben azt olvasni, hogy 90-110%-os a siker ilyen dioptriánál - na, de pont ezért kérdezem Bikmakkot, aki végzett szemorvos (ugye Bikmakk?).
Mi is megyünk a Balcsira nyáron, Fenyvesre július végén. Szerintem én is beviszem Bettit a tóba, miért is ne? (Hacsak nem lesz tele döglött angolnával, mint 1x, amikor gyerekként Fonyódligeten nyaraltam...)

Bikmakk, jobbulást Daninak! Mennyi időre jöttök haza?

Orew, Zarusnak is mielőbbi gyógyulást!

Angelita, biztos Emmus is imádja a kutyákat, macskákat nézegetni, nem? (Mert Bettit elbűvölik...) De biztos lemaradt a nagyjelenetről, amikor a párod elkergette Pajtit...
Akartam kérdezni, hogy ugye Nálatok nem okozott gondot a sok eső? A tévében elég riasztó képeket mutattak a környéketekről.

Irdab
, szerintem ha nincs legyengülve Zora szervezete, akkor felesleges Cebiont adni neki (mert úgyis kiürül belőle). Szerintem megelőzésre nem alkalmas, de ha valaki tud erről biztosat írni, azt szívesen olvasnám!? :roll:
25 fokban alváshoz szerintem elég egy body + hálózsák. Vagy ha nem rúgja le magáról, akkor hálózsák helyett egy pléd. Vagy egy body és egy vékonyabb rugi. A 25 fok azért elég sok, főleg alváshoz...

Linacska, nagyon édes a pasikról ez a kép!!!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
hmbori
 
 

 
 

Sziasztok!

Bori, még nincs meg a szakvizsgám, de éppen szakképződök (amikor nem GYED-en vagyok :)), és szemészként dolgozom a klinikán.

Lézeres szemműtét: jelenleg kb. -12 és +6 dioptria között tudják kezelni a fénytörési hibákat, tehát -6-ot bőven tudnak korrigálni. Viszont nem mindig sikerül pontosan 0-ra kikorrigálni, +/- 0.5 -1 dioptria benne van a pakliban. Még az sincs kizárva, hogy továbbra is szemüveges lesz az ember, mert mondjuk 1 dioptria már tud azért hiányozni (nem mindenkinek). De azért ez ritka, általában elég pontosra sikerül. Távollátásnál (pluszos szemüvegnél) kicsit pontatlanabb a műtét.
-6 dioptriánál én általában nem beszélem le az embereket, mert elég nagy életminőségbeli változást okoz (lásd linácska :) ). Beszéltem már le viszont -3 dioptriást: sportolásnál zavarta a szemüveg, és azért akarta volna. na most ha ő utána -1es lesz, akkor nem lesz nagyon elégedett. Ha valaki -9ről indul, akkor a -1 is nagyon-nagyon jó. De azért hangsúlyozom, hogy általában ennél pontosabbra sikerül.
Módszerből többféle is van, ahogy linácska írta, gondolom neki PRK volt, van már azóta LASIK, LASEK, sőt még újabbak is. Nem egyértelmű viszont, hogy ami újabb, az a jobb, mindig egyéni elbírálást igényel, hogy kinek melyik műtét-típus lenne a megfelelő.
Ha továbbra is érdekel a dolog, priviben ajánlhatok lézercentrumot. :)

Napszemüveg: vízpartra, hegytetőre, síelésre nem árt, simán csak az utcai sétákhoz szerintem nem kell, a gyerekek általában nem néznek a napba. Daninak most nincs, de augusztusban megyünk Horvátországba, oda veszek neki (ha eltűri). Nagyon fontos viszont, hogy tényleg szűrje az UV sugarakat, tehát minőségi szemüveg legyen, mert ha nem, az sokat árt: a sötétben kitágul mögötte a szembogár, és még több káros sugárzás jut be.

Orsi, jobbulást Zarának! Én is tökre aggódom most Dani hasmenése miatt, főleg, hogy pénteken utazunk... :( Holnap azt hiszem, elviszem az orvoshoz, bár nem tudom, mit fog látni rajta...

Angelita, na ha ti még előtte álltok, akkor megnyugtatásként mondom, most máris egy kicsit könnyebb már ez az esősdi. Egyrészt már nem akar minden pillanatban felülni, úgy ltásizk, minden csoda három napig tart, vagyis most csak másfél napig, szerencsére. Másrészt ha ül sem engedi válartlanul el magát, vagy csak nagyon ritkán. Szóval visszazökkentünk a rendes kerékvágásba, nem kell egész nap mellette ülnöm a földön...

Kép
bikmakk
 
 


Bori, hazautazás: egy hétre + hétvégék előtte-utána. Nem lesz elég semmire. :(
Pünkösdkor megtartjuk Dani keresztelőjét is, csak sajnos utána már rohanunk is haza, du. 3-kor indul a gépünk... Eredetileg előtte való hétvégére terveztük, csak a tesóm (a keresztapa) váratlanul Helsinkibe kellett utazzon munkaügyben, és nem lesz otthon...

Tényleg Sissi, hogy sikerült Ati keresztelője?

Tündi, gondolunk ám rátok! :wink: :wink:

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok lányok!

Bori,
igen, szereti Emma az állatkákat, nagy kedvence Pajti, meg van egy másik utcabeli kutya, Picúr, aki szintén elkísér minket néha a sétákon. Szüleimnél pedig van két puli és egy cica, így állatból nincs hiány, még ha nálunk itthon konkrétan nincs is :).
Köszi az érdeklődést: az eső nálunk szerencsére nem okozott problémát, elég magasan lakunk, így a víz gyorsan lefolyt tőlünk a dombon. Szüleim laknak Diósgyőrben, ahol nagy károkat okozott a víz, de szerencsére náluk sem volt semmi gond.

Én is mínuszos vagyok, kontaktlencsét hordok. Én még nem is gondolkodtam a szemműtéten, valahogy ódzkodom tőle, féltem a szemem :)... Biztos butaság, de egyelőre nem okoz gondot a lencse kezelése, 10 év alatt rutinná vált.

Bikmakk,
remélem, Dani hasmenése alábbhagyott és nyugodtan tudtok majd útnak indulni!

Boszi, akkor tényleg jó korán ébredsz! Napközben szoktál pihenni vagy nem olyan nagy az alvásigényed?
Mi ma 3/4 7-ig aludtunk, alig akartam elhinni :)! Igaz, hajnalban fent voltunk egy kicsit, Emmát kínozták a szelek, én meg nehezen aludtam utána vissza.

Adri, nálunk olyan 20 fok van Emma szobájában, ő bodyban, 2 hálózsákban (egy hosszúujjú anyag és egy ujjatlan paplanos), takaró alatt alszik :). Ha melegebb lesz, akkor a paplanos hálózsákot fogom elhagyni.

Sajnos ma megint lóg az eső lába és nem is mondanak jobb időt a következő napokra :(.
Most megyek, kiteregetek, de a ruha száradására nincs sok esély...

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita
 
 


Bikmakk: a lézercentrum engem is érdekel :lol: Nekem -6 és -8 dioptriás szemüvegem van... Én a -1-nek is nagyon tudnék örülni!!!
Csak nekem az a bajom, hogy most nem érdemes megcsináltatni, mert most kezd erősödni az uv sugárzás, erre inkább az ősz/tél alkalmasabb, akkor meg lehet, hogy megint terhes leszek, és nem fogja vállalni senki, hogy megcsinálja... Akkor egyébként lehet műttetni???

Napszemcsi: én is gondolkoztam rajta, de nem is tudom, hogy lehet e ilyen apró szemcsit kapni ami egy csecsemőre jó...

Tegnap is írtam egy kisregényt és elszállt :evil:

Szóval megvolt az esküvő, jobb volt, mint vártam, mert nem sok kedvünk volt hozzá. Valóban macerás volt Marcival menni, a szertartás alatt mi kint maradtunk a folyosón, mert ő nem tud még fél órát csendben maradni, úgyhogy az esketés nagy részét nem láttam :lol: A fényképezés egy részéről is lemaradtam, mert szoptattam (a vendégeket is fényképezték). Aztán a vacsit félbehagytuk, mert mentünk Marcust altatni...
Hát ilyen babával esküvőre menni :lol:
De nem baj, azért jól éreztük magunkat, táncoltunk is, csak másnap hullafáradt voltam, és emiatt nagyon nyűgös is, mondtam is a férjemnek, hogy ezért nem tudok kimaradni esténként...

Még jövök, mennem kell teregetni

Kép


Kép
dbea
 
 


Tegnap írtam, aztán most nincs sehol.

Szóval:

Irdab, neked írtam, hogy az ínyen a fehér pöttyökkel nem kellett semmit sem csinálni, még mindig ott van, fog meg egy szál sem :lol:

Ja, és a képen LILI van még anno öt hónapos korában az apukájával, csak a szemüveget akartam mutatni.

Szemműtét: Nekem még PRK volt, akkor nem, csak utána fájt 3 napig, amíg visszanőtt az, amit lekapartak róla (nem akarok hülyeséget írni, hogy pontosan mit). Először nagyon élesen láttam, de már zavaróan élesen, nagyon tisztán. Egy munkahelyi értekezleten is feltűnt, amikor mindenki hőzöngött, hogy nem látja a projektorral kivetített Excel táblát, én meg nem értettem mi a bajuk, mert én tökéletesen láttam. Nekem -4.25 és -3.75 volt a két szemem. Sokáig nem is volt egyforma a kettő műtét után, egyik jobb, másik rosszabb, de végül összecsiszolódtak. Egy dolog maradt vissza még 9 év után is, hogy éjszaka nem nagyon tudok vezetni, mert a fényekkel nem nagyon tudok mit kezdeni. Hogy hol van, milyen messze...

Na jöttek az ovisok, majd folytatom

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Valaki kért utazáshoz listát, felteszem a miénket, ezt két napra vittük:

- utazóágy
- lepedő
- takaró
- hálózsák
- alvós állatkák
-pelenka
- törlőkendő
- popsikrém
- testápoló
- pelenkázó táska
- szopis párna
-kiskanál
- pohár
- babavíz
- gyümölcslé
- előke
- papírtörcsi
kistányér
étel Marcinak 2 napra (én ilyenkor előre megfőzök)
fürdetőkrém
törölköző
fésű
(esetleg kiskád - de most nem vittünk, mert volt nagykád a szobához)
babakocsi
bébiülés
esővédő
gyógyszerek: lázcsillapító, orrcsepp, lázmérő, orrszívó
ruhák: body, rugik, kocsicipő, sapka, kertésznadrág, pulcsi
játékok

Nálunk is 23-24 fok van éjjel, mi egy bodyt, rugit adunk Marcira és betakarom egy kis paplannal. Éjjel mi nem hálózsákozunk, csak nappal. Már gondolkozunk, hogy a bodyt elhagyjuk...

Kép


Kép
dbea
 
 


Sziasztok!

Bikmakk: Jobbulast Daninak! Remelem a doki tud ma valami hasznosat mondani! Lehet, hogy csak valami enyhe virust szedett ossze Dani es igy jon ki rajta. Zarusnak is volt ilyen, aztan kb masfel het alatt ugy mult el ahogy jott, egyik naprol a masikra. :)

Itt esik az eso es elegge sotet is van... :(

Ma kiprobalom a ratatouille-t, szerencsere mindenfele szempontbol beleillik a dietamba, es szeretem is a padlizsanos eteleket. :)

Zarus is nagy kadban furdik egy par napja, es nagyon elvezi, csak vigyazni kell vele, mert nagyon csuszik benne a popija.

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew
 
 


Bikmakk: aztán lehet, hogy csak a foga okozza, de azért vidd el gyerekorvoshoz, biztos, ami biztos!

Orew: mi is így jártunk az ügyelettel mint ti. Szombaton hazaküldtek minket, hogy minden ok, hétfőn meg már hörgött Marci tüdeje :shock: Én is csak pislogtam, hogy akkor most mi van???

Mi megyünk ma az IKEÁba séta helyett :lol: Veszünk szőnyeget végre...

Használt már valaki mosódiót?

Kép


Kép
dbea
 
 


Sziasztok!

Dbea, köszi a listát, nagyon hasznos! :)
Jó, hogy leírtad az esküvőt - hát igen, gondolom azért előre is ilyesmire számítottál...
Mi használunk mosódiót - anyukámtól kaptuk, hogy milyen nagyon jó dolog... de én semmi különbséget nem tapasztalok, amikor használom, vagy amikor nem... :roll: :?

Bikmakk, köszi az infókat, mindenképp várom priviben a javaslatod! Ahogy dbea is írta, nekem is csak ősszel lesz aktuális a téma: akkor lesz a 30. szülinapom, szerintem jó ötlet, hogy egy ilyen nagy dolog kapcsolódjon hozzá. Bár arra nem is gondoltam, amit Bea írt, hogy lehet, hogy nálunk is már úton lesz a kistesó... Ez mennyire befolyásoló tényező? És a szoptatás?

Angelita
, örülök, hogy nem érintett titeket az eső!
Most itt is nagyon csúnya idő van. :(
Én is 11 éve hordok kontaktlencsét, előtte kb. 7 évig szemüveget, és már nagyon unom az egészet! Főleg az éjjeli keléseknél, hogy nem látok el Betti kiságyáig...

Linacska, bocs, hogy nem ismertem meg kis-Lilit... Nagyon jó álcázó ez a napszemüveg!!! :lol:

Orew, hogy kell kimondani ezt a ratatouille-t? (Már egyszer beégtem a gnocchi-val is...) Jó étvágyat hozzá, biztos finom lesz!

Kép

Kép
hmbori
 
 


Egy kis kiegészítés az utazó listához:

- gyógyszerek közé: D-vitamin, fogzáskönnyítő (akár Dentinox, akár homeopátiás szer, akár bármi más)
- babakocsira szúnyogháló
- játékok mellé kiskönyvek, rágókák

Kép

Kép
hmbori
 
 


Hmbori,
nekem a műtétnél azt mondták, hogy egy évig nem lehet természetes úton szülni, ill. mindkét szülés előtt ellenőrizték a szemfenék állapotát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Bikmakk, Bori,
elvileg ma érkezniük kell a vakondoknak, de holnap mindenképp. Elsőbbségivel ment el tegnap este 6 körül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Bori, "ratatujj" a kiejtés, ez volt a Lecsó eredeti címe is, mert tulképpen francia lecsó cukkinivel és padlizsánnal, mi fősulin főztük (azóta sem, pedig nem is rossz ötlet, Orsi :)!).

Nem is gondoltam volna, hogy ennyien vagyunk itt mínuszosak! Szerintem ezt részben -vagy nagyrészt- köszönhetjük a régi tantermi világításnak, a csöveknek... Nekem a gimi alatt romlott a szemem sokat, azóta már nem sokat, most -2,5 és -3 lencséket hordok.

Kép
angelita
 
 


Sziasztok!

Lassan én is a gép elé keveredek...

Angelitaélő nyuszi volt 4db volt alapba..3 nem volt elég edzett 1 maradt meg :roll: be volt téve nyuszi ketrecbe gőzőm sincs hova lehetett...
De apámnak nyúltelepe van így van bőven utánpotlás :wink:

A tesomnak volt lézeres szemműtétje 15 éve kb.Egyszerre a kettőt ..beválalta de szupi lett, igaz most is kell neki ,de csak + 1 es ..Neki ha jól tudom 5-6 volt.

Cebiont mi is használjuk :Noli napi 10 csepp
Csilla 4-5 csepp

DBea:jó Ikeázást nekem is szándékomba van csak mostanábban ha a lustaság fájna ordítanák...Talán ez a ...idő teszi :twisted: :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem:D Holnap már megyünk is haza.Jól érezzük magunkat,igaz az idő sajnos nem kegyes hozzánk :( Ma pl délután 4után sütött ki a nap,addig végig esett az eső.Ma voltunk székesfehérváron a Bory kastélyban,délután pedig Agárdon a termál fürdőben.Hát ez nemigen nyerte el a teszésünket,de nem baj,kipróbáltuk ezt is :wink:

Gyerekek nagyon örülnek apának,na meg persze én is :wink: :oops: :D Luca ha már wc-re megy apa,egyből roham utána,hogy "ne menj el apa"-"hova tünt apa?",úgyhogy azt hiszem az elválás nagyon nehzés lesz :(

Hmbori,ne fesd az ördögöt a falra a 3ik babyvel,de teszünk ellene,hogy ne legyen.Én már nem szeretnék 3ik-at,de Zsombi is az előző misszió szabiján gondolta úgy,hogy ő bizony jönni akar :wink:

Orew,kitartás a fogyihoz!Én most májusban szüneteltetek,vagyis nem járok a kezelésekre,majdcsak május.31-én megyek újra.Remélem azért nem szedem fel az összeset ami lement eddig :oops:
Jobbulást Zarának,sajnálom,hogy az ügyeleten így vislekedtek..én a múltkor a sját bőrömön tapasztaltam,hogy milyen az ügyelet :(

Dbea,majd tegyél képeket :) Mi tavaj szeptemberben voltunk lagziban,ha emlékszel még rá,hát nem volt egyszerű eset,de azért jó volt :wink:

Lina,én is azt hittem,hogy Levi van a képen :oops: De mindegy is,mert jól sikerült képecske :wink: Ez ha jól látom baby bonz.os napszemcsi,ugye?Nekünk is ilyen márkájú van Lucának,majd az lesz Zsombié(igaz piros,de sztem pirosat a fiúk is felvehetnek)Luca meg kap egy nagyobbat.

Akit érdekel itt pl meg lehet nézni milyenek is ezek,és én gyógy tárban vettem,szóval ezek biztosan jók! http://www.ababa.hu/baby-banz_kidz-banz_sunglasses.html

Most mennem kell,ne haragudjatok! :oops: :wink:

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok én is de csak olvaslak benneteket.
Nagyon édesek a gyerkőcök.
Sajna nincs időm semire, így este egy kicsit a géphez ülök de írni már nincs erőm.
Mi is most gyógyultunk meg Marcusomnak folyt az orra, ő is retteg a porszívótól :cry:

Lesz valamikor babatali? arra szívesen elmennénk, megnézném már a gyerkőcöket élőben is :D

Beus

Kép
Kép
beusmimi
 
 


Már régen tettem fel képeket, hoztam két frisset :):

Kép

Kép

Később igyekszem jönni, de most nagyon türelmetlen a leányzó :)!

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita
 
 


Beus, Marcid hogy viseli a sínt, meddig kell hordania?
Nokiékról tudsz valamit, Ti tartjátok a kapcsolatot?

Emma új szokása, hogy sikongat, de nem ám csak úgy "lájtosan", rendesen kiereszti a hangját. Másnál is van ilyen? Tegnap voltunk vásárolni és ott is rákezdte :). Nem haragból csinálja vagy méregből, szerintem csak szereti hallatni és hallani a hangját.

Kép
angelita
 
 


Angelita, Emma nagyon szép kislány! Dani is szokott sikongatni. :)

Tündi
, kicsit aggódom Dani mozgásával kapcsolatban, neked mi a véleményed? Amikor a ferde fejtartása miatt jártunk gyógytornászhoz, és a végén elbúcsúztunk, akkor azt mondta, hogy figyelgessük, és ha féloldalasan mászna vagy ilyesmi, akkor szóljunk. Még nem mászik, csak kúszik, viszont azt egyértelműen aszimmetrikusan csinálja: a bal keze maga előtt behajlítva, azon támaszkodik, és a jobbal "hajtja magát". Szerinted ez baj?

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok!

Angelita! Emma baba nagyon édes, és ezek a gyönyörű szemek!!
Niki is mostanában jött rá, hogy milyen jó dolog a sikongatás. Én is ezt hallgatom úton-útfélen. Múltkor a villamoson csinálta. Mondjuk a hallgatóságnak (többi utas) tetszett és ez csak adta alá a lovat. Így hiába próbáltam csitítgatni. :lol:

Szilvi

Kép
boszi72
 
 


sziasztok csajok!
csak gyorsan helyzetjelentek, aztán visszaolvasok (megpróbálom). Mostanában kicsit sűrűbbek a napok, nem volt időm még a gépet sem bekapcsolni... Este meg már hulla vagyok... :?

Zsigi is elkezdett mászni!!! :lol: :lol: még nem Rambos, mint Marcus, de azért haladunk szépen. És rá két napra fel is tudott ülni négykézlábról, úgyhogy pipahegyek, megnyugodtam... :wink: :wink:

Ma voltunk a féléves :oops: :oops: hallásvizsgálaton --eddig nem sikerült eljutnunk... :oops: :oops: , minden rendben van, attól eltekintve, hgoy amíg a váróban ültünk, Zs. bekapta és megcsócsálta a beutalót... :roll: :wink: :oops:
Ja, és hétfőn voltam a szülés óta másodszor a dokinál --- :oops: :oops: , rákszűrés, kenetvétel, Zs. megmutatás, stb.

na, és akkor most visszaolvasom, mi a téma...

tényleg, kérdésem azért van: :?: :?: lencsét már lehet adni a gyerkőcnek??

mai menü: narancsos, banános rízs... :P :P

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Angelita,
sikongatás nálunk is megvan, na meg a köpködés is. :lol:

Bikmakk,
mikor kezdett kúszni Dani? Mert Levi is kb. egy hétig féloldalasan csinálta, és utána szépen felváltva kezdte rakni a végtagjait. Most már teljesen szabályos, de ugye mi hetente járunk gyógytornára is.
Most már feltérdelt Levi, de mászni nem mászik, csak a tornán, ha "ösztönözve" van rá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, hát, kb. 10 napja megy neki a kúszás igazán jól, vagyis azóta tud kb. bármit elérni viszonylag gyorsan. Előtte csak nagy nyögések közepette, a szükségesnél kb. 10x több lábmunkával haladt nagy nehezen fél métert előre. :) :) Remélem rendben lesz ez a dolog a féloldalassággal. Kellett valamit csinálnotok vele ahhoz, hogy ez helyrejöjjön? Vagy ez normális? Persze a legjobb az lenne, ha áttérne a mászásra. :)

Írtam privit!

Szemműtét: terhesség és szoptatás ideje alatt nem javasolt ezeket a műtéteket megcsinálni, mert a hormonok hatására egyrészt megváltozhat az ember fénytörése (az, hogy hány dioptriájú szemüvegre van szüksége), másrészt befolyásolja a sebgyógyulást is. Általában azt szokták mondani, hogy a beavatkozás után 6 hónapig ne legyen terhes az illető, valamint szülés után 6 hónapig ne csináltassa meg, illetve ha szoptat, akkor a szoptatás abbahagyása után pár hónapot várjon még.

Dani már meggyógyult nagyjából. Tegnap reggel fél 9-kor felhívtam az orvost, hogy mi legyen, mert előző nap már kicsit ijesztő volt a dolog, viszont aznap még semmi nem volt. Ma itt munkaszüneti nap van (áldozócsütörtök), holnap meg már utazunk. Ráadásul tegnap csak 12-ig rendelt. Azt tanácsolta, hogy adjak neki enni, figyeljem még pár órán át, és ha nem oké, akkor még 12 előtt vigyem be. Végülis nem volt semmi 12-ig, csak délután, mára meg már egészen rendeződött a helyzet. A foga viszont nem jött ki azóta sem. De nagyon rág.

Orsi, Zara hogy van? Akartam kérdezni tőled, hogy amikor ti Angliába repültetek, akkor Zara hogyan votl a repülőn? Igaz akkor még sokkal kisebb volt. Babaülésben volt a melletted levő ülésen vagy rádkötve?

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok Lányok!

Szeretném kérni a véleményetek!Ne haragudjatok, hogy csak így berobbanok, de én már rendesen felspanoltam magam, de kíváncsi vagyok, hogy ti, mint Anya mit gondoltok erről!A problémám az, hogy Anyósoméknak van egy nagyon hülye szokásuk!A kicsit mindig ledagizzák és leboszorkázzák, de volt már más hülye név is!Engem ez nagyon zavar!Párom azt mondja, hogy csak eltúlzom az egészet!Mi van ebben?!?Nincs benne semmi, hogy így mondják neki!Szerintem meg ne!Van neve annak a kislánynak és annyi minden szépet lehet róla mondani, miért kell leboszorkányozni, stb...Szerintetek tényleg eltúlzom ezt az egészet?Én mondjuk ha hallom szólok érte!Látom, hogy nem tetszik nekik, de nem nagyon izgat!Most még ha nem is érdekli a gyereket, mert kicsi (Anyát annál inkább), a későbbiekben nem akarom, hogy ez megmaradjon, és gúnyolódásnak vagy inkább csúfolódásnak érezze!
Bocs Csajok, de most ezt jól esett valakinek leírni!:)Tényleg jól esik néha az embernek kiírni magából!

Kép
bener
 
 


Bori, Bea, írtam privit.

Ja, UV-fény: nem igazán mondják azt, hogy tavasszal-nyáron ne lehetne megcsinálni ezeket a szemműtéteket. De az is igaz, hogy az egyik lehetséges szövődménye, a szaruhártya homály összefüggésben állhat a nagyon erős UV sugárzással. Éppen ezért a szemműtét után kb. 1 évig napszemüveg viselését javasolják, ha erősebb az UV sugárzás, és érdemes tartózkodni a szoláriumtól.

Kép
bikmakk
 
 


Bener! Nem lehet, hogy ezt "kedveskedve" mondják, abban az értelemben, ahogy néha nagyon vonzó nőkre is szokás mondani: mert megbabonázza az embert?
Ha nem, akkor persze megértem, hogy rosszul esik (sőt, ha igen, akkor is). Jól teszed, ha szólsz érte, ne nyeljél le olyan dolgokat, amik téged zavarnak!

Danit néha az anyukám szokta kerekecske-dombocskának nevezni, de olyan kedvesen, hogy nem esik rosszul. És hát valljuk be: tényleg elég dundili... :)

Kép
bikmakk
 
 


Bikmakk:Nem tudom, hogy ez kedveskedés e részükről, de azt hiszem ezt is lehet aranyosabban is mondani, mint ahogy te is említetted, hogy Anyukád mondja!Az ilyen becézgetésekért nem is szoktam szólni, mert az is szokott lenni bőven!

Kép
bener
 
 


Sziasztok!

Bener:szerintem az az igazság,hogy az ember a saját anyukájával szemben általában sokkal jobban elnézi a dolgokat mint az anyósávval szemben.Vagyis ..én elnézem... :oops: .Ha anyum mondja akkor cseppet sem zavar ha anyós akkor már egy kicsit igen.
De igy már a második gyereknél..lepereg az ilyen rólam :roll:
Ha nagyon zavar mond meg nekik,hogy van neve és kész.De ha eléggé szeretik a konfliktusokat akkor hadjad ...lesz még később több is ...ha már az édességekről van szó... :roll: Nem érdemes mindig vitázni.

Beus:milyen sin?kicsit lemaradtam... :oops:
És igen Nokiék????

Megyek feltszem én is az ebédet..cékla krumplival és almával.
Nekünk:rántott hal és halászlé.

Halat már ehetnek?Mintha az rémlene,hogy Noli már evett 9 hósan......

Még egy kérdés: :idea: :idea: Bikmakk talán...
Csillának megint váladékozik a szeme...csöpögtetek ismét .
Ez következhet valamire(gyenge szem...),hogy már 3× kötöhártyás?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Dobok fel pár képet míg alszik :P :P Kép

Kép

Kép

Kép

És még Noliról anyáknapja.... Kép

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Sziasztok!
Na nálunk eléggé húzós volt a hét.Eddig nem írtam róla,de ehun van olvassátok,mi történt mifelénk.(természetesen az utsó bejegyzés)
http://noi-mimi.blogspot.com/
Ma elmegyünk Kaposvárra a barátnőmékhez.Ki kell szellőztetni a fejünket,le kell higgadnunk,szusszannunk.
Erre az egészre majdnem rá ment az egész család sajnos :cry:
Nagyon gusztustalan dolgok történtek ,amiket le sem írtam a blogba,mert nem szeretném,hogy a lányom olvassa és azt feltételezze,hogy merő rosszindulat amit írok.Majd egyszer ő is lesz anya....
No erről ennyit...

Benner!
Biztos nem rosszindulatból mondják,hanem inkább kedveskedésből.
A szomszédunk pl a lányát nunizza.Engem néha ez nagyon zavar,mert 2 éves elmúlt és az utcán társaságban ez már bután hat(nekem kb olyan mintha azt mondanák punci gyere ide).A Regit is nunizzák de nem szólok mert szeretetből hívják így.Szóval tartom a számat,mert SZERETIK!!!! és nem bánthatom meg őket.

No nem is tudom mit írjak még?No majd hétfőn ha haza jöttünk.

mimi12
 
 


Sziasztok!

Tegnap hazaértünk,az idő ellenére jól éreztük magunakt,igaz tegnap délelőtt szupi idő volt,így még kirándulgattunk egy kicsit Pákozdon és Sukorón :) Majd teszek képeket ha feltöltöttem.Ma délután ha az idő enegdi bográcsolás lesz,holnap meg utazunk anyósékhoz,és vasárnap jövünk haza.

Bikmakk,én a biztosnág kedvéért megmutatnám Danit a gyógytornásznak,nehogy így "idegződjön"be neki a kúszás,mert az nem jó.Mind a 2 oldalt egyformán kellene használnia.És ő majd biztos megmutatja a helyes tecnikát,és a mászást is elő tudja segíteni,hogy az rendben legyen,mert ha az egyik oldala gyengébb akkor lehet a mászás nem fog neki jól menni,mert ahoz mind a 2 oldal erőségére szüksége lesz.De sztem nem lesz ott gond :wink: De jobb félni,mint megijedni,és ha azt mondta,hogy menjetek akkor sztem menjetek is vissza.
Jó utat mára!!!

Angelita,nagyon édes Emma :D Szokta magát nézegetni a játszószőnyeg kistükrében?

Bener,szerintem ez a hansúlytól függ,hogy hogyan mondják Dorcsinak ezeket a becézéseket.De ha neked nem tetszik,jól teszed,hogy szólsz érte!!!!

Beus,tényleg kész lett a sínetek,hogy viseli Marcus?

Kép
Kép
tundi24
 
 


Mimi,én meg is könnyeztem :oops: :cry: Nagyon sajnálom,de fel a fejjel,nem vagy rossz anya!!!!!Jó kikapcsolódást!!!

Bim-bam,nagyon jók a képek! :) Csillus egy pénzügyi tanácsadó lesz :wink: :D Noli milyen nagy,simán kinéz 5-6évesnek szerintem :D

Kép
Kép
tundi24
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, itt vagyunk :lol:

Próbálok reagálni a dolgokra.

Bikmakk: köszi a szemműtétes infókat, akkor ezt a projektet még halasztjuk, pedig jó lett volna nagyon. Most is be van gyulladva a szemem és szemüvegben nyomulok már két hete... Hjaj, csak Marcus ne akarná mindig letépni rólam, ha felveszem :lol: Remélem azért egyszer megszokja. Mondjuk olyan már volt, hogy levette rólam, aztán vissza akarta rakni. Az nagyon édes volt :lol:
Jó utazást mára, remélem Dani jobban lett tényleg!!

Orsi: meggyógyultatok, hogy vagytok?

Bimbam: nekünk a védőnő azt mondta, hogy halat 10 hós kortól lehet adni, de mivel mindenki mást mond én sose tudom hol az igazság :lol:

Bener: szerintem a párodnak van igaza és túlreagálod a helyzetet. A lényeg, hogy szeretik az unokát, a többi meg nem számít. Nálunk ennél cifrább becenevek is vannak, inkább nem is írom le őket, mert lehet, hogy néhányan megbotránkoznának, dehát ez van :lol: Igaza van Bim-bamnak, lesznek ennél komolyabb dolgok is, amin érdemesebb lesz vitatkozni a családdal...

Az ivás témára akartam még írni, hogy ha elmegyünk itthonról, akkor mindig viszünk magunkkal kis szopizós üvegben vizet (a kupakja olyan szopizós, azt hiszem sportkupaknak hívják, én ki nem állhatom), és abból könnyebb megitatni Marcust a játszótéren pl, mint pohárból... Kinyitja a kis száját, én bedugom neki ezt a kupakot, nyomok egyet az üvegen, megy a víz a szájába, ő meg lenyeli. (Azért írom csak ezt, mert valaki írta, hogy macerás poharazgatni kocsiban, meg egyéb helyeken, na ezzel egyetértek, és nálunk ez lett az áthidaló megoldás, mivel a cumisüveg, meg itatóspohár, meg a többiek nem mennek)

Mimi: hát ez a történet nagyon durva és maximálisan egyetértek a döntéseddel. Biztos vagyok benne, hogy majd beleszakad a szíved, de azt gondolom, hogy ez volt a legemberibb döntés, amit meghozhattál. Igazság szerint sosem értettem, hogy hogy fajulhatnak el egyes emberek odáig, hogy a saját gyereküket meghurcoltassák??? Nem vagy rossz anya, nagyon jó anya vagy, Fanni is látni fogja ezt. Ő hogy élte meg a költözést? Menni akart? Azért találkoztok vagy mi a megállapodás?

Bea

Kép


Kép
dbea
 
 


Noémi:én is beleolvastam..sőt az ovis részt is Szabival 8) most erre nem reagálok majd egyszer..
Szerintem nem vagy rossz anyas sőt :!: 3 gyerek nem semmi az egész életedet feladtad a családod miatt ,mert azért valljuk be visszamenni dolgozni (ami még jól is fizet)ez már majdnem lehetetlen és Te nem ezt választottad hanem a családot.
A lányodat meg nem ismerem de magamból kiindulva ismerem a kamaszokat..azt,hogy ő most mit mond ha negatívumokat is ,ne is törödj vele mert nagyon könnyen befolyásolhatóak .
Apuka meg ...áááá meg visszamenőleg a gyerektartás....normális??Mire???Nem is értem.. klimax korban van????Van valaki aki ennyire befolyásolja???
De hidd el az idő téged fog igazolni

:lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


DBea:most utána olvastam a halas dolgoknak.1 éves koráig pro-kontra dögivel.Na most legyek okos :shock:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Bener,
én max csak azért mondanám, hogy van neve is a gyereknek, hogy azt tanulja meg. Szerintem addig érdemes hanyagolni a beceneveket, amíg a gyerek nem hallgat a nevére. Nálunk mondjuk következetesen vagy Levi, vagy Pötty, más nincs.

Mimi,
hát ez nem semmi. És mindezt ennyi idő után? Nem is értem.

Bikmakk,
nekünk nem kellett semmit csinálni, de ugye hetente tornáztatták, szóval lehet, hogy az amúgy pozitívan befolyásolta a dolgokat.
Ma megtett Levi néhány önálló mászómozdulatot, de legtöbbször még szétbékázik a lába.

Teszek én is anyák napi képet
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok lányok!

Köszönjük az Emma-dícséreteket :).
Tündi, a tükörben néha nézegeti magát, ha épp arra téved, de már leginkább lekúszik a játszószőnyegről, különösen a parkettán tud gyorsan haladni (csúszni), de onnan hamar összeszedem :).

Mimi, nagyon szomorú történet ez és biztosan mindent mérlegelve hoztad meg ezt a döntést :(. Ha a volt férjed azt hiszi, hogy olyan könnyű egy kamaszlányt nevelni, akkor azt hiszem, lesz még pár meglepetésben része!

Csilla, látom, Nálatok is jöhet minden, ami nem játék :)! Nálunk is a mobil és a távirányító a sláger :).

Bener, ha zavarnak az Anyósék által adott becenevek, akkor nyugudtan szólj szerintem, csak próbáld meg ezt ne bántóan tenni, mert biztosan ők sem rossz szándékkal mondják ezeket Dorcsikának! Én pl. úgy kezelném, hogy amikor leboszorkázzák, akkor azt mondanám, hogy "aki mondja, igaz, Dorcsika?" -mindezt persze kedves hangsúllyal és mosolyogva :).

Anna, kérdezted a lencsét: emlékeim szerint azt vagy 2 éves korig nem javasolják, mert az egyik legnehezebben emészthető zöldség-féle! Nem tudom, hogy álltok a "k" betűsökkel, de ha újítani szeretnél, akkor először ezekkel érdemes próbálkozni. Én még nem adok ilyen puffasztóakat sem, mert Emma gyomra elég érzékeny.

Linácska, nagyon aranyos Lili ebben a Hello Kitty-s ruciban és milyen boldogan, büszkén viszi Neked a virágot :)!

Kép
angelita
 
 


Én ma újítottam kajaügyileg, tökfőzelék lesz.
Lereszeltem a tököt almareszelőn, megfőztem, összekevertem kis olajat liszttel (nem igazi rántás, de nem is volt akkora edényem, amiben ilyen picit tudnék csinálni), úgyhogy csak ezt beleöntöttem, végül beletörtem 2 gerezd főtt krumplit (magamnak főztem amúgy a marhapörihez, de egye fene adtam Levinek kettőt :lol: ), meg kapott bele a marhapörimből egy kis husit. Majd ha felkel biztos, ami biztos, még turmixolok rajta egyet, mert ugye fog az még a láthatáron sincs. Hát kíváncsi leszek.

Ma amúgy Lili "ovijával" játszóházban voltunk, nem tudom, mit tett Levivel, de ott aludt egy órát, aztán hazajöttünk, és fél óra itthonlét után fél egykor elaludt, és még mindig alszik, több, mint két órája... :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Én is megnéztem két helyen is:
a netes Babaszakácskönyv szerint a lencse és a hal is mehet 8 hónapos kortól, a gyermekegészségügyi kiskönyv szerint a hal 10 hónapos, a lencse másfél éves kortól adható :shock: Hát döntsön minenki kedve szerint...

Kép


Kép
dbea
 
 


LEVI MÁSZIK!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Nagy-nagy gratula Levinek a mászáshoz!!! :lol: :lol:

Szilvi

Kép
boszi72
 
 


Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Odry,
szavaztam :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok lányok!

Linácska,
hogy ízlett Levinek a tök? Nem hiszem, hogy gond lett volna vele, Levi jó evő :). Emma szereti, pedig sok íze nincs, én krumplit és sárgarépát szoktam bele tenni.
Gratula a mászáshoz :)!

Emma ma 9 hónapos :)!!
Orsi, Zarának is boldog hófordulót! Remélem, meggyógyult már a kislányod :)!

A legtöbb itteni baba oroszlán jegyű: kinél mennyire mutatkoznak meg a jegy jellegzetességei? Nálunk akaraterőből nincs hiány, komoly hisztit tud Emma csapni, ha valami nem úgy van, ahogy elképzeli. Ilyenkor vagy engedek vagy próbálom elterelni a figyelmét.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita
 
 


Szavazat ment tőlem is.

Kép
angelita
 
 


Sziasztok!

Odry! Szavaztam! :D

Angelita! Isten éltesse a 9 hónapos Emma babát! :lol:
Akaraterő az itt is van bőven!!! :evil: A hiszti szerencsére nem jellemző, na de nem is ajánlanám a kisasszonynak! Az tuti, hogy nem lesz velük egyszerű.
Még múltkor kérdezted, hogy pihenek-e napközben a korán kelés miatt. Hát nem, én nem tudok napközben aludni. Na jó, néha picit leülök öt percre, ha alszik, de nem sokat. Viszont estére azért kidőlök, van, hogy már 1/2 9-9 körül bealszok aTV előtt. :oops:

Legyen szép napotok!!

Szilvi

Kép
boszi72
 
 


Angelita,
hát hiszti meg akarat van nálunk is. Lili egész életében nem csinált annyi rosszaságot, mint Levi egy nap alatt. Tegnap kimászott a kutyákhoz, kicsit megmatatta őket, ma kigyomlálta a virágföldet, mindent szed szét, szóval katasztrófa....de imádom :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?