Új privát üzeneted érkezett!

hát, ha 6ámjegyű számjegyű lesz, akkor keresztet vethetünk mindenre. és szégyenszemre vagy a ház megy a lecsóba, vagy mi.
azt már nem bírjuk fizetni.
ebben e hónapban nem is tudtam átutalni a pénzt Zsófinak, amit szoktam. :(
majd valahogy bepótolom.

dokinéni is mondta, hogy most van valami vírus, sok a beteg. de hogy minden modik héten van valami, ez nekem sok.
húsvétkor 10napig megfázás. utána április16án vittem, torokgyulladással. most meg ez. megint lázas, már 38,9et mértem a fenekében. tudom, le kell vonni. a cataflam semmit sem használ.
na megyek, mérem a lázát, hogy most mi van, jó éjszakát.
Vendég
 


SOS KÉRDÉS LÁNYOK!

VAN VKINEK MEGBÍZHATÓ TAXIS ISMERŐSE, AKI KIJÖNNE ÉRTÜNK BATTYÁNBA MOST?SZÁMLA NÉLKÜL 3000 FT KÖRÜL.



CSESSZE MEG AZ ESŐ!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.05.12 11:22-kor.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Ja, hát az eső akkor esik, mikor kell menni dokihoz! Nekem is ez volt hétfőn, én sz...á áztam, a Pici azért nem, mert ráraktam az esővédőt. Se előtte se utána nem volt eső. De nem akartam autóval menni, mert kb parkolót ugyanannyira találsz, mint ahogy lakunk....

Any, szegény Zsófi!
Pedig neked még sok tejed is volt, hogy ellenálló legyen. De szerintem ezek a mai vírusokat nincs már ami megállítsa, annyira alkalmazkodtak már mindenhez, főként a gyógyszerekhez. :? Mihamarabbi javulást kívánok én is!

Törlesztő....áldom az eszem, hogy tavaly forint alapon adósodtunk el. Persze csak azért mert pont akkor volt az első forint megzuhanás és nem mertünk másként.

Családi pótlékot meddig utalja a Kincstár? Merthogy áprilisra még nincs.
De jó, ha ennek is majd annyiért kell telefonon utána járnom, hogy hol akadt már el.....

Betti
Kép
betti0412
 
 

 
 

Sziasztok!

Tünci, köszi a hiányolást, minden OK, csak kicsit sűrű napok voltak. Tegnap férjem szabin volt, ilyenkor mindig megyünk mindenfelé, intézkedünk. Virágokat is vettünk, délután ültettem, este meg vacsizni voltunk, a 8 éves évfordulónkat ünnepeltünk, szupi volt.
Remélem, sikerült fuvart szereznetek Fehérvárra, sajna nekem nincs taxis ismerősöm...
Ja, a mensihez még annyit, hogy Lilivel pontosan 1 év után jött meg először, Natival meg ugye 2 hónap múlva, pedig mindkettőjüket szoptattam.

Betti, nekem már jött a családi pótlék, 3-án szokták azt hiszem utalni, eddig mindig pontosak voltak.

Törlesztő miatt most én is aggódom, már most 1,5-szerese nekünk is a kezdőnél és júliusban fordul, a görög helyzet miatt tuti emelkedni fog. :roll: Amúgy megpróbáljuk átvinni másik bankhoz, mert a miénk folyamatosan emeli a kamatot is, bár nincsnek illúzióim, hogy könnyen fog menni meg máshol tuti jó lesz. Van ismerős hiteltanácsadó, egy próbát azért megér nála.

Piciknek jobbulást! Lili is köhög, szerencsére láza nincs, szerintem a fagyi tett be neki hétvégén. :?

Most mennem kell, készülődünk a Csupamókára.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Lányok, bocs, h. mindig csak akkor jövök, ha kérdésem van :oops:
Azért a zugolvasás megy ám!

Szülésznő választás kérdésben kérném a tanácsotokat! A saját dokihoz "tartozó", azaz együtt dolgozó szülésznőt (ha van neki) lehet csak felkérni vagy bárki mást, akit szeretnék? Ez hogy működik? Ti kit ajánlanátok? Tudom, h. volt erről szó korábban, de én babonából nem akartam még ezzel foglalkozni :roll:
Priviben is szívesen veszem az ötleteket!
Nagyon köszi!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Tünci: sajnálom, hogy ilyen buzi időben kell mennetek. Már késő, de nekem sincs taxis ismerősöm. Most még picuri Bátor hozzá, de később tudsz majd menni busszal kenguruval, akkor még egy esernyő is elég lesz ilyen időben. Mikor Levi kicsi volt (mondjuk már 10 hós volt és 10 kg) akkor intéztük a hitelt Pesten. Sokszor voltunk úgy, hogy be kellett vinni a bankba 1-1 papírt, azért apa nem vett ki szabit, hanem mentünk busszal, vonattal, bkv-val. Elöl a gyerek kenguruban, hátul a hátizsák megpakolva cuccal, egyik kézben esernyő. De ha tehettem vittem magammal az öcsémet málhásnak.
Írj, mit mondott a doki.

Navarad: szerintem mást is lehet fogadni, ebben majd mások adnak tanácsot, nekem nem volt fogadott szülésznőm. Az én dokimnál a barátnőm kérdezte, hogy kivel dolgozik szívesen, akkor ő mondta a nevet, de mondta, hogy akit ő szeretne választani, azt fogadja meg. Na ezt jól megaszontam.
Azon meg ne aggódj, hogy csak kérdésekkel jössz, hiszen mi jövünk itt a dolgozni visszamenős, bölcsis, hisztis dolgainkkal, ami neked még kicsit később jön. :wink:
Van, hogy én is csak zugolvasok 1-2 napig, mert nincs időm írni.

Anyany: sajnálom, hogy Zsófi megint beteg. Gyógypuszik mennek neki.

Betti: szerencsére mi is forint alapú kamattámogatott hitelt vettünk fel. Ügyesek vagytok az autóval.
Családit már el is költöttük, nekünk is 3.-án jön.

Tegnap kicsi fiam elköltötte a gyűjtögetett pénzét. Húsvét óta raktározza és tegnap vett egy csomó építőkockát, meg Dorcsinak egy labdát. És olyan de olyan büszke magára, hogy ezt ő vette, most elhatározta, hogy legközelebb társasjátékot vesz. Eddig nem volt neki saját pénze, de húsvétkor kapott, akkor csináltunk egy perselyt, azóta meg vásárlások után mindig elrakja az aprót.

Legot akartunk, de bazi drága, ahhoz meg, hogy rendesen tudjon építeni kell egy csomó. Így egy olcsóbb építőkocka mellett döntöttünk, amiből vett 4 nagy dobozzal és még így sem került annyiba, mint egy kis doboz lego.
Vendég
 


Winchi: mikor az sztk-ba jártam én is úgy csináltam, mint Tünci. A vetkőzőből bementem simán felöltözve, megbeszéltük miért jöttem, aztán kimentem vetkőzni.

Ügyelet: mi kis faluban lakunk, van ügyelet Ercsiben, jó messze. Sokan jártak már úgy, hogy felhívták az ügyeletet, de nem jöttek ki, csak tanácsot adtak. Barátnőm ki akarta hívni őket a pár hónapos fiához, mert 40 fokos láza volt, erre közölték, hogy nem gondolja, hogy egy láz miatt kijönnek.
Mikor meghalt a mamám kihívtam őket, 2 óra múlva értek ki. Mondjuk akkor már nekünk mindegy volt, megértem, hogy ilyenkor a betegekhez mennek előbb. De volt már olyan is, hogy kihívtam őket a nagyszüleimhez, de akkor is ilyen sokára jöttek ki.
Az a baj, hogy az ember nem érezheti bizonságba magát már a mentőktől sem. 2 hete halt meg a sógorom nővére a fia keze között. Az ügyelet nem ért ki, a mentősökkel is 2x beszéltek fél órán belül, a fiú üvöltött a telefonba, hogy nem értik, hogy újraélesztettem az anyámat. Na akkor küldtek mentőt de sajna késő volt.

Any: a cataflam nem fájdalomcsillapító? Vagy lázra is jó? A szomszéd falu dokija azt írja a gyerekeknek fogzásra. A mienk nem írja fel.

Lara: ügyes vagy a fogászat miatt! Jaj, most már nekem is el kell mennem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.12 10:37-kor.
Vendég
 


Én is végeztem a virágaimmal tegnap. Végre tele vannak a virágládáim. Tavaly vettük őket, de arra már nem maradt pénz, hogy virág is legyen benne. Most mézvirágokat raktam bele.
Na mára elég belőlem.

Any: adsz valami immunerősítőt Zsófinak?
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Tünci:Remélem minden rendbe volt a dokinál.Sajnos taxi ügybe nem tudtam volna segíteni :(

Mancsa:Milyen nagyfiú már Levi :D Nagyon aranyos hogy Dorcsinak is vett játékot :D Én is ültettem virágokat a teraszra már olyan szépek :D
Én is nagyon féltem a fogorvostól de tényleg nem fájt az volt kellemetlen mikor az érzéstelenítőt adta a szájpadlásba.Alig éreztem zsibbadást tök féltem tőle hogy fájni fog a húzás aztán mondta a doki hogy azért nem érzem annyira a zsibbadást mert hátul van a fog.
Neked is fáj a fogad vagy csak szeretnéd kihuzatni?

Navared:Nekem is volt szülésznőm a doki bácsival dolgozik együtt igy nem én választottam de nagyon rendes kedves volt.Itt a fórumon is van egy Gólyanénink a topik elején megtalálod ha gondolod írj neki privit,mert nem tudom hogy olvas-e még minket.
Hogy vagy?Dolgozol még?

Betti:Nekem is mindig 3-án utalják a családit.

Anyany:Zsófinak továbbra is gyógypuszik mennek!
Hannus már egy fokkal jobban van de éjjel nem sokat aludtunk :(
De legalább ma már eszik és nem folyik annyira a nózija.

Katinka:Svájci frank a hiteletek?Még hány évig kell fizetni?
Nekünk 80%-ba forint 20 svájci igy csak 1-2 ezressel lett több válság idején.
Vendég
 


Sziasztok!

Sikeresen megjártam a dokit, minden ok. Először kijött egy nővér papírral a kezében és nézte ki van itt és megkérdezte, hogy a Berzsenyihez v a Blaskóhoz akarunk e bemenni. Persze én voltam az egyetlen akinek nem volt jó a főorvos így várnom kellett kicsit a dokira de hamar bekerültem és rám emlékszik, most is normális volt, beszélgettünk rá akart beszélni a kistesóra de mondtam hogy várjon még egy kicsit aztán majd a tesóval is hozzá jövök.
Tünci a piszkos anyagiak miatt nem tudtam a magánrendelésére menni....

Csajok bibíí én láttam Bátort :lol: :lol: :lol:
Megvártam Tünciéket és anyuka is baba is jól néznek ki :wink: Remélem minden rendben és normális volt az orvos velük!

Zsófinak Hannusnak jobbulást!

Matyi délelőtt apával volt, férjem szerint nagyon bágyadt volt de evett rendesen remélem csak az idő nyomta le és nem lesz beteg.

KépKép
winchi
 
 


na ez szép...
mármint az idő...

mi is fagyiztunk. de csak keveset kapott az enyémből, szombaton. akkor ezt én szúrtam el... :((((( de sok gyerek között is voltunk, meg egész nap a szabadban. :(
ennyit azért nem szoktunk kint lenni. csak max napi 4-5órát.
remélem azért megússzuk.

mancsa!
nekünk a lázra nem jó a cataflam(elvileg jó, meg gyulladáscsökkentő is). nem vitte le. sztem nem is adom neki tovább. telefonáltam is az ügyeletre, mert tegnap Zsófi jól be is lázasodott. és a cataflam után másfél órával még ugyanott tartottunk. úgyhgoy kapta a nurofent.
melyen immunerősítőt?
multivitamint kap meg béres cseppet.

katinka!
én is nagoyn parázok. nagoyn nagyon.

betti!
biztosan van összefüggés a szoptatás meg az ellenállóság között, de szerintem nagyon el van túlozva a dolog.
több mindentől függ szerintem.

lara!
hannusnak is jobbulást kívánok!

nekünk svájci frank hitelünk van. relatíve stabil, pont tegnap mondta egy anyuka a játszón, hogy az ő hitelük 70ről 110re emelkedett.

na megyek, intézem a hirdetéseket. ráállunk és valahogy majdcsak elmegy a ház.
Vendég
 


Tüncivel úgy tudom minden jól van, de majd ő ír bővebben.

Itt elsötétült az ég, elég ijesztően néz ki a helyzet. Még jó, hogy délelőtt voltunk sétálni....

Betti
Kép
betti0412
 
 


Winchi: örülök, hogy találkoztál Tünciékkel! És annak is, hogy veled minden oké!

Anyany: ilyen immunerősítő multivitaminra gondoltam. Levi kapott multi tabs immuno kidet mikor olyan sokat beteg volt télen, aztán mikor elfogyott vettem neki méhpempős mézet, minden nap evett egy kanállal. Arra is azt mondták, hogy nagyon jó immunerősítő. Nekünk bevált, de Dorcsi még egyiket sem kaphatja, ő sima multivitamin szirupot kapott. Mi ennél a pempős méznél maradunk, ez bevált és természetes. És már van 2 méhcsaládunk, előbb-utóbb lesz ilyenünk nekünk is. Remélem. Évek kérdése.
Tényleg Winchi, papád nem ad el ilyen cuccot? Levinek vennék még most egy üveggel, aztán ősszel majd újra kezdjük.
Vendég
 


Sziasztok!

Tünci, gyere, várunk. :wink: Remélem, jó híreket kaptál!

any, kicsi Zsófinak express küldöm a gyógypuszikat, bízom benne, hogy hamar meggyógyul! A vírusoknak meg üzenem, hogy hagyjanak titeket békén!

Mancsa, megkönnyeztem az írásod, borzasztó, mik történnek! :cry: És ezért fizetjük a tb-t :?:

Lara, szép helyre mentek, biztosan nagyon jól fogjátok érezni magatokat.
Jól vagyunk, köszönjük szépen.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Tünci mi volt a dokibácsinál? Milyen volt a doki?

Any Zsófinak jobbulást!

Mi is 3-án kapjuk a családit.

Beze örülök,hogy jól vagytok! :lol:

Lara látom várod a nyaralást :wink: ,mi júl 29 megyünk :lol:

Törlesztő, nálunk is nagy része forint ezért mikor nagyon ... volt max 5-el nőtt. Viszont a forint most ér váltáshoz így az 12 nő :cry:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Jó estét!

Winchi, ááá,n em vagyok megzavarodva, h jónapotot köszönök, mi??? :oops: ÚÚÚgy örülök ,h találkoztunk!!!!Mikor lesz játszizás????

ahh. frankó szar napom volt..szakadó esőben 8-kor indultunk,fél 2-re értünl haza ugyancsak záporban.szarrá áztam.aztán volt fél órám, h a dokihoz visszainduljak.éééés term.kisütött a nap. :?

Na,Gasztró,Tokodi.Klasszisokkal normálisabb volt, mint emlékeztem ,v most jobb kedve volt, normálisan beszélgettünk ,meg hallgatott, talán itt nem volt olyan nagy kapkodás, mint más rendeléseken.
Elküldött hasi uh-ra, kizárni vmi olyat, ami műtendő lenne,aztán kapott kétféle gyógyszert, ami ha kettő, max három hét alatt nem hoz látványos javulást(nem csak kis javulást),akkor kontrasztanyagos uh lesz ,és 24 órás ph mérés..az úgy néz ki ,h egy ceruzabél vastagságú csövet ledugnak az orrán a goymorba 24 órára..hát köszi.(ezt itthon átbeszlétük a férjemmel ,ha ide jutnánk ,akkor inkább ennyi volt a szoptatás és ezentúl tápos baba lesz, mert attól jól van.Meg amúgy is a lefejt tejet adom neki táppal, szóval a kecske is jóllakik, meg a káposzta...-más kérdés ,h ha csak rágondolok, h nem szoptathatom már bőgök is.))

Egyébként azt hiszem fordított fehér köpeny szindrómája van Kismucinak ,mert ha hozzá ér egy doki, akkor elhallgat, konkrétan a fél órás!!!! hasi uh-t végigaludta szétdobott végtagokkal, pedig egyszer cumiztatni is kellett kajával..még jó ,mert tényleg egész nap ott voltunk.

Ma amúgy is csak egy kicsit sírt, amúgy alszik,nem tudom mi van vele, majd gondolom éjjel böjtölöm ezt.

Amikor hazaértem annyira kellett sietni ,nem volt időm fejni és megszoptattam ,simán táp kieg nélkül.kb fél óra múlva káromkodva hív a férjem ,h 30-40 centire fröcssent az orrából ..épp videózta, minden előjel nélkül hatalmas erővel robban ki belőle, én ezt nem értem. :cry: és mindig ha csak tejet adnék neki...azt hiszem a férjem is kezdi feladni,mindig vitázunk a szpotatás miatt, egyre hajlik a táp felé, én meg..sose gondoltam ,h ennyit jelent majd a szoptatás, h a világ legjobb érzése, amikor fal Kismuci és néz a nagy szemeivel fel rám közben... :cry:

dokimnál:
Hát én nem szaroztam ,megkérdeztem ,h most akkor mi is van ,h retardált a fiam???Van-e vmi, amiről tudnom kellene a szülés körül.Ismer már a dokim, úgyh Ő sem köntörfalazott, ezt tök bírom benne,mondta, h nem titkol semmit a szülés körülményein, tisztán emlékszik ,ha a víz tiszta volt, nem volt szívhanggond, a lepény is okés volt, h folyamatosan monitorizálták a babát, ugrásra készen ,előkészített műtővel.a vákum sem Muci miatt volt, hanem mert nyomtam, mint a güzü és a méhem muszáj volt kímélni, mert para volt.
Ő is javasolta Tokodit, h Ő komplex koraszülött gondozó, ha bármi kérdése van,ők is beszélhetnek egymással, szóljak ,ha kell vmi.


Emlékeztek kérdeztelek titeket, h ki, hogyan védekezik..nem sok választásom maradt, jobb lett volna a sterilizálás.. :? átbeszéljük legközelebb megint, amikor megyek rákszűrésre, addig kitaláljuk az urammal.Tehát:lokális kúpok, tabik, + naptármódszer+ megszakítás, v óvszer.Szóba se jöhet a mirena, meg semmi hormonális, spirálnak ellene van(én is).
Szerinte most nem havi bajos vérzésem van, de már jól működnek a petefészkek, bármikor terhes lehetnék, egyelőre harcol az ösztrogén és a prolaktin a hatalomért.
Panaszkodtam a gátmetszésre,h használhatatlan lettem, megnézte, mikor vizsgált ,megnyomkodta én meg jajgattam,szerinte ez így normális, ez bizony így fáj, kb még 3-5 hónapig."hát varrhattam volna tágabbra is ,de akkor meg az a baj.."ha-ha-ha... :P

volt a korarendelésen egy DS-s kisfiú, 4-5 év körüli.kedves volt és imádnivalóan udvarias, barátságos.és a szülők semmiképpen nem voltak idősebbek nálam..annyira az van a köztudatban ,h ez csak a z idősebb terhesekkel történhet.

holnap mennem mkell a védőbe, meg megnéz ia gyerekdoki.

bocs a sok locsogásért, de ennyi inger már régen ért. :roll:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


tünci!
ez így összessségében nem is olyan rossz.
remélem Bátorkával is minden rendben lesz majd. és remélem nem lesz olyan szadista vizsgálat.
Vendég
 


nah, most pakoltam fel anyós házát a netre, meg a délalföldi hirdetőújságba is. déliapró névre hallgat.
Vendég
 


Hitel: Mi a legnagyobb szívásba estünk bele. :? 7-8 évig figyelgettem az árfolyamokat "hivatalból". Mindig elég szűk keretek között mozogtak, ahhoz képest, hogy a forintos hitelek kamatai milyen magasak voltak. Aztán alig felvettük a hitelt, pár hónap múlva jött a válság. :shock: Mindegy már, az vígasztal, hogy mire Peti sulis lesz, addigra már túl is leszünk rajta! :)

Any: Nekünk szerencsénk volt, ez az első idén "télen". Szeptemberben volt utoljára egy torokfájós-orrfolyós náthaszerűségünk. A legdurvább gyógyszer, amit eddig Peti életében kapott, az a fél adag Nurofen szirup volt.

Navared: Én más szülésznőt választottam, mint aki az orvosom asszisztense, és azt mondta, hogy jó választás volt. Szosz ajánlotta. :)

Mancsa: Annyira aranyos a fiad, hogy a tesójának is vett ajándékot a pénzéből! Komolyan meghatódtam rajta. :cry: :roll:

Betti: Nekem is mindig jön a családi a hónap első munkanapján. Most is megkaptam már.

Tünci: Jó ez a fordított fehér köpeny szindróma! :D Ha esetleg lesz szondázás, az tuti nem valami jó, de ilyenkor még meglepően jól bírják. A barátnőm a fél éves fiával volt, és Ő is nagyon bátran viselte, csak akkor sírt egy kicsit, mikor betették neki. Remélem, ettől a mostani gyógyszertől majd jobb lesz, és megússzátok ezt a "kört".
Gátseb.. ja, az neki sose lesz.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Tünci, akkor most szorítunk nagyon, hogy a gyógyszerek használjanak!
Nekem azt mondták, a tápot ne keverjem egy étkezésben a tejjel, mert az aztán a hasfájás! :D

Gát: nekem is nyomkodta a doki, mikor voltam nála, de én nem éreztem semmit. Mármint fájdalmat nem, csak remélni tudom, hogy rendbe is jött.

Ez a szoptatás dolog engem is zavart az első hónapban, nem épp a legjobb érzés, főleg, hogy nagy a társadalmi nyomás, de el lehet rendezni szépen magadban, ha szükség van rá. Én már nem érzek lelkiismeret furdalást, ha a tápszert keverem be neki éjjel, de emögött rengetek kezdeti bőgés van azért.
Barátnőm kisfia november óta szinte folyamatosan beteg, másfél éves, még szoptatja, igazából nem látok veszélyes példákat szoptatás kontra tápszer gyermekek között, felnőtt korban sem.
De nyilván még én is küzdök, ameddig van, csak már nem minden áron, főleg nem úgy, hogy rámenjek lelkileg.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Nahát, jövő héten vissza lehet kapcsolni a fűtést...14 fok, meg orkán. Szuper.
A borfesztiválnak jót tesz.

Any, hogy van Zsófi?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Jó reggelt!

Nem azért Betti ,mert ,h az anyatej miatt, mert fejek,így is azt kapja,hanem a szoptatás..ahogy fordítja oldalra a fejecskéjét és tátog, annnyira imádom és szívem szerint óránként szopiztatnám.. :cry: egyébként a folyamatos nyúzás eredményeképpen most megint annyi tejem van ,h kizárólag azzal készítem a tápot,plussz szoptatom, plussz áll a hűtőben.Azt biztosan mondhatom ,h nincs hasfájása a keveréstől,mert ha jóllakik és nem bukja vissza a savat, akkor olyan elégedett, tegnap hangja se volt ,csak akkor ,amikor sima szoptatás volt és durván bukott.viszont lehet többet kellene neki adni 90 milinél, most úgy látom enne többet is.csak így nehéz ,h le kell tépnem 5 perc után a ciciről, megmérni aztán kitalálni ,h kábé még mennyi sűrített tejet adjak neki.

hja és a Tokodi főorvos,idézem:"hagyják a fenébe az ágyvég megemelését, mert szart se ér"-"hagyják az előetetést is ,emrt szintén szart se ér"

megnéztem milyen gyógyikt kapott, az egyik kifejezetten hányinger és hányás ellen hat, meg a gyomorsav okozta fájdalmat csillapítja, a másik meg leköti elvileg a gyomorsavat, meg csökkenti a visszacsorgást.

Gyanús most Kismuci, nyom-nyög és azt mondja:hőőőh, hőhőőő...(asszem telepelust gyárt)
óó, tegnap belekaksizott a fürdővízbe, na néztem ám mi úszik..aztán megfürdettem újra, mondom hátha azzal csutakoltam le.


Amit írtok a hitelekről, nekünk tök szerencsénk van ,emrt az egyik jelzálog forint alapú, a másik frank, de 5 évig fix részletekkel, ami még biztosítva is van fizetésképtelenség ellen ,egy évig fizeti a biztosító ,ha mi nem tudnánk.A harmadik meg lejárt ebbe na hónapban..

ááá, amúgy nincs sok hitelünk... :?

A családi nekem úgy jött, h ápr végén a márciusi, pár nap múlva május végén az áprilisi,mert ugye utólagos.

megyünk méretzkedni a védőbe, berendelt a dokinéni.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Tünci jó volt látni titeket! :wink: Játszizás akkor derülne ki ha Gégéé előkerülne! :twisted:

GÉGÉÉÉ!!! GÉGÉÉÉÉ!!! GÉGÉÉÉ!!! Hova lettél? Megint a leghűségesebb városban vagytok? :lol: :lol: :lol:

Betegek remélem jobban vannak és gyógyulnak! :wink:

Tünci örülök, hogy normális volt a doki a szondázás tényleg nem hangzik jól, a miértjét nem értem hogy mi a baj az anyatejjel mi lehet benne ami a tápiban nincsen? :(

Azon felvisítottam, hogy varrhatta volna tágabbra is :lol: :lol: :lol:

Betti mi is pont azt néztük reggel, hogy milyen hideget mutat vasárnapra :shock: Én is azt mondtam, hogy gyújthatunk be újra. Na de könyörgöm május közepén??? :evil:

KépKép
winchi
 
 


ezeket a kölköket nem egyszerű megetetni....
Zsófi még mindig lázas, tegnap két falat almát, egy 2/3 joghurtot és 3 falat rakott krumplit evett.
viszem is vissza délután a dokinénihez. szem kapunk antibiotikumot rá. nem nagyon lázas, csak 38,3, de azért ez szerintem nem móka.

jövő héten megint rosszidő? pedig olyan jó, hogy ki lehet menni végre.
Vendég
 


sziasztok!


Neeeeeeeeeeeeeeem csak fogakat növeszt Emma, ami együtt jár a szokásos takonykórral...én is takonyos vagyok :S

De olvasok szorgalmasan :D :D :d

csak úgy pörögnek a napjaink....néha időm sincs még gondolkodni sem...már 4 kilóval vagyok kevesebb, mint mikor terhes lettem :D:D:D:D


cupppppppppp

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Az időjárásban az a szívás, hogy az két overállt kölcsön kapta, barátnőimtől, hogy erre az egy hónapra ne vegyünk, utána úgyis kinövi, és visszaadtam nekik már. Fogalmam nincs mit húzok rá, meleget sétálni majd, de rendes fűtés idő lesz, pedig nem hiányzik már a gázszámla egyáltalán.

Betti
Kép
betti0412
 
 


gégéé,akkor jó,ha itt vagy,de néha helyzetjelents!
soványabb vagy,mint előtte?úúútállak.. :lol:

betti,én overállt még nem is adtam rá,a benti ruhára szoktam egy meleg,egy számmal nagyobb plüss rugit(vagy adj rá hálózsákot,meg kardigánt) és dupla polár takaróval takarom és alulról is bélelem a kocsit takaróval,meg sapi.

jövő héten lesz oltás,utána meg megint vinnem kell méretni.
jelenleg 3760 gr,55 centi(de nem nyújtotta ki a lábát,mondta is a védőnő,h nem engedi kihúzni teljesen),buksi 38.
amúgy majdnem összevesztem a gyerekorvossal.nézi a tegnapi leletet,azt mondja ki a fene mondta ,h lefejt tejet adjak,ne szoptassam?mondom,h Ő javasolta,h sűrítve adjuk a tejet,hát a mellemben nem tudom,basszus!!!!!!meg:jól van,látom milyen izgága,már a száját és az állkapcsát is remegteti,egyre irritábilisabb...
megbeszélem a Robival,lehet keresünk egy komolyabb dokit,ez meg jó lesz,ha náthás a gyerek.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Mancsa, köszike, hát igen, nem nagyon tudok hozzászólni semmihez, úh. inkább nem is okoskodom feleslegesen :roll:
Jó lenne, ha azt választhatanám, akit szeretnék! Majd remélem többiek is leírják a tapasztalataikat! :D

Nagyon aranyos a fiacskád, h. nem felejtette ki hugit a jóból! :lol:

Lara, okés, köszi a tippet, de én valszín Horváth Anikót szeretném fel/megkérni, ha lehet!
Köszi, már jól vagyok! Néha annyira, h. nézegetem a pocim, h. növöget-e, mert nagyon nem is érzem, h. „terhes” vagyok… :oops: Hát a hasam meg akkora, mintha jól bekajáltam volna! :D
Nem, nem melózok, itthon tengetem napjaim!

Nikuc, köszi, akkor nem furcsálják… ez jó! Végül is én szülök, nem ők :lol:
Megkérdezhetem ki volt?

Betti, ne idegelj: orkán és zimakó??? :shock: Szombaton esküvőre megyünk, csak addig ne legyen tél! :?

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Tünci, mit jelent az hogy irritábilisabb? Orvosilag?
Nem is értem, hogy a melledből hogy nem sikerül sűríteni..... :roll:

Betti
Kép
betti0412
 
 


Mancsa neked felejtettem el írni, hogy nincs a papának méhpempő egyre kevesebb energiája van a méhekre, meg a tél is hosszú volt apu méhecskéit is nagyon megviselte alig maradt pár családja :cry: De remélem az azért nem élem meg, hogy boltba kelljen mézet vennem :twisted:

Gégéé jó hogy megvagy és mázlista vagy, hogy ilyen szépen lemennek rólad a kilók! :wink:
Hányadik fogánál jár Emma? Mit növesztetek most?
Matyinak 15 foga van a múltkor viziteltem :lol:

Ahogy elnéztem milyen car időnk lesz a jövő héten gyorsan teszveszeltem Matyinak egy esőkabit :shock:

KépKép
winchi
 
 


Betti, szó szerint nyugtalanságot jelent, de esetünkben takarja az ingerelhetőséget(pl megpöcköli a térdizületnél a reflexhelyeté s beremeg a lába, vagy az állát pöcköli és az állkapcsa.), vagy nagyon sír és produkálja mindet, ne mfolyamatos, szakaszos.

na itt már leszakadt az ég...besötétedett, de el kell indulnom a gyógyszerért.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Winchi: köszi a pempős választ! Hát én is várom már, hogy ne kelljen mézet venni. Nálunk elég sok fogy.
Matyinak jó sok foga van!

Lara: nem fáj a fogam, de a gyökerénél van valami gubanc, néha gennyes az ínyemnél egy pukli. A fogdoki még kb 1 éve azt mondta nem kell felnyitni, mert kifelé ürül. Ez a fogam már gyökérkezelve van. Szerintem kihúzandó, de másik dokihoz kell mennem, mert ez már 1x elhajtott hogy nem nyúl hozzá.
Csak nehéz rászánnom magam. Meg kihez is menjek.
Te miket ültettél, milyen virágokat?

Navared: azért csak okoskodj bele mindenbe jó!? Tök jó, mikor 1-1 témát megszakértünk ennyiféle szemszögből. :D
Nem dolgozhatsz? Én is végig táppénzen voltam Levivel. Akkorákat aludtam napközben, hmmm.. éjszaka meg olvastam és igyekeztem nem piszkálni apát.

Gégéé: jó, hogy előkerülsz. Gratulálok a fogyáshoz!
Nektek megy a gyógycupp.

Tünci: remélem használni fognak a gyogyók! Azt meg nem is értem, miért nem öltöztök be fehérbe, mikor nyűgös Bátorka? :D
Nálatok van másik gyerekorvos is, akit választhattok? Én csak a sima háziorvoshoz viszem őket, gyerekorvos a szomszéd faluban van, de többet ér a mi dokink.

Any: Zsófi hogy van?

Betti: overál helyett majd több réteg ruhát adsz Atikára, bár az overál egyszerűbb. Ati baba hogy áll az öltözködéssel? Levi utálta, nagyon sokáig ordított minden öltözésnél, Dorcsi meg imád öltözködni. Ő meglátta az overált és vigyorgott, mint a tejbetök. Apja mondta is neki mindig, hogy korán kezdi

Dorcsika olyan hangerővel énekel, hogy 20 gyerek között hallani lehetne. Ordít, hogy móókukka, móókukka lááába, dottojbááácsi...

Asszem beszedhetem a ruhákat, ha nem akarom, hogy megázzanak.
Vendég
 


mancsa!
Zsófi jobban van, úgy nézem, de azért visszaviszem a dokihoz.
alacsonyabb a láza, inkább már csak hőemelkedés, 37,8.

persze feltéve, ha nem esik nagyon az eső. 6ig van doki.

majd megkérdezem, mit adjak neki, mert sztem is túl sokat beteg. mi lesz a böcsiben???
szeptembertől bölcsi lesz.
Vendég
 


http://www.expressz.hu/ingatlan/lako/cs ... dvertEmail

megmutatom nektek is anyós házát.
ezen nyavalygok...
Vendég
 


Sziasztok!
előkerülök én is :)
Ha elöbb gondolkozok, akkor én is megleshetelek volna Winchi, Tünci az sztkban. :)

Bátor, hasson a gyógyszer!!!!!!!

A betegeskedőknek jobbulást!

Mi elvagyunk, csak szegény Lotti már nehezen bírja a gyógytornát. Szerdán már az elejétől orditott. Abszolut nem működött együtt. Még két alkalom van vissza, aztán szünet. Júni 3-án megyek vele vissza az ortopédiára, majd akkor eldönti a doki bá', hogy kell e még. de én már kezdek kétségbe esni, mert amilyen látványosan javult az első hét után, most annyira nem látszik semmi. Olivér szülinapja volt az agyamban az időpont, hogy elinduljon. de látom nem lesz belőlle semmi. tudom én vagyok a türelmetlen, de olyan rossz látni, hogy van olyan baba aki tavaly tavasz végén- nyár elején született és már megy.Na jól van, azt azért már elértük, hogy elég az egyik kezét fogni.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Any: Nagyon jó állapotban van ez a ház! :) Nem is gondoltam, hogy ennyire! Remélem, találtok valami immunerősítőt. Homeopátián nem gondolkodtok?

Mancsa: Én inkább a végsőkig kitartanék a fogamért. :D A gyökérkezelt fognak is lehet csonkoltatni a gyökerét, és akkor megszűnik a gyulladás, igaz, az is egy műtét. :) Bár lehet, hogy akkor már jobb tényleg kihúzni, és egy implantátumot betenni. :)
Én vagyok a másik véglet munka ügyben. Peti ugye programos volt. Szülés előtt egy héttel mentem el szabira, és nagytakarítottam még előző nap is. :lol:

Navared: Örülj neki, hogy még ilyen pici a hasad. A végén így is eléggé útban lesz. :lol: Már alig tudom bekötni a cipőmet. :) Ha érdekel a szülésznőm neve, elküldöm priviben, bár úgy látom, már választottál. :D És nem Őt. :)

Tünci: Jó ez a sürítés a mellben. Lehet, hogy neked kéne a tápit meginni, és besűrűsödne a tej. :lol: :lol:

Kép

Kép
nikuc
 
 


nah visszavittem Zsófit a dokinénihez.
nem azért, mert rosszabbul lenne, mert már csak hőemelkedése van, hanem mert inkább azt akartam, hogy mondja, hogy minden rendben.
hát nem mondta. nem durva, de tüszős mandulagyulladása lett. :(
igazából annyit veszek észre, hogy kicsit máshogy viselkedik, mint szokott. nagyon pörög, hamar sírva fakad, sokat nyafizik és főpróbákat csinál, áll a tükör előtt és megy a műnyafi.
meg persze az elmaradhatatlan: alig eszik. mai menü: tejcsi reggel, utána keksz, ropi, ebédre pár falat, tízóraira egy túró rudi, meg ropi, vacsira egy fél joghurt. a tejcsit meg majd akkor fogja szerintem inni, amikor először ébred. meg majd amikor másodszor....
Vendég
 


Lejelentkezem én is. :roll:
Holnap visszaolvasok.
Ma voltam védőnőnél, semmit nem híztam, jó a vérnyomásom, viszont nem iszok eleget. :roll: Viszont a gyomorsav elkezdett piszkálni. :?
Délután befutott a kombiteszt eredménye is:
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 2 300
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
Vendég
 


Mancsa, nem is baj, h. nem dolgozom, hisz eddig nem tudom, hogyan bírtam volna a rosszullétekkel :shock: :D
Hát lehet, h. jó a sok vélemény 1-1 témához, de nekem lövésem sincs a tápszerekről, cicifejésről és büfiről, nem beszélve a bölcsi és óvi témákat :lol: Persze nemsokára képbe kell kerülnöm és akkor majd nyaggatlak benneteket! :D

Nikuc, persze h. érdekel a szülésznőd neve, mivel én csak hallomásból "ismerem" Anikót, tehát ez még nem 100%, csak tényleg annyira dicsérik, azért gondoltam rá!
Sejtem milyen lehet nagy pocakkal zokni, ill. cipő felhúzás, ebből a szempontból jó, h. nyáron és ősszel lesz nagy pocim és értékelném, ha kitartana a meleg még októberben is :wink:

Jeges Macika, nekem is nega lett az eredményem mindkét vizsgálatnál! Örülök, h. neked is!!! :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Jeges Macika: Örülök a jó eredményednek! Tessék rendesen inni, az nagyon fontos ám! :) A gyomorsavnak is jót tesz. :)

Szerencsére a fejésről meg a tápszerekről nekem sincs tapasztalatom. Remélem, nem is lesz most sem. :oops: Nekem nagy mákom volt. 10 hósan kapott először pótlást. :) Azt is már csak az ennivalójába. :) Sajna Ő csak a vizet hajlandó meginni. Se gyümölcslé, se tea, se tápszer nem kell neki.

Navared: Akkor írok Neked egy privit!

Any: Sajnálom ezt a mandulagyuszit! Mondják, hogy a rossz étvágy az egyik tünete, mivel fáj neki a nyelés. (Szerencsére ehhez a témához sem tudok hozzászólni bővebben, mert ilyenünk sem volt még) Remélem, minél hamarabb meggyógyul most már! Mit kell vele csinálnotok? Itatni meleg teával? Van egy homeopátiás "gyógyszer" Homeogene9 a neve, én azt szopogatom torokfájásra, és nagyon hamar elmúlik tőle. Úgy tudom, csecsemőknek is adható, kis kanál vízben feloldva. Esetleg megpróbálkozhatsz azzal is.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

any, Zsófinak sok-sok gyógypuszi, remélem, hamar meggyógyul szegényke. :( Antibiotikumot kaptatok? Lexinek azoktól eléggé lecsökkent az étvágya, pedig ő jó evő szerencsére.

Jeges macika, navared, ezek jó hírek, de jó! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mostanában a tanulással töltöm időm legnagyobb részét. Csütörtökön lesz az első vizsgám, statisztika.... ezért nem is jövök. Max az e-mailjeimet nézem meg este a gépen.

Jól vagyunk, bár Mazsolát most itthon fogtam, mert kicsit köhög és náthás. Semmi komoly.

Remélem mindenkivel minden ok!

Pusszantok mindenkit, remélem majd ha túl leszek a csütörtökin, akkor tudok többet jönni. :)

Kép
jaffa4
 
 


beze, igen, kap antibiotikumot. erytropot, de még csak most adtam neki harmadjára. attól nem lehet.
de valami más is van vele. a fogát néztem, mintha mozgolódnának, de egyértelműen nem tudom megállapítani.
láza nincsen, de hisztis, bőgős, nem találja a helyét egész nap.
talán még ez az összevissza időjárás, de gőzöm sincsen mitől lehet...
Vendég
 


úúúúú, lányok, most végeztem a papámnál a takarítással. Papa reggel szépen odarakta a tokaszalonnát főzni, aztán lement mókolni az udvarra. Én meg hoztam neki a boltból tejfölt, de direkt nem vittem át, mert hallottam, hogy lent kalapál. Mikor vittem át az ebédet akkor jött fel ő is, basszus, még a plafon is fekete lett.
Csodálkozom, hogy nem jött át a szag, mindegy most már, kicsit még büdi van nála, de szellőztetünk.

Betegeknek jobbulást!!!
Vendég
 


Nem vagyok normális! Ma van az 5. házassági évfordulónk és megint elfelejtettem. Tök hülye vagyok.
Mikor megláttam apa csokrát a vázában akkor esett le. Elkerültük egymást ma itthon, reggel 2 percre találkoztunk, most meg mire hazaértem már elment pecázni. Reggel jön haza.
Na mindegy holnap sütök tortát Levivel.
Hülye, hülye Ancsa.
Vendég
 


Sziasztok!

Ma 9-5-ig áramszünet volt, tök gáz így egész nap, az ember annyira hozzá van már szokva, hogy van. Ráadásul hétfőn megint. :roll:

Nati is elkapta Lilitől a nyavaját, bár nem vészes, náthás két napja, de mára már besűrűsödött, meg köhög kicsit, szerencsére tegnap éjjel már jól aludt. Mondjuk ebben a hülye időben nem is csodálom, sokszor nem tudom eldönteni, milyen ruhát adjak rá. Ha kisüt a nap, egyből 5 fokkal melegebb van. :? Ja, meg a héten kibújt a negyedik rágófoga és a szemfogai is nagyon fehérlenek.

Mancsa, még jó, hogy Papád ennyivel megúszta a szalonnafőzést. Huh, kemény lehetett. :roll:
Évforduló: na, ezért írok én be mindent az asztali naptárba. Még a saját szülinapomat is. Én amúgy jól észben tartom még a férjem családját is, de ő már nincs ennyire jól képben, neki is segítek ezzel. Férjed tuti kiengeszetlődik majd a tortával. :wink:
Dorka édes lehet, ahogy énekel. :D A mókuska... Lilinek is nagy kedvence volt.

Any: Zsófinak jobbulást!

Jaffa, kitartás a tanuláshoz, ügyi légy csütörtökön! :wink:

Navared, Jeges Macika, én is örülök a jó eredményeknek! 8)

Kriszta, szegénykéim, az a pici lány nem csoda, hogy nem szereti a gyógytornát. Drukkolok, hogy elég legyen és elhiszem, hogy rossz lehet, de hidd el, hamarosan tényleg futni fog Lottika!

Megyek, megjött a Zuram.

Jó éjT!

Kép
Kép
katinka31
 
 


Ennyit a visszaolvasásról. :?
Levi is túl van az első komoly balesetén. Egy nagy kővel a kezében elesett és elég csúnyán beverte az egyik ujját. Elvittem megmutatni a dokinéninek, szerencsére nem tört el. A körme elég hülyén van kifestve. :D Vacsikor leszedte a ragtappancsot és úgy játszott, mintha semmi nem történt volna.
Remélem, ennél nagyobb baj soha nem fogja érni.
Vendég
 


mancsa!
én is feledékeny vagyok!
nagyon nagyon nagyon.
van egy naptáram, beírom, van egy telefonom beírom, sokszor még emlkeztetőt is állítok be a dolgokra, aztán jól elfelejtem. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsófi jól van. a délután viszonylag jól telt.
de én is hibás vagyok. mivel a múlt éjjel nagoyn sokszor felébredt, alig aludtam. maximum 4 órát. talán most majd jobb lesz.

az egyik olyan édes volt. arra ébredtem, hogy cuppjog. szopta az ujját. nem ébredt fel, de szomjas volt. megitattam, visszafeküdtem. 2 óra múlva meg ébredt, hogy éhes.
Vendég
 


jah és a nap poénja:
hajnalban tisztába raktam, mert nagyon bepisilt. aztán fél8kor kiabál, hogy anya anya aztán repül a cucc.
anya anya tisztába...
és a repülő cucc egy kakás pelus volt az arcomba. felébredt, elintézte, aztán levette. és hogy nyomatékosítsa, hogy tiszta pelust kér, kihajította. szerencsére nem premier plánban érkezett, de a szaga...
és nem kent össze semmit sem :D
a bodyja lett kicsit olyan, azt meg azonnal kimostam. :D
Vendég
 


Nem semmi Zsófi, röpteti a kakis pelust. :lol: :lol: :lol:
Az uram is nyugtatott ám, hogy neki is a telefonja csipogott, milyen nap van.
Én is beírtam minden ilyen eseményt a telefonom naptárjába, de Dorcsi múltkor egy mozdulattal törölt mindent. Most már rá kell vennem magamat, hogy pótoljam.

Jeges macika: én is azt kívánom, hogy ennél nagyobb balesetetek ne legyen. Míg kicsik olyan lazán veszik ezeket a sérüléseket.

Büdi jön Dorcsi felől, ő még nem teszi tisztába magát, mint Zsófi. :lol:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?