Sziasztok!
megszuletett a szulestortenet, a gyermekagyrol is irok majd meg
Szeptember 23-an hajnali fel 5-kor arra ebredtem, hogy wc-re kell mennem. Ahogy vegeztem es felalltam, halk pukk es elkezdett folyni a magzatviz. Felebresztettem a paromat, gyorsan keritettunk pesztrat a nagytesonak. Kozben felhivtam a szulesznot, hogy szulunk, mondta hogy gyorsan bonyolitsuk a pesztra-kerdest, ne varjak sokaig a csorgo magzatvizzel. Vegul kevessel 6 ora elott ertunk be, a szulesznom mar vart. Az ugyeletes doki pontban 6-kor vizsgalt meg, ketujjnyi tagulast mondott. Kozben nagyobb mennyisegu magzatviz tavozott, amit a szuleszno mekoniumosnak latott, igy amint atkisert a szuloszobara, ramkototte a ctg-t. Kozben gyakorlatilag nem volt fajasom, neha egy-ket kobor. Vagy feloraig heveresztem a szuloagyon, neha kisebb fajasocskak jottek. Aztan kikonyorogtem hogy felallhassak, legalabb amennyit engedett a ctg zsinorja, annyit maszkalhattam. Ez kb 7 ora fele volt. Fel 8 korul mintha beindult volna valami, 3 percenkent jottek a fajasok, de kis rovidek, par masodpercesek, nem voltak nagyon remesek. Aztan megint ritkultak, ki-kimaradt egy-ketto. 8-kor felhivott egy baratnom, elcsevegtunk kicsit, megint nem nagyon volt fajas. Negyed 9-kor megvizsgalt a szuleszno, meg mindig 2 ujjnyit mondott. Tovabb jarkaltam, fajasok hebe-hoba, de rovidek, ott sohajtoztam, hogy mikor lesz ebbol szules. Kozben befutott a dokinenim is, haromnegyed 9-kor o is megvizsgalt, bo 3 ujjnyi a tagulas! Huha, haladunk! Kaptam egy mehszajlazito szurit, es ravettem a dokinenit hogy a magzatviz ellenere vegyenek mar le kicsit a ctg-rol, es kimentem a folyosora fel s ala vagtazni
Na ekkor volt kb 3 nagyobb fajas, idokozt mar nem neztem, de ezek mar fajtak. 9 elott par perccel mondtam a szulesznonek, hogy mintha nyomni kene, de csak lajtosan, nem tudom ez az-e. Azt mondta, inkabb megvizsgalt, mertugye eleg gyorsnak tunt a tagulas. Kiderult, hogy a mehszaj gyakorlatilag eltunt, de egyebkent ez a vizsgalat nagyon gaz volt, gondolom a maradek mehszajat probalta elsimitani. Itt kezdtem kicsit elveszteni a fejem....A szuleszno kiment szolni a dokineninek. En meg kozben behisztiztem - szegyen ide vagy oda -, kozoltem hogy nem birom, nagyon faj stb. Mondtak hogy ok, kitolas, de ecceruen nem talaltam a jo poziciot, kozben viszont jottek a tolofajasok es borzaszto modon elkezdte preselni a mehem kifele a babat. Na innentol borzasztosag volt ez egesz, a fajasok gyakorlatilag folyamatosan jottek, en meg semmi mast nem tudtam csinalni csak nyomni-nyomni. Es kozben mi jart neha a fejemben? Hogy jezusom, itten kiabalok, szegeny szomszed kismama
)) Na mindegy, vegulis nem tudom hanyadik fajasra, 9.10-kor jott a megkonnyebbules, kicsusszant Botond. Hallottam, hogy mondjak, huuu de nagy. Kertem, szoljanak a ferjemnek (aki a kitolasnal kimenekult). Par percre megkaptam a babat, de kozben kezdodott a macera alul, es feltem hogy kiesik a kezembol, igy elvitte a szuleszno meregetni stb. Mivel ez ott tortent mellettem, igy en is lattam hogy 3x is felrakta a merlegre,majd nem szolt smemit, merte a hosszat. Kerdeztem, mekkora a sulya, viccesen odaszolt, hogy tobbszor is 5300-nak merte. Kozben sorolta hogy hossz 59, fej 38 (na itt felszisszentem), mellkas (vagy has?) szinten 38. Aztan odahozta megint, kerdezem, megis hany gr? Mondta hogy hat 5300, na itt altalanos elkepedes
Dokineni a suly hallatan bekottetett egy oxitocin infuziot, hogy a mehembol kiuruljon minden aminek kell. A mehlepeny kicsit varatott magara, de aztan szepen kijott. A varras rossz volt nagyon, de vegul csak vege lett. Kiderult, hogy alig kellett gatmetszes, es Botond sem rombolt melle sokat. Talan ennek koszonheto, hogy a 3. naptol gyakorlatilag semmi nem faj alul, nem is erzem a gatsebet, guggolok, futok stb. A gyermekagyon egyebkent a csodajara jartak Botondnak, jottek a pathologias noverektol kezdve rengetegen csak ugy, megnezni
A szulesrol meg annyit, hogy midenkinek ilyen vajudast kivanok, gyakolratilag nulla fajassal kitagultam, a kitolast viszont az ellensegemnek sem kivannam. Nagyon bennem maradt, mondtam is a dokineninek hogy a 3-at max programcsaszarral vagyok hajlando megszulni
Kepek Botondrol itt:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=6730 Az utolso kepeken egy szobatarssal lathato, aki 3500 grammos atlagos sullyal szuletett ugyanazon a napon
orsoly