Új privát üzeneted érkezett!

...öööö,milyen 2010-es ikres topic? :roll: Na,mindjárt megnézem.Milyen jó,hogy már van "kedvenc topicoc" opció,azóta egyenesen itt vagyok,és nem látok semmi mást.
Vendég
 


Timi: én olyan vagyok mint te. Ellenben sose volta sovány. Azaz egyszer, a 170cm-hez voltam 54kg, mert szerelmi bánatom volt, és irtó gyorsan lehullott rólam egy rakat kiló. Na az nekem sem tetszett. Nekem is 60 a verseny súlyom, de most 73kg-al elég vészesen festek. Örülök, ha 65-re vissza fogyok, de a hasam az sajnos már nem lesz a régi :( Vera előtt híztam amúgy 5kg-ot, azalatt az egy év alatt, amíg próbálkoztunk. Aztán Vera után rajtam maradt megint 5kg, és Johival 2kg maradt rajtam véglegesen (bár voltam szoptatás alatt 78kg is) és most a srácok után 1kg felesleg maradt. A cicijeimmel nincs gond, ennek az egynek örülök. Fogyózhatnánk majd együtt is :wink:

T-pk: hát bízok benne én is hogy a szauna+torna segít majd a hasamon. AMúgy ne is próbáld ki a szaunát szoptatás alatt. A vége felé Johinál én azt mondtam, hogy kipróbálom mi lehet, hát akkor bizony először szoptatási pályafutásom alatt lett egy elzáródott tejcsatornám. De hála Istennek, csak egy napot szenvedtem vele.

Törpi: utána érdeklődök, de ne várj gyors eredményt, épp most szült a barátnőm, akitől van az infó, nem tudom mikor tud válaszolni!

Infra szauna: hát ellenben a sima szaunával, jobban fogyaszt, mert míg a simában pár százalék zsírt égetsz el egy-egy alkalommal, itt 20 százalék simán lemegy. Mindemellett a narancsbőr elleni vívott harc egyik hatásos kezelése az infraszaunázás, ezért is gondolom, hogy a bőr szerkezetének visszaállítását segíti. Mindemellett nagyon jó megfázáskor, mert felgyorsítja a gyógyulást, gyulladás csökkentő hatása is van!
Itt találtam egy jó cikket:
http://www.infraszauna.net/infraszauna_hatasa

máshol olvastam, hogy a striák ellen is jó!

Mi anyuékkal együtt vettük, ez az előnye az együttlakásnak!

Kata
labkat
 
 


Kata: okés, bár nekem az együtt fogyózás eddíg sosem ment, de majd most! Szólj, hogy mikor! Bár én hátrányos helyzetű vagyok-nincs infraszaunánk és oroszlánhoz méltóan lusta dög vagyok.

Nyulasz: hát én nagyon szeretnék, bár ma életemben először azt mondtam, hogy lehet, hogy mégsem szeretnék még egy üvöltő-hisztigépet. Meglátjuk. Egyenlőre fizettük a tesóanyag fagyasztását, de még egy stimut nem vállalok. Ha fagyiból sikerül, akkor happy, vagy esetleg spontán-amiben nem hiszek.

És kicsit dicsekszem: tegnap este végre Hanga is átfordult hátról hasra. Először nem hittem a szememnek, de másodjára is bemutatta nagy kacagások között. Bezzeg ma egész nap tutul. Azt hittem, hogy Alexa a hisztikirálynő, de be kell látnom, Hanga ha valamit csinál, akkor abban verhetetlen-hisztiben is.

A napközbeni altatás Alexánál nagyon szépen működik. Beviszem a kiságyba, elkezd sírni, de abba is hagyja, ha szépen elmagyarázom neki, hogy most alvás van. Hasra vágja magát és addíg dumál az állatkáinak, míg be nem alszik.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

Timi, gratulálok Hangának!!! Írd ám fel! Alexára meg ne legyen egy szavad se. Leteszed napközben és egyedül elalszik :shock: na, majd innentől megvédem, ha panaszkodsz rá :wink:

Nyuszi, ez a kép dolog nem volt ám szép! Eg gyerekes közöset. Aztán majd keresek egy tréninget. De akkor tényleg el kell jönnötök egszer!

Kata, köszi, ha egy évet kibírtam (megjegyzem nehezen), akkor azért még van türelmem ám, mert nem hinném, hogy erre valóban van megoldás. Na meg két gyerek mellett bevállani egy műtétet :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi! Mi van a császársebeddel? Biztos elmesélted már ezerszer, de ha nem kavar fel, nekem is elmondod??

T-pk, szétcsúszott hasizom :cry: Gondolom azért majd visszamegy. Lehet hogy nekem is szét van csúszva, csak a hájtól nem érzem? :roll:

Nyulasz, sztem is jobb soványabbnak lenni, mint dagibbnak, az egészség szempontjából biztosan. De persze gondolom a hízni nem tudás ugyanolyan aggasztó lehet, mint a fogyni nem tudás...
Ja és ha erre jársz, hozzánk is meg vagytok híva mindenképp! ;) Előtte dobj azért egy sms-t, hogy itthon legyünk! :)
Én is úgy gondolom, hogy jöhetne még pár ilyen gyerek, mint ezek, mert olyan édire sikerültek (nem is gondoltam volna, hogy így lesz... :lol: :lol: ). Nade persze majd meglátjuk, hogy visszamegyünk-e tesóért (inkább a nem felé hajlunk a sok szurkálás meg hercehurca miatt). Na persze ha spontán besikeredne, az más lenne! ;) De erre meg nem sok az esély, mint tudjuk, és telhetetlennek se szabad lenni ám... :lol:

Timi, hihi, én is a jövő nyárban bízom nagyon! (Bomba bikini alak, stb... :roll: ) Mert ez a nyár már elúszott ebből a szempontból... :?
De jó, hogy van fagyibabátok! Ha nekünk lenne, tuti visszamennénk érte (az összesért!). Tudom, baromság, de nem hagyna nyugodni a tudat, hogy hagyom elpusztulni azt az embrikénket, akiből hasonlóan gyönyörű baba lenne, mint ez a kettő is... De sajna nincs fagyikánk.... Még egy stimu meg tényleg húzós lenne, mármint lelkileg.

HOZZÁTÁPI: banánt mikortól szabad? Van olyan táblázat, ami szerint már 7 hós kortól, és van, ami szerint csak egyéves kor után.... :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Törpi,elöször a tanfolyam,aztán rakom a képet :lol:

Timi,gratu Hangának is :D Mármint az átforduláshoz,nem a tutuláshoz :D
És ilyenkor mindkettőt egyszerre teszed le aludni?Én még a nappalt nem tudom,még mindig a pihiszékben alszanak el.Este már tök jól megy,igaz már csak napi 2 alvás van,a fürdés elötti fél órást elhagyták,akkor szoktunk a játszótérre kisétálni,és bíztam benne,hogy visszafelé elringatja őket a babakocsi,de már nem.Na,nem is baj,így délután fél4-től este fél9-ig fenn vannak...bizos azért alszanak el olyan szépen egyedül,mert már nagyon fáradtak.

Rana,köszi a meghívást :D Hú,tényleg még gyerekeket? :roll:
Banán 7 hótól mehet.
Vendég
 


Rana,
nekünk 6 fagyibabánk van..... én sem tudtam azt mondani tavaly, hogy nem fizetem a fagyasztást, de igazából én mostanság nem gondolom, hogy szeretnék még babát.... ez ám a dilemma!

Nyuszi,
Te ötleted hatására mi múlt hét óta járunk játszótérre, eddig csak hintapalintáztunk, de ma már a homokozót is kipróbáltuk - imádják a gyerkőceim, azt hiszem, innentől fogva nem kell lejárnom a lábam a napi kb. kétszer másfél órás sétákkal, elég csak kimenni a játszóra, hat lóval kell hazavonszolni őket! Ja, és a fél környéket ismerjük már :-), tele vagyunk új barátokkal :-)

Törpi,
simis módszer még fejlesztés alatt! Fannit már próbálom egyre kevésbé símogatni, pont azért, hogy a későbbiekben esetleg elég legyen az, hogy ott vagyok a szobában, míg ők mindketten az ágyukban fekszenek. Mint már írtam, mi nappal külön helységben alszunk és egymás után próbálom altatni őket - az első cél az, hogy egyikük legalább megtanuljon ezzel a módszerrel elaludni, aztán esetleg már egy szobában is megpróbálhatjuk. Remélem Emmával Nektek is beválik!

Vanda,
tényleg, mivel lehet feldobni a sonkáskifli-virsli vacsora/reggeli választékot?

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok!

Lpemóni,tök jó,hogy bevált a játszóterezés :D

sonkáskifli-virsli vacsora :D de jó lenne,ha má mi is itt tartanánk :roll: Egy kis sajt rá?
Vendég
 


Szizzsófi: üdv itt! :D Gratulálok a gyerekekhez, nagyon szép méretekkel születtek! Most mekkorák? Mi holnap megyünk mérésre a védőnőhöz.
Nyulasz: csak Alexát viszem be a szobájukba, mert Hanga bárhol, bárhogy elalszik. Alexa nagyon fel van pörögve folyamatosan, minden sokkal fontosabb neki az alvásnál, úgyhogy muszáj így külön leraknom. A babakocsi az egyetlen, ahol mindketten elalszanak szépen önállóan.

Lpemoni: irigy vagyok ám rátok is a játszóterezés miatt!

Hanga úgy gondolta, hogy megmutatta, hogy mit tud, osszuk be, mert ő ugyan nem forog önállóan, jó neki hanyatt játszani, ha meg fordulni akar, akkor majd a anyarabszolga ugrik. És annyira bejön neki, mert ahogy ő tutul, azt nem bírom hallgatni és tényleg ugrok.

Megyek ma fodrászhoz végre! :D

Na úgy hallom megy a reggeli dumcsiparti, csatlakozom! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szia Zsófi,
üdv közöttünk, én is viszonylag új csatlakozó vagyok, de mindenki nagyon szívesen fogadott, úgyhogy biztosan Te is jól fogod itt érezni magad!

Vanda,
köszi a privit, válaszoltam rá, szólok, ha megérkezett a csomag!

Szép napot mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Timi,
nagyon-nagyon zsiványok ezek a gyerekek már, annyira fel tudják mérni, hogy kivel mit lehet megtenni! Nálunk is teljesen másképp állnak a nagyszülőkhöz, tudják, hogy ők az első nyikkra felkapkodják őket!

Törpi,
simizés?

Mi épp tegnap este mázsáltuk a manókat, bár már csak a mi digi-mérlegünkkel tudjuk és mindkettő 9100 g volt

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lpemoni: nálunk reszeltsajtos-vajas kenyér a kedvenc :wink: meg a vajaskalács :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Hali!
Nagyon átlóztam, alig látok ki a fejemből, tegnap fejlődésneurológián kb. 1000szer sétáltuk végig a folyosót. :D

Torna: na nem kell engem rögtön csodalénynek gondolni, napi 20 perc kb. amit fixen csinálok. és persze itthon, alvásidőben. Elmászkálásról szó nincs, egy kodniterem van közel, de ott a pasim egyik pártfogoltja szokott kukkolni (nem vicc), így inkább nem megyek. Meg itt a bazi nagy park alattunk, oda szoktam lejárni bringázni.

Has és egyéb alkatrészek: nekem még Balu után is kb. 1 éves korára állt vissza minden, szóval ikreknél ez még több idő. Bőr és izmok állapotáért minél korábbi tornával sokat lehet tenni. Nem durván, csak amíg épp jól esik, nekem látványosan javult tőle, igaz, én nagyon elvetemült vagyok, mert 4 héttel szülés után már tornáztam.

Súly: most 52 kiló vagyok, lestrapálnak. Szerintem 2-3 kisgyereknél nincs jobb fogyókúra.

Nyuszi!
Itt, babaneten, a másik ikresben lesz tali.
(többiek ne keressék, zárt topik).

Mindjárt olvasok még, és igyekszem válaszolni...
vovanda
 
 


Kaja: enyémek már mindenbe belemásznak, amit mi eszünk, szóval bundáskenyér, tojásrántotta is játszik, virslit imádják, pirítósra nagy szemeket meresztenek. :D
vovanda
 
 


szizzsofi,
alvásért irigy-irigy!!!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik visszaállt a rend, de/du alvás :lol:
Este egyébként Laurám el tud aludni mesemondás alatt a kiságyban, de akkor Nonókámmal nem tudok mit kezdeni, így az ágyikós alvás egyelőre kétemberes projekt :?

Üdv Szizsófi! Szép méretekkel születtek a babáid! Alvásért én is irigykedem!!
Én bunkó, be sem mutatkoztam Nektek :oops:
Mi lombikosok vagyunk- BMC- és harmadszorra maradtak velünk a lánykáink. (Sajnos az első küretes befejezés volt, a második spontán vetélés :( ) Eleinte hárman indultak, de a két erős győzedelmeskedett! Ők Laura és Noémi. (2350 g/ 2300g)

Rana!, Timi! Én is bevállalnék még több gyereket is, vannak fagyibabáink is, viszont újabb hormonkezelésre nem vállalkoznék én sem. Még a jövő titka, hogy gyarapodunk-e..Én azért elég agg vagyok..

Móni! Már mi is homokozunk ezerrel! Laurámat csak beteszem és egy óra múlva ugyanonnan kiveszem:-) Imádnak homokozni, bár Noémimnek a hinta a nyerő. Azt még nem is mondtam, hogyan! Hordozókendőbe egy gyerek, másik a karba, két lépcsőforduló lefelé és ott be a babakocsiba..Vissza ugyanígy, csak megpakolva a bevásárolt cuccokkal. Naponta kétszer járjuk meg az utunkat.

Vanda, köszi a vacsora-tippeket, éppen ma reggeliztünk tojásrántottát, nagyon szeretik és a bundás kenyeret is. Tegnap szerencsére megették a tejbegrízt is- néha válogatnak..

Törpi! Én eleinte falatkákból sonkás kenyeret adtam- katonákat- hozzá reszelt sajtot (eleinte sovány óvárit) és apróra vágott metélőhagymát. Később jött a majorannás májkrém, tojáskrém, stb.. Milyen jó, hogy leírtam, most leg. beurgottak a vacsoraötletek 8)

Kép
dorcsi73
 
 


Vanda,
pénzt utaltam, köszi még egyszer.

Szizzsófi,
sztem bízz benne, hogy ha egyszer istenigazából megtanultak elaludni, akkor ezt szokják meg és így is fog maradni. Amikor már állnak és akkor kezded el, na ott vannak gondok, én már csak tudom :-)

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Elromlottak a jó alvó gyerekeim. Mert ugye nálunk az a menet, hogy berakom őket, ajtó becsuk, ők szunya. Vasárnap óta a nappali alvás nem megy. Kimásznak az ágyból, nem akarnak aludni, pedig fáradtak. most is küzdünk... :?
vovanda
 
 


Vanda, kimásznak??? :shock: :shock: :shock: :shock: Már most??????

Ébredtek, mennem kell, bocs :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Na, sehol senki nem volt egész délután? Bizti játszóterezett mindenki :D

Rana, nem kavar fel a dolog, ez nem olyan. Egyszerűen csak ronda munkát végeztek. Nem a saját dokim császározott. Aki meg csinálta... inkább nem jellemezném. A lényeg, hogy bal oldalon a vágás felett, jobb oldalon meg alatt van egy-egy gyönyörű bumszli, mintha egy dombság csúszott volna oda. És nem hinném, hogy ez már valaha ki fog simulni. :x :cry:

Nyuszi, a lányok is ezt az esti alvást hagyták el először a háromból. De nekünk nagyon pocsékul osztják be azt a maradék kettőt. 7-8-tól nem alszanak 11-ig, akkor másfél órát hunynak, aztán 4 előtt le se lehet rakni őket. Akkor meg olyan későn kelnek, hogy az esti elalvás problémás :? Hamarosan eljön a sonkás kifli ideje is. El se hiszed, milyen hamar. Ma mi is játszótereztünk, Emmát ki se lehetett venni a hintából, Míra meg csúszdázott, és annyira élvezte. Aztán téblábolt, kipakolta a babkocsi alját, pénztárcám, bankkártyám... tudja, mi a lényeg :roll:

Szizzsófi, üdv köztünk!!! Képeket is kérünk ám! Azokat mi nagyon szeretjük! Örülök, hogy előbújtál az olvasó üzemmódból! Jó alvó babák? Hát ezért én is csak irigyelni tudlak. Enyémek maguktól soha. És hogy ennyi idősen este 5-6 órát kihúzzanak :shock: :shock: Alvás kapcsán szerintem Móninak igaza van: ha egyszer már megtanultak aludni, nem lesz később se gond velük.

Timi, fodrász :shock: Karácsony előtt voltam utoljára :oops: Olyan is a hajam. Olyan csodálva olvasom minden alkalommal az okosan alvó lányaidat. Nagggyon ügyesek!

Móni, nagyival én hadilábon állok. Lányok imádják, de én ki tudok borulni, hogy állandóan fel vannak kapva, és cipelik a feneküket, ha jönnek. És mivel a kert végében ők gazdálkodnak, naponta jönnek. Szerinted nem tutulnak a csajok, ha én nem veszem fel őket? Míra 3 héten keresztül nem akarta feladni, kitartó volt. Végül én nyertem. Simizés; taknyos még a csaj, így nem akarom orrszívás után, lefekvés előtt megríkatni. Talán majd ha meggyógyul.

Vanda, kukkoló pártfogolt, jaj :? Bundáskenyér, ránotta: nagyon jó ötlet! Mi reggel még tápszerezünk, utána lejmolják az én reggelim. Komolyabbat nem igazán kérnek, csak 10 körül egy kis gyümit. Normális ez így? Ja, és kérdezni akartam már, hogy a vízforralással meddig bajlódjon az ember? Nem bírom rávenni magamat a csapi vízre, pedig itt állítólag elég jó. Ásványvizet nem szabad egyáltalán, ha jól tudom.

Dorcsi, nem volt gond nekem, hogy eddig ezt nem írtad le. Itt mindenki annyit mond el magáról, amennyit gondol. De örülök, hogy megosztottad velünk. Nem lehetett egyszerű :( De mint mindig mondjuk, az eredmény a lényeg! :D Köszi a vacsitippet Neked is, tojáskrém jó ötlet szintén. Májkrémet ehetnek már? :shock: Nekem Mírám nem hajlandó megenni már a tejpépeket (inkább a déli főzeléket eszi újra), ha mégis, akkor nem egyszer kiküldte már :? Homokozó nagy dilemma volt nekem, mert ha rendezzük a terepet a ház körül, a szülinapi homokozó is felállításra kerül. De akkor nem lesz korai, megnyugodtam. Fel-le ennyiszer ennyi teherrel? Na ne csodálkozzon senki, ha vékonyabb vagy, mint szülés előtt. Gondolom akkor nem cipeltél ekkora súlyzókat a retidben :wink: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Már nem rácsosban alszunk. :D
Kaja: nyugodtan rájuk bízhatod, mennyit esznek.
Víz: sosem forraltam, szénsavmentes ásványvizet iszunk.
vovanda
 
 


Törpi,
nekem is hasonló tapasztalatom van a mamákkal és igazán nem akarok hálátlan dögnek tűnni, mert az anyukám rengeteget segít: sokat itt van és mindig hoz kaját - pillanatnyilag ez a legnagyobb segítség, mert ha egyedül van az ember, a gyerekek kajája mellett még a nagyoknak is főzni csakis jó alvás mellett megy.
Egyébként mi is homokoztunk ma megint, átkúsztak-másztak az egész homokozón, gereblyéztek, nagyon élvezték!
Azt szeretném még kérdezni Tőled (és az összes nagyobbacska gyerekek mamájától), hogy ki hogyan eszik napközben. A mi kajarendünk a következő: reggel 1/2 8 tápszer - néha ők is kapnak a mi reggelinkből) 10- 1/2 11 gyümi+kiflicsücsök v. babapiskóta, 13: ebéd-főzelék, ca.fél 4: uzsi: fél sonkás kifli gyerekenként + gyümi.joghurt, 6 felé vacsi: fél adag főzelék, 1/2 8 - 8: tápszer (sokszor marad valamennyi az üvegben)- szerintetek jó ez így? Az én gyerekeim simán végigeszik ezt a menüt...

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok!

Voltam ma védőnőnél, mert hát múlthét óta nem talált ki. Úgy döntöttem, akkor kimegyek. Sose lesz már olyan jó védőnőm mint aki elment :?

De a lényeg. Lemérték a srácokat ééééééééééééééés:

Gergő: 8030g és 66cm
Bálint: 7690g és 66cm

Bálint többet hízott, úh kerekedik Gergőhöz, de hát ez látszik is! No és olyan jó, hogy anyatejes babák! Főleg nekem az a furi, hogy akivel egy napon szültem az ikreket, az ő babái nagyobb súllyal születtek, de most a nagyobbik babája 6kg a kisebbik meg 7kg körül van. Igaz ők tápisok. Ennyit jelent az anyatej???

Vanda: köszi akkor mindent :wink:

Timi: majd tartjuk akkor egymásban a lelket. Terveim szerint heti három torna és három infraszauna bevetéssel akarok harcolni a zsírpárnák ellen. Remélem szép vékony leszek, és azt is, hogy nem viszem túlzásba. Azt tudom, hogy nehezen indul meg a fogyás, de ha beindul, akkor könnyen le is megy hirtelen több kiló is. Nekem így volt amikor 78kg-ról indultam lefelé!!!
Hangának gratula a forgáshoz :)

Lányok, országunkban nem lehet embriókat oda adni olyan pároknak, akiknek mondjuk semmi sincs??? Tudom ez szívszorító, de nekem van olyan ismerősöm, ahol se a nővel se a pasival nincs rendben minden, és a nőnek már tutira nincs petéje. Ha pedig a fagyi babák nem kellenek, akkor vajon nem jobb lenne egy ilyen helyen? Bár rossz lehet bele gondolni, hogy más hordja ki, majd neveli fel a gyerekemet. Láttam a tv-ben ilyen embrió adományozásról sztorikat... nem tudom mit tennék!!!

Zsófi: üdv itt nálunk! Édesek a tiéd "kölkek" :wink:

Kata
labkat
 
 


Szizzsófi, gyönyörűek, különösen az ölelkezős kép :D

Vanda, nem esnek le? Az enyémek annyit vándorolnak álmukban, hogy tuti a földön landolnának :?

Móni, dettó ez a napirendünk, ugyanennyiszer eszünk, és ugyanekkor, csak a tízórai és az uzsi kiflimentes, mi vacsira eszünk 2 deci tejpép mellé hideget, kenyeret felvágottal. Lefekvés előtt kb 2 deci tápi csúszik le nekünk még.

Kata, jól hangzik a fogyi-terv, még kicsit kedvet is kaptam ehhez az infrához. Valahogy ráveszem apát, hogy sajtoljuk ki magunkból. :roll: Gergő nagyobb, mint az én Mírám :shock: És Emma is "csak" 9,5kg. Bár barátnőm 1 éves kisfia 11. És ő tápszeres, lányok 7 hóig szopiztak. Szerintem ez alkat kérdése. Ha jól láttam, apa sem egy alacsony, gizda ember. A fiúk is szép magas férfias pasik lesznek. Ez jó!

Embrióadományozás: ha jól vettem ki a Kaális papírunkból, lehet adományozni nálunk is. Meg kell nevezni azt az illetőt, akinek adni szándékozzuk. Tehát, ha nem kérjük a fagyasztást, akkor van rá lehetőség, hogy segítsünk olyanokon, mint a Te ismerősöd. De ez szerintem hatalmas döntés, én nem tudom, képes lennék-e rá.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi: nagyon szép gyerekek!

Kata: nagyon szép súlyok. Mi ma mennénk, ha nem esne, párom meg elvitte a kocsit, úgyhogy ázni fogunk szerintem.

És képek a babaúszásról:
Kép
Kép Alexa első merülése
Kép Hanga első merülése
Kép
Kép
Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára timi76 2010.05.12 06:35-kor.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Szizzsófi,üdv itt :D Nagyon édesek,és igen,az utolsó képen nagyon jól látszódik,hogy bőven elég 1 darab játék nekik,úgyis az kell,ami a másiknál van :lol: Unokatesóék még két évesen is összevesztek két tök egyforma labdán :lol:
Nem semmi,hogy így összehoztátok őket :lol:

Hű csajok rengeteget írtatok,most nem tudok visszaolvasni,már éhes a banda.
Vendég
 


Összes fotó tüneményes. :D
Bocsánat, megint csak gorsba vagyok, Balu is itthon van. Gondok voltak vele mostanság, itthon fogtam pihenni.

A szétcsúszott hasizom elvileg semmiféle kellemetlenséggel nem jár. Esetleg kialakulhat belőle hasfali sérv. Azt meg műtik, de azt észre is lehet venni, mert kidudorodik. Alapból egyébként helyre kell igazodnia szülés után, ikrek után nem mindig képes teljesen regenerálódni.

Ennyi voltam, ezek szétszedik a lakást....
vovanda
 
 


Szizzsofi,
nagyon szépek a gyerekeid, igazi kispasid és kiscsajod van, nagyon látszik rajtuk, ki a lány és ki a fiú!

Kata,
szép súllyal bírtok, mi lassan 1 évesek leszünk és nemrég értük el a 9 kg-t. Bár ők 9 hónapos korukig kaptak anyatejet, de csak nagyon kevés volt és egyébként egyáltalán nem is vagyunk kicsik :-)

Timi,
nagyon édik, most sajnálom csak igazán, hogy mi még nem jutottunk el az usziba...

Törpi,
köszi a kajás választ, enyémek nem eszik a tejpépet, így én mindig a vacsival vagyok gondban.

Vanda,
kitartás!

Szép napot mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Timi: nagyon édesek a baba úszós fotók. Valahogy én mégis idegenkedek ettől! Bár tervezzük, hogy aug 20-án elmegyünk valahová egy hosszú hétvégére, és akkor szerintem beviszem őket is a medencébe.

Törpi: én azzal tudtam rávenni anyuékat az infrára, hogy kb annyit fogyaszt, mint egy vasaló :D viszont rengeteg előnye van!
Hát igen, nem vagyunk kis emberek. A férjem 186cm, és mivel fizikai munkát végez, hát elég izmos fazon. Verus születése előtt szabadult a cigitől, és akkor 85kg körül volt, majd velem együtt gömbölyödött a várandóság alatt, és most 100kg körül van. Bár én nem bánom, mert így sincs szétcsúszva, nem kövér ember kinézete van, mert hát ott a szikár alap. Csak lett pici pocakja :D Ami azért is jó, mert így jobban hasonlít rám, főleg most :lol: :lol: :lol:
Amúgy én sose voltam egy nagyon vékonyka. A férjem inkább volt az gyereknek! Én olyan kis husis voltam, de nem kövér gyerek. Bár sose éreztem magam jól a bőrömben a súlyom miatt, igaz innen nézve, nagyon is vékony voltam a 170cm-hez 60-57kg-al. Változunk!

Kata
labkat
 
 


Kata: én őszre tervezem, hogy életmódot váltok-ez jobban hangzik, mint a fogyókúra :wink: -akkor beruházunk egy futópadra. Sajnos a térdem a szabadtérit nem bírja, de a padon még eddíg nem volt gond.

Az én okos pici lányom (Alexa) az előbb aludt el a kiságyában és egy árva nyekk sem volt, amikor bevittem, sőt, még mosolyt is kaptam, amiért kitaláltam, hogy ő aludni szeretne. :D :D :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Micsoda édes babképek!!

Nagyon ügyes vagy Timi, hogy eljársz velük babúszásra!!

Olvasgatom a súlyotokat és hát mi igencsak le vagyunk maradva. Mi 8 /8,5 kilósak vagyunk 15 hónaposan :shock: Pedig tömöm őket rendesen..Most akkor kezdjek el parázni??
(Védőnőnk szerint alkati kérdés, én is 7 kg voltam 1 évesen, normál súllyal születve..Én családomnál mindenki ilyen gizda :oops:)
Ja, én bébikéim is 9 hónapig kapták az anyatejet.

Törpi! Enyémek is annyit forognak éjszaka- Nonóka különösen-, hogy nem győzöm betakarni.. Emiatt leg. 15ször felkelek éjjel :?
Nincs valami nyugtató módszeretek?? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dorcsi73 2010.06.04 18:40-kor.
dorcsi73
 
 


Dorcsi!
Súly: abszolút alkat, a lányom még mindig nincs 8 kiló. :D
Alvás: én nem takargatok. Ha hüvi van, picit jobban beöltöznek, de nem mászkálok takargatni.
vovanda
 
 


Köszi Vanda, megnyugodtam.
Majd adok rájuk éjszakára bundabugyit! :lol:

Kép
dorcsi73
 
 


Ú, mennyit írtatok, mióta nem voltam! :shock:

Móni, ó, de jó sok fagyika! :D Mondjuk ne feledd, nem mindből lesz azért baba... (Így próbállak rábeszélni, hogy menj vissza értük, hihi)

Nyulasz, valami rejtélyes úton-módon az enyémek sem alszanak már 5 és 8-9 óra között (tegnap majdnem elájultak, annyira fáradtak voltak, és mégsem... :roll: ).
Ja, torna jól megy, Ajsika nem tudom, ennek hatására-e, de már négykézláb hintázgat! (Mondjuk remélem nála legalább nem fog kimaradni a kúszás, mint Lettinél.... :roll: :roll: ) Ma megint megyünk, meg holnap is, aztán hétfőn kontroll....

Szizzs, üdv itt (is) ! :D Akkor hányadik hétre is szültél? Spontán ikrekért irigy... :wink: És nagggyon édik ám! ;)

Dorcsi, jaj, annyira sajnálom az előzményeket. Szegénykém..... :cry: :cry: :cry:
Én is agg vagyok, de mindig Sarah Jessica Parkerre, meg Monica Belluccira meg Madonnára gondolok (bár korántsem vagyok olyan jó formában, mint ők! :lol: :lol: ) És gratula az alvásrendhez! :)
Ja, takargatás helyett: hálózsák! ;)

Vanda, hát nekem napi 20 perc tornát is meggátol az idő ÉS az akaraterő együttes hiánya.... :? FUJ, lusta dög vagyok.
Ja, melyik konditerem a kukkoló törzshelye??? Légyszi, légyszi!
Bár rajtam nem sok kukkolnivaló van.... :roll:
Neked meg :( az alváshoz. Biztos csak átmeneti, én mindig a frontra fogom az ilyet (és reménykedem...)

Törpi, sajnálom a béna cs.sebet. De mégis, mit mondanak a dokik, mitől van? Vmi magyarázat csak van (meg persze plasztikai megoldás, gondolom)... :roll:

Timi, itt meg fodrászért irigy! (Kb 2 éve nem voltam.... :oops: ) És tök jó lehet a babaúszás! Menyi idős korukig lehet elkezdeni? (Már lehet hogy lecsúsztunk róla....) Letti tuti élvezné...

Kata, ú, mekkorák a babáid! (Mondjuk én úgy tudom, hogy pont hogy a csak anyatejek a kisebbek, mint a tápisok... Legalábbis nekem ezt mondta a dokink, hogy ezért nem nagyok a mieink...)
Igen, létezik embrióadományozás. Nemes gesztus, az biztos.

Na pussz, megyek ebédelni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2010.05.12 12:07-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Kata, mekkorák a babáid! Mi picurik vagyunk: 7/7.7 kg

t-pk
 
 


Mi is voltunk mérésen, gyermekeim az elmúlt 1 hónap alatt 100 g-ot híztak csak. Lestem is, mert azt hittem azért ennél kicsit többet, dehát ez van. Így sem pindurik! :D

Mindketten 64 cm-esek, Alexa 6590g, Hanga 7050g.

Rana: nem maradtatok le semmiről, bármikor el lehet kezdeni. És nagyon-nagyon jó! Alexa azóta mintha nyugisabb lenne egy hajszállal. A vízben tök el tud lazulni, Hanga meg azóta többet mozog. És én is vízben lehetek-ez azért jó, mert engem csak a víz lazít el, még akkor is, ha közben nagyon kell figyelni. Az lenne az igazi, ha 10 percre hanyatt vághatnám magam a vizen és relaxálhatnék, de majd olyan is lesz biztos egyszer.

Dorcsi: éjszakára hálózsák! Nappal én sem takargatok és így éjjel sem. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana!
Tócóskert, Angyalföld tér. :D

Szizzsófi!
Cirka fél milliós hasplasztika, amíg nincs sérved. És nincs vele gáz, tornázz nyugodtan, az enyém még záródott is valamennyit a tornától. (sebész mondta)
vovanda
 
 


Vanda,
rucik megérkeztek, remélem azóta a pénz is landolt!

Timi,
egy idő után a súlygyarapodás nagyon kicsi lesz, a sok mozgásnak köszönhetően. Mi pl. 8,5 kg-ról kb. 3 hónap alatt értük el a bűvös 9kg-os határt :-)

Na, mennünk kell uzsizni.

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Szerintetek is ebből mászás lesz?

Kép
Alexa ma egész nap így edz hason, nem győzöm visszahúzni, mert veri a fejét a rácsba.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szizzsófi!
Igen, jól érted. Csak az evezés jöhet szóba?

Móni!
Pénz ideért, használjátok egészséggel.

Timi!
Nem tudom, mi lesz belőle, de cuki. :D
vovanda
 
 


Sziasztok

Hát igen, jó turbós anyatejem van. Minden gyerekem így hízott! Azt én is hallottam, hogy anyatejes babák nem olyan dagik, mint a tápisak. Mi vagyunk a különcök úgy tűnik :D De én nem bánom! Örülök, hogy van elég tejem, ami csoda mód tápláló.

Ma vettünk egy kocsit a munkába járáshoz a férjemnek. Suzuki hat éves, de szép állapotban van. Nem a legjobb de nekünk most erre futotta. Így legalább tudunk menni mindenehová együtt, csak hát ugye két kocsival!

Kata
labkat
 
 


Kata!
A mostani tápok már nem hízlalnak úgy, nem lesz olyan lufi tőle a bébi. Anyatejtől viszont egyes babák piszokul tudnak gömbölyödni, tesómnak az összes szopott, a második fél évesen valami elképesztően hörcsög volt, most meg tiszta gizda (8 éves). :lol:
vovanda
 
 


Na, ezt tudja Ajsika már három napja (és hintáztatja a fenekét, meg pörög-forog, mint a motolla): :D

Kép

Timi, sztem Alexa is simán elkezdett már ezen dolgozni!!! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Timi,de jók az uszis képek :D Jujj,ez a merülés,mit szóltak hozzá?
...szerintem Alexa már a kúszást kezdi :D

Dorcsi,eper :D nyami...azt mikortól lehet?1 év?

Kata,tényleg nagyon szépen híznak a srácok!Amíg kizárólag anyatejesek voltunk,addig nálunk is megugrott a súly,Balázs az első hónapban 1,a második hónapban 1.5 kilót hizott.Noémi meg 1-1 kilót.Na,én is büszke voltam ám.Aztán 2.5 hósan este elkezdtük a pótlást,onnantól jött az evés körüli mizériánk.

Rana,hű,már 7 hósak vagytok :shock: Nagyon ügyes Ajsi :D Annyira cukik ilyenkor :lol: Lehet tényleg a torna segít.
És Lettinél miért maradt volna ki a kúszás?Vagy lemaradtam valamiről,és már megy?De ha rögtön mászni fog az sem baj,a mászás ne maradjon ki,mert az fontos.De 7 hósan szerintem semmiről nem maradtatok le.
Nálunk Balázs már régóta térdel,és pár napja áll csak fel,Noémi meg pár napja kezdett térdelni,de már feláll.Igaz rögtön sírni is kezd,szerintem neki még fárasztó állni.

Vanda,köszi az invitálást,de valahogy elmaradtam tőlük,talán mert ott azért nagyobb babák vannak,szóval nem megyünk.De köszi,hogy szóltál.

Törpi,hát ez az alvás így tényleg gáz.Ha 4-kor alszanak,elhiszem,hogy este még nem álmosak.Mondjuk a fürdés elötti fél órás szunya sose kavart be az esti alvásba,de gondolom ők akkor többet alszanak.Nektek majd a napi 1 alvás lesz talán a megoldás.
Hű,akkor jó lesz figyelned,miket pakolnak ki a csajok a babakocsiból :lol:
Vendég
 


Rana: de édi! Már alig várom, hogy az enyémek is ezt csinálják!

Nyulasz: merüléshez semmit sem szóltak, Hanga vigyorgott utána, Alexa meg köhintett kettőt, aztán a szokásos fapofa volt. :D
Már Noémi is feláll??? Gratulálok! Valahogy a te gyerekeidnél érzem, hogy annyira rohan az idő, mintha tegnap írtad volna, hogy kilakoltatják őket!

Ma letudtuk a gyerekorvost is. Minden rendben a lányokkal, agyon lettek dícsérve és ha ők még nem is értik (de vigyorogtak a dokinak ezerrel), nekem azért dagadt a mellem a büszkeségtől. :D Apának meg méginkább! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,én azt hinném,hogy megijednek ilyen merülésnél.Nem nyelnek vizet? :roll: Már engem is nagyon elkezdett foglalkoztatni ez az úszás,bár apának a nyár az húzós :? Heti egyszer mentek?

Ja,Noémi is feláll,olyan kis gyengécskék még hozzá a lábai,de nagyon akar,kapaszkodik a rácsba,és sírdogál :lol: Majd megy ez jobban is.Tényleg megy az idő,nemrég még csak két kis csomag voltak,akiket leraktunk,és úgy maradtak,most meg... :lol:
Balázs a maga 10 kilójával hihetetlen nagy fiú.

Szuper,hogy minden rendben volt a dokinál,lehettek is nagyon büszkék :D
Vendég
 


Csak gyorsan bekukkantottam, holnap, holnapután vizsgázom, most is tanulnom kéne. Szóval előre is bocs, ha nem jövök az elkövetkező 1 hónapban...

Dorcsi!
Enyémek is picik, de mi is vékonykák vagyunk. Ez van. Remélem holnap odaérek! :wink:

Timi!
Nagyon jók az uszis képek, milyen ügyesek!

Zsófi!
Üdv itt, szépek a babáid, Nálatok is látszik ki a fiú és ki a lányzó.

Virsli? én nem akarok adni, szerintem a legtöbb ipari hulladék, én se szívesen eszem. na de vannak ám hülyeségeim...

Matykóm is elromlott, mióta ő is kúszik éjszaka se áll meg, hiába van hálózsákban, állandóan feltekeredik a kiságy sarkába én meg mehetek visszatenni. ja és megint kel hajnalban enni! :evil:

Málna tegnapelőtt felállt. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Nyuszi, ma korábban, 3/4 10-kor leraktam őket, negyed óra huzigálás után be is hunytak (lassan ébredeznek, ha jól hallom), de remélem így egy kicsit könnyebb lesz Emmával este, mert tegnap hihetetlen mód kiborított. Aztán kettőkor már megint olyan vígasztalhatatlanul sírt, és 4-ig vissza se bírtam altatni. Fél 5-kor arra ébredtem, hogy a lábunknál randalírozik és sír megint :shock: Aztán sikerült Mírát is felordítania, mire ő bealudt, apa meg szenvedhetett Mírával :? Szép éjszaka volt.
No, de ami igazán fontos, kicsi Mirci is azt csinálta, mint Noncsi, hogy amíg nem tanult meg úgy isten igazán felállni, addig ment a tutulás. És a menéssel is ez volt. 3 hétig sirdogált, felvetette magát állandóan, egészen addig, amíg nem érezte már magát elég stabilnak. Valószínű a Te kicsi lányod is ilyen. Szívfájdító, de gyorsan belejön és abbahagyja a sirdogálást.
Balázs 10kiló? Úgy jársz, mint barátnőm, neki egy évesen 12 kiló a fia. És nem dagi. Olyan szép, mint Balázs. Majdnem :D

Timi, Alexa egy angyal, mondtam én Neked. Nyikk nélkül elalszik a kiságyban :shock: Csodalény :lol: Úszásra most aztán tényleg irigy :D :wink: Nagyon jó fotók, nagyon jól nyomják a kiscsajok. Jó dolog, hogy van valami, ami Benneteket ennyire megnyugtat. És hogy a lányok is örökölték ezt. Hanga mozgásán meg biztos, hogy ez javított. Én ezért is kezdtem el anno, tudatosan, hogy Emmán segítsen. De Emma ezt nem akarta. A 10. nem túl jókedvű óra után úgy döntöttem, nem erőltetem. Azt hiszem több esélyt is adtam, mint kellett volna. Bár a végén már volt, hogy Míra egyedül úszott a víz alatt, de ő sem volt annyira oda érte, így nem cipeltem el őket külön.

Móni, a vacsival én is mindig gondban vagyok. De Vanda javaslatára a pépeset nem hagyom el teljesen, hogy azért jól is lakjanak (ezért van Emmának tejpép - ő még elfogadja, Mírának meg déli főzi maradék), aztán meg még egy-egy zsemlye belseje felvágottal. De ki fogom próbálni a bundáskenyeret és a rántottát is. Szólj, ha van új tipped, szívesen fogadom, Vandáé és Dorcsié is jól jött.

Dorcsi, nekem is kitakaróznak. Mielőtt lefexem, bemegyek hozzájuk és rendre Míra alól halászom ki a takaróját. De többet nem mászkálok én sem. Fel vannak öltöztetve rendesen. Míra hosszú ujjú bodyban meg egy rugiban nyomja, Emma meg ujjatlan bodyban (mert ő izzadós) meg egy rugiban. Régen volt Mírán zsák is, de mióta jó idő van, már nem rakom rá, mert ő is beizzad. Kb 20-21 fok van a szobájukban éjszaka.

Rana, Ajsika nagyon ügyes!!! Fog ez menni, nem hiába az a sok torna. És nincsenek semmivel sem lemaradva szerintem. Emma 9 hósan kezdett el mászni, felállni, forogni....és kúszni is csak 3-4 hetet kúszott előtte. Most meg, mint egy motor-egér, le se lehet lőni. Na jó, a menéssel még hadilábon állunk, de ez is előbb-utóbb össze fog jönni. Megalapítjuk a Lusta Dögök Clubját? Méltó alapító tag lennék :oops: A sztárok meg lehet, hogy jól néznek ki, de smink nélkül fele annyira se, mint Te, valamint az alakjuk bomba, de a Te gyerekeid ezerszer kiegyensúlyozottabbak. Mert nem napi 18 órát szitter van velük (minden nap), hanem TE. És éjszaka Te kelsz hozzájuk, ha bajuk van, nem más.... (tisztelet a kivételnek)
A sebre senki nem mondott magyarázatot, nődokim elviccelte, gondolom nem akarja a főorvost, aki elcseszte, blamálni. Majd megkérdezem a masszőröm, ha sikerül elkapni, ő elég jól ért ezekhez is.
Úszást, Timivel ellentétben, úgy tudom 6 hós korig érdemes elkezdeni, hogy a búvárreflexe még ne múljon el a babáknak. A pancsolást persze utána is meg lehet szerettetni velük, de víz alá nyomkodni már nem érdemes őket, mert nem vigyorogva fognak feljönni, mint Hanga. Nekem legalábbis ezt mondta a babaúszás-oktatónk.

Vanda, víztippeket köszi. A mentes ásványvízben nincs nagyobb mennyiségben az ásványi anyag, mint ami nekik megengedett? Mintha ilyet hallottam volna. Nyuszi, talán Te olvastad ezt valahol.

Még mindig alszanak. 1 és negyed órája :shock: Hát kíváncsi leszek így a délutánra. Kellett nekem mondani, felébredtek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi, gratulálok Málnának! Egy kalappal a vizsgákhoz! Jelentkezz, ha már tudsz, várunk nagyon vissza.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi: drukk a vizsgákhoz és gratulálok Málnának!

Nyulasz: nem nyelnek, legalábbis a víz alatt nem, mert előtte jön a vezényszó (tisztára, mint a kutyaidomítás) és ők tudják, hogy akkor jön a víz. Otthon minden nap gyakoroltuk fürdésnél. Ez úgy néz ki, hogy mondod neki azt a szót, amit aztán mindíg használtok, de csakis akkor és után a feje felől beborítod vízzel. Az elsőknél meglepődtek, de azóta ez már tök természetes nekik- kardomba dőltem volna, ha félnek a víztől, mert nekünk lételemünk.

Tényleg mintha rémlene a búvárreflexről, hogy 6-7 hónapos korig van meg, de szerintem a fent leírt gyakorlattal bármikor el lehet kezdeni a vízhez szoktatást, mert a babaúszásnak tulajdonképpen ez a lényege.

Na, megyek spenótozni, anyós áthozott egy csomót, rakom a fagyasztóba, meg főzök a csajoknak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?