Sziasztok
A kórház zuhanyzójára borzasztó vissza emlékezni:(A szülőszobák,felszerelések rendben voltak,kedvesek a szülésznők is...ezzel a részével semmi gond,de azt nem tudtam megemészteni,hogy fél liter vér volt mindenhol akárhová akartam menni wc-re
A csecsemősöket onnan tudom,hogy 14 hónapos babája van az egyik anyukának,aki most szülte a második babóját és Ő mondta,hogy teljesen más banda volt.Azt írtam,hogy egy nagyon kedves nővérkével találkoztam uccsó nap,az is lehet,hogy épp a morcosabbja volt épp ügyeletben,mikor bent voltunk
Ne haragudjatok,de nincs nagyon időm végig olvasgatni amit írtatok,de 1-2 napon belül pótolom és igyekszem reagálni.
Azért nem egy katasztrófa,Csajok. Szerintem mondhat bárki bármit,mindenkinek más és más élmény marad.
Igen,sajnos mikor én teszem hozzá,hogy péntektől-hétfőig (abszolút hétvégén) bent voltam,bizony híja volt a takarításnak.Reggel fél hatkor végig söpörtek,utána csak másnap hajnalban.Szerintem ez nem higénikus:(
A kórházi ágyak viszont baromi jók,minden irányba mozgathatóak, a koszt kórházhoz méltó...nem hízlalda
Igazából a felnőtt részlegen ügyelő nővérekkel semmi gond nem volt,csak a csecsemősök voltak pokrócok:(Viszont a dr.nő nagyon rendes volt,aki uccsó nap vizsgálta Fannust.
Ditla,semmiben sem különbözik az elbánásmód a császárosokkal,mint azokkal akik simán szülnek.Ugyan úgy 3 napig kell bent lenniük,annyi,hogy betolják őket a szobába,aztán vagy át tud "mászni" az ágyára,vagy átteszik.A babát rögtön kitolják az anyához,de csak 7 óra elteltével lehet felkelni.Addig lehet a mellkasodon,nyílván úgy a legkönnyebb,ha Apa is ott van Veled,hogy tudjon segíteni, ha épp egy picit letennéd a picit.
Szoptatás:
Nem kértem segítséget (biztosan segítettek volna),mert nagyon szépen szopizott a csajszim,csak egyszerűen nem indult be a tejcim.Itthon már minden rendben volt,gyakorlatilag előtejem olyan 3. napon jött meg,4. napra már tej színe is volt:) Annyi a baj (a mai napig),hogy nincs elég
-már minden praktikát kipróbáltam,de annyira kell sanyargatni a napi 60 ml-ért is a cicim,hogy szerintem a sok maszírozással már inkább kárt teszek lassan:(
Etetés:a cukrosvíz az alap,vagyis ha van tejcsid,akkor nyílván nem kell kérned Neki,alapvetően NEM KELL semmit adnod a babádnak,ha van elég tejcsid.Senki nem mér semmit,egész egyszerűen nyugtalan és nyűgös lesz a picid,ha nincs elég tej Neki.Nekem a tápszer mellé adtak cukrosvizet is,mert második éjjel is azt hitték,hogy nem írtam alá a tápszeres papírt,így nem is kapott,pedig már letelt a 24 óra:(Cumisüveget vinni kell,ha rám hallgatsz inkább kettőt..adnak ott,ha minden kötél szakad,de szerintem inkább készülj rögtön sajáttal!!!!Pohár????NEEEEM!!!Azt azért még nem
D
Crissy,szívemből szóltál...lehet,hogy picit félre értettük egymást a többiekkel...tudom,hogy azt írtam,hogy később reagálok,de nem bírtam ki és még Fannus is szundít
Szóval,a kórházi zuhany,wc állapot katasztrófa,meg az az igazság,hogy a második napon eltűnt a hűtőre kitett közös kulcs és ömleni (szó szerint,nem taglalom,de folyt belőlem a kőre a vér)kezdett belőlem a vér és egész egyszerűen elküdtek kulcsot keresni.Egy cseppet kiakadtam:(
Gyönyörű emlék,ahogy a babám megszültem,ahogy először megláttam,ahogy rám tették,még ha 1-2 percre is és mérhetetlenül boldog voltam,hogy együtt vagyunk.Szóval nem a lelki állapotom volt zavaros és nem az volt kellemetlen,amit oda bent érzetem.
Bocsánat,ha nem így írtam volna!!:(((
Szülés után,ha sima (én arról tudok írni inkább),akkor először is örülsz,hogy túl vagy rajta,ill. én észre sem vettem volna,hogy nem volt a mellkasomon,úgy kivoltam.2 perc amíg Rád teszik,hogy megcsodáld,utána elviszik,megvizsgálják,lefürcsizik,felöltöztetik ill Apa kezébe nyomják
Szopiztatni akkor szopiztatod mikor akarod (gyakorlatilag),szerintem azért 2-3 óra simán kell mire picit fellélegzel és felfogod,hogy világra jött a pici kincsed!!!A lényeg,hogy ne stresszelj,minden menni fog magától,teszik a dolgukat a szülésznők,még Téged rendbe tesznek,ha kell varrnak,az is vagy fél óra.Utána rengeteg folyadék pótlás,esetleg még oxitocyn infúzió,ha kellett indításhoz is vagy egy nagy vitamin bomba.Elröppen az idő és hirtelen nem fognak a technika kérdések eszedbe jutni,csak a nagy boldogság érzése lesz Benned!!!
Két hétig ki tudtam elégíteni a babám étvágyát,utána nagyot ugrott a mennyiség,amit evett és sajnos egy nap kimaradt,mert iszonyat migrént kaptam és csak 3x fejtem le,azután lett 60 ml egy nap a 150-ről:(
Én itthon is géppel fejem,kézzel meg igazán nem nagy ördöngősség.A tápszert 30ml-ként egy kanállal kell,ez általános,nem kell megmutatni,hiszen a cumisüvegen van beosztás,nagyjából tudod,hogy mennyit eszik a picid(a kórházban less rá,hogy hány ml-t kevernek a nővérek) és cumisüveg melegítőben felmelegíted a vizet,rá a tápszer,összerázod és annyi.A hőmérsékletét kell megnézni,hogy ne legyen hideg,ill. forró.Nem nagy kunszt,nyugodj meg!!!!
Fürdetésnél nem tudom,hogy ha kéred bemehetsz-e(ahogy írták a többiek igen),de mindig ki volt téve egy papír,hogy fürdetés folyik és kopogással ne zavarjanak.Egyszerűen csak be kellett tolni a babukat és közölték,hogy 10-15 perc múlva menjünk értük.Addig mi a folyosón diskuráltunk.Szóval a "mi csapatunkból" senki nem volt ott,nem ajánlották,kérdezni meg nem kérdezte senki.
6-ra kell elvileg a kicsiért menni,de volt olyan "szobatársam",aki még kávézott egyet,meg rágyújtott
((,úgyhogy 7-fél 8-ra ment a kicsijéért
((
Este 7-kor akarta beadni az egyik mama,és közölték vele,hogy azért még jó lenne,ha vele lenne egy picit,vigye később.Ezt csak hallottam,nem én jártam így !!!
Én 9-fél 10 körül vittem és fél 5,fél 6 körül hoztam.Napközben tologattam tápszerért (mert ugye ha épp nem kellett annyi amennyit kevertek,akkor ki kellett öntenem),viszont volt,hogy 2 és fél óra után már ennivalóért kiabált.
Gyakorlatilag a mosdón kívül mindenhová viheted a picid ill. mehetsz vele.
A sárgulásról én sem tudok nyilatkozni ...
Ha minden rendben van,akkor az utolsó napon veszenek vért a sarkából,aminél minket speciel kiküldtek egy üvegajtó mögé (ez még a csecsemős szobában van),csak mondták,hogy gondolják,hogy nem akarom látni,ahogy megszúrják.Akkor szerintem ha nem is akarsz kijönni,nem foghatod,egy pillanat az egész,kevés baba fakadt sírva....
Huh,picit belefáradtam,de kérdezz még bátran,szerintem bármelyikőnk szívesen segít!!!:)
Tücsi,nagyon tetszett a videótok:)Jó kis mesterembert fogtatok ki...szép emlék lesz
D