Új privát üzeneted érkezett!

Ditla,

Az én tapasztalataim:

1. Igen bármikor beadhatod... Reggel 6 ig érte kell menni... ennyi csak...

2. Kapsz egy kis cukros vizet cumisüvegbe és mikor úgy érzed adhatsz neki ha kint van veled.... mellre 2-3 óránként kell tenni... ezt elmondja a védőnő, csecsemős, és a gyermekorvos is...

3. Nálam sem indult be a tej csak az utolsó napon... a gyermeket minden este fürdetés előtt mérik... ha eltelt a 48 óra ált. adnak nekik tápszert mert azért a legtöbb babának szüksége van már rá... ha kint van veled visznek neked cumisüvegbe... tőlem minden nap kérdezték hogy megindult -e a tej vagy sem... azért ha kint van veled végig én úgy tapasztaltam azért figyelemmel követik az állapotát attól függetlenül, ha csak nem az esti fürdetésnél is... és mivel nem indult be a tej még a 48 óra elteltével adtak tápszert... illetve én beadtam...ha beadod meg lehet velük beszélni hogy három óránként vigyék neked éjjel, és tudod szoptatni, én nem kértem mert pihenni szerettem volna, így aláírtam a papírt. Nekem ettől függetlenül ugyanúgy szopott Bulcsú szóval nem láttam hátrányát (a mai napig szopik), és legalább nyugodt volt és főleg nem éhes...

4. A fürdetés persze bent van a csecsemősöknél, nekem konkrétan nem ajánlották fel hogy menjek, rákérdeztem és persze szívesen láttak....

5. Nekem Bulcsú az utolsó napra sárgult be, vettek tőle vért és mivel nem volt vészes hazaengedtek... de van kékfényes csecsemős kocsi is amiben melletted lehet végig!!

Nálam a szülés után rögtön hasra rakták Bulcsút ott hagyták 2-3 percig, és aztán vitték fürdetni, öltöztetni, aztán már hozták is vissza :), illetve apa végig követte az eseményeket és már ő hozta. A szülőszobai szoptatásról nem tudok nyilatkozni mert engem rögtön kipateroltak kórterembe mert tumultus volt egy jó kis melegfront után csak ömlöttek be a szülő nők :) De szülés után nem sokkal jött egy csecsemős és rögtön letámadtam hogy segítsen mellre rakni stb. sőt nekem már az első nap jött egy nővérke hogy megy e a köldökápolás stb... Szóval nekem teljesen pozitív tapasztalatom van, és még egyszer mondom ha tőlük is így kérdezel majd mint tőlünk segíteni fognak!!

Ugye nálam sem indult be rögtön a tej, mindig kérdezték hogy állok van-e, javasolták h 2 óránként rakjam mellre és nyugalom be fog indulni... én szedtem a homeós urticát is mellé... és a 3. napra beindult mivel ugye a mérlegelésnél az utolsó napon a vizitnél Bulcsú súlygyarapodásnak indult így nyugodt szível hazaengedtek, de mint bentley írta, ott a gyermekorvos ha nem indul be a tej felírnak tápszert.

Ditla, hol tartasz, mennyi van még hátra??
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a húsvét! :lol:

Tücsi, köszi, hogy kérdezted, most nem nagyon van új produkció. Már egyre ügyesebben közlekedik a lakásban nincs akadály. :D Sokszor már látom, hogy felállna egyedül vagy elindulna, de még ha csak egy kézzel is, de szorítja a bútorokat vagy a kezünket. :lol: Viszont nagyon ügyesen megtanult tapsolni és érti is, hogy mit csinál, mert ha kérjük, hogy tapsoljon akkor lelkesen csinálja. :lol: Olyan ééééédi!

Bentley, nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz emlékeid vannak a kórházról. :?

Ditla, én is ugyanazt tudom írni, mint Tücsiék. Én maximálisan meg voltam elégedve a kórházzal a terhességem alatt is és a szülésnél bennt töltött napokon is. Én úgy vettem észre, hogy mindenki, orvos, nővérek szívvel-lélekkel végzik a munkájukat, csak éppen nagyon sok van nekik és nem tudnak egész nap egy ember mellett ott állni. De nekem mindenre nagyon szívesen válaszoltak, ha kérdeztem. Bemehettem hozzájuk, még ha sok dolguk is volt, akkor is szóbaálltak velem, soha nem éreztem, hogy a terhükre lennék. Hozzánk is bejöttek (igaz csak egyszer) megkérdezni, hogy minden rendben van-e, kell-e segítség. Én akkor kértem és kaptam is.
Próbálok válaszolni a kérdéseidre:

1. A babát beadhatod bármikor. Én is beadtam az éjszakai szülésem után reggel rögtön. Szó nélkül bevették. Annyi volt, hogy egy textilpelust és két eldobhatót kellett mellé tennem. Este a 9 órás etetésre még ki kell vinned (vagy bármikor amikor akarod) és reggel 6-ra érte kell menned. De biztos, hogy ha szeretnéd akkor vele mehetsz mindenhova és el is mondanak mindent.

2. A babának a cukros vizet te is adhatod. Ott van mellette cumiban a kiskocsiban. Ha úgy érzed, hogy szeretnéd adni akkor adod ha nem, nem. Mellre akkor teszed amikor akarod, tőled függ, de kérhetsz segítséget is a csecsemősöktől. Van bennt náluk mellszívó is, sterilizáló, bármiben kérheted a segítségüket. Megszabni nem fogják neked, hogy mit tegyél a saját gyerekeddel.

3. Nekem nem igazán volt tejem, mi csak próbálkoztunk a szopival míg bennt voltunk. Emmának utolsó éjjel már adtak tápszert, miután én aláírtam egy papírt, cumiból adják. A cukros víz mindig ott volt mellette, független a tápszertől. Úgyis először a szopival kell megpróbálkoznod. Nekem akkor sem írtak fel tápszert mikor eljöttünk és mondtam, hogy sajna nincs tejem és Emma nem akar szopizni, úgyhogy valszeg nem is lesz és súlycsökkenése is volt. Mondjuk, az majdnem mindenkinek van.

4. Bármikor mehetsz a babáddal ha akarsz. Én nem szerettem volna látni ahogy vért vesznek tőle. Inkább utánna vígasztaltam. A vizit a te szobádban van, általában kora délután jönnek a babához és reggel, este hozzád.

Én úgy tudom, akkor is veled lehet a baba, ha besárgul, de nekem ilyen nem volt, úgyhogy nem bizti. A császárról sem tudok nyilatkozni. Nekem szülés után rögtön a hasamra tették pár percre, de olyan gyenge voltam, hogy nem tudtam fogni se szinte, úgyhogy vitték is el. Apa követhette és tényleg szinte rögtön vissza is hozták. De akkor nem nagyon fog ez számítani, hiszen még téged el kell látni szülés után. Nekem kb. 1-1,5 óra telt el szülés után mire megnézegethettem végre. És segítenek is megszoptatni.

Tudom, hogy Bentley-től kérdezted, de mivel mi is tápszeresek voltunk, válaszolok. Nekem "beletörődtek" abban a három napban, hogy nincs tejem. A szülészorvosom mondta, hogy kár aggódnom, mert szülés után akár két héttel is még beindulhat a tejcsi. Ajánlottak homeós bogyót, teát és sok mellre tételt. Akár fejhettem is volna ha úgy érzem. Sajna, nálunk nem indult be sehogy semmi, úgyhogy első nap ment a férjem a gyerekorvoshoz és ő írta fel a tápszert. Nem segített senki az elkészítésében, de rajta van a dobozon, semmi az egész, csak összekevered a port a vízzel. :wink:

Ne aggódj, biztos, hogy minden rendben lesz! Az alapvető higiéniára figyelj, domestos kendő mindenhova és nem lesz semmi gond. Azt a három napot akárhol kibírod féllábon is. Én nem fizetős szobában voltam és egyáltalán nem bántam meg és szerencsére a fürdőben sem szedtem össze semmit, mert az a közös tényleg elég durva.

Nekem életem legszebb emléke a szülés és a kórházi napok is. Kívánom, hogy neked is így legyen. Mennyi van még hátra? Kisfiú, kislány?

Bocsi, ha kicsit zavaros, de jó hosszan írtam. A végére már nem nagyon tudtam követni, mert Emma itt kavirnyál körülöttem. :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok :D

A kórház zuhanyzójára borzasztó vissza emlékezni:(A szülőszobák,felszerelések rendben voltak,kedvesek a szülésznők is...ezzel a részével semmi gond,de azt nem tudtam megemészteni,hogy fél liter vér volt mindenhol akárhová akartam menni wc-re :(A csecsemősöket onnan tudom,hogy 14 hónapos babája van az egyik anyukának,aki most szülte a második babóját és Ő mondta,hogy teljesen más banda volt.Azt írtam,hogy egy nagyon kedves nővérkével találkoztam uccsó nap,az is lehet,hogy épp a morcosabbja volt épp ügyeletben,mikor bent voltunk :(
Ne haragudjatok,de nincs nagyon időm végig olvasgatni amit írtatok,de 1-2 napon belül pótolom és igyekszem reagálni.
Azért nem egy katasztrófa,Csajok. Szerintem mondhat bárki bármit,mindenkinek más és más élmény marad.
Igen,sajnos mikor én teszem hozzá,hogy péntektől-hétfőig (abszolút hétvégén) bent voltam,bizony híja volt a takarításnak.Reggel fél hatkor végig söpörtek,utána csak másnap hajnalban.Szerintem ez nem higénikus:(
A kórházi ágyak viszont baromi jók,minden irányba mozgathatóak, a koszt kórházhoz méltó...nem hízlalda :(
Igazából a felnőtt részlegen ügyelő nővérekkel semmi gond nem volt,csak a csecsemősök voltak pokrócok:(Viszont a dr.nő nagyon rendes volt,aki uccsó nap vizsgálta Fannust.

Ditla,semmiben sem különbözik az elbánásmód a császárosokkal,mint azokkal akik simán szülnek.Ugyan úgy 3 napig kell bent lenniük,annyi,hogy betolják őket a szobába,aztán vagy át tud "mászni" az ágyára,vagy átteszik.A babát rögtön kitolják az anyához,de csak 7 óra elteltével lehet felkelni.Addig lehet a mellkasodon,nyílván úgy a legkönnyebb,ha Apa is ott van Veled,hogy tudjon segíteni, ha épp egy picit letennéd a picit.

Szoptatás:
Nem kértem segítséget (biztosan segítettek volna),mert nagyon szépen szopizott a csajszim,csak egyszerűen nem indult be a tejcim.Itthon már minden rendben volt,gyakorlatilag előtejem olyan 3. napon jött meg,4. napra már tej színe is volt:) Annyi a baj (a mai napig),hogy nincs elég :(-már minden praktikát kipróbáltam,de annyira kell sanyargatni a napi 60 ml-ért is a cicim,hogy szerintem a sok maszírozással már inkább kárt teszek lassan:(

Etetés:a cukrosvíz az alap,vagyis ha van tejcsid,akkor nyílván nem kell kérned Neki,alapvetően NEM KELL semmit adnod a babádnak,ha van elég tejcsid.Senki nem mér semmit,egész egyszerűen nyugtalan és nyűgös lesz a picid,ha nincs elég tej Neki.Nekem a tápszer mellé adtak cukrosvizet is,mert második éjjel is azt hitték,hogy nem írtam alá a tápszeres papírt,így nem is kapott,pedig már letelt a 24 óra:(Cumisüveget vinni kell,ha rám hallgatsz inkább kettőt..adnak ott,ha minden kötél szakad,de szerintem inkább készülj rögtön sajáttal!!!!Pohár????NEEEEM!!!Azt azért még nem :DD

Crissy,szívemből szóltál...lehet,hogy picit félre értettük egymást a többiekkel...tudom,hogy azt írtam,hogy később reagálok,de nem bírtam ki és még Fannus is szundít :)
Szóval,a kórházi zuhany,wc állapot katasztrófa,meg az az igazság,hogy a második napon eltűnt a hűtőre kitett közös kulcs és ömleni (szó szerint,nem taglalom,de folyt belőlem a kőre a vér)kezdett belőlem a vér és egész egyszerűen elküdtek kulcsot keresni.Egy cseppet kiakadtam:(
Gyönyörű emlék,ahogy a babám megszültem,ahogy először megláttam,ahogy rám tették,még ha 1-2 percre is és mérhetetlenül boldog voltam,hogy együtt vagyunk.Szóval nem a lelki állapotom volt zavaros és nem az volt kellemetlen,amit oda bent érzetem.
Bocsánat,ha nem így írtam volna!!:(((

Szülés után,ha sima (én arról tudok írni inkább),akkor először is örülsz,hogy túl vagy rajta,ill. én észre sem vettem volna,hogy nem volt a mellkasomon,úgy kivoltam.2 perc amíg Rád teszik,hogy megcsodáld,utána elviszik,megvizsgálják,lefürcsizik,felöltöztetik ill Apa kezébe nyomják :)
Szopiztatni akkor szopiztatod mikor akarod (gyakorlatilag),szerintem azért 2-3 óra simán kell mire picit fellélegzel és felfogod,hogy világra jött a pici kincsed!!!A lényeg,hogy ne stresszelj,minden menni fog magától,teszik a dolgukat a szülésznők,még Téged rendbe tesznek,ha kell varrnak,az is vagy fél óra.Utána rengeteg folyadék pótlás,esetleg még oxitocyn infúzió,ha kellett indításhoz is vagy egy nagy vitamin bomba.Elröppen az idő és hirtelen nem fognak a technika kérdések eszedbe jutni,csak a nagy boldogság érzése lesz Benned!!!
Két hétig ki tudtam elégíteni a babám étvágyát,utána nagyot ugrott a mennyiség,amit evett és sajnos egy nap kimaradt,mert iszonyat migrént kaptam és csak 3x fejtem le,azután lett 60 ml egy nap a 150-ről:(
Én itthon is géppel fejem,kézzel meg igazán nem nagy ördöngősség.A tápszert 30ml-ként egy kanállal kell,ez általános,nem kell megmutatni,hiszen a cumisüvegen van beosztás,nagyjából tudod,hogy mennyit eszik a picid(a kórházban less rá,hogy hány ml-t kevernek a nővérek) és cumisüveg melegítőben felmelegíted a vizet,rá a tápszer,összerázod és annyi.A hőmérsékletét kell megnézni,hogy ne legyen hideg,ill. forró.Nem nagy kunszt,nyugodj meg!!!!
Fürdetésnél nem tudom,hogy ha kéred bemehetsz-e(ahogy írták a többiek igen),de mindig ki volt téve egy papír,hogy fürdetés folyik és kopogással ne zavarjanak.Egyszerűen csak be kellett tolni a babukat és közölték,hogy 10-15 perc múlva menjünk értük.Addig mi a folyosón diskuráltunk.Szóval a "mi csapatunkból" senki nem volt ott,nem ajánlották,kérdezni meg nem kérdezte senki.

6-ra kell elvileg a kicsiért menni,de volt olyan "szobatársam",aki még kávézott egyet,meg rágyújtott :(((,úgyhogy 7-fél 8-ra ment a kicsijéért :(((
Este 7-kor akarta beadni az egyik mama,és közölték vele,hogy azért még jó lenne,ha vele lenne egy picit,vigye később.Ezt csak hallottam,nem én jártam így !!!
Én 9-fél 10 körül vittem és fél 5,fél 6 körül hoztam.Napközben tologattam tápszerért (mert ugye ha épp nem kellett annyi amennyit kevertek,akkor ki kellett öntenem),viszont volt,hogy 2 és fél óra után már ennivalóért kiabált.
Gyakorlatilag a mosdón kívül mindenhová viheted a picid ill. mehetsz vele.
A sárgulásról én sem tudok nyilatkozni ...

Ha minden rendben van,akkor az utolsó napon veszenek vért a sarkából,aminél minket speciel kiküldtek egy üvegajtó mögé (ez még a csecsemős szobában van),csak mondták,hogy gondolják,hogy nem akarom látni,ahogy megszúrják.Akkor szerintem ha nem is akarsz kijönni,nem foghatod,egy pillanat az egész,kevés baba fakadt sírva....

Huh,picit belefáradtam,de kérdezz még bátran,szerintem bármelyikőnk szívesen segít!!!:)

Tücsi,nagyon tetszett a videótok:)Jó kis mesterembert fogtatok ki...szép emlék lesz :DD
bentley86
 
 

 
 

Kedves Lányok!

Mindannyiótoknak nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat, hogy a kisbabáitok mellett ennyi időt szakítottatok a kérdéseimre! :) Nagyon örülök annak, hogy jó emlékeitek vannak a szülésről, és a kórházban töltött napokról, ez biztató.
Akkor most már világos: a vizit a szobában zajlik, csak a fürdetésre viszik el a kicsit, és vele mehetek, ha akarok. Illetve beadhatom egész éjszakára (9-től 6-ig), de ha akarom, velem is maradhat. Ha beadom, akkor kérhetem, hogy hozzák ki 3 óránként, de ha ezt nem akarom, akkor alá kell írnom egy papírt, hogy adhatnak neki tápszert. Azt nem egészen értem, hogy miért várják, hogy 48 órával a szülés után már rengeteg teje legyen az anyának. Én úgy tudom, hogy a legtöbb anyának a 3. napon jön meg a teje. Addig pedig ott van az előtej, azaz elvileg nem éhezik a baba addig sem.
A másik, ami aggaszt, az a cumisüveg. Azt olvastam, hogy a cumi bezavarhat a baba szopásába, azért is kérdeztem, hogy cumisüvegből vagy pohárból kapják a cukros vizet a babák, ha már kapják.

Bentley, örülök, hogy a szülésről szép emlékeid vannak, és csak a kórházi körülmények nem voltak ideálisak! Sajnálom, hogy nem megy jól a szoptatás, mindenesetre nagy dolog, hogy amennyi tejcsit tudsz, azt odaadod a babádnak! Lehet, hogy érdemes lenne felhívnod egy szoptatási tanácsadót. Hátha tud még olyan trükköt, amit nem próbáltál. Hiszen a kisbabád még nagyon fiatal, jó lenne, ha még sokáig élvezhetnétek a szopit. Hallottam olyan esetekről, hogy egészen kis mennyiségről feltornázta a mama a tejcsit, hátha neked is sikerülne. Itt vannak telefonszámok: http://www.lll.hu/telefon

Ditla
ditla
 
 


Sziasztok!

Én a harmadik gyerekemet várom májusra, a Bajcsyban fogok szülni. (Eddig a Jánoshoz tartoztam, de költöztünk). A kérdésem az lenne, hogy a házassági akvi. kiv. kapcsán mi a kórház elvárása? Mikorinak kell lennie?
Köszönöm szépen a segítséget:
Gaby
miszimaszi
 
 


Miszimaszi,

300 napnál nem régebbi házassági kivonatot kér a kórház!
tücsi85
 
 
 


Hello,

Tücsi akkor mondom mik a "mutatványok":

Luca EGÉSZ NAP áll, és kapaszkodva mászkál. Össze-vissza, mindenhol. Ahol nem tud kapaszkodni és állni, ott mászik. Bemászik 4kézláb a fürdőbe, és akkor a kádban kapaszkodva áll fel, és ott bandázik. Iszonyú gyors, rohanni kell utána. :lol:
nem értem hogy a fenébe nem fárad ki, de marha jól bírja reggel 8-tól este 10-11-ig.
Mondja, hogy: anya, nyam-nyam, nem és hoppá.
Integet, tapsol, és a legújabb hogy táncol ha berakjuk a Halász Judit CD-t, beszarás aranyos! :lol:
És még millió cukiság van amit csinál, de nincs elég hely meg idő h leírjam.

Tegnap voltunk rendelésen: 8,44 kiló és 75 centi, ezt én mértem, mert a védőnő 70 centinek mérte ami baromság. Már van olyan nacija ami 80-as és hosszban jó rá!!!

Fogak terén semmi újdonság, ha így haladunk Bentley kislányának hamarabb lesz foga mint Lucának. :lol: A dokinéni látja alul-felül is a fogcsírákat, és hogy elindult a növekedés, de még idő mire kinőnek, és nem lehet tudni mennyi idő....lehet csak szülinapra lesz fog. Ami pusztán csak azért érdekel, mert nem tudok neki darabosabb kajákat adni, csak ezeket a pépeket, holott Luca már enné amiket mi. Vasárnap pl. a nagyi pogácsájából akart enni, amit úgy oldottunk meg, hogy összelapítom a pogi belét, és miniatűr falatokban adom neki, ő meg szépen elnyammogja. És közben VIRULT A BÚRÁJA, és rá volt írva, hogy "hahaha, akkor is pogit eszek mint a nagyok"!!! :lol:
Szóval fogak híján egyelőre marad a "dedós" kaja.

A kórházi sztorikra regálva: SEMMI rossz élményem nem volt, csecsemősök rendben voltak, és amúgy mindenki. A fizetős szoba mosdója sem volt főnyeremény, de kibírható volt.

A cukrosvíz para engem idegesít, semmi baja nem lesz a gyereknek 3 mikrocseppnyi cukros víztől, pláne, ha eltelik szüléstől számítva 24 óra....ugyanis a gyereknek is kell némi vércukor szint, ahogy nekünk is. Tápszerpara szintén hülyeség, Luca 1.5 nap elteltével kapott tápot, mert ÉN KÉRTEM hogy most már adjanak neki zabát, mert nem volt még tejem.
Szerdán szültem, szombat reggel jöttünk haza, és szombat délutánra lettem pamela anderson, aszittem megpusztulok annyira fájt. Húúúú de szar volt az a pár nap, nekem nagyon fájt a szoptatás kb. 1 hétig.!! :roll:

Ja, és cumipara is felesleges (sztem) SEMMI baja nem lesz a bébinek ha eleinte cumisüvegből kap tápot, és csak azután anyatejet ciciből. Barátnőm 2 hétig küszködött mire megjött a teje, addig tápszer üvegből, és most még napi 2szer szoptatja a 16 hós kislányát.
Én próbáltam a kb. 3 hetes gyereknek pohárból lefejt tejet adni a nagyszerű la leche liga tanácsa alapján....RÉMÁLOM! De majd ha kipróbálod Ditla, akkor majd rájössz. Főleg éjjel, a félhomályban, amikor kettőig nem látsz a fáradságtól.

La leche ligát 1-szer hívtam fel, jól felcseszték az agyam, hiper okos mindegyik, osztják az észt, holott minden gyerek más, más trükkök jönnek be.

Ugyan még csak 9.5 hónapja gyakorlom az anyaságot, de sztem hagyatkozz a magad megérzéseire, max. édesanyád, és/vagy doki (netán jó védőnő) tanácsaira, és azt csináld ami neked+ a bébinek jó lesz. Minden és mindenki más másodlagos!

Jó éjt!
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Tücsi: nagyon szépen köszönöm a választ, akkor szerzek egy frisset.
miszimaszi
 
 


Jól jövedelmező otthoni munka, heti kereset több ezer forint.

Ha érdekel írj privit.

Kép
baba0727
 
 


Hello,

megvan az OSANIT, ma elmentem érte. A csaj aszonta hogy 15 percenként lehet 8 golyót beadni, de én csak este akarom bevetni.
Mondta, hogy akár az is jó, ha a nyelve alá rakom a golyókat, nem muszáj vízben higítani.

Tücsi, és a többiek, ti hogy adjátok be?

Valszeg Lucánál is elkezdődött a fogzás (így 9.5 hósan már ideje), mert kb. 4 napja hasmenéses kakit produkál naponta többször is, magához képest nyáladzik, halvány apró pöttyök vannak a szája körül, és éjjel vagy 3-szor ébred, és bőg. Most éjjel már egy kis NUrofent is adtam neki, meg Chamomillát, attól bealudt, de 3 óra múlva megint felkelt. És amit nagyon utálok: mára egy kicsit taknyos is lett. :cry:

Napközben remekül érzi magát, elvan, ő bezzeg ki tudja magát aludni, ellenben velem. Enyhén mosottszar vagyok, remélem kibújnak azok a fogak mielőbb.
Mert egyébként az ínyén nincs semmi fehérség, vagy duzzanat, sőt, olyan mintha semmi nem lenne....de nagyon remélem h fentiek most már tényleg a fogzás miatt vannak, jó lenne ha már történne végre vmi!

Irjatok!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita,

Én az osanitot vízben oldva adom neki és valóban negyed óránként akár lehet adni 8 db-ot ha nagy a fájdalom... Egy kiskanálban feloldom aztán gyorsan belököm :D

Hát el kell hogy keserítselek mert legalábbis nálunk ezek a tünetek amiket írtál a fog előtt jóval előbb jelentkeztek.... és mikor konkrétan kibújt a fog akkor csak az iszonyat mennyiségű nyál volt a jellemző és hasmenés miegymás elmúlt.... nálunk is volt taknyosság, majdnem két hétig tartott....
Az osanit nálunk éjjelre annyira nem hatott, inkább napközben tudta elviselhetővé tenni a napokat... mert ugye éjjel nem tudom neki úgy adagolni :) vagyis én nem tettem meg... de napközben nagyon szuper volt... mert hát elég nyűgös meg kell hogy mondjam! Most egy fogunk van kint alul, de az egész felső ínye nagyon durván be van dagadva! És hát tényleg akkor jönnek a fogak mikor nagyon brutális módon feldagad és szó szerint látod a daganat alatt a fehér kis csomókat ahogy hatolnak le, legalábbis nálunk így volt, van!
Jah és én onnan tudtam hogy tényleg a fog, hogy megváltozik a kaki szaga, és kimarta a popsiját, mert előtte nálunk soha nem volt ilyen de a fogas kaki, nagyon durván marja a popót :D
Nekünk a mai napig rosszak az éjszakák olyan éjféltől-4 ig szenvedezik valószínű a foga miatt, nyökörög álmában, néha sírdogál és fél órát forgolódik mire nagy nehezen bealszik.... és mindent brutál módon harap!!
Vigyázz a nurofennel 3-4 napnál tovább nem igazán szabad nekik adni, csak tényleg a gázos éjszakákon, én is bevetettem néha, de azért nem szabad sokszor adni nekik!
Jah és azt olvastam az első hat fog jön így egyszerre, aztán kis szünet és jönnek az őrlők amik durvábbak!
Szóval Rita kitartás... !!!!
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam. Holnap elutazunk kicsit kikapcsolódni, Emmát már lepasszoltuk a nagymamánál, tök furi a lakás nélküle. :lol:

Rita, már nekünk is vannak fogacskák. Mi semmit sem vettünk észre belőle. :lol: Már elég régen nem kellett osanitot sem adnom neki meg semmi mást sem, a kaki sem változott, még egy kis nyűgösködés sem volt. Pénteken játszottam vele és tök véletlenül láttam meg, hogy felül, középen van egy fogacska, már elég szépen kinnt van. Aztán tegnap a pelenkázón véletlenül beleláttam a szájába és láttam, hogy a mellette lévő is áttörte az ínyt. Egyébként Emma nem engedi, hogy belenézzek a szájába, nagyon kis titokzatos. :lol: Úgyhogy kitartás, bármikor jöhetnek már a fogacskák!!!! :lol:

Most megyek, rohanok, még egy csomó dolgom van holnapig. Jók legyetek, majd jövök! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Hali!

Régen voltam,gondoltam adok élet jelet magunkról.sajna lassan beindul a vizsgaidőőszak és kezdődik az őrület.tuti megint pár kiló minusz,na az azért nem baj.

hanna múlt héten elmúlt egy éves,hihetetlen hogy megy az idő.visszanéztem a videókat és képeket,hát bőgtem rendesen a szülésen,úgy megnőt az én kis babám.
10 hónapos korától önállóan megy,azóta uralja a lakást,mindig van melója.ügyesen letud mászni mindenről és lassan a felmászás is sikerülni fog.tegnap voltunk mércén.8400.74 cm,ez nem túl sok,de szerintem nem vézna.még mind aig van cici és nem is akármennyi,már leszedi rólam a pólót ha enni akar.étvágya kezd javulni egyre több mindent eszik,de közelsem annyit és olyanokat amiket kellene.de majdcsak alakul.

éjszakáin még mindig mozgalmasak,3-4 szer cicit követel,pár perc és alszik vissza,de ha nem adok akkor balhé van.kicsit már ki vagyok merülve,szeretnék már rendesen aludni éjszaka
ja és még mindig a 6 fognál tartunk.

hát ennyit rólunk,remélem mindenki jól van és ha gondoljátok szervezhetek megint babatalit hétköznapra akkor talán többen eltudtok szabadulni .ha van érdeklődés,akkor bedobunk dátumokat és megszervezem

pusz mindenkinek

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Kép hanna

Kép

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

Andy
Jó, hogy jöttél! :)
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK HANNUSNAK! (Kicsit megkésve :oops: )

Mi 2. hete küzdünk az őrlőfogakkal. :roll: Egyszerre akar kibújni 3 vagy 4! Eddig "csak" az ínye fájt szegény Boginak, most már taknyos is. Tehát vagy azért ébred fel mert fáj, vagy azért mert nem kap levegőt.
Kezdek kicsit zombisodni.
Ezen kívül szerencsére minden rendben vele! Amíg jó idő volt rengeteget voltunk a szabadban. Játszótéren is jártunk már 4x, vagy 5x. Először furcsa volt neki, de aztán alig lehetett elhozni a többi picurtól.

Taliban benne lennék, jó lenne már találkozni! Remélem a fogzási "mizéria" addigra csillapul!

Dia, Viccvucc?????????? Remélem jól vagytok!

Jó éjszakát! Fogzással küzdőknek fájdalom mentes, nyugodalmas alvást kívánok!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Ja! Elfelejtettem!
Hanna nagyon szép nagylány!
Mit szólt a tortához? Milyet csináltattatok neki? Vagy te csináltad?

puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Marcsi: tesóm csináltatta a babatortát,és mivel apukájának is akkor volt a szülinapja így tölem egy közös tortát kaptak.

nagyon el van tünve mindenki:(

ha valakit érdekelnek olajfestmények,üvegképek

http://iwiw.hu/pages/image/albumdata.js ... ID=9429184

barátnőm foglalkozik vele és kedvező áron készíti

pusz

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Csak Andy kedvéért :)

Mérlegelésből jöttünk : 11 kg. kereken... és 78 cm...
kint van egy fogunk amivel már nem kellemes a szoptatás... :?

Fogas babák akik ciciznek mi a helyzet nálatok???
tücsi85
 
 
 


Tücsi
Rolinak már 4 foga van és szerencsére engem csak nagyon ritkán szokott meg harapni.

Kép
baba0727
 
 


tücsi: engem hanna eddig kétszer harapot meg,de akkor rensesn ráüvöltöttem,azóta nem mer.6 foga van és rendesen szopozik,így 1 évesen is

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


köszi a hiányolást Marcsi, veled szerintem találkozunk szombaton, ha nem felejtek el megint börzére menni. :)

taliban örömmel benne vagyok, de ide ritkán jövök akkor is csak olvasok, Ábelben megkaptam csiga biga kis Mátém ellenkezőjét. És így nem megy a net előtt ülni. Vagyis nem élvezet, mert túl sokszor kell felállni odamenni valami veszélyt kivédeni. :)

már 3 hete feláll Ábel, de már lépeget is a bútorok mellett és esik bukik, de kezdi újra, minden t elér, nincs lehetetlen.
Én komolyan mondom nem hittem, hogy ilyen pici korban ennyire kemény és strapabíró lehessen egy kisbaba, még ha fiú is.
Esik az eső az arcába, fújja a szél, fel sem veszi, esik el a kádban álló helyzetből arcra, bele a vízbe, amiből be is szippant, kiprüszköli és áll fel megint,
a lépései még persze elég bizonytalanok, kileng és esik el, üti be a fejét, már 2 mp múlva ugyanott áll és ugyanazt a mutatványt végigcsinálja, és újra és újra....
mászik kerewsztül bármin, Máté autóin, buszain, a kármilyen hegyesek, élesek, a lába kék zöld....
semmi nem tartja vissza, sem félelem sem elbizonytalanodás, sem kudarcélmény....hááát ha így folytatja nagy betús FÉRFI lesz belőle, ami nem baj, úgyis hiánycikk ez a mai világban.

Február óta nem voltam mérteni,lassan időszerű lesz. Nem túl jó evő, a székben sem ér rá nyugisan enni, nagyon kis ideig képes egy helyben ülni.

Máténak meg a szövege elképesztő, és imád szerepelni...

na ezt is nem tudom mennyi ideig írtam, de nem 2 perc volt.
mennem is kell...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Dia
Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok!

Én sem szoktam sűrűn jönni, főleg ha jó idő van. De ebben a "trutyi"-ban ki sem tudunk mozdulni. :(
Melyik börzére gondolsz? Tudtommal mi csak a májusi-ra megyünk ki.

Andy
Vagy elnéztem a börze időpontját? Segítséééég!
Azért kérdeztem a tortát, mert nem igazán tudom, hogy milyet adhatok majd Boginak? Hannus milyet evett?

Tücsi
Gratulálok! Bulcsú már kész férfi! :)

További szép napokat mindenkinek! Azért néha nézzetek be!

pusz

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


marcsi: igen májusi a mi börzénk,csak még nem kaptam visszaigazolást hogy van hely.
hanna nem evett a tortából,nem is nagyon érdekelte,szóval szerintem mindegy milyet kap,mutatós legyen.

nem rég értem haza suliból,fut a ház,megyek pakolászni.

pusz mindenkinek

talira várom a jelentkezöket időpontokat!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok! Nagyon régen jártam erre! :( Illetve néha-néha sikerül benéznem, de akkor olvasok.

Andy! Gratulálok az 1. szülinaphoz!

Nálunk minden rendben van. Orsi 7600g körül van. Mindent megeszik és minden érdekli. Ngayon ügyesen ül, szinte egész nap csak üldögél és játszik. A kúszás még mindíg csak hátrafelé megy estleg oldalra. De a célját nem igazán éri el. Ettől persze mindíg mérges. :) Néha négykézláb van és hintázik, olyan aranyos. :)
2 foga van alul és most várjuk a felsőket, a doktornéni azt mondta, hogy ne lepődjünk meg, mert szerinte 4 jön egyszerre, szóval nyüglődés ezerrel. A szopizásban egyátalán nem zavar, ügyes, nem harapdál.

Röviden ennyi! Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
esztke
 
 


Andy,

Én szeretnék menni találkára... Ha más nem aznap anyuméknál leszek egész nap és akkor átsétálunkf (viszont akkor számolni kell egy nem épp a legkisebb babakocsival) ...ott lakik az újhegyi sétány végén... dombtető utcában... Na szóval én ha minden jól megy és az időpont is jó lesz, megyek. A dátumot szerintem te dobd fel, hisz mégis is csak te tudod mikor a legjobb nektek!

Bulcsúnak már a második foga bújt ki, és felül egyszerre 4 jön... szóval nem a legnyugodtabban telnek a napjaink, és hát főleg az éjszakáink :) Napi kétszer megyünk sétázni... már ha az idő megengedi... és így jobban bírja Bulcsú a fogzást is :D

Többiek, merre vagytok?? :)
Rita hogy álltok a fogzással?
tücsi85
 
 
 


Hello,

röviden: SEHOGY!!!!! :(
Ugyanis a múlt heti nagy takonyfolyás+nyáladzás nagyon úgy fest, hogy egy újabb kis megfázás volt. Dokinéni megnézte, aszonta h már látszik a fehérség alul-felül, de még akár hetek kérdése is lehet mire foga lesznek belőle.
Azóta Lucának kutyabaja, kb. 4 nap alatt rendbejött. Hozzáteszem: a hócsukám tele van ezekkel a kis vírusokkal, január óta minden hónapban rátör a takonykór. És mindig azt hisszük, hogy na ez már TUTTTTI hogy a foga, aztán kiderül h nem. Nyomtam belé ezerrel az Osanitot, mondjuk attól baja nem lesz.

Ezek után most már úgy vagyok vele, hogy majd lesz foga, gondolom még ebben az évtizedben vmikor... :roll:
Csak azért sajnálom ezt a fogatlanságot, mert Luca 3 nap múlva 10 hós, és már annyira szeretné azokat enni mint mi, bármit eszünk odajön, és látszik rajta h ő is harapná-enné, de fogatlanul nem vagánykodunk, maradunk a pépeknél.
Csináltam neki banán-meggy pépet botmixerrel, pár hónapja imádta, most nem hajlandó megenni. A banánt csak úgy eszi meg, ha haraphatja (de ez nem oké, mert félek h fulladozna ha nagyot harap), vagy ha letörök egy kis darabot, összenyomom, és beadom a szájába. Elnyammogja, és akkor elégedett! Pogácsával uez van!
Hétvégén voltunk Szentendrén, lángost ettünk, kapott pár mini falatot a lángos belsejéből, magyar gyerek egyen szépen magyar kaját!!!! :lol: Persze ez is csúszott neki, de épphogy csak kóstolót kapott, hadd érezze magát nagymenőnek.

Viszont a mozgáskultúráját napról-napra fejleszti, már megáll egyedül kapaszkodás nélkül, aztán lehuppan a hátsójára, és ez nagyon tetszik neki. És múlt héten először kimondta hogy APA, tök hangosan odakiabált faternak, hogy: ÁPÁ, gondolhatjátok, hogy a férjem bepárásodott tekintettel ölelgette a kis majmot. :)

Andy, a taliban én is benne vagyok, de ha lehet hétköznap vmikor (nekem a kedd sajna soha nem jó), mert 7végente mi alig vagyunk itthon.
És sztem jelölj ki több időpontot jó előre, aztán amelyikre több a jelentkező, legyen az a nap.
Tényleg jó lenne találkozni!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Pont jókor néztem be ide, ugyanis kb. egy hónap múlva esedékes lesz a Bajcsy-ban tartózkodásom. :wink:
A korábban itt olvasott csecsemőgondozós örömódák után kicsit letaglózó volt olvasni az újabb keletű tapasztalataitokat, de nincs mit tenni, ha már az otthonszülésről letettem.

Mivel ilyen irányú (alternatív) az érdeklődésem, szeretném tudni, milyen tapasztalataitok vannak magával a vajúdással és a szüléssel kapcsolatosan.
Mennyire hívei a természetes (ill. ahhoz minél közelebbi) szülésnek, mennyire automatikus művelet a gátmetszés (Vki bejegyzésében azt olvastam, hogy "varrnak, ha kell" - ebből arra következtetek, hogy nem mindenkit vágnak automatikusan), az oxitocin és társai.

Előre is köszi a válaszokért!

Mindenkinek jó babázást! :D

Kriszta
krisztásse
 
 


Kriszta,

Nekem volt fogadott szülésznőm és orvosom is, így tudtam mit várhatok...de, vajúdás alatt csinálhattam amit akartam... sétálhattam, felállhattam, feküdhettem ami nekem jobb volt. Oxitocint kaptam mert nekem otthon ment el a magzatvíz éjjel fél 3 kor és reggel fél 8 kor kaptam infúziót mert nem voltak érdemleges fájásaim... igaz tágultam... de kellettek a fájások hogy lenyomja a bébit...
Gátmetszés nálam volt mert az én orvosom inkább gátmetszés párti, minthogy úgy repedjek hogy ne lehessen normálisan esetleg helyrehozni... persze ez attól is függ mekkora a bébi feje...

Egyébként úgy gondolom ha van hely és nincs tumultus a szülőszobákon akkor szerintem nincs akadálya semminek, és nem is gátolnak semmiben... a szülésznőkkel kapcsolatban mindenkinek azt hiszem pozitív élménye volt... A gátvédelemre is figyelnek ha kéred!

A csecsemősökkel kapcsolatban sem hiszem hogy gond lenne kérdezni, kérni kell és segítenek minden szó nélkül!
Én teljesen meg voltam elégedve a bajcsy teljes brigádjával, a második gyerkőc is nem kérdés, ott fog születni :D
tücsi85
 
 
 


Szia Kriszta!

Nekem nem volt sem fogadott orvosom, sem szülésznőm, de nagyon jók az emlékeim. Rajtam kívűl akkor csak egy kismama volt a szülőszobán és így nagyon jó dolgom volt. A szülésznő megkérdezte, hogy be akarok-e ülni a kádba. Én nem mentem, egy óriás labdán ültem és onnan nem is mozdultam, ott megtaláltam egy jó pózt. :) Igaz ugyanúgy fájt. :D Nem kaptam semmit, illetve már a vége felé kértem valamilyen fájdalomcsillapítót, de szerintem csak valami "vizet" kaphattam a szurival, mert nem hatott semmit, szerintem az csak pszichés fájdalomcsillapító volt.
Engem megkérdeztek, hogy vághatnak-e. Engedtem. A csecsemősökkel nekem sem volt gondom, csak eggyel, de az sem volt annyira gáz. De a lényeg, hogy kérdezni kell!!!!
Minden jót!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
csak helyzetjelenteni jöttem, mostanában még olvasni sem tudok nyugodtan...

Hunornak jön a második foga alul, ismét nyáladzik, de csak könyveket, újságokat, leveleket és a papucsot rágja és a fali gumikacsát. Nagyon ügyesen és gyorsan mászik, a wc ajtó előtt hipp-hopp ott terem és nem tudok tőle kijönni. a lábamba is sokat kapaszkodik, és simán feláll. Tegnap a franciaágyunkba kapszkodva végigsétált mellette. eddig csak az egyhelyben toporzékolás ment, de azt negyedóráig is bírja :)

a kajákkal szép lassan haladunk, nem kapkodjuk el, akár 3-4 napig is esszük ugyanazt a kaját. legutóbb a zabpehelyt ettük, vízben főzve, gyümivel keverve. nekem elég vízízű, de Hunor imádja!!! 150 milit simán bevág belőle. a fehérrépás főzi mondjuk nem jött be, ugyhogy azt hanyagolni fogom még, de bármi burgonyával az gyorsan fogy. a tejcici még kell, eddig csak a 10 órásit hagytuk el, de már érzem, hogy nem lenne neki elég csak a cici, ezért már napi 3szor kap kajcsit.

Rita! én míg készítem a reggeijét, addig almagerezdet adok neki, és tök jól elnyammog vele. még ha le is harap egy nagyobb darabot, akkor is a szájába forgatja, míg ki nem bányászom onnan. de banánt még nem kapott, vhogy még tartok tőle...

Az egyéveseknek nagyon-nagyon boldog kövi évet kívánok! (utólag is..)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Tücsi, Esztke, nagyon köszönöm megnyugtató válaszaitokat! :)

Még az érdekelne, amit elfelejtettem, hogy pelust kell-e vinni a gyereknek? Az tiszta, hogy ruhaneműt nem ajánlottak a korábbi bejegyzők eltűnés veszélyére figyelmeztetve.

Köszi szépen és kellemes hétvégét Mindenkinek!

Kriszta
krisztásse
 
 


Kriszta ,

Igen vinni kell és mindig legyen a gyerkőc mellett ha bent a csecsemősöknek kell legyen a kocsiban.
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Bocsánat,hogy bepofátlankodok,de én is a Bajcsyban szültem egy éve,igy idönként szoktam olvasni.

Most megakadt a szemem ,amit Rita irt,és nem birtam ki,hogy ne okoskodjak :oops:
Az én kislányom negyedikén volt egy éves,ehhez képest van mindösszesen egy fél foga,és már egy ideje semmi pépeset nem hajlandó megenni,max,ha vmi nagyon finomat sikerül összedobni gyümölcsböl.Egyszerüen csak azt a kaját hajlandó megenni amit mi is eszünk.Próbáltam,hogy azt pürésitem,de azt sem,igy hát kapja azt amit miés ugy ahogy mi.(azóta kevesebb füszerrel és sóval fözök).Reggelire kenyeret eszik,ma ebédre husos tészta volt,két tányérral benyomott belöle.
A lényeg,hogy ha már rájött arra,hogy mi is az a rágás akkor hagyni kell,hiszen a fogával is csak akkor fog konkrétan rágni,ha már az örlök is kibújtak,az meg még böven odébb van.Addig meg max nagyobbat fog tudni leharapni a metszöfogaival.
Nem tudom mennyire voltam érthetö,igy késö este :lol:
Mégegyszer bocs a kéretlen beszólásért!További jó csevegést,és SZIA ANDY! :wink: :D

Kép
Kép
gizu
 
 


Sziasztok!
Ki volt ma a bababörzén? én ki vagyok tőle akadva... megszervezem a napom, hogy egyedül odamenjek babakaját és olcsó pelust venni. erre csak a hipp van kint a cukros kecskeméti kajával, és 10kor már nincs semmi, csak a teák, meg innivalók. a pelus is 2-300 ft-tal volt olcsóbb, mint ahogy aboltba venném. és ezért kifizettem 1800 ft-ot! tiszta gáz! a csarnok persze tele volt ruhákkal, abban nem volt hiba, vettem is párat, de ruhát turiban is tudok venni belépő nélkül... :evil:

régebben asszem Rita írt ide egy honlapcímet, ahol babakaját lehet rendelni olcsóbbért, ennek a címét megírnátok mégegyszer a kedvemért! :roll: köszi

egyébként vmi szabadtéri programot is szervezhetnénk... mit szóltok?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nikilány,

Az a bookline.hu volt amit Rita írt! 1800Ft-ot fizettél?? 980 volt a belépő vagy a parkolással együtt fizettél annyit gondolom...
Mi voltunk a börzén, 9 után érkeztünk, rögtön mentünk a hipphez... hát mi bevásároltunk :) mondjuk mi vettünk kecskemétit is... de ugye hippből is vettünk rendesen... és hát így mi nagyon jól jártunk mert így azért nagy mennyiségnél azért jócskán lejött belőle... meg vettünk pár rucit még Bulcsúnak a scampnél... kb. ennyi volt nekünk is... Pelenkát mi nem akartunk venni... mert mi inkább huggies pártiak vagyunk, de valóban nem volt túl akciós :) Hát valóban elmondhatjuk hogy kezd egyre szarabb lenni a börze... na de ez van!

Jelentem már kint van három fogunk :) Az éjszakák megint kezdenek horribilis formát önteni mert fél -1 óránként kel megint... és felsír, forgolódik, nyöszörög, nem kell a cici sem... tuti a foga a ludas most :(
Viszont a jó hír... a sikersztori vége :D megoldódott az alvási mizériám.... mindenki ágyban alszik és végül is Bulcsú is a sajátjában :) igaz úgy oldottuk meg hogy csináltunk egy új szintet Bulcsú kiságyán, hogy a mi francia ágyunkkal egy szinten legyen... így be tudok mellé kicsit kucorodni ( elbír az ágy is :) ), szoptatni és végül is ugyanaz mintha velem aludna, de így végre Apa is velünk tud aludni... Nem tudjátok elhinni, mekkora boldogság és megkönnyebbülés hogy végre rendeződött minden :) igaz most a foga miatt szar megint minden, de legalább ez már rendben van :) És imádja a kis kuckót mert olyan mintha ugye a mi ágyunknak lenne a toldása, így olyan kis kuckós... állandóan megy bele :)

Én benne vagyok minden buliban, jó lenne már valami találka az biztos... mi kertesben lakunk de kerti partit nem tudok vállalni mert hát elég sárkányosan néz még ki a kert, elég gazos :( de a teraszon be tudok vállalni partit :) meg hát elég messze lakunk... bár kocsival kb. 20 perc max kökitől... de hát nem mindenkinek van kocsi... de ha megszavazzátok állok elébe :)

Andy, te nagyon eltűntél.... csak nem vizsgaidőszak???

Kép
tücsi85
 
 
 



Kép

Kép
esztke
 
 


Hello,

én ki se mentem a börzére, barinőm már 10 körül jelezte, hogy agyrém ami odakint van, és hogy alig van már a HIPP kajákból...ráadásul alig volt választék ahogy hallottam, tehát nem bántam h nem mentem el.
Viszont a HUMANA joghurtok olcsók voltak, abból kértem pár 4-es csomagot.

Gizu, nem értem a "kéretlen beszólásodban" mi a kéretlen? És mi a beszólás? Kicsit durvábbat kell irjál, hogy nekem beszólj... :lol:
Megjegyzem, minden gyerek más, Luca azért nem haraphatja a banánt, mert kb. akkorát harap le mint én, és aztán guvvad a szeme, mert nem bírja kiköpni. De ahogy írtam, már eszi a falatkákat, ugyanis nem nagyon hajlandó pépeset kajálni, max. ebédre.
Pár napja már a tápszert sem issza, csak max. napi 1 alkalommal, és azt ő dönti el, hogy reggel vagy este hajlandó meginni...de ennek vége, mert mostantól reggelire fogok tápot adni, vacsira majd eszik tejpépet, húsmentes főzit, vajas kenyeret-kalácsot.
Aztán mire lesz foga, remélem úgy megtanulja a rágást, hogy a csirkecombot is lazán szétcincálja.

Bookline drogériában vannak olcsó kaják, onnan érdemes rendelni.

Kép
szolnoki rita
 
 


Köszi a linket!

Hát igen, máskor nem fogok börzére menni.

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok mindenkinek!

Egy gyors bejelentkezés, mert eszembe jutottatok, s mert nagyon csúnyán eltüntem...
Szóval kaptam ma egy segítségkérő levelet itt a babaneten, és rögtön eszembe jutott, hogy ti is mennyit segítettetek. Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! Annyira jó volt tényleg.
MAnka már hatalmas, most múlt 4 hónapos, 66 cm és 7 kiló. Nagyon szépen fejlődik. Időm nem nagyon van mellett afféle 24 órás gyerek lett, nem nagyon van meg egyedül. Persze az én hibám is. első csemete, elkényeztetve, mondjuk így is terveztem :)


Fogzás: nálunk már most bújuk...

[/img]

Lajtalány
lajtalány
 
 


Ezt elfelejtettem, ő Manka

Kép [/img]

Lajtalány
lajtalány
 
 


Sziasztok!

Látom, nem csak mi tűntünk el... végre itt a jó idő!

Lajtalány! Nagyon aranyos Manka!

Orsi is már nagyon nagy lány! Azt most nem tudom megírni, hogy hány kg és cm, mert már rég voltunk méreckedni és 19-én megyünk újból. A héten elkezdett végre kúszni...
mennem is kell, majd folytatom!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Remélem nem fog kihalni itt minden, lassan minden bab egy éves lesz, de remélem azért még továbbra is "beszélgetőviszonyban" maradunk. Mi is fejlődünk, növögetünk, jövőhéten megyünk méredzkedni, szóval pontos adatokat én se tudok adni, de múltkor voltunk hajszál híján 8 kilók, és 77 cm. Viszont már a második fogunk jön, és tegnap Beni felállt. Kúszás a mindene, de mostanság folyton négykézláb hintázik előre hátra, kíváncsi vagyok mikor jön rá a mászás technikájára. Már mondja a babát, és a pápát. Az apa néha aba, abba. Már rengeteg mindent eszik, a zsemlét is szereti eszegetni. De van hogy kis falatokat én adok neki belőle, és az ínyével összenyomja.

Majd még benézek, de most kihűl a reggelim, és mindjárt kel a nép, sietnem kell. Szép reggelt!

Kép

Kép

Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok Csajok!!

Megint jól eltűntünk,csak az utsó oldalt tudtam végig olvasni,de majd pótolom a hiányosságot:)!!
Esztke, nagyon köszönöm a honlap címet,igaz nem kif. nekem írtad, de nagy segítség, kéretlenül is!!:)

Remélem Mindenki jól van,hamarosan írok helyzetjelentést, már értem a sopánkodást,hogy úgy nőnek a gyerekek,mint a gomba:):):)

Gyönyörűséges, napsütéses napot Nektek!!!
bentley86
 
 


Kép
bentley86
 
 


Végre sikerült képet kicsinyíteni, így kezdhetem a tartozásaim törlesztését:)
bentley86
 
 


Kép
bentley86
 
 


Kép
bentley86
 
 


Kép
bentley86
 
 


Kép
bentley86
 
 


Kép Kép
bentley86
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?