Új privát üzeneted érkezett!

Szia Orbis!
Maximálisan átérzem a helyzetedet!! Nekünk most szombaton lesz az esküvőnk (és én is a 22. hétben vagyokKép ). A múlt hét óta, holyamatosan foglalkoztat a gondolat, hogy kell ez nekünk? Az életünk egy szemet sem fog változni a papír miatt. Mindketten felelősséget érzünk a baba és egymás iránt már most is. Szóval a család megnyugtatásán kívűl, nem sok értelmét látom az egész cécónak (ilyen, és ehhez hasonló gondolatok kergetőznek a fejembe kb 1 hete. Persze az is lehet, hogy ez csak a "hisztis mennyasszony" szindróma). Arról nem is beszélve, hogy a költségvetést már réges-rég túlléptük. Ja, és igen! Kemény harcokat kellett (kell) vívnunk, hogy beleszólásunk is legyen életünk Nagy Napjába.
De lényeg a lényeg, fog összeszorít és gyerünk, essünk túl rajta.
Szóval Orbis, szorítok Nektek!!! A nehezén már (majdnem) túl vagy Kép
Flo
flo

sziasztok
Estyx
Sebgyógyulásra Arnica Ch30, homeós bogyó ajánlott. A szopik előtt pedig nem kell lemosni a cicit, mert a rajta levő Montgomeri mirigyek természetesen tisztitják (bos, nincs hosszú i-m), sőt a szopis tanácsadók szerint egyáltalán nemk kell szappannal mosni, még rendes zuhikor sem. Bimbóvédőt sem ajánlják, bezavarhat a szopiba.
üdv,
bringa
bringa

Sziasztok!

Én két hónapos terhes voltam, amikor összeházasodtunk!
Megértelek Benneteket, hogy így álltok hozzá! Nekem sokat segített, hogy ígyekeztünk rugalmasan hozzáállni az egészhez (nálunk is a végére közel 100 fős lett a násznép)!
Természetesen úgy, ahogy azt én annak idején megálmodtam, nem szó szerint jött össze, de így visszagondolva jó érzéseim vannak az egésszel kapcsolatban! A legnehezebbnek nekem a hajnalig való mulatozás tűnt, mert én folyamatosan tök álmos vagyok és fél 9 körül már simán elaludtam annak idején a TV előtt!
A legfontosabb, hogy bárki bármit is mond ez a Ti napotok és érezzétek a lehető legjobban magatokat Kép Kép!
Nagyon sok boldogságot a folytatáshoz!

Puszi: Katy
Katy

Sziasztok!

Íme az e heti tábla anyag!

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve Kórház neve
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Bendegúz 30 nov.17. 1 Bence Bp./Szt.István kh.
Márti05 31 nov. 20. 1 Brigitta Bp./ Bajcsy K.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Kriszti 29 nov. 28. 1 Zsombor/ Luca Bp./ Schöpf-Mérei
Eszti ? dec. 1. 1 Laci/ ? Bp./ Schöpf-Mérei
Feketebárány ? dec. 8. ? ? Bp./Szent István kh.
Smille 23 dec. 10. 1 ? Gyula
Beatron 27 dec. 12. 1 Milán/Viktória Miskolc/ Szentpéteri K.
Dezi 29 dec.15. 2 ? Nyíregyháza/Jósa A. kh.
Mackósajt 32 dec.15. 2 ? Bp./Szent István kh.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik/Dorka Bp./Szt.István kh.
Babar 28 dec.14. 1 Szonja, Barbara Bp./Szent István kh.
Csilla 29 dec. 16. 2 ? ?
Hulcsi 28 dec. 16. 1 Benedek Bp./ Szabolcs u. Klinika
Saxi 31 dec. 16. 2 ? Esztergom/ Vaszary K.
Manós 29 dec. 18. 1 Barnabás/Virág v. Lili Bp./ Szent Imre K.
Constanze 28 dec. 20. 1 ? ?
Katinka 27 dec. 23. 1 Lili Székesfehérvár
Zsófi ? dec. 24. ? ? Bp./ Margit K.
Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér ?
Claudia 26 dec. 31. 1 Roland/ Claudia Bp./ Szent Imre K.
TAndi 29 dec. 31. 1 Tamás/ Enikö Bp./Szent István kh.
Rumpusz 26 dec/jan? ? ? Bp./ Schöpf-Mérei
Fabrika ? jan.? 2 ? ?
Rita 23 jan. 4. 1-2. Balázs v. Bence/ Emma v. Anna Bp./ Máv K.
Judit 30 jan. 5. 1 László Dániel/Zsófia Csenge Bp./Szent István kh.
Rékacs 30 jan. 7. 1 ? Bp./ Schöpf-Mérei
Márti 28 jan. 8. 1 ? Bp./ Schöpf-Mérei
Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
Kire 33 jan. 11. 2 ? ?
Tüni 28 jan.12. 2 ? Bp./ Máv K.
Szilvia 30 jan. 12. 3 ? Bp./ János K.
Esbib 30 jan. 12. 2 ?kos/ Flóra Bp./ Bajcsy K.
Andi 25 jan. 13. 1 ? Gyöngyös/ Bugáth P.K.
Sys 29 jan. 16. 2 Réka Petra/Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
Brigi 30 jan. 18. 3 ? Bp./ Bajcsy K.
Dorye 25 jan. 21. 1 Vilmos/ Johanna Bp./ SZOTE II. Nöi
Anettka 27 jan. 22. 2 ? Bp./ Jahn Ferenc K.
Kátya 29 jan. 26. 2 Gergely/ Anna v. Sára Bp./ Kútvölgyi K.
Ildi 27 jan. 28. 1 Martin/ Szimonetta Lia Szeged/ Klinika
Bubborka 29 jan. 30. 2 ? Bp./ Szabolcs u. Klinika
Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szent István kh.
Bagzer 26 febr. 2. 1 ? Otthon
Katy 27 febr. 3. 1 Dávid?/Leona, Lea Bp./ Schöpf-Mérei
Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szent István kh.
Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szent István kh.
Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./ János K.
Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka Ilona/ Áron v. Ábel Bp./ Schöpf-Mérei
Móni 24 febr. 16. 1 Bence/ Dóra Bp./ Máv K.
Enikö 26 febr. 19. 2 ? Szeged/ Klinika
Eszi 30 febr. 22. 1 Anna v. Luca Bp./ Kútvölgyi K.
Böbe 28 febr. 24. 1 Géza/ Lilla Bp./ Margit K.
Zsuzsa 28 febr. 26. 1 ? Bp./ Bajcsy K.
</pre>

Esztyx!
Hol lehet utána nézni a szülés hete programnak?

Katy
Katy

Sziaszok Lányok!

Katy, köszi az infot az UH-al kapcsolatban. Nos, nem hinném hogy a 3D UH-al nagyobb biztonsággal mondja-e meg a nemét. A doki ott is a 2D-bol indul ki, és csak utána átteszi 3D-re mert abbol te többet látsz. De ök a 2D-böl tájékozodnak jobban. Szoval az a tuti, ha már a kezedben tartod. Kép

Feltennél engem is erre a nagyon hosszu listára? Eszter, 28 éves, szülés: febr.1, elsö baba, Petra névre fog hallgatni, és MÁV korház. Köszi!!

Esztyx, kreszvizsga: sose bánd, én anno ötödszörre mentem át müszaki vizsgábol. Akkor még szobeli volt, és tételt kellett huzni. Mindig megsirattam utána. Ötödszörre is csak azért engedtek át mert közben tél lett, és jött a karácsony. Kép

Orbis, esküvö: elég elkeseritö hogy irányitani probalják az embert, amikor az a ti napotok. Nálunk hál istennek ilyen nem volt. De utolag visszanézve a lényeg hogy jol érezzétek magatokat. Nem éri meg veszekedni és idegeskedni emiatt, föleg most!

Bimbovédö: pont most olvastam egy anyák lapjában egy szülési történetet. Ott a nö bimbovédöt használt, mert nem birt sehogysem szoptatni, és végül elapadt a teje, és azt irta, hogy ezt elrontotta, mert nem lett volna szabad egész nap használnia és ilyen sokáig.

vásárlás: én eddig még nem foglalkoztam vele, meg idöm sem volt igazán. De a DM-ben vettem egy allati cuki zoknit, csak ugy mert meglattam. Amikor kinyitom a fiokom, és meglátom a pici zoknit, akkor annyira de annyira jo kedvem lesz. Kép

Sziasztok!!

Eszter
eszter2004

MElyik oldal az amelyikre ha beírom a babuci adatait kiadja a hetet??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????
esztyx

esztyx,
ha jól emlékszem vagy a kismama oldal, de inkább a nőklapja, és mintha a mama-baba oldalon is lenne kiszámoló -most jól elmondtam.....

http://www.szuleteshete.hu/ még nem néztem utána, de tuti itt van részletes program!

itt van: http://www.szuleteshete.hu/tablazatok/tablazatok.html?PHPSESSID=9df0090ea4059f97 840d60b6f588207b

jaj, rohanok, később folyt.
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Orbis, Flo!

Ne így álljatok az esküvőhöz! Csak Ti és a párjaitok számítotok, ne hagyjátok, hogy bárki elrontson bármit is.
Mi négy éve esküvőztünk és szívből boldogan ünnepeltük magunkat és csak azt hívtuk meg, akit akartunk és csak azt csináltuk, amit mi akartunk. Igaz, minket hagytak, hogy mi szervezzük.
Ez nem csak 1 papír, hanem a (kül)világ értesítése, hogy Ti összetartoztok. Legfőképpen pedig a párotok irányában kinyilvánított szeretet, megbecsülés, ......, na de ezt érezni kell.

Szorítok Nektek!

Üdv. Mackósajt
mackósajt

Esztyx
csak nem hagyott nyugodni a dolog, de meglett!!!!!

születési kalkulátor:
http://www.babaweb.hu/services/borncalc

bagzer-eszter

ja, ha van lehetőségetek, mindenki tegyen már fel magáról fotót aki tud!!! profilba, vagy albumba, azt a babanet.hu/album -nál, én igyekszem folyamatosan frissíteni az albumom, most is legújabb tokásKép-pocak-képeimmel bővült a gyűjteményem! úgy nézném hogy nálatok mi a helyzet... ha van kedvetek, persze.......

KépKép

KépKép
bagzerka

Flo
Nekünk is szombaton lesz az esküvőnk!! Igazából a párom családja ragaszkodott hozzá, és azért mentünk bele, mert így is épp elég rossz szemmel nézik ezt az egész "baba-ügyet". Én is teljesen így érzem, hogy semmi nem fog megváltozni, és kár pont most rohangálni, intézni, megrendelni, elküldeni, kiválasztani...amikor inkább pihenni kéne. Sajna ez most úgy fest, hogy mindent nekem kell szervezni, aztán jól leszólják. Mikor úgyis épp elég érzékeny vagyok, meg is van a hatása. Fogytam is az utóbbi két hétben egy kilót Kép Bár majd ott visszaszedem Kép Persze nagyon szívesen leszek apuci felesége, nem erről van szó, csak nem pont mostanra meg nem pont így terveztük. Na nem akarok siránkozni, azért büszke menyasszony leszek egy ilyen "pasi" mellett egy szép babával a pociban. Kép

Bagzerka
Én gondoltam már rá, hogy felteszek képet, de inkább majd az esküvő után onnan valami szépet, ha már kiadjuk a pénzt a fotókra! KépKép

Esztyx
Nekem tetszik ez a program, én tervezgetem (addigra már időm is lesz rá), megpróbálom rávenni az(addigra már)férjemet is. Mennyibe kerül a beugró? Mert azt sehol nem találtam.

És börzére jön valaki? Esetleg ott is össze lehetne futni.
Ugye ahhoz van valami kupon? Olyat hol lehet szerezni?

üdv
Orbis
orbis

Esztyx
A méretek alapján (AC, FL, HC, BPD) itt számolhatod ki a kort:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
orbis

ha valaki leírja , hogy is kéne feltenni képet, én teszek fel...Kép
egyébként lenne egy kérdésem, ti hogy álltok a terhesség alatti házasélettel??
nem hiányzik nektek, hogy úgy, akkor amikor és ahogy régen..szóval nem tudom..de azt hiszem mi nem voltunk erre felkészülve, ..minden héten vagyunk együtt és jó is, de az ember férje meg ő maga is fiatal és hát vágyik...ami normális.Kép
de szegényke kifejtette tegnap, hogy engem legalább kitölt az anyaság..és ebben tényleg van valami...dehát mit tudok csinálni, nem tudok előbb szűlni...de persze nem is ez a lényeg, hanem én azt hittem , hogy ez nem olyan vészes...most meg tökre bűntudatom van, hogy nem tudok olyan lenni...pedig én is igazán szeretném...
nem tudom, ti hogy álltok ezzel a kérdéssel??
esztyx

és van még egy kérdésem...ebbe a kiszámolóba én beírtam az adataimat és az alapján a három szám alapján három adat jött ki...nem értem..
bpd-75mm-ez 30.hét
Ac-242mm-ez 28.hét
Fl-50mm-ez 26.hét
most akkor hogy van ez,?

és elnézést a személyes előző megszólalásért, de igazándiból tényleg kíváncsi vagyok, hogy ti hogy élitek meg!??+-
esztyx

Kedves esküvősök,
nagyon gratulálok nektek, és bár mi 3 éve esküdtünk, és baba még tervben sem volt, de azért az utolsó héten nekem is púp volt az esküvő már, veszekedni mindenkivel, hogy ne szóljanak bele, meg szervezkedni, ilyenek. Aznap viszont úgy keltem fel, hogy mostantól én semmit, az egyetlen dolgom, hogy szép legyek Kép és ha jött valaki, hogy valami hol van, akkor montam neki, hogy keressen mást, aki segít Kép mi csak 55-en voltunk, de ebből 40 utazott, és hivatalosan 25-en ott is aludtak a háznál (nyár volt, sátor, stb) ráadásul már egy nappal előbb jöttek már Kép
na, mindegy, szóval minden ilyen ellenére utolsó nap tényleg már csak egymással foglalkoztunk minden mindegy alapon, és azóta is hallom vissza, hogy még mindig a legjobb esküvő volt azóta is Kép pont azért, mert nem volt agyonszervezve. Úgyhogy hajrá, és ha púp a szervezés, hagyjátok a fenébe, mert nem ez a fontos.
És szerintem változik az élet a papírtól... Nem tudom megmondani, mit, nem vártam én sem tőle semmit, de nagyon sokat változott.

kikocska

Esztyx! Meg tudom érteni a problémádat. Mi kb 2 hónapig abszolút el voltunk tiltva, mert gondok voltak, az nagyon rossz volt. Mert ugye az ember szereti a másikat nagyon, és ott kell aludnia mellette ;) Most "óvatosan" már lehet, és emiatt, meg amiatt, hogy nagyon fáradt vagyok este, mire mindketten otthon vagyunk, lassan majdenm hétvégi program lett Kép valahogy úgy vagyok vele, hogy hiányzik, de... Szegény páromnak is hiányzik, de ő is félt minket, úgyhogy beérjük ezzel. Tulajdonképpen a teljes megvonáshoz képest jó nekünk. Az együttléteket meg igyekszünk megbolondítani újdonságokkal, kihasználva, hogy a megszokott dolgok nem működnek ;)

kikocska

mi is így vagyunk ezzel- szerencsére nálunk nem volt szünet...de akkor is nagyon rossz...
és persze bűntudatom van, hogy nem tudok olyan szenvedélyes, vagy ugyanolyan lenni mint előtte...ugyanakkor szegény babucival szemben is bűntudatom van!Kép...
lehet, hogy szentségtörés, de én akkor is vágyom arra, hogy úgy legyünk mint régen..és én is úgy irányítsam a testem ahogy nekem tetszik...tudom, ez egy babás oldalon valószínű borzasztóan hangzik..dehát emberből van ő is .én is..a babucit meg imádjuk..!
esztyx

Hello Esztyx,

ez a dolog többféle képpen tud müködni. Van akik ugyugy mint elötte, van akik egyáltalán nem stb. Nálunk az a helyzet hogy miota nagy lett a hasam, apa szemében én most egy anya vagyok elsösorban és nem nő. Sokat beszéltünk erröl és abszolut megértem az álláspontját, és legföképpen tiszteletben tartom. (de mi már 10 éve együtt vagyunk. Kép ) Szoval igy inkább maradnak az alternativ megoldások. Kép

Eszter
eszter2004

Esztyx,

egybéként abszolut ne legyen büntudatot. Én azt olvastam erröl hogy a babának is jot tesz, és az orgazmus pedig egy kicsit megtornáztatja a méhet, ami szintén jo neki. Ami jo a mamának, jo a babának. Kép

Szia!
eszter2004

Bagzerka, megnéztem a fotoidat! Nem semmi! Állati jok, bár láttam hogy te profi szinten űzöd eme tevékenységet. Rolam most nincs olyan amit jol sikerült, de igyekszem azért. Kép

Szia!E.
eszter2004

Esztyx
a beírogatós-kiszámolós azt írja, hogy csak az eddigi adatok alapján átlagol. szóval összeírtak egy csomó babáról adatokat, hogy ők mikor mekkorák voltak és ahoz viszonyít, úgyhogy szerintem abszolút nincs semmi jelentősége, ha nem pont ugyanaz jon ki. csak úgy megsaccolja
Az uh-s dokinál is valami hasonlóval számolják ki a korát (úgyhogy nyilván annak se kell hinniKép)
Én már január 20 és február 1 között mindent hallottam, kérdeztem is a dokit hogy is van ez, azt mondta talán a kettő között Kép

Házasélet:
Hát bevallom őszintén, nálunk nem igazán változott semmi Kép csak "óvatosabbak vagyunk. Nekem attól van néha bűntudatom, hogy közben azon veszem észre magam, hogy figyelem a babuci mocorgását Kép

Esküvővel kapcsolatban mindenkinek köszönöm a bíztatást és a megnyugtató szavakat!!!! Igazából picit már megnyugodtam. (így hogy minden kész szinte, könnyű) Mindig azt mondom, nem érdekel az egész, de persze vitás kérdésben nem tudom megállni, és tegnap nagy csatát nyertünk, úgyhogy most elégedett vagyok Kép

Üdv: Orbis
orbis

Eszter!
köszi! örülök hogy tetszenek a képek! igen én ezt csinálom munkaként is, bár mostanában elkelne néhány megrendelés...Kép nagyon nincsen munkám, folyton adok fel hirdtetést, de az érdeklődés után nincsen semmi, nem értem, pedig már tényleg olyan baráti árak vannak....
a párom meg grafikus, videós, neki egy-egy munka bejön, ritkán, de azok legalább jól fizetn/-ének, ha végre kifizetnének....szóval kicsit aggódom, kéne valami gyakrabban mindkettőnknek-ha valaki tud ilyesmit, kérem szóljon, mi tényleg jól, és olcsón dolgozunk! Kép

hásasélet: már csodálkoztam is hogy itt nem beszélünk róla....hát, az elején abszolút nem kívántam, aztán olvastam hogy a második harmad, az majd jó lesz, hát talán volt egy hét, amikor tényleg vágytam rá, de különben.....
persze, szegény párom, már átszokott ehhez az időszakhoz, de az eddigi gyakoriságnak a kb 1%-a ami most van, hát, ez van....majd csak "visszajön" mindnen.

a börzére én is szeretnék menni, főleg ha addig megjön némi fizetés..Képúgy tudom hogy kupon csak az árúsítóknak kell, de javítsatok ki ha nem így lenne!
a születéshete engem is érdekel, bár pont arra a hétre szervezték a hasonló témájú hetet a körzeti védőnőmék, előadások, stb. nemtom melyiket válasszam, bár sejtem ;)

Esztyx, a méretkiszámolósdi nekem is ilyen volt, asszem három különböző adatot adott ki! de szerintem ezen nem kell aggódni! mindenki máshogy növekszik...

na, szevassztok,
bagzer
23+2

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Eszter(2004)!
Természetesen már fel is írtalak a táblázatba, de csak egy hét múlva teszem újra fel, mert addig folyamatosan frissítem az új infókkal!

Tudtok vm. jó bababörzét mostanában, ahová érdemes elmenni? Mi ez a kupon dolog?

Tegnap itt volt a védőnőm és tök rendes volt!
Tételesen átmentünk a kelengyelistán és elmondta róla a személyes tapasztalatait! Ja és körbe sem nézett a lakásban pedig nagy hévvel elkezdtem pakolni! Én nagyon örülök neki, hogy így kifogtam Kép!!!

Esztyx!
Én jövő héten fogok vizsgázni kreszből és nem fűzök nagy reményeket hozzá! Teljesen máshogy működik az agyam,mint a várandóság előtt! Lesz, ami lesz!Már párszor megfogalmazódott bennem, hogy a legrosszabb időben kezdtem ezt az egészet!

Sziasztok!
Katy
Katy

Sziasztok!

Október 24-én Bababörze a BNV-n. Esetleg egy találkozásra is okot adhat. Mit szóltok hozzá?

Sys 25+5
sys

börzefigyelő
Ide mindig írják az aktuális börzéket.

Én is úgy tudom, hogy kupon az árusítóknak kell. De hol vannak ilyen kuponok?? Valami újságban, ha jól tudom, tudnátok segíteni????
orbis

Börzével kapcsolatban ha valakinek van Kismama újságja, abban részletesen benne van minden. Én most nem vállalom be, mert otthon van, és otthon meg lakásfelújítás Kép most egész jó dolgozni. Kép

Bagz! és mindenki. Ahogy én olvastam, a sok A vitamin igenis káros a magzatnak, (egyesek szerint, mások szerint nem egyértelműen bizonyított) és nem is tanácsolják a sok máj evését pont emiatt, pedig a vas miatt meg tök jó. szal lehet valami abban a reti-izében Kép

kikocska

Sziasztok, néha benézek... Mivel a 12. héttől feküdnöm kell, meg azóta már össze is varrták a méhszájamat, nálunk teljes megvonás van a házaséletbenKép. Én már nagyon kívánnám, dehát majd utána. Nálunk picit más a helyzet, mert meghalt egy babánk tavaly, és mind a ketten nagyon szerettük volna az új kis életet, akármivel jár is. Túl vagyunk egy-két megpróbáltatáson, és azt gondolom, ha mindkét fél hajlandó valami olyan próbaként felfogni az egészet, ami hosszú távon a kapcsolatot erősíti, tényleg nagyon áldásos lehet. Egész új területei erősödnek a házasságnak, az alternatív módszerek pedig segítenek túlélni ezt az időszakot (bár nekem ezt sem lehetKép)

Úgyhogy hajrá minden párkapcsolatnak, ki kell bírnia ezt a próbát, és higgyétek el, mi szerelmesebbek vagyunk, mint valahaKép

Esztyx, ne legyen lelkifurid, a pároddal beszéljetek róla, mindent mondjatok el őszintén, és fel fog oldódni. És minden más módon is közvetítsétek egymás felé a szereteteteket (ajándék, kedves szavak, egymásra fordított idő, szívességek), ahogy nektek az a legjobb. Hidd el, 20 évig is kitart, ha ezt jól megtanuljátok. Mikor nincs rákényszerítve az ember, nem is foglalkozik ilyen finomságokkal.

A börzére kell jegy? Vagy ti azt nevezitek kuponnak? Én persze nem mehetek, de a férjem meg édesanyám teljesítik a harci kötelességet. Egyébként hordozókendő érdekelne mondjuk kék-fehér színben. Ha valamelyikőtök ilyet árulna, szívesen megnézném.

De hosszú lett ez az üzenet, bocs...
A lehető legjobbakat mindenkinek,
Noémi
25+2
vghnoémi

Noémi! Kitartás, és vissza az ágyba Kép Mondjuk megkérhetnéd apucit, hogy cseréljétek le a gépet egy laptopra (persze ez csak vicc, de én sem bánnám Kép)

Szexel kapcsolatban, mi is tiltva voltunk, ugyanis volt egy vetélésem egy éve, és az első trimeszterben Utrogesztánt kellett használnom, a hüvely-kapszula formátumát. Meg hát féltem is, hogy az orgazmus miatt esetleg valami baj lehet. De aztán, miután megtörtént álmomban egy párszor Kép úgy gondoltam, nem lehet itt gond Kép Szóval egy párszor megszegtük a szabályt, persze titkon volt egy kis lelkifuri. Aztán észrevettem, hogy apuci mintha egy picit félne is (látva pocimat, talán attól, hogy megnyomja a babát).
Na lényeg a lényeg, igen leredukálódott nálunk, de azért van, foglalkozunk egymással, szeretjük egymást. Azért remélem majd egy idő után újra olyan lehet, mint régen.
Üdv.
cic
cicmerák

Noémi!
Nagyon sajnálom, a baba már megszületett, vagy még benned történt a tragédia...?
Teljesen érthető és kell is hogy ezek után 100+1
%ig vigyázzatok, egymásra és rá!!!
Ettől független gondolom elég idegtépő lehet ennyi ideig feküdni...és egyébként hogy töltöd így az idődet?mármint mit tudsz így a fekvő és ülő póz között csinálni??
írrj!ide minél többet!
pusz,esztyx
esztyx

SziasztokKép

Most csak nagyon röviden, talán holnap délelőtt jobban ráérek.

Börzére van belépőjegy, amit a helyszínen kell megvenni. Azonban ha van Kismama előfizetésetek, ahhoz jár ingyenes belépő (kupon). A belépő két éve volt 1000 Ft körül per fő, de erre nem mernék méget venni.

Pussssz
Tüni
tüni

Én úgy tudom, hogy 800 Ft a beugró. Valahol azt olvastam.

Amúgy nem lakik közületek valaki az I. kerületben vagy a környékén? Én csak úgy egy éve lakom itt, és a páromon meg a közös barátainkon kívül nem ismerek senkit, és már most azon töröm a fejem, kivel fogom a babakocsit tologatni meg játszótérre járni???????? (Csak tartanánk már ott nemigaz? Kép )

további jó pocakosodást!
orbis

Szia Orbis!
Te sem tudsz aludni? Én kb ilyenkor fel szoktam kelni egy pisi erejéig és aztán szenvedek vagy egy órát.

Tegnap voltam dokinál és kicsit megijesztett, hogy nyílt a méhszájam és mostzmár aztán tényleg pihenjek. Hát így vége a király életnek. Se hastánc, se úszás se szex. Csak méhszájzáró enrgia. Most persze ezn tépelődöm éds ezért nem alszom. Mert munkám az még van, de csak üldögélhetk néha a gép előtt vagy nem?
21-én megyek újra dokihoz, akkor mindent kikérdezek, mert most annyira meglepet ez az infó, hogy elfelejtettem megtudni, hogy mit jélen a "tényleg pihenni".

Na, szia, próbálj aludni
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Na, Esztyx, még a végén kiderül, hogy jó dolgod van így is Kép és elégedett lehet a párod is Kép

Laptop helyett fekvőknek tudom ajánlani a rádiós egeret és billentyűzetet, nekünk az van otthon, és nagyon kényelmes Kép és főleg nem olyan drága, bár kb 1 hónapig tart csak egy elem benne, bár mi mindig azt használjuk, és nagyon sokat.

Nyitott méhszáj, megrövidült méhszáj, repedt burok esetén azt mondja a szakirodalom, hogy az ülés sem az igazi, mert a gravitáció miatt ugye nagyobb nyomás éri a méhszájat, szal a félig fekvő-félig ülőt javasolják. De hála Istennek nem vagyok érintett. MIndenkinek kitartás, aki viszont az!

Orbis, én 6. kerület, de az nincs olyan messze, asszem, úgyhogy ezennel jelentkezek közös babakocsitologatásra, ha majd sor kerül rá Kép

kikocska

Kikocska!
Én is VI.kerület, én is közös babakocsitologatásKépKép!
Melyik utca??
Képjaj, de megörültem, hogy lesz egy szintén babybabás a közelben!
mikor szülsz, nem láttam a táblázatban...??

Ti nem féltek, h esetleg császárra kerül sor??
én úgy szeretnék természetesen szülni!!
esztyx

Esztyx, ez igazán jó hír!! Izabella utca, az egyetem és bábszínház háztömbje (közel lesz a gyereknek a bábszínház, kabátot sem kell venni Kép )egyébként a táblában benne vagyok, csak jól a végén, feb. 13-ra vagyok kiírva.
Császárt én sem szeretnék, de inkább nem is aggódok, elvégre ezzel ráérek az utolsó hétig Kép

Ja, még az jutott eszembe, hogy vajon mennyien maradunk munka abbahagyása után is... szal van olyan, aki csak munkahelyről netezik?

kikocska

Hát ez szuper, én a párommal a Csengery u.ban, a szüleim a Felsőerdősor u.ban...mindekettő nagyon közel!KépKép
dejó...Kép
mondjuk mire a te babód kibújik, nekem már meglesz, de legalább tudom mondani, h mit tapasztaltam..KépKép
és esetleg meglátogatjuk egymástKépKép

pusz,eszti
esztyx

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok felétek, hogy tudnátok-e abban segíteni mit jelent az iikt?
Tegnap voltam uh.-on és ez van a leleten: fekvés: iikt. Nem találtam erről semmmi infót.
A következő kérédem: a terhesség hányadik hetéig lehet szex? én most vagyok 29+0 és már nagyon félek, hogy nem lesz-e valami probléma e miatt.
előre is kösz
lauk
lauk1

Kikocska!
egyébként te mivel foglalkozol?és mióta terveztétek a babát?Kép

Lauk1!
sztem ameddig jól esik, nem fáj!
esztyx

Sziasztok!

A BNV-s börze engem is érdekelne, tényleg jó lenne összefutni!!! Kép Kép Kép
Én természetesnek vettem, hogy talákozgatunk a baba születése után, mondjuk a Margit szigeten, vagy a Városligetben, mert az tök jó, hogy meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatokat, és még jól is érezzük magunkat!Kép
Bár én zuglói vagyok mobil szeretnék lenni a babával is!

Nálunk a házasélet az abszolút nullára esett vissza, mert a párom 1 hónapra külföldre ment dolgozni Kép !De azelőtt is az átlag alá esett, de folyamatosan beszéltünk róla! Szerintem a pasik hozzáállása is változik ilyenkor, nemcsak a mienk! Legalább is nálunk ez volt!

Lauk1!
Én úgy tudom, hogy a szex kérdéséről általában úgy vélekednek, hogy végig lehet, ha nincs semmi problémád!
Olvastam olyat is aki, ha túlhordja a babát, annak elidíthatja a szülését, bár ezt nagyon sokan vitatják!
Szóval minél többet olvasol róla, annál kevésbé tudsz jól eligazodni benne!

Noémi!
Neked meg kitartást, és vigyázzatok magatokra!Kép

Puszi: Katy
22+6 Kép
Katy

Lauk,
én úgy tudom hogy ha minden rendben van, akkor csak az utólsó kb 3 hétre mondják hogy kerüld az együttlétet, elvileg nem lehet semmi probléma miatta. szóval szerintem addig csináld, amíg te jónak érzed! beszéljétek meg pároddal ha aggódsz.

emberek!
nekem tegnap és tegnap elött is estefelé van egy kis kör alak a hasamon, köldök felett jobbra, ami fáj, kb úgy, mintha levegő szorult volna oda, ez mitől lehet??? mert asszem azt mondt a doki, hogy kb addig ér fel a méhem, lehet hogy az nyom valamit? ki tudja?!

bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka

juteszembe,
KÉPFELTÖLTÉS: írd be hogy www.babanet.hu/album és ott nyithatsz magadnak fotóalbumot, vagy katticccs a profil-ra, és az ottani táblázat után, ha jól emlékszem, lejebb van a képfeltöltés, csak oda csak egyet tehetsz.

-én az astoria és a blaha közt lakom, a rókus-kórhár utcájában, az sincs messze!!!! legalábbis ide költözünk, valamikor mostanság.....

bagz
23+3

KépKép

KépKép
bagzerka

rókus-kórház...... bocs

még a szexről azt olvastam, hogy ha attól indul meg a szülés, akkor már magától is megindult volna, úgyhogy emiatt nem kell aggódni, állítólag...

b

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka, lehet hogy a gyerek nyomott ott valamit neked? Nekem egyszer lent szurt de nagyon, ugy hogy nem tudtam felegyenesedni. Picit megnyomkodtam, és elmult. Biztos odébb ment. Esetleg amit te irsz az a keményedés? Sajna csak sötétben tapogatozom, de hátha vki tudja.

Lauk, szex mehet végig ha jol esik. Olyanrol is tudok, aki szülés elött egy nappal is szexelt. Bár a vége felé már nem kéne, mert beindithatja a szülést.

Ja, én otthonrol is tudok netezni. XXII kerületben lakom, szóval messze a VI és I kerülettöl. Kép

Sziasztok!
eszter2004

Bagzerka, ha a doki nem nyugtatott meg, hívd fel a védőnénid. Az alapján, hogy nem szagolt be mindenhova, biztos mond majd valamit... Kép Én minden ilyesmit először a védőnénivel beszélek meg, és csak ha nem nyugtat meg, kérdezek a dokitól. Vagyis először szakirodalomban utánanézek (net meg könyvek)és utána. Annyira profi szakirodalmár vagyok már, hogy nagyon KépMondjuk ilyent nem olvastam még.
Egyébként nagyon örülök, hogy a közelben laksz, így lehet majd gyakran baba-mama programokat kitalálni, és nem sokalunk be otthon Kép

Laukt, biztos iikt? egyébként meg úgyse fontos, mármint a fekvés, mert van, aki szülés napján fordul be fejfekvésűnek, szóval ne foglalkozz vele. Szexügyben meg a szakirodalom 6 hetet javasol előtte meg utána. Tehát 34-35. héttől nem ajánlja. De állítólag utána már amúgy is lehetetlen, mert olyan mélyen van a méh. Egyébként azt hiszem nem a szülés megindulása a veszélyes, hanem a fertőzés, ha véletlen elkezdene rövidülni a méhnyak vagy nyílni a méhszáj. Egyébként védőnénit kérdeznék, főleg, ha tapasztalt. Ha kilókkal van elfoglalva, nem annyira, mert szakirodalmat szajkóz...
Különben meg egyetértek azzal, hogy ami jó a mamának, öröm a babának Kép Kép (Mell megnövés miatt férjecském meg úgy írta át, hogy ami jó a babának, öröm a papának Kép ugyanis b kosárról c-re nőttem, sőt, asszem le kellene cserélni azokat is d-re, pedig 22.hét, mi lesz itt... )

Esztyx, szerintem a személyes dolgokat inkább privát emilezzük le, nem biztos, hogy mindenkit érdekel Kép kikocska@freemail.hu-ra írj, és megdumálunk mindent. Nagyon jó lesz, már előre örülök Kép

Egyébként meg remélem, hogy csinálunk majd nagy találkozókat is Kép a Margitsziget tavasszal pont ideális lesz Kép Börzére én asszem nem, de a születés hete érdekel.

kikocska

Sziasztok!

Lauk! Szerintem, ha már nem esik jól akkor ne csináld. Biztos jelez a szervezet, hoigy mit lehet, meg mit nem. Pl én iszonyú kívános lettem úgy a 13. héttől és most egy hete vettem észre, hogy már lohad a vágy. Erre elmegyek dokihoz és kiderül, hogy sajna már nem is szabad. Na persze mióta tudom, hogy nem szabad, valamiért újra kívános lettemKép?

Eszter! A keményedés az nagyon konkrét dolog, sjna én mostanában érzem viszonylag gyakran. Olyan, hogy a teljes méhed összerándul és az addigi kicfsit puha, benyomható hasfal kő kemény lesz. Olyan kemény mint a vádli mikor begörcsöl, de nem fáj úgy. CSak érzed, hogy megfeszült. Amúgy nekem orgazmuskor is pont ezt produkálja. Gondolom ezért ildomosd abbahagyni a szexet, ha valami obréma van. Mert ha keményedik akkor nyílik is? Nem tudom. Meg álítólag azért indítja be a szex a szülést, mert orgazmus siorán oxitocin termelődik, ami méhösszehúzodást okoz, oxitocin termelődik a vajudás során is, ami a toló fájásopknál méhösszehúzódást okz, valamint a szoptatás során is oxitocint termel a nő szervezete, ami az addigra, ugye, már kiürült méh, eredeti állapotra való méhösszehúzódását okozza. Szóval értitekKép?

Na, abbahagyom ez a magasröptű szófosit és dolgozgatok tovább. Persze csak langzamban, félig fekve, meg ilyenek.

Sziasztok
Rékacs és Bogyó(28+0)
A szakirodalom szerint akár végig is lehet szexelni, ha nincs probléma.

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!!

Annyira örülök, hogy ilyen sokan laktok a közelben! KépKépKép
Pont, mire kicsit jobbra fordul az idő már biztos mi is jobban leszünk és a babucikat is nyugodtan lehet hurcolászni!
Már alig várom, az egész tavaszt-nyarat átcsavaroghatjuk majd. Annyi jó hely van, már nézegettem. A mi időnkben még nem csináltak ennyi programot babásoknak.

Ti akartok majd babaúszásra járni? Meg babamasszázsra? Én ezeket mindenképpen tervezem....de ha mindent megvalósítanék, amit tervezek, akkor a napoknak minimum 36 vagy inkább 48 órából kéne állniuk Kép

Imolyozs!
Én egyáltalán nem tudok aludni! Én ilyenkor nem felébredek, hanem MÉG NEM ALSZOM. Soha nem voltam valami jó alvó, inkább bagoly típus vagyok, és a doki mondta, hogy most ráadásul el sem fáradok annyira, nem vagyok rákényszerítve a 6-7 órás kelésre, biztos ez az oka. Ráadásul nagyon alacsony a vérnyomásom ezért egy-egy kávét is megiszom (csak lájtosan sok tejjel)

Esztyx! Te vagy az, aki Eszti néven szerepel a táblázatban? Vagy csak vaksi vagyok?

Hűű, már megint regényt írtam Kép De úgy belelkesedtem a közös babázás lehetőségétől!
orbis

a keményedésről:
" Bizonyára észrevette, hogy gyomra körül körübelül 20 percenként megkeményszik, és emmen
a fájdalommnetes, de azért kellemetlen állapotban marad közel 20 másodpercig. Ne higgye, hogy a baba lába vagy könyöke ütközik a hasának- valójában ez a Braxton Hicks contractio, vagyis az úgynevzett fájdalmatlan megkeményedés. A megkeményedések végikísérik terhességét, csak eddig még nem figyelt fel rájuk. Segítik a méh növekedését, és megfelelő keringést biztosítanak a méh vérereiben!"
nekem is szokott keményedni, de a fentiek alapján én úgy gondolom ez nem baj!sőt,..

pusz,eszti
esztyx

bocsi-"ebben a fájdalommentes.."
esztyx

Eszti!

Én is pont úgy vettem, hogy a keményedés az egy folyamat és tök normális és biztos egyre gyakoribb mert így van rendjén. De tegnap a dokibácsi tök úgy csinált mintha baj lenne a keményedés.Olyan baljósan kérdezte, hogy milyen időközönként érzem. Mint írtam már elmezavar következtében nem klérdeztem tőle semmit, de igérem 21-én bepotolom.
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs, asszem más szakirodalmat olvasunk Kép Kép
Az enyém normálisnak tartja a keményedéseket bizonyos határig, de a kollégám felesége is azért volt otthon 2 hónapot, mert túl gyakran keményedett meg a hasa, és valami olyant magyaráztak neki, hogy észrevétlenül tud átmenni normálisból veszélyessé, és azért kell figyelni. De már nem emlékszem, hogy mennyi volt a normális...

kikocska

A keményedésről:

Képzett vagyok a témában, nekem sok volt... Ha nem tart kb. fél percnél tovább, nincs mondjuk napi 7-nél több, akkor normális. Nincs enélkül terhesség, de az orvosok persze azt mondják, egy se legyen. Frontoknál jobban előjön, én pl. minden hidegfrontos napot eléggé megérzek. Régebben sokkal rosszabb volt, egyszer nem is állt ki a hasamból hosszú ideig, be kellett mennünk a kórházba. Ha van rizikótényező (pl. nyílik a méhszáj, előző vetélés), sokkal komolyabban kell venni. Ha úgy érzitek, hogy sokasodik, pihenjetek többet, lassabban csináljátok, amit előtte csináltatok.

Rékacs,
te meg inkább feküdj, bár a 28. hét már nem olyan rossz baba szempontból, de azért nem jó, ha koraszülött.Guggolás, török ülés, hosszú álldogálás tilos. Nekem attól is bekeményedik, ha háton fekszem. Az orvosnál azt javaslom, konkrét kérdéseket tegyél fel, mert még soha nem feküdtek, nem tudják, mire gondolszKép. Ha szigorú fekvést mond, akkor tényleg ne menj sehova, most elég, ha visszaveszel a tempóbol. Ha enyhén véres váladékot tapasztalsz (rózsaszín mondjuk), hívd föl, az lehet a jele a nyílásnak. Nem tudom, nézett-e kenetet az orvosod, de nem ártana, mert a nyitott méhszájon könnyebben feljutnak a kórokozók, koraszülést idézhetnek elő.

Cicmerák, képzeld, édesanyám kölcsönadta a notebookját, úgyhogy teljes a kényelem.

Amúgy olvasgatok, emailezem, hímezgetek, barátnők jönnek azért rendszeresen, eszemKép, és ami nagyon jó, sokat beszélgetek Leventével(a kis pocaklakónkkal), és néha még tanulok is a kis férjemnek, mert munka mellett csinál egy levelezős egyetemet, nincs mindig ideje készülni, és egyszerűbb, ha én elmondom neki.

Orbis!

A babamasszázs nagyon érdekel engem is! Van ilyen tanfolyam? Az úszással csak a vizek minősége a bajom.

Ajánlok nektek egy könyvet,

Tracy Hogg: A suttogó titkai I. A baba egy éves koráig mindenről ír, nekem sokat segített külön személyiségként kezelni Leventét, tiszteletben tartani. A konzervatív és a liberális nevelési elvet ötvözi, amolyan középút. Nagyon hasznos, a babamasszázsról is van benne szó.

Én is fogok feltenni képet, hogy személyesebb legyen. Szombaton megyünk 4D-sre, kiváncsi vagyok!!!

Katy, megtennéd, hogy beírsz a táblázatba? Noémi, 23 év, jan. 16. a szülés várható időpontja, a Szabolcs utcában fogunk szülni, és Leventének fogják hívni a kisfiunkat.

Bagzerka, nekem a levegő szokott beszorulni, de nem a köldököm felett. A szurkálások amúgy állítólag nem ártalmasak, minden növöget.

Mindenkinek a legjobbakat,
Noémi és Levente (hacsak nem derül ki szombaton, hogy lánykaKép
25+3
vghnoémi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?