A keményedésről:
Képzett vagyok a témában, nekem sok volt... Ha nem tart kb. fél percnél tovább, nincs mondjuk napi 7-nél több, akkor normális. Nincs enélkül terhesség, de az orvosok persze azt mondják, egy se legyen. Frontoknál jobban előjön, én pl. minden hidegfrontos napot eléggé megérzek. Régebben sokkal rosszabb volt, egyszer nem is állt ki a hasamból hosszú ideig, be kellett mennünk a kórházba. Ha van rizikótényező (pl. nyílik a méhszáj, előző vetélés), sokkal komolyabban kell venni. Ha úgy érzitek, hogy sokasodik, pihenjetek többet, lassabban csináljátok, amit előtte csináltatok.
Rékacs,
te meg inkább feküdj, bár a 28. hét már nem olyan rossz baba szempontból, de azért nem jó, ha koraszülött.Guggolás, török ülés, hosszú álldogálás tilos. Nekem attól is bekeményedik, ha háton fekszem. Az orvosnál azt javaslom, konkrét kérdéseket tegyél fel, mert még soha nem feküdtek, nem tudják, mire gondolsz
. Ha szigorú fekvést mond, akkor tényleg ne menj sehova, most elég, ha visszaveszel a tempóbol. Ha enyhén véres váladékot tapasztalsz (rózsaszín mondjuk), hívd föl, az lehet a jele a nyílásnak. Nem tudom, nézett-e kenetet az orvosod, de nem ártana, mert a nyitott méhszájon könnyebben feljutnak a kórokozók, koraszülést idézhetnek elő.
Cicmerák, képzeld, édesanyám kölcsönadta a notebookját, úgyhogy teljes a kényelem.
Amúgy olvasgatok, emailezem, hímezgetek, barátnők jönnek azért rendszeresen, eszem
, és ami nagyon jó, sokat beszélgetek Leventével(a kis pocaklakónkkal), és néha még tanulok is a kis férjemnek, mert munka mellett csinál egy levelezős egyetemet, nincs mindig ideje készülni, és egyszerűbb, ha én elmondom neki.
Orbis!
A babamasszázs nagyon érdekel engem is! Van ilyen tanfolyam? Az úszással csak a vizek minősége a bajom.
Ajánlok nektek egy könyvet,
Tracy Hogg: A suttogó titkai I. A baba egy éves koráig mindenről ír, nekem sokat segített külön személyiségként kezelni Leventét, tiszteletben tartani. A konzervatív és a liberális nevelési elvet ötvözi, amolyan középút. Nagyon hasznos, a babamasszázsról is van benne szó.
Én is fogok feltenni képet, hogy személyesebb legyen. Szombaton megyünk 4D-sre, kiváncsi vagyok!!!
Katy, megtennéd, hogy beírsz a táblázatba? Noémi, 23 év, jan. 16. a szülés várható időpontja, a Szabolcs utcában fogunk szülni, és Leventének fogják hívni a kisfiunkat.
Bagzerka, nekem a levegő szokott beszorulni, de nem a köldököm felett. A szurkálások amúgy állítólag nem ártalmasak, minden növöget.
Mindenkinek a legjobbakat,
Noémi és Levente (hacsak nem derül ki szombaton, hogy lányka
25+3