Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

l.kata: gratulálok ketteskéhez.aranyossak a fotók.Norbikának jobbulást.
amúgy ez a szuri most mire van?

clau: nálunk is mánia az ajtó csukogatás és nagyon élvezi. ha a konyhába csukogassa a kutya elott azon még nevetni is szokott.

szoszke: nekem nem knkrétan a terhesség alatt romlott,hanem az elmúlt 4 évben /ekkor voltam utoljára szemorvosnál/

bangham: te jó ég,már ennyire elszaladt az ido, hogy te már ebben a hónapban szulsz???? majd drukkolok.

sz.veronika: sajnálom nagyidat.az nem jó, ha ennyire elhagya magát.

rólunk késobb folytatom

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


eloszor is pár kép rólunk, ha nem haragusztok:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép igy ugrál a fejunkon

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timirosicka,
látom nálatok is van a kertben homokozó, csúszda :)
Nekünk ma készülget a hintaállvány, nem tudom meddig jutnak a fiúk, még kint szerelnek a kertben. Homokozó is lesz lassan :)

Látom Sanyika már nagy autóvezető :lol:

Szöszke,
megpróbáltam megmérni Pálmit, hát nem nagyon sikerült :lol: 80-83 cm-ig bármi lehet, nem áll meg egy pillanatra sem, fekvésben sem :lol:
Lemérni meg végül pelusban, bodyban és egy zokniban sikerült, így volt 9.5 kg.
Ezek után már várom a csütörtököt, hogy a doktornéni mit mér :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi lányok, szerencsére valóban csak másfél napig volt láz, szombat délután már a fáradságon kívül semmi baja nem volt Norbinak.
Vasárnap kicsit programoztunk is.szentkereszten szép lovashintó kiállítás volt, állatsímogató, búcsú..stb.
Norbi nagyon élvezte, főleg a lovak tetszettek neki! :D Lenyűgözően szép lovakat láttunk.Jó zene is volt. :wink:

Timi..nagyon aranyos sanyika, még mindíg milyen kis kopi, vagy csak ennyire szőke???Helyes kis babás még. :D

Ez az oltás ahogy néztem tök hasonló a 15 hóshoz(rubeola,himlő, tetanusz..stb) és még a bárányhímlő ellenit kapta plusszban.
Nem tudom melyik okozhatta, de túl vagyunk rajta. :wink:

Szöszke....Maxelem kúp is van itthon, az olyan mint a Germicid, már azt adtam a magas láznál, nem nurofent. Valóban a kúpok hatássosabbak ilyenkor.
Naa??Hogy érzed meg fog jönni??? Drukkolok hogy babásodj! :wink: :lol:
Veronika, szöszke...sajnálom a mamikat! :(

Tercsi...ügyes nagylányod van, ha így jár bölcsibe már.
:D Hihetelen hogy elment az idő. :shock:
Jó hogy még most gyors megkapta az oltást, mert ha közösségbe kerül nagyon fontos hogy bédett legyen.
Valami vitamint is adsz neki???
Mesélj majd hogy viseli anyuci hiányát, remélkem minden oké lesz. :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


A telekszomszédunknak rota vírusos lett a gyereke. És mondta, hogy úgy kapták el, hogy mozdonykiállításra mentek, és ott összefutottak egy ismerős párral, akik a hányós-fosós gyereküket elvitték a kiállításra... :evil: :evil: :evil: Gratulálok! Nem?

Szveronika, ok, akkor majd a pontos adatokat beviszem. :)

Timi, Sanyika 1,5 éves adatai milyenek?

Lkata, elvileg a napokban kellene megjönnie, de semmi furcsát nem érzek...

Kép
szöszke
 
 


Lányok, tanács kellene...

Nem tudom erről már írtam-e régebben, de még mindig éjjel 4-5-ször kelünk, igaz csak másodpercekre, mert csak a cumit bedugom a szájába és már alszik is, de nekem nagyon megkeseríti az éjszakáimat, hulla fáradt vagyok állandóan. Lehet ez ellen valamit csinálni szerintetek?

Főleg így, hogy csak 8,5 - 9 óra hosszát alszik éjjel, ebből így nekem 6,5 óra szokott összejönni, mert minden felsírásnál idő, mire visszaalszom...
Most gondoltam lefekszem vele a délutáni alvásakor, de fél óra után felsírt, és utána már nem bírtam visszaaludni, pedig hulla vagyok, ez a fél óra alvás még talán rosszabb lett, mint a semmi, így még a fejem is csak megfájdult...

Arra gondoltam át kellene szoktatni valahogy, hogy az ujját szopizza, mert azt akkor egyedül is vissza tudja éjjel venni, de eléggé cumifüggő, nappal is sokszor kéri és csak attól nyugszik meg, pedig pár hete próbálom, hogy minél kevesebbet adjam oda, amikor csak lehet eldugom, de egy idő után sírva mutogat a helyére, ahonnan elő szoktam venni. Nem tudom hogy lehetne az ujjára átszoktatni... ?

Vagy mi lenne, ha egyszerűen nem adnám neki éjjel a cumit oda? Csak megnyugtatóan, halkan beszélnék hozzá pár szót? Gondolom hogy sírna, de egy idő után csak visszaaludna, nem?

Mielőtt bármilyen kísérletnek nekikezdek gondoltam kikérem a véleményeteket, mert az semmiképp se lenne jó, ha össze-vissza próbálgatnám a dolgokat, ha valamit elhatároznék, amellett ki kellene tartani, csak nem tudom mivel kellene próbálkozni, de mostmár kezd komoly gondokat okozni, hogy nem tudom kialudni magam...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Életjel......... most előszőr elkaptuk azt az úgynevezett "hányós vírust" és azt nyögjük. Ábel, én, majd Konsti lett beteg, Bence egyenlőre talpon. Nem kívánom senkinek, iszonyat, ráadásul Szegeden hiánycikk a daedolenetta kúp gyerekeknek. Mi a szomszédoktól kaptunk és csak reménykedünk, h nem kell nekik addig, amíg tudunk venni helyette.


Anyáknapja: Boldog anyáknapját mindenkinek!

A mi versünk amit kaptam:

" Anyukámat meglepem,
de kicsi a tenyerem.
Nem fér bele annyi virág
Amennyire szeretem."


:) :) :) :) :)

Tündériek a babák, tegyetek még képeket!!!!!!!

Jövök, amint jobban lettünk, addig is pár kép:

Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu,
jobbulást nektek!

Jó a vers, aranyosak a képek :)

Úgy tűnik lehet, hogy nálunk megvan a megoldás, de nem szeretném elkiabálni, mert még csak 2 éjszaka volt így.

Kedd éjjel apa aludt Pálmival, hogy pihenhessek. Nála ég egy éjjeli fény szerűség - egy digitális óra világít, de elég határozottan, jól látni mellette. Így Pálmi éjjel mikor felébredt meglátta a cumiját, magának visszatette és aludt tovább.

Ezen felbuzdulva szerda éjjel én is hagytam fényt éjszakára és így csak 1 felsírás volt, a többi esetben megkereste és visszatette a cumiját! :D Úgy látszik az volt a baj, hogy tök sötét volt, mikor felébredt...

Ma megkaptuk a 18 hós oltást, remélem átvészeljük az estét és a holnapot... a Prevenárral együtt kapta.

9500 grammnak mérte a doki, a hosszát nem mérte le :? Viszont kiderült, hogy nem 6 hanem 7 foga van :lol: Merthogy nem elöl, hanem egészen hátul jött még ki egy, amit nem vettem észre, én csak elöl nézegettem, azt hittem úgy jönnek sorban :lol:

Szóval az egyetlen amiben biztos voltam is megdőlt :lol:

Hosszra írjunk 82 centit.[/b]

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ja, és képzeljétek levágtam a hajam. Hirtelen felindulásból fogtam egy ollót, előre hajtottam a fejem, összefogtam a hajam és vagy 15 centit egy nyisszantással eltüntettem. Elég érdekes lett, még szokni kell :shock: :lol:

Mindenki meglepődött mikor meglátott, anyu és a húgom csak annyit mondtak, hogy "hát fiatalosabb", a párom meg, hogy "nahát milyen borzos" :lol:

Hát... még én is szokom... :lol:

Képek a két borzoskáról :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szveronika, nagyon jó lett a hajad! :D
Az éjszakai fény is jó ötlet volt. Pálmi világosban alszik el? Az is zavarhatja, ha máshogy ébred, mint ahogy elaludt. Szerintem ne szoktasd rá az ujjszopásra. Az ujját szopó gyerek olyan kis szánalmas látvány...bennem mindig azt az érzetet kelti, hogy valamitől szorong...és a fogazatnak aztán teljes K.O. :( Gergő inkább pelust rág..most is jön vagy 2-3 újabb foga. Ha éhes, akkor szokta megpróbálni a tenyerét (!) rágni.
Szinte teljesen egy méretben vannak Gergővel. :)

Zsuzsu, jobbulást nektek! Aranyosak a fiúk. :)

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
igen, teljesen hasonló méret Gergővel :) A pelusról én is hallottam, hogy ha jön a fog, jól esik azzal dörzsölgetni. A tenyérrágás egyedi :)

Az egyediről jut eszembe... Pálmi már jó ideje simogat, ezt más baba is csinálja? Annyira kedves. Reggel ébredéskor még vagy 20-30 percet ejtőzünk az ágyban, ilyenkor szokott, meg ha ül az ölemben sokszor simogatja a karom.

Igen, sötétben alszunk el, vagyis a mobilommal szoktam világítani, amíg nem alszik el, szóval mégsem teljesen sötétben...

Az ujjszopásról... én 10! éves koromig szoptam a hüvelykujjam, de semmi baja a fogaimnak. Elöl ugyan van egy hézag, de az a családomban több embernek is van, szóval nem az ujjszopástól...

Csak azért gondoltam, hogy jobb lenne az, mert az oviban 3 éves kortól állítólag már nem lehet cumival aludni, és akkor még mindig jobb, ha van valamije, ami megnyugtatja... ?

Mostanában nap közben próbálom korlátozni a cumit, és így most elkezdte beveszegetni a mutatóujját a szájába, én ennek örültem. Lehet akkor, hogy nem kellene? :D Mindenesetre az tuti, hogy a cumit jobb lenne elhagyni.

Kisebb korában azért örültem, hogy nem a kezét veszi a szájába hanem a cumit, hogy így higiénikusabb, nem kerül mindenféle a szájába. Persze ez most is fenn áll, de mostmár nagyobb, erősebb, egy kis kosz nem árt :)

Tegnap megkaptuk az oltást, estére belázasodott, kapott kúpot és este egy órával hamarabb elaludt, reggel pedig egy órával tovább aludt. Reggel nem volt lázas, most meg anyukámmal van kint a levegőn, remélem már nem is jön vissza a láz...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szveronika, és fogzás miatt nem lehet a cumizás? Biztosan rágja is. Addig ne vedd el tőle! Vagy tudsz valamit helyette adni neki...(rágókát)?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Sajnos mi is betegek vagyunk, méghozzá nem is akármilyenek!!!
Áronnak kezdődő tüdő és fülgyulladása van 40fokos lázzal!
Szigorú kontroll mellett itthon maradhattunk, ha kell szombaton és vasárnap is fogad az orvos a lakásán, rendes tőle. Szerencsére beveszi az antibiotikumot, így remélem nem lesz gond.

És az a rossz, hogy pont holnap lesz a nagy vagy utolsó forgatása reggel 8-tól éjfélig!!! Nem akarom itthon hagyni, de nincs aki beálljon helyettem, így mennem kell. Tudom, hogy a férjemmel is jól ellesz, de akkor is fáj a szívem itthagyni.

Most mennem kell.

MÉg később jövök.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Szegény Áron... :(

A szomszéd 2 éves kisfiúnak kivették az orrmanduláját. Ők azok, akik napi 4-5 deci tejet itatnak a gyerekeikkel a "calcium miatt"...csupa jóindulatból... :evil: :evil: :evil:

Kép
szöszke
 
 


Áronnak jobbulást :( Mostanában sokat beteg, nem? Végül hogy sikerült a forgatás? Jól elvolt Áron addig?

Pálmi is beteg... úgy látszik most minden oltás után elkap valamit... a 15 hós után is beteg volt, meg most is...

Orrszívózunk percenként, semmit nem aludtunk, mert nem kap levegőt :( Ma reggel a dokinál kezdtünk, mivel láz csak vasárnap reggel volt, így csak orrszívózni kell továbbra is és C-vitamint szedni. Tüdeje tiszta.

Szöszke,
igen most egyelőre marad a cumi...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kata,
merre vagytok? Norbika jól van?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Áron már kicsit jobban van, két napja nincs láza, de még mindig nagyon csúnyán köhög és a sok takonytól többször hányt tegnap is :(
Mi valószínűleg a strandon szedtünk össze valami bacit, ami először fül aztán tüdőgyulladást okozott :evil:

Veronika
A forgatás nagyon jól sikerült, bejutottunk a döntőbe és ott a végén 2.-ok lettünk!!!!! Ami nekünk nagyon nagy dolog, mert 48 iskola közül értünk el ilyen szép eredményt, és nagyon sok sport iskolát lepipáltunk. Nyertünk 500ezer Ft-ot a sulinak és Lora még különdíjat is kapott, mert a 20 sörösrekesz tetejére ő mászott fel egyedül. :lol:
Szerencsére Áron nagyon jól elvolt itthon a férjemmel, úgyhogy minden jól alakult vasárnap, igaz hullák voltunk hajnali fél 1-re értünk haza, de megérte!!! Legközelebb május 23-án leszünk a tv2-n 9-10 között valamikor.

Szegény Pálmi, jobbulást nektek is!!!! Mi meg azért nem alszunk, mert egész éjjel köhög Áron, de majd csak elmúlik.

L.Kata
Hogy van Norbika?

Most rohanok, megjött a lányom és éhes.

Ezekkel a képekkel búcsúzom:

Éva

Kép
(itt szedhettünk össze valami bacit)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva, jajj, de jó képek!!! Gratulálok a szép eredményhez!
Szegény Áron...

Szveronika, Pálminak is jobbulást!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok, csak gyors egy életjelre jöttem! :D
Köszi hogy hiányoltatok!Ha tehetem pihenek, vagy főzök ha nincs nagy hányingerem :roll: :oops: nagyon fáradékony vagyok.
Elég sokat vagyunk kinnt Norbival, ezért ritkán tudok jönni.
Norbika már jól van, a popsija is szebb lett.Nagyon kikészült a hasmenéstől , még most is adom a normaflort neki.
Csütörtökön viszem az utolsó kullancs elleni oltásra.Már előre félek a multkori hiszti miatt! :roll: :( Szegényke úgy fél már a doktornőtől. :cry:

Veronika...jól áll a rövidebb haj! És Pálmi haja is tök édes, nagyon cuki hogy ilyen göndör! :lol:
hogy van???Jobbulást! :(

Szöszke...megjött?Vagy már írtad :roll: ? Lehet nem figyeltem bocsi.

Éva...nem semmi családod van, nagyon jó hogy ilyen sportosak!
Gratulálok!
szegény Áron, először fül aztán tüdőgyulladás? :shock: :( akkor már nem is irigykedem az uszodázás miatt! :roll:
De a képek nagyon jóK :lol: Igazi vízimádók vagytok, mi?

Holnap megyek Uh-ra! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Életjel magunkról. Balázs is túl van megint egy megfázáson, szívtuk folyamatosan az orrát, hogy nehogy megint rámenjen a fülére, ehelyett a porszívó kezd bekrapálni :? , elég csúnya hangja van, amikor be van kapcsolva.Nálatok nem ment már tönkre porszívó az orrszívózás miatt?

Az utóbbi hétvégéken voltunk egyszer állatkertben és a Művészetek Palotájában egy gyerekprogramon. Szerintem ez minden vasárnap délelőtt van. Az egyik teremben játszóház van kialakítva, (nem ugrálóvárak, hanem sok- sok játék , lábbal hajthatós "kocsik" meg ilyesmi. A nagyobbaknak van kézműves rész. És van felállítva egy kis színpad és ott meg gyerekeknek rövid előadások, amibe persze a gyerekeket is bevonják. Mi csak a játszórészen voltunk, Balázst el sem lehetett onnan vinni :D Megnéztem, Cifra Palota néven fut ez.

Minden beteg gyerkőcnek jobbulást kívánok!!!!

Veronika: ez jó, hogy bejött ez az éjjeli lámpás segítség nektek. Nálunk is ez a gond, hogy legtöbb éjszaka, de általában még éjfél előtt, felébred egy pillanatra és ilyenkor vagy cumi kell neki vagy innia kell, de ezután már fekszik is vissza és alszik tovább. Nem tudom, hogy nálunk bejönne ez a módszer, mert nálunk világít a szobában egy ilyen digitális kijelzős óra, és nálunk van ébredés, bár az óra a szoba másik végében van. Én eddig többször letakartam, mert nagyon erősen világít, úgy gondoltam biztos ez is zavarja. Mert Balázs viszont sötétben alszik el. Gondoltam már, hogy vízét beteszem az ágyába, de szerintem, ha el is mondom neki, hogy ott a víz, álmából felébredve biztos, hogy nem tudná, hogy az ott van és ugyanúgy felállna az ágyban, jelezne, hogy fent van és várja hogy menjünk oda.
De jó a haja Pálminak, nagyon tetszik, hogy ilyen göndör. A te hajad is nagyon jó lett. És ezt tényleg csak abból az egy nyisszantásból hoztad így össze?

Zsuzsu: jobban vagytok már? nagyon édesek a gyerekek a képeken. Konsti mindig a kamerába mosolyog :D

Szöszke: nagyon felelőtlenek azok a szülők, akik betegen vitték el a gyereket arra a programra.....

Éva: nagyon jók a képek, sajnálom Áront, hogy ennyire beteg lett :cry:

LKata: majd mesélj, mi volt az UH-n. Én nem tudom, hogy fogom bírni Balázzsal a tempót, ha majd terhes leszek. Gondolom neked sem könnyű, oda kell figyelni a gyerekre, közben meg te is fáradt vagy, rosszul vagy. Majd lehet a második trimeszter jobb lesz, akkor hátha több energiád lesz.

Pár kép Balázsról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau,
nahát, így a víz közelébe lehet engedni Balázst? Pálmi már két csöpp vízben is pancsol :lol: Múltkor kint maradt a kertben valami vödör szerűség, és összegyűlt benne egy kis eső. Mikor kimentünk a következő percben már azt láttam, hogy pancsol benne :D A WC-be is állandóan bele akar nyúlkálni, és naponta többször fürdene, mutogat a kádra :) A pocsolyákban is ugrál és kézzel is turkál benne persze, de azt próbálom megakadályozni. A poharába is nyúlkálni akar. Kilöttyenti az asztalra és szétkeni... és még sorolhatnám... :lol:

A kanalat nagyon ügyin tarja Balázs a szájához!!! Pálmi még csak felveszi a kaját a kanalába, de útban a szája felé elejti :)

Látom kecskesimogatás is volt :)

A Művészetek Palotája jó ötlet, köszi! Meg fogjuk nézni!

Kata,
örülök, hogy megvagytok :)
Sajna Pálmi még taknyos, viszont mintha megértette volna az orrszívózást, hogy mire való és most egész jól megy, többnyire engedi, sőt büszke mikor megdícsérem, hogy milyen ügyesen együttműködik! :) A torkával viszont nincs ötletem mit csináljak, ott is van váladék, de onnan nem tudom hogy szedjem ki. Mézet nem akar enni, más ötletem meg nincs mi gyógyíthatná a torkát. First-öt se enged befújni. Szopogatós tablettát ők meg még nem ehetnek...

UH-ra drukk! :) A csütörtöki oltásra meg dupla drukk! Pálmi is sír már ha meglátja a doktornőt :( De most szerencsére új dokink lesz az új lakhely miatt, aki még nem szúrta meg, így tiszta lappal indul :) és elméletileg nem is lesz most több oltás 6 éves koráig, ha csak nem adatunk be valamit, ami nem kötelező...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Van szabályos szívhang! :D Köszi a drukkot!
Kicsi keze és kicsi lába, és olyan 8+1 hetesnek megfelelő, elég jól látszott minden, de sajna képet nem kaptam mert elfogyott a papír.
14,3mm-es :) Úgy megnyugodtam.
Jövőhéten megyek a laborokba, mert most ugye herpesz lett a számon :? , meglepődtem hogy ilyen sok mindent néznek a vérvételen.
Nem emlékszem már hogy Norbinál is ennyi minden volt? :shock: :roll:

Clau....de édes a Balázs. :lol: így eszik???De ügyes!
Norbi nem akar kanállal enni még mindíg. Illetve a tányért se rakhatom elé mert kiborítja :(
Elég rossz evő lett. Husit még mindíg keveset eszik, ami ugye nem is baj, csak így nehéz úgy főzni hogy a férjem is elégedett legyen. :?

Veronika......Pálminak javulást, sajnálom hogy még beteg. :(

Többiek?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata, édes lehetett a kicsike. :)
Nekem megjött a múlt héten, aminek örültünk is, meg nem is: nem sikerült a baba, de átjárható a méhszájam, és ez nagyon jó hír. :)
Szerintem ne főzz külön Norbinak, hanem csak magatoknak, és kapjon abból Norbi. Ha nem eszi a husit, akkor a szaftjából kapjon. Gergő rendszeresen azt eszi. A köretet átitatva egy kis hússzafttal. Általában rizst eszünk köretnek. Kanállal még Gergő sem eszik, már megfogdosgatja, de nem lapátolja turbósebességgel a szájába. Mondhatnám, hogy ezek a kanalak nem alkalmasak arra, hogy kanalazást tanuló gyerek egyen vele. Sokkal inkább valamilyen lap formájú kanalat tudnék én elképzelni, amin megmarad az étel, és könnyen be tudja buktatni a szájába. A tányért meg le szoktam fogni bal kézzel...jobbal meg etetem.

Clau, Balázs ölelgette is a kecskét?

Kép
szöszke
 
 


Kata,
gratula a szívhanghoz! :) De izgi! :)
Fogalmam sincs miket néztek, de nekem, aki rettegek a vérvételtől nagyon soknak tűnt ahányszor vért vettek a terhesség alatt :D

Sajnos a kajálásnál én elég hamar kiborulok, mikor már minden csurom kaja - ruhája, keze, asztalterítő, szőnyeg, stb. - és akkor elveszem tőle :roll: Pedig nem kéne, most van jó idő, most nyáron kellene megtanulnia, mikor nem fázik meg ha magára borítja. Ráadásul Pálmi most már akar is egyedül enni, sőt hisztizik, hogy ő foghassa a kanalat és tőlem nem fogadja el, de még csak azt sem engedi, hogy segítsek :?
Nálunk az ellenkezője van, a husit ezerrel eszi, a köret nem kell :?
Most megint vettem egy adag olyan kaját, amit tud fogni és enni (pl. puffasztott tönkölybúza szelet), bár inkább olyat kellene kitalálni, amivel próbálgathatja a kanalazást...

Szöszke,
nekem bezzeg meg még nem jött meg, pedig már a 43-ik napon járok... mondjuk nem lehetek terhes, de idegesít, hogy így elnyúlt mostanában a periódusom, ez nem lesz jó majd ketteske "elkészítéséhez". Persze őszig még helyreállhat.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Kata
Gratulálok a szívhanghoz! Ez olyan megható :cry:

Clau
Nagyon helyes Balázska! Tényleg ügyesen eszik a kanállal!!

Veronika
Nálunk ugyanez a helyzet, Áron nem engedi magát etetni, de ő meg kiborítja az ételt a tányérból, a vége mindig sírás, mert elveszem tőle.

Áron jobban van, már elmúlt a fülgyulladása, de még csúnyán köhög, hétfőn még vissza kell mennünk egy kontrollra.

Zsuzsu
Végre sikerült lemérnem Áront: 11,1kg 82cm és 16 foga van.
Köszi, ha minket is beírsz.

Lora ma Ausztriába ment kirándulni, nagyon izgulok, mert ilyen messzire nélkülünk még sosem ment, de már telefonált, hogy szerencsésen megérkeztek, úgyhogy kicsit megnyugodtam.

Na rohanok főzni, ma rakott krumpli lesz az ebéd.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!!

Bocsi, nagyon visszaolvasni nem tudtam, csak nagyjából vagyok képben.

Meggyógyultunk, Konsti két napig volt beteg, apa viszont megúszta.
Konsta az idegeimre megy, mindent töm a szájába és amikor el akarom venni, szorosan öszezárja és bőg.... Ma pld. egy pillanatra fordultam el a konyhában mire gyermekem kivadászott a szemetesből csirkecsontokat és azt szopogatta.... :evil: :evil: :evil: Az udvaron is minden vackot felszed és rágcsálja. Ha elkérem elszalad, bebújik olyan helyekre ahol nem érem el, magyarul hülyét csinál az anyjából.... :cry: :cry: :cry:

Ábel is huncut volt, de Konsti túltesz rajta.

Az evéssel is bajok voltak, most szétszedtük a fa etetőszékét asztalka+szék és annál ülnek Ábival és egyedül eszegetnek. A levest én adom, szilárdabb ételeket egyedül, de felügyelet mellett...Eddig így tetszik neki és normális mennyiségeket fogyszaszt.


L.Kata!
Gratu a dib-dob hoz, jó egészséget Nektek!!!!!! Férjed mit szól?? És a család?????? Hányinger??????

Clau!
Kb. 10 képet kell csinálnom, mire egy sikerül a srácaimról. jó dolog a digitális gép :lol: :lol:

Te sem panaszkodhatsz, tündéri Balázska!!!!!!

Évi, Kata84.....
Nektek van biztosításuk a gyerekeknek az oviban ,, suliban??????? Kaptunk egy papírt, lehet kötni, de tanácstalan vagyok !!!!

adatok:

Lotti 18 hónaposan 11880 gramm és 83 cm, 16 foga van.

Balázs 18 hónaposan 10,13 kg, 81 cm és 6 foga van

Nóri 18 hónaposan 13,5 kg 90 cm, 18 foga van.

Zsombor 18 hónaposan 10,68kg 19 foga van

Norbika 18 hónaposan 84cm és 12,58 kg, 16 foga van.

Gergő 18 hónaposan 81,5cm 9,5 kg és 10 foga van

Pálmi 18 hónaposan 9,5 kg 82cm és 7 foga van

Áron 18 hónaposan 11,1kg 82cm és 16 foga van

Konstantin 18 hónaposan 10kg 82cm 9 foga van


Tündéri valamennyi baba, Sanyika, Norbi, Áron, Pálmi, Balázska, Gergő...............na és persze Ábel és Konstantin is :wink: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Éva,
hmmmmmmm rakott krumpli :D Fini! :) És azt legalább nem lehet annyira szétkenni! :)
Áronnak jobbulást, Lorának jó utat! Elgondoltam, ha majd Pálmi megy el, mennyire fogok aggódni! :D

Zsuzsu,
jobbulást nektek!

Pálmi is csinálja ezt, ha szólok, hogy "gyere ide" nem is tudja még hogy mit akarok, rám se néz, de már rohan is el :lol: Hál istennek ő nem vesz a szájába dolgokat.

Biztos nagyon megijednék, ha csirkecsonttal a szájában találnám, pláne ha a szemétből szedte ki! Látom neked is csinálják folyamatosan a programot! :lol:

Amúgy Pálmitól egy pillanat nyugtom sincs, kivéve, ha szólok, hogy "gyere ide" - mert ugye olyankor elrohan :lol: Meg ha zsepit veszek elő, hogy megtöröljem az orrát :lol: Mondtam is apának, ha szeretnék egy kis nyugalmat "riasztó" zsepit fogok lebegtetni :lol: :lol: :lol:

Más.
Még az oltásokon elmélkedtem. Nagyon furi, hogy Pálmi sosem beteg, viszont a 15 hós oltás után is az volt, meg most a 18 hós oltás után is.

Azt mondják, mert legyengül az oltástól a szervezete. Nade mi is, az egész család beteg lettünk! Apa is, anyukám is és én is! A 15 hós oltás után is, meg most a 18 hós oltás után is! Nem fura? Minket nem gyengített le semmiféle oltás... :?: :roll:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Sziasztok!

Kis életjelet adok nagyon sok a dolgom.

Kata!Gratulálok a szívhanghoz úgye nem kell agódni hugi jól van :lol: Hogy érzed magad?Család mit szólt?

Szöszke!Sajnálom,hogy neketek nem jön még 2.ke de ami késik nem múlik :wink: Vizsgákkal,hogy álsz?Német munka?Nem akarok kötözködni de gondolod a szomszéd direktbe "mérgezte"a gyerekét,hogy kivegyék az orrmanduláját?Sajnos ez nagy rész hajlam kérdése szerintem nekem is kivették 4évesen pedig nem itattak velem 4-5dl tejet.Zsófinak is gyanus volt pedig Ő max ha 2dl iszik egy nap :roll:

Veronika!Szerintem még hagyd a cumit majd leszokik Pálmi róla :)Bölcsi dolog alakul vagy nem megy idén bölcsibe?

Zsuzsi!Nekünk van év elejnén kötöttük az ovi szervezte 750ft/év szerintem nem sok és hasznos tesom anno eltörte a kezét és jól jött az a kis pénz is!!! Nektek meddig van óvi?Nem tartod vissza Ábelt mert évvesztes?

Évi!Szoktam nézni a Nagy Vagyot de most 2hete nem láttalak benneteket :oops: Áron jobban van?Többiek?

Nálunk az oviba bárányhímlő járvány van szóval várom a pöttyöket :D Lehet kövezni de én annak a híve vagyok,hogy vannak kötelező betegségek amin át kell esni ez ilyen.Május 21-én évzáró 28-án meg kerti party remélem nem addigra betegednek le.Munkát egyelőre nem erőltettem nyitva tartom a szemem de megvárom,hogy lejárjon a gyed a 2évet minimum itthon szeretném tőlteni Zsebivel.Aki egyébként sokat beszél mondja,hogy gyere,befejztem,hagyá má,olyan édes :lol:

Ki hova megy nyaralni?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

BOLDOG NÉVNAPOT ZSÓFINAK!!! :)

Kata84!
mi alapból úgy kezdtük az ovit, h Ők 4 évet járnak együtt oda. Lehet , h 5 évesen másképp gondolom, de lehet változtatni.

Mi az oroszlános biztósítól kaptunk papírt, 700-10.000 FT/év a bbiztosítás. Nem tudom melyiket válasszuk..... :?: :?: :?: :?:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kata 84, igen, a hajlam és a mértékletesség fontos dolog. Olyan természetesen előfordulhat, hogy egy gyerek jobban bírja a tejet, és semmi baja nem lesz tőle, de olyat még nem tapasztaltam, hogy egy gyerekkel nem itatnak tejet (és ide értem a pudingokat, tejpépeket, fagyikat, stb) és mégis rendszeresen légúti betegségei vannak, asztma jön ki rajta 2-3 évesen (!!!), allergiás lesz mindenre, a fülét fel kell szúrni akár többször is, esetleg a manduláját is ki kell venni. A szomszéd család nem próbálta ki a tejmentes életet, pedig párszor mondtam nekik, hogy csak 2 hónapra hagyják abba. Sajnos nem volt idő rá...:( és azóta is adják a tejet a gyerekeknek...
Szerintem egy szülő sem adja rosszindulatból a gyerekének a táplálékot. Inkább kényelmességből vagy fantáziátlanságból...és a tejlobbinak igen nagy szerepe van abban, hogy elhitette, hogy tehéntej nélkül nem lehet egészséges egy ember.
Németország: a férjem június 7-én már kint kezd, nekem még vizsgáim vannak júniusban, úgyhogy én csak júliusban megyek. Nem tudom, hogy bírom ki egyedül azt a hónapot. Majd befogom a családot... :roll:
Te voltál valaha egyedül a gyerkőcökkel? Vagy csak Zsófival?

Szveronika, ezek az oltások elvileg csak elölt vírust tartalmaznak, nem? Arra gondolsz, hogy valahogy rátok is átment? Nálunk nem volt ilyen családi betegség, de Gergő K.O. lett a 18 hós oltástól...Május végén megyünk 2 oltásra (Meningococcus és kullancs encephalitis elleni), hogy ne kelljen később emiatt hazajönnünk...kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni. Még nem fél a dokinktól, de a méréskor ordítani szokott... :(
Fú, még nem váltottam ki a receptet.
Meddig érvényes a recept, nem tudjátok?

Kép
szöszke
 
 


Zsuzsu, hirtelen azt gondoltam, hogy bizonyos felnőtt biztosítások a saját gyerekre is vonatkoznak...de ahol utána néztem, nem volt ilyen. Nekünk is van biztosításunk, de nem tudom, hogy vonatkozik-e Gergőre. Azt hiszem, ha valmilyen balesetből kifolyólag sérülne meg, akkor van kórházi napi térítési díj...de úgy általában nem tudom. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha van a szülőknek is biztosításuk, érdemes utánakérdezni, hogy mennyiben vonatozik a gyerekre is.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Nincs itt, amit tegnap reggel írtam :shock: Lehet, hogy végül valahogy nem küldtem el? De úgy nézem más hozzászólás sincs...

Na akkor mégegyszer:

Szöszke,
azt hiszem 30 napig jó a vény. De nem esküszöm meg rá...

Kata,
május végén tudjuk meg, hogy felveszik-e a bölcsibe, ha nem, akkor megy a családi napközibe. Legalábbis ez a terv... minél többet gondolok rá, hogy odaadom egész napra, annál rosszabbul vagyok :?

Viszont mindenkitől azt hallom, hogy jót tett a gyerekének a közösség... és télen nem fogunk tudni játszóterezni, stb., én is reménykedem, hogy jobb lesz neki a közösségben.

Szöszke,
hú, az kemény lesz egyedül egy hónapig... :roll: Főleg vizsgák alatt?! Húúúúúúúú, nem irigyellek!

Viszont izgi, hogy akkor kimentek! :) Remélem majd onnan is jelentkezgetsz!

Kata,
Nyaralás? Még nincs ötletem... azt már tudjuk hogy mikor, mert a férjemnek le kellett adnia a munkahelyén... csak még azt nem tudjuk, hogy hova :D

Ti merre mentek?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Húúú, Szöszke, nem lesz könnyű dolgod 1 hónap a férjed nélkül :-((( De biztosan túl lesztek rajta gyorsan, majd a tanulás és Gergő lefoglalnak.

Veronika
Nálunk még nincs konkrét terv, hogy mikor menjen Áron bölcsibe vagy majd csak oviba, de már most összeszorul a szívem, ha rágondolok :cry: :cry:

Kata
Nálunk már megvan a nyaralás: Június elején Tihanyba megyünk 4 napra a férjemmel ketten :lol: aztán június végén 5 napra Sopronba megyünk a gyerekekkel a Hotel Lövérbe, júliusban pedig egy hétre Hajdúszoboszlóra megyünk egy apartmanba, tavaly is voltunk ott és szuper volt. Ez a sok nyaralás az üdülési csekkeknek köszönhető, amit a férjem kap a munkahelyén :lol: :lol:

Zsuzsu
Mi nem kötöttünk egyik gyereknél sem biztosítást, talán csak elsőben, de aztán már nem. Biztos jó dolog, de szerencsére nálunk nem történt semmi komoly baleset (kopp-kopp).

Na, megyek, mert Áron itt vonyít a kezemben, egész nap szopni akar, még mindig nem gyógyult meg teljesen, holnap visszaviszem az orvoshoz, nézze meg.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Húúú, Szöszke, nem lesz könnyű dolgod 1 hónap a férjed nélkül :-((( De biztosan túl lesztek rajta gyorsan, majd a tanulás és Gergő lefoglalnak.

Veronika
Nálunk még nincs konkrét terv, hogy mikor menjen Áron bölcsibe vagy majd csak oviba, de már most összeszorul a szívem, ha rágondolok :cry: :cry:

Kata
Nálunk már megvan a nyaralás: Június elején Tihanyba megyünk 4 napra a férjemmel ketten :lol: aztán június végén 5 napra Sopronba megyünk a gyerekekkel a Hotel Lövérbe, júliusban pedig egy hétre Hajdúszoboszlóra megyünk egy apartmanba, tavaly is voltunk ott és szuper volt. Ez a sok nyaralás az üdülési csekkeknek köszönhető, amit a férjem kap a munkahelyén :lol: :lol:

Zsuzsu
Mi nem kötöttünk egyik gyereknél sem biztosítást, talán csak elsőben, de aztán már nem. Biztos jó dolog, de szerencsére nálunk nem történt semmi komoly baleset (kopp-kopp).

Na, megyek, mert Áron itt vonyít a kezemben, egész nap szopni akar, még mindig nem gyógyult meg teljesen, holnap visszaviszem az orvoshoz, nézze meg.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva75, nem kell mentegetőznöd, hogy üdülési csekkből mentek nyaralni! A férjem is kapott, én járok belőle masszázsra. :D:D:D

Ma kaphattam egy kis ízelítőt az egyedüllétből. Reggel a férjem elutazott a régi munkahelye kérésére Münchenbe, és csak holnap este jön. Érdekes így lenni. Nem irigylem az egyedülálló anyákat...főleg ha nem csak egy gyerekük van. :? Kicsit paráztunk, hogy lezárják-e a repteret, de végül nem volt fennakadás. Remélem, holnap haza tud jönni.

Szveronika,
arra lesz jó a beszoktatás, hogy el tudjatok szakadni egymástól...nekem is facsarodik a szívem...de biztosan nagyon jót tesz majd a gyerekeknek. Én nagyon szerettem bölcsibe és oviba járni. Sok dologra emlékszem. Pl. ahogy próbáltam anyukámat visszatartani... :? utánaszaladtam 1-2-szer, aztán megértettem, hogy dolgoznia kell. Emlékszem az óvodás szemorvosi vizsgálatra. Állatokat kellett felismerni, nekem nagyon jól ment, csak később romlott el a szemem, 4. osztályban. Emlékszem a napirendre, hogy milyen foglalkozások voltak, milyen jó volt a délutáni pihenő, mindenkinek magának kellett az összecsukhatós kiságyát előhoznia. És ha valaki túrta az orrát, akkor úgy reagáltak az óvónők, hogy "Engem is megkínálsz?" :D:D:D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Örömmel nyugtázom, hogy mindenki jól van :lol:

Próbálok írni pár sort, bár Lotti itt pörög mellettem szokás szerint, viszont most itthon van Zoli, mert vasárnap meghúzta a hátát, de hát tipikus, még alszik :evil: :roll:

Nyaralás, mi max. 1 hetet Balatonon, de még semmi sincs lefixálva, anyagilag nagyon meg vagyunk menve, úgyhogy amíg nem megyek vissza dolgozni, nagyon nehéz lesz ez a pár hónap :cry:

Bölcsi, már beadtuk a jelentkezési lapot, júni közepéig kiderül, hogy felvették-e Lottit, de ha nem, tuti fellebbezünk, mert fél percre vagyunk a bölcsitől :lol: A védőnővel sikerült beleiratnom a környezettanulmányba, hogy oké, hogy saját a lakásunk, de hatalmas hiteltörlesztésünk miatt mindenképp rákényszerülünk, hogy visszamenjek dolgozni. Remélem ez segít kicsit!
Szerintem jó lesz, Lotti biztos élvezni fogja. Persze nehéz lesz az elején elengedni, de én már vágyom vissza dolgozni is :oops:

Képek nagyon jók, Veronika, nagyon jó lett a hajad! :lol:

Cumi, nálunk csak az alváshoz van és ebből nem engedek. Ha mindig odaadnám, tuti a szájában lenne egész nap.

Tej, Lotti 2-3 naponta kap igazi tejet, akkor ált. kakaó formájában és akkor megiszik 2-3 dl-t egy húzásra, imádja. Amúgy a Mildibé tejital port használjuk, reggel és este 2,5-3 dl. Nekem azt mondta a védőnő, hogy még szüksége van a babának kb. 4-5 dl tejre.

Szöszke, 1 hónap egyedül? Kemény, én 1,5 napot voltam egyedül, már az is húzós volt, úgyhogy kitartást!

Kajálás, kb. 2 hete nem nyomok össze semmit neki és most tanulja igazán, hogyan is kell rágni. Egész ügyesen eszik, én ált.napi 2-3 kajálásnál hagyom kreatívkodni és utána idegbeteg vagyok, mert minden tiszta kosz, de muszáj, mert a bölcsiben úgymond követelmény, hogy egyedül egyen a gyerek.

Bocsi, ennyit tudtam írni, mert Lotti nem hagy békén, amúgy mi megvagyunk, zsúfolt napjaink voltak, mert jártam a SOTE-ra, hogy megcsinálják a harapásemelő sínt, tegnap megkaptam, felső fogsorra, hát kemény, beszélni se tudok, de remélem 1-2 hét alatt visszaugrik az állkapcsom!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ildi!Mennek a drukkok a bölcsihez+++++Biztos élvezni fogja Lotti amúgy én azt tapasztaltam magamon,hogy én sokkal jobban túl lihetgtem a beszoktatást mint a gyerek aki ha én lazább vagyok lehet Ő is.Zsebinél ezt már tuti nem követem el :oops: És ha engedik én arra a beszoktatásra esküszöm,hogy elsőnap csak 1-2órára viszed be és te elmész és naponta emelitek az órát.Ha ott vagy vele azt hiszi ez tök jó buli játszok anya meg ül a széken. :roll: Kicsit irigyellek,hogy van munkahelyed és vissza tudsz menni.Én is vágyom már a felnőt életbe de mivel nincs fix munkahelyem ez olyan roszz érzés.Zolinak jobbulást.

Szöszke!Biztos igazad van de szerintem kell csak mértékkel a tej termék.Sogoromék lánya sokáig nem ehetett semmi ilyet napi egy Könnyü és finom nem nagy adag de semmi ilyet még csokit sem na de amikor meg megengedték hát volt,hogy én kaptam el a kezét mert a papirt is majdnem fel falta :shock: Én 2007-ben volt,hogy 2hétig egyedül voltam Zsófival mert férjeméknél főnők váltás volt és minden régi alkalmazotatt elbocsájtottak és idéglenesen nemezetközi soförnek ált.Hát nem könnyü de 1 gyerekkel semmiség tavaly 2gyerekkel 1hétig voltam egyedül hát közel voltam a gumi szobához :oops: Ott kint addigra a férjed kerest lakást meg minden?A recept max 90napig jó ez tuti mert nekem a doki régen a fogamzásgátlót felírta egy évre most nem lehet mert nyomtatni kell amin a dátum rajta van :?

Évi!Hú hallod jó kis nyaratok lesz :wink:

Veronika!Hát nekem is össze szorul a szívem,hogy nem leszek vele egész nap de közben meg tudom meg sem érzi és neki is meg nekem is jót tesz majd gondolj erre :wink: Neked is mennek a drukok++++

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata

Még a múltkor kérdeztél a Nagy Vagy vetélkedőről, most vasárnap megint leszünk a TV2-n 9-10 óra között!!!

Hát lányok kövezzetek meg, de nekem egyáltalán nem hiányzik a munka és a "felnőtt élet", én olyan jól elvagyok a gyerekekkel itthon, hogy szívem szerint mindig itthon maradnék :lol: :lol: , de hát tudom, hogy a pénz miatt valamikor kénytelen leszek elmenni dolgozni :cry:

Na, megyek főzöm a borsófőzeléket, a karfiol leves már elkészült., Áron még alszik gyorsan kihasználom az időt egy kis házimunkára.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi

De jó, hogy jöttél!! Biztosan élvezni fogja Lottik a bölcsit, szorítok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi,
bölcsiben követelmény hogy egyedül egyen? :shock: Hú, akkor bele kell húznunk... ma kapott főtt krumplit, azon próbálkozott, hát jutott végülis a szájába is, de inkább csak véletlen... :lol:

Megyek, nyavalyog...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kata84, van olyan beszoktatás, hogy az anyuka is bent ül??? Ennek nem sok értelme van, nem? Pont az a lényeg, hogy el tudjon válni az anyától a gyerek...
Értem, hogy a tejtermékről mit írsz, és ez így is van. Túl finomra vannak csinálva (főleg a pudingok), hogy egy gyerek önszántából lemondjon róla.
Gumiszoba. :D:D Én most is ezt érzem néha. Főleg azért, mert megint visítósabb a gyerek. És ez szerintem így fog maradni, amíg nem tud beszélni.

Szveronika, Ildi
, minden bölcsiben követelmény, hogy egyedül egyen? Ezt még nem is hallottam, hiszen a bölcsibe fél éves kortól is visznek gyerekeket... :shock: az meg hogy tudna egyedül enni???? Mert az oviban követelmény a szobatisztaság, az oké, de bölcsiben az önálló evés? Mindenesetre furcsa...

Ildi, hogy bírod a harapásemelőt? Tudsz enni tőle? Vagy csak pépeset? Kivehető egyáltalán? Vagy olyan, mint egy fogszabályozó, hogy beragasztják?

A múlt héten bkv-ztunk, és krákogott egy nőci kegyetlenül...hétvégén már éreztem, hogy kapar a torkom, Gergő is betaknyosodott. De nincs lázunk. A férjem tegnap jött haza Münchenből, és ma reggelre már neki is fájt a torka. :( Remélem, gyors lefolyású lesz.

Éva75, amit te csinálsz, az felér egy állással, hidd el! :D És akkor még a kutyusok mentéséről nem is beszéltünk. :wink:

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
hát az úgy nagyon durva lenne, ha rögtön otthagynád a gyereket egy vadidegen helyen, nem? :) Először meg kell szokja az új környezetet, gondozónőt, gyerekeket, helyet, mindezt úgy, hogy ott van a biztos pont a háttérben - anya.

És utána, mikor már nem idegen neki a hely, mikor már látod, hogy elkezd játszani, elmenni mellőled, akkor lehet otthagyni, először csak egy órára, aztán egy egész délelőttre, aztán már hogy ott is ebédeljen, aztán hogy ott is aludjon, és végül egész napra.

Jobbulást nektek, Pálmi még mindig köhög, az orra már nem folyik, de a köhögés 1 hete nem múlik... Tervezem, hogy holnap visszaviszem a dokihoz.

Ildi,
meddig kell bent legyen a sín?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Mi is lejelentkezünk.Jól vagyunk, nekem sokszor van hányigerem :?
Például tegnap azt hittem elpusztulok, este elmentünk a férjemmel pizázni házassági évfordulónk alkalmából, nagyon Isteni finom pizzát ettünk! :D De én olyan beteg voltam egész éjjel, böfögtem és bokákoltam...végül benntmaradt! :roll: :wink: Kár lett volna érte.

Norbika jól van, nagyon unja ezt a benntlétet, tegnap és ma is csak fél órát vittem ki, olyan szél van és néha esik még.
Borzalom ez az idő! :evil:
Adtam neki színes ceruzákat, azzal firkálgat, rajzoltam neki:autót, házat, kacsát, labdát, virágot....egyszerűbb dolgokat...de csak egy időre kötötte le.

Tej...képzeljétek norbi utálja a tejet, se kakaóse mézes, se karamellástej formájában nem issza meg! :shock: Úgyhogy az ő gyomrát ez tuti nem fogja terhelni. Viszont a kefír, és a joghurt, joghurt italok ízlik neki!
Sajnos reggel nem hajlandó már se tápszert se babatejet inni, így ő nem iszik meg 4 dl egy nap. Este iszik 240ml tápszert és slussz! :roll:
Ildi...te hidegen vagy melegen kínálod a tejet??? Nem hajtja meg?
Sajnálom a fájdalmat amit a fogsín okoz! :( Tyűűű, car lehet.

Önálló evés bölcsiben? Ez komoly?
Hát mi ezzel sehol se tartunk, Norbi csak a harapható dolgokat(kenyér, kifli, keksz, alma...) eszi egyedül. A főtt ételt, joghurtot, pudingokat, kanállal adom, nem tud egyedül kanalazni. Legnagyobb baj hogy kiborítja a tányért, vagy csak csapkod a kanállal, vagy visszaadja a kanalat :? Mikor a védőnőnek panaszkodtam azt mondta hogy ráérünk még ezzel. :) 2 éves kortól elég elkezdeni ha még nem érett rá.

Éva..ezzel én is így vagyok! :oops: :D Nem hiányzik a munkahelyem, sem a felnőtt élet, ahogy te írtad! :D Élvezem hogy "babázhatok" :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szveronika, első nap biztos nem hagynám ott, de ahogy Kata84 írta, hogy folyamatosan ott marad az anyuka is...az úgy nem is beszoktatás, hanem játszóház. :D

Kata, ha mindenáron akarsz tejet adni Norbinak, próbáld meg egy-két múlva. Lehet, hogy elért egy olyan küszöböt nála a kapott tejtermék mennyiség, ami miatt most nem szereti folyékony állapotban. Gergő sem tápszert, sem babatejet, sem túrót, sajtot, és semmilyen tehéntej alapú dolgot nem kap. Pedig már január óta nem szopik...és semmi baja nincs. Sőt, most náthásododott be először tavaly december óta, de ez is vírusos, mert én is beteg vagyok. És úgy látom, nagyon enyhe lefolyású nála.

Kép
szöszke
 
 


egy -két hét múlva

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
igen, elég eltérő dolgokat hallok. A barátnőméknél a bölcsiben 1 hét volt a beszoktatás, egy ismerősnél aki bölcsiben dolgozik 2 hét, a családi napköziben meg azt mondták úgy jó, ha jól elhúzzuk.

A szívemhez nekem is az áll közelebb, hogy jól húzzuk el, de Kata tapasztalata alapján nem biztos hogy az a jó. De biztos gyereke is válogatja, hogy kinek mennyi idő kell, meg hogy jobb-e bedobni a mélyvízbe, vagy finoman, óvatosan jobb neki.

LKata,
9.-ik hét, hát igen... Norbival meddig volt hányingered? Még pár hét az tuti...

Tej: én még nem mertem neki egyáltalán adni. Mondjuk én allergiás vagyok, és ha van a családban, akkor 3 éves korig nem ajánlják.

Tápszert iszik elég sokat, ez most olyan 15 hós kora óta megy, amikor is abbahagyta a főzelék evést, helyette viszont naponta 4-szer is tápszert eszik... de ha eszik is valamit, utána is lecsúszik nála a tápszer :)

Egyedül sajtot eszik, más tejterméket nem, mert egyáltalán nem akar folyós állagút megenni, csak amit foghat a kezébe és haraphat. Ja... hát igen... meg a túró rudi :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Hali lányok!

Üzenetet hoztam valakitől.
Tegnap este jött egy sms, de az itthoni, esti nagy népsűrűség miatt, csak ma olvastam el. Szóval, idézem:

"Máj. 20-án este 7-kor kiköltözött Bangha Imre, 3650 g, 51 cm. Jól vagyunk, majd mesélünk."

Itt is naaaaaaaagy GRATULA a BANGHAM BABÁHOZ, ÉS SOK-SOK TEJCSIT NEKI IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Bangham,
nagy-nagy gratula! :D

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Bangham, Gratulálok!

Fanetta, köszi a hírt! :)

Mi holnap megyünk após pajtásékhoz. Kíváncsi vagyok, hogy fogjuk bírni. Remélem, nem fertőzzük körbe a népet. Bár a férjemnek semmi baja sem lett. Gergő még mindig taknyos, nekem meg lehúzódott hörgőre a kellemetlen érzés.
Kiváltottam az injekciókat Gergőnek.

Peteérésem van, HAJRÁ!!! :D:D:D :oops:

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?