Új privát üzeneted érkezett!

Jeges maci, én legközelebb jún. 4-én megyek RL-hez... szóval tegnap tutira elkerültük egymást!
Én pont 13 hetes voltam :D Tényleg csak az a lényeg, h. jól legyen a pici!

Nikuc, nem vagyok benne biztos, h. a szülőszobán nem találkozhattok... de ezt nem tudom biztosan :oops:
Nem ettem/ittam szódabikarbónát, mert ha rágondolok is kiráz a hideg... akkor nem véletlenül! De köszi az infót!

Anyany, akkor ezek szerint a Salvus vizet sem szabadna, hiszen az is sós? Vagy az más kategória? Csak mert most összeszedtem mindent, ami segíthet és ezt is felírtam kipróbálásra, bár lehet, ettől is rosszul lennék. Írtam még fel citromfű teát, savanyúkáposzta levet, Samarint (ez vmi gyógynövényes savlekötő), Rennie-t (amit itt a fórumon is írtak a többiek), ill. egy homeós bogyót :lol: Már megint felkészülök, ahogy a székrekedésnél is... most meg pont h. nem a szorulással szenvedek :D

Zsófid akkor próbálkozik rendesen... feszegeti a határokat, mi? :wink:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Na akkor ezek szerint Salvus víz is kerülendő... hát azért maradt még egy-két dolog a tarsolyomban... valamelyik csak segít, hiszen a babuci még nem nyomhatja a gyomrom, tehát attól nem lehet! :roll:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Voltunk uh-n és szépen folyik vissza cucc a gyomrából, annak ellenére, hogy nem jön ki, a folyamatos nyelés azért van, mert nyeli vissza a cuccot, nem pedig éhes, ahogy anyukám mondta.
4 hónaposan, mikor elkezdem a szilárd kaját neki már jobb lesz majd, meg nutritápot kell vennem neki, kaja előtt beadni, illetve a szokásos megemelős kiságy.
A doktornő szerint jobb lenne ha csak a Pregomint kapná.....az első orvos, aki meri mondani.
:D

De szerintem már jobb a hasfájás is mióta tud pukizni. Én legalább is úgy érzem, kifele megyünk már belőle, ha kicsit is.
Tök aranyos volt, végig vigyorgott az ultrahangosra, meg még jó, hogy a kukacot letakartuk, mert jött az áldás is közben.

Betti
Kép
betti0412

Nikuc, ez így van, a régi anyakönyvi kivonatot fogadták el tőlünk is, lemásolták, nem kell 300 napnál régebbi már, én is megkérdeztem előtte, mert úgy tudtam.

Betti
Kép
betti0412

Mondjuk ez tök logikus, a házasság az házasság nem, mindegy mikor kötötték.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!
Köszönjük a sok sok jókívánságot, Nyanyó már sokkal jobban van. Hétfő éjjel volt utoljára lázas, azóta is egyszer volt csak hőemelkedése.
Pénteken délután kell visszavinnem az orvoshoz, remélem hazaérek időben. Szintén pénteken délután kell felmennem a régi munkahelyemre, hogy leszámoljak. Az egész egy nagy tortúra, megint vonat, bkv, átszállás....hazafelé elhoz a párom. Persze kell valaki aki közben a Nyanyóra felügyel. Szerencsére a húgom és a barátja vállalták, de tényleg nagyon nagyon remélem, hogy orvoshoz már nem nekik kell vele menni.

A bilizés már nem érdekli annyira. Én igyekszem, de nem erőltetem. Tegnap délelőtt bugyiban volt itthon tetszett neki:)

Anyany- a dokitól teszem függővé a dolgot. Ha Ő azt mondja, hogy Nyanyó mehet gyerekek közé, akkor hétvégén szívesen látunk Benneteket. Nyanyónak is rettentően hiányoznak a játszóteres barátai. Ma elsétáltunk a boltba és közben találkoztunk az egyikkel. Már messziről kiabálta a kisfiú nevét, meg azt hogy szia szia.

Jövő héttől dolgozom, tehát kicsit bonyolódnak a dolgok, de mindig szívesen látunk Benneteket. Ráadásul rögtön úgy kezdek, hogy pénteken, szombaton tréning, tehát + 1 napom elveszik:( De aztán jön a pünkösd és akkor 3 napig itthon lehetek:)))))

Szerintem minél előbb telefonálj, hogy ők is tudják a tervedet. Jobb az ilyesmit előre egyeztetni, akkor Te is, ők is könnyebb döntési helyzetben vagytok.

Megyek ezer a dolog, remélem a hétvégét a játszótéren tölthetem, úgy hogy nem kell csinálnom semmit, csak a Nyanyó után lótnom- futnom. A lakás már majdnem ragyog, a mélyhűtő feltöltve- nem maradt egyetlen műanyag kajás doboz sem a fiókban, mindet megtöltöttem. Már csak egy gyors portörlés és porszívózás és azt hiszem megnyugszik a lelkem.

KépKép
bende

Betti: Köszönöm! Akkor megspóroltál nekem egy telefont, mert épp fel akartam hívni a kórházat, hogy Ők is így gondolják-e. :D Szerintem is így a logikus. Meg akkora baromság, hogy aki nem házas, az helyben csinál egy apaságit, aki meg igen, az meg szívhat. Mi lenne, ha tegyük fel Nyíregyházáról költöztünk volna ide? Így is 5 órás út lett volna elmenni érte. Mondjuk már miatt muszáj lesz elmenni, mert van ott még intéznivalónk, meg anyósom is nagyon akarja, hogy menjünk. :oops: De iszonyatosan félek, mert azt mondta a dr.nő, hogy a baba feje nagyon lent van, még jó, hogy zárt a méhszáj. Azóta volt ez a megfázás, köhögtem, keményedtem, meg nyilallt is ott lent, és most félek, hogy kinyílt. Gondolkodom rajta, hogy addig nem utazok, míg a drnő meg nem nézi, hogy csukva maradt-e. Ott olyan rossz kórház van, hogy akkor se mennék be, ha már kilógna belőlem a baba, mert ott tuti nem maradna meg. :evil:

Kép

Kép
nikuc

Ezek szerint tényleg refluxos. :( Tényleg nagy változás lesz a hozzátápi! Petiből is kevesebb kaja folyt már utána. Aztán el is maradt. Sajna az a baj, hogy mikor kezdődik a hozzátápi, és jönnek a sűrűbb kaják, akkor kezd forogni meg kúszni, és egyszerűen kinyomkodja a gyomrából a kaját. Persze még így is kevesebb fog jönni, mint előtte. Mikor majd már áll, meg ül, akkor majd teljesen elmúlik. Legalábbis nálunk így volt. Ajánlom egyébként a Sinlac pépet. Nekem is úgy ajánlották, és nagyon bevált! A reszelt gyümölcsöt is sűrítettem vele, és sokkal nagyobb lesz a tápértéke is, meg persze sűrűbb is lesz tőle, és nem annyira édes.

Bende: Örülök, hogy Nyanyó már kezd jobban lenni! Remélem, majd ha már dolgozol, akkor is jössz majd, és elmeséled, milyen az új munkahelyed!

Kép

Kép
nikuc

Navared: Elvileg a Salvus vizet lehetne inni, de nekem konkrétan nagyon nem vált be a vizesedés miatt. Fúj... savanyúkáposztalé... :lol: :lol: Samarinról még nem hallottam, majd lehet, hogy kipróbálom!
Nekem egyébként a saláta nagyon bejött! Mármint öntet nélkül, csak extra szűz olivaolajjal vacsira. :) Finom is, és még nem is hízlal. :D Szoktam tenni bele mindenfélét. Retket, ubit, salátakeveréket, paradicsomot (pedig az elvileg égetne, nem?), olajbogyót, paprikát. Ami épp van itthon. :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, Ati fiamból még egy csepp sem jött ki.
Ez ilyen rejtett reflux, ami épp arra elég, hogy birizgálja a sav. De ki nem adja....pakolja hurkába. :D

Betti
Kép
betti0412

Betti: És csak a nyeldeklésből gyanították, hogy ez lehet a baj? :o Szegénykém, a savról vannak fogalmaim... Akkor lehet, hogy a kajcsizással tényleg meg is oldódik a dolog. Így lehet, hogy a Sinlac nem is olyan fontos, ha egyébként is olyan szépen gyarapszik! :lol:
Bár képzeld, az én Petim iszonyat brutális módon hízott 5 hós koráig. Mindig csak lestek, mikor vittem mérni (pedig belőle oszt' jött ki is bőven). Pl. 2 hós korára 2,5 kilót rántott fel. :lol: Aztán 5.-ről a 6. hós ellenőrzésre egyszercsak egy dekát sem hízott. Azóta meg szép lassan, de nyúlott, mintha húznák. Egy éves korára 5 cm-vel magasabb lett, mint az átlag, de súlyban épp a normális minimumát súrolta. Azóta is kis gizda, pedig annyit eszik, hogy a kétgyerekes barátnőm ledöbbent, mikor meglátta, és nem is egy hiperaktív gyerek egyébként.

Kép

Kép
nikuc

Most lesz Ati is két hónapos, a két kilót hozzuk mi is még jövő hét keddig tuti.
Hasfájás miatt rohangáltam vele dokihoz, meg az egész napos sírás miatt is. Onnan jutottunk ide.
De szerintem valamennyi visszafolyása tuti minden gyerkőcnek van, mert még nem zárnak az izmok annyira. Ha sírós meg sírós, nem vagyok hajlandó már paráztatni magam, ma érkezik a vadi új hordozókendője, majd magamra kötöm 24 órában és csönd lesz.
De szoktam hagyni is sírni, kell a vízszintes neki azért, mert ha kézben van állandóan, nem tanul meg fordulni, mozogni. Úgyhogy be van osztva a sírásra az idő is... :D

Betti
Kép
betti0412

Akkor Ő is nagyon szépen gyarapszik! Ejjha! :lol: Igaz, szinte minden gyerek valamennyire refluxos. :) De nagyon gyorsan kinövik.
Én is épp most akarok kendőt rendelni, már kinéztem. :lol: Igaz, én amiatt, mert kendőbe kötött gyerekkel könnyebb a másik után rohanni, mint babakocsival. :lol: :lol:
Még nem "okosítottak", hogy ha sokat kézben van, majd hisztis lesz, és le se tudod tenni később? :lol: :lol: Én ezen úgy ki szoktam akadni. Az enyém is sokat volt kézben, aztán egyszercsak köszönte szépen, mikor elkezdett kúszni. Azóta le vagyok tojva. :lol:
Hasra szoktad tenni néha? Az egy jó kis kondi nekik! :) Olyan édesek, ahogy kinyomják magukat, és marha büszkék rá. :lol: Aztán jön a sírás, ha megunta, de majd egyre tovább bírja.

Kép

Kép
nikuc

Csak hason alszik...most mióta hazahoztuk a hordozóba, kabátba..meg sem merem mozdítani.

De igen, okosítottak már, főleg a védőnő....de még így is sokat hagyom sírni. Most akkor azért van a gyerek, hogy egyen, aludjon, meg csöndben legyen?
Ha igénye van rám, ott vagyok, de tölt ő elég időt a kiságyban is azért.

Betti
Kép
betti0412

Én is voltam így, hogy hagytam aludni a hordozóban, és olyan jó volt, hogy végre csend van. :lol:
Ezt már egyébként megcáfolták, hogy a sokat kézben tartott baba majd levakarhatatlan lesz. Állítólag pont ellenkezőleg. Mivel tudja, hogy bízhat a szülőkben, sokkal önállóbb lesz, és kiegyensúlyozottabb, így gyorsabban is fejlődik. :)
Egyébként lehet benne valami, mert egy ismerősöm folyton a kiságyban "tárolta" a gyerekeit, csak enni, meg pelenkázni vette ki őket, senkinek nem engedte, hogy felvegyék, mondván majd akkor rászokik, neki meg nincs ideje babusgatni őket. Most áltsulisok már a gyerekek, és nincsenek barátaik, meg valahogy olyan furcsák. Olyan érzelemmentesek.

Kép

Kép
nikuc

Most csak gyorsan... Nikuc, nekem van egy kendőm, ha gondolod, nagyon szívesen elküldöm Neked, az árban megegyezünk. :wink: Három-négyszer használtam összesen, nekem a kötés volt macerás, béna vagyok, na. Szövött, megkötős kendő, pont olyan, mint Winchié, ha jól emlékszem. Ha gondolod, lefotózom és feltszem. (Találtam egy képet, amikor épp használjuk, de olyan fejem van rajta, hogy azt nem teszem fel inkább :lol: )

Most ennyi, muszáj mennem, mára gazolást terveztem. :?

Kép
Kép
katinka31

bende, elmentem ma melletetek a tesconál. De csak akkor ismertem meg Nyanyódat mikor szóltál neki. Nagyon cuki! Ép belekezdett túrórudiba talán?

Matyi manó még mindig szívtipró! :)

Tünci: Jé van ilyen nővérke az eüben? :shock: Külömben Csetényi doki is olyan természetes módon tudott magyarázni nekem régebben latinul. Mintha mindenki értene. Egyszer Oli születési zároját beirtam a googleba, hát akkor kaptam frászt, hogy mik is vannak oda irva.Persze szórol szóra nem tudtam pontosan.

Kép
Kép
rhkrisztina

Krisztina: Lehet, hogy nekem is meg kéne nézni a zárót? :D:D:D Sosem jutott eszembe. Mondjuk Petiét azt hiszem, hogy a MÁV-ban a PIC-esek írták meg.

Katinka: Már van egy fajta, amit kinéztem. A rugalmas kendő, mindjárt belinkelem: http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... s,s,m,l,xl Ilyet keresek. :) Egy barátnőm megmutatta a kötését, és még nekem is megy, pedig nagyon kétbalkezes vagyok. :lol: :lol: Aztán ha belejövök, majd 3-4 hónap után válthatok komolyabbra. :)

Kép

Kép
nikuc

Nicuk, nekem éppen a salátával kezdődött... :( pedig én is odavagyok érte! Egyik este nagyon megkívántam: minden amit találtam, sali, paradicsom, ubi, retek, stb... beletettem, egy kis olivaolaj és kb. 2 óra múlva már kint is volt :roll: Szóval ez nem jött be, pedig értékelném!
Találtam még olyat, h. dr. Stromi rágó-, ill. pezsgőtabletta, valaminek muszáj segítenie! :shock:
Bár ma nem tudom, mi van velem, de 2x sikerült a wc-t felülről megközelítenem :roll: :lol: Remélem, ez nem fog így menni, mert ha napközben hányás, este meg gyomorsav lesz a program... hát... :shock: :twisted:
Annyira vártam, h. már a 12. héten túllegyek és élvezhessem a babavárást... talán csak kicsit várat magára :D

Kép
Kép
navared
Szfvár

Nikuc, nem Nicuk... bocsika :oops: :D

Kép
Kép
navared
Szfvár

Nikuc én a babaközelben oldalról rendeltem meg a rugalmas kendőt, mindenféle fent van hozzá, posta hozza holnap.
Szövött kölcsön kendőm van, de ez meg hétfőn volt az rtl-en, kötözték az anyukák, megtetszett, egyébként is vissza kell már adnom lassan a másikat.

Betti
Kép
betti0412

Krisztina!

Kár, hogy nem köszöntél rám.... :wink: Igen épp túrórudizott, mert reggel nem volt a hűtőben és el kellett menni a ( nénihez a bobba tudodudiért...) idézet by Nyanyó:)

Remélem kultúrált, higgadt Anyuka voltam és szépen szóltam....az elmúlt pár napban pattanásig feszítette az idegeimet az egymásba érő hisztikkel. Közben meg ezer az elintéznivaló és ami nekem fontos, az másnak csak annyira hogy 3 nap múlva hív vissza. :evil:

bocsike mennem kell.

KépKép
bende

csak gyorsba: Liliputi és a babaközelbenes kendő is szuper kezdésnek :wink:

Nikuc sokat hordozós a barátnőd? Nem mamami véletlenül???

gyomorsav: Rennie forever :D Nekem semmi más nem vált be.

KépKép
winchi

Sziasztok!

Ma voltunk dokinál, dobog a drágám kicsi szíve. :D Majdnem elbőgtem magam, pedig ez már a 2 várandósságom. Egy embrió van, de ikerterhességnek indult. A haematoma sajnos még megvan, :( de szerencsére semmi gondot nem okoz.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Beze:Nagyon örülök hogy minden rendbe volt a dokibácsinál :D :D :D Ikerterhesség?A mútkori uh-on 2 petezsák volt?
Szorítok hogy minnél elöbb felszivódjon a haematoma.

Winchi:Nekem is csak a rennie használt :wink: de az sokszor életet mentett :D

Bende:Örülök hogy Niki már jobban van :D

Betti:Milyen szépen gyarapszik kis Ati :D Nálunk is Hannus sokszor hordozóba aludt nem szoktam felébreszteni.
Vendég

Beze de jóóóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

KépKép
winchi

húúúú!
csajszim akkorát esett, és olyan szerencsétlenül.
elég csúnyán leverte az arcát. az egyik szeme alatt van egy csúnya seb meg duzzanat is, meg a fél orra is tiszta seb, úgy lehorzsolódott.
kint voltunk a játszón. lépcsőzött. ott álltam mellette, de egyfolytában eltolta a kezem, hogy egyedül lépcsőzik. két lépcsőfok az egész. és mégis leesett.
nem bírtam elkapni.
olyan lelkiismeret-furdalásom van...
remélem nem lesz nyoma ennek a sebnek.
ma csak fertőtlenítettük, holnap lefújom aloe-spray-vel. meg lehet, elviszem a dokihoz is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.06 23:24-kor.
Vendég

nekem is van kendőm, de sajnos nem sokat használtuk.
amikor vettem 40fok volt árnyékban és Zsófinak melege volt benne.
utána párszor használtuk, szerette is, de 8 kiló felett már nehéz volt nekem.
próbáltuk a háti hordozást is, de valahogy nekem nagyon nehéz megkötni a kendőt.

jah, nandu kendőm van, a minimanóból rendeltem.
Vendég

beze!
gratulálok és kitartást!
Vendég

Sziasztok!

Any sajnálom, remélem már lejjebb ment a duzzanat Zsófi pofijáról! A seb meg majd lassan elmúlik, sajnos nálunk is akkor vannak óriási esések amikor egy kéznyújtásnyira vagyunk tőle, emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Én is nanduval kezdtem nekünk jó volt a hidegbe de nyáron tényleg meleg. Csajok én kinéztem egy álom kendőt kistesónak már most elkezdhetek gyűjteni rá olyan drága :oops:
Engem megfertőzőtt rendesen....

KépKép
winchi

Beze: gratulálok! A haematoma meg tűnjön el gyorsan!

Any: nálunk is az a tapasztalat, hogy akkor esik nagyobbat, ha ott állok mellettük. Levinek volt már ilyen az arca, ahogy leírtad, ne aggódj, pár nap alatt helyrejön. Gyógypuszi neki.

Én kendőt nem próbáltam, de a mei taiba szerelmes vagyok és most már az erszénybe is.

Winchi: muti mit néztél ki?

Nálam migrén :cry:
Vendég

Any: bephantent kenek minden ilyen sebre, horzsolásra, nagyon jó, nem húzódik a bőre és gyorsabban gyógyul.
Vendég

Beze, gratulálok! Nagy öröm az első dobogás hallgatása.
Haematóma nekem is felszívódott idővel.

Betti
Kép
betti0412

KépKép
winchi

Mancsa migrén monnyon le! Ezek a hülye frontok...

KépKép
winchi

mancsa!
jobbulást kívánok!

sajnos pillanatnyilag nagyon csúnya Zsófi arca. a seb elmúlik, de az egyik szeme alatt úgy be van dagadva, hogy alig bírja kinyitni rendesen a szemét.
tettem rá aloefirstet, de hát az csak a sebekre jó.
jegelni kellene, de ahogy a hideget megérzi, üvölteni kezd.
a seb szép, tegnap lemostuk, bekentük betadinnel, remélem gyorsan meggyógyul.
az arccsontját ütötte meg. ha nem nyúlok hozzá, akkor nincsen gond... gondolom eltörve nincsen.
és tényleg ott álltam mellette.
de ha meg mindig fogom, akkor még félősebb lesz.
de kivinni meg inkább nem merem, mert nagyon fel van dagadva az arca. de jó lenne most egy udvar...
Vendég

winchi!
tényleg jó ez a kendő.. az ára is...
Vendég

Hello lányok!

any: szegény Zsófi. Vannak ilyen balesetek,meg még lesznek is. Nálunk is esett már le Dorka az ágyról úgy, hogy mellette voltam. Már annyira önállósodnak, Dorka sem akarja az én kezem megfogni. Kis vackok. Mindenesetre gyógypuszikák Zsófinak!!!! Sok-sok gyógypuszi!!! Jah, én sudo-val kenegetem a púpokat, lila foltokat, és tök hamar el szokott múlni neki. Nem tom mi van benne, nekem a védőnő ajánlotta. :)

beze: De jóóóóóóóóóóó! :):):):)
Haematoma monnyon le gyorsan-gyorsan. Nahát, ikerterhességnek indult? Nyugi, nyugi, és semmi stressz. Akkor mostmár 6 hetes vagy? Mikor lesz új vonalzód?

nikuc: jajj, de édi az új vonalzód. :) Tetszik naon-naon! :)

bende: akkor sűrű lesz a program ma. Remélem Nyanyó hamar helyrejön, és mehettek játszóterezni.

lara: kitartás a dolgozatokhoz. Elhiszem, hogy már nem sok kedved van, de mindjárt itt a nyári szünet. :)

navared: remélem hamar elmúlik ez a fránya hányás. Nem lehet kellemes. Szerencsére én azt sem tudom mi az. Nem hánytam egyszer sem a terhességem alatt.
Azt is mondják, ha megmozdul, akkor majd csillapodik. Érzed már, hogy mocorog a mazsola?

betti: szépen fejlődik Ati baba. 2 kiló? Ügyesek vagytok. Remélem a poci meg hamar megerősödik, mármint az izmok, és nem fog visszafolyni a sav. Az, hogy sírni hagyod néha meg szerintem nem baj. Én sem bírtam mindig kézben hurcolászni. Kell nekik egy kicsit....meg nekünk is. :wink:

winchi: nem semmi nagyon szupin néz ki ez a kendő. Lehet majd ha lesz kistesó én is benevezek egyre.... :)

Képzeljétek tegnap a barátnőm, aki most jött haza Londonból 3 hétre, és az egyik munkatársam. Olyan jó volt velük dumálni. Akkorákat nevettünk. Kiültünk a teraszra, és szerintem a 3. szomszédban hallani lehetett ahogy röhögünk. Jólesett nagyon. Már néha eléggé antiszoc-nak érzem magam.

Felújítás: tegnap volt a vízszerelő, az már kész. Sógorom szerencsére villanyszerelő, az a rész is kész, elvileg jövőhéten jön a kőműves és csempéz, közben megjöttek a gépek (mosogató, sütő, főzőlap, páraelszívó) Kész az ablak, azt is most kell elhozni, lehet már a hétvégén bontják az ablakot is a nagyszobában. Most jön ám csak a java.... :roll: :roll:
De persze arra gondolok, hogy milyen szép kis szupi konyhám lesz, meg a csajónak is lesz szép külön kis szobája.....majd egyszer 1000 év múlva, mire én megőszülök... :D:D:D

tünci: mi újság? Hogy vagytok?

KépKép
ancsi_pancsi

Na, jó értelmeseket írtam, némelyik mondatomból hiányzik az ige....
bocsi, nézzétek el nekem.... :)

gégéé: te is megint eltűntél. Tessék jönni, már ha Emmuli enged.

KépKép
ancsi_pancsi

Nutriton tápszert aki használt, hogy kell adni?
Tökre nem egyértelmű a dobozon, ami rajta van. Szopi előtt kellene adni, de a doboz azt írja, hogy 100 ml-t itassak vele, hát ha azt megitatom, akkor mást nem eszik, de ez meg etetésre nem alkalmas, azt írja, szóval csókoltatom a fordítót...... :roll:

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt, nagyon aranyosak vagytok!

Lara, 1 petezsák volt, talán egypetéjűek lettek volna.

any, hú, szegény Zsófi! Sok-sok gyógypuszi megy neki. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, Lexi nagy esésénél én is ott álltam mellette, mégse tudtam elkapni, olyan gyorsan történt. :( Dokinak megmutattad?

ancsi, igen, ma vagyunk 6hetesek. Most már tudok örülni is, nagyon élvezem, hogy ismét kismama vagyok, és sokkal jobban viselem, mint Lexivel. Dokink elküldött volna már védőnőhöz is, de mondtam, hogy csak 10hetesen megyek. Sok újat úgyse tud már mondani. :)
Felújításhoz kitartást, nagyon szépek lesztek!

Betti, én sajnos ebben nem tudok segíteni. :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Nikuc
Azt hallottam V-ről, hogy aki szimpatikus neki, azzal normális. Viszont, ha abba belegondolok, hogy fél óra alatt végeztem, akkor máskor is szerdán megyek UHra. :lol:

Navared
RLnél is elkerüljük egymást. Sebaj, még szülhetünk együtt. :lol:

Betti
Szépen hízik a fiad!
Levi is imádta a hordozót, tudott nézelődni. A védőnő szerint kb. úgy van benne összegörnyedve, mint a méhben és ez megnyugtatja.

Beze
Gratulálok a kis dobogó szivecskéhez!!!

Any
Szegény Zsófi! Jobbulást neki!

Ancsi
Kitartást a felújításhoz!

Tegnap olyan izomlázam volt a szerdai mászkálástól. :roll:
Ma Levi-alvás közben kimentem kigazolni a sziklakertet. Már nagyon időszerű volt.
Vendég

Jeges macika, köszönöm szépen. Nagyon ügyes voltál, én Lexivel lefekszem aludni. :oops:

Mancsa, jobbulást neked, küldöm a gyógypuszikat!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Jeges Macika: Ezek szerint én nem voltam szimpi. :lol: Bár csak kicsit olyan mogorva volt, de nem durva, vagy sértő. :) Még azt is megkérdezte, miért volt császárom, és beírta a kiskönyvembe is, mert a védőnő azt a részt nem húzta be.

Beze: Olyan más egy második babavárás. Pl. ebben is... Az elsőnél én is lelkesen jártam a védőnőhöz. :D:D
Gratulálok a dobogó szívecskéhez!

Betti: Sajna nem tudom, hogy kell használni. Nem a tápszerbe kell keverni, és azzal együtt adni?

Ancsi: Igen, van új képünk. :D Szerintem csajos arca van, a férjem szerint meg semmi értékelhető nem látszik rajta. :lol:
De jó, hogy ilyen szépen haladtok! Tavaly ilyenkor mi is ott tartottunk kb. Olyan jó érzés volt napról-napra látni! :D

Any: Jobbulást kívánok! Ilyen baleset mindenkivel előfordul sajna. :( Remélem, most már szebb az arca.

Winchi: Nem "itteni" a barátnőm. :) Messzebb lakik, és nem jár a babanetre, de Ő is nagyon lelkes horodzó. Talán babakocsijuk nem is volt. :)

Kép

Kép
nikuc

Ancsi-pancsi, én még "csak" 13 hetes vagyok, ilyenkor még nem lehet érezni... látni is alig látszik :lol: Főleg első babánál mondják, h. a 20. hét körül érezhető... ha jól tudom :?
Szerencsére hányás csak alkalmi, nem állandó, de én is örültem volna, ha soha nem kell megtapasztalnom!

Jeges maci, hát úgy néz ki ez a tali tényleg nem fog mostanában összejönni :D

Kép
Kép
navared
Szfvár

Beze, még nem is gratuláltam a szívhanghoz :oops: Akkor most megteszem: gratula!!! :lol: Végre vki akinek még messzebb van a szülés :lol: Nem panaszkodás ám, csak itt már majdnem mindenki vagy a vége felé közelít v. anyuka!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Sziasztok!

Nikuc, köszönöm. Igen, tök igazad van, szerintem jobb is, már nem parázok mindenen. :wink:

Navared, köszönöm neked is. Hát igen, messze van még, de csak a 12. hétig sürgetném az időt, utána ráérek. :lol: Egyelőre élvezem, hogy kismama vagyok, és van egy imádnivaló ördögfiókám. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Anyany, szegény Zsófi, jobbulást, gyógyulást neki! :!:

Beze, gratula a szívhanghoz, nagyon vigyázz magadra!!!

Többi kismamik, TI is!!!

Többen kérdezték privátban, mi van velünk, nem nagyon volthangulatom írni ,de legtöbben olvassák itt és így hamarabb megvagyok, mnit egyenként megírva, ha nem baj.

Sajnos nincs jól Kismucink, csütörtökön este gyomorsavat hányt,fulladozva rángatta a fejét, félrenyelt, sípolva húzta be a levegőt, még csak fel sem sírt.. :cry: orrán-száján fröcskölt, borzasztóan sikítva sírt, nem lehetett megnyugtatni...nagyon megijedtünk,hívtuk az ügyeletet, de nem jönnek vidékre, nekünk meg nincs autó,úgyh nem tudtuk bevinni..Azt mondták, reggel vigyük a kórházba, reggel telefonáltam, nem fogadnak ,csak beutalóval.a gyerekorvos azt mondta, h teljes egészében az AR tápot adjam neki, aztán szerdán viszem a kórházba vizsgálatra.Nagyon fájhatott neki, olyan ecetszagú a lehellete..
Megpróbálom nem teljesen elvenni a szoptatást, 3-5 percet hagyom szopni, aztán kapja a tápot(pontosabban a lefejt tejet sűrítem.)
Nagyon remélem ,h tudnak ezzel vmit kezdeni.Az ügyelten annyit tudtak mondani ,h okvetlenül kapcsoljuk be a légzésfigyelőt,(mert az tök természetes ,h mindenkinek van..) amennyire csak lehet legyen megemelve a matrac(dehát így lecsúszik) és nagyon figyeljük, mert ,ha félrenyel és nem tud sem felsírni ,sem felköhögni, akkor baj lehet..hát el lehet képzelni ,h aznap éjjel mennyit aludtam..
A gyerekorvos szerint az AR táp is csak egy időre elnyomja a tüneteket,de ettől úgy látom sokkal jobb a közérzete, nem annyira sír evés után, most nem mindig bukik, v csak egy kicsit.Meg ,h szerinte nem a bukás miatt sír, hanem azért mert annyira marja neki az orrában, meg a légcsőben a nyálkahártyát,meg ,ha így folytatja tüdőgyulladása lehet a tüdőbe jutó hányadéktól..áh, már alig várom ,h szakember megnézze.
Hogy aug. 3-ra kaptunk időpontot, az meg vicc..mi lenne, ha nem tudom kikönyörögni hamarabb???
viszont a táptól ugrásszerűen hízik.. :shock: eddig 20-30 gr volt naponta, most három nap alatt 170 gr.
De most jobban érzi magát, ez a lényeg.

Any, téged kérdeznélek, azt hiszem ebben TE avagy a szakértő:
hogyan tudom biztosan fenntartani a tejet???Emellett a kis szopi mellett kell fejnem, különben pár nap alatt elapad.De fejni hogyan??3 óránként az egyik mellet,mintha szopna, vagy mindkettőt?És húzzam, nyúzzam ,v elég csak keveset???

És még vmi.Azt mondják, gondosabban büfiztessem..de ez mit jelent??MINDIG büfiztetem ,akkor is ,ha fél óráig tart!!hányat várjak?1-2-3-4-5-6-7-8..vagy mi???????????????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.05.08 18:34-kor.

KépKépKép
tünci28

Tünci drága, nagyon sajnálom, jaj istenem, szegénykéim. Nagyon sok gyógypuszit küldök, és borzasztóan drukkolok nektek!!!
Ha nem bánod, nekem elég sokat kellett fejnem, szóval én is tudnék válaszolni:3 óránként, mind2 mellet, teljesen kifejni, ha csak keveset fejsz, akkor előbb-utóbb elapad. Így viszont tuti fennmarad a mennyiség, persze fejéssel nem lehet az összeset kinyerni, az csak szopival megy, de ez is jó. Ha van módod, fagyaszd le, amit lefejtél. Nekem az elején nehezen ment, mert fájt, de aztán hozzászoktam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Tünci nagyon sok gyógypuszi Bátor babának,nagyon sajnálom. :cry:

Beze gratulálok a szívhanghoz :lol: vigyázzatok magatokra.

Anyany pici Zsófi szegénykém :cry: remélem minél előbb helyrejön arcocskája. Én mindig attól rettegek Zsófi mikor esik arcra mert ahogy fut :? múltkor is úgy sikerült elharapni kisebb esésből belül a száját,hogy csak ömlött a vér :shock:

Kép
Kép
s. zsófia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?