Sziasztok!
Anyany, szegény Zsófi, jobbulást, gyógyulást neki!
Beze, gratula a szívhanghoz, nagyon vigyázz magadra!!!
Többi kismamik, TI is!!!
Többen kérdezték privátban, mi van velünk, nem nagyon volthangulatom írni ,de legtöbben olvassák itt és így hamarabb megvagyok, mnit egyenként megírva, ha nem baj.
Sajnos nincs jól Kismucink, csütörtökön este gyomorsavat hányt,fulladozva rángatta a fejét, félrenyelt, sípolva húzta be a levegőt, még csak fel sem sírt..
orrán-száján fröcskölt, borzasztóan sikítva sírt, nem lehetett megnyugtatni...nagyon megijedtünk,hívtuk az ügyeletet, de nem jönnek vidékre, nekünk meg nincs autó,úgyh nem tudtuk bevinni..Azt mondták, reggel vigyük a kórházba, reggel telefonáltam, nem fogadnak ,csak beutalóval.a gyerekorvos azt mondta, h teljes egészében az AR tápot adjam neki, aztán szerdán viszem a kórházba vizsgálatra.Nagyon fájhatott neki, olyan ecetszagú a lehellete..
Megpróbálom nem teljesen elvenni a szoptatást, 3-5 percet hagyom szopni, aztán kapja a tápot(pontosabban a lefejt tejet sűrítem.)
Nagyon remélem ,h tudnak ezzel vmit kezdeni.Az ügyelten annyit tudtak mondani ,h okvetlenül kapcsoljuk be a légzésfigyelőt,(mert az tök természetes ,h mindenkinek van..) amennyire csak lehet legyen megemelve a matrac(dehát így lecsúszik) és nagyon figyeljük, mert ,ha félrenyel és nem tud sem felsírni ,sem felköhögni, akkor baj lehet..hát el lehet képzelni ,h aznap éjjel mennyit aludtam..
A gyerekorvos szerint az AR táp is csak egy időre elnyomja a tüneteket,de ettől úgy látom sokkal jobb a közérzete, nem annyira sír evés után, most nem mindig bukik, v csak egy kicsit.Meg ,h szerinte nem a bukás miatt sír, hanem azért mert annyira marja neki az orrában, meg a légcsőben a nyálkahártyát,meg ,ha így folytatja tüdőgyulladása lehet a tüdőbe jutó hányadéktól..áh, már alig várom ,h szakember megnézze.
Hogy aug. 3-ra kaptunk időpontot, az meg vicc..mi lenne, ha nem tudom kikönyörögni hamarabb???
viszont a táptól ugrásszerűen hízik..
eddig 20-30 gr volt naponta, most három nap alatt 170 gr.
De most jobban érzi magát, ez a lényeg.
Any, téged kérdeznélek, azt hiszem ebben TE avagy a szakértő:
hogyan tudom biztosan fenntartani a tejet???Emellett a kis szopi mellett kell fejnem, különben pár nap alatt elapad.De fejni hogyan??3 óránként az egyik mellet,mintha szopna, vagy mindkettőt?És húzzam, nyúzzam ,v elég csak keveset???
És még vmi.Azt mondják, gondosabban büfiztessem..de ez mit jelent??MINDIG büfiztetem ,akkor is ,ha fél óráig tart!!hányat várjak?1-2-3-4-5-6-7-8..vagy mi???????????????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.05.08 18:34-kor.