Új privát üzeneted érkezett!

Valaki igényelt már személyit a gyereknek? Egyedül tudom intézni vagy a férjem is kell hozzá?

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

A gyerkőcök nagyon elragadóak, jó látni, hogy mindenki ilyen iramban fejlődik! :D

Fürdetés: Mi minden nap fürdetünk, aminek eddig nem sok értelmét láttam, de mostanra Ábel néha annyira maszatos, hogy elkerülhetetlen lenne :) Mi soha nem használtuk a gyógyszertári kenőcsöt, mert a kezdetektől fogva Weleda fürdetőt használtam Ábelnél. Az olajozást mi csak az első két hétben csináltuk, mert a bőre nem volt valami szép, és állandóan kopott. Azóta csak az időnkénti babamasszázshoz használtam olajat, abból is a Weledát. Hintőporozni nem szoktam, nekem azt mondták, hogy egyébként is allergizál, én ezt elhittem. A fürdés egyébként nálunk még arra is jó, hogy amikor már kezdődne az esit nyűgösség, akkor megtöri ezt spirált, kicsit lelazítja, utána jobb a kedve.

Bikmakk,
én nem adok tejpépet, sem követő tápszert, sem olyan babakaját, amiben teljes tej van. Olyat már kapott Ábel, amiben tűró volt, vagy sajt, de teljes tejeset nem. Nem vagyok németes, csak kicsit hollandos, de amennyire tudom, a Folgemilch az anyatejet követő "tej" (angolul follow-milk-nek is hívják). Természetesen ennek is az alapja a tehéntej, hiszen tejpor van benne. Én egyelőre kivárok, nem hiszen, hogy erre feltétlenül szükség lenne, hiszen tejem egyelőre annyi van, amennyi kell, estére pedig nálunk a gyümis gabonapép megy, amiben nincsen tej.

Szeparációs szorongás: Nálunk most kezd elharapódzni. Ábel sír, ha az apukája vagy én kimegyek a szobából, vagy ha nem lát minket. Sír akkor is, ha felébred éjszaka, pedig ilyen eddig nem volt. Tudom, hogy ez normális, csak azért aggaszt a dolog, mert ugye két hét múlva dolgozom, és most szoktatjuk majd a dadushoz, szóval ez eléggé kemény lesz. Fel is adtam, hogy most csinálunk alvástréninget, próbálom magam hozzászoktatni a gondolathoz, hogy a munka mellett továbbra is éjjel 2-szer kelek majd minimum. :(

Adri

Kép
Kép
flake76

Épp alszik, az ÁGYÁBAN ami mostanában ritkaságba menő. Az is hogy alszik, na meg az is h az ágyában. Pénteken pl kemény fél órát aludt :shock:

Csak kutyafuttában olvastam vissza, Oui beszarás aranyos Mira, mennyit evett a combból?
Zsigi is nagyon cukika, utólag is sok boldog névnapot neki.
Mi is egész hétvégén jöttünk mentünk, volt h Zorát frl is kötöttem mert úgy aludt csak, így tudtunk a Dunaparton sétálni egy kicsit.

Tegnap meg az én drágaságom kiszedte a kukából a narancshélyat és azt rágcsálta :shock: Ezt kb 1 perc alatt művelte le, amíg én kezett mostam, apa meg a wc űlt.
Nem tudom magára hagyni egy percre sem, mindenhonnan pakol, és matat, mászik, felál.

Adri köszi a linket még nem néztem meg, de igyekszem.
Ez a szeparációs lótúró nálunk még mindig tart, és egyre rosszabbnak érzem az egésszet, mert ráadásul állandóan mászik rám van h lépni sem tudok...
És már van h este az apjával sincs el, és éjjel, hagyjuk már nem tudom h mi jó, h aludjak és magam mellé vegyem, vagy következetesen a kiságy és összeessek nappal a fáradtságtól...
Ha valaki tud valami szupi ötletet írja már meg!

Bikmakk hurrááááá evészet örülök h haladtok, amúgy Zora is hajazva alszik el.

Adri Ábel iszik már? Vagy még mindig higítod a kajáját? Jaj két hét múlva már dolgozol :cry: :roll:

Tündi ha honvédségi csomagotok van akkor ingyen tudnánk mi is dumálni? :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri,
feladtam az elveimet, és megkóstoltattam Ábcival a HIPP gyümiteát. Na, ez persze bejött. Gondolom a cukor miatt. Mindenesetre legalább amikor nagyon nagy meleg volt és olyan helyen voltunk, ahol nem tudtam szoptatni, akkor legalább elkezdett inni :) Azért próbálom neki nem nagyon töményre csinálni, és rendesen mosunk ám fogat esténként! Most a MAM tanulós üvegéből iszik, ez úgy tűnik, jobban bejött, mint az aventes.

Az alvás nálunk is totál mizéria. Éjszaka éjfél és 2 óra között nem óhajtott aludni a gyermek. :( Most szerencsére délelőtt aludt több, mint egy órát, kár, hogy elkezdett esni az eső, különben most kimozdulhattunk volna kicsit, hogy fárasszam estére :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Hazaértem csajok,készülnek a levelek :D

Adri,igen honvédségi csomagunk van,30as.Neked 30as vagy 70es?Fog még Zora cifrább dolgokat is művelni :wink: Alvásra nincs jó ötletem,Luca köztünk alszik,ő sosem aludt kiságyban :oops: Zsombi meg külön alszik,próbáltam 1x közénk tenni,de csak felélénkült.

Flake,biztosan nagyon nehéz lesz elkezdened a munkát,de Ábel sztem szépen meg fogja szokni az új helyzetet!

Dbea,enegm is érdekelne a személyi ha vki tudja :D

Oui,hát egy tünemény Mira,ahogy szemezik azzal a csirke combbal,nem semmi :wink:

Bikmakk,amikor írországban voltam ott is hetente 2x fürdötek a gyerekek+a felnőttek is,én ki sem bírnám :roll: de lehet ez csak megszokás kérdése :)

Kép
Kép
tundi24

Adri, nálunk össze van tolva a kiságy a mi ágyunkkal, így közvetlenül egymás mellett alszunk, de ő mégis a saját ágyában. Ez azért jó, mert ha éjszaka felébred, akkor csak átnyúlok a rácson, a mellkasát simogatom, cumit adok a szájába, és alszunk is mindketten tovább. Régen rács sem volt a két ágy között, de amikor elkezdett folyton átmászni, és a légzésfigyelő emiatt folyton beriasztott, meg betakartam a fejét, akkor odatettük a rácsot.... De nem szereltük ám fel, hanem csak be van állítva a két ágy közé, és reggel, amikor arra ébredek, hogy hasonfekve vigyorog rám, akkor van, hogy eltolom a rácsot, így összenyílik a két ágy, és lehet mókázni. Szerintem ez jó dolog.. :)

Flake, most egy nagy hülyeséget fogok kérdezni. :oops: A tanulópoharat hogyan kell a szájához tennem? Nekünk Nuby van, és a csőr ugye nem pont középen, hanem aszimmetrikusan, és a másik felén meg van a szelep. És azt gondolná az ember, hogy a csőr legyen alul, amikor meg van döntve, és a szelep felül, hogy a levegő be tudjon menni. Viszont így folyton beleütközik az orra a fedélbe. Jó, hogy puha szilikon, de akkor is. Aztán azt gondoltam, hogy hát hiszen fordítva kell, és a csőr alatt legyen az üveg többi része, amikor iszik belőle, de úgy meg folyik az üveg.... :shock: :shock: Nagyon béna vagyok ebben az itatás-etetés dologban, úgy tűnik. Mellesleg Dani sem iszik, bár még csak a vizet próbáltuk.

Kép
bikmakk

Tündi, mi azért fürdünk ám naponta! :wink: :wink:

Kép
bikmakk

És megkaptam a könyvet, köszi!

Kép
bikmakk

Bikmakk, nagyon komplett HIPPes csomit kaptatok -kíváncsi vagyok, az itthoni milyen lesz :)!

Ivás: nálunk pohárból megy, szépen iszik Emmus szerencsére. A víz nem csúszik, így gyümileveket adok neki. Flake Adri, ha ódzkodz a cukortól, akkor szerintem érdemes lenne gyümölcsleveket kipróbálnod, van néhány márka, amelyikben nincs hozzáadott cukor, én ezeket vízzel hígítom. Na persze 1 decinél több így sem megy le, de ez nem gond, mert ha neki ennyire van szüksége, akkor ennyire. A főzelékeket én is hígabban adom, mint pl. a kész bébiételek.

Mira irtó édes a képen :)!

Kép
angelita

Tündi, hozzám is megérkezett a könyv, köszönöm :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Oui!Nagyon édes Mira :lol: Remélem meg is ette a combikát :lol:

Fürdés...mi sem használtunk sem olajat sem hintőport.A hintőpor nagyon szárít,így nem is ajánlatos a használata.Az olaj elvileg nem lenne rossz,de melegben már nem olyan húú de kellemes szerintem...bár a fene tudja.Nekem mindig olyan ragadok érzésem van tőle.Én inkább fürdővízbe teszek magamnak,ha szökő évente 1-2x eszembe jut.A gyerekeknek viszont sosem szoktam.
Fürdetni ha lehet minden este fürdetjük a Szabit és a Regit is.Hisz az én sejhajom is büdös lesz a nap végére,annyira,hogy popsitörlővel nem lehet csodát művelni.No akkor milyen lehet a babáé az egész nap pelenkában töltött melegben? :lol:
No meg amúgy is....A Regi is kb úgy néz már ki nap végére mint egy lelenc gyerek,annyira koszos mocskos lesz :lol:
Viszont én is tudom,hogy a Németek nem fürdenek minden nap.Az ott élő barátnőm mondja is,hogy némelyiknek van ám testszaga,mert a hónaljukat sem mossák meg :roll:
Azért eléggé gusztustalannak tartom,...befeküdni este az ágyba 2-3 napos mocskos testtel,bacisan vírusosan ,munkahelyi mocsokkal stb...
No de Ők tudják,ha nekik így jó akkor lehet igazuk van..

Ja míg el nem felejtem.
Angelita!
Kérdezted a fürdőt.
Igen persze,hogy voltunk.A Regi nagyon félt a vízben először.Nem sírt csak görbült a szája,és kapaszkodott mint a kis majom.Hideg volt neki a barlangos víz.De a meleg víz az már jobb volt,ott már oldódott a félelme és pancsikolt is.

Képzeljétek!!!
Felvették a Szabit az oviba :lol:
Annyira örülünk neki.Már épp ideje lesz,hogy menjen,mert már lassan a Lipótra mehetünk tőle :lol:

A Regi is nagyon anyás/apás.Ő is mostanság mindenki láttán sírva fakad.
Viszont hála égnek napközben nagyon jól alszik a kiságyban,éjszaka meg mellettünk :lol:
Én nappal ha bármi van és nem tud aludni,akkor a hátamra kötöm és ott alszik 1órát.Inkább így mint sírjon a kialvatlanságtól.

De tudjátok!!!
A Fanni már nem fogzik,nincs szeparációs szorongása,nem ébred éjszaka..stb :lol:
Viszont nagyon kamasz :roll:

mimi12

Irdab-Adri,
Nálunk Ábci külön szobában és kiságyban alszik, én most a hiszti közepén is ezt próbálom tartani. Akkor aludt velünk, amikor pár hete nagyon beteg volt, és nélkülem egyáltalán nem aludt volna. (Ráadásul akkor lázas volt, és könnyebb volt így kétóránként szoptatni.) Nem mondom, hogy ez a helyes, de nekünk eddig még bevált. Tény viszont, hogy mostanában rettentő fárasztó, hiszen normál esetben is általában egyszer vagy kétszer kel enni, most meg még itt ez a szeparációs nyavalya is...

Angelita,
Hippnek a szőlős italát próbáltam, azt nem komálta Ábel, más cukor nélkülit nem is láttam. Te mit adsz neki? A szentkirályit néztem a múltkor, de az mind cukros volt. Ez a babatea egyébként 15 kcal/1 deci, szóval azért kevésbé cukros mint mondjuk egy deci fanta, és azért próbálom higítani rendesen. Irigy vagyok a poharazásért :) Mi próbáltuk, de nem ment. Most ezzel az átmeneti dologgal kísérletezünk, aztán megint próbáljuk a poharat.

Bikmakk,
nincsen hülye kérdés :lol: én úgy adom, hogy lent van a csőr, hiszen így hasonlít leginkább a pohárból való ivásra. A mienken van kis kar az oldalán, így én is fogom és ő is, segítek neki úgy emelni, hogy jöjjön is belőle valami :D Persze ne gondold, hogy néha nem megy mellé!

Tündi,
köszi a bíztatást :) A bébiszitter szerencsére nagyon szimpi és közvetlen, remélem, hogy Ábel is hamar megszokja. Egyébként is mindenki, aki volt már hasonló helyzetben, azzal "vígasztal", hogy a gyereknek ezerszer könnyebb lesz, mint nekem :(

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Most csak gyorsan egy-két témához:

Személyi: Nikinek megvan már január óta. Mi együtt mentünk Apával és a babával. Emlékeim szerint mind a két szülőnek alá kellett írni. A manót pedig ott fényképezték le. Ingyenes volt, mert első személyi, és három évre adták.

Fürdés: Minden nap, kezdetektől fogva. Most pedig már teljesen egyértelmű a napi fürdés, hiszen csúszik-mászik. Jó, hogy nem koszban, piszokban, na de akkor is. Mi is zuhizunk minden nap (2x) :oops: Teljesen egyetértek Mimivel. Enélkül nem lehet lefeküdni.
Olaj, hintőpor soha nem volt. Az első hetekben a fürdetőkrémmel kentem be minden fürdés után, mint egy testápolóval. Ezt nekünk a doki néni javasolta és nagyon bejött. A mai napig gyönyörű a bőre.
Mostanában ha süt a napocska és elmegyünk, akkor én használok már napozókrémet. 50-es faktorút vettem, úgy tűnik, hogy bírja a bőre, nincs gond vele.

Itatópohár: A csőr van alul, mi így használjuk.
A gyümölcsleveket csak higítva issza meg Niki, de így is ritkán kap. Inkább a víz, vagy a Hipp tea, de nagyon-nagyon "gyengén".

Szeparációs szorongás: Én szerencsére még nem nagyon tapasztalom. Igaz, mostanában nagyon bújós lett Niki (ezt nagyon élvezem :lol: ), de szépen elvan akkor is, ha éppen nem lát minket.

Zora tündéri!! Nikivel is ki fogom próbálni, hogy mit szól egy ilyen csirkecombhoz.

Alvás: Niki a saját ágyában alszik éjjel, soha nem is aludt köztünk. Igaz egy szobában alszunk, de külön. Hétvégén az első evés után (tápi) szoktam magunk közé venni, és akkor előfordul, hogy visszaalszik. Bevallom, hogy ezt élvezem, de nem szeretném magunk közé szoktatni.

Mimi: Gratula Szabinak az ovihoz!!

Szép estét és álmokat Nektek!!

Szilvi

Kép
boszi72

Angelita,
én kb. egy hétig olajoztam Levit :oops:

Bikmakk,
szerintem az a Folgemilch olyan, hogy ugyan tejből készül, de különféle eljárások során még bontják, hogy ne mindent a babagyomornak kelljen.
Amúgy én Lilinek két éves koráig nem adtam tejterméket, mert ugye allergiás volt, de tojásost igen.
Van tejmentes van, sajt is. (Magyarországon a Delma Light, Liga, meg a Csízió sajt). Ligával lehet sütni a sütiket neki. Babakeksz helyett én síma kukit, vagy kölesgolyót adok. A tejpép meg vagy gabonapép, vagy Sinlac.
Szeparációs szorongás meg símán lehet. Eddig Levit is csak betettük az ágyába, aztán aludt. Most valamelyikünknek mellette kell lennie arra a két percre, amíg elalszik, mert különben sír.

Dbea,
személyihez nem kell apa, egyedül is tudod intézni.

Bikmakk, Bori,
végre kaptunk DVD-t (alig találtunk), most két napig itthon vagyok, és írom a vakondokat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Személyi: csak az egyik szülő kell hozzá.

Kép
Kép
Kép
oui

fürdetés: Mimi és Boszi véleményét osztom: a nap fénypontja a fürdés nekem is, akkor ellazulok, kitisztul a fejem is a testem mellett. Ugyanez történik Zsigivel is: tök ellazul. a kis makkás hátsójáról, harmatnyi izzadságától pedig megszabadul. És valahogy elernyed, elkészül az éjszakai hosszú alvásra. én reggel, este zuhanyzom, nem is bírnám ki... Nyáron még nap közben is néha....
Tényleg gusztus kérdése. Na, de Mimianyu sokkal jobban megfogalmazta már előttem.
Mi sem használunk sem hintőport, sem olajat. csak fürdetőt és Penaten tusfürdőt.

szorongás: nálunk még nem olyan durva, csak bújcisabb lett...

Mira bűbájos!!!!!!!!!! :lol: mennyit evett a combiból??

ma autós kirándulás lett, mert kicsit borongósabb lett az idő. Elmentünk egy kedves ismerőshöz...

na, jó éjt..... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Mira csak pár falatot evett a csirkecombból, de imádja, ha megfoghatja az ennivalót, sokkal jobban esik úgy neki:).

Kép
Kép
Kép
oui

Jó reggelt!

Szeparációs szorongás nálunk is van, de eddig elég enyhe. Apa, papa, mama azért tud pótolni engem, ha nem is nagyon sok időre.

Tudtok ajánlani jó német tanárt? :)
Köszi, és szép napot!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Flake Adri:
Nestlé gyümölcslé vagy DM sajátmárkás Babylove (pl. bio alma) és a Pacificnek is van 100% gyümölcstartalmú kisdobozos üdítője. Nálunk bejött a frissen facsart narancslé is.

Én a napraforgóolajjal fürdés előtt a hajlatokat kenem át, utána jön a fürdés -most már babafürdetővel, de eddig a gyógyszertári kenőcsöt használtuk- végül törölközés után a hajlatokat hintőporozom be kis vattapamacs segítségével.

Igyekszem még jönni, de most Emma itt garázdálkodik az ölemben, már sokadszor repült le a távirányító.... :)

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Orsi, Bori -már régen voltatok, mi van Veletek :)??

Kép
angelita

Sziasztok!

Az én fiaim mostanában hajnali baglyok lettek ma 6:10kor keltünk,de minden reggel korábban kelnek,ha igy haladunk pár nap és 5kor kelünk :wink:

Személyihez tényéegh nem kell apa aláirása mi is megcsináltattuk.

Szeparációs szorongás: Atinál már elmúlt kb 2 hete nyugodtabbak a nappalok.Most már simán kimászik nélkülem bárhova.

Tegnap mi is boltunk az oviban jún-ban lesz eredmény-.
Vendég

Sziasztok!

Mi sajna nem voltunk hétvégén sehol... :x a kertet szedtük kicsit rendbe..de igy se látni a végét..mikor leszünk vele kész...annyi a sitt.

Fürdés:mi minden nap ..Csilla is ..igaz ha be alszik előtte a fáradtságtól akkor kimarad :shock: de nem szoktam felkelteni és ha felkell 10-körül akkor már nem állok neki....
Már se olaj se semmi.Mi Gabi fürdetőt használunk az Édes álmot.
Még Noli is ezzel fürdik.

Ezt a kupont tökre elfelejtettem majd körülnézek hol van én is és kiváltom.

Mi nem használunk tanulópoharat,Csilla már teljesen jól iszik normál üveg pohárból :lol:

Noémi:remélem Szabinak is annyira bejön az ovi mint Nonónak és zökkenőmentesen fog menni a dolog :P

Szeparációs szorongás:van de ha már meglátt akkor semmi gond :P Nála anya a minden :lol: :lol: :lol: :lol: Noli nem volt ennyire anyás :shock: ilyen korban sem neki Apa az Isten :!:

Tündi:nekem ez nagyon új ez a szánkba tömünk mindent dolog...hú életveszély!!!

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Teszek én is fel képet..ez 1 hónapja készült vagy régebben a felújítás előtt :oops: Kép

Kép

A Nonó régi járgányán..mig ő oviban van.....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Fürdés: Hát kíváncsi vagyok, hogy Anettnek milyen tapasztalatai vannak Berlinben, de én itt Heidelbergben nem hallottam róla, hogy a felnőttek ne fürödnének minden nap.... Sőt, szerintem itt No-ban sokkal nagyobb a testkultúra, mint Mo-n.
A gyerekeket is mosdatják, csak a kisbabáknál nem ajánlják a gyakori fürdést, mert nem tesz jót a bőrüknek. A bőr az elsődleges védelmi rendszer a külvilággal szemben, és az újszülötteknél nem tanácsos folyton leszedni róla a védőréteget. Ezenkívül a víz nagyon szárítja a bőrt, és ha kencéket is használ az ember, akkor ekcémát is okozhat az arra hajlamosaknál. Ennek megfelelően itt az az ajánlás, hogy amíg nem mászik a baba, addig heti két fürdés legyen, sima vízben, esetleg egy kis babaolajat lehet bele csepegtetni. A popsit viszont az ember gyakrabban megmossa vízzel, nem úgy, mint otthon, hogy popsitörlővel maszatol az ember. Én is sokszor teszem a csap alá, nagyon szereti.
Dani viszont 4-5 napja elkezdett kúszni, úgyhogy most már egyértelműen sűrítenünk kell nekünk is a fürdéseket. Közben pedig félek kicsit tőle, mert mióta a átálltunk a kétnaponkénti fürdésről a háromnaponkéntire (mert azért kezdetben ezt a heti kettőt a mi gyomrunk sem vette be... :) :), de a gyakorlat meggyőzött ), és Weleda fürdetőt használunk, azóta rengeteget javult az ekcémája. Most aggódom, hogy mi lesz, ha sűrítem a fürdéseket, de muszáj, mert már koszolódik a gyerek.
Ja, és a gyakori popsimosáson felül vizes kézmosás és arcmosás is van, naponta min. háromszor: a két pépes evés után, meg amikor hazajövünk a parkból...

Muszáj volt megvédjem magam, még mielőtt mindenki lepiszkoskismalacoz minket... :roll: :roll:

Linácska: köszi nagyon a DVD-t, majd írd meg, hogy mennyivel tartozom!

Oui, küldök neked privit némettanár ügyben!

Csilla: a kisCsilla nagyon nagyos már ezen a járgányon!

Sissi: ezek szerint a szeparációs szorongás egy viszonylag rövid ideig tartó valami?

Itatás: na de ha a csőr alul van, akkor nálatok nem ütközik bele a baba orra a szilikonfedélbe?

Flake: és mikor adod a gabonapépet? Az hogyan viszonyul a nap többi étkezéséhez?

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Én is vagyok, csak sok volt a dolgom. Készülődök kicsit azokra a napokra, amikor nem tudok házimunkázni. :wink:

Személyi: miért szükséges megcsináltatni? Enélkül nem mehet külföldre a baba? Unión belülre sem?

Szeparációs szorongás: nálunk is megvan... :shock: Én mondjuk nem bánom a ragaszkodást, csak nehéz így intézni a dolgaimat, h anem vihetem magammal. Meg mióta cicimegvonás van, nagyon bújik, meg nyüszög, és sokszor attól nyugszik meg, hogy cumival berakom a kiságyba pár percre. Azt nem szeretem, ha kiságyon kívül cumizik, így azt próbáljuk hanyagolni, de pár perc elég szokott lenni, hogy megnyugodjon, és megy tovább a játék.

Fürdetés: naponta, nyakincában olajjal (nagyon nehéz másként a kis redői alól kiszedni az izzadságot, koszt), gyógyszertári fürdetővel.

Boszi, milyen napozókrémet vettél? Én a hétvégén 30-as Niveát kentem neki (vészmegoldásként), de kellene valami tényleg jó, ami neki való.

Ivás: Lia vizet iszik, ikeás csőrös pohárból, de csak ha én döntöm meg neki. Ha eszembe jut, leveszem a tetejét, és akkor pohárként próbálkozunk. Mondjuk csak evés közben hajlandó inni, talán mert nem csinálom túl hígra a kajáit, és jólesik neki, hogy leöblítheti valamivel. Majd ha már nem szopizik, akkor szerintem bevezetek én is valami agyonhigított gyümölcslevet, hogy meglegyen a szükséges folyadékmennyiség.

Tündi, én is küldök mailcímet, jó!?

Oui, irtó édes Mira - egyből kedvet kaptam ahhoz, hogy én is Lia kezébe adjak valami kaját. Tegnap a krumplimat kaparintotta meg, amikor etettem, csak az a baj, hogy azt nem szereti, így egy röpke kóstolás után inkább már csak azt csodálta, hogyan omlik szét a kezében.

Jajjj, és a lényeg: Lia a hétvégén felhúzta magát az ágyban, és azóta többször is megcsinálta!!! :D és :( Felköthetem a gatyám. Már csak azt a fránya mászást kéne abszolválni, hogy elmúljanak a paráim...

Kép
mocorgó

Ja igen, Oui, Mira egy cukorfalat! :)

Mocorgó
, hogy vagy?
Én is folyton arra várok, hogy másszon már végre, és akkor pipa és megnyugvás. Ehelyett kúszni kezdett. Ami persze egyáltalán nem baj. :) Sőt, egyre ügyesebben csinálja, lassan kezdi ellentétesen mozgatni a lábát és kezét közben, és végülis az már jó.... :)

Kép
bikmakk

Azt akartam még kérdezni, hogy nincs valaki köztetek, aki csinált már elektronikus adóbevallást?
Amikor decemberben otthon voltunk, csináltam ügyfélkapu regisztrációt, és azt hiszem, ezzel már lehetne e-adóbevallani. De hogyan kell?

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Eni: elvileg nem viheted ki a gyereket személyi nélkül az országból, gyakorlatilag mi enélkül voltunk Ausztriában :oops: De mivel tervezünk egy horvát tengerpartos nyaralást, így meg szeretném Marcinak csináltatni. Kértem időpontot az okmányirodában, így hamar végzünk remélem.

Tündi: én is megkaptam a könyvet, köszi!

Adri: szerintem várj a különalvással, amíg véget ér a szorongós korszak, én nem hinném, hogy addig bármit is sikerülne elérned, csak kikészültök mind a ketten. Ha eddig együtt aludtatok, az a pár hét már nem számít, nem igaz? :wink:

Bikmakk: szerintem senki sem akart titeket lepiszkoskismalacozni :D És a németek mit mondanak a ti "fürdésmániátokra"?
E-bevallás: én már csináltam, az apeh honlapjáról kell letölteni a kitöltőprogramot és a nyomtatványt, így a saját gépeden kell felvinni az adatokat, aztán valahogy az ügyfélkapus azonosítóval kell beküldeni, de szerintem a magyarorszag.hu-n tuti le van írva a menet.

Orsi: jöttök szombaton úszni?? Mi végre megyünk megint a kilenc órásira.

És még a végére: képzeljétek Marci tegnap felállt a fürdőkádban!!! :lol:

Kép

Kép
dbea

Azt még akartam írni Orsi, hogy a házimunkát én úgy osztom be, hogy mindent, amit lehet felosztok 10-15 perces szakaszokra. A héten pl elterveztem, hogy kitörlöm a komódunkat belül, mert már tiszta por. Egyszerre túl sokáig tartana, Marci mellett nem megy, így amikor lefektetem aludni mindig egy részét áttörlöm. 3-4 részletben végzek vele, de legalább haladok. Egyik nap porszívozok, másik nap felmosok, ahogy időm engedi. Mondjuk most már sok dolgot úgy csinálok, hogy Marci fent van, pl a vasalást is. Addig ő eljátszik a lábamnál, vagy a vállfákkal, közben énekelek neki, így nem kell kapkodnom.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Angelita, köszi a hiányolást! Igazából rendszeresen olvasom a történéseket, de sajnos válaszolni már nem tudok... Szerintem nem kell magyaráznom, miért... A lényeg: már nem lehet Bettit felügyelet nélkül hagyni, percenként kell menni "menteni": hol őt a veszélyektől, hol a tágyakat tőle :D Ezért inkább állandóan vele/mellette vagyok, meghagyva neki bizonyos szabadságot, de ha indokolt, akkor közbelépek.

Linacska
, előre is köszi a filmeket! :)

Ma voltunk a dokinál, megkérdeztem a fényvédőt. Igen, feltétlen használni kell, de érdekes módon hangsúlyozta, hogy nem kell 30as vagy magasabb faktorú, a 15-20as teljesen jó! :shock: :roll: Na, kompromisszumosan én 25össel fogom kenni Bettit...

Mindenkinek szép napo(ka)t! :)

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk, írtam mailt!

Kép
mocorgó

Mocorgó, én is! :)

Fényvédő: mi a DM-ben vettünk babanaptejet (Bübchen márka), 30-asat "itthonra" (park, séta, stb.), és az volt a tervem, hogy majd 50-est veszek, ha megyünk nyáron Horvátországba...

Bea: fürdésmánia: mi óvatosan elhallgatjuk, hogy milyen renitensek vagyunk... :D Legutóbb a dokinéni mondta, hogy az ekcéma miatt álljunk át a heti 1x fürdésre, mi pedig bólogattunk, és a kétnaponkéntiről átálltunk háromnaponkéntira. :D De használt, az tény. Köszi a választ az adóval - este nekigyűrkőzöm. Már más évben is számítógépen keresztül csináltam, csak a végén kinyomtattam és postán feladtam. Arra lennék kíváncsi, hogy a beküldés hogyan megy. De talán majd kisilabizálom valahogy...

Kép
bikmakk

Bener,Mocorgó,ment a cucc :wink:

Bikmakk,ne haragudj rám,nem megsérteni szerettelek volna,csak azt akartam mondani,hogy írországban ez hogyan működött az itthoni képest :wink: És senki nem hiszi azt rólatok,hogy "piszkoskismalacok"lennétek!!tényleg ezer bocsánat,hogyha félreérthető voltam!!!! :oops: :oops: :oops:

Hmbori,én is megvettem már a fényvédőt 30asat vettem,mert én is úgy gondoltam kell ekkora,Lucának is ekkorát vettünk anno :roll: Na mindegy bajuk nem lesz tőle :wink:

Dbea,gratula Marcinak a kádban felálláshoz,Zsombi is csinálja :roll: elsőnek majd frászt kaptam :oops: és a zuhany részt is feszt le akarja szedni :roll: És képzeljétek el,mostmár nem kúszik,hanem mászik!!!! :D :D És iszonyat sebességre tud ebben is váltani,nem csak a kúszásban gyors :wink:

Mocorgó,milyen paráid vannak? :roll:

bim-bam,nagyon jól áll a quad Csillusnak :D Még ruhában is hozzá öltözött :wink:

Kép
Kép
tundi24

Bea:horvátokhoz nem elég a szremélyi mivel még nem uniós állam. Nektek inkább az útlevelet kell megcsináltatni oda viszont mindketten kell mennetek.
Vendég

Sziasztok!

Fényvédő: azért írok csak, mert ez a heppem, az EU ugyanis nem is olyan régen betiltotta a 100-as spf fényvédőket, és akkoriban rendszeresen kellett magyarázgatnom az újságíróknak, hogy miért :lol:. A lényeg, hogy az EU szerint megtévesztették a fogyasztókat a kozmetikai cégek, a fényvédőn lévő szám ugyanis nem egyenesen arányos az általa nyújtott védelemmel!!! itt van erről egy cikk: http://www.elle.hu/article.php?id=2850, de be is másolom a lényeget az egyszerűség kedvéért: "Fontos tudni, hogy a fényvédelem nem emelkedik a készítmény SPF számával egyenes arányban: a magasabb tartományokban a különbség szinte alig észlelhető. Egy SPF 15 esetén a védelem 93%-os, míg az SPF 30 esetén 97%. Ezért sincs szükség 100-as fényvédőjű naptejre, az 50-es bőven elég. Szóval jó tudni, hogy egy 30-as és egy 50-es között a különbség kevesebb, mint 3%-nyi védelmet jelent. Nem tudom, hogy kinek, mennyire tűnt fel, de én ugye Hauschka/Weleda mániás vagyok, szóval még egy szempontot ajánlok megfontolásra. A legtöbb fényévő kémiai alapon nyújt védelemet, a Hauschka/weleda viszont ásványi/fizikai védelmet kínál. Ez azt jelenti, hogy nem alakítja át a napfény káros sugárzását hőenergiává (amitől izzadunk és kiütésesek lehetünk a napozáskor), hanem egy védőréteget hoz létre a bőrön, ami visszaveri a fényt, tehát nem elvezeti. Ez nagy különbség tud lenni érzékeny bőrűeknél (én ilyen vagyok, tudom, miről beszélek). A jobb érthetőség kedvéért íme erről is egy cikk: http://www.noilapozo.hu/20090523/a_kemiai_es_a_fizikai_naptejek_kozti_kulonbseg. Mivel a Hauschkától nem kapok jutalékot, így elárulom, hogy egy "negatívuma" van az ásványi védelemnek, kicsit fehérebb lesz tőle az ember, mert nem issza be teljesen a bőr. Minket ez nem zavar, de a teljes képhez hozzátartozik.

Bikmakk,
sztem sem gondoltam senki, hogy kismalacok vagytok :D:D általában a higiéniás kultúráról meg tényleg inkább ne is beszéljünk. A csőrre visszatérve, nálunk is ütközik a nózi, Ábci meg szépen hajtja hátra a fejét :) Hidd el, megoldják ezek a kölkök! Gabonapépet én 6 körül adom este, utána fürdik, és lefekvés előtt még szopizik. A gabonapépből most egy új márkát próbáltam ki, a DM-es Alnaturát, nekünk bevált. Vizet forralok, ráöntöm a porra, aztán pedig bele a gyümit, az le is hűti, így mindjárt tudom is adni.

Angelita,
köszi a tippeket, ki is próbálom a narancslevet, jó ötlet!

Bocs, ha sok voltam, de a naptejes dolgot meg akartam osztani veletek, mert tényleg annyi ezzel kapcsolatban a félreértés.

Adri

Kép
Kép
flake76

Dbea, Sissi,

Horvátország valóban nem EU-tag, de lehet személyivel beutazni az országba.
http://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzul ... ontos+utazási+tanácsok/fontos_utazasi_tanacsok_orsz.aspx?d=Beutazási,%20tartózkodási%20és%20munkavállalási%20feltételek&c=53&z=Európa

na jó, most már eldugulok...

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Most csak két gyors reagálás:

Tündi! A mei-tai-ban nekem még nem tűnik nehéznek Niki, hogy elől viszem. Bezzeg kenguruban már nem bírom, abban nagyon nehéz. A mei-tai valahogy teljesen más.

Mocorgó! Én Sun Dance kids napozókrémet vettem. Bevált, eddig semmi allergiás reakció nincs tőle.

Gratula minden törpének, akik új "produkciókat" tudnak.

Jó éjszakát mindenkinek!

Szilvi

Kép
boszi72

Tündi, nem voltál félreérthető, és nem sértettél meg. :) :) :)

Bea, gratulálok a kádban felálláshoz! Ezek szerint nagy kádban fürdik már Marci?

Flake, köszi az infókat a naptejekkel kapcsolatban! És ez a kémiai-fizikai dolog is nagyon érdekes. Már csak azt nem tudom, hogy mi az a Hauschka. :) A Weledához hogy viszonyul? Merthogy mindig együtt emlegeted őket. A Weleda cuccok itt is nagyon népszerűek, de babanaptejet még nem láttam köztük. Vagy sima felnőttet ajánlanál?

Kép
bikmakk

Boszi, milyen meitaiod van? Írtad (te?), hogy egyszer oldalra is kötötted a bébit. Hogyan kötöd olyankor? Nincs valami youtube linked?

Kép
bikmakk

Bikmakk!

Nekem Gremese féle, azon belül is a 3-as fajta mei-tai-om van.

http://www.mei-tai.hu/

Ezen a linken mindent megtalálsz róla. Videó is van a megkötésekről.

Szilvi

Kép
boszi72

Mocorgó,
személyit vagy útlevelet azért érdemes csináltatni, mert ha kiviszed az országból gyakorlatilag semmivel nem tudod igazolni, hogy a tied. Régebben ugye beírták a gyereket az anyja személyijébe. Amíg nem volt EU, addig kellett az útlevél, most meg személyivel át tudod hidalni. Az ingyen van, és nem kell apa hozzá. Az útlevélhez kell apa is, és pénz is.

Bikmakk,
ha kitöltöd a nyomtatványt, akkor van olyan legördülő menü a nyomtatványkitöltőben, hogy Kapcsolat az ügyfélkapuval. Ott meg kell jelölni a nyomtatványt elektronikus beküldésre. Ilyenkor már nem módosítható, csak ha ezt a megjelölést visszavonnád. Megjelöléssel elmenti valahova a gépedre a filet, azt majd jegyezd meg, hogy hova. Utána ugyanabban a legördülő menüben van olyan, hogy elektronikus beküldés ügyfélkapunk keresztül. És az megnyitja az ügyfélkaput. Be kell jelentkezned, és utána kitallózni azt a filet, amit elmentett, és feltölteni, ha jól emlékszem, de elég egyértelmű.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk,
Mind a két cég az antropozófiára épít (ez az a filozófiai irányzat, amiből kinőtt a waldorf szemlélet a nevelésben vagy a homeopátia az orvoslásban). Sajátos eljárással dolgozzák fel a növényi alapanyagokat is. Ami a fényvédőiket illeti, az elfelejtettem megírni, hogy idéntől sajna megszüntetik a gyártását (ez egy hosszú történet, de tulképp protest jelleggel teszik, mert egy szabályozásnak köszönhetően muszáj lenne bele kémiai fényvédőt is tenni, ők pedig nem akarják), így most lehet még kapni néhány helyen (legalábbis Magyarországon), de ugye azok max csak 2011 nyaráig jók :( Én azért még idénre bevásároltam. Én legégős típus vagyok, de ez még a Nyugat-Szaharában is bevált :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Én Bioderma napvédőt szoktam venni, szuper! A bőrgyógyászom is ezt ajánlotta.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Háromnegyed 5-kor keltünk, és a kisasszony negyed 6-kor már nem bírta tovább a reggelije nélkül. :( Most persze édesdeden durmol...

Tündi,
azért annyira nem parázom, pláne, hogy teljesen időben vagyunk a mászáshoz, és Lia amúgy is mindent időben csinált eddig. Csak az nem tetszik, hogy már feláll, de még nem próbálgat mászni. Én már csak ilyen paramami vagyok, nem szeretném, ha valami disz.... bejátszana amiatt, hogy nem alakulnak ki nála a megfelelő idegi kapcsolatok a mászás hatására. De tegnap kicseleztem: apa jógaszőnyege eszméletlenül tapad a parkettához, és baromira nem kényelmes rajta kúszni! Leterítettem, és rapakoltam a bébit. Eléggé erőlködött, négykézlábra is állt, látszott, hogy nagyon koncentrál, de még nem sikerült megindulni úgy. :lol:

Mai baba-ebéd: kipróbálom a tojássárgáját, asszem tökfőzeléket csinálok, és abba teszem bele. Először csak egy harmadot adjak, vagy szerintetek mehet egy egész, ha tetszik neki?

Kép
mocorgó

Flake, megírod (akár priviben, ha itt nem akarod), hogy hol lehet kapni még H-W fényvédőt? Ha nincs messze tőlünk, lehet, hogy kipróbáljunk amíg lehet, így az első időkben. Bébim olyan tejfehér, hogy az a kis fehérség már meg sem látszana rajta. :)

Kép
mocorgó

Sziasztok lányok!

Flake Adri,
én is köszönöm a napvédőkkel kapcsolatos infót, jó, hogy megosztottad ezt velünk!
Igazából minél magasabb a faktorszám, annál hosszabb időt lehet a napon leégés nélkül eltölteni.
Bori, szerintem a 15-20-as faktor nem elég a babák érzékeny bőrének a mostani napon... Biztosan mindenki érzi, hogy ez a nap már nem az a nap, ami pl. a mi gyermekkorunkban volt. Ha kisüt, rögtön perzsel, éget. Mi min. 30-asat fogunk használni.

Eni,
szerintem max. egy fél tojássárgáját adj első körben, mi is annyival kezdtük. Eddig egyszer kapott Emma, semmi baja nem lett tőle. Spenótfőzelékbe tettem.

Bikmakk, én sem adok tejtermékeket a leányzó 1 éves koráig, ebből a szempontból egy cipőben járunk. Azért így is lehet változatosan etetni őket, pl. a gabonapépre gondolok én is, amit más is javasolt. Emma heti 1x ebédre kapja tápszerrel és banánnal elkészítve, ez mindig elfogy :)! Te tudnád anyatejjel készíteni vagy olvastam, hogy létezik zabtej, az is adható a babáknak.

Nálunk borult az ég, de nem esik szerencsére :)!
Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!

2× kezdem el...remélem be tudom fejezni....

Dbea:Marcibaba a fürdőkádba találta fel magát :P pedig ott nem is olyan stabil a dolog...ügyi baba...a nehéz helyzeteket kedveli :lol:

Csajok én állandóan néztem már a fogakat felül,hogy na mi van már....és tegnap pont,úgy nevetett,hogy teljesen láttam az alsókat és ott már 3!!!van de felül semmi.
Nem felül kellett volna jönnie???

9 hós korára elkaptuk a szájpenészt...

:twisted: mindent bevesz...és én meg tökre figyelek rá,hogy minden tiszta legyen..de úgy látszik nem eléggé... :? gyorsan elfutottam ,még a gyógyiba tegnap este...
Apa kókat nevet ezen,hogy pont a csajnál vagyunk ilyen gondba,hogy a szájába vesz minden dolgot és már most mérges,hogy milyen lány lesz belőle :roll: :lol: :lol: :wink:

Felkelt....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Angelita: hogyan csináltad a spenótot? És a tojást megfőzted, és belekeverted a sárgáját?
Igen, igen, a gabonapépet én is adom néha, bár én eddig vízzel csináltam és gyümölcspépet tettem bele. Fogom anyatejjel is (tele van a hűtő, és mivel csak 6 hónapig tárolható, lassan muszáj lesz elhasználni), csak Dani ritkán eszik meg annyit, amennyit előre kigondolok neki, és a maradékot meg én eszem meg mindig :oops: :oops: , különösen a zabpépet, mert nagyon-nagyon fincsi :D, viszont ha anyatejjel készül, akkor már nem ehetek belőle, mert annak az ízétől rosszul vagyok. :D
Neked annyira flottul megy ez a hozzátáplálás téma, nem írnád le nekem mondjuk Emma egy heti teljes menüjét? Már ami nem tápszer. Nagyon-nagyon köszi előre is.

Flake, én is örülnék, ha leírnád, hol lehet ilyen H....nevű cuccot vásárolni, 1 hét múlva hazamegyek, ha itt nem kapok, esetleg megnézem otthon.

Sissi, linácska, köszi a karalábét! Végül csak megfőztem enyhén sós vízben, és összeturmixoltam egy kis előre lefagyasztott csirkemellel - Dani egész jól ette, 40 g-ot, ami már jónak számít, de estére nagyon rosszul lett szegénykém, fájt a hasa, úgyhogy egy ideig hanyagoljuk. Érdekes, mert a karfiolt meg jól bírja, már 2 hónapja... Linácska, köszi az adóleírást, végül tegnap nem bírtuk rávenni magunkat, helyette Colombot néztünk. :) De majd ma este.

Kép
bikmakk

Angelita: engem is érdekel a heti menü :lol:

Adri: megírod, hol lehet ezeket kapni? Ha már ennyi mindenkit érdekel, szerintem ide is megírhatod :lol:

Kép

Kép
dbea

Én Nivea 50 est vettem hófehérkémnek.
Bim-bam nekem a szájbavevésről ez nem jutott eszembe :roll: , de remélem addigra kinövi az én csajom is :lol:

Angelita a menű engem is érdekelne. Ma kifagyasztom az első lefagyasztott kaját, és kiváncsi vagyok megeszi e.
Meg a spenót is, hogy csinálod. Én is csináltam ette Zora de nem volt így elsőre a legkenvencebb kaja. Én krumplival sűrítettem, és pici sót, meg fokhagymát tettem bele.
Képzeljétek Zora nem is eszi meg azt a főzit amiben nincs hús :shock: .
Ja és adtam neki a Hipp-nek a joghurtos desszertjéből, egyből lecsúszott egy üveg. Bírta Zora nagyon.

Amúgy ezek a fagyasztott kaják meddig állnak el a hűtőben?
Köszönöm az alvásos válaszokat, Adri beleolvatam a linkbe nagyon jó, és el is döntöttem (megkövezhettek ha akartok), hogy 1 éves korában megpróbálom leszoktatni az esti szopiról. :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?