Új privát üzeneted érkezett!

Betti, Zsófi, most már mindennap érzem a nyomás-érzést a hasamban, de ezt leszámítva jól, hányingerem sokkal kevesebb van, mint Lexivel volt.

Betti, kiváltod?

Zsófi, egy kicsi hőemelkedéssel kiegyeznék. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Beze még nem. Csak jó, hogy van ilyen recept is, ha oda kerül a sor nem kell szenvednem a borogatással meg a mellgyulladással.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Azzal ne is kelljen, nem egy leányálom. :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 

 
 

Beze
Gratulálok!!! Minden rendben lesz, ne izgulj!!!

Bocsi, hogy nem nagyon jövök, apa itthon van, egész nap lótunk-futunk, ügyeket intézünk. Este már semmire sincs kedvem.
Vendég
 


Jeges macika, nagyon szépen köszönöm! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Levi is a drágább oltást kapta a kullancsosból, mikor megkapta az elsőt még 2000 alatt volt, a másodikra már így megemelték az árát, de a doki azt mondta ha azzal kezdtük maradjunk is annál, Dorkánál már szerintem a másik lesz.

Betti: Dorcsi 4 hónapos korától csak tápszert kapott, de nem néztem az időt, kb 3 óránként evett még akkor is, de ő keveset evett egyszerre. 150 volt az adagja még 10 hónaposan is, inkább többször evett.
Emlékszem anyám azzal szekált folyton Levinél, hogy biztos éhes, mikor szopizott utoljára? SOHA nem tudtam megmondani, egyszerűen nem figyeltem, ha kért kapott. Dorcsinál meg mikor kezdődött a tápszer mizéria akkor kezdtem figyelni, hogy mikor evett utoljára, de akkor sem nagyon tartottam be, hogy 4 óránként egyen, ez is gyerekfüggő. Barátnőm kisfia 6 hónapos és simán bevág 260 tápszert, az én gyerekem most sem tudna ennyit egyszerre, reggel mikor felébred nem tud meginni ennyi tejet egyszerre.
Viszont képzeljétek ma 3. napja, hogy éjjel nem kel fel!!!
Remélem most nem szóltam el magam!
Most elaltatom őket, aztán jövök vissza, ha nem alszom el velük, ma feleségek lesz.

Jaj, Katinka köszi szépen a zetpolos linket, rendelek is onnan cipőt Levinek.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a drukkokat nagyon aranyosak vagytok!Remélem nem lesz semmi gond.

A tápszer növeli a cukorbetegség esélyét? :cry: :cry: :cry: Hannus az elejétöl azt kapott sőt még most is kap este,akkor nem adjak neki?Át kellene térni a tejre de azt nem nagyon szereti.

Beze:Bizti minden rendbe lesz nagyon drukkolok nektek
:D
Én is féltem a 15 hós mellékhatásaitól de megúsztuk nem volt semmi gond remélem nálatok sem lesz. :wink:

Ancsi:Nálunk vizsgák nincsenek csak dolgozatok van amiből már nem kell írni de a fő tárgyakból még irunk matekból még 2-öt is meg irodalomból is.
Dorka nagyon ügyi Hannus is szereti a gumimacit meg most a kedvence a nyuszitánc :D

Tünci:Szorítok nektek holnap.Bátor nagyon ügyi volt a dokinál :D

Betti:Örülök hogy beválik a kendő,én is szeretnék majd a tesónál.
Vendég
 


Mi már megkaptuk a két drágát mire jött egy anyuka a védőbe kérte a receptet 10 perc múlva jött vissza az olcsóbbal. Hát nekünk júniusban lesz esedékes,de biztos rákérdezek azért nem semmi.

mancsa én is néztem a cipőket mert Dorkának sem ártana 26-os lába van ez még ok,de nekünk gyakran előfordul,hogy hosszra jó,de a tépőzáras bokánál nem éri jól össze.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


lara!
ha nagyon át szeretnétek térni tejre, pár nap alatt megszokja.
reggel cumisüveggel kezdtek?
mert akkor olyan éhes, hogy szerintem el fogja fogadni a tejet is.
Zsófinál az anyatejről tápszerre így sikerült áttérni.

mancsa!
Zsófi reggel 150milit, este 90-100milit iszik meg. ismerős feleannyi idős gyereke lazán benyomja a 300milit. :D

igazi tehéntejet adok Zsófinak. itt nem messze árulnak termelői tejet. megkóstoltuk, kipróbáltuk és jó. nincsen baja tőle. egyelőre még hígítom, de hamarosan nem fogom.
a boltitól éjszaka mindig ébredt, és tejcsit kért.
Vendég
 


Lara: drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!!!
Tök jó, hogy csak dolgozatot írtok, én utáltam a szóbeliket, folyton agyonstresszeltem magam előtte, de ha írni kellett, az más tészta.
Vizsgák előtt hánytam, hasmenésem volt, fuldokoltam... utáltam. Nézegettem én is a sulikat, hogy elvégeznék valamit, de nem hiányzik újra ez a stressz.
Vendég
 


Any: mi is igazit iszunk, én már nem higítom Dorcsinak, de mikor elkezdtük én is higítottam. Gondolkodtam én is, hogy adjam-e neki, aztán arra jutottam jobb, mint a dobozos, ez legalább látott tehenet.
Férjem mikor még fuvarozott több tejes kamionossal is találkozott, ők mesélték, hogy a savanyú tejbe meszet öntenek és akkor már nem érezni rajta. Hát ez a hosszanfriss tejnek a titka. Ki tudja még mi sz@rt megetetnek velünk.
Vendég
 


mancsa!
meszet????? durva!
azt tudtam, hogy lefölözik, meg porlasztják meg a fele tejpor stb de a meszet... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
azt hiszem készítem az aprót meg az üvegeket.

pláne, hogy én is nagyon szeretem a tejet. amikor anyuméknak voltak teheneik, a napi másfél litert simán megittam 10évesen.
apuval "leittuk magunkat" nyáron jó volt egy pohár hideg tej...
:oops: régi szép...


a vizsgák előtt a hugom is ilyen volt. ő nem hányt, de a barátnőm vizsga előtt először így, utána úgy fordult a wchez... a legdurvább szigorlat előtt 1 órát ült lavórral az ölében a wc-n. nagyon sajnáltam...

amúgy én is tanulnék valamit, meg nem is.
a biológia kiegészítő érdekelne nagyon, és hiányzanak már a régi dolgok is. de sajnos ez ne férne bele az életembe.
most is sehogy sem állok az angollal...
Vendég
 


Lara: A tej se jó, most már 3 éves korig nem is ajánlják a gyerekeknek, mert megterheli a vesét.
Előkeresem a cikket, amit olvastam a cukorbetegség meg a tápszer kapcsolatáról, több helyen is megvan.
http://www.tenyek-tevhitek.hu/tej.htm Itt írják, a gyermek és a cukorbetegség cím alatt a lényeget.

Kullancsos agyhártyagyuszi oltás: Mi most adattuk be. A doktorbácsink olyat írt ki, amiből 2 db 3-4000 körül volt, úgy emlékszem. Az elsőnél semmi mellékhatás nem lett, némi kis aluszékonyságot kivéve, a másodiknál meg hőemelkedés lett, de nem emiatt, hanem a 18 hós oltás miatt, mivel egyszerre kapta (az előző 3 ilyentől is az lett neki). Szóval szerintem ilyen téren semmi probléma nem volt vele.

Beze: egy héten belül nem lesz semmi mellékhatás, kb. a 7-10. nap között szokott lenni láz (nálunk az sem volt, csak egy róka, de az egyébként is előfordul néha). Ha a szuri utáni 3. hét végéig sem történik semmi ilyesmi, tuti túlvagytok rajta. Legalábbis nekünk így magyarázta a gyerekorvosunk.

Ancsi: Van aki meg a pisiben fürdik, meg az arcára keni, állítólag tök egészséges. :lol: Ahhoz képest pisis teszteket gyűjteni semmi. :lol: :lol:

Winchi: Jó, hogy mondod a kendőt, mert meg kéne most már rendelnem. :)

Tünci: Nem semmi növekedési tempó! Bátor gyorsan behozza azt a kis lemaradást, úgy látszik. :D Majd mikor 15 évesen egy fejjel magasabb lesz, mint az apja... :D:D:D

Krisztina: Te meg 19 kiló mínusz? Azta??? Én majd 10-nek már nagyon örülnék... Annyira ügyesek vagytok, hogy ilyen hihetetlenül sokat bírtok fogyni!

Betti: Milyen tápszert kaptatok? Mi a neve? Ezek a mindenmentes tápok sajna ilyenek. Piszok rossz ízűek, és büdösek. :lol: Még jó, hogy Ati elfogadja, mert az én fiam anyatej után hülye lenne, így 1,5 évesen még mindig pépes ételt eszik 1 nap 3x, mert abban el tudok tűntetni étkezésenként 1-1 dl tápszert. Bár ma konkrétan nem sikerült, mert már a reggelit sem volt hajlandó megenni, inkább rágta az extrudált kukoricakenyeret. :lol:

Voltunk ma doktornéninél. Minden rendben volt, és Panna már 1 kg felett jár, úgyhogy olyan nagy baj már nem lehet valószíűleg. A méhszájam meg jó zárt, viszont Ő már fejjel eléggé lent van. :? Szeretnénk menni 4d UH-ra. Azt ajánlotta a dr-nő, hogy a kórházba menjünk Csetényi doktorhoz. Tudjátok, hogy lehet bejelentkezni hozzá?

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc: Csetényi doki ügyben Tünci az illetékes, biztos segít, ha benéz ide.

Örülök, hogy minden rendben van, mi 4d-n Bácskai dokinál voltunk.
A tej megterheli a vesét, ezt még nem hallottam. Dorcsi meg sem issza már a tápszert, régóta tejezik. Ő is pepti pluszt evett, tök rossz íze volt, most reggel-este 1,5-max 2 dl tejet iszik + joghurt, sajt, túró vagy puding, mikor hogy jön ki a lépés.

Any: én is hetente 2x járok tejért, üvegezek, mert így olcsóbb, fagyasztom is. Forralom, leszűröm és úgy megy a hűtőbe.
Vendég
 


Nikuc,a kórházban lehet csináltatni 4d-t és lehet választani, talán két-három dokiból.Az ultrahang rendleő ajtajára van kiragasztva a bejelentkező telefonszám ,azt nem tudom,de CSetényiét szívesen megadom, minden délután(kiv szerda és hétvége) 16 órától hívható,néha az asszisztense veszi fel.
Ha kell szólj és megadom.A kórházban már tök jó nagy monitor van ,elhet mozizni, nekem szokott ott is adni képet!
Én úgy sajnálom ,h BÁtorral nem voltunk 4d-n,de nem mretem még amitt sem kimozdulni,aztán meg már késő volt ,mikor mehettem volna.

Lefekszem, hulla vagyok...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Éjszakai műszak volt Tünci?
Ma mentek a neurológushoz? Néha úgy érzem nekem is kellene egy....:))

A tápszeres témához már nem akarok szólni, indulat nélkül nem tudok, úgyhogy fogom be a számat.

Betti
Kép
betti0412
 
 


jó reggelt!

ah,még azután feküdtem le.fürdetés után nehezen aludt el,aztán már csak egy óra volt és tudtam ,h ébred,ezért nem feküdtem le,de aztán megint alig tudott elaludni,fel-felébredt.úgyh fél háromkor feküdtem,aztán keltem 3/4 4-kor,feküdtem 5-kor,keltem 3/4 7-kor.ennyi volt.

Te könnyen és hamar visszaalszol?csak a fejés miatt kérdem,az mennyi idő alatt van meg?plussz az etetés,meg a büfi és mondod,h ti még 3*keltek,akkkor te is mikor alszol...

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Atika 9-kor fürdik, eszik, fél 10 fele megy aludni, és most 2 és 3 között ébred, eszik, és utána6-kor eszik újra és 9-ig alszik. Fejni fejek mikor leteszem aludni, meg mikor éjjel ébred, 10-10 perc mellenként, az nem olyan vészes, viszonylag könnyen visszaalszom, hajnalban meg már fel szoktam kelni, tusolok, kávézok, kicsit pakolászok, akkor van idő magamra is.
Az éjszakáért cserébe nappal semmit nem alszik, 10-15 perceket és full üvölt, úgyhogy éjszakára már kifárad teljesen.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Hány órára mentek Tünci a dokihoz ma? Majd írd ám meg mi volt!

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci: megy a drukk a neurológiára!!!
Vendég
 


Tünci: Csetényi doki telefonszámát én is megtaláltam már, csak az UH-t nem tudom. :) De felhívom a központot, biztos megadják. :) A kórházba nem túl gyakran járok, eddig egyszer voltam csak, a 12 hetes UH-n. :)
Szerintem nem olyan nagy élmény a 4d, de azért jó, ha van egy pár fotó róla. :D Petiről is csináltattunk, gondoltam, akkor legyen most is. Nehogy később azt dörgölje majd az orrom alá, hogy bezzeg Petiről van napló, van kép... stb... :D:D

Ezért a sok kelésért annyira nem irígyellek benneteket. :(
Én nem is emlékszem már rá, hogy volt. :oops: :oops: (remélem, ez azért vígasztaló) Valami rémlik, hogy nálunk az első 5-6 hét volt kicsit nehezebb. :oops: az is csak onnan, hogy egyszer hazaugrott a férjem a munkából, és nagyon kómás volt az éjszaka miatt. Hozott reggelit. Mondta is Petinek viccesen, hogy ilyenkor örülsz, mikor így kicsinálod a szüleidet? Ő meg erre teli szájjal vigyorgott rá. Életében először. :D:D:D 6 hetes volt akkor.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Jajj, bocsánat... szóval ki is hagytam, hogy köszönöm a segítséget!
Majd szólok, ha esetleg a kórházban nem tudnak eligazítani. Ha valaki épp arra jár, esetleg megnézhetné a telcsiszámot. :) De ha nem, max bejelentkezünk máshova. :D

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Anyany! Ma voltam a fogdokinál, nagyon ügyes, mehettek Ti is! :D

Képzeljétek, ezt a fogamat, már 7! éve nem mertem kihúzatni, mert a 7 év alatt 3 fogorvossal is beszéltem, mindegyik elmondta, hogy ki kell húzni, mert rosszul nő, de rossz lesz, vésni kell, meg darabokba fog kijönni, meg utána bedagad az arcom napokig.... Aztán mostanra elromlott, és nem lehetett halogatni, de még a múlt héten is egy másik doki azt mondta,hogy másfél órás húzás, és inkább altassunk. Erre ma a Somos doki 10 perc alatt!!!! kikapta! Szóval tényleg nagyon ügyes! Köszi Bende! :D

Bende! Amúgy milyen volt a tréning? Milyen volt két egész nap Niki nélkül? És neki anya nélkül?

Jaffa! Veletek mi újság?

Nikuc! Felvetted már a kapcsolatot a szülésznővel? Végül kit választottál?

Beze! Nagyon várom az esti híreket! Meg hogy csinálj új vonalzót!:D

Winchi:?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Akkor most mit adjak a gyereke(i)mnek, ha a tej és a tápszer is káros? Úgy bírom, hogy mindig mindenről kitalálják, hogy ezért vagy azért káros az egészségre, lassan már tényleg semmit sem ehetünk/ihatunk. :? Mondjuk tipikus, hogy jópár éve azt hangoztatták, hogy margarint együnk, mert az sokkal egészségesebb, mint a vaj. Aztán később kiderült, hogy mégse, sőt. :roll: Én is szívesen vennék a családnak csak biocuccokat, meg ami tuti nem látott vegyszert, de itt Mo-n ez is iszonyú drága, meg nem is igazán elérhető itt vidéken. Úgyhogy inkább "mérgezem" magunkat továbbra is, valamiben meg kell halni... :oops: :lol:

Tünci, örülök, hogy rendben ment a csípőszűrés. :) Mára meg megy a drukk, bár lehet, hogy túl is vagytok már rajta. Te fejsz még minden szoptatás után?

Nikuc, örülök, hogy minden rendben a Pocaklakóval. 8) 4D-n mi is a Bácskainál voltunk, a kórházi pont akkor készült el, mikor nekünk már nem volt aktuális. Hétfőn megyünk pulmonológiára Lilivel, az a szomszéd folyosón van, ha még aktuális, megnézem Neked a telszámot.

Kullancs-oltáson én is erősen gondolkodom, Lilinél valahogy elmaradt anno. majd rákérdezek a dokinéninél, szerdán megyünk a 18 hósra.

Lara, én Natit úgy szoktattam át a tejre, hogy folyamatosan egyre több tejet kevertem a tápihoz, egy-két napig ugyanannyit, aztán mindig kicsivel többet. Észre sem vette a különbséget. Hátha Hannusnál is beválik így. Mondjuk arra sem rebbent a szeme, amikor először kapott bele kakaót. :wink:

Megyek, estére kimenőnk van, szülinapi buliba megyünk Bp-re, Lányok mamáéknál alszanak. Készülődök kicsit, hátha belefér még egy körömlakkozás, amíg Nati alszik.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Szösz, de jó. 8) Én ugyanígy voltam az egyik fogammal, bár csak én gondoltam, hogy nehéz lesz kihúzni, mert totál le volt törve. Aztán a Deák dokibácsi fia tök ügyesen kihúzta.

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan távirati stílusban. Az elmúlt két nap katasztrófális volt.

Kedden reggel a szívem szakadt meg, mikor ott kellett hagynom a Nyanyót. Szerencsére a továbbiakban semmi gond nem volt. Egy kivétel: nagyon zokon vette, mikor a húgom tette tisztába, akkor ordított. Utána már játszott nyugodtan tovább.
Az első napi tréning gyorsan lement, örültem, hogy időben hazaérek. Nos, nem értem haza. A kocsi az m7-sen 120- as temponál azt mondta, hogy nyekk és volt 5 másodpercem, hogy kilavírozzak a leállósávba. Ott eltöltöttem másfél órát, mire végül a párom segítséget szerzett és ,,megmentett,, Közben persze csepergett az eső, egy autómentő kivételével senki nem állt meg. Ő felajánlotta, hogy 16 ezerért hazavisz...Mondtam, hogy akkor inkább várok. De rendes volt, mert bekapcsolta a villogóját és beállt a kocsi mögé, hogy nehogy valami barom belém jöjjön. Megvárta míg odaér a párom és csak utána ment el. Párom hozta magával a Nyanyót is, Drágám ott aludt a teherautóban az új ülésében. Beszálltam mellé, kinyitotta a szemét, megfogta a kezem és annyit mondott Szia Anya, puszi....simi...
Én meg majdnem elbőgtem magam. Végül este negyed nyolc lett, mire hazaértünk.
Tegnap vonattal kellett mennem, fél 5- kor keltem, 5.20- kor már a vonaton ültem. Utána átszálltam piros metróra, aztán kékre végül egy busszal mentem 17 megállót és már ott is voltam.
A délutáni vizsga előtt meg kellett innom egy energiaitalt, mert anélkül valószínűleg még most is rám várna az oktató. Így viszont gyors voltam és csak két picike hibám lett.
Este fél 7- kor ért be a vonatom. Párom eljött értem, közben a Nyanyóra a pótfiam szülei vigyáztak. (most csak kétüléses kocsink van). Szegénykém tegnap nem sokat aludt, már nagyon nagyon fáradt volt. Azt mondták egy csomószor félreült egy padra és ott gubbasztott. Nem tudom, hogy a fáradtság, vagy az okozta, hogy magára hagytam.
Velem szemben nem változott, jön megy,vigyorog, ölembe kéredzkedik...egyebek. Nem lett elutasító, vagy nagyon ragaszkodó sem.
Délelőtt játszótereztünk, most alszik...Délután megint csak játszunk!
Hétfőhöz egy hétre megyek fel újra, akkor megkapok mindent és aláírom a szerződést. Aztán 14- 15- én újabb tréning. Szerencsére nem ottalvós:)

Nem olvastam vissza, csak az utolsó két hozzászólást....

Szösz! én mondtam, hogy ügyes doki:)))) :lol:

Katinka! jó bulizást!

KépKép
bende
 
 


Ja a kocsiról annyit hogy nincs pénzünk megcsináltatni :( motorcsere, minimum fél millió...

KépKép
bende
 
 


Bende, ismerős a korai kelés, én is két évig fél 5kor keltem, hogy beérjek a 60 km-re levő munkahelyre , egy évig busszal......hát nem kívánom senkinek. Igaz gyermek nélkül, vele még nehezebb, ha nem érsz időben haza, sajnálom.

A gyerekdoki nagyon rendes volt. Kaptunk beutalót ultrahangra, mert lehet refluxos, ami nem bukásban nyilvánul meg, de ha liftezik a kaja, akkor sírnak sikítósan. A doktornő szeretné ezt megnézetni és inkább elmegyünk az uh-ra, meglátjuk mit mondanak.
Egyébként mindent megbeszéltünk, jól csináltam a dolgokat, véleménye szerint visszaállhatunk a tejre, ha gondolom, de rám bízza. Az etióp asszonyoknál nincs varia, hogy mit és mennyit esznek és mégis van tej, csak tej, mert más nincs.

Egyébként elgondolkodtam én is a tej-táp dolgon és valahol az fogalmazódott meg bennem, hogy a mai táplálkozással mennyi mindent megeszünk, még ha figyelünk is rá, adalék, tartósító stb, nem beszélve a levegő szennyezettségről, a kemikáliákról, krémekről. Gondolom ezek mind visszaköszönnek az anyatejben is, mert nem hiszem, hogy van filteres szűrő a cici előtt....Ezen anyagoktól, meg hogy mit lehet kapni, mit okoz, szerintem nem merik még felnőtt embernél sem kimutatni, mert nagy üzlet ám ez.

Betti
Kép
betti0412
 
 


bende: tyű, akkor nem volt szerencséd az autóval, azt a mindenit. Még jó, hogy nem történt semmi bajod. Elég nagy baja lehet, ha motorcserére szorul. Niki ügyes kiscsaj, meglátod, jól fogja bírni majd a távolléted. Édes lehetett, amikor felébredt. Kitartás, kitartás. Mondom ezt én, dehát még nekem is vissza van a neheze. Bár én még augusztus végéig kaptam haladékot.
És akkor ezek szerint 14-15-én is vonattal kell menned?

szosz: örülök, hogy nem kellett szájsebészetre menned. Tényleg nagyon ügyes lehet akkor a doki. Le a kalappal. :)

nikuc: de lökött vagy. :D:D:D Abban fürdik, meg magára keni. fúúúúúúúj, na jó, én is hallottam már, hogy abból gyógyszereket is gyártanak, meg mi egymás, de hogy magamra kenjem....
Panna szépen fejlődik akkor. Nekünk is van 4d Dorkáról. Én nagyon élveztem, főleg amikor megláttam a kis arcát, mindig sírva fakadtam ahányszor megnéztem. :)

tej, tápszer, bio cuccok: hát én tejet adok Dorkának, van itt a faluban is házi tej, néha azt, néha boltit. Mondjuk ez a meszes story engem is elgondolkodtat. :)
Bio cuccokban nem hiszek, vagyis szerintem nem igazán létezik ilyen.
Eleve a föld, amiben termesztik a zöldséget, gyümölcsöt már szennyezett, szennyezett a levegő, szennyezett az esővíz.
Nekünk is van kertünk, és persze kártevők is akadnak jó sokan, na már most, ha nem permetezik valamivel, akkor megeszik a krumplit, káposztát, mindent, akkor a "bio" gazdaságok mit tesznek azért, hogy ez ne következzen be? Megkérik szépen a kártevőket, hogy ne menyjenek a veteménybe? :):)
Lehet másfajta permetet használnak, vagy nem tudom, de szerintem teljesen vegytiszta zöldség, gyümölcs már nem létezik.
És persze a bio 3-szoros ára a "sima" zöldség, gyümölcsnek.
Fősulin a környezetgazdálkodás tanárom azt mondta, hogy a primőrökre figyeljünk oda, ne adjunk a gyerekeknek, mert abban rengetek a nitrát. Pl. decemberbe ne etessük paradicsommal, paprikával, mindig a szezonális dolgokat adjuk. Májusban epret, cseresznyét, aztán sorban amik jönnek, borsó, zöldbab, dinnye stb. stb. őszibarack, ősszel szőlő...
Én próbálom így csinálni, mondjuk saját kertben tudom mit termesztek, és mivel permetezem....de nálunk sem terem meg minden, azért én is járok zöldségeshez... :)

tünci, beze: megy a drukk! Remélem jó hírekkel jöttök mindketten hamarosan.

any: szegény csaj, nem semmi. Én is tudok stresszelni, de azért, hogy hányni is, meg hasmenés is, úúúúúúúúúúú ez nekem fájt.

kullancs elleni oltás: csajok, ezt minden évben be kell adatni? Vagy ez hány évig véd? Én is gondolkozom rajta, Dorka sokat van anyóséknál, ott meg sok az állat.....nehogy baj legyen. Mondjuk én még nem is láttam kullancsot élőben. Szerencsére bennem nem volt soha.....kopp kopp....

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


betti: de egyformán gondolkodunk. Igen, már szerintem is nagyon sok mérget, káros anyagot elfogyasztunk, kajában, krémekben, levegőben, mindenben. Biztos nem szűri meg semmi az anyatejet sem, és a babák sem egyformán reagálnak rá, az tuti.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Ancsi, Betti: Az igaz, hogy az anyatejben is vannak mindenféle anyagok, de a tápszerben is. Abban meg még immunanyag sincs.
Falusi lány vagyok, láttam a tsz tejgazdaságát. A tehén be van állítva egész életében egy kis fakkba, elől megy a kaja meg a víz, hátul jön a trágya. Napi 2x megfejik. Annyi neki a mozgás, hogy elvezetik a fejőállomásra (ahol valami fertőtlenítőszeres izével lemossák), aztán vissza. A kisbocit elveszik az anyukájától, mikor megszületik, megy a borjús fakkokba. Kapják ezerrel az antibiotikumot, hallisztet, meg mindenféle trutymót. Nem ám a réten legelnek gyógynövényt. :) Ebből készül a tápszer, és tesznek bele mesterséges vitaminokat, meg valami egyéb cuccokat, hogy por állagú, sokáig eltartható, de könnyen oldódó legyen. Persze ha nincs más, akkor muszáj, de egyáltalán nem jobb, és egészségesebb, mint az anyatej!

A bio termékeket úgy termelik, hogy az ültetvény helyéhez figyelembe veszik a szélirányt, környező gazdaságokat, föld állapotát, stb. Úgy ültetik egymás mellé a növényeket, hogy védjék egymást. (pl. ha a hagymát meg a répát soronként váltva ülteted, megvédik egymást a kártevőktől, mert az egyik kártevőit riasztja a másik növény). Permetezésre is lehet használni alternatív szereket. Bizonyos növények kivonatait, pl. csalán. :) Aztán van olyan módszer is, hogy bizonyos növényt beültetnek, ami odacsalja azokat az állatokat, amik kiírtják a kártevőket. A fákból kivágják a fertőzött részt, és elégetik, nem az egész fát permetezik. Persze attól még minimális vegyszer kerülhet bele, hiszen a savasesőnek nem mondhatod, hogy hol essen, de a töredéke az eredetinek, általában nem kimutatható bennük semmi. (Neten nézhettek laborvizsgálatokat, de pl. a NL Egészségben is volt téma, hogy bevizsgáltak bio és nem bio zöldségeket-gyümölcsöket)

Kullancs elleni oltás: Úgy tudom, hogy az első után 1 hónappal v. 4 héttel kell a 2., aztán rá 1 évre emlékeztető. Utána 3 évente kell már csak.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Ancsi: Nagyon sokat számít, hogy saját kertből tudsz enni sokmindent. :) Én is most csináltam kiskertet. :) A primőr meg tényleg inkább egészségtelen. :D
Én egyébként saját bőrömön érzem, mióta itthon vagyok, és máshogy eszem, mint Petivel a pocakomban, mennyivel jobban érzem magam.
Eleve nála ezerszer jobban égett a gyomrom, székrekedésem volt, aztán mikor vérszegény lettem (a 25. hét környékén), és vasat kaptam, onnantól brutál lett a dolog. Most teljesen jó a vérképem, sokkal kevésbé ég a hasam, és az emésztésem is frankó. Hízni sem híztam annyit, pedig eszem ám édességet is, de csak délelőtt. :) Ennyit számít, hogy nem igazán veszünk feldolgozott élelmiszereket, és soványabban főzök, mint az üzemi konyha, ami pedig nálunk eszméletlen jó volt. (pl. volt vegetáriánus menü, meg fitt menü, többféle saláta, gyümölcs)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Ha felnő a fiam, majd töredelmesen bevallom neki, hogy az anyja teletömte méreggel és számíthat rá. hogy cukorbeteg, egyéb lesz...és tönkrevágtam az életét, mJg csak anyatejes barátait ez messze elkerüli. ......

Betti
Kép
betti0412
 
 


Megjöttünk, szabályos petezsák jó helyen, mellette egy haematoma. :( Megint aggódhatok, hogy megmarad-e a picikém. Eddig mindenben leutánozta a nővérét, remélem, a jó dolgokat is követni fogja. Kérek szépen mindenkit, nagyon drukkoljon nekünk! Köszönöm előre is.
Majd visszaolvasok valamikor.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Beze drukk megy bizti minden rendben lesz :wink:

Képzeljétek Dorka bárányhimlős :cry:
Megyek fürödni majd megpróbálok jönni.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok!

Annyira béna vagyok, mert benne maradtam a másik topikban és oda küldtem el a levelem.... :oops:

Zsófi!
Miluék csoportjában is bárányhimllő van. Én reménykedek benne, hogy elkapja.... nincs beoltatva ellene. Én anno nem akartam, most pedig már kettőt kell adni, hogy védett legyen, elvileg

Kép
jaffa4
 
 


Betti! A gyerekeink be fognak minket perelni testi sértésért. Itt már csak az lehet a kérdés, hogy ez most könnyű vagy súlyos - nak számít. Az ügyvédjük pedig egy anyatejen és bio dolgokon felnőtt tökéletes ember lesz. :lol: :lol: :lol:

Én bevallom őszintén nem vagyok annyira tudatos az étkezéseink terén. Adok a gyermekemnek bolti tejet, virslit, túrókrémet...stb. Mellette persze próbálok minél több gyümölcsöt és zöldséget a mindennapjainkba belecsempészni. Esszük amit megkívánunk (mcdonald's kizárva a gyerek életéből)

Kép
jaffa4
 
 


Zsófia: a bárányhimlőn mi már túl vagyunk, így visszagondolva már legalább ez is le van tudva, akkor persze jajveszékeltem itt, mert Dorcsi 3 hónapos volt még csak, de elkapta Levitől. Ha ajánlhatok valamit, akkor az a pox clin nevű hab, iszonyú jó cucc. 3000 ft körül van, de nagyon szuper, nem viszkettek tőle, antibakteriális, direkt bárányhimlő tüneteinek az enyhítésére van. Nekünk 1 doboz elég volt a 2 gyerekre.

Beze: haematoma tűnjön el, de gyorsan! Feküdnöd kell?
Vendég
 


Beze! Gratulálok a pocaklakóhoz!

Az a haematoma pedig fel fog szívódni!!!!

Kép
jaffa4
 
 


Én is úgy voltam vele had kapja el,de hogy most pöttyös ááááááááááá

mancsa holnapmegnézem. Egyébként mikortól vakaróznak? Mert Dorka egyáltalán nem én persze annál inkább :lol:
Most akkor még pöttyös szobafogság? Mert Dorka reggel hőemelkedéssel kelt nem ment oviba, du mentünk dokihoz kapot gyógyszert a torkára ennyi. A hasán már volt egy pötty 2 napja amit csípésnek néztünk mert csak egy és nem vakarta erre este megyünk fürödni és van egy pár pici a hátán. Hamar megnézettem az ügyeleten ahol beigazolták,hogy az vegyek rázókeveréket. Holnap visszalépek a dokihoz,de a szokásos a gyerek jobb ha túlesik rajta dolgon,hogy most mit nemtudom csak amit a neten találtam,de ott is inkább riogatnak a mellékhatástól és oltassunk stb.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Ti felvetettétek, miért lehet jobb a bio, meg az anyatej, hát ezért. :) Engem is érdekelt, és utánaolvastam. Szeretek mindennek utánajárni. :)
Ennek ellenére mi sem eszünk csak biot (de van, amiből igen, mert sokkal finomabb), és az én fiam is már tápszert kap, mert nincs más. Viszont én 3 éves koráig nem akarok neki semmiképp tejet adni, akkor sem, ha nem allergiás rá. :roll:

Beze: Drukkolok Nektek, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz! :) Ezek a hematomák nem szoktak maguktól felszívódni? A fiam karján is van, lassan eltűnik. Nem is tudtam, hogy felnőteknél, meg ott bent is lehet. :shock:

Zsófi: Nektek akkor jobbulást kívánok! Remélem, enyhe lefolyású lesz. Ti voltatok már a férjeddel? Úgy tudom, nálatok neccesebb lenne. (a férjem 35 évesen kapta el egy barátnőm 10 éves fiától. Hát ezerszer durvább volt, mint a kissrácnál. :()

Jaffa: Nálunk meg néha egy kis Mekis sültkrumpli lecsúszik. :) És mi is eszünk bolti virslit, csak megnézzük jól melyiket. :wink: Egyszer kell elolvasni, utána már tudod, mi a jó, és nem pont a legdrágább (sőt).
Petinek még a bolti kenyértől is kijött az ekcémája. Nem értettem a dolgot, de kiderült, az is televan adalékanyaggal. :( Pl szója meg tej alapúval, lehet, hogy arra érzékeny, de pl. háztartási kekszet meg nyugodtan ehet.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Zsófi: Majd akkor viszket, ha kezd leszáradni. Azt mondja az Uram. :) Pár napig lázas is lehet.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Zsófi!

A fürdést most inkább hanyagoljátok, inkább naponta 2x zuhanyozd le. A rázókeverékkel nagyon kell vigyázni, mert ha nem használsz minden pöttyre külön vattapálcát, akkor könnyen átterjedhet más területekre is. Estére nagyon jó szokott lenni a Fenistil csepp.

Mellékhatástól no para, mert annak szokott durvább lenni, aki csúnyán elvakarja és felülfertőződik az egész. Ne homokozzon most...stb. Ha a higiéniára oda tudtok figyelni, akkor semmi gond nem lehet. Én megkérdeztem a dokit erről és azt mondta, hogy az ő pályafutása során eddig nem volt semmi komolyabb mellékhatás, mert a szülők odafigyeltek.

Kép
jaffa4
 
 


Nikuc!

Szegény párod... Felnőtt fejjel talán minden sokkal rosszabb, főleg ha még valaki hímnemű... :roll:

Milu két hónapos korától kezdett el tápszert kapni és 4,5 hónapos volt, mikor már 100-ig azt kapott. Mit ne mondjak, nem betegesebb egy átlag gyerkőcnél(kopp-kopp), eddig a náthán kívül és a köhögésen kívül nem volt semmi gond. Azokat is annyira jól viseli, hogy egy szavam sem lehet. Mióta bölcsis picit gyakrabban, de ez teljesen természetes.

Kép
jaffa4
 
 


A barihimlőről még az jutott eszembe, bár jaffa nagyon jól leírta, hogy régen azt mondták, hogy nem szabad, hogy víz érje, de ez nem igaz. Pont hogy kell zuhanyozni, nehogy elfertőződjön. Csak áztatni nem szabad. :)
A férjemnek sajna nem jöttek be ezek a kenegetős izék. Mi spricceltük azzal az aloe spayvel.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Megjártuk a dokit, Jaffa, nagyon kellemes benyomásom volt a dokiról,vagy fél óráig magyarázott mindent, meg BÁtrohoz is szépen nyult, semmi kapkodás.Így azért más egy magánrendelés, mintha két perc alatt kidobnák az embert.
De sok jó hírem nincs.Most a vizsgálat alapján csinál mindent ,amit kell ak orában, de nem lehet kijelenteni ,h teljesen rendben van, kell egy kontroll három hósan.Az van, h megnézte a zárót és aztán megkérdezte az enyém inncs-e itt, mert mi is volt al epénnyel??monodm semmi ép volt és tiszta magzatvíz.Mert a kórházban végzett hasi és koponya uh alapján BÁtor MAXIMUM 34 hetes magzat volt születésekor..és mivel BÁcskai és CSetényi doki által heti rendszerességgel volt korai uh, ezért BIZTOS a terhességi kor, ezesetben viszont méhen belül sorvadt... :cry: én éreztem ,tudtam ,h nem stimmel vmi, de mindig leintett mindenki, h nem kell nőnie a hasnak, nem baj ,ha pici az uh-n, mert az áramlás jó,stb.
Egyelőre nem tehetünk semmit, vitaminpótlást kap és reméljük a legjobbakat.
A bukás meg:NEM ehet igény szerint amennyit akar...max 3 óránként, max 15-20 percig, akármennyit is szopik azzal kell megelédgednie a következő szoptatásig..szó se lehet 100-110 grammokról... :? szigorúan be kell tartani a testsúlykilogr*150-es számolást.
Aztán két hét múlva gasztró, ha nem változik, amúgy GOR gyanús a doki szerint.


BEZE, nagyon szorítok,pihenj amennyit tudsz, szedjél sok magnéziumot, lazítsd a méhet, ne legyen semmi kis görcs se..nem is mondok többet, úgyis tudom, h borzasztóan félted, hisz imádjuk őket már amikor még csak ekkorák..

JAFFA, nagyon nagy szolgálatot tett a b.kocsi, ezt elég jól fel lehet emelni..de csajok a busz egy katasztrófa..illetve az emberek..számát se tudom, hányan löktek félre egy ülőhelyért, hányan rúgtak a kocsiba.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Köszönöm a tanácsokat Fenistil cseppem az pont van is meg veszek púdert és a habot is megnézem.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Ja, írni se tudok, tele van hibával, bocsánat, de nem vagyok épp higgadt..
tünci28
 
 
 


Nekem alig volt pöttyöm, mikor elkaptam alsósként, egy hét alatt elmúlt, viszont kijött mégegyszer ,amikor már kb 16-17 éves voltam ,csak akkor már övsömör..

Zsófi
Enyhíteni kell a viszketést azért mert az car.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Beze:Akkor mégegyszer gratulálok a pocilakóhoz :D :D :D :D
Hányadik héten jársz?Nekem is volt haematóma,pihenjél amennyit csak tudsz.
Biztos minden rendbe lesz!Puszi nektek.

Nikuc köszi,elolvastam.Nem tudom mi lenne a jobb az biztos hogyha kistesó lesz szoptatni fogom,de ha nem megy valami oknál fogva akkor sem fogok kiugrani az ötödikröl.
Van egy ismerősöm ő aztán csak szoptatta az első gyerekét olyan lenéző volt mikor Hannus tápszeres lett mondta is hogy káros meg ilyenek persze arra nem tért rá hogy akkor mit kellett volna adnom neki.Aztán a második gyereket nem tudta szoptatni,addigra már elfelejtette hogy a tápszer milyen káros :roll:

Az augusztusiba meg épp az volt a téma hogy a fluorid tartalmú fogkrém rákot okoz.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?