bende: tyű, akkor nem volt szerencséd az autóval, azt a mindenit. Még jó, hogy nem történt semmi bajod. Elég nagy baja lehet, ha motorcserére szorul. Niki ügyes kiscsaj, meglátod, jól fogja bírni majd a távolléted. Édes lehetett, amikor felébredt. Kitartás, kitartás. Mondom ezt én, dehát még nekem is vissza van a neheze. Bár én még augusztus végéig kaptam haladékot.
És akkor ezek szerint 14-15-én is vonattal kell menned?
szosz: örülök, hogy nem kellett szájsebészetre menned. Tényleg nagyon ügyes lehet akkor a doki. Le a kalappal.
nikuc: de lökött vagy.
:D:D Abban fürdik, meg magára keni. fúúúúúúúj, na jó, én is hallottam már, hogy abból gyógyszereket is gyártanak, meg mi egymás, de hogy magamra kenjem....
Panna szépen fejlődik akkor. Nekünk is van 4d Dorkáról. Én nagyon élveztem, főleg amikor megláttam a kis arcát, mindig sírva fakadtam ahányszor megnéztem.
tej, tápszer, bio cuccok: hát én tejet adok Dorkának, van itt a faluban is házi tej, néha azt, néha boltit. Mondjuk ez a meszes story engem is elgondolkodtat.
Bio cuccokban nem hiszek, vagyis szerintem nem igazán létezik ilyen.
Eleve a föld, amiben termesztik a zöldséget, gyümölcsöt már szennyezett, szennyezett a levegő, szennyezett az esővíz.
Nekünk is van kertünk, és persze kártevők is akadnak jó sokan, na már most, ha nem permetezik valamivel, akkor megeszik a krumplit, káposztát, mindent, akkor a "bio" gazdaságok mit tesznek azért, hogy ez ne következzen be? Megkérik szépen a kártevőket, hogy ne menyjenek a veteménybe?
:)
Lehet másfajta permetet használnak, vagy nem tudom, de szerintem teljesen vegytiszta zöldség, gyümölcs már nem létezik.
És persze a bio 3-szoros ára a "sima" zöldség, gyümölcsnek.
Fősulin a környezetgazdálkodás tanárom azt mondta, hogy a primőrökre figyeljünk oda, ne adjunk a gyerekeknek, mert abban rengetek a nitrát. Pl. decemberbe ne etessük paradicsommal, paprikával, mindig a szezonális dolgokat adjuk. Májusban epret, cseresznyét, aztán sorban amik jönnek, borsó, zöldbab, dinnye stb. stb. őszibarack, ősszel szőlő...
Én próbálom így csinálni, mondjuk saját kertben tudom mit termesztek, és mivel permetezem....de nálunk sem terem meg minden, azért én is járok zöldségeshez...
tünci, beze: megy a drukk! Remélem jó hírekkel jöttök mindketten hamarosan.
any: szegény csaj, nem semmi. Én is tudok stresszelni, de azért, hogy hányni is, meg hasmenés is, úúúúúúúúúúú ez nekem fájt.
kullancs elleni oltás: csajok, ezt minden évben be kell adatni? Vagy ez hány évig véd? Én is gondolkozom rajta, Dorka sokat van anyóséknál, ott meg sok az állat.....nehogy baj legyen. Mondjuk én még nem is láttam kullancsot élőben. Szerencsére bennem nem volt soha.....kopp kopp....