Új privát üzeneted érkezett!

Mimi,
ha jól értem, akkor ez a Mónika mindkét helyre irogatott. Az nem tiszta nekem, hogyan jöttek rá, hogy csaló?

Tündi,
Nálunk Ábel a teraszon van, ahol van egy kicsi árnyék délután, egyébként pedig szeretnék venni egy napernyőt, csak még keresem az igazit.

Bori,
nekünk a 2009-es Maxi Cosi Tobi (http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... ocean.html) van. Sajnos, mi még ennél kicsivel többért vettük :evil: Eddig bevált, de monjduk annyi hibája van (ezt olvastam a külföldi terméktesztekben is), hogy könnyen izzad benne a gyerek. Az interneten már láttam, hogy van hozzá egy vékony frottir nyári huzat, azt lehet, hogy megvesszük majd. Én egyébként az ADAC tesztek és az ár viszonylatában választottam ezt az ülést.
Ami az alvást illeti, ma én is teljesen kikészültem, Ábel délután semmit nem aludt, estére elviselhetetlenül nyűgös volt. :cry:

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Tündi:nagyon jó volt az ünnaplés igaz nem nagyon csináltunk képeket.

Holnap megyek Márkkal az oviba nyilt napra.Kiváncsi vagyok rá.

Márk és Ati is mnaszatosan eszik és már Atinál is volt úgy hogy repült a kaja :D

Ádibaba: én volt,hogy germicid c-t adtam Márknak az nyugtat is (ez Atinál nem jött be).Még tudom ajánlani a vibrocul kúpot vagy a nurofent. Atinak a kúp jobban használ.Dentinox isa segit rajta.

Katát én pár hete vettem észre,hogy törölte magát.Szerintem nincs velük semmi gond.Remélem az e-mailre fog válaszolni.

alvás:Ati már álét. 2szer alszik egy nap. Ébredés után olyan 2 órát játszik majd alszik kb 30 percet és a köv alvása nagyjából Márk alvásideje környékén van ott vioszont ha szerencsém van több mint 1 órát alszik ha nincs akkor csak 30 percet.
Bkocsiban 30 percnél többet nem tud aludni ilyen volt Márk is.
Éjszakák szupik kb 1szer kel fel.
Márk majdnem 2 éves koráig többször kelt éjszaka de Ő szopizott.
Vendég

Tündi24:Reménykedem a bűvös 10-esben, mert ma volt a doki néni nálunk és amikor kérdezte, hogy mozgásfejlődés szempontjából hol tartunk, csak pislogott!Rá is kérdeztem, hogy miért néz így?!?Azt mondta, hogy nincs semmi!Minden baba más és más!Volt nála olyan baba, aki már négy hónaposan akart felállni, és volt műár olyan nála, aki még 1,5 éves korában se járt!Én nem sietettem Dorcsit!Majd szépen a maga kis tempójában elsajátít mindent! :D
Imádom Őt nézni, mikor koncentrál a kúszásra!Nagyon édi! :lol:
Köszike a válaszod a cumisüveggel kapcsolatosan!

Boszi72:Én a túrót gyümivel adtam neki tízóraira vagy uzsonnára!Nagyon bejött a Leányzónak!Egyszer egy héten!
Tojássárgáját elkeverted a spenótban van csak darabokban beledobáltad a kis Leányzónak?!?Nekünk még a tojássárgát nem mondta a védőnő, hogy ehetünk!Pedig Ő kaja terén mindig előre szalad!
Köszike a választ a cumisüveggel kapcsolatban! :lol:
Aranyos lehet a kis Niki mikor lehuppan az ágyra! :lol: Majd megedződik a földön is!Dorcsi nekem eleinte mikor elkezdett forogni, ha kell, hanem beverte a buksiját!Most már észre se veszi, ha egy kis koccanás van, megy tovább, mintha mi se történt volna! :lol:

Angelita:Én még főzöm Dorcsi üvegjeit!De én is hallottam, hogy már nem kell az a nagy fertőtlenítés!Én úgy tudom, hogy hat hónapos koráig kell intenzívebben!
Tényleg írtad, hogy a vízkő lerakódik a cumisüvegre!Én citromlét adok Dorcsi üvegjeihez és nekem bejött a vízkő ellen, de még a citromsavat is mondják vízkő ellen!

Madaran:Nagyon édes a kis Zsigi!Kis vagány kissrác!Neked pedig jobbulást kívánok!Gyógyulj meg miharabb!

Dbea:Futás tett be a térdednek?!?Közben én is rájöttem, hogy ideje a példátokat követnem!Itt a nyár és hát nem igazán mutatna jól egy pár kilócska felesleg!Kissé megkésve, de jobb, mint soha! :lol:
Ha meg egy kicsit több menne le, annak meg pláne örülnék!Te hogy oldod meg a futást?!?Mikor mész?!?Kire bízod addig a kis Marcikát?!?

Irdab:Nagyon édi lehet a kis, pakolgatós Zora baba! :lol:
Én imádom Dorcsit nézni, mikor kipakolja a DVD tartót és kis okosan megvizsgálgatja! :lol: És addig dolgozik, amíg le nem szedi, amiket elér!

Bikkmakk:Nálunk is ez megy mostanában!Dorcsi a tálkába akar túrni!Néha hagyom neki, és ilyenkor beletúr a kis kezével és kiveszi, majd megvizsgálja egészen közelről!Meg lehet dögleni rajta! :lol: Én az asztalát hagyom neki, hogy maszatolja, de a ruciját nem!Hihetetlenül tetszik neki!

Oui:Gratula a vizsgához!Ügyi voltál!

Kép
bener

Adibaba: En Dentinox-szal szoktam kezdeni es ha mar az nem segit akkor jon a Nurofen. A betegtajekoztaton nem irja, hogy ne lehetne adni tobb napon at, csak azt, hogy egy napon belul hanyszor lehet adni.

Oui: Ne haragudj, most lattam csak a tobbi hozzaszolast.
Szoval ezennel NAGYON GRATULALOK! :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Mimi12:Teljesen meg vagyok döbbenve azon, amit írsz!Sok mindent hallottam, de hogy valaki ezzel szórakozzon, hogy meghalt a gyereke, stb....!Mennyi beteg ember van a világon! :x

Hmbori:Mi még a születéskori hordozót használjuk gyerekülésként!11kg-ig tudjuk használni!A babakocsihoz adták (Kunert)!Nekem ez bejött!Aztán egy kolléganőmtől kaptam egy következő generációs ülést!Azt nem tudom, hogy milyen márka, de azt mondja nekik nagyon bevált!Nem egy nagy márka szerintem!

Orew:Én volt, hogy a kis lábát próbáltam megtámasztani, hogy onnan jobban eltudja tolni magát!Amit még találtam, hogy rászoktatni a kéz és a láb ellentétes mozgására, de szerintem ez egy nagy hülyeség!Vagy legalább is nekünk nem jön be!Ez a támaszos dolog viszont nem rossz!És nálatok meddig tartott míg Zarus magától elkezdett ténylegesen kúszni?!?
Üdvözöljük a kis Zarát a "Szeretjük a kis pocinkat és nem válogatunk" klubjában! :lol: Remélem, hogy későbbiekben is megmarad ez a jó tulajdonsága!Azt mondják, hogy ez még változhat a későbbiekben!1-2 éves korukban!?!?

Irdab:Amit Orew kérdezett azt én sem értem:
Irdab: Mire valaszoltam en es nem Bener Piroskanak?Őszinten szolva nem tudom mire gondolsz.

Kép
bener

Lányok köszi hogy így örültök az örömömnek, teljesen meghatódtam:).

Gyerekülés nekünk Römer van 9-18-as, Brendonban vettük 3 éve, nagyon szuper, dönthető, kényelmes, könnyen kezelhető, mosható huzattal.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui:GRATULÁLOK a vizsgához!!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a köszöntést.

Vagyok de csak olvaslak benneteket írni sajna nincs időm.
Nagyon zürősek a napjaink Marcimnak sín lesz a lábán mert a bal lába picit babapózban maradt hiába masszíroztuk sajna, most rohangálunk sínt csináltatni neki, mert vannak állat dokik akkik ezt nem veszik észre pedig nem egynél jártunk.

De majd mesélek bővebben ha már nem kell ennyit rohangálnunk, nehogy késő legyen.

Gyerekülés: Nekünk is Maxi Cosi Tobink van szerintem nagyon jó és biztonságos ülés.

Jó éjt
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok! Jó reggelt! Szépen süt a napocska! :)

Beus,sajnálom,hogy Marcusnak sín kell,de azok elég sokat szoktak segíteni a lábdeformitáson!Viszont az elképzelhető,hogy az első nem lesz jó,ha nem jól veszik le a méretet,akkor még nagyobb gubancot is tudnak vele csinálni :? Figyelni kell hogy a sarka pont a végéhez érjen,és pont beleférjen a lábacskája.És mezítláb ne nagyon add rá,mert ki fogja kezdeni a kis bőrét.Vmi hosszú zoknit adj rá ami felér a sínen túl,vagy esetleg harisnyát.

Orew,a padolt pl azért nem lehet huzamosabb ideig egyfolytában adni,mert állítólag májkárosodást okoz.Ezt én is későn tudtam meg,de Lucánál nem okozott semmit szerencsére!És a panadolnak és a nurofennek nagyon hasonló a hatóanyaga.

Bener,azért ha vkinek 3hós lemaradása van azért jobb megnézetni :wink: de Dorcsinak nem hinném,hogy lenne,hisz már kúszik :) Úgyhogy sztem nincs ott semmi gond :D Vagy mi nem tetszett a doki néninek?Kérdezgette,hogy miket tudtok?A járásfejlődés 15hónapos korig mondjuk,hogy normális,főleg a fiúk szoktak később elndulni,ők a lustácskábbak,de ez sem általánosítható :D

Sissi,majd gyere és mesélj milyen volt a nyílt nap :) Nálunk nem is volt,csak a föld napja alkalmából volt program,de oda meg nem tudtunk elmenni,mert betegek voltunk! :?

Flake,nekünk is van teraszunk ott szokott aludni a babakocsiban Zsombi,de szinte egésznap idesüt a nap.Mondjuk majd szeretnénk új teraszt is fából és másfajta tetőt rá,de az megint egy nagyobb beruházás kellene,hogy legyen :roll: még pár évet várat magára :wink:

Oui,Zsombinak most én is vacsira adtam a sinlacot és csak 1x keltünk :) Ma is kipróbálom :D

Kép
Kép
tundi24

Katával kapcsolatban én arra gondoltam, hogy felháborodásában törölte magát, nem arra, hogy csaló lenne. Bár oda is nov. 18-án írt utoljára, lehet nem is tudott az esetről.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Gyerekülés:
Concord Ultimax 0-18 kategóriásat vettünk, kényelmesen elfér benne Emma (főleg most, hogy a téli hacukák lekerültek róla). Azért praktikus ez a kategória, mert még menetiránynak háttal is beköthető (így utazik a baba a legnagyobb biztonságban egy esetleges baleset esetén), míg a 9-18-as kategóriások már csak menetiránynak szemben.
A törött rúgó helyére tettünk egy másfélét, szerencsére nem fő alkatrészről van szó, így tudtuk orvosolni a problémát, de a kereskedőre nagyon haragszom.

Ha jól emlékszem, Kata arról beszélt utoljára, hogy Milit nem fogja magyarul megtanítani, csak spanyolul. Lehet, hogy emiatt hagyott el minden magyar fórumot, ki tudja?! Mindenesetre tutira nem szélhámos, anno még az Anyukája hozta a hírt, hogy megszületett a baba, meg aztán tettek fel családi fotókat is, ahol a férjével volt.
Akik meg itt szélhámoskodnak, azokat inkább sajnálom, mert biztosan valamilyen babával kapcsolatos trauma vezetett ide :(.

Emma most már nagyon rákapott a forgásra, előszeretettel fordul hasra, forog, halad hátrafelé :).

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Jo reggelt!

Tundi: Nem is tudtam ezt a Panadolrol, sem a Nurofenrol... :(

Linacska: Lehet, hogy mar sosem tudjuk meg, hogy mi tortent veluk, hogy miert nem ir. Mindenesetre azt en is termeszetesnek gondolom, hogy hianyolunk egy olyan forumozot aki sokaig nagyon is aktiv tagja volt a csapatunknak.

Bener: Nem igazan tudom, hogy mennyi ideig probalgathatott kuszni Zarus mert nincs gyakorlatom abban, hogy eszrevegyem a probalkozasokat. Egyszercsak elkezdte. :lol: Persze elotte mar jo ideje ment korbe-korbe, meg egy ideje tudta mar magat huzni, ha valamiben megkapaszkodott. :)

Udv,

Orew

orew

Angelita: Gratulalok Emmanak a forgashoz! :lol:

Orew

orew

Húú, mennyit írtatok!!! :shock: :shock:

Amiket Kata eltűnésével kapcsolatban írtatok, teljesen ledöbbentett, még a hideg is kirázott... De azokhoz csatlakoznék inkább, akik szerint egyszerűen elege lett az interneten való diskurálásból és lelépett. Vagy valami kedves régi magyar ismerőse állandóan onnan értesült a velük kapcs. dolgokról, és ebből lett elege. Az meg elég érdekes lenne, hogy tudott volna magáról havonta növekvő pocis képet csinálni, ha nem lett volna benne Millike. Úgyhogy ez baromság! Az utolsó pár hónap hozzászólásaiban már hiányoltam a beszámolókat, mindig írtam is neki ---ha emlékeztek--- , hgoy miért nem ír magukról. Mindig csak annyit írt, hogy: szépek a gyerekek...

Ezennel a témát lezártnak tekintem----úgyis én hoztam fel anno.

Oui :lol: :lol: én is gratulálok a vizsgádhoz!!! Gondolom, egészen más most játszani a gyerkőcökkel!!!
KErt: igen, a miénk, két ház tartozik hozzá (szüleimé, tesóméké-miénk), elég tutti hely. Most már a homokozót is feltöltötték a srácok. Van medence, miszösz... Jó lenne egy tali, én benne lennék, de nem csak a miénk a kertecske..(azért lehet, hogy megkérdezem, mit szólnak hozzá)

Lina, Orew :lol: Zsigi már tud ülni akár 10 percet is, ezért is gondoltunk arra, hgoy itt az idő a bicózásra... És, tök jó!!!! nagyn biztonságosan be lehet fixálni, meg sem mocccan benne Zsigi. Végig ujjongott a sebességtől.
Orew :lol: Gratula az átaludt éjszakához!!!!!!!!!!! Felemelő érzés. Nálunk most, hgoy beteg, elég éberen alszik, nyüsszög. MÁr nagyon várom, hogy túl legyünk a bacikon...

Bori :lol: autósülés: Espironk van, nagyon jó!!!!!! MEgfelel minden szabványnak és könnyű bekötni. Zsigi is szereti, lehet állítani 3 dőlési fokozatba, úgyhogy aludni is szokott benne. Amikor elszunnyad, menet közben döntöm meg. Az ára sem volt vészes.
Ilyen:
http://www.espiro.hu/kepek/OPTIMA05.jpg

Bikmakk :lol: Nálunk úgy zajlik az etetés, hogy az etetőszék az asztal mellett van, így a tányért nem adom oda Zsiginek!! Csak a kanállal nyúlok a szája felé. Közben én is bulátát vagy más rágcsát adok a kezébe, esetleg műanyag játékot (azt könnyű lemosni). Nem bírom elviselni, ha maszatol :oops: Pedig lehet, hgoy néha kellene hagyni. Előkét meg műanyagot vettünk, azt le tudom mosni mosószeres ruhával pikk-pakk!!!

Angelita :lol: én már nem sterilizálom az üveget, csak üvegmosóval jól kimosom. HÁrom üveg van, azt variálom...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ádibaba :lol: én nem használok semmilyen fájdalomcsillapítót a fogzásra! Csak a borostyánlánc lóg egész nap a nyakában. Szerintem vagy ez könnyíti meg neki, vagy ilyen típus.
Tényleg, a metszőfogak után melyikek szoktak kibújni??? Jönnek a szemfogak??? Állítólag azok még jobban fájnak..... :roll: :roll: :roll: szegénykék... :cry:

madaran

Madaran: Azt nem irtad, hogy vettetek-e bukosisakot Zsiginek, es ha igen, akkor milyet? :)

Orew

orew

Haliho, Z az ölemben.
Főztem bbkaját, kicsit sok lett, aventes dobozban lefagyasztanám a + lehet? Csinált ilyet már valaki?

Ádibaba nekem a doki azt mondta 4-5 napig meneht a nurofen utnna 1-2 nap szünet.

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri: Siman lefagyaszthatod! En igy tettem el sutotokot Zarusnak nyarra. :) Csak a krumplis dolgokat nem lehet fagyasztani, mert a krumpli tonkremegy tole.

Orew

orew

orew mindben van egy kicsi krumpli sűrítménynek :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
én is mindig Aventes pohárban fagyasztom a babakaját. Soha nem egy adagot főzök, hogy maradjon is. Én a krumplisat is lefagyasztom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

ÓÓÓÓÓÓ Linácska kösziköszi
és a kiolvasztás hogy folyik mikróban?
És hol van ez a külföldi topik nem találom :oops: :roll: beleolvanék
a várandóság alatt keressem? vagy hol?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
Lakóhely szerint keresd. Kiolvasztani meg úgy szoktam, hogy kiveszem egy-két órával előbb, ami kiolvad kiolvad, ami nem, azt még mikrózom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab,
Én is lefagyasztottam krumplis kajákat is, és aventes pohárban. Sztem a mikrózást is bírják ezek a cuccok, de én a biztonság kedvéért inkább a bébiétel-melegítőben fagyasztottam ki. Az aventes poharakat elvileg ugye úgy tervezték, hogy nem nagyon időt álló (a tengeren túl azt írják, hogy 4 sterilizálás után már nem kellene használni), ezért én inkább nem mikrózom őket.

Adri

Kép
Kép
flake76

Én is le szoktam fagyasztani a kajákat,a krumlisokat is ha turmixolva van.Ha darabos a krumpli akkor olyan lesz mint a szivacs :lol:
Kiolvasztani én mikróban szoktam 1-2-3perc alatt fel is enged,meg ki is fut:-)

Adri!
A lakóhelyes részen van a külföldes topik.
Most olvasgattam,és eléggé egyszerre írtak.Nekem akkor is gyanús ez az egész...Most nem azért.De valaki tudja Kata rendes nevét??Iwiwen vagy facebookon rá lehet találni,fent van valahol??Van valaki akivel tartotta a kapcsolatot??Tud valaki valami normális valós elérhetőségét?AZ email címe az valós név vagy valami kitalált domain név?
Nekem pl bárki le ellenőrizheti a nevemet,még a teló számomat is feldobja ha valaki rákeres,de itt a nevem alatt is vannak elérhetőségek a születési nevemmel.Nincs titkolni valóm.Itt sokunknak megvan a másik elérhetősége az iwiwen majdnem mind fent vagyunk ..ráadásul egy klubban....

Nézzétek el a gyanakvásomat léci!De én már csalódtam olyanban is így neten keresztül akit élőben ismerek.xy fórum....
jó társaság,személyes találkozók....na pont az admin a fórum működtetője genyázott álnéven és név nélkül.Véletlen egy baki miatt szúrtuk ki a barátnémmal...Kicsit szíven ütött a dolog,és azóta még gyanakvóbb vagyok.

Zsizsával kb 2hónapja beszéltem priviben.Néha benéz de sok gyerek sok meló:lol: De jól vannak :wink:

mimi12

Sziasztok!

Tündi:ovi tetszett Márknak óvó néni szimpi.Hétfőn megyek beiratom remélem oda veszik fel.
Azért nem lesz egyszerű a beszoktatas mostanában sokkal nehezebben oldódik fel.

kaját régebben én is fagyasztottam Atinak most már megseszi 2 nap alatt az egészet.
Vendég

Jó reggelt!

Olyan szép idő lesz, igazi nyár... Ti kenitek a baba arcát fényvédővel ha kimentek?

Mirus nagyon nyűgös, remélem kijönnek már ezek a fenti fogak, enni sem akar továbbra sem. Orew irigykedek az éjszakáért:).

Kifőzés: mivel Mira anyatejes, lényegében soha semmit nem főztem ki neki. De az ivóvizet még forralom neki.

Nyaralni mi tengerpartra megyünk, 10 órás út lesz, remélem kibírja a két gyerek, gyűjtöm az ötleteket, mit lehet ilyen hosszú úton csinálni. 1-2 rajzfilmet biztos beteszünk Zorusnak, gondoltam matricás könyvre, meseolvasásra, van még esetleg ötlet?:)

Kép
Kép
Kép
oui

Jaj most jutott eszembe, azt hiszem allergiás vagyok, minden évben ilyenkor vagyok megfázva, ez egy kicsit gyanús:(.
Szoptatás mellett lehet valamit szedni/csinálni ellene?

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Szép tavaszi jó reggelt! :)

Oui,én nem tudom,hogy mit lehet allergiára szedni szopi alatt.Keress esetleg vmi homeós bogyót!Remélem Mirának hamar kibújnak a fogacskái!Zsombinak tegnap áttört a 4.ik is! :)
Este megint sinlacot adtam neki vacsira,és megint csak 1x kelt! :) Remélem ez a módszer be fog válni!!!Mindjárt kipihentebbnek érzem magam :wink:

Sissi,szurkolok,hogy felvegyék Márkot abba az oviba.Nektek mikor küldenek róla értesítést?Nekünk május.10-e után.De én sok reményt nem fűzök hozzá! :?

Adri,megtaláltad a külföldi topikot?

Angelita,gratula Emmának!!!Nemsokára elindul előre is :wink:

Kép
Kép
tundi24

Oui,
először is hadd gratuláljak a vizsgához! Nagyon ügyi vagy. Bennem állandóan megfogalmazódik, hogy el kellene kezdeni egy MBA-t, de annyira nincsen kedvem újból tanuni :oops: Coryzalia a homeós allergia elleni szer. A monokomponensű cuccok közül nem tudom, hogy mit kell használni. Amikor nekem elkezdődött a csalánkiütéses allergiám, akkor az egyik bőrgyógyász azt mondta, hogy allergiára antihisztaminként lehet szedni Claritine-t szoptatás alatt is, csak nem sokáig, mert esetleg csökkentheti a tejet. Én szedtem párszor (nem rendszeresen, csak ha nagyon rossz volt a helyzet), és tapasztalatom szerint sokat javított a helyzetemen, viszont a tej nem csökkent. Ja, és majdnem elfelejtettem, szedhetsz calcimuscot is (az kalcium injekció, amit meg lehet inni), csak ezt fel kell iratni. Ha csak enyhe az allergiád, akkor nagyon sokat tud használni.

Angelita,
nálunk Ábci mostanában indult meg előre, és csak a kellő motiváció kellett hozzá. Ha az apja vagy mi hívtuk, akkor meg sem moccant, játékért sem volt hajlandó előre menni, de ha gyereket lát... :D Be kell vetni mindent :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok,

na írok pár sort ébredésig, mert különben megint nem tudom, mikor jutok ide érdemben.

Ma 3/4 5-kor keltünk, úgy érzem magam, mint akit fejbe vertek. Persze visszaaludni nem tudok, majd kora délután bezzeg tudnék, csak akkor meg a bébi nem akar majd. :evil:

Az elmúlt 3 hétben (vagy már nem is tudom, mióta nem jöttem) történt egy csomó minden: voltunk 8 hós státuszon (9100 gramm, 71 cm - végre végre megállt az őrült hízás, és egész szépen növekedett hosszában is!) :) , 3 hete Lia felült (nagyon édesen, először úgy rángatta ki maga alól a lábait, mert a sarkára ült térdelésből), és mostanra már nagyon rutinosan csinálja, ébredés után félálomban is ez az első dolga. Most meg már állandóan fel akar állni, csak még nem tud, de tegnap volt ebből nagy sírás-rívás is, mert eldőlt, én meg hiába kaptam utána, nem értem el. Jól beütötte a kis fejét a kiságyba, meg a parkettába is. Szerencsére úgy tűnik, nem lett belőle nagyobb gond.

Azért drukkolok, hogy a mászás ne maradjon ki emiatt a mindenáron felállni-akarás miatt, nem örülnék neki. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mocorgó 2010.04.29 07:29-kor.

Kép
mocorgó

Sajnos úgy tűnik, hamarosan el kell választanom a bébit, mert újra előjött egy régebbi betegségem, és gyógyszeres kezelés nélkül sajnos nem fogom kibírni hosszú távon (mozgásszervi a dolog, és azzal jár, hogy 10 napból 5-öt szinte alig bírok lábra állni :cry: ) - szóval nem vagyok túl boldog mostanában.

Bébim nagy szopirajongó, úgyhogy tegnap is majd' megszakadt a szívem: napi 3-ra korlátoztam a szopizást, hogy ne egyszerre kelljen esetleg megbirkóznia a teljes elválasztással, ha nagy gáz van. Amikor nap közben eszébe jutott, mászott rám, bújt hozzám, és sírt - nagyon megviselte láthatóan. Most már egy hete nem adok neki éjjel szopit (addig 2x is kért, azaz pontosabban felébredt, és szopival altattam vissza). Az első éjjel kritikus volt, a második már viszonylag hamar visszaaludt (a vízre rá sem hederített, pedig nap közben nagyon szereti), tegnap viszont aludt este 8-tól reggel 5-ig segítség nélkül. Viszonylag megnyugodtam, hogy azért menni fog ez, de a nappali igény szerinti szopihoz még nagyon ragaszkodna sajnos. :(

Kép
mocorgó

Oui,
mi is kétszer megyünk majd nyaralni, az egyik olyan 7-8 óra, a másik két nap autóval. Lili tuti végig tv-zi, ha arról van szó. :lol: Levi meg imád autózni, pár óránként úgyis megállunk, lehet szaladgálni...bár Levi addigra tuti nem fog még szaladgálni. Ez lesz majd az első útja babülésben. Oda már nem hordozóban visszük. Remélem 3 hónap alatt megtanul már ülni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

oui, szerintem mindenképpen érdemes új játékokat vinni, az újdonság varázsa miatt.

Bábozás is nyerő lehet az első ülés mögül :)

Kép
mocorgó

Sziasztok lányok!

Adri,
én is szoktam lefagyasztani kajcsit, használom az Aventes poharakat is, meg vettem a Tescóban kis tárolókat (240 millis, ha jól emlékszem, mindenesetre 200 gramm simán belefér), 200 Ft 3 db. Krumplit gyakorlatilag mindenbe teszek.
Kiolvasztás: én nem mikrózom, hanem kis edényben melegítem fel gázon.

Eni, ez a betegség nagyon rosszul hangzik :(! Most szerintem is fontosabb, hogy bírd a lépést tartani a kislányoddal, mint a szoptatás, hidd el, a gyerekek gyorsan és könnyen alkalmazkodnak, nem lesz semmi gond! Fagyasztottál is le tejcsit biztosan, azt is fel tudod most használni! (Emlékszem, Neked olyan sok volt, hogy még tejtesót is fogadtatok :)!)

Fényvédő:
már én is fontolgatom, de egyelőre nem használunk semmit.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

na, végre elaludt.... 5.30 óta fent volt...

Lina :lol: Bukósisakot még nem vettünk, de szeretnék. Biztonságos, és a naptól is védi. Tegnap du. is voltunk. én futottam, fiúk biciklin. Egy idő után elfáradt és api hátára dőlt, tök cuki volt!!

Oui :lol: Mi is megyünk nyaralni. Lehet kapni ülésre szerelhető textil asztalkát -mi ajándékba kaptunk-. azon elférnek játékok. Mi eddig 3 órás út a leghosszabb, amin voltunk, simán elvolt. Hol aludt, hol játszottunk, hol kivettem, hol szopi, stb. Ha néhány óránként megálltok, biztosan nem lesz gond!!!
Napvédő: én Bioderm +50-est kencézek rá. Az gyógyszertári.

Mocorgó :lol: Hú, ez nem hangzik valami jól!!! Mi a betegséged, hogy ilyen súlyos a helyzet??? Egyébként ügyes vagy, hogy ha muszáj, tudod redukálni a szopit. Én is nagyon szeretném, de valahogy nem megy....

Adri :lol: én is aventesben szoktam...Huuu, de azt még nem hallottam, hogy ezek ilyen rövid időre vannak kalibrálva....

Úgy néz ki, hogy lehúzunk pár napra a Balcsira (Szemesrajongók, nem jöttök most???), úgyhogy ezerrel pakolok. Kicsit össze-vissza, fogalmam sincs, mit kéne mindenképpen vinni, és mi az, ami felesleges................... Ötlettek???????????

Dbea :lol: Térded jobb???? Kened valamivel????

Flake :lol: Tegnap ufófuti megvolt... kEzdenek rámjönni a régi-régi cuccaim, juhéjj!!!!!!!!!!

Goldplast :lol: :lol: :lol: MErre vagy???? Hogy van Tücsköd?????? mEggyógyultatok végre? Nem jöttök Szemesre???

Kandi is eltűnt megint.. :cry: Meg Anettoo, Ágota, Csilla :lol: Tényleg, Ő a műtét óta nem jelentkezett, ugye?

na, megyek, pakolok...... :roll: :wink: 8)

madaran

Sziasztok!

VAN újra netem :P :P :P :P :P
Néha néha átmentem a szomszédba beleolvasni a leveleimbe meg az iwiwre felmentem de ide csak 2× :oops: tudtam jönni...de nem akartam visszaélni a kedvességgel igy nem töltöttem hosszabb időt előtte....

tökre le vagyok maradva esély nincs,hogy visszaolvasok :?
Pár dolot olvastam kicsit zagyvás most nekem...megpróbálok azért mindent..

Rólunk:Csilla megy :!: csak a kezét kell fogni...egész lakást birtokolja..kiságyba űvölt,és úgyszintén a járókába is.
2 fog van eddig...csak darabosat eszik a pépes nem kell már neki...
Jelen pill.itt mindenki beteg ..csúnya köhögés,takony..stb..
Én vagyok a sereghajtó a betegségbe...

Lakás:kész...kopp-kopp igaz a kupi az udvaron az förtelem.. :oops:

Csillának általában csak fözök:tészta(durum ez a nyerő neki),rizs,krumpli,répa.,brokkoli ,cukkini,kelbimbó......párolva sütve,
minden formába.húsikat imádja sütve főzve... :lol:

Remélem mindenki jól van babák,mamák,....apák,nagyik.....stb...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Hú, jó sokat termeltetek egy nap alatt! :) Ezt már szeretem!
Köszi a gyereküléses válaszokat - még nem döntöttem, de kiindulási alapnak mindenképp hasznos dolgokat tudtam meg! :)

Én is hallottam már ilyet az Avent-poharakról, hogy nem lehet sokszor sterilizálni. De amit tudok még ajánlani, hogy a kiürült bébiételes üvegeket mossátok el, és abban is tehettek el kaját.

Fényvédő: hát jó kérdés, én is erősen gondolkozom rajta. Anyukám már vett Bettinek gyerekeknek valót, de én előbb megkérdezném a gyerekorvosunkat... Nem szívesen kenegetem ismeretlen anyagokkal! (Már az is nagy bátorság volt, hogy nemrég fogyott el a gyógyszertári fürdetőkrémünk és rászántam magam, hogy kipróbáljuk a Johnson's termékeket - egyelőre nem okoznak gondot, le is kopogom.)

Bettinél most olyan fejlemények vannak, hogy simán feláll, ha valamibe tud kapaszkodni, sőt, a kanapé mentén már lépegetni is próbálgat. Persze nálunk is vannak még hatalmas zuhanások (főleg, amikor már fáradt), jaaaaj, olyankor majd' megszakad a szívem, úgy sír! Meg félek is, nehogy megsérüljön a koponyája, vagy az agya... Ugye ennyit bírnak, nem kell paráznom??? (Ráadásul mostanában olvastam egy cikket, hogy nem szabad erősen megrázni a babákat, mert mindenféle idegek sérülhetnek a nyakukban, fejükben - de hát egy ilyen esés felér egy rázással, nem? :? :( )
És tegnap 3 hónap szünet után ismét kibújt egy fogacska, a 3. (bal felső metsző).
Altatási gondok megoldódni látszanak (kopp-kopp): valószínű ez a fogacska is közrejátszott a nehézségekben.

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Gyereküléshez még annyi...Ha most kéne venne a Reginek én már tuti olyat vennék ami 9-36 kilóig jó.Kevés ilyen van és nem is olcsóak...de kb olcsóbbra jön ki 1db ilyen űlés,mintha még kettőt kéne venni.Pl most néztem a brendonban egy recarot.Tök jól néz ki,bár tuti nem lesz ilyenünk sajnos :cry:
Most akciós 75-000helyett 60ért meg lehet venni :lol:
De most ha bele gondolok.Van egy concord ultimaxunk amit a Szabinak vettünk anno,ez 35000ft volt az ebay-n,de itthon jóval drágább..Legyen mondjuk 40000e ft,ez jó kb 3éves korig,utána kell egy másik ülés.Most egy használt Concord lift-ben ül a Szabi de ez egy tök régi ülés de azért jó.Ez újonnan kb 30.000ft,és akkor a kettő ülés már ott is van,hogy 70-80000ft és akkor a hordozót még nem is számoltam.Mondjuk mi ezekből csak az ebayn vett ultimaxot vettük újonnan a többi a 15000ft ot sem érte el,mert használtan vettük.De úgy is sokba kerül...
Szóval a mostani fejemmel ha kéne valamit venni akkor inkább kicsit drágábban ,de olyat néznék ami 36kilóig jó,de minimum 25 ig!!
25kilós kb egy elsős gyerek,olyankor lehet egy olcsó ülésemelő is elég nekik.

Bori!
Nyugi!!
Minden gyerek esik kel ennyi idősen.A rázás és a beütöm a fejem közt azért sok a különbség.Az erős rázás az teljesen más tészta!!!
Ne keverd össze a kettőt.
Amúgy a Regi is jó nagyokat szokott padlózni.Többnyire pofira esik szegénykém..de már kezdi a párom is megszokni :lol:

Eni!
Mi bajod van???Ez nagyon carul hangzik.Ugye nem sokizületi gyuszi??
Jobbulást Neked!
És hidd el,ilyen esetben a Te egészséged a fontosabb nem a szoptatás.

Nyaralás..
Hát mi még nem tudjuk mi lesz??
Az tuti,hogy megyünk Pécsre idén is júliusban :lol:
Ha másért nem,hát ünnepelni...
Végül is Pécsi születésű a hármaskám :lol:
Szerettünk volna Horvátországba menni.De idén ez anyagilag nem fog össze jönni sajnos.Majd talán jövőre,akkor már úgyis a Regi is jobban élvezi.

mimi12

Csilla, most már akkor többet fogsz/tudsz jönni, ugye :)? Te mindig jó kis kajás tippeket is adtál :)!

Bori, a bébiételes üvegek tárolásra jók (hűtőszekrényben 1-2 napig), de fagyasztásra nemigen -az üveg az szétfagy, nem??
Az elesés, fejbeverés sajnos biztosan elő fog még fordulni, ilyenkor -ha nem esett nagyot és inkább csak az ijedtség miatt sír- szerintem fontos, hogy Te higgadt maradj, akkor ő is könnyebben megnyugszik.
Arról én is hallottam, hogy az erős rázás károsíthatja az agyat, de ezt szerintem arra értik, hogy pl. síró babát megráz az Anyja idegességében.... Meg dobálni sem jó a piciket.

Emma ma először kapott egy kis tojássárgáját. Spenótfőzelékbe tettem, eddig azt szerette, de most kb. a felénél sírva fakadt (nem tudom, hogy a tojás nem ízlett neki vagy mi volt a gond...), így improvizálnom kellett és kapott banánt bele -először magában adtam neki pár kanállal, aztán a főzelékkel összekeverve és úgy már jól csúszott :). Ezt a banán-spenót kombót a barátnőm ajánlotta, az ő kislánya is így szerette.

Mimi, autósülés, babakocsi, etetőszék, stb... -szerintem nehéz okosnak lenni, főleg első babánál. Sajnos utólag jön rá az ember, hogy mennyi pénzt adott ki feleslegesen! A kereskedők kihasználják (nem feltétlenül rossz értelemben), hogy mindenki a lehető legjobbat szeretné a babájának.
Most mi a szüleim kocsijába szeretnénk egy plusz gyerekülést Emmának, még körül kell járnom a témát, mert olyat szeretnék, ami minél tovább jó és nem kerül egy vagyonba.

Anna, a Ti Espiro ülésetek mekkora? Szerinted tényleg használható 25 kg-ig?

Kép
angelita

Gyerekülés:
nekünk van 9-18 kilós is, meg 9-36 kilós is. Lili most 4,5 éves, 19 kiló, de még símán a 9-18-asban ül. Most azért fogjuk majd "kipaterolni", mert kell lassan Levinek. Majd most már csak a 9-36-osban fog ülni. Na de Levi hiába lassan 10 kiló, elveszik még a 9-18-asban is, a 9-36-osban meg végképp. Szóval a lényeg, gyerekülést gyerekkel érdemes vásárolni, és mindenképpen belepróbálni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita!
Nekem kellett három gyerek és 14év tapasztalat,hogy rájöjjek,feleslegesen vettem sok mindent :lol:
Pl most a hordozó kendőzésre annyira rá kaptam,hogy ha megyünk valahová már nem is viszünk babakocsit :D
Pedig van 2db is és nem is az olcsó kategória.Okés,hogy használtan meg akciósan de így is lassan felesleges lesz :)

mimi12

Köszönöm szépen a fagyasztással kapcsolatos gyors :lol: válaszokat :lol: :lol: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Tündi:jövő héten van a beiratkozás és ha jól emlékszem jún 4ig lesz meg asz eredmény.

Ati tapsol annyira édes :D
Vendég

Sziasztok!

Én is osztom Lina véleményét :lol: gyerekülést gyerekkel a legjobb venni az a tuti.
Nekünk römer van (Brendon)teljesen jó .Az összes méret meg van :P igy nem kell gyerekülést venni .Noli már a normál bekötösbe van a régi meg Csilláé lesz.Akkor lesz gond amikor Csilla 3-4 éves lesz mert akkor kell majd egy ....

Angelita:köszi ..mostanában a főzés kicsit háttérbe szorult

:oops: pont ma kell még a hűtőt is ki takarítanom... :evil: amit nem nagyon szeretek..de még jó,hogy nem kell olvasztogatnom...

A BP. bőrze már volt?Volt valaki?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noliék az oviba készülnek az anyák napjára ...olyan édes ahogy titkolózik ..belepirul.... :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sissi, te írtad egyszer, hogy karalábét csináltál hússal és rizzsel? Leírnád hogyan?
Köszi!

Kép
bikmakk

Mimi, beletrafáltál. :cry:
Sajnálom, de ez van, el kell fogadni, meg kell oldani. A szopi már nem téma, túlvagyok rajta, most tényleg az izgat, hogy én ne menjek bele tönkre, mert akkor mi lesz a bébimmel. Csak ne viselné őt meg ennyire ez a cicimegvonás! De most már biztosan jobb lesz napról napra.

Angelita, jól emlékszel, úgyhogy lesz miből pótolni, sőt, az igazat megvallva még most is fejek, amíg elfér a fagyasztónkban, és nem kell gyógyszert szednem. Amíg kiderítik az okokat, addig kitartok valahogy. :shock:

Madaran, a szükség nagy úr! :wink: De ha már téged annyira fog zavarni, akkor biztosan abba fogjátok tudni hagyni Ti is!

Kép
mocorgó

Fagyasztás: én bébiételes üvegekben is fagyasztottam tejet, mert már nem lehetett pénztárcával bírni az aventes tárolókat. Nem fagytak szét, és remekül lehet az üveget is sterilizálni mikrós sterilizálóban, a tetőt meg kifőztem, az sem egy nagy macera.

Főzelékfagyasztás: én még mindig jégkockatartóban fagyasztok, nem készételt, hanem alapanyagot - a kutyulásban hiszek egyelőre. :) Így minden ebédre 3-4 féle zöldséget is eszik, és a mi konyhánkra amúgy is jellemző ez a sokféle összetevős étrend, legalább megszokja. De ezt csak addig tervezem így csinálni, amíg nem azt eszik, mint mi.

Ti hagymát már adtok? És fűszerek közül mit? Valaki említette, hogy azt eszi a baba, amit a szülők, csak emiatt kérdem, hogy van-e bármi különbség a fűszerezésben...

Kép
mocorgó

Oui, az jutott még eszembe, hogy ha hosszú útra mentek, és Ti bírjátok, akkor utazhatnátok éjjel. Kicsi a forgalom, és a picik jó esetben végigalusszák. :)

Mi valószínűleg még nem vállalkozunk egy hosszabb tengeri útra, maradunk belföldön, tóparton.

Boszi, írtad még régebben, hogy Niki este a nagyágyon pucérkodik. Mit teszel ilyenkor alá, hogy ne legyen pisis a matrac?

Tündi, köszi szépen a kiscipős körképet! Még nem aktuális, csak szerettem volna látni, hogy milyet érdemes venni, hátha szembejön addig is a nagy Ő.

Adri, köszi a bio-kajákkal kapcsolatos választ. Ha jól emlékszem, írtad, hogy a legjobb óvakodni a primőröktől. Tudnál esetleg arról írni (vagy bárki más), hogy melyik hónapban melyik zöldséget/gyümölcsöt érdemes venni? Én nem tudom, hogy mikor tartalmaz pl. a paradicsom a legkevesebb vegyszert. Idénygyümölcsöknél (pl. cseresznye) nekem egyértelmű, hogy júniusban már mehet, de pl. paradicsomot egész évben kapni. Vagy arra érdemes figyelni, hogy magyar legyen, és akkor biztosan nem kezelték túl mindenféle vegyszerrel, hogy kibírja a hosszú utat?

Kép
mocorgó

Mocorgó,
én fűszereztem már hagymával, fokhagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel, stb. A sóval és a borssal vigyázok. Tegnap pl bolognait csináltunk itthon, abból vettem ki Ábelnek egy kicsit, és a többit utána sóztam jobban, és akkor tettem bele borsot is, de a hagyma, fokhagyma, oregano már előtte benne volt. Nálunk ez eléggé jól csúszott durumtésztával :)

Sajnálom a betegséget és a szopizást, de szerintem sem legyen lelkiismeret-furdalásod. Kitartás és csak ügyesen! :wink:

Adri

Kép
Kép
flake76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?