Új privát üzeneted érkezett!

Kata, Móni, Siesta cipőt hordunk. A gyártó most már sajnos Mo-n megszűnt, de a barátaim, akik ott dolgoztak, az utsó párokat kimentették nekünk. Ezen kívül rendelem a cipőket egy kis boltból, akik ha jól tudom Ausztriából hozzák be a topánkánkat, ezeknek szintén Siesta a belseje. Sajnos rendelnem kell, mert szinte mindenhol csak tépőzáras cipőt lehet kapni, amit az én gyerekeim azonnal leszerelnek magukról, és nem is tartja annyira Míra lábát, ami ugye az ő ortopéd problémájával fontos.

Kata, én lányaim 4-5 hósan tuti nem bírtak 2,5 óránál többet. Szép lassan fog csak hosszabb lenni ebből. A csajok most húzzák max. 4 óra hosszat.

Móni, 2-től estig? Meddig? :shock: Az enyémek 5-kor kelnek, és bár nem könnyen, de így alszanak el 8-9 között. Tudom, ez se normális, de fél1-től, amikor a délelőtti alvásból kelnek, nem bírnák estig. 6-kor meg mégse mehetünk aludni, mert bele se fér az összes kajálásuk, meg már 5-kor kukorékolnának :? Szombat óta nálunk is az egész nap falatozás megy. A pépes már nem is tetszik nekik :shock: De hát szilárddal még nem tudnak jól lakni.

Vanda, köszi a megnyugtatást a méretekkel kapcsolatban. Aztán aggódással amúgy se mennék sokra. Kaki van, kedvük jó többnyire, kajálnak állandóan. Aludni jókat alszanak napközben, éjjel meg... na hagyjuk :wink: A klimpírozóval meg beszélni kell, hogy mikor kéne mellőzni a gyakorlást. Ha olyan lelkes, mint én voltam anno, akkor tuti nem lesz nehéz meggyőzni, hogy ne gyakran püfölje alvásidőben a zongorát. Ennyire fáradt vagy, hogy nem emlékszel, mit akartál nekünk írni. Basszus, nagyon ki lehetsz merülve. Mi meg csak itt panaszkodunk, Te lelkesen segítesz nekünk, de Veled meg ki törődik :oops: :)

Rana, hány km anyud? Olyan jól hangzott, amit írtál az ottlétetekről. Semmiképp nem éri meg az a 4 alkalom hazaút? Közben nagyokat pihennél, a csajok jókat randalíroznának a természetben... lenne segítséged. Nagyon nem éri meg? :? Jól látod, teljesen más ütemben fejlődnek a lányok. Míra nagyon ügyes mozgásügyileg, de nagyon kis tudálékos is. Olyan nagylányosan, okosan csinál mindent. Tegnap mondjuk elindult a hajszárító dugaszával a konnektor felé, és csak a gyerekzár tartotta vissza a sikeres megvalósítástól :shock: Már vagy 2 hónapja dobálja a formákat a teknősbe, szóval olyan felnőttesen ügyes. Emma meg babás. Kicsit ügyetlenke egyedül-járás ügyileg, de mondjuk már ugat, ha kutyát lát, brummog, ha rákérdezek a macira, mutogatja a hintát, ha keresem, puszit küld, indiánt utánoz... és még hasonló aranyosságok, amihez nem kimondottan a fizikum kell. De bútorba kapaszkodva azért ügyesen megy, és mint a villám, mászik :lol: :lol: Altatás, semmi extra. Ha nem babakocsiban, akkor ülbe véve. Mírának van egy kedvenc dala, azt dúdolom kicsi kora óta, és most újra bevált, Emma meg ha aludni akar hagyja, hogy ringassam, ha nem, akkor tehetetlen vagyok, nem erőltetem. Hagyom még fáradni, majd újra próbálom. Most apát épp arról akarom meggyőzni, hogy függesszünk fel a hálónkba egy függőszéket, mert imádják, ha előre-hátra ringok. Abba meg mégiscsak jobb, könnyebb lenne. Persze ezerrel tiltakozik. De majd én meggyőzöm. Bár beletelt pár hónapomba, de mégiscsak elértem a szabadrablás-elméletet is a házban (ugye Vanda? :lol: :lol: :lol: Pedig már majdnem elküldtem Hozzád :wink: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Ja, és nagyon köszönjük a dicséreteket, egy cseppet se vagyok büszke rájuk, áááááááááááááááááááááááááááá :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Degítek szívesen, ez már szakmai ártalom, ráadásul ti meg is érdemlitek (nem úgy, mint egyik-másik pártfogoltam)
Fáradt vagyok, de ez van, most pár hónap túlélés, aztán jön a párom nyáron 2-3 hét szabira, akkor megyünk nyaralni is, majd összekapom magam. Megszoktam én már ezt, most január óta nagyon sok minden jött össze, nem igazán az a harsonás diadalmenet sok szempontból ez az év.

Amúgy kb. hasonló nálam is a helyzet, mint nálad. Dani már ügyesen megy egyedül, de még sok mindent erőből próbál megoldani. Réka kézen fogva-kapaszkodva lépked csak, Viszont irtó okos. Szóval vegyesek ők nagyon, és szerintem jó, ha nem nagyon egyformák, talán kevésbé hasonlítgatjuk őket egymáshoz. Enyémeknek most minden szőrös állat "nyá" (cica). :lol:
Zongoristával persze nem sikerült beszélni, de majd elkapom.
vovanda
 
 

 
 

Sziasztok!

Reméltem van valakinek valami csodamódszere, mert én sem vagyok a sírni hagyás mellett. Valahol olvastam, hogy a korababákat nem is szabad sírni hagyni sokáig. Ennek az a hátránya, ha egyedül vagyok és mondjuk etetek valakit, és sír egy másik, akkor az evőt megállítom, odaviszem a sírót és úgy eszünk tovább. Hát ez van.

Timi! Nagyon tetszik az alvási póz, irtó aranyosak!

Vanda! Szomszéd :twisted:, nálunk is előfordul, hogy a szomszédra kelnek.

Törpi! Szuper ügyesek a lányok! A függőszék pedig nagyon jó ötlet, remélem meggyőzöd apát!

Rana! Várjuk a képeket!

Tegnap meghozták az anyatejet. Az orvos azt mondta, hogy 60 fokban legyen 20 percig kaja előtt, így most várom, hogy milyen lesz. Arra gondoltam, hogy ma csak egyszer adok nekik, holnap kétszer, hogy lássam milyen hatással van rájuk. Szerintetek? Illetve ha jó nekik, akkor milyen arányba kapják ezt és milyen arányban tápszert?

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske!
Az okosok szerint napi 1 deci anyatej már nagyon jól erősíti az immunrendszerüket, ennyivel már beviszed azokat a tápanyagokat, amikre szükségük van. Nekem a vége felé már csak napi egyszer kaptak, de az is jó volt.
Sírni hagyás: ikreknél óhatatlanul előfordul, hogy ott kell hagynod az egyiket, mert éppen a másiknak nagyobb a baja. A módszeres sírni hagyás nem jó (szerintem senkinek). Alvástanításról egyébként maga Ferber (a módszer kitalálója) mondta, hogy 1 évesnél fiatalabb gyereket nem szabad sírni hagyni (ezt tegnap olvastam).
vovanda
 
 



Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok,

bocs, hogy ilyen ritkán, de...

Törpi! Gyönyörűszép és okosügyes leánykáidnak nagyon boldog első szülinapot kívánok!!
(remélem, tényleg ma van... :oops: )



Kép

 
 


Mírának és Emmának nagyon boldog szülinapot kívánok!

Nyulasz: köszi, megkaptam! :)

Van 4 db DM-es kuponfüzetem ezek vannak mind a 4-ben:
Loreal Fiatalság Kód arckrém
Palette 10 min. hajfesték
Revalid kapszula 90 db
Sensodyne fogkrém
Loreal Excell 10' hajfesték
Nivea afrer shave
Tony&Guy hajhab
Persil mosószer-koncentrátum 1,5 l vagy 2kg mosópor
Neutrogena Wave arctisztító párna
Bradolife tusfürdő
Balea Trend It Up sampon
Loreal kollagén ránctalanító arckrém
Kölesgolyó
Olvasószemüveg
Signal Styl-Tech fogkefe
Nivea Body bőrfeszesítő masszázskrém
Dontodent fogkrém
Lactacyd femina intim mosakodóhab
Libresse duo betét
X-Epil intim mosakodógél
Carnation lábszagűző cipőspray
One minute terhességi teszt
Dr. Beckmann fehérnemű-fehérítő por
Libresse tisztasági betét
Spontex Quick Max lapos felmosó nyéllel
Vix szőnyeg- és kárpittisztító aerosol
Raid molyirtó kazetta
Spotless fehérítő és folteltávolító kendő
25% kedvezmény 1 pár Scholl lábbelire Scholl üzletekben.

Ha valakinek kell valami, akkor írjon priviben címet.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Emmának és Mírának nagyon boldog születésnapot :D :D :D

bocsi,most csak ezért ugrottam be,majd jövök...
Vendég
 


Törpi!
Vonalzódat nem is néztem... :oops:
Boldog szülinapot a csajoknak!
vovanda
 
 


Sziasztok!

Rana: azért megnyugtatlak, Johit már nem kell ringatni. Magától elalszik, csak be kell ülni a szobába mellé :D

Ma itt volt anyósom. Hogy hogy szaladt haza :shock: :lol: Mostanság segít vigyázni a kölykökre, de úgy látom azért ez nem az az igazi szívesség. Inkább onnan fakad, hogy férjem szólt neki és hogy egyszer már elhívtuk a férjem kereszttesóját hogy segítsen.

Kata
labkat
 
 


Nyuszi, köszönjük, hogy csak miattunk. Annyira jól esik!

Vanda, hát a rengeteg kérdés mellett, amivel bomázni szoktalak, ez legyen a legkevesebb, és egy cseppet se csoda, ha ezernyi gondunk megsegítése közben egy ilyen elcsúszik. Ezer hála! És köszi a köszöntést!

Mó, Neked is köszi, és örülök, hogy újra hallunk Rólad, hogy életjelet adtál. A jó napon írtál :wink: Néha azért egy-két képet dobjál fel magatokról, azokat imádjuk, ha nem is tudsz velünk tartani gyakran.

Timi, köszönöm Neked is a lányok nevében!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: Nagyon Boldog 1. Szülinapot Csajszikáidnak!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kata!
Anyám is volt ma itt. Persze nem ő segített nekem, hanem én neki. Szakma... :?

Törpi!
Hidd el, ha nyűg lenne, nem válaszolgatnék. Arra viszont élénken emlékszem, hogy milyen jó volt, amikor a tesómat kérdezhettem. Merthogy neki 3 gyereke volt, mire nekem Balu megszületett. És volt, hogy egy nap ötször hívtam. Nagyon jó volt, hogy tudtam, van kihez fordulni. Mai napig vele/velük beszélem meg a gyerekekkel kapcsolatos gondjaimat. Első babásként nagyon nehéz, akinek meg több születik elsőre, még nehezebb.
vovanda
 
 


Törpi,
Emmának és Mírának nagyon-nagyon boldog 1.szülinapot kívánok!
Legyenek nagyon boldogok és nőjenek nagyra!
(és gyönyörű az új vonalzód is, de hát ha jó anyagból dolgozol, úgy könnyű :-) )

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Sziasztok!

Húhh,nem nagyon volt időm jönni,olvastam,csak már az írás maradt el.

Timi,szenzációs a járókás-alvós kép :lol: :lol: :lol: édes pofák!Meglátod,lassan beáll a napközbeni alvás is.Nekünk kb 5 hósan alakult ki,reggel 9-1/2 10 felé alszanak 1-1.5 órát,aztán 1/2-2 felé 1.5 órát,és fürdés elött 6-1/2-7 felé még 20-30 percet.
Mondjuk ma 14 órától 16.30-ig aludtak,így fürdés elött már nem.

Törpi,milyen csinik a csajok :D Én röstellem,szabadidőben nyomjuk :oops: Gyönyörű a ház is,még így lekerítve is :D
Édes kis ügyes 1 évesek :D Szép az új vonalzód :wink:

Rana,Törpinek igaza van,tényleg olyan messze van anyukád,hogy heti 1 napért haza mész?Tényleg jó volt olvasni,hogy ilyen jól éreztétek ott magatokat.És látom elmúltatok fél évesek :D Kezdtétek már a hozzátápit?Olyan jó lenne,ha sűrűbben tudnál jönni.Apa meddig nem lesz?
Ja,és a képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mó,te is tegnap jutottál eszembe.Csak nem a karnison vagy? :roll:
gyere sűrűbben mesélni,hogy tudjuk mire számítsunk pár hónap múlva.
Vendég
 


Törpi,
a lányoknak

Kép

Nyulasz, Apa ma volt, és esténként még lesz holnaptól, de aztán hétfőtől megint teljesen nem... :cry: Vasárnap jön Anyukám, de nem tudom, meddig tud maradni. Meghát az nem ugyanaz...
Hozzátápi halad, egész jól esznek mindent, főleg ha alma van benne... :)

Kata, ma lejjebb tettük a kiságy alvófelületét (Letti egy hónapja négykézlábazik, és mára már a rács tetejét tapogatta), és totál betojtam, hogy hogy fogom letenni Lettit, miután elaltattam, anélkül, hogy felébredne (na, holnap kiderül. :? ). Ha Apa altatja, akkor csak elveszem tőle és arccal lefelé leteszem, de egyedül előbb leteszem háttal, úgy, hogy én vele lehajolok, és utána fordítom meg. Szal muszáj lesz vmit kitalálni, a fenébe is....


Hát anyámék 180 km-re laknak, tudom, nem sok (annyira), de 2.5-3 órás autóút, forgalomtól függően! És nem csak a lányok, de én is annnnnyira nyűgös vagyok az ilyen hosszú utaktól. Mondjuk most visszafelé az esti szopi után (8 óra) jöttünk, jó lett volna, ha nem lettem volna rohadt álmos... (A lányok aludtak meg nézték a fényeket, egész jól bírták) De nem is maga az út, hanem ez a cuccolás: én viszem ilyenkor az egész házat, mert hát ki tudja, mire lesz szükség... Szóval kipakolni-bepakolni, mithagyokitthon idegeskedés.
DE sztem úgyis ez lesz, mert ma voltunk Ajsival fizikoterápán, és a nő azt mondta, hogy tuti nem lesz elég 3 alkalom, és gyógytorna is lesz utána (akkor a dokinő miért mondta, hogy erre nem lesz szükség??? :roll: :roll: ), szal nem fogunk itt dekkolni ebben a katlan panelben egész nyáron azért, mert hetente menni kell kezelésre. Gondolom bele lehet jönni a cuccolgatásba is...

Babafejlődés: na nálunk is így van, hogy Letti irtó ügyes mozgásilag, mindenhova odaperdül egy máspdőerc alatt, Ajsi viszont figyel, figyel és figyel, borzalmasan okos kommunikátor, a legapróbb rezdülésünket is érti és megérti, ja és imádja a mondókákat, verseket és dalokat (ő is "mondja" velünk együtt) :D

Na és akkor a képek (még bánni fogjátok, hogy kértétek őket! :lol: )

Ajsi alszik:
Kép

itt is:
Kép

meg itt is:
Kép

itt meg fürdik:
Kép

6 és fél hónapos nagylányok:
Kép

Letti ezt csinálja egy hónapja:
Kép

Ajsa még itt tart (két napja):
Kép

de ha elfárad, olvasgat kicsit:
Kép

első almaevés (ahány szemöldök, annyifelé áll :lol: ) :
Kép
Kép
ezek meg csak úgy:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na lelövöm magam, illetve nem is, megyek vasalni. Jó éjt mindenkinek, megérdemeljük! ;)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Rana,édesek,ügyesek :D látom mindkettő fogzik :lol: Van már?
Hát igen,a cuccolás biztos nem egyszerű,én úgy gondoltam,hogy maradsz anyudnál,és amikor dokihoz kell menni,akkor csak egy kis kajával,és pelenkával elindulsz,végülis alszik odafelé,ott terápia,evés,peluscsere,és alszik visszafelé is,a tesó meg addig anyudéknál :roll: Vagy ez így nem jó?Esetleg ahol anyukád lakik nem lehet keresni orvost?Elhiszem,hogy semmi kedved a panelben egész nyáron :x

Gyógytorna :roll: nahát,amennyi orvos,annyi vélemény.Miből áll a terápia?

Ja,és képeket sűrűbben,mertegyszercsak megnőnek,mi meg lemaradunk róla :lol:

Mi megvettük az etetőszékeket,tetszik nekik,én másnapra elbizonytalanodtam :oops: és majdnem visszavittem kicseréltetni olyanra mint Timiéké,mert féltem,hogy tápot nem tudnak majd enni,mivel ez nem dönthető.Aztán tudnak :lol:
Esti alvás(koppkoppkopp)már egész jó,még adok nekik egy hetet,és ha így megy,akkor a nappali alvást is megpróbáljuk.Csak nappal az a baj,hogy világos van,és játszanak :roll:

Este már pizsiben etetőszék próba:

Kép
Kép
Kép


ezt meg megint a lányos anyukáknak :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég
 


Törpi!
Isten éltesse a szülinaposkat!!!!


Nyulasz!
Köszi a kuponokat, megkaptam tegnap. Először néztem hülyén, hogy kitől kaptam levelet, majd leesett. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Rana!
Irtó szépek a csajok. Nincs kedvetek valamelyik nap a belvárosban lődörögni egyet?
Cuccolás: belejössz, mint kiskutya az ugatásba. Én már 2 óra alatt rámolom ötünk egyheti cuccát. :D Igaz, előtte két napig listát írok, hogy semmi ne maradjon ki. :D

Nyuszi!
Jók a székek, ötletes nagyon. És szépek a lurkók. Postás Pat hozzám is ideért, köszönöm szépen.
vovanda
 
 


Upsz, Rana, neked akartam még: Skálában végkiárusítanak, minden féláron van.
vovanda
 
 


Rana: nagyon szépek a csajok! Hát nem egyszerű a cuccolás az biztos, de a heti 1-1 napért inkább utaznék én is.

Nyulasz: jó az etetőszék, tetszik nagyon!

Alexa két napja pörög hátról hasra és fordítva. Kezdem érteni miért is kihívás a pelenkázás-öltöztetés! :lol: Hanga meg állni akar egyfolytában ha ölbe vesszük. Húzza fel magát és sikerül is neki, aztán meg alig lehet vízszintbe rakni és jókat kacag közben, annyira tetszik neki. Remélem nem jön rá hamar, hogy a járóka rácsaiba kapaszkodni is lehet, mert baromi korai ez még.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Törpi: hát nagyon boldog születésnapot kívánok a csajoknak :D

Rana: nagyon édesek a csajok! Ajsi hogy tud aludni :D És igen ügyesek. Vera mindig négykézlábra állt és hintázott előre-hátra. Hát az muris volt :D

Nyuszi: remélem nem veszed sértésnek, de ahol együtt vannak a lurkók, komolyan annyira hasonlítanak egymásra!

Na megyek eladom a lányomat a szomszédba, a másik sétál papával és gyúrum a tésztát a lángoshoz!

cupp

Kata
labkat
 
 


Rana, Zsófi, Móni, Babusok, köszönjük szépen!

Vanda, pont kérdezni akartam, hogy Te honnan vagy ilyen jól informált, Neked ki segít, honnan van ennyi tapasztalatod, tudásod, de akkor megnyugodhatok, azért Te sem úgy születtél, hogy minden anya bölcsessége Benned rejlett már, hanem Te is kértél néha segítséget :) Ettől függetlenül minden elismerésem ehhez a nagy információhalomhoz, ami birtokában vagy, még ha Neked kimondottan nem is kellett. :roll:

Nyuszi, nagyon jók a székek!!! Épp elgondolkodtam, hogy mi miért nem ilyet vettünk, mivel most az étkező asztaltól ki van iktatva két szék, és a helyükre tettük a lányok székeit. Aztán rájöttem, hogy nagy család vagyunk, 7végén nem lenne hova ültetnem a rokonyokat, ha azt akarjuk, hogy a lányok is velünk ehessenek. Régen mi is melegítőben nyomtuk itthon, alatta harisnyával. Aztán hogy meleg lett, lekerült a naci, helyette jöttek a sortos szoknyák, hogy a fenekükön azért legyen plusz réteg. Igazság szerint annyira nem megyünk sok helyre, és csak azt veszem észre, hogy pakolom el a jobbnál jobb rucikat, amiket spóroltam alkalmakra, és nem is hordtuk végül. Na meg, hogy jön a meleg, nem öltöztetgetem kintre őket, hanem ha indulunk, csak kocsiba vágom a csajszikat ahogy vannak, és már indulunk is. Ja, meg annyit másznak, hogy tönkrevágják a nacik térdét. Akkor már harisnyát olcsóbb venni :wink: Balázs közelébe se merem engedni a lányaimat :wink: Esti alváshoz gratula, kicsit irigykedek :roll: Képzeld, tegnap megpendítettem apának, hogy be kéne őket tenni a kiságyukba, próbáljanak egyedül elaludni, erre közölte, hogy ő csak ilyenkor tudja őket ölelgetni, ne vegyem már el ezt tőle :shock: Hát szép, így akarja az ember nevelni a lányait :?Köszönjük a dícséretet, mostanra sikerült nagyjából visszaalakítani a házat az eredeti formájába, meglehetősen szokatlan is, hogy újra ekkora a tér. De a csajok naggggyon élvezik. Tegnap este sikogatva tologatták az étkezőszéket a házon át. Hangosan göcögtek, röhögtek egymásnak, majd' meg zabáltuk apával őket.

Rana, gyönyörűek a csajok és nagyon ügyesek! Bár én ezeket a képeket már lesasoltam iwiw-en :wink: Hát valóban nem egyszerű dolog mindig ki-be pakolni, de tényleg bele lehet jönni. Amúgy nekem mindig össze van rakva a lányok táskája, és csak egy-két olyan cuccot rakok bele, amit otthon is használnom kell (pl. kedvenc evőkanál, útravaló ropogtatnivaló...). Tudom, bemenni a városba és egy hétre cuccolni teljesen más. Az a módszer nem működik, amit Nyuszi írt? Letti anyudéknál marad, Te meg mész Ajsival. Ja, de még szoptatsz, ugye? Bár én egy nap alatt kétszer 3 órát sokallnék, és szerintem Ajsi is. Bár Te kicsit kifeszülnél, de hajnali indulás, amíg még alszik, és esti visszaút, amikor már éjszakára dőlne ki? :? :oops: Na, nem komponálom meg az életedet, csak morfondíroztam.

Tényleg, Vanda, művészkét azóta se sikerült elkapni?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Módosítok az előzőn:

BRÉKING NYÚZ ÉS SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!
AZ ÖSSZES SKÁLA BEZÁR, ÍGY A KÉSZLET EREJÉIG MINDEN FÉLÁRON VAN!!!

Törpi!
Pelenkázni-fürdetni-etetni tudtam, hála a tesóm gyerekeinek, de egyébként lövésem nem volt a babákról. NÉHA segítség? Ezen tesóm jót röhögne. Az első időkben naponta hívtam, és biza volt olyan is, hogy már röhögött a sokadik hívásnál. :oops:
Amúgy meg ragad rám az infó a Porontyról is. Ott nagyon sokan vagyunk, sokfélék, előbb-utóbb minden téma terítékre kerül.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Zsófi,talán úgy kellett volna a feladót írnom,hogy nyulasz mami :lol: Szívesen.

Timi,nálunk is nagy sláger,a nyomjuk magunkat ki állásba.Nektek tényleg korai,de a forgolódáshoz gratula :D

Kata,már miért venném sértésnek.Van aki szerint hasonlítanak,van aki szerint nem.Szerintem nem :lol: :lol: :lol:

Vanda,leáldozott a skáláknak.Itt a budai skálát már rég le is bontották,sőt,már fel is épült a helyére valami más.Ja,szívesen neked is.Utána néztem csak,hogy a pelus.hu-n,bármennyi kupont ki lehet nyomtatni :D Egy tapasztalt tesó nekem is jól jönne,sajnos enyém még azt sem tudja,hogy hgyan kell megfogni egy gyereket :roll:

Törpi,látod erre nem is gondoltam,hogy így már csak 4 székünk maradt :roll: No mindegy.Tudtam,hogy sokat vacilálok a széken :lol:
Én még olyat is hallottam,aki este 10-kor fürdet,mert apa későn ér haza,és szeretne ő is találkozni a gyerekkel.Hát,nem is tudom.
Tortás képeket várjuk :D


Képzeljétek,odajön egy anyuka a játszón,és azt mondja,ja,először azt hittem ikrek... :shock: de mégis mit gondolt,4 hónap külömbséggel szültem őket? :lol: :lol: :lol: Ki kellett ábrándítanom,hogy ők valóban ikrek.
Meg odajön egy kisfiú,4 éves,na persze ő rögtön mondja,hogy ikertesók,majd közli,hogy biztos nagyon nehéz lehet két pici babával... :lol: :lol: :lol:

na megyek mert éhes a banda.
Vendég
 


Irigylem azt, akinek van tesója! Sajna én egyke vagyok és a párom is. :( Ezért is örülök, hogy az enyémek nincsenek egyedül, meg egy tesó is még nagyon jó lenne! :oops: :D

Nyulasz: anyuka jó lehetett! :lol:

Enyémek még alszanak, kéne őket ébreszteni, mert különben nagyon elcsúszunk. Mostanában mindíg ez van, nem is tudom meddíg aludnának, ha hagynám. Fogott a becenév, ahogy pocakban hívtuk őket: Szundimacik. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hű, sehol senki? Mindenkit kiköltözött? Én most jöttem be, napoztam kicsit, a lányok meg kint alszanak a teraszon a járókában árnyékban. Tegnap is egész nap kint voltunk, csak enni jövünk be.....és felébredt a banda.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Én nem költöztem ki, csak egész nap dilaj voltam! De már megnyugodtam, mert itthon a család összes tagja :D

Vanda: kösz a skálás infót!

Lehet megint ideges leszek. Mama felfújta a lányoknak a búcsús csörgős lufikat, és a csajok meg vannak veszve. Gergő meg alszik. Remélem nem keltik fel!

Most bezárkóztunk a szobába, elég volt a mai napi fegyelmezésből és őrületből!

cupp

Kata
labkat
 
 


Lányok, köszönöm az együttérzést, a tanácsokat, a kedves szavakat. :D
Igen, még mindig 3 óránként szopiznak (vagy gyakrabban :roll: ), így épphogy belefér az utazás két szopi közé. Lettit semmiképp nem akarom anyáméknál hagyni, míg mi Debrecenbe jövünk, mert mi van, ha vmi (akár jó, akár ne adja Isten rossz dolog) miatt itt kell maradni. Szal bármi közbejöhet. És kétszer megjárni ezt az utat egy nap (főleg hajnalban meg késő este), hú, hát reméljük nem lesz rá szükség sosem. :roll:

Vanda, de jó lenne összefutni a városban, mióta megszülettek a lányok, nem is voltam bent!! :shock: De sajna most max fél óra hosszánk lenne nyugodt (?) kószálásra, mert egyedül vagyok a csajokkal, kocsi nélkül, úgyhogy tömegközlekednék, így minimum fél óra szedelődzködés után fél óra buszozás, vissza ugyanaz, mert szopira vissza kell érni. :roll: Talán a jövőhéten, ha itt lesz anyám, és akkor tudok menni a lányok nélkül, bár csak akkor tudok elindulni, ha Letti kisasszonyt elringattam, mert anyám nem tudja, csak én meg Apa. :roll: :roll:
Valszeg uaz a helyzet, mint az utazásnál: csak én csinálok nagy ügyet az egészből, lazábban kéne nekiállni (vagy Lettit megtanítani egyedül elaludni! :lol: )... :roll: :roll: :roll:

Nyulasz: fogzást szájbanturkálás miatt kérded? Ezt csinálják már vagy 2 (3?) hónapja, de fogacskák még sehol. Ajsinak van valami fehér pötty az ínyén (hugom szerint nem szájpenész, hanem valami Epstein gyöngy vagy mi, de nem találom a neten), de sztem nem jön még a foga neki sem.
Szóval ti itt kuponozgattok, mi? Jó öreg Rana nénit meg kihagyjátok belőle? :twisted: Csak vicceltem, nekem is van egy csomó DM-es (lusta vagyok felsorolni, de szemspiráltól kezdve krémeken át pelusig minden), ha valami kell valakinek, dobjon privit, megnézem van-e, és postázom szívesen (míg le nem jár).

Kata, Letti is azt csinálja most, mint Verád csinálta: hintáztatja a popsiját, meg kell zabálni.

Na és mivel a karám Anyáméknál maradt, ezért én magam eszkábáltam egyet házilag, nem sok sikerrel... :roll: Az eredmény alább.

REJTVÉNY: HOVÁ BÚJT LETTI? KERESD MEG A KÉPEN ÉS KARIKÁZD BE A MÁSIK BABÁT!

Kép






egy kis segítség:

Kép






és a megoldás:
Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Nyulasz, ja nagyon édi képek ám! (És ne mutogasd többé Balázs fotóját a többi lányos anyukának, mert baj lesz! :twisted: )

Itt pedig Ajsi legújabb alvópóza: :D

Kép

Na elég volt a képeimből mára,
és belőlem is, zárul Rana mókatára.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Megdumáljuk majd!
És én láttam Letti feje búbját a kuka mögött az elsőképen. mit nyertem?
vovanda
 
 


Vanda! Az nem kuka, hanem házimozirendszer! :lol: :lol: :lol: :lol:
A nyeremény legyen mondjuk egy városi csavargás velünk (az elkövetkező 5 évben valamikor mindenképpen)! Mit szólsz?? :wink: :wink: :lol:

Na tényleg léptem! Pusz

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Hihi,én is kukának néztem :lol: :lol: :lol: ...ja,amúgy szép :D
alvás király :lol: :lol: :lol:

Ja,persze a szopi,azzal én nem is számoltam :oops: na,csak variáltunk itt,hogy a kecske is jóllakjon,meg a káposzta is megmaradjon,de nyilván te már rég rájöttél volna,ha lenne jobb megoldás. :roll:

attól mert még nincs fogacska simán lehet attól a szájbantúrkákás :D
Vendég
 


Sziasztok,

köszi a hiányolást :), igazából csak pörgök egész nap a gyerekekkel, alvásidőben meg főzök, amit csendben lehet, takarítok, és ha a gép elé jutok, irtó passzív bírok lenni, csak nézek ki a fejemből.
Reggel még azt mondtam volna, hogy nem nagyon van mostanában karniskeresés, hát, délután a játszótéren keresgéltem, antiszoc is voltam (beszóltam egy apukának).
Igazából már várom, hogy elinduljanak (Gergő időnként tesz egy-egy lépést, de nagggyon biztonsági játékos, nem sieti el, Gréti még nem is áll önállóan, de ugye ő amúgy is le volt maradva), mert tök jó a játszótéren babrálni, de mindezt négykézláb, a rohangáló nagyobbak között, hmmm... már nem olyan vicces. Az udvarunk meg egyelőre még nagyon nem kert, oda nem lehet őket kiegedni, majd ha apánknak lesz rá kapacitása. De most hosszútávon babakocsiban nem jó, rohangáló nagyobbak között nem jó, hintázni max. 15-20 percet jó (meg amúgy is sorbanállás van), szóval hajtépős tud lenni a játszóterezés.
De legalább az alvás alakul: napközben kiságy, sötétítés, cumi, mire kijövök, már Gergő ugrál, Gréti (mivel ő nem tud :)) térdel és úgy rugózik az ágyon, mindkét kiságy nyikorog, mint állat, de elalszanak egy idő után :lol: Este többnyire bealszanak a kajába, de ha mégsem, letesszük őket a helyükre, és elalszanak ott (kop-kop)
A szülinapi videójukon ez az egyik aláfestő zene, vajon miért :)
http://www.youtube.com/watch?v=cNLjVMBqzYM

Na, most jó sokat beszéltem...
Az összes baba gyönyörűűűűű :) :)



Kép

 
 


Vanda! Köszi!

Rana! Tündériek!

Nyulasz! Szuper az etetőszék!

Bocsi most csak ennyi telik tőlem! Kész rémálom volt a mai este. Apa elkezdett dolgozni péntek és szombat éjszakánként és 6-kor kellett elmennie, én itt maradtam a három síró gyerekkel egyedül, hát nem volt egyszerű a fürdetés, etetés, altatás. Hulla vagyok. Belegondolni is rossz, hogy holnap este is így lesz.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske, le a kalappal előtted, hogy meg tudod oldani egyedül!!!

t-pk
 
 


Sziasztok!

Mó,mi is most kezdtünk minden nap játszótérre menni,szokják a filinget :lol: Mondjuk nem veszem még ki őket a kocsiból,de imádják nézni a játszó,motorozó,hintázó gyerekeket,meg sokan oda is jönnek,beszélnek hozzájuk...viszont pont tegnap egy gyerek biciklizett a téren,és fel is borított egy picit,aki az egyik homokozótól a másikhoz indult át.Én is elgondolkodtam,hogy vajon hogy fogom egyedül megoldani,hogy kétfelé figyeljek,szaladjak,nem is értem,hogy miért engednek nagyobbakat biciklizni a kicsik között.Asszem majd összekötöm a bokájukat,hogy csak egyfelé menjenek :lol: :lol: :lol:
A kert is jó lesz,ha megcsináljátok,de szerintem nem pótolja a játszótér élményét :roll:

Tigriske,jajjj...ez tényleg nem lehet egyszerű.Nem tudsz legalább ilyenkorra valaki segítséget?
Vendég
 


Nyuszi!
Gyerekhám. :D
vovanda
 
 


Erről az etetőszékről mi a véleményetek?
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 8&pageno=2

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Fazonra a Peg Peregora hasonlít, kb. ugyanazokat tudja, szóval szerintem jó. Van akkora konyhátok, ahova befér belőle kettő?
vovanda
 
 


Rana,

nekünk ilyen van, csak barna.
emailben, majd leírom...

t-pk
 
 


Rana!
Egy kedves barátnőmnek ilye van és pont a minap panaszkodott, hogy a csajok úgy összekenik a textil részt, hogy nem győzi pucolni, amíg szárad addig meg nem tudnak beleülni.

KépKép
zsófikukac
 
 


Sziasztok!

Boldog anyáknapját lányok! :D

Vanda,igen,láttam már olyat :D

T-pk,engem érdekelne mit írsz az etetőszékről :oops: bár már megvettük,nem írnád mégis ide le a tapasztalatod?

Törpikém,nem akartalak zavarni,minden okés?
Vendég
 


Ja,és Balázst megnyírták :lol: majd teszek képet az új séróról :D És megvolt életük első játszóteres hintázása.Nagyon élvezték,majd arról is hozok képet.
Vendég
 


Kicsit sok lesz :D

Balázs új frizurája:

Kép
Kép

Noémit nem nyírtuk,kendőt kapott inkább:

Kép

anya,mi ez a fejemen?

Kép

és a hinta-palinta :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Zabálni való kis Manók!!!

Etetőszék: én szeretem és szeretem az anyagát is. Jázmin nagyon izzadós, de ebbe nem izzadt eddig bele, de gondolom egy pvc-be már izzadna. Könnyen letörölhető, én nem szoktam "kimosni", csak mondjuk egy popsitörlővel letörlöm ahol kajás lett, bár mi elég szépen eszünk, még előkét sem használunk mostanában, mert leszedik a csajok magukról.

Ami nem annyira tetszik, az a csatja, kicsit nehezen lehet kinyitni, ez főleg az elején volt igaz, talán bejáródott vagy már megszoktam, de már nem zavar.
Könnyű mozgatni, húzni, támla, tálca is könnyen mozgatható.
Szóval szerintem jó és jó árban is volt.

t-pk
 
 


Sziasztok!

Rana!
Bocsi, h csak így ismeretlenül, Zsófi rólam írt etetőszék-ügyben:-)
Sajnos nincs sok időm netezni, lányaim most alszanak, ezért kutyafuttában most is..

Lányaim 15 hónaposak, kezdenek egyedül is enni és hát előkerült a kakaós csiga, sütemények, spagetti, levesek-paradicsomlevest imádják!- és ezek lenyomatai mind-mind ott díszelegnek az etetőszék textil részén..
Még 6-8 hónaposan, amíg elfogadták kiskanálból a kaját, nekem sem volt vele gond, de most már nagyon akarnak önállósodni és kiverik a kezemből a kanalat, egyedül egyensúlyoznak a szájuk felé és hát nem mindig sikerül..
Inkább nem részletezem, hogy néz ki az etetőszékünk:-)

Nem akarok senkit lebeszélni róla, nehogy már én legyek a márka ellensége, de nekünk nem jött be:-( A szíj és minden más ok, igaz tényleg nehéz kikapcsolni, de leg. ők nem teszik.

Remélem tudtam segíteni valamit.

Mindenkinek boldog anyák napját! Zsófika cupp!
D

Kép
dorcsi73
 
 


Boldog Anyák Napját! :D

Nyulasz: szuper Balázs frizurája és Noémi kendője is! Látom élvezték a hintázást!

Mi tegnap kirándulni voltunk, ma meg usziban. Isteni volt mindkettő! Jövő héten jön az usziba fotós is, legalább lesz képünk.

Alexával nem tudom, hogy mit csináljak! Az éjszakával semmi baj, de nappal egyszerűen nem tud elaludni most már napok óta, jó, ha összesen 1 órát alszik egész nap, ma ez eddíg 10 percben kimerült és tombol. Ha felveszem meg olyan mint egy rongybaba, annyira fáradt. Próbáltam simizni-vigyorog és dumál, szó nélkül csak a vállamra tenni-este így szokott bekómázni-nézelődik és dumál. Ha leteszem a kiságyba, akkor visít, mint akit nyúznak, ablakot sem merek nyitni, mert a szomszédok a múltkor már megjegyezték, hogy nagyon éhes lehet-előtte evett-szóval nem tudom és úgy tombol hason, hogy veri a fejét a matracba és a lábával dobol veszettül. Sajnálom szegénykét, de már ötletem sincs. Anyu szerint én is ilyen voltam. Lehet, hogy most visszakapom?! :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tegnap reggel így találtam őket, még aludtak:
Kép

Szerintetek is felesleges az a fejvédő?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?