Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most próbálok ide írni először. Nem tudom, mi van ezzel a babanettel nálam mostanában, már olyan mérges vagyok. Írtam a fehérváriakhoz, utána ide, és folyton elszállt, meg azt írta, hogy jelentkezzek be újból, de nem akart beengedni. :evil:

Gabi: (immár harmadszor) Gratulálok Neked Ákoshoz! Örülök, hogy ilyen villámgyors szülésed volt!

Susy: Nagyon szorítok Neked! Én is amiatt izgulok a legjobban, hogy megússzam a császárt! :) Úgy elrepült az idő, hogy csak lesek... Sorban születnek a babák! :)

Veronika: Peti még ennyit sem beszél. Mutogat veszettül, végülis mindent el tud "magyarázni" így is, amit akar, lusta beszélni. :) Nálunk annyi van, hogy bababa, mamamma, bambambambééé meg ilyenek. Néha mond 1-1 más hangot is, úgyhogy tudom, hogy mindent tudna mondani, ha akarna. Azt meg simán érti, amit mondunk, ha épp figyel rá. :roll: :lol:
Viszont már megcsinálta a bukfencet, és fel tud ugrani a levegőbe. :lol: Az ágyon meg feláll, fenékre ugrik, aztán lendületből vissza állásba. Hiába, fiú.... iszonyat mozgékony. :lol: ű
A fogkrémem meg a dm-es citromos. Én nagyon szeretem az ízét! :)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc, akkor Peti mellett te sem unatkozol :lol: Nekem Lillám ilyen, kész kis viharfelhő, pedig ő lány. :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


veronika, azt még akartam írni, hogy nálunk az állathangok mentek leggyorsabban, ez a "Mit mond a kacsa?" - "háp-háp" típusú, Róza nagyon élvezte, én meg úgy gondoltam, ha hápogni meg nyihaházni tud, akkor beszélni is fog :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 

 
 

Nikuc,
hű, akkor nagyon ügyi! :)
Pálmi csak úgy bukfencezik, hogy én gurítom át :lol:
Az ágyon ugrálás fenékről állásba se semmi :)

Pálmi meg mászik mindenre. A létra tetején pár pillanat alatt fent van... Felmászik az ülőgarnitúrára, onnan az ablakba és húzogatja a redőnyt. De csak lehúzni tudja, aztán nyavalyog, hogy húzzam fel, és akkor megint lehúzza :lol:

Az új szobáját úgy próbálom kialakítani, hogy az ablakba ne tudjon felmászni...

Holnap már az új helyen alszunk és szombaton a bútorok is jönnek utánunk :D

Szalamandra,
na akkor majd próbálkozunk az állathangokkal! :D Mondjuk nem aggódom, hogy nem fog beszélni, csak olyan jó lenne hallani miket mond :)
A kúszást is azért vártam annyira, mert kíváncsi voltam, hogy ha már nem csak egy helyben fekszik, akkor vajon hova fog menni, merre, mit néz meg? :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika: Adél egyáltalán nem beszél. Kb a következőket mondja: igen, kérem, nem. De mindent megért és bármit elmagyaráz. 2 éves korig egyáltalán nem gond, ha nem beszél.
Hoztam képeket:
Kép Ákos Kép [/img]

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok! Rég nem voltam, és most csak gyorsban annyit szeretnék kérdezni, hogy pü-ben meg tudná-e nekem vki mondani, hogy mostanság mennyi a tarifája Szabó György doktor úrnak? Hálás köszönet!

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi, nagyon szépek a gyerekek :)
Vendég
 


Szfgabi, 9000 Ft a terhesgondozás, úgy látom erre lesz szükséged, gratulálunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Bocsika, hogy belekotty :lol: ezer éve nem írtam.....

Szfgabi, óriási Gratula! Szabó doki tarifája 10ezer lett már (sajnos).

Gabi, Gratulálok Ákos babához, nagyon szép kis pofija van! Adél egyre szebb kis leányzó! :wink:

ex jkriszta
futrinka33
 
 


Sziasztok...
Tudnátok segíteni nekem???
Engem az érdekelne, hogy a Máv kórházban mikor-melyik napokon lehet menni genetikai uh-ra???Ott helyben hüvelyi is van???Tudjátok esetleg ki van ott???Aszódi Melinda szokott ott lenni vagy vele csak a szülészeten találkoztatok???
Aszódihoz járok a Honvédba, ahol nincs hüvelyi uh...most gondolom a mávba kell majd átmennem-oda küldenek...de ki csinálja nem az orvosom az Aszódi a hüvelyit (fiatal terhes vagyok még)???
Köszönöm a segítséget!!!!
csip-csip18
 
 


Sziasztok

Szeretnék 5 percet elrabolni az időtökből. Szülésznőnek tanulok, és a szakdolgozatomhoz gyűjtök adatokat.
A téma a down-szindróma szűrése.
Nagyon szépen megköszönöm mindenkinek, aki szán pár percet a kitöltésére.

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/330535111/

Emese
szakdolgozat
 
 


Szfgabi, hát úgy látszik 2 hónap alatt lemaradtam, ezer bocs :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Gabi, nagyon szépek a gyerekeid! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Gabi- nagyon komoly a fiatalember:)) Mégegyszer gratulálok neked és sok örömet az egész családodnak.

Veronika- remélem jól ment a költözés és minden rendben.
A beszéddel kapcsolatban akartam még írni hogy nekünk azt mondták hogy mivel kicsit késett Kristóf mozgásfejlődése ( 13,5 hónaposan indult el egyedül) ezért a beszédfejlődése is késni fog az átlaghoz képest egy kicsit.

Kép

Kép
tüni75
 
 


beneildi & futrinka33 - köszi az infót, kb. erre számítottam. Hát, jövő hétre kértem egy időpontot, aztán meglátjuk, hogy bírja a családi kassza (nálunk is gazdasági válság van, amit úgy hívnak, hogy mindjárt vége a gyednek! :twisted: - nem mintha a gyedből vígan élnénk... ) Valakinek van tapasztalata arról, hogy hogyan kell a dokival lebeszélni, hogy táppénzre mehessek? Akár pü-ben. Előzővel volt terhességi cukrom, úgyhogy van némi alapom egy veszélyeztetett terhességre... :?

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Csip-csip! UH-ra a MÁV-ba kell menni, de nem a Podmaniczky utcai főbejáraton, hanem a Rippl-Rónai utcáról nyílik a bejárat. Ott az első emeleten van UH, bejelentkezhetsz a 465-18-00-án a 81772-es melléken, de ha nincs időpontod, és odamész reggel 7-re, akkor 1/2 8-ra, max. 3/4-ra már végzel is. Itt egy nagyon kedves hölgy vár, nem tudom pontosan hogy hívják, talán Margitnak, vagy Áginak, de személyes a tapasztalatom, nagyon kedves.

A 12. és 18. heti genetikai UH-t is ott csinálják, csak a második emeleten. Ide hétfőn és szerdán csak bejelentkezett kismamik mehetnek (bejelentkezés: 475-27-75 v. 475-26-00 és a 1772-es melléket kell kérni. Ezeken a napokon dr. Tidrenczel Zsolt van. Kedden érkezési sorrendben fogadnak és Dr. Hajdu Krisztina rendel. Én ez utóbbit ajánlom, bár én még nem tartok ott, de mindenki őt ajánlotta.

Minden jót nektek!
Üdv, Tai
taiataa
 
 


Sziasztok!

Haladgatunk a költözéssel, péntek óta az új helyen lakunk, de hát még csomó-csomó cuccunk dobozokban...

Tüni,
Pálmi 15 hósan tette az első lépéseket egyedül és úgy 17 hós korára lett az, hogy a mászás helyett már csak megy. Tegnap lett 18 hós és még mindig el-el bukdácsol esetenként :) Úgyhogy ha tényleg van ilyen összefüggés, akkor beszélni is későn fog, bár nagyon sokat dumál, de csak halandzsát :)

Lesz egy jó kis dumánk a szomszéddal, ma reggel 7:30-kor arra ébredtünk hogy ordíttatja a rádiót, annyira, hogy még én is értem tisztán mit mondanak benne... Amúgy csak 9 körül kelnénk :roll: Egész nap folyamatosan megy, most a délutáni alvásra is csak a lakás másik végében tudtam letenni Pálmit aludni.

Amúgy ébren nem zavaró és csak a gyerekszobát érinti, de aludni nem lehet mellette... Úgyhogy este átküldöm a párom ha hazaér :evil:

Gabi,
nem irigyellek, én is utálok kérni, várják érte biztos a pénzt is, ha szívességet kérsz... Én ebben nem vagyok jó, úgyhogy nem tudok segíteni... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Gabi, szerintem doki oldaláról ez nem gond, beszéld meg vele őszintén :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Gabi - Még egyszer gratulálok a kislegényhez és tényleg szépek a gyerköcök!

Veronika - Nálunk kb 2 éve megy a hangos zene az alattunk lakónál reggel, délben, este és néha éjjel is és nem fogyja fel vagy nem akraja, hogy mi nem élvezzük az ő zenehallgatását illetve mi még szellőztetni se tudunk, mert erős dohányosok és lehetetlen ablakot nyitni télen-nyáron hajnalban ha felkelek 1-2 óra körül szoktam tudni csak ablakot nyitni... :evil: Egyébként már töbször rendőrt is hívtunk rá hátha akkor jobb lessz, de sajnos csak néhány napra szokott használni... :? MÁr töbször fel is lett jelentve és fizeti is a büntetéseket, de nem nagyon hallkul :? :evil:
Remélem altatok normálisabb emberek laknak!

Aztán ma voltam dokinál 56kg-nak mértek :shock: aztán kitalálták, hogy annyit nem hízhatam és ruha címszóval levontak 2kg-ott egyébként 3kg lenne a hízás 1 hó alatt a levonás nélkül... A vérnyomásom és picur szívhangja rendben és hétfőn megyek uh-ra és ha sikrül elráncigálnom a párom akkor ő és Alexander is jönnek! Már alig várom, hogy újra lássam a kismanót, meg kiváncsi vagyok mekkorát nőt :roll: Igaz már holnapra lett volna időpont, de a régi orvosomhoz és hozzá én soha többé nem megyek!!!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Egyébként még azt akartam írni csak Alexander közben felkelt, hogy fogalmam sincs mikor tudok legközelebb jönni, mert holnap jönn haza a párom nővére és kislánya Spanyolországból és ők is velünk fognak lakni... :? így már valószínű, hogy még lopva se jutok majd géphez... :cry:
Így mindenkinek szép babavárást (akire vonatkozik) és minden jót kívánok!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga vigyázz Te is magatokra!

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Gabi, szerintem mondd meg a dokinak őszintén! Én is megmondatm anno Fruzsinál, és most is így lesz.

Kinga, vigyázz magatokra!
Vendég
 


Kinga,
remélem azért sikerül benézni egyszer-egyszer!

Nálunk már egészen kezd alakulni a lakás, bár most pár dologról le kellett mondanunk, mert elfogyott a pénzünk. Pl. az előző lakó a konyhaszekrényből elvitte a gépeket, csak az üres kivágott helyük maradt... se főzőlap, se sütő, se semmi, úgyhogy most nagymamám ezeréves villany rezsóját tudom használni, ha kell. Na sebaj, majd alakulgat :)

Találtunk jó kis játszóteret is, igaz kicsit messzebb, jó kis séta oda...

Pálmi mintha csak megérezte volna, hogy a családi napköziben kiadták, hogy szokjunk rá a 7:30-as kelésre, most jópár napja már úgy kel :) Viszont a délutáni alvás nem akar összejönni. Hiába vagyunk egy csomót délelőtt a játszótéren, 1 órára hulla fáradtnak kellene lennie, ehelyett csak 3-4 körül hajlandó lefeküdni :? Tudom Susy, semmi sem állandó :lol:

Apa tegnap elkezdte kérdezgetni, hogy akkor mikor jöhetne ketteske? :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Gabi, hacsak nem tudsz arról, hogy kimondottan nem bírja az ilyen típusú kéréseket, akkor szerintem is csak őszintén :)

Kinga, 56 kg az szerintem semmilyen szakaszban nem túl sok, úgyhogy ne hagyd magad ezzel zavartatni! És igen, vigyázz magadra, 30. hét, nagyon gyorsan telik az idő :)

veronika, éljen a korábbi kelés, már ha neked sem túl megterhelő. A szomszéddal való vitához sok erőt kívánok, az a gond, ha idősek, és rosszul hallanak, mert akkor nagyon nehéz rávenni őket ilyesmire.
Alvás. Este el tud aludni annak ellenére, hogy ilyen késő délután alszik? Mert ha igen, akkor sztem semmi gond, és valószínűleg nem marad így sokáig, csak ki kell várni az elmozdulást :)
Az szerintem nagyon pozitív, ha apa ilyen lelkes :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 



Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Mai termés:

Pálmi és a pocsolya esete :lol:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/p ... qtX2sOb3KG

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Na, ma voltam dokinál, a táppénzes kérdést elfelejtettem, annyira örültem, hogy dobog a szíve a kicsinek... :D főleg, hogy múlt héten sikerült összeszednem egy hányós vírust, egy nap alatt kipucolódott belőlem minden, kaptam egy infúziót nehogy kiszáradjunk a babával, és még most is undorodom az evéstől. De a lényeg, hogy túléltük.
A táppénz addig nem sürgős, amíg nem jár le a gyed (ami mondjuk itt van a nyakamon). De jól tudom, hogy a nődokinak kell igazolnia, hogy szükséges? Vagy elég, ha a háziorvoshoz fordulok? Nem vagyok képben, bár a múltkori terhességem utolsó heteit már táppénzen töltöttem...

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi, a nőgyógyi ír ajánlást a házidoki ez alapján ír ki, Szabó doki nem fog ebből gondot csinálni.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy mikor van a szülőszoba látogatás és hogy kell-e rá jelentkezni, vagy csak odamegyek és kész. Esetleg valaki járt már? Júniusban szülök, és azért kíváncsi vagyok, hogy hova kerülök.
Köszi!
hessa
 
 


Sziasztok Lányok!
Már én is nagyon régen jártam felétek (lehet, hogy még van, aki emlékszik rám) :)
A februári vetélésem után kicsit "visszavonultam" de mint azt a vonalzóm is jelzi, megérkezett a "kárpótlás".
Sajnos, 2 hete az orvosom (Szigeti K.) elment a kórházból, és még csak most fogom megtudni, hogy melyikbe ment át (talán a Margitba, mert budai kórháztat emlegetett), és én még nem tudom, hogy mit csináljak, mert elsősorban a kórház miatt választottam őt, aztán közben nagyon megkedveltem. Így még nehezebb a döntés. Ha mégis a kórházat választanám, majd doki-javaslatokat szeretnék tőletek kérni. A dr.nő nagyon olcsón (7000ft) rendel, és nem is mindig ragaszkodott, hogy a magánba járjak. Fiatal, lelkes, odaadó, és egyáltalán nem anyagias (még).

Gratulálok a közben megérkezett babáknak és az újabb pocakosoknak :)

Szfgabi!
Ha nem tévedek, mi személyesen is (jól) ismerjük egymást :wink: Ha nem sejted, hogy ki vagyok, írom priviben :D Gratulálok a dobogó szívű ketteskéhez :) Nem akarsz visszamenni a mh-hez, kivenni a szabikat, és utána elmenni táppénzre? Vagy inkább nem szeretnél állományba visszakerülni? Állítólag úgy kevesebb lesz a TGYÁS, ha kiveszi az ember a szabijait (nekem legalábbis ezt mondták még anno itt a munkahelyemen). Ja, és GYES-re semmiképpen ne menj, mert akkor csak minimálbér után kapsz táppénzt. Én GYES mellett dolgozom, és már megjártam, hogy alig kaptam valamit a tápénz alatt.
Ja, és még annyi, hogy ha hosszútávra akarsz táppénzre menni, akkor kell a nőgyógyász javaslata. De ebből nem szoktak ügyet csinálni a nődokik, főleg, hogy otthon vagy még a kicsivel. Lehet, hogy elég ott nálatok elmenni Orbán dokihoz vagy aki épp ügyeletes, és ő ad is papírt.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Kedves Angie,

én is Sziget K.-hoz járok, a 13. hétben vagyok, múlt héten hétfőn voltam a magánjába és nem mondott semmit a kórházváltásról.
Nincs esetleg több információd, most eléggé elbizonytalanodtam.
Budai kórház Margit, JÁnos, Kútvölgyi lehet, egyik sem jó különösebben.
Előre is köszönöm.
Zsuzsa

Zsuzsa
zsozsu72
 
 


Ma beszeltem Szigetivel. A szt.imrebe ment at. Meg en sem tudom hogy kovetem e. Nekem nagyon messze van.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok csajok !

Van nektek nagyon jó ajánlatom. Férjem cége ahol informatikai munkát végeztet fisher price cipőket gyártanak.
Van fisher price, Barbie, Polly Pocket, Benetton.
20-36-os méretig, természetesen mind új, dobozos és fél év garancia van rá. 4-5000 Ft a boltban ezek 15 körül vannak, de mi megkapjuk nagyker áron. Ha érdekel valakit szívesen küldök egy listát, képekkel.

Pálmi nagyon nagy már :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Angie!

Nagy-nagy gratula!
Úgy örülök!

Nini!

Engem érdekel nagyon! Megköszönném a listát!

borossné becz márta
 
 


Márti !

nagyon szivesen küldöm, csak kéne egy e-mail cím :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Márti

Már megoldottam, segített egy jótündér :) :) :) :) :) :)

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Boldog anyák napját! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kedves Anyukák és Babócák!

Szép napokat kívánok mindenkinek.

Angie! gratulálok , vigyázzatok magatokra és jó dokikeresést!

Nini!
szeretném én is megkapni a cipős listát, priviben küdök emailcímet. Köszi.
Betti

Kép
becsengo
 
 


Angie! Írj privit, most nem tudlak hirtelen hova tenni... :oops:
Közben a munkahelyemen kiadták a felhalmozott szabijaimat, kb. 5 hét, és azután kéne táppénzre mennem. Akkor most kevesebb tgyást fogok kapni? :shock: Na, megyek beszélek a könyvelőmmel. Én ezeket sosem fogom felfogni, hogy hogy működnek... :?

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Gabi, fura, én anno Zsófi és Fruzsi között ki akartam venni a szabikat, de a munkahelyem azt mondta, ne vegyem ki, jobban járok, ha gyűjtögetem, menjek rögtön táppénzre :roll:
Vendég
 


Gabi!
Mindjárt írok privit, de akkor lehet, hogy nagyot fogsz nézni :shock: :lol:
Igen, nekem is azt javasolták, hogy nem járok jól, ha kiveszem a szabijaimat, mert azzal elindul a munkaviszonyom, és a TGyást úgy számolják ki, hogy az utolsó 6 (de lehet, hogy május 1-től 1 év) átlagkeresetét veszik alapul, ami, ha te táppénzre mész, elég kevés lesz, mert az csak a fizetésed 60%-át jelenti. Ha pedig GYED-ről közvetlen táppénzre mész, akkor az első gyereked szülése előtti bért veszik alapul. Ha már visszavettek (azaz kiadták a szabijaidat), akkor maximum annyit tudsz kérni, hogy adják meg a bérkorrekciódat (ami kötelező), így valamennyivel emelkedik az alapfizetésed, és egy picivel többet fogsz így kapni. Remélem, még tudsz módosítani a cégnél.
Neked ki az ÁEK-ban a kezelő orvosod?

Panndi!
Hányás van még? Én nem hánytam egyszer sem, csak folyamatosan émelygek. Egyelőre még nekem sem enyhült, sőt!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Köszönöm, hogy szóltatok, holnap megyek a munkahelyemre, és lebeszélem, hogy mégse adják ki a szabikat, megyek táppénzre. Gondolom, hogy ez nekik jobb is így (nem kell egy bő havi fizut átutalniuk).

Kép
Kép
szfgabi
 
 


Sajnos van hányás, tegnap nyolcszor hánytam, fogyok is, de hát remélem, most már elmúlik lassan...
Vendég
 


Panndi, ez a napi nyolc hányás nagyon brutál :shock: én is sokat hánytam, de napi 3-nál nem többet, húúú nem irigyellek a lányok mellett ilyen sok hányással :roll: remélem most hamarabb múlik... addig kitartást...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi, ez a napi nyolc hányás nagyon brutál :shock: én is sokat hánytam, de napi 3-nál nem többet, húúú nem irigyellek a lányok mellett ilyen sok hányással :roll: remélem most hamarabb múlik... addig kitartást...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ma csak kettő volt! :) Ez is valami...
Vendég
 


Sziasztok!

Apa ma nagyon lebetegedett én megcsináltam amit lehtet így most gépezhetek. :D (Remélem nem kapjuk el, mert azt mondták neki, hogy nagyon fertőző és nem lenne jó a hányás, hasmenés, láz és fejfájás... Se nekem így a vége felé se Alexandernek főleg hogy elvileg 3-4 nap a lefolyása. :( )

Nini - Engem is érdekelnének ezek a cípők és esetleg szandi is van?

Valaki esetleg nem tud nekem segíteni testvérfelépőt keresünk akár használtan is, de nem nagyon tudjuk merre kéne induli, hogy megfizethető áron találjunk. Meg gyerekülést Alexandernek 9kg-tól mert még mindig nincs 9 kg és a cipelő másnak fog kelleni :wink: hamarosan meg már nem is igazán jó neki...

Egyébként 1 hete voltam uh-on és végre van képünk a kis manóról az arcocskája. Megmutatni nem tudom mert be kéne másolnia a gépbe meg minden de nem értek hozzá... Szerencsére egyébként jól vagyunk és remélem ez így is marad!

Minden jót mindenkinek igyekszem majd azért néha tényleg jönni!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Panndi,
szegénykém, remélem hamarosan vége, nekem a 14-ik hétig tartottak a rosszullétek.

Kinga,
remélem nem kapjátok el! Tényleg nincs sok hátra a második babóval neked sem! :)

Többiek hogy vannak? Susy, Nikuc? Ti hogy viselitek a terhességet?

Nekem meg tanács kellene... Még mindig éjjel 4-5-ször kelünk, igaz csak másodpercekre, mert csak a cumit bedugom a szájába és már alszik is, de nekem nagyon megkeseríti az éjszakáimat, hulla fáradt vagyok állandóan. Lehet ez ellen valamit csinálni szerintetek?
Főleg így, hogy csak 8,5 - 9 óra hosszát alszik éjjel, ebből így nekem 6,5 óra szokott összejönni, mert minden felsírásnál idő, mire visszaalszom...
Most gondoltam lefekszem vele a délutáni alvásakor, de fél óra után felsírt, és utána már nem bírtam visszaaludni, pedig hulla vagyok, ez a fél óra alvás még talán rosszabb lett, mint a semmi, így még a fejem is csak megfájdult...

Arra gondoltam át kellene szoktatni valahogy, hogy az ujját szopizza, de eléggé cumifüggő, nappal is sokszor kéri és csak attól nyugszik meg, pedig pár hete próbálom, hogy minél kevesebbet adjam oda, amikor csak lehet eldugom, de egy idő után sírva mutogat a helyére, ahonnan elő szoktam venni. Nem tudom hogy lehetne az ujjára átszoktatni... ?

Vagy mi lenne, ha egyszerűen nem adnám neki éjjel a cumit oda? Csak megnyugtatóan, halkan beszélnék hozzá pár szót? Gondolom hogy sírna, de egy idő után csak visszaaludna, nem?

Mielőtt bármilyen kísérletnek nekikezdek gondoltam kikérem a véleményeteket, mert az semmiképp se lenne jó, ha össze-vissza próbálgatnám a dolgokat, ha valamit elhatároznék, amellett ki kellene tartani, csak nem tudom mivel kellene próbálkozni...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika: én leszoktatnám a cumiról. Mondjuk nagy tapasztalatom nincs, nálunk egyik lány sem cumizott, Zsófi az ujját szopta, arról kb 19 hónapos korában szoktattuk le. Viszont az éjszakákat megszenvedtük vele, ő nagyon sokáig ébredt éjjel. Többször próbáltuk leszoktatni az éjszakai ébredésekről, de csak akkor sikerült, amikor kitartóak voltunk, kb három hét kemény volt, de megérte: most végigalussza az éjszakát, nem jön át éjjel, és így mindenki kipihentebb :)

Amúgy a cumiról leszoktatni előbb-utóbb úgyis le szeretnéd majd gondolom, ő meg egyre nagyobb lesz, és egyre erőteljeseben tudja érvényesíteni az akaratát. Talán most még könnyebb lesz.
Vendég
 


Nahát, az ujjszopásról hogy tudtad leszoktatni? :shock: Az mindig ott van neki, nem lehet elvenni, mint a cumit! :roll: Ügyi vagy mindenesetre :)

A többiek véleményét is várom, ha van...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?