Új privát üzeneted érkezett!

Tigris, el nem tudod képzelni, milyen szigorú szabályoknak kell megfelelnie annak, aki beadhatja a tejét. Nem sokan felelnek meg neki. De teljesen megértelek, két barátnőm is hihetetlen mennyiségű tejjel volt megáldva, és én mégsem bírtam elfogadni tőlük a felajánlott anyatejet. Egyszerűen nem bírtam nekik adni én sem, lélekben nem tudtam megemészteni. Ez van :?

Nyuszi, majd átnézem az ajánlatodat, tuti találok benne valamit magunknak, de ebben apa segítsége is kell, ő meg most babázik.

Nagy hír: Míra elindult!!!!!
És pár kép. Nem bírtam válogatni, így kicsit sok lesz belőlünk is :oops: De nem kérek bocsánatot :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: gyönyörűűűűűűűűűűűek! Gratulálok Mírának! :D

Mi ma voltunk babaúszni és volt nagy kacagás! Hanga-akitől kicsit tartottunk, mert kis kényeske kisasszony-végig sikongatva kacagott, Alexa meg a szokásos fapofával volt végig, nagy néha egy félmosolyt elengedett. Nagyon jó volt, mi is élveztük. Alig várom a jövő hétvégét!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, pont tegnap jutott eszembe, hogy voltatok-e már, de gondoltam, akkor már bizti beszámoltál volna. Hát, akkor nem esett messze egyik alma sem a fájától, ha ők is ekkora élvezettel locsi-pocsiztak. Kicsit irigy, nekünk abba kellett hagyni, annyira nem szokták, nem szerették meg a lányok, úgy gondoltam, akkor nem kell erőltetni. Mondjuk nálunk hideg is volt a víz szerintem (31fokos), meg mindig alvás- vagy kajaidőre estek az időpontok. Hát akkor mostantól lesz a családnak egy nagy közös, bulis programja, amit mindannyian imádtok. Gratula!

A képeknek csak egy a baja, hogy szegénykék szemébe sütött a nap, így mindegyiken hunyorognak :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

 
 

Törpi!
Ezek gyönyörűek!! Hol van ez a rengeteg pitypang??? Nagyon szépek a képek! és gratula Mirának!
vovanda
 
 


Törpi: nálunk 32 fokos a víz, de nem is kell melegebb. Enyémek egyébként is a szibériai klímát bírják. Tényleg nagyon jó kis közös program, amikor meg Apa dolgozik, akkor majd Anyum jön. Bevallom én nagyon elfáradtam, de jól esett nagyon. Lehet, hogy el fogok oda járni úszni, meg konditerem is van, csak kár, hogy autókáznom kell hozzá, mert a szomszéd faluban van.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpikém,Mírának gratula :D Csodásak a képek,és gyönyörűek a csajok :D Látom élvezték nagyon :lol: Virágokat nem akarták megenni?Nem baj,hogy hunyorognak,így még zsiványabbnak néznek ki :lol: :lol: :lol:

Timi,ejha,babaúszás :D Én annyira béna vagyok,hogy nem vállalok be ilyeneket.Mindig az a parám,hogy pont etetés,vagy pont alvásidő van :roll:

Kata,örülök,hogy ikres ismerős még egyben.Kitartás neki,minnél tovább!

Szék eldöntve,a Cam székre tehető lesz,aminek 5 pontos az öve.Persze még belepróbáljuk majd őket elötte.Talán a jövőhéten :roll: ...ha addig nem hallok-olvasok róla rosszat.
Vendég
 


Nyulasz!
Én szeretném kérni a milupa tápszeres és pépes kuponokat, majd priviben írom a címünk.

Tigris!
Én adtam az anyatejgyüjtőből fél éves korukig. Ismerőstől én sem fogadtam el, mert az nincs bevizsgálva és pasztőrizálva.

Timi!
Babaúszásért irígy.

Törpi!
Hát ezek a képek!! Megzabálom őket! Nekem is az jutott eszembe, mint Nyulasznak, hogy nem ették meg a pitypangot?

KépKép
zsófikukac
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi: Matyi nagy kópé! Az a puszi! Cserébe meg lebirkózta Málna! :D

Hát nekem a tegnap estém katasztrófa volt. 8-kor raktuk le őket aludni, minden a szokásos módon zajlott, aztán 10-kor égtelen üvöltés, mindketten veszettül sírnak, megvígasztalni képtelenség volt őket. Nagy nehezen Hangát jó fél óra alatt meg tudtam annyira nyugtatni, hogy a hordozóba berakjam és ott ringattam, meg mindenféle hülyeséget meséltem, közben Alexát a vállamon ringattam, mert nagyon sírt. 11-re mindkettő megnyugodott, Hanga játszott, vigyorgott a hordozóban, egyszercsak sugárban kihányta még az uzsira megevett gyümölcsöt is. Kész horror volt, ahogy orrán-száján jött. Alexát leraktam gyorsan, Hangát kikaptam, kicsit fejre állítottam, mert elkezdett fuldokolni, persze üvöltött, mint akit nyúznak, az egész nappali úszott a hányásban. Megfürdettem-végig üvöltött és ahogy megpróbáltam lerakni vagy csak 1 cm-re eltávolítani magamtól már ment a visítás. Közben Alexa eljátszogatott csendben, de nagyon álmos volt, úgyhogy Hanga le, Alexa be a helyére-el is aludt szépen egyedül, Hangát vállra, aztán be a járókába, mondván, ha rajtam is bömböl, akkor nem én vagyok a megoldás. A szemeit már nem bírta nyitva tartani annyira álmos volt. El is aludt a járókában éjfélre, akkor beszállítottam a helyére.
Közben meg rájöttem, hogy mi volt a baj. Uzsikor anyósék átjöttek, Hanga nem igazán akart enni apjának, anyós mondta, hogy na majd ő megeteti. Én magamban jókat nevettem, de néztem nagyokat, hogy egy egész üveg gyümit belekanalazott gond nélkül. Ez volt 6-kor, fél 8-kor meg 200 táp lecsúszott. Alexa meg egyszerűen megijedt a sivításra, mert mostanában ilyen kis ijedős.
Párom persze éjszakás volt, a derekam beállt-fél órán keresztül két gyerekkel a karomban sétáltam (össz.: 14 kg)
És most bocsánat, hogy ilyen részletesen kipanaszkodtam magam, de nagyon megviselt. Úgy éreztem, meg most is, hogy képtelen vagyok őket megnyugtatni és egy csőd vagyok. :(
Alig aludtam éjjel, mindíg felriadtam, hogy nem sír-e valamelyik, persze fél 8-ig húzták a lóbőrt egy hang nélkül, reggel meg vigyorogtak, anyjuk meg, mint egy zombi. Na, most már tényleg elég belőlem! :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Húúúú,Timi,nem semmi :shock: és pont ilyenkor éjszakás apa.Nekem tegnap délután volt hasonló,csak hányás nélkül,szerintem ilyenkor már a fáradtságtól sírnak,nem te vagy a csőd.Balázs 40 perc alvás után sírva ébredt délután,és felverte Noémit is,akit szintén alig lehetett 1 óra alatt megnyugtatni,szerintem nagyon álmos volt,ilyenkor 1.5 órát szoktak aludni.
Ma gondolom kutya bajuk :wink:

Zsófi,okés :wink:
Nagyon édesek,kis kópék :lol: nyúzzák egymást?Vagy csak puszi? :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek. Az ismerősöm reggel telefonált, hogy 3 ujjnyira kinyílt a méhszáj, úh mennek a műtőbe, kiveszik a babákat. Pedig már nem is voltak fájások, fel se kelhetett, mégis mindennek ellenére sajnos így alakult a dolog. De a babák jól vannak, 9/9-es apgarjuk van és 1390g körüliek (szinte egyformák) 39-40cm hosszúak. Remélem nem lesz semmi gond velük!

Törpi: nagyon szép fotók! Olyan helyesek a csajok. Igazán - bár már van két lányunk - vágytam iker lányokra, mert olyan szépek. Persze a srácaink is helyesek :wink: A pitypang rét tényleg csodás :)
Gratula Mírának a sétához :)

Zsófi: nagyon aranyosak a lurkók. Hát bízok benne, hogy ne legyen gond az ismerősünknél sem, ahol a kisfiú szintén Mátyás lett :)

Szép napot mindenkinek

Kata
labkat
 
 


Vanda, a pitypang-rengeteg a "zsebkendőnyi" telkünkün van a ház mögött. Apa épp a fazonírozásával volt elfoglalva, amikor kitalálta, hogy még mielőtt mind eltünteti fűnyíróval, csináljunk pár képet.

Zsófi, Nyuszi, Míra első alkalommal próbálkozott a pitypang evéssel, tiszta sárga virágpor lett az egész pofija :lol: De most már nem volt ilyen szándék. Lehet, hogy épp nem volt éhes :lol: :lol:

Zsófi, tüneményesek! És ahogy szeretik egymást! Annyira jó ilyet látni. Rakjál gyakrabban képet!

Nyuszi, örülök, hogy már nem rágódsz a széken akkor. Próbáljátok tényleg ki, aztán ne is idegesítsd magad rajta többet, biztos a legjobbat választottad nekik. Én mindenestre biztos vagyok benne, hogy kell nekik az 5 pontos öv, így már csak jó lehet :)

Timi, ezt olvasni is szörnyű volt. Szegény kicsi Hanga? Jól értettem, mama túletette? Nem is kellett volna neki a kaja, csak annyira ledöbbentette a nagyi, hogy elfelejtett neki tiltakozni? De nem csak a gyerekeid, Téged is sajnállak ám kicsi Zombi :( :wink: Sajnos éltem már át hasonlót, csak én segítséggel, úgy össze sem lehet hasonlítani, pedig még az is megviselt, így teljesen át tudom érezni az estédet. És hol vagy Te csőd? :x Nagyonis meg tudtad oldani ezt a káoszt! Mert nagyon jól csinálod! Edzeni meg csak kezdj el, én már eljutottam két hónap után oda, hogy hiányzik az ugra-bugra, amit amúgy nem is szeretek. Akkor az úszás Neked iztos jól fog esni és ki fog kapcsolni.

Mi ma délután elsétálunk a falu végén lévő körforgalom másik oldalán (az már a város :wink: ) lévő Virágútra. Remélem élvezni fogják a lányok a forgatagot meg a sok színes látnivalót. Talán készül ott is pár szép kép.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata, ez az Apgar nagyon jó!!! Az én lányaim 4/9 és 7/9-cel születtek 35+3-ra. Nem lesz itt semmi gond! Szurkolunk az ismerősödnek és a csöppségeinek. Majd itt kinn megnőnek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi!
Nagyon jól megoldottad a helyzetet! Van ilyen. Nekem is volt olyan, hogy fél éjszaka járkáltam Rékával (mei-thaiba kötve), mert már akkor is ébredt, ha a járkálás ritmusa változott...

Kata!
Nem lesz baj, az adatok jók. Nyugi! Barátnődnek üzenem: rendezkedjen be hosszabb kórházi tartózkodásra. A PIC hullámvasút lesz, egyik nap jobb, másik rosszabb, az első hét a legkeményebb.
vovanda
 
 


Köszi Lányok! Nálunk még nem volt ilyen, még most is sajog a lelkem.
A derekam meg annyira beállt, hogy csak derékszögben létezem, emelni nem tudok, egész délelőtt egyedül voltam, délután jön anyu, mert apának vissza kell mennie a munkahelyre. Nagyon utálom, ha ilyen kiszolgáltatott vagyok. Átkozott gerincsérv!

Kata: szép méretek és nagyon jó apgar! Nem lesz gond a babákkal, anyukának sok erőt és kitartást!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hoztam képeket:

Kép Hééééééééééé
Kép Szeret pózolni
Kép Hasonlítunk?
Kép Bálint
Kép Gergő toka

Kata
labkat
 
 


Kata,látom kajcsival nincs gond :lol: :lol: :lol: milyen édes husipofik :lol: és szerintem igen,hasonlítanak!Csajok is szépek!
Sok boldogságot az ikres párnak!

Timi,gerinced :(

Törpi,ja,nem idegesítem magam tovább a széken...meg titeket sem :lol: :lol: :lol:
Enyémek ha nem éhesek,is mindent esznek :lol: Szép kis kert :shock: Majd várjuk a fotókat a délutáni buliról :D Mi is ez? :roll: Valami karnevál?
Vendég
 


Ja,és tök jó,hogy rakja mindenki a képeket!Mééég mééééég,akinek van,tegye csak!!!
Vendég
 


Ó,és lenne egy kérdésem is :lol:

Ugye nemrég kezdtük el az esti alvással,hogy még ébren rakjuk őket le,hogy szokják,ha már nem lesz pihiszék,amiben elalszanak.Pár napig jól működött,kb 10 perc gagyogás,aztán elaludtak.De Noémit megint nem lehetett megetetni,evett 60-70-et esténként,ezért ott ültem,és vártam a pillanatot,amikor már elég álmos ahhoz,hogy egyen,de még nem aludt el mélyen.Ilyenkor még 100-at is meg tudok vele etetni,csak nehéz eltalálni a pillanatot.Na,mivel Noémit nem tudtam ébren lerakni,Balázst sem vittük be,így egy hétig megint kint aludt el.

Újra elkezdtem a citrom-narancs lé keveréket adni Noéminek,aminek köszönhetően egyszerre lehúzza a 140-150-160 tápot.Így két napja megint be tudom őket vinni a szobájukba,amikor már elég álmosak,de még nem alszanak.Még mesélek is nekik,amit végigröhögnek,ettől jól felébrednek,aztán amikor kijövök Noémi eljátszadozik,Balázs meg iszonyat sírásba kezd.Visszamegyek,megnyugtatom,de ahogy kiteszem a lábam,újra.Kihozni nem akarom már utána,mert akkor aztán tényleg sosem fogja megtanulni,de úgy olvastam valahol,ebben a korban már meg lehet őket tanítani aludni.De mit tegyek?
Vendég
 


Nyulasz! Megrendeltem az etetőszékeket, majd jövő héten jönnek meg.

Törpi! Gratula Mírának nagyon ügyi, és gyönyörűek a virágos fotók.

Timi! Babaúszást én is irigylem, nekünk esélyünk sincs. :-(
Hányás: nekem is csinálta már a két nagyobb elég rémisztő. Hátadat sajnálom (ismerős)!

Zsófi! Hogy szeretik egymást!

Kata! Nagyon cukik a fiúk és helyesek a csajok!

Altatás! Nekem legtöbbször kaja vagy büfiztetés közben bealszanak és mikor átviszem őket az ágyba, akkor egy kis hátsimi és megy tovább a szunya, kivéve Zitámat, mert Ő majdnem minden este lefekvés után fél órával iszonyat sírás egy kis simi vagy szopi után alszik csak. Így sajna nem tudok semmi okosat, mint azt, hogy próbáld simizni a hátát vagy a fejecskéjét amég el nem alszik, lényeg az, hogy ne vedd ki az ágyból, csak annyi időre még megnyugtatod. (Ez van az én kisokosomban, de nem tudom, hogy mennyire válik be)

És a nagy hír: nálunk ma éjjel nem volt etetés. Zita és Lili 9 től reggel 5-ig aludtak felsírás nélkül, Katának pedig háromszor visszaadtam a cumit, majd magam mellé tettem és aludtunk reggelig.

Kép
tigriske1978
 
 


Nyuszi!
Ne mesélj. Még igazából nem értékelik. Balu olyan 3-4 éves kora körül kezdte élvezni, azóta ő kéri. Ha álmosak, tedd be őket, gyere ki. Ne menj be első nyösszre, csak ha már pár perce ordít, intenzíven. Nyugtasd meg kicsit, és megint gyere ki. De csak akkor kezdd el, ha végig is tudod csinálni. Nagyon kemény.
vovanda
 
 


Húúúúúúú Vanda és Nyuszi, én nem bírnám ezt végig csinálni. Mármint hogy egyedül aludjanak el. Persze előbb utóbb meg fogom. Nálunk a lányokkal is azért kell aludni, mert sajna nem volt időm a folytonos szülés-terhesség közepette elég szigorúan venni a dolgot. Ha kitartasz Nyuszi, neked lesz jobb, de kemény! Tán két hétig is eltart majd! Kivánom hogy sikerüljön...

Kata
labkat
 
 


Kata!
Én sose hagytam őket sírni. Illetve Rékát párszor, de ott nem volt más opció, mert ölben egyikük sem alszik el. De alapból az ikrek maguk alakították így, hogy nem kell ott lennünk velük. Baluval meg a mai napig. :-)
vovanda
 
 


Vanda: de jó is lenne, ha nem kellene ott lennem velük... Azaz a férjemnek nem kellene a lányokkal aludnia. Bár már úgy megszoktam, hogy egyedül alszok, hogy szinte zavarna, főleg a horkolása :roll: :D
De félre téve a tréfát, jó lenne ha a srácok nem lennének ilyen ragaszkodóak! Azért a páromnak mégis mellettem a helye és jó lenne, ha vissza állna a rend. De talán ez még várat magára!

Kata
labkat
 
 


Nyulasz: hogy adod pontosan a citrom-narancslé keveréket? Tényleg használ? Egyébként ezeket a gyümiket csak később, talán 1 éves kor után lehet adni, vagy nem?

t-pk
 
 


Törpi,
először is óriási gratula Mírának, nagyon ügyes csajszi, hogy még a szülinapja előtt elindult! Gyönyörűek a lányaid, legyél rájuk nagyon büszke! Sikerült valamelyik módszer a lépcső leválasztására?

Zsófi,
de jó, hogy jöttél! Málna és Matykó csudaszépek és nagyon ismerősek a mozdulatok, ahogy gyűrik és szeretgetik egymást! Klassz a habtapitok, ugy Te említetted, hogy a Tescoban vetted? Jó a minősége? Lehet, hogy megcsináljuk az eddigi háló-alvó szobát csak a gyerkőcöknek és akkor én is ilyesmiben gondolkodom, az ajtón ráccsal.

Kata,
továbbra is minden tiszteletem a Tiéd, 4 gyerkőcöt nevelni tényleg nem lehet egyszerű, de ha a fiúk is egy kicsit megnőnek, biztosan könnyebb lesz és visszakapod a "régi" hálótársadat :lol: Mind a 4 poronty nagyon helyes!

Timi,
remélem ma délután már tudtál egy kicsit lazítani, szörnyű lehetett az előző éjszaka! Én ha egyedül vagyok velük, leginkább az a tehetetlenség zavar, hogy nem tudom mindkettőt egyszerre vígasztalni-ringatni stb-stb, mikor épp mire lenne szükségük.
A babaúszás pedig tényleg nagyon klassz lehet, mi is akartunk menni velük, itt van a szomszéd utcában az uszoda ráadásul, de akkor jött be a H1N1 járvány és nem igazán akartunk velük közösségbe menni, azóta meg elmaradt valahogy.

Nyulasz,
én próbáltam ezt az egyedül elalvásos módszert kb. 8 hónapos korukban. Tényleg elég kemény és véleményem szerint megfelelő gyerek is kell hozzá. Matyim 2-3 nap után elég jól el tudott aludni - mondjuk én csak napközben csináltam, mert este nálunk általában kaja közben vagy rögtön utána elalszanak - Fanni viszont 20-25 percet is képes volt üvölteni egyhuzamban és nem hagyta abba, amíg be nem mentem és el nem símogattam. És hozzáteszem, nálunk napközben külön szobában alszanak, mert akkor felébrednek egymásra, szóval nem tudom, hogy ha együtt lettek volna, egyáltalán hogy aludna el egyikük is, ha a másik folyamatosan bömböl. Szóval sok sikert Neked és kérlek számolj be róla, ha megtaláltad a tuti módszert :-)

Lányok, azt hiszem, mi lassan leállhatunk a HA tápszerről (BEBA-t ettünk), mert 11 hónaposak leszünk és a tejtermékeket is jól bírják. (sajt, joghurt, tejalapú desszertek) Aki nem HA-s tápszert eszik, mit tudtok ajánlani? Mert ugye ilyenkor már én dönthetem el, nem muszáj továbbra is BEBA-t enni?

Jó éjt mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Bocsi, Tigriske, Téged kihagytalak, nagyon-nagy gratula a csajsziknak, hogy ilyen ügyesen végigaludták az éjszakát!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Kata!
Sok boldogságot az ismerősödnek! Hívd fel a figyelmét, hogy 1500 gr alatt emelt családi pótlék jár (ehhez külön papír kell a kérelemben) és közgyógy is. A Mátyás Isten ajándékát jelenti, minden rendben lesz velük. Másik babának mi a neve?
Gyerekeid tündériek!!!!

Móni!
Mi alapból sem HA-t ettünk. Beba 1 aktívval indultunk a koratáp után, aztán most amíg tartott a közgyógyunkon a lóvé, addig kaptak milupa milumil HA 2-t (mert ezt fel tudja írni a doktornéni és ingyé van) mióta lefogyott a pénz a közgyógyról azóta a sima Milupa Milumil 2-t veszem nekik, az immunfortisost, mert abban van probiotikum, de 800 Ft-tal olcsóbb, mint a Beba 2 aktív. Könnyen oldódik és szeretik.

Köszönöm a dícséreteket. :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Témánál vagyunk, altatás, egyedül elalvás. Hát ma bepipultam, mert bár mindkettő csajszi dörzsölte a szemét, és a földön hasra vágva magát hisztizett Emma, mikor meg kivittem őket aludni a babakocsiba, csak a szórakozás ment. Cumi ki-be pakolás, lábemelgetés a nyakba, és társai. Kétszer próbáltam meg őket kitenni, aztán harmadikra úgy gondoltam, itt az idő, hogy a kiságyukban legyen a napközbeni alvás. Persze ők nem így gondolták :? Tudtam én már a télen is, hogy gondok lesznek, ha jön a meleg, nem lesznek bebugyolálva, kezük-lábuk járni fog, tudtam, hogy akkor már nagyok lesznek, és tudnak állni... Így is lett. Emma csendben ült az ágy sarkában és morzsolgatott, Míra állt és ordított. Párszor próbálkoztam elmagyarázni, hogy most itt alszunk, fáradtak, le kell feküdni, le is fektettem őket, simiztem, de hát ezek már közben is pattogtak fel, mint a bolhák, és valahogy nem akart menni a dolog. Ott is hagytam őket, pakolásztam, hallgatóztam. Volt, hogy csend volt, bíztam benne, hogy pihi jön. De nem, ordítás következett. Aztán én adtam fel, nem ők, Mírát 2 perc alatt álomba ringattam, és Emmának se kellett több. Most már több, mint egy órája alszanak. Én meg mint egy kisegér, nehogy felzörögjem őket. Ezért is volt jó a kinn-alvás. Szóval nem tudom, de lehet, hogy én már elkéstem, lecsúsztam erről, és nem vagyok biztos benne, hogy 1 évesen már ilyenre rá lehet venni őket. Vagy tévedek? Kitartóbbnak kellene lennem? :shock: Bocs, hogy kicsit részletes voltam, de kiakadtam a tehetetlenségemen, el kellett panaszolnom :oops: :(

Móni, Emma a DM saját márkás tápiját issza kb egy hónapja, és hamarosan Mírával is át kell térnünk, mert 1 éves kortól semmi támogatás nincs már az amúgy is méregdrága tápszerre. Ajtórácsok felszerelve, majd ugyis dobok pár képet Míra első önálló útjairól, a háttérben látszanak a nem túl esztétikus megoldások :lol: De hát legyen játszótér a házunk, annál örömtelibb a látvány :lol:

Nyuszi, nem, ez nem egy karnevál, az majd augusztusban lesz, a Savaria, az egy több napos, nagy volumenű rendezvény. Ez egy egy napos dolog, amikor a környék összes virágosa kipakolja a portékáját utcákon át, és vásárolni lehet. Ezen kívül a város ezen részének egy kis fursli szerű napja is ringispillel, sültkolbászossal, kürtöskalácsossal, meg minden jóval, ami ilyenkor kell.

Timi, jobban vagy már? Éjszaka nem volt gond? Sikerült kicsit rápihenni a tegnapi műsorra?

A mi éjszakánkat nem is mesélem (így is sok voltam az elején), de érthetetlenül állok megint előtte. Azonban már nem meglepetten :wink: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata: nagyon szépek a gyerekek és tényleg látszik, hogy szeretnek enni! :D

Lpemoni: igen, az a szörnyű, ha nem tudom melyiket vígasztaljam, pláne, ha ilyenkor tök mindegy, mert ha az egyik sír, akkor a másik is újból rázendít. Na, de túl vagyunk rajta. Biztos lesz még ilyen, meg akár rosszabb is. Épp ma "vígasztalt" a védőnő e téren.

Na, Alexa kialudta magát, volt vagy fél óra!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: Mátyás nekem is nagyon tetszett épp a jelentése miatt, de férjem nem szerette meg. Először Mátyás-Gergő páros volt a névválasztás. A másik babája az ikres maminak Rebeka, ami szintén valami biblikus jelentéssel bírhat, de nem tudom hirtelen. Amúgy köszönöm nagyon az infót, rögtön fel is hívtam, de csak a közgyógyról nem tudott, a többit mondta neki a védőnő!

Törpi: Johi nekem másfél éves koráig aludt babakocsiban, de Vera már úgy egy éves kora körül a kiságyába szokott át. Szerintem nem rossz ötlet már átszoktatni a csajokat! Egyébként igazság szerint 6 hós korban már külön és egyedül kellene elaludniuk, mert aztán jön az akarat és a hiszti. De én se tudtam megcsinálni, látod! Szóval ne görcsölj ezen. 4 éves korukra már szabályozhatóak lesznek :D

Rémes éjszakánk volt. Éjféltől óránként keltek a srácok szopizni, szinte percre pontosan. Aztán fél hétkor kipattant a szemük - vagyis inkább Bálint felkeltette Gergőt is, mert épp úgy esett, hogy egymás mellett aludtak a nagy ágyban. Ráadásul egyszerre voltak fent, és így a férjemnek is szólni kellett hogy jöjjön segíteni :( NAGYON FÁRADT VAGYOK! Szerintetek mikor lesz ez már jobb???? Kezdem nem bírni!

Kata
labkat
 
 


Törpi: köszi, kipihentem magam! Szerintem kitartóbbnak kellene lenni, mégha nagyon nehéz is. Mi a legelejétől azok voltunk, talán azért is alszanak ilyen jól éjjel a lányok. Mi hagytuk sírni őket, de mindíg bementünk 5 percenként vígaszsimire.(szadianyu) Nem volt könnyű, de 1-2 alkalom után már ment a szunya egyedül is. Nagyobbaknál biztos 1000x nehezebb. Nálunk volt, hogy rájuk csuktam az ajtót és 5 percre kimentem az udvarra, hogy én is lenyugodjak. Lehet, hogy 10 perc volt, de mire visszamentem csend volt és alvás, igaz előtte már fél órája ment a tombolás.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: azért azt tudd, hogy nem minden esetben műkszik ez ám ilyen gördülékenyen. Vere egyszer csak mert beraktuk az ágyba, olyan hisztit vágott le olyan 7-8 hónaposan, hogy csak lestünk. Én is kivonultam. A srácok és a lányok is mindig olyan nagyon tudnak sírni, hogy képesek nem venni levegőt. Nem az van, hogy csak panaszkodnak, hanem ahogy a torkukon kifér sírnak. Ezt 5 percig elhallgattuk mi is, mikor már nem volt több türelem, és aztán nem elalvás nem volt, hanem fel kellett őket venni. Simci nem ér semmit nálunk. Minden gyerek más és más! Nekünk bizony elég kemény kölykök jutottak! A lányokat is van hogy kemény veszekedések és fenyítések árán tudom rávenni az alvásra! De persze előfordult az is, hogy nem tudtam menni, és Gergő álomba sírta magát kb 20 percre. Aztán kezdte újra a sírást!
Én épp az előbb voltam olyan szinten, hogy jobb ha le se írom :evil: :evil: :evil: ez a jel eléggé jellemezte lelki állapotomat! Csak bőgtek, és semmi sem volt jó, és aztán Gergő elaludt, de Bálint csak ha lökdöstem a kocsit. Most Bálint már alszik, Gergő meg nézelődik. És rémes, hogy 20 percnél többet alig ha alszanak. aztán meg csodálkoznak, hogy baromi fáradtak :( Remélem ez lesz jobb, de tényleg, mert néha nagyon nagyon nehéz

Kata
labkat
 
 


Kata: nem is állítottam, hogy mindenkinél működik, nálunk igen. Meg írtam, hogy szadianyu vagyok, mert én nem kapom fel, akkor sem, ha vörös a feje az üvöltéstől és csak kapkod a levegő után. (jegyezem, amikor hiszti van, mert, ha fáj valami, vagy megijednek akkor másképp sírnak és azt én is másképp kezelem) Kettőből kettőnél működik, pedig ellentét a két gyerek. És mi az elejétől így tettünk, mégha én a fürdőben bőgtem is, de következetes próbáltam-próbálok lenni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, szerintem ez így kellene, hogy működjön. Én az elején csesztem el, amikor kényelmesen a cicin elaludtak, kerültek az ágyba vissza, és könnyű volt a dolgom. Mikor már nem aludtak el szopi alatt/után, akkor kellett volna a Te módszeredet alkalmazni, de én gyenge voltam. Aztán mikor jött a babakocsiban hatalmasakat alszunk a kiságyas fél órák helyett, hát nem volt kérdés, hogy inkább a levegőn hosszan-e, vagy benn röviden. És ennek a levét iszom most, mikor már nincs hideg kinn, nincsenek nyakig bebugyolálva... amit már írtam. Azt hiszem amúgy kezdek "szadianyu" :lol: lenni én is, mert konkrétan ilyenkor már nem a sírásuk zavar, hanem, hogy nem látom negyed óra változatlan síkítozás után értelmét az egésznek. Bár ha jól láttam Emma még hajlana is a jó szóra, csak Míra nem tűri, ha nem neki van igaza.
Ja, biztos vannak még más típusú gyerekek is, de egynél tuti nem válik ez be, aki annyira sír, hogy elhányja magát. :? Ilyen bar :? átnőm kislánya.

Míra rekord fél órát aludt délután, és azon dolgozott eddig, hogy felverje Emmát is :? Hát sikerült :x

Kata, lesz könnyebb, ez biztos. Nekem a lányok 4 és 6 hónap közötti időszaka volt a legkeményebb. Akkor voltak ezek a rapid alvások nálunk is, amiktől megőrültem. Ekkor kértem talán a legtöbb segítséget, azelőtt és azóta se. Szóval kitartás, jönnek jobb idők is. Bár nekem csak kettő van, nem négy.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata!
Jobb lesz, hidd el! Hányszor alszanak nappal a srácok? Nem tudod őket valahogy összehozni, hogy 3szori alvás legyen? Nekem ez jött be anno. Kicsit szadi voltam, ébren tartottam őket, és normálisan aludtak. Aztán amikor 8-9 hónaposan kezdtek 3szor fél órát aludni, jött a kétszeri alvás...

Törpi!
Ha keménykedsz, csináld végig. Lehet, hogy egy órát is üvölt. De ha engedsz, vége a dalnak. Most már elég okosak ahhoz, hogy felmérjék, mi a helyzet.

Nálunk a nappali alvás újabban megint max. másfél óra, de valszeg fogzás okán. Ma benyúltam a szájukba (nem nagyon szokták hagyni), itt is fog, ott is fog. :D
vovanda
 
 


Timi: irigylem a kitartásodat. Én gyenge anyu vagyok :(

Vanda: már kezdett kialakulni, hogy reggel 6 körül keltek, és kis játék után aludtak egyet. Aztán dél körül, majd délután fürdés előtt. De most megbolondultak megint. Épp ezért vagyok kiborulva, mert már azt hittem jobb lesz, és megint mintha folyton szoptatnék. Mindig újra és újra jön - sajnos gyakran - ilyen időszak! Bár azt mondják, frontok játszadoznak velünk. Az öklüket is nagyon rágcsálják, lehet mocorognak a fogacskák odabent!

Szép estét csajok, bízok benne, hogy ez jobb lesz, mint a tegnapi! Bár el tudtam ugrani a Rossmannba hiper gyors vásárlásra. Ha valakit érdekel, Nivea popsi törlő most 4-es 1900 körül van és az akciós újságokban van 500-as kupon Liberora még a hónap végéig!

Cupp

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

T-pk,kicsavarok egy fél narancs és fél citrom levét,összekeverem,és kaja elött 10 perccel egy kávéskanálnyit éhgyomorra adok neki.Valószínű savat csinál,amitől éhesebb lesz.
Tudom,hogy citrusféléket csak 1 éves kor után,de gondolom ez nagyon kicsi mennyiség.Most naponta 1-2 alkalommal kap belőle.

Vanda,ja,nem mesélek inkább.Végigcsinálom,mindenkinek jobb lesz úgy.Tegnapelött csak pici nyöszi volt,tegnap semmi,ma majd meglátjuk.Noémivel nincs is gond...

Lányok,tegnap este Noémi 180 tápot megevett egy szempillantás alatt :shock: ez nálunk nagyon nagy szó :lol:

Kata,nekem 5 hónaposan lett napirend.Elhiszem,hogy fáradt vagy,nekem ekkor már rég átaludták az éjszakát,csak a nappal volt káosz.Aztán azt csináltam mint Vanda,nem engedtem elaludni őket kaja után,csak amikor már 2.5-3 órát ébren voltak.Így hosszút aludtak.

na most ennyi,mennem kell.
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap szólt a védőnő, hogy van egy anyuka itt a közelben akinek túl sok teje van és a TB-n keresztül megkaphatjuk. Be van vizsgálva és rendben van vele.
Milyen érdekes, hogy erről írogattunk.
Így ma kapunk 20 liter tejet a csajoknak.
Kicsit furi érzés, de úgy döntöttem, hogy a lányaimnak aranyat ér, akkor is ha nem tőlem van.

Altatás! Nekem a két kicsi elalszik, de a nagy nem igazán tud (vagyis ha jó kedve van, akkor simán, de vannak ezek a lila-fejes mutatványai). Szóval tapasztalt anyuk mit csináltatok volna másképp, hogyha előre tudjátok, hogy később már nem lehet csak nehezen változtatni? Ha hagyom sírni akkor ébreszti a másik kettőt, így inkább én simizem a hátát vagy felveszem. Egyéb ötlet? Egyáltalán honnan kéne tudnom, hogy mennyit kell, hogy aludjanak? Nekem mostanában alszanak éjjel, meg délelőtt és utána már csak el-elszundítanak, így estér a fürdetésre hatalmas üvöltés van.
Tegnap este nagyon arra kellett koncentrálnom, hogy milyen sokat vártunk rájuk, mert azt hittem szét szakad a fejem, hisz mindhárom nagyon nyűgös volt (bár érthető, hisz tegnap kapták meg a 2 hós oltást) és üvöltöttek végig a fürdetés során.

Szép nyugodt napot mindenkinek!

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske,fogalmam sincs,hogy mit csináltunk volna másképp.Mondjuk én úgy gondolom,hogy amíg kicsik,addig szükségük van rá,hogy segítsünk az elalvásban is,ha kell nekik.Úgyhogy szerintem a következő kettőnél is így csinálnám :lol: Remélem jókor kezdtem el a szoktatást az egyedül alvásra,és nem késtem le semmiről,ami nem javítható.
Nálunk ha valaki elaludt,akkor nem zavarja a másik,itt kinn a székben is,ha egyik elaludt,másik kiabált,esetleg sírt,akkor nem ébredt fel a már alvó.Gondolom az első fázis,akkor nagyon mélyen elalszik,és ezért.Ez este is így van.

20 liter tejcsi :shock: :D a furi érzést megértem.Valaki gond nélkül adja,valaki már a gondolatától is viszolyog.Tedd azt,amit te jónak gondolsz! :wink:

Vanda,itt is fog,ott is fog :lol: Balázsnak is kibújt a jobb felső kettes.És mellette is nemsoká.Noémi még mindig fogatlan banya :lol:

Törpi,és tetszett nekik a sok virág?Biztos gyönyörű lehet.Képeket várjuk! :wink: Szerintem nem késtél le semmiről,ami az altatást illeti.Csak talán nehezebb lesz. :roll:
Vendég
 


Kata!
Jobb lesz, hidd el. Enyémek is megborulnak néha. Hulla vagyok egyébként, nem alszanak túl sokat napközben, meg azéjszakát is rövidebbre vették, több fogacska is érkezik.

Nyuszi!
Kis zabagép. :D Valami lehet a levegőben, Rékát pár napja nem győzöm tömni.

Tigris!
Most még nem szabad sírni hagyni. Legalábbis az okosok szerint ilyenkor még csak az rögzül, hogy nem számíthat a szüleire, ha baj van. Leghamarabb fél évesen, koráknál korrigált kort kell figyelembe venni. Na persze dumálok itt könnyen, az enyémeket sem kapkodták ki újszülöttként az inkuból... Meg tudom, hogy nekem piszok szerencsém van az alvásukkal, a naggyal sokat kínlódtam anno.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Na az éjszakánk elég tűrhető volt. 8-9 körül elaludtak, és elég jól aludtak éjfélig, aztán 1 körül egyszerre keltek és a férjem átjött. Mivel felsírtak a lányok is, vissza ment, és vitte magával Gergőt. Így csak egy babám volt, akit épp szoptattam. Elaludtam közben, és 3 körül ébredtem arra, hogy hol van Gergő? Hú de jól esett két óra egy huzamban alvás :) Már sokkal nyugodtabban keltem persze 6kor, mert már mindenki fent volt akkor :( Azóta most aludtak el a srácok. Szóval megvolt a 2,5 majd 3 órás ébrenlét.

Tigriske: meg tudlak érteni. Én is olyan sokszor azért vagyok ideges, ha az egyik nyűglődik, mert felébreszti a többieket.
A tejci jó ajándék. Remélem akitől kapjátok odafigyelt az étrendjére, és nem lesz gond a lányoknak, hanem szeretni fogják!

Szép napot!

Cupp

Kata
labkat
 
 


Tigriske: azta! 20 l tej nem semmi!

Alvás: szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy jónak gondolja és mindenkinek az a jó, ahogy csinálja, főleg ha be is válik! :wink:

Egy alvós kép ma délelőttről:
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, ez nem semmi! Napközben, így elalszanak a járókában? :shock: Édesek!

Nyuszi, nem fotóztunk, nem volt olyan a helyzet. Lányok nézelődtek, majd elaludtak, némi kínlódás után, miután rájöttem, hogy éhesek. Én meg elhagytam a kardigánomat, lejártam a lábamat, elfáradtunk apával. Nyugi, Mírának 10 hónaposan jött ki az első foga, majd a következő 3 egy hónapon belül. Noncsi, egészségedre! Csak így tovább, boldogítsd anyádat!

Vanda, ez Rékára is vonatkozik. :wink: eljutottatok oda, hogy már nem egyesével számoljátok a kibújt fogakat, hanem tömegével jönnek? :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem Neked is könnyebb napok jönnek, és alszanak újra napközben is.

Kata, örülök, hogy kicsit pihentebben ébredhettél. Talán a napod is jobb lesz!

Tigris, engem sem az húz fel, hogy a gyerek sír, hanem hogy kelti másikat. Ezért alakítottuk ki mostanában, ha Emma éjjel nem akar csendben maradni, megy le egyikünkkel a ház legeldugottabb részén lévő szobába, ahol egy plusz kiságy is be van állítva, ha nem bírna magával meg a hisztijével. (megjegyzem, ezt még nem volt szívünk használni :oops: ) Mit csinálnék másképp, korábban, ha lehetne? Timi módszerével hamarabb egyedül alvásra szoktatnám őket. De én is csak 6 hónapos koruk után kezdenék keménykedni. Sőt. Akkor még nem tudnak felállni, felülni, addig könnyebb szerintem. A fizikai része. A lelki sehogy se jó nekem :oops:

Védőnéni most ment el tőlünk. Míra 7900g, Emma 9400. Hosszuk 77,5cm. Hát, nem tom, ez normális-e egy évesen :shock: Tegnap elkezdtünk banánt enni kis darabokra vágva, vacsira meg katonákra darabolt vajaskiflit parizerrel. Döbbenet számomra, de Míra jobban eszi. A mi vacsoránkat is kinézte a számból. Kapott falatkákat abból is, és büszkén masírozva vele a lakásban elfogyasztotta. Majd jött a következő falatért :lol: :lol: :lol:

Dobok pár képet.

Kép Míra első lépései (háttérben a leválasztott konyha)

Kép Ha összedugjuk a fejünket, sikerülni fog (háttérben a leválasztott lépcső)

Kép Koncentrál és beledobja - egy zseni a lányom :D

Kép És már indulok is...

Kép Az igazi csaj pózol :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: nagyon édesek és ügyesek! És a világos konyhádat én hogy irigylem!!! Igen, nap közben így alszanak, illetve kint babakocsiban, de van egy öreg járókánk, azt ma összerakjuk a teraszra és ott egész nap kint lehetnek, illetve csak délutánig, mert akkor már nagyon odasüt a nap.

Nálunk a napközbeni alvás zűrös. Vagyis ahogy esik úgy puffan módra megy, nincs benne semmi rendszer. Ezen majd jó lenne változtatni, de még ki kell gondolnom hogyan lenne jó, meg mikor aludjanak nagyot. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: hihetetlenek a csajaid :D

Törpi: annyira szépek a lányok! Milyen cipőben nyomulnak a csajok???

Próbálom ma figyelgetni a napunkat. Reggel ugye fél9 körül aludtak egy kb 30 percet, és aztán 11 körül, majd most 2kor, és Bálint szopi után vissza is aludt, de Gergő fent van. Szerintem fürcsi előtt még lesz egy alvás. 2-2,5 óránál többet nem bírnak ki ébren. Aztán már csak sírnak. De ha kihúzzuk a 3 órás ébrenlétet, akkor sem alszanak 30-40 percnél többet. Azt mondják, ha elindul a mászós korszak, nagyobbakat alszanak majd. Nem tudom, lányaim a levegőn ilyenkor már szerintem kétszer aludtak 2-3 órákat egy nap, de a srácok teljesen mások.

Kata
labkat
 
 


http://www.ikresek.hu/modules.php?name= ... 516#311516

Eladó 2db etetőszék...hátha érdekel még valakit...chicco happy snack

t-pk
 
 


Törpi!
Nagyon helyesek. Méretek teljesen jók, ne aggódj emiatt.

Akartam még írni, de elfelejtettem, Danika kemény 45 percet tudott aludni, mert a földszinti lakó 10 percig zongorázott. Egy lehangolódott ócskaságot püfölt, éppen csak addig, amíg Dani felébredt...
vovanda
 
 


Sziasztok!
Jó rég jártam erre. Velünk nincs semmi különös, vagyis csak apróbb dolgok. Anyáméknál voltunk egy hétig, úgy volt, hogy maradunk május közepéig, de telefonáltak a rehabról, hogy most lenne időpont Ajsi fizikoterápiájára (a lábacskáját kell maszíroztatni), ezért tegnap visszajöttünk sebtiben, és maradunk is, amíg tart a kezeléssorozat (3 hét, 1 alkalom per hét), illetve utána is, mert akkor meg a dokinőhöz kell visszamenni kontrollra. Közben meg nem akarunk ide-oda utazgatni (pláne, hogy Apa nincs), így is kikészít ez a hosszú autóút meg az összepakolás mindig. Pedig Anyáméknál kezdett már egész jól összeszokni a csapat (a csajok, én meg Anyám, aki éjjel is segít, meg Apám meg a tesómék, akik szórakoztatják a piciket), szinte egész nap kint voltunk a kertben a jó levegőn, esténként meg mi felnőttek még filmeket is néztünk a neten. Most bosszant, hogy egy hónapig itthon kell dekkolnunk ebben a meleg panelben Apa nélkül az összesen 4 darab dokilátogatás miatt, de persze örülök, hogy egyáltalán kaptunk időpontot Ajsinak, mert egyébként várólista van, és az egészsége a legfontosabb.

Tigriske, még a múltkor kérdezted az álomszopit, na nekünk szerencsére nagyon bejött, mi azóta tudunk aludni! :D

Törpi, gratula az ügyi babákhoz, akik nagyon édesek a virágos kis rétecskén!!! :) Akkor ezek szerint nálatok sem egyformán fejlődnek a gyerekek?

Kata, Timi, ott is mindenki GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ! :D És sajnálom a szörnyű éjszakákat! :(

Timi, jó kis alvós póz! ;)

Zsófi, ismerős ez a dögönyözés! (És az egyiknek általában nem tetszik valamiért...) :)

És gondolatolvasók vagytok, mert pont mostanában jutott eszembe, hogy megkérdezlek már benneteket, hogy szoktattátok le a tieiteket a ringatásról... De ezek szerint ti sem tudtok semmi világmegváltót mondani... :cry: Nálunk Ajsi nagyon ügyesen elalszik magától, néha látom, hogy álmos a játsziszőnyin, beteszem a kiságyba, beveszi az ujjacskáját, és már szundikál is. De Letti borzalom (és egyre rosszabb...). Addig hergeli magát, hogy már hangja sincs, csak nyiszorog vörös fejjel meg veri magát. És ha hozzáérek, hogy megnyugtassam simivel, akkor még jobban rákezdi. És minél fáradtabb, annál rosszabb. Eddig még én se bírtam elég ideig, és mindig felvettem, annyira sajnálom ilyenkor. Aztán kettő és hatvan perc között általában sikerül is álomba ringatni... Törpi, te hogy altatod őket pontosan? (Sajnos nálunk se mindegy, milyen ritmusban lépek...)

Mindjárt rakok képeket is.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Sziasztok!

Törpi,
a lányok egyszerűen gyönyörűek és nagyon ügyesek! Gratula Mírának az első lépésekhez! Tényleg, Ti milyen cipőt hordtok? Mi most hétvégén kaptuk meg a mamától az első cipellőket, én majdnem dobtam egy hátast, ugyanis csekély 23 ezer forintot fizetett a két pár cipőért... Először mutatott olcsóbb modelleket az eladó, de aztán a nem túl tehetős anyósom közölte, hogy pénz nem számít és ez lett belőle... ja, és ebben már 10% engedmény is volt...

Látom ez az alvás téma nagyon fellelkesítette a társaságot. Nálunk is az a gond, hogy napközben ha az egyik üvölt, felüvölti a másikat is, néha még elaludni sem tudunk, ha a másik szobában ordít az épp "várólistás" gyerek. Mi is kb. 2-3 hónapja már csak 2-szer alszunk egy nap: mi elég korán kelünk, 6-1/2 7 felé, de sokszor már 1/2 9-kor alszanak, mostanság jó 1 órákat, van hogy másfelet is, aztán ebéd után, amikor még hagyok nekik egy kis játékra időt és utána jön csak az alvás, hogy tuti fáradtak legyenek. 2-3 óra nálunk is eltelik 2 alvás között, de a délutáni után már nem alszanak általában estig és ez mondjuk néha elég gáz, ha 2 órától estig fent vannak...
Ja, és mi is már nyomjuk a párizsis vagy sonkás kiflit is, sőt, vasárnap reggel a tápi már nem nagyon kellett, a virsli viszont annál jobban :-) Én egyébként tegnap óta már csak reggel és este adok nekik tápszert, cserébe viszont szinte egész nap falatoznak valamit :-)

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?