Sziasztok!
Marycus,
Persze, semmi gond, ha kiírod, amit gondoltál. Mert lehet, hogy az ember nem is gondol arra, amire te és rájön, hogy "jééé, tényleg". Viszont a munkamániában nem teljesen van igazad. Igen, szerettem dolgozni, bár néha a föld mélyére kívántam a Procter-t, de aki egy multinál dolgozik, az ezen nem csodálkozik. És az is igaz, hogy hiányzik a nyüzsi, az ottani társaság. Amit Kirszti is írt, hogy Reginél másfél éves koráig fennállt. De nem vagyok munkamániás, azt tudom magamról. Én pl. soha nem tudtam késő estig dolgozni reggeltől, csak azért, mert bent akartam lenni pl. 11 év alatt talán 2-3x fordult az elő, hogy 8-nál tovább voltam bent. Egyszer éjjel is dolgoztam, de az inkább segítség volt az én részemről (egy lánynak kellett színes preziket nyomtatni, persze a nyomtató akkor mondta be az unalmast). Olyanra ugyan volt példa, hogy betegen jártam be - de ez a múlban volt, most már nem teszek ilyen. És az, hogy sokáig dolgoztam, nekem is jó volt, mert így tudtam a komplikáltam munkáimat rendesen átadni - úgy, hogy megy nekik is a munka és nem hivogattak állandóan, csak az első hónapban. Éppen ezek miatt rangadom meg az "alkalmat", hogy most visszamehetek arra az osztályra, ahol voltam. Bár teljesen nem láttam bele más osztályokba, de tudom, hogy a többin igenis "trendi" a késő estig dolgozás (volt olyan fiú a marketing osztályon, akit megszóltak, hogy képes volt 5-kor felállni és hazamenni a családjához, gyerekeihez. El is ment a cégtől) és ezt az asszisztensektől is elvárják. Ja, persze, mert tisztázzuk: én asszisztensként dolgoztam és az ugyebár legtöbbször nem saját magától, hanem a kollégáitól és a főnökétől függ. Mármint az, hogy meddig van bent, meddig dolgozik. Lehet, hogy most már máshol sem így van, de amig dolgoztam, ezt láttam. Az az osztály, ahol meg viszonylag lazaság van, nekem nem szimpi (pénzügy és HR).
És a másik indok, amit Manó is írt. Nem mondom, hogy nincs kenyérre, meg tejrevaló, de már a 11 év alatt összekuporgatott tartalékokat éljük fel és már nincs messze a vége. Ha Ádám minimum annyit keresne minden hónapban, mint én, mielőtt eljöttem szülni, nem lenne okom panaszra, mert abból tán félre is tudnánk tenni. De így, hogy van a lakáskölcsön is, a cége sokszor 2-3 hónapos csúszásokkal fizet (az IBM nem sieti el a fizetést, azt tuti külsős cégeknek), így nem könnyű. Aztán a gyes szerintem tényleg semmire sem elég - még egy nagyobb bevásárlásra sem.
Krisz,
Az tuti, hogy lesz lelkiismeret-furdalásom, már most tudom! És hogy sokszor a Marcin fog járni az eszem a munka helyett, ezt is. De tényleg úgy érzem, hogy ha most nem teszem meg, rosszabbul fogok járni szeptemberben. Aztán lehet, hogy te meg egy tök tuti, nyugis állást kapsz, ha majd visszajössz
Csak én a létszámstop miatt is rinyálok - pl. Andi mesélte, hogy akit felvettek BDF-re, az a lány határozott idejű munkaszerződéssel van (viszont az az aktakukacos munka nem nekem való). De nekem a kihívás egyelőre nem hiányozna
Szép, egyelőre monoton, nyugis munkát szeretnék, ahol 2-kor kiesik a kezemből a toll és nincs gond
És persze a nagy karrier sem hiányzik.
Egyébként Somának lesz kistesója jövő márciusban
Zsuzsa múlt hét végéig dolgozott, most már otthon van tudtommal. Tehát Tőczik várja a 3. gyerekét
Gratula a bébimondatokhoz!
Marcus nálunk még inkább csak őőőőzik, meg mutogat
Bár egy-két dolgot imád mondani, pl. a lámpát
Szirom,
Nincs esetleg a rágófog vagy a szemfog akcióban? Mert attól lehet a sokszori ébredés, azok baromira fájnak, mikor kibújnak. Nálunk is megyeget a felsírós akció, ha ezek a fogak belendülnek (kibújhatának már végre!).
Marycus,
Egyébként nálunk is közelebb áll a helyzet ahhoz, amit Szirom írt. Sokszor az emberek még hajnali 3-4-kor bent vannak, főleg a marketing osztályon. És abban is, hogy egy gyerekes anyukától hamarabb megválnak, mint egy gyermektelen embertől, főleg, ha sokszor hiányzik mondjuk a gyereke betegsége miatt. Volt erre is példa nálunk. De abban veled értek egyet, hogy nyugaton más a helyzet. Pl. Brüsszelben és Genfben dolgozott a barátnőm ugyanígy a Procter-nél és pl. ott volt olyan, hogy rövidített munkanapok, vagy pl. pénteken nem dolgozott az emberke, mert neki az volt jó. És nem nő volt az illető. És ott már cégen belül is működik a távmunka, míg itthon csak álmodni lehet róla.
Manó,
Tök jó, hogy nem volt gond. Itt nálunk lakik egy anyuka, két lánya van, az egyik egy hónappal idősebb Marcusnál, a nagy 3 éves lesz most novemberben. Őt beiratták bölcsibe, egy hetet voltak, a kislány annyira nem bírta, hogy légzéskiesése volt a hiszti miatt, belilult, így a vezető bölcsis ajánlotta, hogy ne menjenek, hanem várjanak egy fél évet és akkor próbálják újra.
Egy másik ismerősöm kisfia decemberben lesz egy éves, szeptembertől már bölcsibe jár és imádja! Jobban szeret ott lenni, mint otthon, mert sok a gyerek és a játék
Szóval, ilyen is van
No, most már tényleg nekiállok vasalni.
Pusz
H.