Új privát üzeneted érkezett!

Anna,Lina csak néha melózik,ha jól tudom most ment másodjára :) Igen orew-et is hívták és engem is vissza.Én még nem döntöttem.Nálunk részmunkaidőről lenne szó,ami csak heti két délelőttöt jelent :wink:
Jó,hogy Zsigit nem viselik meg a fogacskák.Mi ha apa hazajön szabira,akkor elmegyünk 2éj/3napra szentgotthárdra,igaz rövid lesz,mert elég messze van...de oda szeretett volna menni,és ilyenkor ő dönt,hogy hova megyünk :wink: Augusztusban ha hazajön nem tudom,hogy lesz-e időnk elmenni vmerre,mert kezdjük szigetelni a házat.De októberben még elmegyünk "őszölni"egy kicsit Mátraházára! :) Amugy mi szerencsére eddig minden évben voltunk nyaralni,mi nem csináltunk belőlle gondot,hogy kicsi a gyerek :D

Flake,jobbulást nektek!Nálunk már csak én vok betegecske,szerencsére a gyerekek meggyógyultak már!Nemsokára Ábel is hipp-hopp elkezd előre is kúszni,mászni,hidd el :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Betegeskedőknek jobbulást!!!

Anna, én is folyton rettegek, amikor darabos kaját adok a kezébe, hogy meg ne fulladjon tőle... Nem is csinálom gyakran. :)

Nyaralás: hazamegyünk Magyarországra.... :) Már az is nagy változás lesz :) Az a terv, hogy egy hónapra megyek én meg Dani, és a közepén kijön két hétre a férjem is. Mi repülővel, ő meg autóval. Azért kell az autó, mert a tervek szerint abból a két hétből egyet Horvátországban töltünk.... Nagyon szeretne vmi újabb búvárvizsgát letenni az öccsével, mi meg azalatt majd tengerezünk Danival, és elvisszük a nagymamát is.... :)
Hát kíváncsi vagyok, hogy fog menni. Holnapután kezdődik a babaúszás Daninak - emiatt eléggé izgulok, főleg azért, mert én kell szállítmányozzam kocsival a szomszédos kisvárosba, ahol tartják - és én nem vezetek annyira magabiztosan... Bár most hogy itt voltak nálunk a tesómék, mentünk ide-oda kocsival, és én vezettem, mert a férjem dolgozott. Na mindegy, kíváncsi leszek, hogyan bírja a nagy vizet - hátha segít felkészülni a tengerre.

Kép
bikmakk

Adri: nyugodtan add oda a főzeléket, biztos, hogy nincs semmi baja.

Anna: mi itt Pesten a Spuri Futóboltba mentünk el a Váci útra. Biztos jó a Decathlon meg a többi is, csak ott egyszerűen nincs aki segítsen, itt meg profi futók az eladók. Mi nekem Nike-t vettünk, a férjemnek is az van. Ezen kívül volt még Adidas, Reebok. De a csaj a Nike-t ajánlotta főleg, de ha akarod este megkérdezem a párom, hogy mire kell odafigyelni. Annyi megmaradt, hogy fontos, hogy milyen a lábad, kell-e alátámasztás pl lúdtalp miatt vagy nem? Hogy milyen terepen akarsz futni (beton, erdő, ...)? És hogy mekkora távokat?
Nekem nincs lábproblémám, és betonon, salakon fogok futni rövidebb távokat, ehhez ajánlottak cipőket.

Képzeljétek Marci felült magától :lol: :lol:

Én is kicsit el vagyok csúszva, szombaton lánybúcsúba megyek és én vagyok az egyik szervező is...

A piknikről sajna nincs képünk, de tegnap voltunk hintázni először, arról van, majd felteszem :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Nyaralás: mi megyünk pár napot Horvátországba, mert Marci ekcémás bőrének nagyon jót tesz a tengervíz meg a sok napsütés (ez utóbbi persze csak ésszel).
Aztán megyünk hétvégente a Balatonra :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Na végre ide jutottam, már azt hittem sohasemnem alszik el, reggel fél 9 óta fennt van, és most dölt ki, pont ebéd elött. És csak cicivel tudtam elaltatni.
Már 4 napja ezt csinálja, h délelött semmi alvás, tegnap, tegnap elött 6-6,5 órát volt fennt és pont ebédkor kómál be, így alig eszik valamit, és csak cicivel tudom elaltatni (pedig elötte elaludt magától is)
De úgy gondolom Ő még kicsi a napi 1x alváshoz, vagy nem?
És egész nap pörög mint a duracel nyuszi feláll leűl, mászik, de olyan sebességgel h csak na.

És nem akar reggel Ő sem cicizni, nem tudom mi van
Eddig úgy volt, h éjjel szopi, többször is (3-6 x is akár) de 5 körül mindig volt egy, aztán 8 kor cici, aztán 10 kor gyümi (banán és ehhez hippes szilva, vagy barack, vagy sárgabarack, vagy körte /de ezt 1 hete nem eszi/+ a héten reszeltem bele bbpiskótát is Milupásat)
Aztán 13-14 körül főzi hussal amit én kutyvasztok, csak az csúszik.
Aztán 17 körül főzi vagy gyümi, ua mint délelöt kiv babapiskóta, vagy csak magában banán, este cici 8kor.
Minden szopi után megkínálom cicivel, de 4 napja napközben nem is kér cicit, ha csak nem cici az ebéd, mint tegnap, mert nem volt 8 as reggeli, hanem 10 kor gyümi, és 12 cici, majd 2 kor főzi, meg 17 kor is. És nagyon kevesett evett :oops: :roll: :twisted:
És e mellett nem akar inni
Hát én nem tudom mi van ennyire bekavarna a fogzás?
Ja és ha nem cicizik, akkor beleszív kettőt és elfordul. A múlt héten 80 g fogyott, elötte meg 170 hízott, azelött meg 40 g fogyott.
Ja és leírtam ide h mennyi a tejem, a múltkor aztán másnapra meg alig volt/van. Szerintetek így pikk-pakk elapadhatok?

Bikmakk szerintem a hozzátápival kapcsolatban kicsit következetesnek kéne lenned, és minden nap megkinálni Danit, mert hosszú távon Te sem fogod bírni tejcivel, meg Dani ha beindul nem lesz neki elég neki csak a tejci.
Enyém gyerek sem akart elfogadni szinte semmi 2 hónapig, aztán csak elkezdte enni amiket gyártottam neki, és csak azt amiben egy pici só vagy fűszer volt. És bbkajábó is csak a hippeset eszi meg, ugye az ízesebb(mert van benne só, hagyma stb) mint a többi. Ő ilyen és kész. És én is rengeteg bbkaját ettem meg :lol:

Amúgy akik biot főznek a bbának meddig akarjátok bioval etetni őket? Mikor mondjátok azt h mostmár nem biot veszek?

Anna nem jutottunk el Visegrádra :cry: , de hétvégén tervezem. Nagyon irigy vagyok h tied apa ennyit otthon van, enyém meg alig, de mondtam neki, h nekem kell egy kocsi, mert menni akarok nyáron Zorával ide - oda mert befordulok.
Igaz számomra még mindig kivitelezhetetlen a kocsiban való tisztábatétel, mert hogyan fér el Zsigi pl a gyerekűléstől?

Paszirozod a borsót Zsiginek? Én még nem adtam Zorának. Szerintetek ha 8,5 hónaposan kínálom meg először borsóval paszírozzam?
Én tegnap brokkoli-répa-alma-csirkeshús-rizses trutyit csináltam neki.

Továbbra is várom a bbkajás recepteket :lol:

nyaralás: mi is mennénk Pécsre. Most osa keresek szállást, tudtok esetleg ajánlani valamit? Vagy a környéken? Környező falukban, vagy arra felé valami tuti helyet?

Balatonra mi is mennénk, ha valakinek van valami szuper szálláshelye amit tudna ajánlani, és megosztaná velem azt megkösszönném!

Emmának nagyon boldog névnapt. Angelita tök jó h megdumáltátok ezt az alvást, de nem lehet h vitaminhiánya van, nekem mikor vérszegény voltam akkor voltam ilyen álomkóros.

Adri

Kép

Kép
irdab

Én nem merek Marcinak darabos kaját adni, elképzelni sem tudom, hogy hogyan fogunk belevágni... Próbálkoztunk babakeksszel, de volt, hogy leharapott egy nagyobb darabot belőle és forgatta a szájában, mi meg alig győztük kivadászni...
Nem tudom hogy kell ennek nekiállni, ha valakinek van ötlete szóljon.

Bikmakk: gyümölcslével próbálkoztál? Esetleg nagyon hígra készített főzelékkel? A reszelt dolgok nálunk nem jöttek be, Marci öklendezik tőle :shock: Németországban nincs védőnő? Vagy valaki aki esetleg tanácsot adhatna?

Kép

Kép
dbea

Adri: Zora mindjárt kilenc hónapos, simán lehet, hogy már csak egyszer alszik :lol:
Marci mindjárt 8 hónapos és még mindig háromszor!!! Mi emiatt kicsit házhoz vagyunk kötve, én nem nagyon szeretem, ha kocsiban alszik, max a délutáni séta alkalmával...
Bár tegnap Marci is kettőt aludt, délután kettőkor ébredt fel, és este 8ig fent volt, jött-ment, mint aki teljesen ki van pihenve :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Amit akartam még kérdezni, de mindig elfelejtem: van aki már mond esti mesét a gyerkőcnek? Azt mikortól lehet elkezdeni???

Kép

Kép
dbea

Huhh! Rengeteg dolgot irtatok! :)

Mi is szeretnenk majd menni nyaralni. En nagyon orulnek, ha sikerulne Balatonra menni egy par napra, mert David ott meg nem volt, illetve szeretnenk majd menni Angliaba a kinti csaladhoz (bar orulnek, ha egyszer-egyszer ok is eljonnenek ide).

Zarus viszonylag ossze-vissza eszik. Ha eppen uton vagyunk akkor tapszert kap, mert azt melegen tudom tartani termoszban, es kesobb kap fozeleket.
A borsot en siman adom neki, van amikor mar szemesen levesbol is, csak egy kicsit szetnyomkodom az ujjammal es ugy teszem a szajaba.

Tegnap ceklat adtam neki, kevertem hozza egy kis tapszert, meg egy huslevesben fott csirkedararbot, persze turmixolva. :)

Dbea: Mi olvastunk mar neki neha, hol magyarul (en), hol angolul (David), de nem nagyon figyel meg oda, es neha azt gondolom, hogy ez meg korai egy kicsit.

Adri: Zarus is van amikor csak egyszer alszik egy nap, de olyan is van amikor haromszor kevesebbet, vagy ketszer de akkor hosszabb ideig alkalmankent. Szerintem ha nem almos, nem nyugos akkor nem kell eroltetni, hogy aludjon.

Tegnap nagyon mozgalmas napunk volt. Reggel vittem Zarust tanacsadasra megmeretni. 7240 gramm, es elvileg 69 centi, amit nem hiszek el, mert mar tobb mint egy honapja elvileg ennyi, viszont kinotte az osszes 68as ruhajat, amik egy honapja meg siman ramentek... Szoval vagy akkor mertek el valamit, vagy most.

Doki utan mentunk az egyik baratomhoz. Meg altalanos iskolaban voltunk osztalytarsak. Aztan vele elsetaltunk nagymamamek fele, mert o odament a postara, igy ha mar arra jartunk mamaek is lejottek megnezni Zarust. Utana meg hazaindultunk, de azert meg megalltunk a jatszoteren, hogy Zarus tudjon hintazni egy kicsit. :)
Szoval szinte egesznap csak jottunk-mentunk. :)
Ugyhogy estere rendesen elfaradtam mar. :)
Egyebkent furcsa, hogy nem tudok kivel beszelgetni, mert hat Zarus ugye nem valaszol meg. :)

Ma vittem fotozasra, mert szerettem volna nehany kepet anyaknapjara anyunak meg mamamnak. :)
Utana megint voltunk a jatszoteren hintazni. :) Lattunk katicabogarat is.

No, most megyek, mert felebredt. :)

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Adri,nem mostanság kellene megjönnie?vagy nem vagy esetleg terhes?ezek is apaszthatnak hirtelen.

Orew,majd kérjük megmutatni az elkészült képeket :D Biztosan nagyon jól sikerültek!! :) :) Hogy telt az első két napja Davidnek?
A hosszúságméréssel nem nagyon kell foglalkozni,Zsombi 2hónapja 76cm :wink:

Dbea,nálunk nincs esti mese,még Lucának sem :oops: nálunk ez vhogy kimaradt,esti elalvás úgy van,hogy Zsombit beviszem és elalszik,Luca meg mellettem,én tv-zek ő odabújik és elalszik.De ha külön szobába mennek akkor majd másabb lesz :wink: És nálunk mondjuk Lucát nem is igen kötik le a mesekönyvek.
Gratula Marcinak a felüléshez,Zsombi is csinálja már,meg mostmár midenhol feláll,és rámol :D

Bikmakk,biztosan nagyon fog tetszeni Daninak az úszás :) A vezetésbe meg majd belejössz,én is gyávácska voltam az elején,de már nem bírnám ki,ha mindig várnom kellene apára,hogy vigyel el vhova,vagy amikor nincs itthon ne menjek sehova a gyerekekkel...brrrr.... :D :P

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Angelita! Én az ÁEK-ben szültem. Annak, bevallom, nem néztem utána, hogy ez most bababarát kórház-e, de nekem nem volt vele bajom. Nem volt kérdéses, hogy itt szülök, mert itt van az orvosom. A tápival nem volt gond, ha kértem, adtak a csecsemősök. És ha láttam, hogy éhes a babám, én meg nem tudok neki tejet adni, akkor mentem és kértem. Persze én is szerettem volna szoptatni, de hát így alakult. Amikor pedig jött a gyerekorvos, hogy mehetünk haza, akkor meg is kérdezte, hogy szükségünk van-e valamilyen receptre. Mondtam a tápszert és szó nélkül írta.
Nálunk a családban szerencsére nincs senki allergiás, ezért mertük megpróbálni a sima tápszert. Úgy tűnik, hogy Nikinek bejön.

Nyaralás: Mi ugyebár most voltunk Zalakaroson három napot a Men-Dan Hotelben. Minden nagyon szuper volt, bár tény, hogy 4 *-os, és ez az árban is látszik.
Nyáron Balaton lesz, ami nálunk úgy néz ki, hogy Tapolca a bázis (anyósomnál) és onnan kocsival 10-15 perc a Balcsi. Valamikor ősszel pedig megint szeretnénk elmenni pár napra mint a múlt héten.

Esti mese még nincs, szerintem Niki még éretlen erre. Nem köti le.

Niki általában kétszer alszik napközben, de volt már "egyalvásos" napunk is. Akkor azért estére nagyon kidőlt.

Anna! , dbea! Én adok már Nikinek darabos ételt. Rágcsát már babakekszet, kiflicsücsköt, főtt répát, csemege ubit (ez nagy-nagy kedvenc :oops: ). Persze figyelni kell rá, de Ő nagyon élvezi ezeket a kihívásokat. Bár az is tény, hogy van már hat foga.
A főtt répa vagy krumpli talán jobbnak tűnik kezdetnek, mint a babakeksz. Azt sokkal könnyebben szétnyomja az ínyével, mint a keményebb kekszet.
Én szoktam adni neki a mi husilevesünkből répát, krumplit, pipicicit és pipimájat turmixolva. Na annak nagyon finom íze van, csúszik is rendesen. Igaz, mi elég "gyengére" főzzük a levest.

Egy kérdés: Akik már főztök rizst a manóknak, milyen fajtát és hogy készítitek. Simán, mint magunknak, vagy van valami "trükk"?

Szép estét mindenkinek!!

Szilvi

Kép
boszi72

Kép

Így esszük mi a sárgarépát! Néha jut az orrába is, de pont ez a szépsége ezeknek a próbálkozásoknak! :lol:

Szilvi

Kép
boszi72

Sziasztok,
bikmakk,
nagyon érdekes, amit írtál az evésetekkel kapcsolatban, én sokáig nem is írtam erről, mert nálunk Ákos szintén rendületlenül szopizott, és mindenre megvetéssel nézett, kitolta a szájából, amivel kínáltam. Ám! az történt velünk is, amiről irdab írt: tudtam, hogy idővel nem lesz elég neki a tej, és kell neki majd a több energia a mozgáshoz, ezért következetesen megkínáltam minden nap háromszor szertartásosan előkével pótkanállal (odakötöztem az etetőszékhez - már nem a gyereket, hanem a kanalat :wink:), és mindig nagyon kedvesen, lassan, de kitartóan kínálgattam.
Szerintem fontos az is, hogy ne a babakönyveket nézd, hanem a gyerekre hangolódj. Nálunk pl. hamar kiderült, hogy Ákos kedveli az őszibarack-alma bébiételt, de a krumplis dolgokhoz nem igazán vonzódik. Ezért aztán olyasmivel kínáltam, amiben nincs krumpli, de azért van szénhidrát: paradicsomos tésztával! És lőn világosság, Tücsök élvezte az olaszos ízeket! Na erre lázba jöttem, és csináltam cukkinit tésztával házilag: nem ment. Aztán vettem egy nagy levegőt, és megcsináltam egyik régi kedves olasz receptemet, amiben van egy pici hagyma, fokhagyma, petrezselyem, bazsalikom, cukkini és paradicsom. Ezt kevertem össze egy kis sült csirkehusival és turmix. Úgy nyelte, mintha sosem evett volna! Számomra tanulság: a gyerek nem hülye, csak kicsi, de azért van ízlése, és jó, hogy most már számukra is lehet picit fűszerezni, így sokkal szívesebben kóstolgatnak. Én sem főzök sok sóval, zsírral, de azért kell egy kis íz, hiszen nemcsak az édes van a világon. Én elkövettem azt a hibát, hogy mindent pároltam, és olyan íztelen ételeket állítottam elő, hogy csak úgy nyalták volna az ujjukat a dietetikusok. Jó, persze a répás, tökös ételeket elmajszolgatta Tücsök, de azért jó, hogy most már merészebben lehet kísérletezni. Szerintem próbálkozz rendületlenül, beindul az! Nálunk Ákos ma már vidáman hadonászik, ha beültetem a székbe, és cuppog, mint egy gasztronómus. Emellett ötször szopizik, és mégis egyre többet eszik mindenből. Remélem, a tejem kitart még egy darabig, de ha nem, az sem baj, napról napra kevesebb tápszerre szorul majd. Amúgy e tekintetben meg integetés Angelitának, már én is sokszor meg akartam írni, hogy szerintem kicsit túlmisztifikálják ezt a szopi-ügyet, és ezáltal szabályos stresszt indítanak be az anyukákban, hogy jaj, ők akkor milyenek, ha nem lesz tej. Voltaképpen ez néha károsabb követelés, mint amennyit az ügy ér. Ez egy baromság - szerintem. A tej fontos dolog, de nem az egyetlen. A törődés, odafordulás, szeretet és egymásra figyelés, egy folyton változó kis lény igényeinek megértése és napjainak kellemessé tétele épp olyan fontos, és ebben mindannyian képesek vagyunk a tőlünk telhető maximumot nyújtani - persze ha akarjuk.

Darabos étel: Hát, bizony mi is féltünk, a férjem még jobban, mint én, de azért szoktunk adni. Kezdetben, míg nemigen volt foga, almát és répát kapott, élvezte - hogy gyalulhatja az ínyével és ismerkedett az ízekkel. Most már inkább puhát adok neki: 1 centis kenyérke pici vajjal, puha sajt, főtt krumpli, néha egy pici saját sütésű keksz. Ezeket elnyomogatják az ínyükkel, de azért rágcsálnak is, gyakorolják a mozdulatot. Ha nagyon tátog, akkor lehet, hogy a szájpadlására ragadt a finomság, ilyenkor egy korty vizet kap, és már nyammog is tovább. Most már ott tartunk, hogy mindig meg kell kínálni őt is, mert nyújtogatja a kezét afelé, amit mi eszünk. Egy pici furcsa érzés nem veszi el a kedvüket, a gyerekek remek kísérletezők!
Egyébként nekem a védőnő azt mondta, hogy lehet adni kis kiflit is már nekik, de eleinte vágjuk le a csücskét, mert az lejöhet, és esetleg az elakadhat.
Huh, jó hosszú voltam, bocsi.
Csak még annyi, hogy tegnap voltunk Játszóházban, ma pedig Ringatón, és Tücsök sikongatott a gyönyörűségtől! Egész nap olyan örömteli, vidám és nyugodt volt, hogy csak na! Úgy örültem a boldogságának!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Ati ma magától felült. :D Már mondogatja,hogy baba.Olyan édes a labdát naygon szereti érdekes mert Márkot nem köti le ennyire.
Alvánál nálunk sincs mese,bár múltkor Márknak meséltem de Ati még nem igényli.
Márk imádja a könyveket mindig kéri,hogy olvassam. A kedvence most a fognyűvő manó.

Rizst én úgy csinálom mint magunknak.
Darabosat is szoktama dni már kapott háztartási kekszet is simán elnyammogta.Neki még mindig nincs foga.

Nyaralás:nálunk vszinű telek lesz aztán majd jövőre megyünk vhova.
Vendég

A rizset én is úgy csinálom, ahogy magunknak. És nagyon bejött :lol:

Csajok milyen vajat adtok a bbnak?

Most lépek mert hulla vagyok, délelöt még akartam írni egy csomó mindent, de Zora csak 35 percet aludt, a bbkocsiban meg fél órát, úgyhogy összességében egy óra a mai termés.
És ha félreérthető voltam a nem alvás mellett nagyon álmos.

Tündi terhes tuti nem vagyok, mensizni meg egy hét múlva fogok.

Niki nagyon cuki :lol:

Ja és OUI beszereztem egy extra brutál pilátesz cd 3x40 perc hasizomgyakorlat, nem tudom mikor fogom csinálni ha Zora nem alszik, marad az éjszaka, de egyenlőre még nagyon lelkes vagyok :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

goldplast,
köszi a bátorítást kaja témában. Ma felbuzdulva irdab hozzászólásán, miszerint neki is csak a házikosztot eszi a béjb, vettem egy fej karfiolt. Mert eddig a karfiol-krumpli üveges papi ment a legjobban Daninál, meg a barack-alma. Mondjuk ezt most krumpli nélkül tervezném elkészíteni, mert úgy egyébként nem rajong a krumpliért és még fog is (mármint a krumpli). És igen, kellene valami ízt is rakjak bele... Na majd csak kisütök valamit. :)
Délután megettünk közösen egy almát: persze a nagy részét én ettem, de ő nagyon érdeklődött, én meg reszeltem neki belőle és kiskanállal adtam: olyan édesen borzong még mindig tőle, de azért nevetett, és hajlandó volt többször is kinyitni a száját.

Ja igen, többen írtátok, hogy a baba kitolja a szájából a kaját. Mi idáig nem jutunk el: Dani az első kanalat még izgatottan várakozva, nagyra tátott szájjal fogadja, aztán attól fogva általában elfordítja a fejét, a kezével eltolja a kanalat, stb. Szóval nem nagyon kerül bele a szájába, hogy kitolhassa. Ha mégis belelopom, akkor viszont általában megeszi.

Irdab, nem tudom, mennyi intim tornát csináltál a szülés után, de ha nekiállsz hasizmozni, mindig figyelj arra, hogy közben szorítsad a gátizmaidat!!! A hasizmozás meg a futás nagyon-nagyon ellene dolgozik a medencefenék izmainak, és csak akkor szabad terhesség-szülés után csinálni ezeket, ha azok már kellően erősek. Legalábbis itt ezt nagyon nyomatják.

Kép
bikmakk

Sziasztok lányok!

Adri,
a férjem tutira nem vitaminhiányos (nem is tudom, mi lenne, ha még az is lenne :)...), rengeteg vitamint szed -szerintem tök felesleges annyit-, Lenkei féle napi vitamincsomagot, plusz még mellé Kalcium-magnézium italt iszik és szed Omega 3, meg Gingko-biloba kapszulát, neki ez a mániája :).

Nyaralás: mi csak ide a közelbe, Bogácsra megyünk pár napra augusztusban és reményeim szerint hétvégente járunk majd ide-oda kirándulgatni.

Darabos ételt én még nem szívesen adok még Emmusnak, bár már kapott kenyérdarabkát és zsömlét is. Zsömléből egy egészet kap, így azt csak felpuhítja, de nem eszik belőle. Ha a főzelékben van husi vagy máj darabka, attól is megborzong vagy rosszabb esetben félrenyeli, egyelőre csak a pép esik neki jól.

Jó, hogy írjátok, hogy már bátrabban kísérletezgettek az ízekkel, ízesítéssel. Tegnap vettem neki bolognai spagetti bébikaját, hogy megismerkedjen a paradicsommal (plusz így a marhahusival is meg fog), tegnap 2 kanálkát kapott belőle, ma pedig a fél ebédje ez lesz, a másik fele tökfőzelék.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Lányok, a bébikaja fűszerezéssel kapcsolatban csak csatlakozni tudok, Mirusnak is azok jönnek be, amik az én szám íze szerint vannak fűszerezve.

Bikmakk, valamiféle tejpépet nem próbáltál? Mirának a sinlac jött be nagyon (az ugyan nem tejpép, de hasonló az íze). Férjem vett vaníliás HA tejpépet mostanában, az is ízlett neki, persze a HA miatt kicsit kesernyés (nekem nem ízlik:)). Mira azóta - is - eszik jobban, hogy rájött a sinlac segítségével, hogy a pép is lehet finom.

Tegnap voltam bent az új oviban. A mostani ovink félig fizetős, de egy régi villaépületben van, sok lépcsővel, stb, tehát nem egy hipermodern hely. Ami nem tetszik ott, hogy keveset viszik a gyerkőcöt levegőre. Az új ovi is egy régi épület (műemlék, Kós Károly tervezte), nem nagyon lehet átalakítani, és mivel állami, nincs extra pénz a felújításra, kicsit lepukkantabb, mint a jelenlegi ovink. Nem tudom, hogy ez mennyire zavarja a gyerekeket... Szerintetek számít ez? Hozzáteszem, egy fiatal 3 gyerekes nő az új vezetője, és mindenhova pályázik, felújítják most az udvart, stb.

Kép
Kép
Kép
oui

Irdab, én sajnos most nem csinálom a gyakorlatokat, pedig olyan jók! Remélm bejön! Míg Zora kicsi volt, míg ébren volt, akkor csináltam tornákat, élvezte nagyon! Kettő mellett már nem annyira megoldható, scak ha elmegyek itthonról edzeni. Kicsit úgy érzem magam, mint egy kiszolgáló-automata:).

Mira feltérdel állandóan, és elesik, lehetőleg a hátára, a feje akkorákat koppan... Nektek van erre megoldásotok?

Kép
Kép
Kép
oui

Köszi a kajás tippeket... Ezek szerint tésztafélét már lehetne adni?????
a rízst én is úgy csinálom, mint magunknak, csak utána összeturmixolom egy kicsit. Tegnap zöldborsóval főztem, nagyon tetszett neki, ma is az lesz még.
A rágcsákat azért kérdeztem, mert tök tetszik Zsiginek is, de azért előfordul, hogy leszakad belőle egy darabka, és öklendezés után úgy kell kibányászni a szájából..... :shock: :shock: olyankor mindig azt mondom, hogy na, soha többet.... Aztán persze megint... De valójában nem vagyok laza e téren...

ALvás: Zsigi nap közben még mindig legalább kétszer alszik, és olyan másfél órákat. Éjjeleket október óta átalussza, de egszer-egyszer előfordul, hogy megébred és enni kér (mint ma éjfélkor is :roll: ), de aztán alszik is vissza!

Adri :lol: gyülés, Zsigi háton, én ---így pelenkázom menet közben. Ha nem is simán, de elférünk, pedig Mitsubishi Coltunk van (nem olyan nagyon nagy), és Zs. már 74cm!!! De ez csak a végveszély. Inkább akkor szoktam pelenkázni, ha valahol megállunk.
Ja, és Zs. is összevissza mennyiségeket eszik. A cickóim meg vannak zavarodva, hogy akkor most mekkora mennyiség is kell???:wink:

na, a szopipárnám elfáradt: leszakadt az egyik zsinór, és már egyébként is tiszta rojt... Nem bírja a strapát...

Ági, Orew :lol: egyet értek szopi ügyben!!! én sem hiszem, hogy 8hósan ez lenne a lényeg!!! Minden baba más, és ilyenkor már nem tragikus, ha nem kér.

Ma asszem sokat leszünk kint. HOmokozó????????????, A benti játékokat kezdi unni---én nem különben....... Ti hogy vagytok ezzel?

mese-altatás: Zs. imádja, egészen hosszan hallgatja, ha mesélek! De esti lefekvésnél nem szoktunk még, az inkább most még olyan beájulós elalvás. Imádkozni szoktam vele viszont , hadd tanulja meg minél hamarabb a Miatyánkot!!! Kajálás előtt is elmonduk az asztali áldást. Szerintem (nekünk legalábbis) ezek tök fontosak.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, ma vagyunk 8 hósak.....................hmmm! Ilyenkor mindig eszembe jut az a csodálatos nap, amikor született!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Anna: Gratulálok a 8. hónapfordulóhoz!! Szerintem jó dolog, hogy imádkoztok.

Pelenkázás a kocsiban: én is szoktam, ha nincs lehetőség rá máshol, de én azt vettem észre, hogy elég sok helyen van már kialakítva a női wc-ben pelenkázó, úgyhogy ha lehet, akkor ott oldom meg. Vagy ha nagyon nem megy sehol, akkor egy pelusozás kimarad.

Voltam tegnap futni :lol: Jó az az online edzésterv, amit Anna írt, én is azt csinálom. Az első 1 perc után azt gondoltam, hogy hát ez elég gyenge kis edzéstervecske, én még tudnék futni 10szer ennyit is, aztán rájöttem a végén, hogy ez így pont elég is volt elsőre :lol: :lol: :lol: :lol:

(ja a cipőm megnéztem: Nike Atlast vettünk és nagyon jóóó!)

Szoptatás: én őszintén szólva már nem bánom, hogy kicsit csökken a szopizások mennyisége, mert már nagyon nyomasztott a felelősség súlya :oops: Ne értsétek félre, nagyon szeretek szoptatni, meg örülök is, hogy még megy, de az, hogy hónapok óta mindig odafigyelni, hogy mit eszem, mit iszom, mennyit iszom, hogy minden rendben legyen, rettentően fárasztó. Arról nem is beszélve, hogy ha nem lenne tejem, akkor kiskanállal adagolhatnám Marcinak a tápszert, ami nem lenne akkora móka... Úgyhogy én örülök, hogy már tudunk kiváltani szoptatásokat a rendes kajákkal.

Kép

Kép
dbea

Végre elaludt, 7 óta pörgött itt nekem.
Tejem megint van, arra a következtetésre jutottam, hogy nálam a frontok is befolyásoló tényezőnek számítanak.
Szopika, hát én is tudnám értékelni, ha esetleg este befigyelne egy kis táp, de enyém gyerek nem eszi meg , igaz csak HA próbálkoztunk még, amit az Ő gyomra nem vesz be, a Sinlacot is kiháynta.
És önző módon azért nem bánnám, mert ma éjjel is 4x kelt szopikálni.

Csajok már kérdeztem, és akkor nem kaptam választ, hogy szopi mellet nem hipoallergén tápi mehetne, vagy pl tejpép?
Mert nekem a dokim anno azt mondta h szopi mellett csak HA mehet. Vagy enyém gyerek van már akkora h mehetne a nem HA tápszer/ vagy tejpép?
Mert uzsira lassan bepróbálnám, vagyis 10 óraira először, mert ha hányna töle ne éjszaka történjen..

És még1x megkérdezem h milyen vajat, sajtkrémet (Beusmimi) tettetek a kenyérre? Teavajat? Vagy milyen márkájut?

Bikmakk jelentem 1 db gátizom gyakorlatott nem csináltam :roll: , de igérem figyelni fogok rá :lol:
Azt akartam még írni, h én is próbálkoztam Z nél a reszelt almával, és nem ette/és még most sem eszi. Van botmixerem, és annak van egy darálos része na azzal turmixolok neki mindent, még most is. Múltkor lereszelve lement 1-2 kanál vissza is bukta.
És nekem kb az almát is csak úgy ette meg, ha megsütöttem neki.

OUI fejkoppanás ellen megoldás, állandóan a gyerek seggében/nyomában vagy. Én kikészültem amikor Z ezt csinálta, de Tündi tanácsát megfogadva hagytam esni (persze ekkor is mindig a nyomában voltam, meg nyúltam utánna), de megtanult esni. Kb 2 hétig tartott a nagyon kritikus állapot.

Adri

Kép

Kép
irdab

Oui szerintem az ovi lepukkatsága egy ennyi idős gyereknél nem számít, én a leglepukkatta iskolába szerettem járni pl.

Anna gratulálok a 8 hóhoz, olyan hamar repül az idő.
Tiedapa gygyulgat? Annyira irigy vagyok ezekre az átaludt éjszakákra!

Tündi hogy vagy? Javul a füled?
Akupunktúra én 16 kg fogytam fél év alatt, és szigorú diéta mellett.
Utánna azért nehezebb volt megtartani, mint lefogyni.

Sissi gratulálok Atinak a felüléshez.

Lányok kaptam egy szakácskönyvet kölcsönbe Címe csecsemők szakácskönyve És azt írja, h 8-10 hónapos kórtól mehet a irospaprika, meg teljes kiörlésű lisztből rántás, vagy habarás natur joghurttal, na erről mi a véleményetek?

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja Anna tésztaféle , még én sem adtam, de ha fogok, durumot adok majd mert abban nincs tojás. De remélhetőleg aki adott már válaszol majd erre a kérdésedre. Gondoltam bolonyait készítek majd, és abból adok neki.
Meg tervezem h csinálok majd ilyen paradicsomos töltött káposztát, és a riszből, meg a husibol adok neki paradicsom lével.

Angelita ej ha Tied apa akkor tutko nem vitamin hiányos :lol: Akkor egy enyhe depresszió férfikromoszómával párosulva :?: :roll:
De esküszöm többet nem térek vissza erre a témára.

na felkelt lépek, a többiektől bocs idő hiányában nem reagáltam..

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, szerintem egyszerűen lustaság és kényelem :)... Ezért is nehéz ellene tenni!

Tésztát (
durum!) már lehet, de nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy ráérek vele, mert tápanyaga gyakorlatilag nulla, akkor már inkább krumpli. Az Univeres bolognaiban 2% glutén- és tojásmentes tészta van -na, az meg már milyen lehet, miből készülhet??

GP Ági, olyan jó, hogy már ilyen sok programot tudtok csinálni a kisfiaddal :)! A játszóházat élvezte? Mikkel tud már játszani? Vagy egyelőre inkább nézelődik?

Anna,
gratula a 8 hóhoz :)! Szerintem a homokozó még nem nekik való, max. a homokot dugdosnák a szájukba (ha Emmából indulok ki). Egyébként én is várom már, hogy ilyen nagyos játékokat lehessen velük csinálni, mint játszótéren csúszda, hinta, homokozás, stb.

Oui, a Brendonban lehet kapni kutacsvédőt :). (Én egyébként jót nevettem rajta, mert elég viccesen néznek ki benne a gyerekek, meg ahogy már Tündi is írta régebben, meg kell tanulniuk esni, így tényleg csak az a megoldás, ha a lakás minél bababiztosabb és állandóan figyelemmel kíséred.)

Boszi,
ahogy így írod, az ÁEK tuti nem rendelkezik bababarát minősítéssel, ha ezt a Kismama szerkesztői olvasnák, másnap szerintem kereszttel és ördögűzőkkel vonulnának ki oda -na jó, persze kis túlzással :)! Egyébként nálunk a bababarát=személyzeti létszámhiány, mert ahol 40 újszülöttre 2 csecsemősnővér jut, ott nem csoda, ha szorgalmazzák a 24 órás rooming-int...

Kép
angelita

Teszek egy képet én is:).

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Atinak ma kijött az első foga :D
Már csak picit folyik az orra.

Oui: nagyon édes Mira!!!
Vendég

Sissi,gratula Atinak az első fogacskához! :)

Oui,nagyon édes Mira :)

Adri,nekünk pont ma volt itt a védőnő,és azt mondta,hogy már nyugodtan ehetjük rántással a főzeléket,és a sima joghurtot vmi gyümölccsel.De már egy hónapja is mondta a lisztes rántást,habarást :wink:
Remélem fél év alatt én is elérek egy 15kg-t.Vagyis egyenlőre május végéig megyek,aztán tartok egy kis szünetet.Most 7 hét alatt ment le 4kg.A nő szerint nem olyan rossz,hozom a heti 0,5kg-t.

Anna,boldog hóforudlót Zsiginek!Szerintem nem baj,hogy imátkoztok.Nálunk apa totál nem vallásos,én voltam elsőáldozó,bérmálkozó..remélem azért a gyerekek is lesznek,de ebben még nagy harcokat kell vívnunk apával!
írigy vok az alvásokért. :D

Angelita,akkor apa tuti nem vitaminhiányos :wink: Ennyi vitamint szedni :)

Gp Ági,egyet értek veled szopi ügyben.Zsombi is szokott kiflit,meg babapiskótát is rágcsálni :wink:
Én is szoktam vinni Zsombit nezebölcsibe,nálunk így hívják,nagyon hasonló,mint a ringató :wink: Luca is jár még a mai napig is,és mind2en nagyon szeretik.

Boszi,nagyon aranyos Niki,úgy látom ízlik neki a répácska.

Voltunk ma beiratkozni Lucával az oviba,meg Zsombinak is hoztam jelentkezési lapot a bölcsibe(itt minimum 1 évvel előbb kel jelentkezni bölcsibe :roll: ).De sok jóval nem kecsegtettek :? Május 10e után küldik az értesítést...

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Atinak nagy gratula a felüléshez és a fogacskához! :D

Mira nagyon tündéri!

Eséssel kapcsolatban csatlakozom a többiekhez. Szerintem is nagy odafigyelés mellett hagyni kell őket "esni-kelni". Tanuljanak belőle.

Ma adtam Nikinek frissen facsart narancslevet, persze vízzel higítva. Eleinte fintorgott tőle, de utána már jóízűen itta.

Teszek egy friss, mai képet:

Kép

Szép estét Nektek!

Szilvi

Kép
boszi72

Boszi,nagyon jól áll ez a kalap Nikinek :wink:

Itt már megint olyan szomorú idő van :? Én meg hulla vok,Zsombi 2óránként kelt,és csak tápira aludt vissza :cry: mostanában megint ezt csinálja :roll: én meg hulla fáradt vok,alig várom,hogy jöjjön apa,és egy kicsit éjszakázzon vele :wink:

Kép
Kép
tundi24

Csilláknak és Noémiknek nagyon sok boldog névnapot kívánunk!! :)
Kép

Kép
Kép
tundi24

Madaran,
továbbra sem mentem vissza rendesen dolgozni. :lol: Én tréner vagyok, és ebben a hónapban vállaltam 2x2 nap csapatépítést. Tehát összesen 4 napot dolgoztam, és nem is tervezek többet. Ezt még Levi is és én is kibírjuk, viszont fedezi a fizetés GYED különbségét.

Délután még írok bővebben, most kedd-szerdán dolgoztam, hétfőn láttam netet utoljára, most meg indulok a gyerekekkel gyógytornára, de délután pótolok. Csak a fenti dolgon megakadt a szemem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt! Máris olvasok vissza és igyekszem reagálni, csak gyorsan közlöm a nagy hírt: Zarus kúszik! No, nem Marci tempóban, de egészen jól csinálja. :)

Orew

orew

Csilláknak, Noémiknek BOLDOG névnapot!

Boszi: Niki nagyon szép kislány és tök jó, hogy ilyen sűrűn teszel fel róla képeket!

Oui: Mira nagyon cuki ezen a képen! Kész kis hölgy már! :)

Sissi: Hihetetlen, hogy milyen ügyes már Ati! Gratulálok a felüléshez neki, no, és persze az első fogacskához is! :)

Munka: Engem hétfőn hívott a főnököm, hogy egy hét alatt döntsem el, hogy szeretnék-e vagy tudok-e visszamenni dolgozni. Viszont közben persze kiderült, hogy neki nem lenne jó, ha csak 4 órában mennék (a cég belemenne, csak akkor nem a régi csapatba kerülnék), hanem 6 órában kéne mennem, és persze minden nap, ja és már augusztustól kéne mennem tréningre, mert sok minden változott amióta eljöttem. Szóval NEM megyek vissza most még. Mert nagyon korainak tartom, hogy heti 5 alkalommal 8 órát legyek távol Zarustól egy éves korától. Mivel nekem kb egy óra mire beérek a munkahelyemre, így a 6 óra munka plusz 2 óra utazás... Szerencsére annyira nincs anyagilag szükségünk arra, hogy mindenáron mennem kelljen most vissza dolgozni, úgyhogy valószínűleg végül az lesz, hogy másfél- kétéves kora között megyek majd vissza, és bevallom őszintén, hogy a főnököm hozzáállása miatt erősen gondolkozom a munkahely váltáson is egyben... (Hihetetlen, hogy pont egy két gyerekes anya nem tud megértőbb lenni. Igazából ez ismét nem az én veszteségem lesz, hanem a cégé és az övé tekintve, hogy azóta sem sikerült senkit találni helyettem aki annyi hívást feltud venni és normálisan is csinálja a dolgokat.)

Vallás: Mi nem vagyunk vallásosak. Meg sem vagyunk keresztelve és Zarus sem lesz. Azt gondolom, hogy a jó Istennek nem az számít, hogy meg van-e keresztelve valaki vagy sem, hanem az, hogy milyen életet él. De nem ítélem el azokat akiknek ez fontos, ez mindenkinek a saját döntése. :) Én inkább spirituálisnak mondanám magam. Megyek majd pránanádizni, meg szeretnék megtanulni meditálni. :)

Üdv,

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Csilláinknak és Noéminek én is Boldog Névnapot kívánok!

Nagyon jók a képek: Mira nagyon édes a kis fogacskákkal, Niki pedig a kalapjában :)!

Boszi, én a narancslevet (frissen facsart) nem hígítom vízzel, viszont nem adok belőle sokat, szerintem fél decinyit kap belőle Emma egy nap. Tegnap próbálkoztam céklalével, de azt kiköpte, a vizet sem szereti (sajnos -próbáltam volna arra szoktatni, mert legalább őt neveljük egészségesen, ha mi már úgyis elkutyulódtunk e téren), így maradnak a gyümilevek.

Orsi,
a feltételek ismeretében szerintem jól döntöttél, de azért ne haragudj a főnöknődre, próbáld meg az ő szemszögéből nézni a dolgokat.

Kép
angelita

Gratula Zarusnak a kúszáshoz, Atinak a felüléshez és a beszédhez!!! Én már alig várom, hogy meghallja Emma első -számunkra is érthető :)- szavát!

Kép
angelita

Tündi -már akartam írni, hogy a Kiskegyedben pont az abonyi MagánZoo-ról volt cikk, nem is gondoltam volna, hogy családi vállalkozás, mindenesetre szép gondolat :)!

Kép
angelita

Húú csajok!
Köszi a köszöntést!
És én is kívánok kis és nagy Csilláknak és Noémiknek Boldog Névnapot!

Nagyon szégyenelem magam,hogy nem írtam de nem is olvastam :oops:

Annyira bele bonyolodtam itt az Érdi topikba,hogy teljesen elvitte az itt tölthető időmet.
Egyszerűen a gyerekek a család háztartás mellett,nem maradt időm arra,hogy több helyre csevegjek.
No de kinek jó kinek rossz hír.
Úgy össze vesztem ott egy csajjal,hogy hozzám sem szól már senki,így újra több időm van:lol:
De megmondom őszintén nem is bánom,hogy így alakult.
Jó dolog ez a fórumon ismerkedés barátnő gyűjtés...De régen rossz,ha csak innen kerülnek ki a barátok és az életben nem maradt olyan nekünk.No meg ,tényleg sok volt.Folyamatos félre értés,folyamatos gyanúsítgatás és a másik herótozása a háta mögött.Én ezt nem bírom és idővel elfogy a türelmem és akkor bunkesz leszek.De persze annak hisznek aki mindenkit hátba támad,ő a szent a jó és a mindenható..No de ugye addig jár a korsó a kútra.... :lol: Nem én voltam az első és nyilván nem is az utolsó akiben ellenségét vélte a hölgyemény látni,és nem az a fórum volt az első ahol hasonló gond adódott.
Na bocsi!!Jól kiírtam magamból.

Amúgy velünk minden okés.
Regikek kinőtt az első recéje.Nagyon nyügi volt miatta,de kb 2-3napja 2x2órát tud aludni nappal.
Enni az istenért sem akar kb 3hete,csak a szopi..Max annyit eszik amit kézbe tud fogni,zöldség kenyér stb.Szoktam almát sütni sütőben a,az is nagy kedvenc,csak ne kanállal közelítsek felé.
De úgy isten igazán ezekből sem eszik mennyiséget,csak nyammogja.
Már szépen feláll mindenhol a csaj,kezd átkapaszkodni,de a lábát még nem igazán tudja lépegetésre bírni.A mászás az megy ezerrel.
No és a kendőzés is megy ezerrel.
Ja apropó!!!
Ha valaki Angyalföldön lakik..Szombaton lesz babaruha börze valami művházban,és megyünk oda,megpróbálunk pár Szabi kinőtt rucit eladni,meg pár olyan cuccot ami már nem kell.
Szóval ha valaki arra jár.
Vélhetően lila csíkos kendőben lesz a Regi a hátamon,vagy egy piros szürke Peg Perego Plikó babakocsiban.

mimi12

Sziasztok!

Napok óta most jutottam a géphez, volt mit bepótolnom olvasni...

Sajnos nálunk egyre nehezebben megy az elalvás. A legjobb eset, ha szopizás közben alszik el, akkor be tudom csempészni Bettit a kiságyába. A második jó eset, ha a babakocsiban el tud aludni. Viszont amit eddig tudott, egyedül elaludni a kiságyában, az már nincs. :( A kiságy lett az "edzőterem", ahol a feladat hanyattfekvésből felállni, még akkor is, ha már olyan fáradt, hogy már hasrafordulva sincs ereje a felüléshez és orrabukik... Szóval már félek az alvásidőtől, egyben sajnálom is Bettit, hogy nem tud olyan nyugodtan elaludni, mint eddig.
(Ma pl. már a délutáni alvás sem sikerült a babakocsiban, mert mindenáron ülni akart és nézelődni - ezért remélem, hogy akkor az esti alvás könnyebben fog menni.)

Betti ma 9 hónapos - most tart ott, hogy ugyanannyi ideje van kint, mint amennyit a pocakomban volt. Vajon hol jobb neki? :)

Kép

Kép
hmbori

Mimi: Jó, hogy jöttél! :) Nem hiszem sajnos, hogy megyünk Angyalföldre, nekünk az nagyon messze van... meg szombaton járunk babaúszásra is, de azért remélem egyszer csak találkozunk veletek is! :)

Bori: Remélem, ha Betti rájön, hogy nem marad le semmiről, ha alszik akkor menni fog megint a szunyókálás rendesen. :)
Hihetlen, hogy Bettid már 9 hónapos... Tényleg nagyon megy az idő. Lassan Ti is gondolkozhattok az első szülinapi ajándékán! :)

Orew

orew

Bori!
A Regi este még mindig velünk alszik.Nappal viszont a kiságyban alszik általában.

mimi12

Zarus ma megevett egy adag krumplifőzeléket, pulykával, utána meg még nézte a tányérját sóvárogva meg cuppogott, hát hoztam neki egy alma-szilvát, és még annak is megette a kétharmadát. :) A kis bélpoklos. :)

Orew

orew

Itt vagyok én is, de még mindig kicsit zűrösek a napjaink, remélem, ha a hétvége eltelik jobb lesz a helyzet.

Reggel voltunk gyerekorvosnál: Marci 7650 gramm és még mindig 68 centi. Ez már-már vicces, mert kb két hónapja nem nőtt, pedig a 74-es ruhákat most növi ki :lol:

Vettünk mi is végre babakocsit: a fórumkedvenc Espiro Magic 4-et, piros színben. Hát egy csúcs ez a kocsi :lol: :lol: Könnyen pörög ide-oda, minden állítható, ami nekem kell, szép is :lol: Teljesen odáig vagyok érte. Marci ma el is aludt benne, úgyhogy jó lesz :lol:

Bori: szerintem is csak átmeneti az állapot, valószínűleg túl sok Bettinek feldolgozni a sok mozgásformát, amit már tud, ezért nem alszik. De ahogy megszokja a helyzetet, és lecsengenek a nagy újdonság élmények, jobban fog menni!!

Mimi: üdv újra itt :lol:

Hétvégén nem nagyon leszek, megyünk szombaton a Mátrába, Apa teljesítménytúrázik, mi meg elkísérjük, este lánybúcsúba megyek, vasárnap meg haza a szüleimhez szülinapozni, úgyhogy zsúfolt lesz a hétvége sajnos. Nem szeretem az ilyet, de valahogy minden összejött.

Kép

Kép
dbea

Ja, még egy dolog: el akarom adni a régi babakocsinkat, szerintetek hol érdemes hirdetnem?

Kép

Kép
dbea

Dbea: Én szeretem amikor van programunk. Olyankor érzem, hogy élek. :lol: No, de nem vagyunk egyformák, ettől szép az élet.

Mi is el akarjuk adni a régi kocsinkat, mert ha lesz is tesó tuti, hogy nem azt fogjuk használni. Lehet venni mózest az új kocsinkvázára is szerencsére. :)

Az új babakocsitokat lehet menetiránnyal háttal is tolni?[/b]

Orew

orew

Sziasztok!

Csilláknak és Noémiknek Boldog névnapot kívánok!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a "Niki-dícséreteket".

Csillák, Noémik!! Sok boldog névnapot Nektek!

Orew: Nagy-nagy grat Zarusnak a kúszáshoz!! :D
Mostanában Nikinek is igen-igen megjött az étvágya, néha csak nézek, hogy fér ebbe a gyerekbe ennyi kaja.

Angelita: Lehet én is megpróbálom higítás nélkül a narancslevet. Niki szerencsére megissza a vizet is, viszont az üveges bébi gyümilevek nem jönnek be. Kipróbáltam már többfélét, de mindig az lett a vége, hogy én ittam meg. :oops:

Én a manó kétéves korában megyek vissza dolgozni, tehát jövő ősszel. Ehhez persze az kell, hogy felvegyék a bölcsibe, úgyhogy jövő héten el is megyünk tájékozódni kicsit.

Bori! Furcsán fog hangzani, de kicsit megnyugtattál, hogy írtad az elalvási gondokat. Szó szerint ezt éljük át mi is mostanában. Este többnyire bealszik az evésve, de napközben karban tudom csak elaltatni. Nagyon bízom benne, hogy ez csak átmeneti időszak.
Gratulálunk a 9 hónaphoz! :D

Szép álmokat mindenkinek!!

Szilvi

Kép
boszi72

Csilláknak és Noémiknek boldog névnapt!

Senki nem válaszolt a kérdéseimre :cry:

Dbea nekünk is piros van, vagyis piros-szürke. Mutatták nektek, hogy a lábrészt fel lehet hajtani?

Alvás nálunk detto ugyan ez van, csak van h álmában is mászik, meg felűl, de ugyan azzal a lendülettel borul is tovább, és koppan a fejecske. Ma már azon gondolkodtam, ha vennék egy utazóágyat akkor abba nem verné be a fejét.

Orew nagyon jól döntöttél,és hidd el fogsz majd munkát találni, ennél jobbat is.

Mimi, szoval egy másik forum miatt tüntél el :cry: , de jó h végre itt vagy.

Tündi mi is 2 óránként keltünk, plusz volt egy bónusz 2 óra fennlét :twisted: , hajnal 2 töl 4 ig. És nálunk sem ez az első este.
Lehet kevés a tejem, pedig nem reklamál h enne még, de a cicim is olyan szotyat :roll: .
És tiszta frászban vagyok, ha esetleg nem lesz tejem és nem eszi meg a tápit mit adok majd neki?

Ja és amitől a legjobban kivagyok, hogy napközben ma pl nem is cicizett, de inni sem akar :roll: :cry: , és már nem tudom mitévő legyek....

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab:ha a tejpépes kérdesre gondolsz akkor adhatsz neki nyuodtan.Márknak táp nem kellett mivel 22 hós koráig szopizott,de tejpépet nyugodtan adtam neki.Ati is kapott ill. kap tejpépet és sima tápot adok neki.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?