Lányok!
Nagyon szépen köszönön a gyerkőcök
dicséreteit
Danyukám!
Igen, kérem továbbra is a lelki erősítést
Nem valószínű, hogy megyünk májusban Keszthelyre, de még nincs teljesen kizárva.
Franci!
Én látom a vonalzókat! Sajnálom a nega tesztet! Már meg kellett volna jönnie? Vagy még csak ezután?
Kri!
Milyen előjelek vannak? Bármi lehet még ebből. Panndi teherbesése sem a nagykönyv szerint alakult. Drukk!
Beze!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!
Annamari!
A kisfiúk fütyiét minden fürdésnél fel kell húzni, hogy ne tapadjon vissza. Levike korában már megy az egyedül is, csak mond neki, hogy csinálja, úgy marad tiszta és higiénikus (apa oktatott ki a témában
). Belinkelem a tortám receptjét, a piskótát is írom a hsz végén
Linus!
Szerintem fiú lesz
Nem hiszem, hogy olyan rettenetesen sok lenne a változás. Egy kis plusz még bőven rádfért a hastáncos képek alapján. Lehet, hogy most még jobban nézel ki!
Lillanyuci!
Akkor már ne is jöjjön meg. Hétvégén tesztelsz? Drukkolok nagyon. Talán most jön a harmadik babahullám
Prunci!
Hogy vagy? Alakulnak az összeköltözési tervek?
Tehát akkor a süti:
Könnyű málnás süti
Hozzávalók:
250 gr mascarpone
1/4 kg (zsírszegény) túró
1 doboz tejszín
1 tasak habfixáló
cukor ízlés szerint (én porcukrot használtam és kb 4 evőkanállal)
50 dkg málna (fagyasztott)
piskótalap vagy babapiskóta
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáöntjük a habfixálót. A túrót szétmozsolva vagy áttörve hozzáadjuk, majd a mascarponét is belekeverjük, ezzel is verjük egy kicsit. Ízlés szerint édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel (nem kell nagyon édesre). Nem kell megijedni, ha a krém egy kicsit folyós lesz, ha mégis nagyon annak tűnik, bele lehet keverni még egy habfixálót vagy esetleg zselatint.
Egy tál alját kibéleljük a piskótalap felével vagy a babapiskóták felével, jó vastagon megszórjuk málnával , erre simítjuk rá a krém 3/4 részét. Ezt befedjük a piskótalap másik felével vagy a babapiskótával, rákenjük a maradék krémet, és megszorjuk a maradék málnával. Hűtőben kifagyasztjuk, legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is. Ezalatt a kicsit folyós krém megdermed, a piskóta pedig kicsit átázik a tejszíntől és a málnától.
Jó vendégváró süti, különösen nyáron.
Én házi piskótát használok és kihagytam belőle a sima túrót, helyette Mascarpone-t tettem bele, így a krémhez 500 gr (Szarvasi) Mascarpone-t használtam és 2-3 dl tejszínt, másfél csomag habfixálót. Ja, és én a krémhez is tettem gyümölcsöt.
Piskóta receptem:
6 tojás
6 evőkanál víz
10-12 evőkanál cukor
12 (lapos) evőkanál liszt (jót tesz a piskótának, ha fele liszt rétesliszt)
1 cs sütőpor
A tojásokat szétválasztom, fehérjét el kezdem felverni közepes fokozaton, és amikor félig felverődott, kanalanként beleteszem a vizet, és felteszem magas fokozatra. Közben kanalanként a cukrot is hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Utána egyenként a tojássárgáját is hozzáadjuk, és ezzel is verjük egy keveset. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kanalanként lassú keverés közben hozzáadjuk a tojáshabhoz (vigyázzni kell, hogy nem törjön össze a hab, ezért is kell lassan hozzákeverni a lisztet). Ezt beöntjük egy kivajazott/lisztezett tepsibe, és 170-180 fokos előmelegített sütőbe betesszük. Én mindig előkészítem a tepsit, mielőtt nekifogok a tésztának, hogy azonnal tudjam beönteni, és be a sütőbe. Ennek a tésztának az a legjobb, ha azonnal bekerül a meleg sütőbe. Elég nagy piskóta készül ebből a mennyiségből, de ha nem kell az összes a tortához, akkor a maradékból lekváros tekercset szoktam csinálni. A tortánál a piskótág hosszába el szoktam felezni (elég magasra fel szokott nőni), alul egy lap, rá a málna, massza, stb.