És most jöjjön a klinikán tett látogatás:
Reggel mielőtt a klinikára mentem volna, felugrottam a klinika közelébe lakó volt tanáromhoz, akitől egy kis reggeli, gyógyszerbevevés után el is indultam aztán a klinikára. Az egész várakozóba csak a labornál várakoztak
, de ott is csak 3-an, vagyis annyian sem, mert mindegyikőjük a babáját ment elvetetni
, így csak egyedül én vártam vérvételre.
Szerencsére hamar bemehettem így nem kellett sokat velük együtt várnom.
Vérvétel után bejelentkeztem, uh vizsgálatra+konzira a prof.-hoz, mondta a Kati, hogy 11 órára mennyek majd vissza és hogy most csak konzi lesz, elmondja a prof. hogy milyen lett a vérvételem eredménye. Megkérdeztem, hogy hogyha most jó lesz a vérvételem eredménye, akkor most amit felírna gyógyszert az mennyibe kerülne, csak, hogy hogyan készülje anyagilag??? Azt mondta a Kati, hogy az árát nem tudja pontosan, de a decánál olcsóbb lesz a tapasz.
Rendben mondtam, akkor 11 óra fele visszajövök.
Mivel furdalta az oldalamat a kíváncsiság, na meg azokután, hogy múltkor nem sokon múlt, hogy ne kapja decát a gyógyszertárba, mert az egész városban elfogyott, gondoltam van időm, átmegyek a klinikával szembeni gyógyszertárba és megkérdezem mennyibe is kerül pontosan az a tapasz.
A gyógyszertárban egy nő és egy pasi volt. Először a nőhöz mentem, aki ahogy meghallotta, hogy milyen tapasszal kapcsolatban is érdeklődők, udvariasan egyből a pasihoz irányított, akinek miután elmondtam, hogy miért is jöttem, milyen tapasznak az árával kapcsolatban is érdeklődőm, arról tájékoztatott, hogy ezt a tapaszt, amiről én kérdezek, már egyáltalán nem lehet kapni
Kérdeztem, hogy csak most nem lehet? Azt mondta, most se és a későbbiekben sem lehet már kapni
Erre én mondtam, hogy nekem lehet, hogy most a mai nap folyamán fogják ezt a tapaszt felírni és akkor mit csináljak, hol próbáljam meg kiváltani, megvenni
Azt mondta ezt a gyógyszert sehol se tudom már megvenni, mivel kivonták a forgalomból, törzskönyv szerint is
Mondtam rendben van, akkor annak ellenére, hogy már nem is lehet, kapni azért megkérdezem, mennyibe is került volna, ha lett volna. Nem értettem pontosan a pasi által mondottakat, de mintha azt mondta volna, hogy egy dobozban 5,6 db tapasz van, ami olyan 4-5 ezer forintba kerülne.
A tájékoztatás után elmentem még más gyógyszertárakba is, volt ahol nem is hallottak még erről és volt ahol szintén nem is volt, aztán egy ismerősömet is felhívtam, aki gyógyszertárban dolgozik és Ő azt mondta ha kell, akkor tudnak rendelni, de ha törzskönyvileg sincs már nyilvántartva, akkor ők se tudnak rendelni és máshol sem tudom megvenni, mert akkor tényleg ki vonják/kivonták a forgalomból.
Na, ennek tudatába visszamentem a klinikára tizenegy órára, de az osztályon senki sem volt, ami egy kicsit furcsa volt
, aztán, mint azt a Katitól megtudtam azért nem volt senki, mert a prof.-nak el kellett menni, így akik tizenegy órára voltak visszarendelve, azoktól elnézést kértek és visszahívták őket 13:00 órára. Mivel negyed 12 volt és sok értelme nem volt bemennem a munkahelyemre, így betelefonáltam, hogy csak a klinika után megyek majd csak be. Elintéztem egy, két dolgot, beugrottam az egyik közelben dolgozó barátnőmhöz, így hamar elrepült az idő és már mehettem is vissza a klinikára. Egy órára mire visszaértem már nem volt üres a várakozó, nem sokan, de azért várakoztak egypáran a porf.-hoz is és Murber dokihoz is.
Bejelentkeztem majd kb. fél óra várakozás után sorra is kerültem.
(Megjegyzés: a fél óra várakozás alatt beszéltem a Katival, mondtam neki, hogy a délelőtt folyamán érdeklődtem a szemközti gyógyszertárban az általa mondott tapasz ára felöl és azt mondták, ezt a tapaszt nem lehet már kapni, se itt, se máshol, mert már törzskönyvileg is kivonták a forgalomból.
Erre a Kati mondta, hogy most beszélt a prof. a gyógyszertárral, mert előttem másnak is ki kellett váltania ezt a tapaszt és Ő is amikor először lement, átment, kiakarta váltani, azt mondták neki, hogy nem lehet már kapni, de miután beszélt velük a prof., a csajnak sikerült kiváltania a tapaszt............ tehát már lehet kapni).
A prof. elmondta, hogy mivel a vérvételem eredménye még nem jó, tovább kell szúrnom a decát, majd jövő héten kedden reggel ismét jönnöm kell vérvételvizsgálatra, konzira és akkor meglátjuk, hogy elkezdhetjük-e felépíteni a méhnyálkahártyát vagy sem. Rendben, mondtam, így most tovább szúrom még egy hétig a decát.
Szerencsére nem érzem magamat rosszul, a deca szúrás elején egy kis hőhullámom volt, egy kicsit volt, hogy idegesebb voltam, de egyébként egész jól vagyok.
Múlthéten pontosan megjött a mikim is, amire számítottam is, meg nem is, mert a Kati azt mondta van akinek megszokott jönni, van akinek nem. Egy kicsit zavart, hogy fel vagyok még puffadva, pedig már múlóba van, de no problém.