Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap voltunk a Haleszban! Hát hogy ott még mindig mekkora sár volt! Nem is gondoltam! Azt hiszem a héten sem lesz alkalmas idő a játszóterezésre!

Bende: Most olvastam, hogy a hétvégén elvittek a rendőrök egy pasit a Palotavárosból, aki a játszótéren kislányoknak mutogatta magát. Lehet, hogy Ő volt a Ti Rémetek?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Ma itthonról telefonálgatósat játszom. :D Már utánajártam az allergiavizsgálatnak, be is jelentettem Petit a pulmonológiára. :) Beszéltem a védőnővel is a következő randi ügyében. Még visszavan anyósomnak egy kis ügyintézés, meg a szülésznő, mert most már tényleg le kéne beszélni, de úgy izgulok. Aztán át kéne ellenőrizni az adóbevallást, és holnap fel kéne adni, mert visszakapok sok pénzt. :) Nem kértem adójóváírást tavaly. Gondoltam, ha év közben változtatgatni akarnak, nehogy még a végén be kelljen valamit fizetni. :)

Zsófi, Any: Jobbulást kívánok Nektek! :)

Nahát, már Bátor is 1 hós? Hú, de megy az idő! Nemsokára mehetek szülni én is. :D

Mi beadattuk a rotát! Szerintem az egyik olyan védőoltás, aminek tényleg van is értelme. :lol: Csütörtökön meg a kötelezővel együtt megkapja a kullancsos agyhártyagyulladás elleni 2.-at is, aztán most egy időre le van tudva az oltás téma. :)

Tünci: Kivitel témában inkább nem adok tanácsot. :D Nálunk ridegtartás van. :lol: Függ attól, hogy hány fok van nálatok bent, ott miben van, stb... Én Petire csak feladom a kis kabátját, meg egy vékony sapit. Újszülöttként októberben pulcsiban hoztam haza. :D (na jó, tettem rá egy plédet is a hordozóba) Mentségemre legyen szólva, még max 1-1 nagyon lájtos takonykórt szedett össze, és még eddig nem volt igazán lázas. :)

Mancsa: 2 hetet járt, és 1 hét betegség? Akkor Neki tuti immunrendszere van, mert az én barátnőimnél 1:1-hez az arány! :lol:
Van egy barátnőm, akinek százszor ekcémásabb a babája, mint Peti, és szinte minden ehető dologra, pollenre allergiás. :( Ő ajánlotta a tiszta 100%-os she vajat. Azt mondja, nekik is sokat segített (pedig neki az egész teste sebes-ekcémás, és véresre vakarja, ha nem figyelnek, szóval ahhoz képest a mienk semmi)
Köszi a spirál árát! Akkor a madzag ott kilóg teljesen, vagy hogy van ez? Szerintem nem olyan drága, ha azt nézed, hogy a fogigátló olyan 3000 Ft, meg 500 kiíratni. Nődokihoz meg évente úgyis menni kell.
Mi is imádunk együtt aludni Petivel. Olyan jó nézni, ahogy alszik, hallgatni, ahogy szuszog. :) Az egyetlen baj, hogy jó nagy az ágyunk, de hármónknak már kezd kicsi lenni így is. :D Így Panna lehet, hogy kiszorul a kiságyba, mert ott van légzésfigyelő. :D

Jeges Macika: Ezek szerint nem csak mi nem kapkodtuk el a gyerekvállalást. :) Mondjuk a Párom 35 volt, mikor találkoztunk, de azért előtte kicsit kiélveztük a kettesben töltött időt is. :)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc: A rotát nem csak féléves korig lehet beadatni? Én úgy tudtam.

Szösz

KépKép
szosz
 
 

 
 

Sziasztok!

Szösz, jól tudod. :wink:

Kis betegeknek jobbulást!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok másodszor is :lol:

Nikuc ez tetszik, nálunk ridegtartás van eléggé :lol: Akkor októberben mi is Matyit kötött angolpólyában vittük haza, jó idő volt :lol:

Tegnap mi is kocsival elmentünk a Halesz mellett, nem is tudtam, hogy tó i van a végén :twisted: :lol:
Ja Matyinak tegnap beszereztem egy gumicsizmát a Lidl-ben 1600 pénz és jó anyaga van, nem merev hanem könnyen hajlik a talpa is. Délután kipróbáljuk van hozzá pocsolya bőven!

KépKép
winchi
 
 


Sheavaj:
Én szeretem, tök jó dolog, Matyi arcát is az tette rendbe amikor kicsípte a savanyúság, a popsiját is amikor dúrván nézett ki. Anyósom pikelysömörével olyan csodát tett, hogy alig hittem el. Már évek óta küzd vele ezeregy dologgal próbálkozott és eddig ez használt a legtöbbet.
Anyu is kapott a múltkor egy tégellyel az ekcémájára arról még nem tudok nyilatkozni, hogy mennyit használt.

KépKép
winchi
 
 


Köszönöm a sheavaj ötletet, még nem hallottam róla, de tuti kipróbálom!

Ridegtartás :lol: :lol: :lol: ezen jót nevettem!

Tünci: Én itt bent 1 réteggel többet adtam rá, mint ahogy én öltöztem, kint meg 2-vel. Úgy voltam vele, hogy míg bekötöm a kocsiba és nem mozog benne, addig így a tuti, útközben le tudom venni róla, ha mégsem kell. De rám nem lehet adni, mindig tele volt a babakocsim alsó kosara kabáttal meg takarókkal.

Nekem azt mondta a védőnőm, hogy nézzem az orrát és a tarkóját. Ha hideg az orra fázik, ha melege van, azt meg érzem a tarkóján, mert nyirkos, izzadt.
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttünk, nagyon jó volt Bécsben. A kicsi Dani nagyon édes, jó baba eddig, nagy mosolyokat kaptam tőle. Lili is sokat babázott, többször elaltatta. Sétáltunk, játszótereztünk, kicsit még shoppingoltunk is. A két nagylány jól elvolt egymással, Nati is jól eljátszott az unokatesók játékaival. Kicsi Dorka viszont nem volt túl jó formában, nehéz volt vele kimozdulni. :(

Emmának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Winchi, én a szülés óta h.gyűrűt használok, nekem nagyon bevált. Nem veszek észre semmi mellékhatást, pedig azért a hormonos cuccok nekem se tettek jót eddig. Érezni nem lehet, max. apa érezheti esetleg, de ki lehet venni max. 2 órára, ha jól tudom. (Én férjem még nem panaszkodott :oops: ) Egyetlen hátránya, hogy elég drága, 3 havi adag 9 ezer Ft körül van.

Any, jobbulást Zsófinak! Natit is elkapta valami takonykór, kicsit köhög is, de nem vészes. Leginkább az orra folyik, de az aztán szinte folyamatosan.

Nikuc, akkor már bizti, hogy Pannátok lesz? És így, Pannának lesz anyakönyvezve? Kihez mentek a pulmonológiára? Mi a Bauer drnőhöz járunk, nekem nincs gondom vele. Májusban mi is megyünk kontrollra Lilivel.

Ancsi, jobbulást Neked is! Hú, nem irigyellek, mire letakarítottad a sudocremet, nem semmi csibész Dorka! Végül milyen konyhagépeket vettetek?

Jeges Macika, gratula a Kistesóhoz! :D

Jaffa, ezen a bregyós kertészeti kiállításon mi is voltunk két éve, na azóta se. Tényleg drága, meg még belépőt is fizetsz.

Huh, én vagyok itt az egyetlen aki nem használt légzésfigyelőt? :shock: :oops: Mentségemre legyen szólva, hogy az első hónapokban mindkét lány az ágyam mellett aludt bölcsőben, pont ezért.

Zsófi, a Te lánykáidnak is jobbulást!

Nati imádja a csemegeubit meg a sav. káposztát. Egyelőre még nem volt gond belőle. Lilinek egyszer brutál módon kicsípte az uborka a szája körül, meg a sós mogyi szokta még, nem is nagyon kap.

Szösz, megcsináltad a wok-os kajcsit?

Apuka-baba támát már jól körüljártátok, nem nagyon tudok mit hozzátenni. Én is a szerencsések közé tartozom, a férjem az átlagnál többet segít. Ha úgy adódik, simán leteszi a két lányt is aludni egyedül. (Na jó, ilyen talán eddig 2-szer volt...) Ő azért el-eljárogat havi 1-2 szer esténként, főleg munkatársakkal, meg sportolni jár kb. kéthetente egyszer. De csomó meghívást lemond miattuk/értünk, fiatal munkatársai vannak leginkább, család nélkül, ők könnyen kimozdulnak akár minden este.
Nekünk sem volt könnyű eleinte, Lilit nem is terveztük, anyagilag sem álltunk valami jól, nem volt konfliktusmentes az első pár hónap, az biztos. Natinál már sokkal hamarabb összerázódtunk.

Megyek, most jutott eszembe, hogy csak kiszedtem a ruhát a gépből, de nem teregettem ki.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Tünci hát én is mindig felöltöztetem ahogy épp jónak gondolom és a babakocsi alja tele van cserével. Örülök,hogy beszéltetek pároddal és ebben sajna okosat nem tudok mert nálunk nem volt.
Bátor baba meg,hogy öregszik :lol:

Jaffa Milunak is jobbulást! Mennyi idő volt amit egyhuzamban járt bölcsibe?

Jeges Maci gratulálunk :D

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Tünici! Mennyit számit egy ölelés. Én hajlamos vagyok elfelejteni. Nem vagyok az a bújós fajt, de sok mindent megold. Most értem a végére amit termeltetek a hétvégén. Bende és a többiek már leirták az én gondolataimat is. Mikor nálunk Lotti megszületett én akkor ujra beleszerettem a férjembe. Akkor volt 33 éves. Olinál meg 28. Én 34 leszek a nyáron. És nem segit szinte semmit. Nagy ritkán pelenkát cserél. Olivért mondjuk meg szokta fürdetni. De totál 100 %-osan ki kell szolgálni. Ha nincs kész reggel a kávéja megjegyzi. :twisted: Sokszor belefáradok, hogy nem elég a két gyerek után pakolni, még egy felnőtt után is kell. Nem viszi le a gyerekeket sem, hogy egy kicsit magamba legyek. Ha lejön hétvégén a játszóra, látványosan unatkozik. Régebben vártam a hétvégéket. de már csak a munkáról szól. Próbálok minnél kevesebben hagyni hétvégére, de mosni muszáj, főzni muszáj. Hiába kérem nem megyünk el valamerre csavarogni. Neki abból áll a hétvége, hogy megissza a 2 sörét délelött megebédel és alszik vagy 3 órát. Szoltam már neki, hogy egyszer robbanok.

Más:
Most hivott a sógornőm, hogy múlt héten elvitte a mentő (22 hetes terhes), hogy elöntötte valami. nem tudta, hogy mi. de totál eláztatta. de nincs semmi baj. A lényeg ebben, hogy az a ..... anyós nem szólt volna, hogy mi történt. ennyire nem tart minkent. mintha nem is egy család lennénk. bár végül is nem vagyunk azok, de nekem természetes lett volna forditott helyzetben.

Az a mirena spirál nekem is szimpi, csak eddig nem volt hozzá kedvem :) de ha tényleg elosztom akkor nem vészes.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Emmának Boldog Névnapot! :lol:

Apa volt reggel szólni,hogy nem megyünk meg ebédet befizetni és mondták,hogy tmandula és már nálunk is van bárányhimlő.
Aszisztens szerint nem feltétlen két hét a lappangás lehet már holnap pöttyös. Szóval hurrá mandulagyuszi bárányhimlővel körítve :shock: Azért remélem utóbbit meguszuk most.
Egyébként kaptunk gyógyszert ott is hagytam egy 5 a gyógyszertárban.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Emmának boldogságos névnapot!

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Kriszta le a kalappal én ezt így biztos nem bírnám. Nálunk nagyon sokat játszik velük és ő az aki mindig mondja,hogy jó idő van kifelé, képes akár 3 órát is végigpörögni a játszótéren.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


kriszti, ez azért tényleg gáz. az enyém is egy lustaság, meg nagyon netfüggő, meg tényleg sok rá a panasz, de a házimunkában segít.
a hétvége nálunk is annyi, hogy ebédelünk, utána alvás. apa és lánya alszanak együtt. kb 3órát.
meg nem is szolgálnám ki, az biztos.

reggel vár egy papír a kávéfőzőn: "fordítsd el a kart, és már jön is a kávé"
Vendég
 


Emmának boldog névnapot kívánok!


ezt a shea vajat hol lehet venni? és mennyibe kerül?
anyum is nagyon ekcémás, és Zsófi is mindig viszket valamitől. napi szinten felhólyagosodik, bekenjük, másnapra semmi...


ma végülis kimentünk, csak a kisboltig, meg a kiflisboltig.
gyors 20perces séta, hazajöttünk, persze már kiment a lázcsillapító hatása, újra 38,5 a láza. de megevett egy fél üveg gyümis bébikaját.
néhány ropit, meg két falat kiflit is.
meg beletömtem szegénykémbe a gyógyszert, nagoyn nem akarta, de végül megértette, ha ellenkezik rosszabb.

ami jó, már alig köhög. az a terpentines(?) gyógyszertári olcsó köptető bárminél jobb, amit eddig kapott!!!!!
sztem holnapra a láza is lemegy majd.

jah és az amidazophen kúp nem használ. pedig máskor az volt jobb. csak a nurofen viszi le a lázát.
Vendég
 


Jeges macika, gratulálok.

Kriszti, ez tényleg nagyon durva, mondjuk a férjem után én is pakolok, szerinte rendmániám van :? , de nem szolgálom ki, végülis felnőtt ember!

Katinka, mi májusban tervezünk menni Bécsbe, van pár ötleted, hol lehet jó áron ruhákat venni? 92-es ruhánk egy darab sincs. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Mindenkinek köszönöm a gratulációt. :)

Nikuc
Mi Levit is alaposan megfontoltuk, 4 évig. :lol:
Apa így is kicsit parázik, hogy becsavarodok a 2 gyerek mellett. Majd meglátjuk. :D

Katinka
Levi semmi savanyút nem hajlandó megenni. A savanyú káposztát és narancsot csak az apjától fogadja el, ha én adom neki, akkor kiköpi. :?

Kriszta
Nem semmi férjed van. :shock: Ennyi idő alatt tuti ráborítottam volna az asztalt. :oops:
Vendég
 


anyany, jót röhögtem a cetlin :D Hát ez van. néha kiborulok.

Jeges maci! Én még nem gratuláltam! Gratulálok! :)

Kiderült, hogy a sogornőmet nem is múlt héten vitte el a mentő, hanem ma reggel. Valamit félreértettem :?
De szegény nagyot csalódott, mert van már egy fia. és eddig ugy mondták, hogy a második lány lesz, de ma kiderült, hogy ő is fiú.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


beze. Ti már 92-es ruhákban gondolkodtok? :o

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


kriszti, 86-osokat hordunk. :wink:

Sógornődnek is gratulálok.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


http://sheavaj.hu/

Én innen rendeltem, nekünk tetszik :wink:

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Jeges macika! Én is gratulálok neked! Hogy vagy?

Zsófi! Már majdnem két hónapot jártunk egyhuzamban, mikor most megbetegedett. Ez sem annyira vészes, mert napközben tényleg alig köhög, éjszaka pedig 2x van egy-egy kisebb "köhögőrohama", de akkor sem ébred fel. Az orrát szívom, mert annyira sűrű a cucc, hogy nem tudja kifújni. Remélem Dorka nem lett bárányhimlős!!!

Képzeljétek, most mesélte a férjem, hogy egy barátja és a felesége 3 napja Singapurban ragadtak az európai vulkánmizéria miatt. A reptéren alszanak. Szép kis nászút... :roll:

Nekem is Mirenam van. Ha ajánlhatok valakinek (aki már szült) fogamzásgátlót, akkor csak ezt. Ami nekem még nagyon szimpatikus volt, az az, ha 6 hónapon belül bármi gond van vele és orvosilag indokolt leszedni, akkor visszatérítik az árának a 80%-át.

Szösz! A dokim dr Heczel Sándor, már 10 éve járok hozzá. Sajnos szülést már nem vállal - ő is Móron volt -, így a Schandl dokinál szültem.

Kép
jaffa4
 
 


Kriszta!

Remélem sógornőd már jobban van. Kiderült, hogy mi okozta a riadalmat?

Unokatesómnak most pénteken született meg a második kisfia. Beszéltem vele telefonon és mondta, hogy több gyerekük már nem lesz (most 27 éves), mert ha a harmadik is fiú lesz, akkor ő sírógörcsöt fog kapni és fogalma nem lenne, hogy nevel fel 3 fiút.

Kép
jaffa4
 
 


húúúúúúúú megjöttem. gyerek lerakva aludni, de mág a tabikat pakolássza. muszáj odaadni neki, szereti, ha ott vannak.

Zsófi ma este jól ránkijesztett. 39,9et mértem a popsijában. tudom, hogy le kell vonni, de úgy is nagyon magas. a férjem közölte, hogy biztosan a hőmérő rossz. (elemes) előkaptam a higanyosat. 40,2. ááááá ő még most sem hiszi, harmadik hőmérő is 40,1et mutatott...
szóval szegénykém vacogott negyedórát a 30fokos vízben, utána kapta a lázcsillapítót. 38,3ra vitte le. :(
1kor újabb adagot kap, addig már nem fekszem le, mert minek...

elvileg másfél nap múlva más jobban kell lennie...
Vendég
 


Sziasztok!


Köszönjük a névnapi puszikat!

Any: Zsófinak jobbulást :(

Kérdeztétek a kistesót: egyelőre nincs ilyen tervünk. Nagyon jól érezzük most így magunkat :)

Winchi, Tünci, valamikor egy hétvégi, vagy délelőtti, vagy nemtudom: battyáni játszizás? Nem bírok fehérvárra bebuszozni Emmával :S közelebb kell.... na cuppp

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Jó reggelt!
Tegnap kaptam hordozókendőt kölcsön a szomszédasszonytól, meg megmutatott két kötést, fekve már nem fér bele, állva igen, de nem nagyon tetszett neki, még jó, hogy nem vettem meg...
Ő Protexint javasolt a pocira, be is szereztem tegnap, az első tasakkal megkapta este, nekik az vált be. Mostmár tényleg kipróbáltunk mindent, majd írok könyvet róla.

Május 10.-én kapja az oltásokat kettőt, a rotát meg szájon át, szegényt jól megkínozzuk majd.....

Betti
Kép
betti0412
 
 


jó reggelt!

Gégéé
boldogságos névnapot Emmának!
részemről oké a játszó,bár a délelőtt az üvöltés jegyében telik.a hétvége is jó.csináltak elkerített homokozót már,meg vicces kukákat,kakasost!:)

Katinka,örülök,h jól sikerült a babalátogatás!

Minden kis betegeskedőnek jobbulást!bárányhimlő ellen nincs védőoltás??

Kriszta és mi volt végül a sógornőddel?

Betti,h lehet,h nem fér bele fekve??? :shock: Winchi,ezt magyarázd el.
a protexin olyan probiotikum,mint a normaflore,de én abból csak a kapszulát ismerem,hogy adod be?

Öltöztetés:csak azért zavaros nekem,mert én is a plussz 1 réteges dolgot ismerem,de mondjuk a +1,az a takaró.de az ittbennt is van..akkor odakinnt +mégegy ,nem?nem merem még olyan pőrén,mégiscsak még 3 kilo alatt van.de ruhástól már tartósan 3 kilo felett mérünk.

Ridegtartás,hát ezen röhögtem.

tegnap,h jött velünk Robi,mondta is,h vacak bkocsink van,nézzek másikat.még boltba menni se tudok vele,mert nem fér be a forgóizén a boltban.

Jaffa..biztosan mondtad korábban,csak nem emlékeztem,h ki volt a szülészed...csak annyit akarok mondani,h ne haragudj,ha számodra bántó volt,h leírtam a lesúlytó véleményem.sajnálom,h ezzel esetleg megbántottalak!!!!!!!!!!!!

PRIVÁTOKra még nem volt időm,hamarost....

puszik

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, a protexin por alakú, itt nálunk, tejben keverem el, és úgy issza meg, pár nap múlva tudok mondani valamit róla, ha használ.

Tegnap este beidegelte magát, nem volt a magamtól elalszok dolog, mert a gyerekdoki miatt felborult az alvása, pont akkor kellett vinni, mikor ő alszik és közben ébresztettem, így a délután el volt tolva.....mondtam férjemnek, hogy most a te fiad....én meg engedtem egy kád habos vizet és beleültem. Lányok.....hogy az ember kevésnek is hogy tud örülni.... :D , nem is tudom mihez hasonlítani az élményt!
Mire végeztem, mindketten aludtak. Reggel most még hajat is mostam, és még sütővassal is átmentem rajta...mi kell több ennél? :D

Képzeljétek a gyerekdoki vette észre, hogy gombás lett a hónaalja...basszus. Pedig figyelek mindig, hogy szárazra töröljem, de azt mondta, hogy sajnos a pufis részeknél ez előfordul, Canestern kenőccsel kenem most neki, hogy múljon. Pirosas a bőre ott.
Szóba jött, hogy hason alszik, úgy nézett rám, mint egy rakás kakira...hogy anyuka! Hát hogy? Hát mondom úgy, hogy úgy szeret. Dehát a mai ajánlás az, hogy 3 hónapos korig ne.
Az este leraktam oldalra, üvöltés, férjem hasra tette, alvás....most akkor mi a jó?
Tesóim mind hason aludtak, és mostani gyerekes barátnőim is ezt javasolták, tényleg nem lehet már kiigazodni.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Bátornak boldog szülinapot! Egy hónapos nagylegény!

Betti
Kép
betti0412
 
 


Emmácskának én is boldog névnapot kívánok!

Tüncikém, májusban újra borfesztivál Szegeden..........na?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sogórnőmnek extra giga mennyiségű folyása volt. :oops: De tényleg nagyon sok. Ezért nem tudta, hogy mit csináljon. A nőgyogyi osztályt a kórházban meg egyszerüen nem érte el telefonon. Azért hivta a mentőket, hogy mit csináljon. Ők meg egyből küldték az autót.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Betti ,ne izélj....na jóóó,de csak akkor, ha :Száguldás,tattatarara, száguldás....:))))) BÁr fel se férnék már..:(

Jaj, hát BÁtor sosem alszik magától.Tegnap szabadnapos volt a férjem és ő is megdöbbent ,h délután 6 kor keltettem és 11 -kor még fennt volt,akkor már mindennel próbáltam altatni.

Pedig próbálkozott a két szolga, egyik a cumit tartotta, másik a pocakot simogatta fél óráig, kinyúlt mint a kisbéka, vigyorgott, de aludni aaaazt nem.:)

Szerintem nálnuk meg a golycik mellett gombis,(bár nem piros,csak, mnitha hámlana) kentem sudokrémmel, mert a múltkor popsinál azt javasolta.nekem azt mondta attól van, h a hintőpor behullott a krémezett részre.Ezért már nem is hintőzöm, csak az alkohol, bár már leesett a csonk, de még kezelem, ami maradt.

Amúgy pelenkázás közben, ahogy fogom a lábát, már simán hasra fordul.

Pelenka:meddig használjam a libero 1 -est?Az 2-4 kilos, a 2-es meg 3-6.Felső határnál még jó az 1-es.Most mennénk venni e,gy nagyobb adagot, de nem tudom, mennyi legyen az 1-es.

Én még nem mernék fürdőt venni, amíg nem látott doki, neked nem mondta, h addig nem szabad?Nekem a lekemre kötötte.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


óó,szegény, biztos ,azt hitte, h a magzatvíz.
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Ok beszélhetünk játszizásról :lol:

Betti biztos azért nem fér bele fekve, mert már husimusi Ati. De hát képet nem kapunk így csak tippelek :lol: Függőlegesen nyugodtan lehet már, sokszor nem is a baba kora számít hanem a súlya, méretei a hordozásnál.

Tünci májusban már simán útra kelhetsz Bátorral :lol:

Kriszta én is megijedtem volna a sógornőd helyében, jól tette, hogy inkább hívott mentőt!

Any Zsófi hogy vagy??? Én nem is tudom mit csinálnék ha ilyen lázas lenne a manó...

Dög vagyok, tegnap kiástuk a homokozó helyét, másfél méteres körben 25 centi mélyen, nem megyek el árkot ásni.....

KépKép
winchi
 
 


Tünci, neogranormon, kicsi lába köze is olyan volt, ez kenőcs segjtett két nap alatt.

most először ültem kádba, de holnap már letelt a hivatalos gyermekágy, hátha nem baj......

Betti
Kép
betti0412
 
 


gombára mi is canestent használtunk, meg ilyen gyógyszertári katyvaszt. az is nagoyn jó volt, amikor ZSófinak vállánál lett egy jó nagy gombás foltja. meg a lábszárán voltak furcsa foltok, ami sztem gomba volt.

winchi!
de jó, van homokozótok!!!
nekünk is van egy, anyuáknál... :(

Zsófi jobban van. ma regel már csak 37,8at mértem a fenekében, tegnap éjszaka meg már nem volt láza. úgyhogy kezd hatni az antibiotikum.

enni még nem akar, de a gyógyszert bevette, meg néhány ropi, meg egy 3/4ed cumisüveg teát is megivott.
Vendég
 


Zsófika legyen jobban!!!!

csajszik nem tudjátok,h a sudokremét lehet napi használatra alkalmazni a kezdetben felírt gyógyszertári popsikrém helyett?

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci: Én úgy tudom a sudokrémet nem ajánlatos hosszú távon, állandóan használni, mert elvékonyítja a hámréteget (talán). Nekem a védőnő azt mondta, ha piros a feneke, használjam, de csak 3-4 napig.
Ha Bátor eléri a 3 kg-t, akkor már inkább a 2-es pelus lesz jó. Az 1-es tutira nem jó 4 kg-ig, mégha az is van ráírva.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szösz,köszi szépen!Épp most rendeltem 3 csom.1-est, akkor azt még pont el tudjuk használni,ezen a héten eléri a 3 kiilót és kb 4 napig elég egy csomag.Döbbentet,de napi 7-9 pelus kell. :shock:
képzeljétek az előbb 20 perc alatt bepuszilt 150 milit egy mellből..már a mérlegen bealudt.. :lol: :shock:
tünci28
 
 
 


na csak gyorsan...

Tünci szerintem a fürdővel várd meg a 6 hetet, főleg ha a gátsebed nem is oylan szép. Sudocream napi használatra nem javallott, mert azt mondják egy idő után megszokja a bőr és érzékennyé válhat. Inkább csak kúraszerűen érdemes használni.
Forgóajtó: nekünk is van olyan ahol nem fér be. Ilyenkor megkérem a pénztárost és ott slisszolok be mellette.
Nyugodtan vehetsz libero2- est. A kórházban mikor még adtak az összes újszülött azt kapta.

Anyany- Zsófikának gyors gyógyulást!!!

Jegesmacika! gratulálok!

Zsófi_ remélem nem kapjátok el egyszerre mindkettőt, mert az csúnya munkát tud csinálni.

Szösz- valszeg nem a mi rémünk volt, mert a mienk tegnap is megtisztelte a játszóteret a látogatásával. :((((

Kriszta! tényleg nagy türelemmel áldott meg Téged az ég. Már én is asztalt borítottam volna. Közösen vállatátok a gyerekeket nem? Oké hétközben dolgozik, de azért hétvégén....nálunk is van délutáni alvás időnként, de azért nem ebből áll a nap.

Tegnap este óta Nyanyó már csak leesésgátlóval alszik. Nagyon élvezte, hogy egyedül ágyba tud bújni....Én meg este meghatódtam, hogy már ekkora nagy lányom van, hogy nem kell neki rácsos ágy..... :roll:

KépKép
bende
 
 


Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy ezen a héten biztos nem megy bölcsibe Mazsola. Inkább később, mint túl korán, ráadásul pont a nem kedvenc gondozónéni a délelőttös. Akkor jobban is sír elválásnál.

Tünci! Dehogy bántottál meg!!!!!!!!! Mindenkiről vannak jó és rossz vélemények, te az előbbibe, én pedig az utóbbiba tartozom. :wink: :)

Olyan szép idő van, nincs kedvünk holnap egy közös játszóterezéshez? Délelőtt 10-től????
Mi napközben nem fertőzünk, mert akkor alig köhög, még az orra sem folyik, mert olyan sűrű a cucc, így nyugodt szívvel találkoznék mással.

Kép
jaffa4
 
 


Tünci!

Pont fordítva!!!!!!! :oops: :D

Kép
jaffa4
 
 


Jaffa: :lol: igen! :lol: akkor jó, ha nem haragszol,nem akartalak megbántani!!

MÉg egy kérdés, már megint! :oops:
Esernyőre csukható ,teljesen dönthető babakocsiba lehet tenni már 1-2 hós kórtól??Mert ezzel a döggel nem lehet FEhérvárra menni, akarnánk egy könnyebbet.
tünci28
 
 
 


Tünci!

Ha találsz olyan esernyőre csukhatót ami teljesen dönthető, akkor miért, ne?
Ha nem sértelek meg, akkor nekünk van egy szuper babakocsink, amit semmire nem használunk. Szívesen kölcsönadom. Eddig az unokatesónál volt, most pedig csak porosodik. Könnyű, bár nem esernyőre csukható.

Peg perego venezia

Ne tessé szívbajoskodni, ha igent mondanál, és akkor se, ha nemet!!!!!!!

Kép
jaffa4
 
 


Kép

Kép
jaffa4
 
 


Sziasztok!

Tünci, szerintem jó lehet már az esernyős babakocsi, hiszen a hideg ellen már nem kell védeni Bátorkát. Ha teljesen ledönthető, abban kényelmesen tud aludni. van, amit direkt ajánlanak is akár újszülött kortól.
Nem semmi étvágy van a Pici fiúnak, Neked meg nem semmi hozamod. :wink: Ja, sógornőm kisfiának este 6-tól 11-ig van a fő ébrenlevős időszaka, ilyenkor max. csak a cicin alszik be pár percre, amúgy elnézelődik, persze szigorúan kézben.

Tegnap végül én is megmutattam a dokinéninek Natit, mert délután már nehezen meg zörejesen vette a levegőt, de szerencsére a tüdejénél nem hallott semmit, csak köptetőt kell kapnia. Neki azért még folyik az orra rendesen, így a holnapi Csupamókát biztosan kihagyjuk. De ha jól lesz, egy játszóterezésben benne lennénk, a szabad levegőn azért nem hiszem, hogy fertőznénk, majd nem ölelgetünk senkit. Melyik játszótérre gondoltál, Jaffa? 10-től nekünk is jó.

Bende, hát tényleg nagylányod van már, ha nem kell neki rácsos ágy. :) Nati még egy évet biztosan abban alszik, jövő tavasszal-nyáron alakítjuk majd át a Lányok szobáját.

Any, örülök, hogy Zsófi javulgat. Olyan ijesztő tud lenni, amikor ennyire lázasak. :(

Betti, nekem mindkét lányom hason aludt a kezdetektől, csak így tudtak elaludni, hiába próbáltam én hanyatt vagy oldalt. Még most is legtöbbször így alszanak el.

Beze, hát, sajnos nem nagyon tudok segíteni. Pont most hétvégén mondtam a férjemnek, hogy régen mindig mentünk kicsit vásárolni is Bécsben, de az utóbbi időben nem. Most is csak a környékbeli C&Aban voltunk, épp akció volt, Lili kapott egy nyári ruhát. Amúgy a Shopping City Süd-be szoktunk kimenni, de már az sem olyan olcsó magyar viszonylatban, mint régebben.

Na, megyünk bodobácsokat kergetni.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Sziasztok!

Tünci ahol nagy a bemenő forgalom ott sok a teli pelus is! :lol: Most már állhatsz át a 2es méretre, hamar belenő.

Betegeknek továbbra is jobbulást!

Matyi ma megkapta a 18 hós oltást, lehet ettől is lázas? Elfelejtettem kérdezni olyan fáradt volt már, siettünk haza aludni.
Amíg a dokira vártunk jódarabig csak kisebbségi anyák, gyerekek voltak a váróba velünk... Hát csajok nekem papírom van a szociális szférából de még én is nehezen viseltem el őket. Megváltás volt amikor jött egy ismerős jófej anyuka hasonló korú kislánnyal mint Matyi.

Nyanyó nagyon ügyes, hogy már nagyosan alszik! :lol:
Bende Nikinek is kellett idő amíg megszokta gumicsizmát? Matyira tegnap ráadtam és az elején mint aki tojásokon lépked olyan óvatosan közlekedett :lol: De estére már szaladt benne :lol:

KépKép
winchi
 
 


Winchi: Peti holnap után kapja. Úgy tudom, hogy lehet ettől lázas, de mivel ez már a 4. oltás ebből a fajtából, nem annyira jellemző. Petinek ettől a fajtától volt mindig hőemelkedése, így most is számítok rá.
Elég érdekes lehetett a helyzet a váróban. Nekem olyan szerencsém van, hogy se itt a faluban, se a gyerekorvosunknál nincsenek. :oops:

Katinka: Már nekünk is ki kellett venni 3 rácsot a kiságyából. Igaz, nem nagyon aludt benne, most is csak játszani használja. :lol:

Tünci: Én is utálom a "dög" babakocsimat, fent van a padláson. :D:D Mindig az esernyőset használom. Bele lehet tenni nyugodtan, ha le lehet dönteni. :)
Bátor nagyon jól eszik! :) Nem csoda, hogy ennyi pelus kell. :) Majd később már nem így lesz. Mondta is egy ismerősöm annó, hogy vásároljunk be előre kis méretű pelusból, mert az első két hónapban rengeteg kell. :D:D:D

Betti: Nekünk meg direkt ajánlották a hason altatást, főleg, ha hasfájós. Azzal a kikötéssel, hogy csak a légzésfigyelőn. :) Állítólag hamarabb is nyomják ki magukat a hason tartott babák, és hamarabb indul a mozgásfejlődésük is.

Kriszta:
Én is megijedtem volna a sógornőd helyében, az biztos!

Kép

Kép
nikuc
 
 


nah, mostmár csak az antibiotikumot adom neki. 5 nap a kúra, már 3.napja adom. utána sztem már mi is mehetünk.
holnap inkább nem mennénk, mert túl sokat még nem merek vele kint lenni, inkább kétszer picit egy nap.
ma már evett is. van egy kedvenc bébikajája, és egy fél üveggel megevett, meg utána kért még vajas kenyeret.
MEGMARAD!!!! :D


és ma már rosszalkodni is volt ereje. szaladgált a lakásban, mindent felborított, és ki.:)
dobott egy csipeszt az ablakon. ez azért vicces, mert franciaerkélyes.

tünci!
ne aggódj, majd látod, hogy mikor folyik ki a cucc az 1. méretű pelusból.
mi kb másfél hónapig azt használtuk. de mondjuk Zsófi nem evett valami sokat akkor sem.

hámosításra a legjobb a neogranormon krém. mi nappal mindig a gyógyszertárit használtuk, éjszakára meg a neogranormont. ha piros is lett a popsi, reggelre már semmi baj nem volt.
Vendég
 


akkor én kilógok a sorból. én szerettem a nagy dög babakocsit. nagy, nehéz, de masszív és kényelmes is. viszont utazni tényleg nem lehet vele.
most martin sétál benne. :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?