Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Még hajnalinak számítok? :lol:

Tünci csak így tovább ügyesek vagytok, beszélgetni kell és apránként felépíteni a szeretgetést újra, egy öleléssel, egy érintéssel, egy csókkal :wink:

Haha izgi lehet ez a csiganyomogatás :lol: Tünci gilisztátok is van? Akkor Matyi is ellesz :lol: :lol: :lol:

Lara és Nikuc sorait a pasikról nem olvasom el még egyszer :twisted: irigyszmájli :D
De nem cserélném le az uramat emiatt :D

Pedig 5kor keltünk, mert horgászversenyre indult, valamelyik gyerek sose hagy aludni...

Anyany meglepődtem a korodon én is annyinak képzeltelek mint az urad. Zsófinak jobbulást!!!

Bende: Kérdezted a bölcsikezdést. Nagyon félek tőle, hogy hogy lesz mi lesz. Matyi itthon fog bölcsibe járni én meg be Fehérvárra, lesz h 12 órás ügyeletbe. Na ekkor fog minden apára hárulni, nálunk nincs mama a közelbe, senki nem segít be egyedül kell majd mindent megoldanunk.
Még van fél évem itthon de már most trenírozom a lelkem...

KépKép
winchi
 
 


Fogamzásgátló: Ezt már én is akartam kérdezni aki nem spirált rakatott fel, az hogy oldja meg? :oops:
Most kell majd mennem rákszűrésre és gondoltam, hogy iratok fel bogyót újra, van ennél jobb megoldás? A szuriról alig tudok vmit. A hüvelygyűrűről a múltkor olvastam, nekem nem szimpatikus.

KépKép
winchi
 
 


Én is gondolkodom a védekezésen, bár a férjem azt mondta, jó lenne, szeptember körül összehozni a kistesót.....de így segítség nélkül megmondom őszintén várnék még legalább 3 évet, mikor már Kisati elmegy oviba.
A doki mondta a méhen belüli védekezést, de azt mondta, majd megbeszéljük a kontrollon, az jövő héten lesz.

Fogamzásgátlót sokáig a diane 35-öt szedtem, aztán volt valami másik, de már két éve nem szedem, elfelejtettem a nevét.....viszont ugye 7 napra abba kell hagyni, na a befejezés után pont 2 napra jött meg mindig és arra a napra, de ha lehet előtte már nem raktam tárgyalást, nagy munkát, mert szó szerint hányás, fejgörcs, sötét szoba, hidegrázás.....csak azon a két napon. És csak a fogamzásgátlóval.
Szóval valahogy azt nem erőltetném.
Anyum meg a spiráltól olyan fertőzést kapott, hogy majdnem a méhébe került.....tudom, nem mindenki jár így, de ez sem biztató.
Szóval akkor már nem is sok minden marad...gyógyszert nem akarok újra, az olyan macera, abbahagyni is, meg volt az elmúlt egy két évben elég hormon változásom,/ két terhesség, tejapasztás, újra mensi, újra terhesség, 9 hónap, szülés, szoptatás...../ jó lenne kicsit lenyugodna a szervezetem is.

Betti
Kép
betti0412
 
 

 
 

Hazaért a férjem az éjjel. Végre. Már kitakarítottam a fürdőszobát reggel most, már csak a porszívó, vasalás, főzés van hátra, azt hiszem ma nagyokat fognak sétálni kettesben.....

Betti
Kép
betti0412
 
 


jó reggelt ismét!

fél öt óta megy a nyafi,már kétszer pelenkáztam,ráztam a seggét.megint max 3 órát aludt az éjjel.leájulok a székről.

winchi,jaj,még ha vmi gusztustalan,az a giliszta..amikor a férjem mondta,h majd az udvaron összefogdosnak minden a gyerekkel,akkor annyi volt a válaszom,h az első alkalommal,mikor Bátor békát hoz a házba a férjem szedheti a motyóját! :lol:

betti,elég jó napnak nézel elébe.én ma szerintem nem főzök semmii gyors nincs itthon.olyannak meg neki se állok,ami mellett egy órát kell állni,mert csak belépek Bátorhoz,aztán elég az egész,mint a múltkor a pirítos..már lángolt mire kimentem..

nekem olyan hihetetlen,h ilyen gyorsan belevágnátok egy új terhességbe..nem tudom,h ide írtad -e még akkor,de azért Te is nagyon mgszenvedted az első felét,neked is nagyon sok volt a félelem..én nem merném,nem lehet ezt elfelejteni.meg az csak pár hónap.emelgetni egy pici babát,miközben ott a másik,csak én gondolom,h rizikós?jó,egy csomóan kihordják így is,de akkor is.. :(

a méhen belüli az csak a spirál,nem?vagy van már más is?
én a spirált zsigerből elutasítom,az abortáló eszköz.

na,mindjárt utánanézek.

winchi,az egyik kolleganőm használt h.gyűrűt,azt mondja mókás,h lehet érezni.de úgy tudom a spirálból is kilóg vmi.. :roll:

winchi és ugyanoda mész vissza????azért az nem lenne egy egyszerű menet..
nem egy lazító munka.

képzeljétek visszaolvastam és jeges macika is babás!!!gratulálok nekik!!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci, nekem mirena spirálom van, ez hormonspirál, aminek a lényege egy kapszula, ami azért van egy műanyag spirálba beépítve, hogy a méhben maradjon. Így a hormonja is csak a méhben hat, nekem Swarczinger doki csak ezt ajánlotta, mivel fémallergiám van. Baromi drága, de ha elosztom 5 évre, akkor nem vészes. Csak egyszerre sok kiadni. Ja és ettől havi 2 nap a mensim és elég a tisztasági betét.
Nekem bejött.
A hathetes vizsgálaton említette, akkor simán rávágtam én is, hogy na azt nem, de utánanéztem és nem bántam meg.
Egy darabig szórakoztunk valami pharmavit hüvelytablettával, csípett, várni kellett 10 percet felhelyezés után, aztán kidobtuk. Illetve odaadtam a barátnőmnek, aki ilyet használt, na őneki az mellett jött össze a 3. gyerek.
Erre a spirálra azt mondta a doki, hogy ha akarunk még gyereket, leveszi és következő hónapban már lehet próbálkozni, a nyálkahártya vastagsága addigra visszaáll.

Nikuc: olvastam, hogy ekcémások vagytok ti is, mit használtok, mi jött be nektek? Dorcsin ha kijön, akkor a sanatopic testápoló csodákat tesz, nekem eddig csak a szteroid tüntette el.

Gégéé: úgy örülök, hogy eltűnt a ciszta!!! Csiganyomorgatás fúúúúúúúj, nálunk is van, meg összeszednek tücsköt bogarat. Levi egyszer a híg kutyaszarban nyúlkált a játszótéren és csak popsitörlő volt nálam, az volt eddig a leggusztustalanabb nála, meg mikor belenyomta az ujját egy csigába és a nyálat alig tudtam leszedni róla, Dorcsinál meg mikor belekakilt a fürdővízbe és megette. Na akkor az apja azt mondta, hogy basszus ilyet még Levi sem csinált. Persze apa figyelt a gyerekekre fürdés közben, míg a vacsit csináltam, nem vette észre a lánya arcán, hogy kakil. Levi kommentálta kiabálva a helyzetet.
Vendég
 


Sziasztok!

Winchi! Nem semmi, hogy ilyen munkát elvállalsz, hogy 12 órás ügyelet! Persze tudom, hogy nagyon nem lehet válogatni!

Persze én sem cserélném le a férjemet! Nekem Ő a legjobb, akár milyen is! :D Még ha nem is tökéletes, de hát ki az? Természetesen tudom, hogy én sem vagyok az!

A fogamzásgátló tablinál engem az sokkol, hogy mikor elkezdtem szedni (tizenpáréve), és olvastam, hogy 35 éves kor felett már nem igazán ajánlott (vagy valami ilyesmi), ez a kor még elképzelhetetlen távolinak tűnt! Most meg.... :shock:

Jeges maciról tudok, hogy babás, csak nem írtam! :oops: Mivel nem jött ide, nem tudtam, hogy szabad-e írni. :oops:

Mancsa! Ez nagyon durva! Én sokkot kapnék, ha ilyeneket csinálna Réka!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Szösz:Sajnos pont lemerült a fényképezőnk igy nem is vittem :( De a barátnőmékkel mentünk igy csináltunk sok képet úgyhogy majd lesz ha átüldi.

Nikuc:Te párod mennyi idős?Én párom 30 volt mikor Hannus született.Örülök hogy ennyit segít neked :D Én párom nem főz azt én szoktam.

Gégéé:Örülök hogy eltűnt a ciszta :D

Mancsa:Nekem sima spirálom van.Nem semmi miket tudnak csinálni a gyerekek.

Tünci:Igen a veszprémibe voltunk.Hannus nagyon szereti az állatokat ha megyünk Anyósékhoz akkor is egész nap kinnt van mert ott van mindenféle állat.Itt is mindent megnézett a gólyától alig tudtam elhozni.
Nagyon jó úton haladtok pároddal beszélgessetek sokat bújjatok össze.

Winchi:Mennyi időre mész vissza dolgozni?

Jeges macika:Gratulálok a pocaklakóhoz :D

Betti:Én még mindig azon dilemmázok hogy mikor vetessem le a spirált barátnőméknél 15 hónap a korkülömbség,hát nem egyszerü nekik de késöbb biztos jobb lesz,de én ezt igy nem mertem volna bevállalni.Most ott tartunk hogy majd nyár végén aztán majd meglátjuk.

Most mennem kell mert Hannus nyuszitáncot szeretne :D
Aztán megyünk utazás kiállításra utánna meg egy barátnőmhöz ebédre.

Szép napot nektek :D
Vendég
 


Wicca:Boldog születésnapot kívánunk neked :D :D :D :D Kép
Vendég
 


Kép
Ez még egy régi kép, így aludtunk, most annyiban változik a helyzet, hogy a 2 gyerek egymás mellett és mi is apával.
Hozok majd friss képet is, csak tudjátok ahhoz az öcsém kell, hogy feltöltse a gépről.
Vendég
 


Jegesmacika gratulálok!!! :lol:

Wicca neked pedig boldog szülinapot!
Vendég
 


Sziasztok!

Lányok, azt hiszem én is nagyon szerencsés vagyok, kb olyan a párom, mint Laráé, de főzni is tud és szeret is. Nagyon szereti elvinni kettesben biciklizni, addig én általában házimunkázok, nagy ritkán pihenek. Talán 6-7-szer fürdettem egyedül. Pelenkázást kezdettől fogva csinálja, a körömvágás csak az ő dolga, nagyrészt az orrszívás is. 33 volt, amikor Lexi született, de én már előtte nyomatékosítottam, hogy a gyereket nem magamnak szültem.

Tünci, én semmit nem szedtem, egy ideig gumival védekeztünk, így visszanézve felesleges pénzkidobás volt. :? A hormonjaim miatt nem szednék bogyót, én nem kérnék spirált sem.

Mancsa, de édesek. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Na feltakarítottam, bevásároltam, kaja kész, ettünk is, férjem kiteregetett, meg még a Pici is csöndben volt, most alszik úgyhogy megyek én is húzok egy órát, aztán megyünk rétesfesztiválra!

Beraktam a hintába, amíg porszívóztam és imádja a porszívó hangját! ezen nem múlik, ha kell éjjel nappal takarítok! :D

Tünci, nem cseréli fel Bátor a éjszakát meg a nappalt? Mert van ilyen is, ha napközben sokat alszanak, bár, ahogy írod, napkozben sem pihen sokat.

Déli szopi után rátettem a mérlegre és átlépte az 5 kg.-t 30 g-al, jó ruhában, simán nincs annyi, de már 5 kg-at mérünk. Tök fura, olyan kis gyurma már, jönnek a hurkák is, olyan jó megfogni már, masszív kiskölök. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


kriszti!
:D
ez jó hír, mert gondolkodom, hogy átviszem hozzá Zsófit. a mi dokinénink eléggé felületes, és képes bent beszélgetni az előreengedett ismerősével, miközben tele a váró beteg gyerekkel.
és a védőnőm is egy nulla...

nekünk is felírta az antibiotikumot, de azt is hozzátette, hogy csak akkor adjam, ha belázasodik, 38 fölé. ami ma reggel meg is történt.
feküdt is egész nap...
Vendég
 


mis is maradunk a guminál. bár ez nem jelent semmit, amikor ZSófi fogant, akkor is használtuk. :)
Vendég
 


utánanéztem a lehetőségeknek,meg annak a dolognak,amit Mancsa írt,van olyan h három hónapos injektió és addig nincs menzesz!!!!hurrá,ez kell nekem.és hosszú távú,mert az utolsó szuri után még három+hat hónap,amíg lehetséges a fogamzás.

Betti,áá,csak ámulok rajtatok.pörögsz,szoli,meg két hét múlva edzés,meg rétesfesztivál..mintha semmit se változtatott volna.egyszerűen fe nem fogom,h tudod szervezni.

nem cseréli fel szerintem mert nappal sem alszik.4 óra előtt keltünk és 12 óra elmúlt mikor elaludt.itthagytam a férjemre ,elmentem a hálóba,bedugtam a fülem és úgy aludtam két órát,mint akit leütöttek.

Any,jobbulást Zsófinak..tényleg jó carul lehet,ha fekszik egész nap.

Szösz,egyébként most is mindenhol azt írják,h nem ajánlott a hormonális fogigátló 35 fölött,meg egyéb esetekben sem.

Wicca boldog szülit!!!olyan ritkán jön,a zártba szokott írni?És tründike?

KépKépKép
tünci28
 
 
 


any :lol: :lol: de nem a szebben kell tartani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tünci28
 
 
 


Sziasztok!

Gyors bekuk. Dorka péntek este óta tiszta takony,köhög Zsófi meg most kezdi szóval holnap doki :cry:
Most megpróbálok visszaolvasni.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


beteg gyereket szabad kivinni levegőzni? vagy csak maradjon a szellőztetés?
Vendég
 


Ha nem lázas nyugodtan,nekünk azt szokták mondani. Szerintem jót is tesz most picit lementünk a tóra köveket dobáltak és ilyenkor mindig jobban ki is tudom szívni az orrát és már vagy 2 órája jó mélyen alszik.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


akkor majd holnap. sztem most van benne legjobban. 38 felett van a láza. kapja az antibigyót, holnapra biztosan jobban lesz már.
Vendég
 


Any, sajnálom, h ilyen beteg Zsófi.

Voltunk a fesztiválon, itt szeged mellett egy kis faluban, de nem volt nagy dolog, olyan por volt, vissza is ültem a fiammal a kocsiba, és inkább Szegeden sétáltunk, anya kinézett magának egy cipőt..holnap a gyerekorvos után arra tolom már a babakocsit megint...... :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Néztem a tévét, valahol borfesztivál volt... :lol:

Képzeljétek míg megfőztem uram elvitte Kismucit egy körre sétálni. :D És délután aludtam 3!!!!! órát egyhuzamban, mert az uram leváltott!!!!! :lol:
KÉrdeztem ,h altatta el?mire Ő:lefeküdtem mellé és mondtam neki ,h aludjon,m ert apának nincs erre ideje.KÉrdeztem, hogy és elaludt?Mire Ő:persze. :shock:

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Tünci juhé akkor olyan kipihent vagy, hogy csak na :lol: :wink: Apa meg a tökéletes férfi létével altatta el Bátort biztos :lol: Mond neki, hogy akkor ezentúl sűrűbben csinálja ha ilyen profin megy neki :lol:

Any jobbulást Zsófinak!!!
A múltkor írtad, hogy a tónál az egyik sorház eladó, jól emlékszem? Ha esetleg sétálsz arra, megnéznéd h van e telszám v vmi kiírva? Egy ismerősömnek kérdezősködök, köszi!

uff vmit még akartam de hosszú nap volt, úgyhogy megyek, jó éjt!

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a kertészeti kiállításon itt Fehérváron. Pici csalódás volt, mert inkább hasonlított a Korona vásárra. Volt itt minden csak az nem igazán, amiről szólnia kellett. Milu felült egy pónilóra és 500 Ft ért ment 2 percet. Hát én eldobtam az agyamat. mi lett volna ha: póniló + lufi + valami szarság, simán benne vagyunk a 2000 Ft-ban és még a belépőt nem számoltam.

Anyany! Jobbulást Zsófinak!!!! Milu is most beteg. Köhög és folyik az orra. Holnap nem is megy bölcsibe. Éjszakára adok neki Sinecod-ot, napközben pedig Erigont. A mellkasát pedig éjszakára bekentem valami DrTheiss féle krémmel. Napközben még nem is annyira vészes, de éjszaka sokszor köhög. Sztem ő nem ébred fel, én annál inkább...

Zsófi! Jobbulást a csajoknak!!!!! Ez a kezdeti beszoktatós dolog ilyen. Milu is kapaszkodott, úgy kellett lefejteni rólam. Most már "csak" kis pityergés van a reggeli elválásnál, nem kéri, hogy maradjak v. ne hagyjam ott. Ő azt mondogatja mint egy kis papagáj, hogy "Anya jön értem uzsi után!" - és ezt sírva. Ott a bölcsiben még nagyon nem játszanak egymással, inkább egymás mellett. Nehéz lehet megélni Dorkának a gyermeki "gonoszságot". Biztos nehéz lesz az első pár hónap. Kitartás!!!

Fogamzásgátlás: nekem spirálom van és IMÁDOM!!! :) Fölrakta a dokim és ha akarom, akkor 5 évig nem kell vele foglalkozni. 3-4 havonta van 1x pici pecsételő vérzésem 2 napig és kééééész. Semmi görcs, semmi tamponozás...stb.
Én előtte fogamzásgátlót szedtem 7 évig. Abbahagytam és rá 2 hónapra már teherbe is estem. Most a májam miatt nem javasolták nekem, de egy cseppet sem bántam meg, sőt!

Tünci! Az injekciót verd ki a fejedből. Én is nagyon lelkes voltam ezzel kapcsolatban, aztán megkaptam a felvilágosítást. Sokszor okoz vérzészavart és mivel 3 hónapos a hatása injekció formájában ,a folyamat nem szakítható meg. Nem olyan mint egy tabletta v. spirál, hogy ha valami gáz van, akkor abbahagyható v. levehető. Kérdezd meg a dokid, de nem gondolom, hogy lelkesedne az ötletedért... :)

Mancsa! Az első gondolatom az volt a képről, hogy de befeküdnék oda én is! :D

Kép
jaffa4
 
 


Sziasztok!

Tudom, hogy eltűntem (ismét). Néha olyan fáradt vagyok, hogy nincs kedvem semmihez. :?

Tünci
Jól lebuktattál. :)
Olvastam a szüléstörténeted. Kicsit meglepett ez a vákumos dolog. A szülésznőm azt mondta, hogy már évek óta nem használják. :? De lehet, hogy ez szintén dokifüggő...
A tesóm 2200 gr-al született és most akkora szamár, mint én. Bátor is szép szál legény lesz! ;)
A fogigátlós szurit nem mindegyik doki díjazza. Egyik ismerősöm szopi alatt "használta", ő szerette.

Szösz
Tényleg nem nagyon jövök, néha nehéz követni a tempót. Öregszem. :oops:

Mancsa
Nagyon édes a 2 gyerkőc. :)

Védekezés: mi helyi fogzásgátlót használtunk (pharmatex hüvelytabletta), eddig nem volt vele gond, csak az elején égetett és csípett. A spirál nekem se szimpatikus, a visszereim miatt a tablettát tuti nem javasolná a doki. A tesó után valószínű, hogy végleges megoldást fogunk választani.
Ja, ismerek egy srácot, aki spirál mellett fogant. Szerencse-gyereknek is hívják. :lol:
Vendég
 


Tünci! Akkor ez egy jó nap volt! És lesz egyre több ilyen!

Jaffa! Ez pontosan milyen spirál? Vagy minden spirál így működik? Amúgy Neked ki is az orvosod? Már akartam kérdezni.

Kis betegeknek jobbulást!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Már annyiszor akartam kérdezni. Rékából a kukorica ugyanolyan formában távozik, ahogy bement. Ez normális?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Any: Igen, nekem is a Dinane35 volt. Hát nagyon nem jött be. :? A bőrömön sem segített semmit. :( Nagyon szerencsés alkat vagy! Tényleg sok-sok évet letagadhatsz már most is, amikor még nem is kéne! :lol:
Én ki szoktam vinni Petit akkor is, mikor kicsit taknyos volt. Egyszer volt eddig alacsony lázunk, a 3 naposnál, de akkor is kivittem. Szerencsére ezen kívül még más baja nem volt (kopkop)

Tünci, Lara: A férjem majdnem 40 lesz, mire Panna megszületik. :lol: Peti születésekor 38 volt. Én meg 11-el fiatalabb. :) Ő is nagyon szerencsés alkat, legalább 10-el kevesebbnek gondolják, de vigyáz is magára. Ha meg nem teszi véletlenül, akkor meg én vigyázok Rá! :) Van egy munkatársa, aki nálam is pár hónappal fiatalabb. Mikor együtt mennek valahova, mindig Őt nézik idősebbnek. :lol: :lol: :lol: Szerencsére agyilag viszont nem maradt le 18 környékén, mint sok másik. :lol: :lol: :lol:
Miért szeretted volna a sterilizálást választani? Már egyáltalán nem is akartok gyereket? Úgy tudom, hogy a férfiak sterilizálása sokkal kisebb műtét, kevesebb kockázattal, és később semmiféle kellemetlenséggel nem kell számolni, ellenben a nőkével. :wink: Persze ez sok férfinak híúsági okokból nem fér bele.

Winchi: Mi is ugyanígy állunk. :) Csak magunkra számíthatunk, mert közel-távol se mama, se más rokon. :D

Betti: Akkor Ti sem szeretnétek sokat várni! Nekünk ez az 1 év eddig bejött. Mondjuk Peti nem az a nyakamon lógos típus, ami azért nem mindegy! :) Nem bántja a pocakomat, nem kell sűrűn emelgetnem és már nem is szopik, bár én szoptattam volna terhesen is, sok ismerősöm csinálta, de ő nem kért többet. Utána 1 hónappal teherbe is estem. :oops: Mi ilyenek vagyunk. Egyszer nem védekezünk, aztán már itt is a baba. Szerencsére mindkettő szándékos nem védekezés volt. :lol:

Mancsa: Mi is hasonlóképp tervezzük az alvást! :D Legalábbis Peti nem mutat hajlandóságot arra, hogy kiköltözzön az ágyunkból. :D
Én is hormonos spirált szeretnék! Megírod, hogy mennyibe kerül? (csak hogy mire számítsak) Gondolom, szoptatás mellett azt sem lehet?!
Ekcémára mi is használjuk a Sanatopicot, de sajna az övé túl durva ahhoz, hogy a szteroidon kívül bármi más használjon. Ráadásul ahogy abbahagyjuk, megint csúnya lesz az arca. Szerencsére a karjára elég a S. is, meg az arcán is javít végülis valamennyit.
Múltkor írtad, hogy próbáltuk-e nem megérteni P. mutogatását. Igen, próbáltuk, de sajnos nem vált be. Viszont a számára érdekes hangokat (brümmögés, csattogás) lelkesen próbálgatja utánozni, és hamar rá is jön, hogy kell. Szóval abszolut látszik, hogy a beszéd nem érdekli egyszerűen.

Kép

Kép
nikuc
 
 


szosz!
a héja kemény, mi sem bírjuk mindig teljesen megemészteni. a belsejéből valamennyit megemészt a baba is.
Zsófi is ma kukoricát csipegetett.
kb 10szemet. ez volt az ebédje... :(

nikuc!
köszi, az a kép 6 éves. most 12kilóval több is vagoyk, szóval asszonyosodtam.
a bőröm meg sokkal rosszabb lett, miután a diane-t abbahagytam. csúnya heges, csak lézerrel lehetne eltűntetni. a szülés használt valamennyire...

tünci!
én úgy tudom, hogy 3 gyerek, vagy különösen indokolt esetben sterilizálnak csak.

winchi!
ha kimegyünk, megnézem a számot.
két éve az egyiket (másikat)megvette egy pasi. és húúúúú. ugye arra sétálunk mindig, és nagyon szépen halad. ő egyedül csinálja. hétvégén, meg délutánonként. télen a benti dolgokat cisnálta, ősszel beburkolta a házat. az udvar is gyomtalanította. nagyon ügyes.

Zsófit nem vittem ki végül. talán holnap. nagoyn belázasodott. nem hatott a lázkúp, kapott másik lázcsillapítót és hűtőfürdőztünk is.
az ügyeletet hívtam, azt mondták, ha 39,5nél többet mérek a fenekében, az már komoly. de holnap meg holnapután még lehet láza. annyi idő alatt hat az antibiotikum.
Vendég
 


Jaffa, én azt olvastam, h az injektió mellett sincs vérzés.Vagy mégis.Mert az király lenne, gondolom ,h nem olcsó, de akkor a betét-tampon-fájdalomcsillapítón egy csomót lehetne spórolni.
Bár egyáltalán lehet használni ,ha eleve hormongondjaim vannak???Mert azt gondoltam a sima fogigátlókkal kapcs is ,h emiatt nem ajánlaná a CSetényi.HÁt én nem is tudom, már olyan rég foglalkoztam a témával.A lehetőséget meg elcsesztük, h véglegesen megoldjuk,így fizetnem kellene a műtétért, amúgy meg együtt lett volna a császárral.(BÁr fura, mert annak se örült, h még fiatal vagyok ,akármi lehet, stb..)

Nikuc:igazából nem vagyunk biztosak a további gyermekvállalásban,ha a szívemre hallgatok szeretnék, ha végiggondolom, h milyen terhességeim voltak és ,h mindkettő korababa lett, hát nem tudom, mernék -e mégegyszer kockáztatni.

JegesMacika:bocsi.. :oops: csak láttam a vonalzód.. :oops: De tök jó!!!Gratu!!!
Olyan hihetetlen ,h már itt is a csajok közül van aki a kistesón gondolkodik és már akkor is "együtt" voltunk, amikor a meglévőket várták!
A pharmatexel az a macera, h időzíteni kell.a hatékonysága meg kb a megszíktással egyenértékű, ha jól tudom.

Ez a hormonális spirál kilóg, v nem lóg? 8) És tényleg mennyibe kerül?Az fáj, amikor felteszik???Csak mert mostanában könnyen előfordulhat, h megrúgom a feját a dokimnak, ha macerálja a méhszájat.
Ha csak rágondolok a szülésemre, sírva tudnék fakadni.

Macika,én úgy tudom, h időnként azért használják a vákumot, h milyen gyakran, azt talán Jaffa,statisztikákból jobban meg tudná mondani.A fogót nem használják már egyáltalán.

Szösz, nemrég olvastam egy cikket:"borsó a pelusban" címmel, pont ezt írták, h normális még ilyen kicsi korban.Ez az a spirál, amit Mancsa írt.

Nem hiszitek el, hétkor szopizott a drágám és MÉG MINDIG nézelődik és nyög a kiságyban..eltelt három óra és esze ágában nincs aludni,pedig hatkor keltettem a fürdetéshez.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Any, már nem így van, mondom meg is csinálta volna a dokim egyben a szüléssel.MÁr megváltoztatták a törvény egy-két éve, ha elmúlt egy nő 18 éves ,akkor kérheti, csak kétszer kell kérni és a kérvények között el kell telnie 3 hónapnak.Nem kell sehány gyerek, mert az volt az indok, h a korláztozással sérül az önrendelkezés joga.És persze vannak esetek ,mikor semmennyi idő se kell,ha pl, mint az én esetemben egy másik műtéttel együtt elvégezhető, mert akkor ingyenes, ha meg csak azt akarom, akkor kb 100 ezer.
tünci28
 
 
 


Tünci: Mondjuk abban igazad van, hogy ilyen helyzetben valószínűleg én is komolyan gondolkodnék a további gyerekvállaláson. :( Minden nap el is mondom a Férjemnek, és hálát is adok az égnek magamban, hogy nekünk így sikerült. (mondjuk most visszaszámlálok a 30. hétig, azt hiszem, akkor már nagy baj nem lehet)
Úgy hallottam, hogy az elkötés nagyon bezavar a hormonháztartásba. Sokkal fájdalmasabb és hosszabb menses, és durva PMS volt a "jutalma" az ismerőseimnek, akik megcsináltatták. Szóval ha eleve kellemetlen tüneteid voltak, szerintem jobb is, hogy kihagytad.

Szösz: Mi is találunk néha ezt-azt a pelusban még mindig, bár kukoricát Ő nem eszik. Tényleg teljesen normális! :) Talán annyi, hogy akkor kicsit pépesebbet is kell neki adni, amit könnyen megemészt majd.

Na, Panna nagyon feszeget... nem tudom, mit akar. :D:D

Any: Nekem is olyan a bőröm sajnos. Majd ha egyszer lesz rá keret, meg idő, akkor szeretném is kozmetikussal kicsit megdolgoztatni. Van valami mikroder... mittudomén... bizgentyű, azzal állítólag jó eredményt lehet elérni.
Én is több vagyok egy pár kilóval... :lol: :lol: Mármint baba nélkül is. :lol: :lol:
Most már lehet vállalni az elköttetést bárkinek 18 felett szabadon.

Kép

Kép
nikuc
 
 


tünci!
ok, mostmár értem. és meg is tudlak érteni... :(

nikuc!
a mikrodermabrázió? na igen, a keret... nekem is folyamatosan kellene kozmetikushoz járni, de a keret... most egy szalicilsavas krémmel kenem, nem is drága, és jó rá.
Vendég
 


Azt a mikroizét, emg a fényterápiát(azt hiszem fotorejuvenácio, v mi a szösz a neve) anyu csinálta pár éve, amikor ez bejött,néhány hónap alatt kb 80 ezret költött rá és valóban nagyon szép eredményt ért el(neki az a tipikus dohányos, dzsuva bőre van,ezer ránccal, patikkal,foltokkal ,kitágult erekkel),DE nagyon hamar múlt az eredmény..kb havonta kellett volna egy ismétlő kezelés és ez így nagyon drága.

A múltkor a bőrgyógyászom ajánlotta a hasi hegemre, mert ki volt akadva, h hogy néz ki, de ugye én már tudom, h kidobott pénz.
Párom mondta ,h műtessük meg plasztikai sebésszel, de kell az nekem púpnak a hátamra.. :? Meg ha már így alakult, hát ott van ,aztán kész.Meg amennyire fájdalmas volt sokáig látni, emlékezni Violára, most emiatt ugyanígy ragaszkodok hozzá, a látványhoz.Hisz ott bújt ki, jött a világra.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Nikuc
Apának a tesó lesz a 3. gyerek, meg most töltötte a 40-et. Ő több gyereket nem akar, a végleges megoldást is ő vetette fel és ő be is vállalja a műtétet.
Activity nálunk is megy, egyelőre elég nagy találati aránnyal. :D

TÜnci
Nincsen semmi. A tesó minket is nagy meglepiként ért. Beszéltünk már róla, de még várni akartunk. De aztán nem így jött össze. :D
Apa örült, hogy így esett, vége a totózgatásnak. Majdnem névnapi meglepi lesz. :)
Nálunk azért is volt nyűglődés, mert ugye apa elég ritkán van itthon, nagyszülők meg 200 km-re. 2,5 fél év lesz köztük, ha a tesó is olyan lesz, mint Levi, akkor semmi gond nem lesz. :)
Egy ismerősömet idézve: egy anya felnő a feladathoz!

Egy kicsit snooker-ezek még és kidőlök.
Vendég
 


Keresgéltem neten, kb 40 ezer ez a mirena, de nem is lehet spirálnak hívni ,mert most olvasom, h egészen másképp működik..
tünci28
 
 
 


hogy itassam meg?
nem akar inni, lázas, inkább csak sír.
hogy itassam meg????

igazából az is jó lenne, ha hányna egyet. kijönne a cucc amit lenyelt. (nem guszta, ezer bocsi, csak gondolkodok). de nem sikerült hányni. orrszíváskor sem, pedig nagyon vártam...
Vendég
 


Any: szívószállal? Nálunk az bejön, ha meglátja mindig iszik legalább 1-2 kortyot.

A mirena tényleg annyi, ahogy Tünci írta. Nem egész 41 ezer, + még amit a doki kér a felrakásért, nekem ugyanannyit kért, mint rendes vizsgálatkor, aztán 1 hónap múlva kontroll, de csak uh-val megnézi, hogy helyén van-e, ezért nem kért pénzt, aztán félévente menni kell ellenőrzi uh-val. Nekem most kell mennem, mert kicsit már megcsúsztam az idővel.
Jaffa neked is ilyen van? Nekem most kezd átállni arra, hogy kéthavonta jön meg 2 napra, imádom.
Ja és Tünci igen kilóg, de nem zavar. Csak egy kis jelzőszál, amivel magad is ellenőrizheted, hogy igen ott van, meg hát ennél fogva fogják kiszedni gondolom.
Nekem egyáltalán nem fájt, mikor felrakta a doki, azt hittem még el sem kezdte, mikor már kész volt. Barátnőmnek fájt, de őneki programozott császár után rakták fel és a méhszája még totál érintetlen volt.
Nikuc: ezt lehet szoptatás alatt is, csak a méhben hat, teljesen elvékonyítja a nyálkahártyát, így idővel megszűnhet a mensi is.
Annyit mondott még a doki erről, csak hogy fényezzem még egy kicsit, hogy az első pár hónapban tényleg gyulladást okozhat, mint a többi spirál, de utána inkább gátolja a gyulladásokat.
Az biztos, hogy én már ennél maradok. Nekem ez így tök jó. Látom anyu hogy szenved, 53 éves, 2 hetet menstruál, de brutál módon, aztán 2 hetet nem és kezdi megint. Neki is ajánlgattam, de elutasítja teljesen.
Nkiuc: mi nagyon szeretünk így aludni, nálunk apa kezdeményezte még Levinél, hogy maradjon a mi ágyunkban, most is azt mondja, tök jó, ha felébred éjjel az egész család körülötte szuszog, olyan megnyugtató.
Petinél is csak a szteroid válik be, szegénykém. Tudom magamról milyen rossz. Most olyan brutál a bőröm, hogy a szteroidos keverék sem használ, csak úgy töményen.

Szösz: nem minden spirál ilyen, egyik ismerősöm azért cserélte le 1 év múlvaaa sajátját mirenára, mert az övé felerősítette a vérzést és tovább is tartott neki, mint előtte.
Vendég
 


Zsófia: mi is úgy indítottunk az ovival, hogy 2 hetet járt, aztán 1 hét betegség, talán fél évig ez ment.

Gyors gyógyulást a kisbetegeknek!!!
Vendég
 


Jó reggelt!
6 óta vasalok, de túl vagyok rajta. Picim 4-kor evett és még alszik, szerintem mire felkel farkas éhes lesz szegény, mire tisztába teszem már mindig megeszi az öklét csuklóig. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Any a szívószál az nálunk is bejön.

Mancsa hát számítottam rá ráadásul bárányhimlő van az oviban a süni csoportban,de köztük sok tesó van nálunk szóval lehet,hogy azok is leszünk csak még lappang
:?

Nekünk a hányás összejött Dorkának az éjjel. :cry:

Betti én ilyen korán nekiállni vasalni nem tudnák!

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Megyek irány a doki.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


jó reggelt!

nálunk is most ébredt Bátor,már hajnal óta mellettem aludt,úgy tudtam csak visszaaltatni evés után és olyan édes,ahogy nagy nyögések közepette ébreszti magát.most meg majd megfullad,úgy eszik.pár napja megint mérem minden evés után és totál egyformán eszik:egyik mell 60,következőre másik mell 100.
és nálunk is megtalálta a kezét ,szabályosan szopizza.

már akartam kérdezni mert sosem vagyok biztos benne,h mit adjak rá,ha kiviszem?most kinnt kb nappal 15-20 fok van,a bennti ruhájára szoktam adni egy plüss rugit még és egy vékony pléddel betakarom(mondjuk pikk-pakk lerúgja) és sapi.néha soknak tűnik,de ha úgy nézzük,h rajta zsír még mindig nincs??

Mancsa,most nekem is nagyon előjött az ekcémám és ami cuccom van,azt nem is lehet szoptatásnál használni.remélem Bátor ezt nem örökölte tőlem.eddig csak a fejbőrömön volt,de most van egy pici folt a nyakamon is.

Betti,még azt akartam,h hosszra mennyit nőtt Attila?azt is mérték a státuszvizsgálaton?kiváncsi vagyok,h mennyi az.Bár sokszor olvastam,h a védőnő egy hósan kisebbet mér ,mint a kórházban.

Any,jobban van Zsófi?ha egyáltalán nem iszik,szerintem vidd el az ügyeletre,talán kap egy infúziót,nehogy kiszáradjon.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Betti,te beadatod a héten a rota védőoltást??én azt mindenképp,meg is kérdem a héten.
tünci28
 
 
 


igen, ma megyünk dokihoz. 18 ezer ft

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci, 55 cm, 50-el született.

Ronggyá ázunk mire eljutunk a dokihoz......szuper az idő.

Holnap 1 hónapos Bátor!

Betti
Kép
betti0412
 
 


a hidegfront jótékony hatása.
Zsófi is aludt szépen. 9kor keltünk. 39fokos lázzal. úgyhogy lázcsillapító és szépen fürdettem megint.
ivott végül 2deci teát 5kor annyira szomjas volt. csináltam neki másik teát, abból is ivott. evett 3kanállal a műzlimből is.
remélem nem lesz baja a gyomrának, mert a gyógyszert be kellett adnom neki.

zsófi!
remélem ti is hamar túllesztek a betegségen...
Vendég
 


Sziasztok!

Betegeknek gyors jobbulást, puszi nekik!!!

Emmának Boldog névnapot!!!
:lol: :lol: :lol:

Jeges macika gratulálok! :lol:

na megint ennyi voltam....

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Emmának Boldog Névnapot!

Zsófinak jobbulást!!!!!! Szerintem, ha már evett pár falatot, nem lesz gond a gyógyszerrel!

Többieknek is jobbulást!

Tünci: Azt szokták mondani, úgy öltöztesd, hogy magadhoz képest + 1 réteg!

Nikuc! Felkerested már a szülésznőt?

Szösz

KépKép
szosz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?