Új privát üzeneted érkezett!

A cumi nálunk is a legnagyobb Úr, baromi jó találmány! :D

Férjem tegnap délelőtt elutazott Münchenbe, ma estére ér haza...kicsit morogtam, hogy egyedül hagy egy ekkora picivel, ha idősebb lenne, ok, de most még.....végül is jól elvoltunk, az este még a Viva tv-re is táncoltunk együtt, én is minden marhaságot kitalálok, ha húzni akarom az időt.
Egyébként éjszakára baromira befoghatom a lepénylesőmet, mert 9-10 körül elalszik és 8-8.30-ig húzza, 3* etetéssel, de lehet kevesebb is lenne, csak sosem tudom eldönteni 3 óra után, hogy a morgás csak morgás vagy ébred lassan, úgyhogy megyek kajáért.
De ma is megcsináltam a tápit és bedugtam az üveget a hasamhoz, hogy ki ne hűljön, és még egy órát aludt a Kicsim, mire odaadtam neki.

Jaffa, te írtad ezt a morgást.....te olyan hangosan alszik Kisati, eleinte tökre zavart, mostmár alszok mellette simán, de én is azt hittem, hogy valami baja van. Néha kiabál álmában, nyög, morog, cuppog, csámcsog......

Család: én valahogy úgy készítettem magam, hogy a gyermek inkább az anya gondja, az én felelősségem jobban, az én életemet változtatja meg. Férjem a családfenntartó most, az ő keresete fontos, neki pihentnek kell lennie. De a hétvégéket átveszi éjjelre, meg minden fürdetésnél jelen van, megvan, mi az ő mozdulata, illetve ha este hazaér és látja rajtam, hogy bedarált a nap már, átveszi és rázogatja vagy épp ketten hallgatjuk, hogy sír.
De viszont ahová el akar jutni, oda elmegy, barátok, motor stb. míg nekem az rossz, hogy megtaláljam, hol vagyok én most....szerdán anyu itt volt, elmehettem ide a sarokra szolibe! Húúú tudjátok milyen szuper volt! El is döntöttem, hogy heti kétszer 10 percemnek lenni kell....meg ha a 6 hetes kontroll rendbe a mozgásra is ráállok, réka baba-mama tornával, azt a Pici is élvezné....ezek apró dolgok, de fontos, hogy magamat is megtaláljam újra, lassan és tényleg néha már egy hajmosás is tök jól esik.
Férjem nyaggat, hogy jövő héten menjek fodrászhoz, addig ő itt lesz, festessek, mert ugye már lassan 6 hete, az ősz hajszálak meg nem várnak...most azt sakkozom, hogy lehetne eljutni, szerintem az is mennyei élmény lesz. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti Neked is nyugi....

Kicsi fiad lassan meg fog tanulni egyedül elaludni.....
És igen most még csak 5 kg- ot kell ringatni, de aztán később 10- et, de van olyan ismerős, aki a 13 kilós gyerekét fél órát ringatja, hogy aludjon...
Szépen rászoktatta 1,5 év alatt és most képtelen leszoktatni róla.

KépKép
bende
 
 


Betti!

az addig oké, hogy a férj a családfenntartó, de egy gyermek közös felelősség. Én pl soha nem vártam el, hogy éjjel keljen a párom a Nyanyóhoz. Neki éjjel aludnia kell, mert másnap megy dolgozni. DE részt kell vennie a baba körüli teendőkben, mert ha nem, akkor nagyon hamar kettészakad a család, lesz anya és baba és külön az apa.
Én csak azt szerettem volna javasolni, hogy Tünci férje, ahelyett, hogy kint tesz- vesz az udvaron inkább sétálgasson a kisfiával, mert most Tüncinek az sokkal életmentőbb és nagyobb segítség, mint az, hogy hogy néz ki az udvar. Persze az etetésben nem tud részt venni, de vannak dolgok, amiben viszont igen.
Közösen vállaltak gyereket, közös a felelősség.
Persze az anya élete változik meg gyökeresebben, de az apáknál sem maradhat minden a régiben.
Én is hagytam, hagyom hadd menjen a párom erre- arra, edzeni...stb, de csak addig míg ez nem ment a közös programok rovására.
Most viszont már mindketten dolgozni fogunk, ami úgy gondolom nem jelentheti azt, hogy én ugyanúgy meló mellett is megcsinálok mindent, amit eddig. Tehát nagyobb részt kell vállalnia a gyerek ellátásában és a háztartásban is. Ez az jelenti, hogy kevesebb ideje jut majd a különprogramjaira....
Ezt el kell fogadnia és nem mártírarccal lemondania egy programról és sóhajtozva otthon maradni, mert az a nőnek nagyon bántó tud lenni.
bende
 
 

 
 

Bende, ez így igaz is, valahol én is az egyensúlyt akarom megtalálni, csak a kezdeti időkben nehéz azt elfogadni, hogy mindenképp háttérbe szorul az Én-em, én egyébként is elég önakaratos voltam, most ez egy tanulás nekem is.

Az alvással eddig nem volt gond, letettem és elalaudt... :shock: két napja van ez a cirkusz, de nem veszem ki és nem adom a cumit esti elalváshoz, mert ha hozzászokik és kiesik neki mindig, akkor éjjel erre ébred majd fel. Napközben van cumika, éjjelre eddig kerülöm még.

Tünci tessék a gépet bekapcsolni! Nem az életmentés a cél....de sokkal nyugodtabban alszol mellette. Én legalább is.
Az első héten nekünk volt riasztás, többször is....mire rájöttem, hogy vastag a pólya, amiben pár napig eleinte aludt és a martra+pólya vastagságban nem érzékeli már a pici mozgásokat.....azóta pólya sincs. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti!

Eddig lehet, hogy ez volt a sorrend...

1, férjed
2, Te

Vagy holtversenyben osztoztatok
Most

1, Attila
2, Férjed
3, Te

Vagy osztoztok a második, harmadik helyen. Lényeg az, hogy hátrébb kerültél. Ezt sok idő megtanulni. Nekem a legnehezebb az, hogy mikor fáradtan hazajövünk valahonnan, akkor ahelyett hogy én is letelepedhetnék, nekem rakodnom kell, vacsorát, ebédet készíteni....stb...stb.
és tudom, hogy ez csak fokozódni fog!!!!!:))))

de jó és ahogy egyre több erőfeszítést igényel, úgy ad egyre több energiát is:)
bende
 
 


Persze nincs is ezzel semmi gond, csak tanulni kell ezt is. Meg így van, ahogy írod, ha hazaérünk én nem tudok a tv elé leülni vagy a gép elé újságot olvasni....mert van még háztartás is ám, mosás, vasalás, porszívó stb.

Még alszik a Fiam......de ma éjjel lesz az első, hogy hálózsákba kell raknom, mert most takartam be, lerugdossa a takarót magáról, mert éjjel már erre-arra elmozdulgat a lábával meg lakalimpálja a takaróit.
Délelőtti sétánk bababolt felé fog vezetni, mert csak kicsi zsákja van, azt már végig éri....nem is volt rajta.

Betti
Kép
betti0412
 
 


most itt tartok: mint a filmkeben...pontosan ezt mondtam anno a védőnőmnek...azt hittem majd gőgicsél meg mosolyog, én meg olvasgatok egy újságot, szépen felöltözve, hajam megmosva, stb...

erre :D éhesen- 11kor még pizsiben-zsíros hajjal ütöttem a valagát :D ő meg oááááááááááá :D

de aztán csak belerázódtam; ti is bele fogtok...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Betti: ügyes vagy nagyon!!!! csak így tovább! most 50 perc...1-2hét múlva lehet csak 10 perc lesz...

cumi: éjszaka nem ébredt fel emma, ha kiesett a cumi szerintem...meg emlékszem, még egész kicsi volt, de a cumit azt vissza tudta tenni, ha ott volt a szájánál :D

Emma 3 hónapos volt, amikor kiköltöztünk a nappaliba aludni, mert ő is morgott...sőt...néha nevetett meg dumált...olyan hangokat adott ki, amiket nappal nem...

sajna arra nem emlékszem, hogy a kajálás, hogy volt, de szerintem én akkor adtam neki, ha sirdogált...de majd megkérdem a férjem...azt tudom, hogy este 7kor tettük le, amikor 2 hónapos volt, akkor már tutti. Aztán evett 11:30 körül, aztán 5 körül...

Abba meg igaza van bendének, hogy apukák nagyon feleslegesnek érezhetik magukat...és hiányzik nekik a szeretet...ők végig szeretgetnek minket a terhesség alatt, aztán megszületik a baba, és puffff...hamarosan másabb lesz; mert a babák lassan mosolyognak, meg nevetgélnek, meg kicsit játszogatnak majd :D elrepül ez az eleje. Csináljatok videót, meg képeket rengeteget, mert én már alig emlékszem :(

pusz

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Ezt az orrszívót hogy lehet tisztítani? Beáztatom, de a közepéből nem jön ki a cuccos...

Betti
Kép
betti0412
 
 


Sziasztok!

Tünci, Betti, a többieknek igazuk van, nem is tudok semmit hozzátenni. Azt hiszem, nekem nagy szerencsém van, a férjem kezdettől fogva fürdet, sőt, az első 1-2 hetet leszámítva teljesen egyedül csinálja, amikor nekem kellett, mert túlórázott, paráztam. :oops: Amióta nincs zsopi, azóta az esti etetés is az övé, ők élvezik, én meg addig nyugodtan megfürdök, elrendezem a dolgaim. Amíg Lexi pici volt, ebédet se tudtam főzni, mert nem bírtam hallgatni, hogy bömböl. :oops: Én babakocsiban tologattam a nappaliban, úgy aludt. Aztán az éjszaka átalvására is úgy vettük rá, hogy sírt, felváltva átmentünk, megnyugtattuk, aztán kb 1 hét után csönd lett, néha most is felébred, de csak beszélget, már nem igényli, hogy átmenjünk. Persze akkor már 11 hónapos volt, és nem volt éhes éjszaka.
Kitartást, tényleg jobb lesz idővel.
Tünci, a légzésfigyelőt tessék használni!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


csajok l e a kalappal,aki áll egy kiságy mellett 50 percet,v többet.vmelyik nap álltam 10-et,úgy bedagadt a lábam,h le kellett venni a zoknit.

egyébként nálunk is egyszer kel fel este 10 és reggel 5-6 között enni.perszevan olyan,h este 10-től egyig sír,de mikor elalszik én ugyan fel nem keltem,h idő van...

Tegnap láttátok a híradót,h a Bognár Ida nyilatkozott a kórház nevében?nem is tudtam,h orvosigazgató-helyettes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.04.17 11:05-kor.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Betti!

vizet bele aztán fújd ki belőle... vagy fülpiszkapálca...nálunk ezek mennek.

Tünci- lesújtó, amit írtál....
Te ismered az én párom, tehát nem kell bemutatnom. Vannak dolgok, amiken nem változtatott Nyanyó születése. Viszont, ha itthon van, csakis Ő fürdet az első naptól kezdve. Pelenkázás, hétvégén majdnem mindig neki marad. Séta? Még most sem engedi ki a kezéből a babakocsit...bár most már ritkán kocsizunk. Az első két hétben nem is sétálhattam egyedül, mert annyira vérszegény voltam, hogy bármikor elájulhattam. Mindig jött velünk....

Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Egy nagyon nagyon alapos beszélgetés kéne, de nem dühből, kialvatlanságtól, feszültségtől remegve, hanem higgadtan. Kibeszélve az érzéseiteket, nem vádaskodva, hanem őszintén elmondva, hogy bizonytalanok vagytok mindketten az új szerepben. Ha ez sokáig így marad, az mindenkinek nagyon rossz lesz.
Nem lehet, hogy valami nyomja a lelkét...az, hogy úgy érzi mostantól tényleg felelős valakiért és ezt nem tudja feldolgozni, csak úgy hogy kicsit elzárkózik tőletek? Nekem nagyon fura, hogy a válasza mindenre NEM.
Főtt étel: nálunk volt, de szerencsés voltam, mert Nyanyó evett, aludt, nézelődött.
Szex: komolyan? most tényleg ez lenne a legfontosabb? Még 6 hét sem telt el! akkor még nem is beszélve arról, hogy kialvatlan vagy és a sebed nem is a legszebben gyógyul....
Nem lehet, hogy Őt is megzavarta az hogy Bátor sokat sír, hogy hasfájós, bukós baba és nem minden olyan rózsaszín idillben zajlik, mint azt képzelte?

Istenem, hát annyira akarták Bátorkát, most annyira, de annyira boldognak kéne lennetek.
Nem értem ezt az egészet.....

Nyanyó egyébként 3-4 hónapja rakta össze a fejében, hogy mennyire jó neki, ha apa és anya együtt van. Ha a párom itthon van, akkor állandóan egymás mellé terelget minket, nem tartózkodhatunk külön helységben...stb.
Bátor még kicsi, de az alapokat már most le kell rakni ahhoz, hogy érezze, ez így lesz kerek.
bende
 
 


ja és azért hozzátenném, hgy valszeg mi sem vagyunk mintacsalád, nálunk is vannak konfliktusok, viták....
bende
 
 


tünci!
be kell vonni mindig szépen valamibe.
ha ennyire nem akarja, lassabban csináld.
kicsit ringassa, kicsit segítsen, AMÍG TE! pl elmész wcre. aztán, ha jól elvannak, hagyod őket még 10percig.
jók ezek az ellopott negyedórák. hajmosás, fürdés, kávé...
van akinél úgy kell csinálni, hogy ne is vegye észre. higyje azt, hogy ő irányít, ha nem akar sétálni, felesleges erőltetni, mert azzal csak rosszabb. majd következő héten megy. amúgy meg mondd,hogy csak 1 óra, és nagyon szeretnéd, meg amúgy séta közben tök jól meg lehet veszekedés nélkül beszélni a dolgokat.

majd pelenkázik, meg fürdet később. kérd meg, de ne legyen gond, ha nem csinálja, annak ellenére, hogy azért piszik rosszul esik, hogy nem segít. :(

lehet, hogy ő az a típus, akit szépen lassan terelgetni kell, mint egy gyereket.
jah, és ha akar valamit, azt hadd próbálja. csinálja. szépen sikerül, aztán a sikerélményekkel majd egyre szívesebben foglalkozik a picurkával.
Vendég
 


Nem akarom h félreértsetek, nyílván megértem ,h három műszakban dolgozni nem leányálom, mire megszokod az egyik hetet, jön a másikfajta, én is csináltam ,tudom milyen.Me természetesen nem felelőtlen és a szex terén nem azt értem ,h siettetné, term.először a felülvizsgálat jön, de attól még..érted?persze mondhatják a pasik ,h kibírnak több hónapot, de szerintem ez nem igaz, már elnézést.mondják, de nem így érzik.azt mondják jó esetben ,amit hallani akarunk:"persze drágám, hogyne, persze, h nem csalnálak meg," stb..aztán ha beszélek egy férfi kollegámmal, v baráttal ,az bizony egészen másokat mond..
A lénye,g h van egy ilyen hiányérzet, ami meg bennük okoz feszültséget.
És igen, Ő is aggódik, mert alig ,h hazahoztuk(miközben az érkezése is olyan, volt ,amilyen, meg az első napok..),szinte rögtön azzal riogatnak ,h beteg, h kivizsgálás kell.Közben itt ez az állandó aggódás a bukások, meg a súlya, meg a sírás miatt.Én tudom, h imádja és törődik vele, a feszültség köztem és közte van,Bátorral gyönyörűen bánik..amikor én már kivagyok ,h ne mtudom megnyugtatni és gubbasztva, kétségbeesetten bőgök,Ő még akkor is csendesen, kedvesen gügyög hozzá, járkál vele.Meg reggelente ha hazaér munkából az az első dolga, h megnézi a naplót, mennyit evett, mennyi volt a súlya, hányszor kakilt, emnnyit aludt.
Csak mi ketten nem tudunk egymással mit kezdeni.Telán pont azért mert azt hittuk, most minden könnyű lesz,hogy ha már Viola nincs velünk ,akor most BÁtorral már nem lehet baj..aztán pedig ez van,ami.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Any, én nem mondom, h nem csinál semmit vele,ha itthon van és nem alszik ,akkor sokszor kézbe veszi, meg amikor kérem ,h vvegye át a büfit,míg én fürdök, v figyeljen rá, míg eszek, azt természetesen megteszi!!Igazságtalan lennék, ha azt mondanám, h nem!!!
Amiket felsoroltam, azoktól egyelőre elzárkózik.
És volt két éjszak, h Ő aludt kinnt vele és bizony reggel hat után mondta, h Ő elmegy aludni ,mert szinte semmit se aludt..ilyen ez.

De mondom, az nem igaz, h nem segít, akkor hazudnék, haezt mondanám.Valami más a bajok forrása, talán csak én,és az én elvárásaim irreálisak, hiszen,ahogy Betti is írta, most jócskán Ő a családfenntartó, neki muszáj helyt állnia a munkahelyén.
tünci28
 
 
 


Tünci!
Eszembe jutott még valami...
egyszer írtad, hogy teljesen átrendeződtek az érzéseid Bátor irányába. Nem lehet, hogy a férjed erre neheztel egy kicsit? Talán titkon, még magának sem bevallva féltékeny egy kicsit, amit aztán szégyell, mert a gyerekére nem féltékeny az ember....
Írtad, hogy már csak azért sem menne a szex, mert érzelmileg nem úgy állsz. Lehet, hogy a párod azt látja, hogy Bátornak egész nap azt mondogatod, hogy szerelmem, Anya Téged szeret a legjobban a világon és ehhez hasonlók és ugyebár arra már nem jut idő, energia, hogy a férjednek is hasonlókat mondogass....
Lehet, hogy én spilázom túl az egészet, de mi nem mondogattuk, hogy Nyanyó a mi szerelmünk, mert szerelmesek egymásba vagyunk, mint férfi és nő. Persze az iránta érzett szeretetünk erősebb minden szerelemnél. Azt sem mondom neki az apja előtt, hogy Téged szeret anya a legjobban a világon...a párom sem mondja neki, pedig mindketten tudjuk, jobban szeretjük. Egymás előtt mégsem mondjuk ki.
Ez csak egy feltételezés, nyugodta cáfolj meg, de úgy olvastam, hallottam hogy ez is gyakori probléma egy család ,,születésekor,,.

Ami még szerintem célravezető, sokat dicsérni az apát, mikor együtt van Bátorral. Mondogatni neki, hogy milyen jó, hogy ilyen nyugodt, türelmes tud maradni, mennyire ügyes hogy elaltatta...stb. Nagyon kell nekik is a visszajelzés és ugyebár ilyenkor a gyerek még nem mondja, hogy Nagyon Jó Apám van:)
bende
 
 


egyébként meg mindenki mást vár el a párjától...és ez így van rendjén....
Én pl hosszútávon nem tolerálnám amit Anyany férje csinál, mások szerint meg még az enyém is el van kényeztetve.... :roll: :wink:
bende
 
 


hát majd lesz vhogy.már nem akarom túlragozni,meg ,h rossz néven vegyék a lányok,h az egész oldal az én gondommal van tele.
majdcsak rendbejövünk,ha meg nem,akkor is jó évek voltak.talán ennyit bírtünk,talán túl sok minden volt a 9 év alatt.majd elválik,mi lesz.

beszéljünk másról.

szerintem is elkényezteted az urad! :wink: :lol: :lol:
tünci28
 
 
 


Tünci, nyugalom, nem kell mindjárt a válásra gondolni. Egy gyermek érkezése alap konfliktus forrás, főleg, ha nem olyan angyal típus. De ez a sírós rész sem tart örökké, én azzal szoktam magam vigasztalni, hogy egy év az életemből....vagy csak pár hónap talán.
Egyébként én is azt gondolom, hogy beszéljetek, hisz jó, hogy családfenntartó a férj, de mi is kőkemény melót nyomunk itthon, és nincs megállás belőle, nincs tv, nincs lazítás, ha hazaér a munkából be kell állni kicsit még otthon is, de csak pár hónap. Ha nagyobb lesz már könnyebb.

Szex dolog, szerintem nagyon nagy jelentőséget tulajdonítasz neki.Robi nem attól szeret, hogy egy héten hányszor vagytok együtt...és ha ez nincs meg, elhagy. Ez hülyeség. És hülyeség főleg most, 5 héttel a szülés után ezen rágódni, hogy mikor lehet már.
Ez az időszak ezt is magával hozza, ez is egy áldozat, persze kell majd próbálni, és visszaállni, de tényleg úgy érzed, hogy már most helye lenne ennek?

Betti
Kép
betti0412
 
 


Nálunk bevált az, hogy reggel/hajnalban átmegyek a hálóba és bebújok a férjem takarója alá, összebújunk és alszunk együtt fél-1 órát, Kisati meg a másik szobában. Kell pár perc mikor ketten vagyunk, nő és férfi, még ha csak az összebújás is, még ha most ennyire jut csak erő és fizikailag ennyire vagyok képes.
Nekem jövő héten letelik a 6 hét, de megmondom őszintén, hogy bár 3 nap múlva már nem éreztem a gátsebem, de azért még nem gondolok rá, hogy legyen valami, mert azért csak érzékeny az még néha.

Betti
Kép
betti0412
 
 


tünci!
a szexen ne aggódj. nem szabad elsietni, meg hát nem is megy egyből mindenkinek. pihenj, a szülés azért nem egy jó móka, fel kell belőle épülni.
a pasiknak meg meg kell tanulni a türelmet.

belejöttök, lesz rendes életetek, minden kialakul. és ahogy bende mondta, meg kell tanulni családnak lenni.

és ha majd lenyugszanak a hormonjaid, könnyebb lesz neked is.
Vendég
 


Tünci! Írjad csak a gondjaid, próbálunk segíteni! És most azért szólnak főként rólad ezek az odlalak, mert most Neked van a legnagyobb szükséged segítségre! Majd lesz ez máshogy is, ne izgulj! :D
Ami a férjedet illeti, szerintem ne kérdezd, hogy csinál-e ezt, meg azt, hanem kérd meg. Pl. Gyere, velünk sétálni, jó lenne hármasban sétálni egyet, Gyere, fürdessünk együtt.... Az én férjem sem segít túl sokat. Sétálni egyedül talán csak 1x-2x vitte el, de azért ha itthon van, hármasban sokszor elmegyünk. És akkor tényleg tök jókat lehet beszélgetni is! Otthon nem igazán tudunk beszélni, mert otthon vagy a tv-t nézi, vagy leül a gép elé...Amúgy a pelusozást ő sem csinálja. Csak amikor rákényszerül, amikor beteg voltam, akkor megcsinálta. De a fürdetés mindig az övé, ha itthon van.
Pihenni pedig kell, mert megbetegszel! És akkor mi lesz Bátorkával? A kaja kérdést pl. nem tudjátok megoldani vhogy? Lehet rendelni nem olyan drágán. Vagy bizti van valami iskola, vagy óvoda, ott is biztos belehet fizetni, és onnan éthordóval hazavinni, az talán olcsób lenne, mint a házhoz szállítós. És legalább van napi séta-cél is!
A megcsalás dolgot meg verd ki a kis fejedből. A férjed szeret, és ez biztos, akkor nem ez lesz az első dolga! Amúgy egy ideig, ha már annyira szüksége van, meg tudja oldani egyedül is.
A pocakosságod alatt, meg tényleg tök sok mindent megcsinált, az Érted is volt, de lehet, hogy tényleg azt gondolja, hogy Ő már mindent megtett, most Te jössz! De hiába Ő a családfenntartó, Neked is van munkád, csak az nem ér véget 8 óra után! És ez is nagyon fárasztó, de ezt az egyik séta közben beszéljétek meg. Próbáljon meg egyik hétvégén egy napot "átvenni" tőled, és rá fog jönni, hogy ez is komoly meló!
A légzésfigyelő engem pedig mindig nagyon megnyugtatott. Egy csomószor beriasztott feleslegesen, de akkor kipattantam az ágyból, és láttam, hogy Réka szépen alszik, és az is tök jó volt! Amikor meg nem riasztott, akkor meg annyira nyugodtan tudtam aludni!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Lányok! Ez az ágyfelemelés mire jó? Mi nem emeltük meg. Nem is hallottam róla, hogy kéne. :oops:

Az meg tök fura, hogy morognak álmunkban. Réka olyan csendesen aludt, hogy sokszor megnéztük a légzésfigyelőt, hogy villog-e, hogy vesz-e egyáltalán levegőt Réka!

Gégéé! Ez a címkés dolog tök jó! :lol: Hát igen, az ilyen dolgok hiányoznak,mikor nem jösz egy darabig!

Tünci! És még egy dolog. Tényleg próbáld élvezni, hogy ott van a kicsi Bátor, mert olyan hamar megnő! Egyszer a Bende írt egy tök jót, ami mindig eszembe jut: Mindig az a legjobb kor, ahol éppen tartunk, és ilyen már többet úgysem lesz! Szóval mindig keresd meg, ami jó! Hogy még ilyen kicsi, meg a babaszag...

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Ja, és az ágy mellett, ha nem bírsz állni, ülj le mellé, és dugd be a kezed a rácson, úgy tudod simogatni, meg paskolni a fenekét.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Betti: Mi úgy szoktuk tísztítani az orrszívót, hogy kis vizet bele, rázogatás, víz kiönt, nagy vízsugár bele, ez elég szokott lenni. Esetleg pár ismétlés.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Gyorsan leirom amig az eszembe van.

Matyi: olyan szép fiúcska! Ha fiatalabb lennék.... :lol:

Ezek a csajok vajon miből gondolják, hogy már kell az arcpakolás? :) De édes!
Múltkor enyim gyerek is megkaparintotta. Végig a nyagyszobában tudtam követni, hogy merre járt.

anyany: szerintem a mi doki néninknél voltatok. Rosszat nem tudok mondani. Jobbulást Zsófinak.

Erről a hason alvásról, hogy megoszlanak a vélemények. Nekünk ellenezte a dokink. De a kórházban is hasra vágták. Volt légzés figyink, de csak nappal raktam hasra. Mióta megfordul visszont csak ugy alszik. Műtét után volt gondba mikor felkellett pócolni a lábát. Hasrafordult, elaludt én meg vissza forditottam.
Ami nálunk nagyon be jött az a kókuszpólya volt. Imádta. Esténként ment a műsor, beleraktuk és elhalgatott.


Olivér szülinapját a Katinka játszóházban akarjuk tartani. Volt már valaki ott?

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Sziasztok!

Húú annyi minden jótanácsot leírtatok, hogy sokmindent nem tudok hozzátenni.
Tünci azon ne parázz, hogy most rólatok szól a topik, ezért vagyunk itt egymásnak! :wink:
A megcsalást meg sűrgösen verd ki a fejedből!
A légzésfigyelőt meg kapcsold be! :lol:
És nagyon szívesen megyek én is Gégéével Bátorfeneket rázogatni te meg addig 4 felé szaladhatsz Emma meg Matyi után. Na ők tuti kizökkentenének a depiből :lol: :lol: :lol:

Nálunk a sorrend először úgy volt, hogy : Matyi, Matyi, Matyi
Aztán rájöttem, hogy hoppá apa is itt van és ugyanannyit igényel belőlem mint a fiunk. Na itt nehéz volt megtalálni az egyensúlyt, attól merültem, hogy két pasit "szolgáltam".
Az én uram mostanában jutott el addig, hogy fürdenek együtt, enni is ad neki és ha nem vagyok itthon tisztába is teszi vagy viszi magával kocsival, bicajjal. Ehez nálunk másfél év kellett, mindenki másképp van összerakva.
A legfontosabb, hogy mindent meg lehet és meg is kell beszélni, nálunk is voltak összezördülések rendesen, de nem tudunk haragudni egymásra
:lol:

Annyit vártatok egy babára akit magatokhoz ölelhettek, érthető, hogy jobban féltitek de az aggódás nem szabad, hogy tönkretegye a jó kapcsolatotokat, a lelketeket.

KépKép
winchi
 
 


szosz!
a bukós babáknál szokták, hogy ne jöjjön vissza a tejcsi.
mi azért emeljük, hogy ne köhögjön annyira a ZSófi.

betti!
osszívó: forró vízzel szoktam, tele vízzel, kiönteni, összerázni, aztán addig, amíg ki nem jön a cucc.
Vendég
 


winchi, nálunk több idő kell.
amikor Zsófi 3 hónapos volt, közölte a férjem, hogy olyan, mintha egy szobanövénnyel beszélgetne, mert sohasem válaszol.

én meg azt válaszoltaml, hogy láttál már szobanövényt mosolyogni, amikor megérkezik az apja?
Vendég
 


Ma nagyon kis ügyesen alukált a kocsiban, betoltam a lakásba, de még mindig szunyál.

Orrszívó:
BEtti,mi vettünk hozzá kefét, de még meg se néztem ,h néz ki ez az orrszívó.

Lányok, köszi a megértést,remélem hamarosan valamelyik másik kismama panaszait hallgatjuk.:)
Amúgy valószínű nem jó a szóhasználatom, mint a múltkor most is félreértettetek, a szex nem egyenlő az aktussal, hanem a felek közti mindennemű gyengédségre gondoltam.S nálunk semminemű nincs.
Emiatt nem hiszem ,h túl nagy hangsúlyt fektetnék a témára, mert naívság lenne azt gondolni ,h egy férfi úgy gondol erre, mint mi nők.Egyáltalán nem kötik olyan szorosan a testiséget az érzelmekhez.S a pozitív teszt után 8 hónap, meg még most ki tudja mennyi..szóval hitegethetjük magunkat, de..
RÉszemről témát lezártam. :wink:

EGyébként beszéltünk.
Idegesítem.Ennyi.Egy csomó mindent másképp csinálnék BÁtorral, ez is vitát generál.Meg a sok aggódásom.És ,h Ő már sehol sincs(Bende ráhibáztál), h elmegyek mellette, hozzá nem érnék, meg nem csókolnám..(Na, fontos, v nem a gyengédség,?- ne hívjuk akkor szexnek-)..hogy ez neki így csak tapsómalom..hogy lelkiismeretfurdalása van, amiért Ő aludt egyet délután, mert én mérges voltam rá emiatt..aztán meg azért van lelkiismeretfurdalása, ha leül a tévé elé, mert én addig is nem alszok..aztán az is igaz még, h mi ki is mondjuk egymásnak ,h BÁtort egymásnál jobban szertjük.De én örülök, ha így érez(még most is van ,h pityereg, ha nézi..) és Ő sem haragszik ,ha én is.

De a sétára azt mondta, h semmi értelme, h mellettem totyogjon. :?

Szösz, igen a bukás miatt.
Egyébknét ma kipróbáltuk a hason fekvést, kb 5 percig, amíg soha nem látott mennyiséget és döbbentes állagút bukott..mint a túró, emésztett anyatej...

Azért írnék vmi édeset is.Tudjátok mi az amin mindig kicsordul a szívem??Mikor véges az evéssel ,de az utolsó kortyot a szájában tartja és lefordul a cicimről és komolyan mosolyogva kibuggyantja a szájából és tejcibajsza van...Na, olyankor megzabálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kriszta, nektek ki a gyerekdokitok?Nekem az Atalai volt én úúúgy imádtam!!

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Enyémapa akkor jött rá, hogy milyen "kimerítő" az itthonlét nekünk, mikor Dorcsi született és neki ittmaradt Levi. Napközben mindig elvitte valamelyik mamához, de délután együtt jöttek be látogatni és onnan az övé volt.
Na innentől segít többet. Levi akkor volt 3 éves.
Ő sem az a fürdetem pelenkázom típus, ha megkértem megtette, de inkább azt mondta jaj, kakis gyere gyorsan.
Neki sok idő kellett, mire ráérzett az apaságra, sok idő arról szólt, hogy napi 2xfél órát játszott vele és kész.
Én is úgy voltam vele, hogy 3 műszakban dolgozik, munka után hazajön, eszik és megy ki mókolni az udvarra. Ő a gyerekek előtt is ilyen volt, most annyiban változik, hogy Levit is kiviszi.
Néha mondja is, hogy ő mennyire keveset segít a gyerekek körül, pedig ez mostanra már nem is igaz. Én sem voltam az a típus, aki megkéri, hogy vigye el sétálni, addig én csinálom a dolgom gyorsan, nekem ez tartott sokáig, hogy belássam, hogy nem kell mindent egyedül.
A másik, hogy nekem abból a szempontból szerencsém van, hogy anyósom belenevelte, hogy első a gyerek és utána jön az apa. Ő eleve így állt hozzá, hogy ez így természetes, pedig eléggé el lett kényeztetve, kaját kell neki merni, meg ilyesmi. Múltkor megkért kenjek neki 3 szelet zsíros kenyeret, addig vigyáz a gyerekekre, mert ő lusta kenni és akkor inkább nem eszik.

Amint látom többen vagyunk itt, akiknek a férjének kellett akár 1-2 év is hogy igazi apává váljon.

Tünci azért írtam ezt le, hogy lásd nem csak nálatok van probléma, családdá válni nem egyszerű és jó, hogy leírod a gondjaidat, mert látod sokan írjuk, hogy jé, ez nálunk is így volt, inkább itt beszéljük ki, minthogy őrőld magadban.


Ez a "mint a filmekben" dolog engem is kiakasztott, én is azt hittem, hogy majd jókat alszik, eszik, minden szép lesz, aztán rádöbbentem, hogy most a fiam diktál. Ráadásul akkor még anyósomnál laktunk és nem voltunk jóban. Jóindulatú, csak pont az a típus, aki mindig ott van a seggedben és segíteni akar, nagyon kimerítő.
Vendég
 


Á, most látom, mit írtál. Ez tök jó, hogy megbeszéltétek. Így te is látod min kell változtatni, figyelni rá, megölelni, megsimogatni, ez kell neki. Az meg, hogy lelkifurdalása van, detto mint az én férjem. Ő is ilyen, lelkifurdalása volt, hogy itthagyott 2 gyerekkel fürdetni, vacsiztatni, altatni szülés után, meg még ezer esetet sorolhatnék, de ehhez is idő kellett, mire rájött, hogy nekem nem baj, nem haragszok érte, ha kimozdul, de akkor ha azt mondom tornázni megyek, akkor ne azt mondja, hogy nem jön anyád?, hanem azt, hogy persze szívem, majd én vigyázok rájuk addig, mert neked is jár ennyi.

Benned tombolnak a hormonok,( én totál idegbeteg voltam tőlük), Ő meg még nem szokta meg az új helyzetet, annyi mindent túléltetek ti már, ezen is túl lesztek. Könnyű ezt mondani tudom, be is fogom a számat.
Vendég
 


Gégéé: mi újság a cisztával? Remélem nincs már!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltunk az állatkertbe szuper volt :D :D :D :D Hannus 4 órát sétált úgy élvezte.

Jó sokat irtatok :D
Tünci:Nekünk is van légzésfigyelőnk és engem nagyon megnyugtat ha be van kapcsolva.


Ahogy itt olvasom a fórumot összetehetem a két kezem hogy ilyen férjem van :D Alig várta hogy hazaérjünk a kórházból első naptól kezdve pelenkáz köldökcsonkot kezelt és egy kezemen meg tudom számolni hányszor fürdettem én Hannust.Ha itthon van együtt sétálunk és hétvégére mindig közös programot szervezünk.
Mikor Hannus olyan rosszul aludt éjszaka ő ugyanúgy átment hozzá mint én hiába dolgozott másnap.Ha hazaért levitte sétálni míg én aludtam egyet.
Na jó inkább nem írok róla többet :oops:

Nagyon nehéz az első időszak,bár nekem igy sokkal könnyebb volt hogy párom ennyit segített és segít most is.
Adjatok kis időt magatoknak míg belejöttök a dolgokba.
Meglátjátok nem lesz semmi gond :wink:

Winchi:Matyi nagyon helyes legény :D
Vendég
 


sziaaasztok!

Ciszta: na az elvileg nincs már :D Decemberben már nem lehetett látni semmit az ultrahangon...
és itt jegyezném meg, hogy egyesek meg 4 naposan aztán 6 hetesen felvágták volna a kis hasát... :S ennyit erről.

Tünci: meg fogjátok oldani...megbeszéltétek...
amúgy...ha kicsit hozzábújsz, ha picit hagyod magad szeretni; lehet neked is sokkal jobb lesz:) próbáld ki :D

Én csak annyit mondok: a világ legnehezebb dolga az, amit most Betti is meg te is nyomtok :) Apukáknak is nagyon nehéz :D De nem véletlenül lett babátok...a kis emberkék TITEKET választottak a szüleiknek...téged anyának apát meg apának, titeket így együtt.

Mosolyogjatok sokat, mert van rá okotok :D Picit irigy is vagyok; mert minden nehézségével együtt ez egy csodálatos időszak, és már nekem olyan távoli.

Am, megbeszélhetjük, h átmegyünk winchiékkel...Emma kiválóan tudja a csigákat nyomorgatni...ha van az udvarotokban akár csak egy is, azzal el lesz fél órát :D

Gondold meg ;)

és kérünk képeket :)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


lara!
te piszok mázlista vagy!!! :D

igazából én is abban reménykedek, hogy a férjem még fiatal és azért nem mennek neki annyira könnyen a dolgok.
de néha megkérdezi, hogy mikor szeretnék másik gyereket.
igazából csak határidőt tudok mondani. 35éves korom előtt.

apukám is olyan volt. 27éves volt amikor én születtem, másfél évre rá a hugom. szeret minket, a maga módján. de nem tudott bánni velünk. aztán 6 évvel később a kisebbik hugommal már más volt a helyzet.

tünci!
örülök, hogy beszéltetek!
Vendég
 


jajj csajok, Zsófi megint nagoyn carul van.
bújik, nem eszik semmit.
pici csokit evett csak :D
az orrszívások után megint hány... már ha a szót kimondom, attól is szalad el és nagoyn sír...
viszont elértük, megbeszéltük, hogy a gyógyszert szépen be kell venni, meg a vitamint is. és bevette.
tegnap kaptunk egy matricát a dokinéninél, teljesen odavolt, hogy kiragasztottuk.

de egész nap feküdt, ami egy ekkoránál azért ritka. :(
4 órát aludt napközben kisebb megszakításokkal.

mézes kamilla teát kap, a torkára remélem ér valamit.
Vendég
 


Any, jobbulást Zsófinak, és kitartást neked!

Tünci, az orrszívóval pucolom ki reggel és este az orrát, ami beleszárad fikuc, attól sem tudnak ám aludni néha, jól kijön hátulról is neki és szereti a porszívó hangját.

Kipurcantam, a férjem még nem ért haza, két nap tök egyedül egy ekkorával, ledarált. Leraktam most aludni, megfürdök, fejek és én is bezuhanok az ágyba.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Ma olyan tüncifalat BÁtor, alig sírt,ma mindennek ellenére ,amiket írtam, sokkal nyugodtabb is vagyok.
Szerintetek tényleg számít a hormonok zavara?Én mindig azt hittem ,h ez egy kifogás.. :oops:

És ma délutánra az uram is nagyon igyekezett, meg én is, kicsit megölelgettük egymást, mindjárt más volt a hangnem is, meg a hozzáállás.Én jól kibőgtem magam ,de Ő is elsírta magát..azt mondja még most is ,ha csak ránéz, ha csak gondol rá, annyira szereti, nem lehet semmilyen más érzelemhez hasonlítani.És amikor ezt mondja, akkor nekem nem is számít, h velem milyen.
Mi meg majdcsak leszünk vhogy.
Ma kaptam egy nagyon őszinte levelet vkitől,én talán nem is tudnám ezeket a dolgokat így leírni ,az ember hajlamos még maga előtt is szépíteni bizonyos dolgokat.
Az írásaitokból kiderül ,h sosem, senkinél sem egyszerű a családdá válás és ez hármónk közös munkája, erőst kell formálódni, átrendezni mindent és erre nem is lehet előre felkészülni, emrt közben derül ki sokminden.

Csinált fürdetős képeket a kisbékánkról.:) Tök cukiii.Jaj, az ébredési procedúrája, hát komolyan, olyan édes, amit csinál. :lol: Le is videóztuk..nyújtózkodás, nyögés, nyelvöltögetés, grimasz, vigyor,kinyit egyik szem, aztán másik,aztán a kettő egyszerre, megint vigyor, majd elkezdi előről..ha nem macerálom képes percekig ezt csinálni.

Lara, neked akkor igen lelkes férjed van!!HÁt nem egyformák,látjátok van ,akinek mindjárt természetes minden.
:lol:

Te,Gégéé, mit jelent a csiganyomorgatás??Mert így leírva inkább bele se gondolok... :P (hányósszmájli..)

Any, ne haragudj már biztos többször írtad, de nem emlékszem, Te mennyi idős vagy??
Zsófival nem lehet vmi, h ennyit beteg?Vagy ez ebben a korban normális?Adsz neki vmi komplex vitaminkészítményt erősítőnek?

Mancsa, előtted meg le a kalappal,meg minden két ill. háromgyereks előtt is.Felsőfokú logisztikai végzettség kell a családhoz akkor már!

Az előbb szólt vissza telefonon az uram, h ahogy elindult,látott egy sünit a kertben, holnap megkeressük hová vackolták be magukat! :D

KépKépKép
tünci28
 
 
 


tünci!

ez az ébredési program annyira édes.

hormonok?
én nagoyn meg tudok tőlük hülyülni. ezért sem szedhetek többek között fogamzásgátlót. ha belenyúlnak a hormonjaimba, azonnal robbanok... szülés után is amikor túlnyomás van, grrrr...
meg mensi előtt... de utálom...

én 30 leszek most a nyáron, a férjem meg 1 hónap múlva 26...
fiatal... (amikor Zsófi született 28voltam, ő meg 24 :))

Zsófi: cebion multivitamint meg béres cseppet kap minden nap.
most ezt kiegészítem nurofennel meg köptetővel.
ha holnap is carul lesz még, akkor kap antibiotikumot is. azt mondta a dokinéni.
Vendég
 


csiganyomorgatás...

amikor kicsit voltunk, a hugom rajzolt vele, meg lakást készítettünk nekik. nem szerették...
Vendég
 


az az...megfogja, de nem a házánál...és szalad vele...csak úgy lobog...amikor elkérem, akkor meg szorítja, meg megnyomkodja...egyik nap a számhoz tette...nagyon vááááááááááááááá :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Kriszta! Mi már voltunk a Katinka játszóházban. Mit írjak róla? Szerintem jó lesz szülinapi helynek!

Anyany: Már kérdeztem, de miért húzod meg a határt ennyire a 35-nél? Az csak egy szám. Mennyiben más 34 évesen szülni, mint 36?
Zsófinak jobbulást! Szegény mostanában olyan sokat beteg!

Lara: Bizti jó volt az állatkert! Képek?

Gégéé! Tök jó, hogy már nincs ciszta!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Senki sincs itt? :cry: Kettecskén vagyunk, Réka alszik, apa meg dolgozik. Én meg fázom. Most hogy leállították a fűtést, csak kb. 24 fok van. Ez a megszokott 27-28 után hideg.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Jó estét (éjszakát) Lányok!

Lara: Én is összeteszem a két kezem, mert az én férjem is ilyen. :) Hamarabb fogta Petit, mint én (de még arra is figyelt, miközben ellátták előtte, hogy nekem felvegye a telefonnal, hogy később én is láthassam az első perceit). :) Ő is fürdet, etet, pelenkáz, öltöztet, altat, sétáltat, fogát mossa stb. Egyébként meg sokat segít a háztartásban, és még főzni is szeret (és tud is. Nagyrészt Tőle tanultam) :lol: Kimozdulni, haverozni, bulizni egyáltalán nem szokott, nem igényli. Ha valami céges rendezvényre muszáj mennie, mindig siet haza, sosem iszik. :lol: Mondjuk nem huszonéves, lehet, hogy ez is számít, hogy érettebb fejjel gondolkodik. :)

Tünci: Ennek ellenére azt a férjtípust is megértem, amilyen a Tied. :) A válást meg a megcsalást felejtsd el! Nagyon örülök, hogy leültetek beszélgetni. Próbáljatok ezen a jó úton maradni, öleljétek meg egymást minél többször. :) Meglátod, minden rendbejön közöttetek. :) Én imádom a Párommal összebújva nézni P-t, mikor alszik. :D Mindig eszembe jut, hogy ezt a csodás kis embert együtt hoztuk létre, és kettőnk testéből, véréből lett ilyen gyönyörű! Ez mindig jusson eszetekbe! :)
A hormonok meg nagyon taccsra bírják vágni az embert. Én is jártam úgy, mint Any. Sokáig szedtem fogigátlót, semmi bajom nem volt tőle. Aztán kaptam egy újat a bődokitól, hogy attól majd szép lesz a bőrőm. Képzeld, minden este halálfélelemmel feküdtem, nem tudtam, mi van velem, már dokihoz akartam menni, mikor a nődokim másik gyógyszert írt ki. Attól meg tiszta idegbeteg lettem. Minden este sírtam, összevesztem mindenkivel a közelemben, kikészültem teljesen. Na, akkor döntöttem úgy, hogy elegem van a bogyeszből. Pedig mindegyik "csak" a hormonokba nyúlt bele.

Any: Ez komoly? Azt hittem, maximum 24-25 éves lehetsz! :shock:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Szösz: 24-25???? Húúúú.... Nálunk akkor van 22, ha fürdetésre felvesszük, egyébként 20. :lol: :lol: A Húgom is panelben lakik, mindig azon nevetünk, hogy fázik nálunk pulcsiban, mi meg pólóban üldögélünk. :lol: :lol: Szerencsére P. is ezt szokta meg. :) Ma simán, pulcsiban szaladgált kint. :)

Kép

Kép
nikuc
 
 


nikuc!
köszi! őszintén nem is érzem magam többnek. amikor annyi voltam, még elkérték a tecsóban a személyimet a pénztárnál, amikor unikumot vettem a fősulis konzulensemnek ajándékba. :)

szosz!
igazából valóban csak számok. de ha nem tűzök ki egy határidőt, akkor úgy érzem, hogy minden mindegy. amikor Zsófira készültem, azt mondtam, hogy az első babát 30éves korom előtt. nem lett volna semmi, akkor sem, ha nem sikerül. maximum elég lett volna 1 gyerek.
régen nagy családról álmodoztam. 4 gyereket akartam. most azon igyekszem, hogy legalább legyen tesója a gyerekemnek.

ugyanez a helyzet a lakásgondunkkal is. maximum 3 év. annyi idő alatt meg kell oldódnia. és így is túl türelmes vagyok.
ha még akkor is albérletben élünk hónapról hónapra, akkor az már elég sok rosszat jelent szerintem.
Vendég
 


nikuc!
diane35 volt? velem azt szedették 2évig. aztán újra akarták. de nag ynehezen felírattam a bőrproblémákra a roacuttant. az használt. semmi más. mondjuk ahhoz is írtak bogyót, de azzal már nem foglalkoztam.
ezen a képen vagoyk 24. :D, meg boldog kollégista...
Kép
Vendég
 


hajnali csapat???sehol???

még jó,h van számítógép,nem is tudom,h tudnék fennmaradni szoptatáskor.

szösz:aztaa!tisztára,mint anyu.:) ő is panelban lakik,nálunk állandóan vacog a 18 fokban,meg odahaza télen nyitott ablaknál alszik.nálunk is fürdetéskor van 23-24 fok,bár mostmá egyre melegebb van,h besüt a nap egész délután.

nikuc:
mennyi idős a férjed?enyém se huszonéves,de amikor az volt se igen ment sehová.
Egyébként pont emiatt nem aggódom,h megcsalna,azt általánosságban mondtam a pasikról.Évente talán 4-5 alkalommal megy vhová nélkülem,ebben már a cégesek is benne vannak.effelől nyugodt lehetek.mondjuk vicces is lenne,ha "bulizni "járna az Ő korában.a munkahelye se olyan,szóval már nagyon régóta nincs is féltékenység,nekem így könnyebb,mint amikor a régi munkahelyén nyüzsögtek a fiatal férfihúsra éhes pipik. :lol:

lara,ennyi idősen már igazán érdeklik az állatok??a veszprémiben voltatok?ha igen,milyen most?

any,szerintem most is így nézel ki,nem is öregedtél semmit.

amúgy a baba után legtöbben fogigátlót szedtek???
mi már olyan régóta nem védekezünk,lehet van egy csomó új megoldás,amiről nem tudok.dokim szerint nagyon fontos,h most min 2-3 évig ne essek teherbe.nem tudom mi is legyen,jó lenne vmi hosszútávú.nincs hónapokig tartó egyszeri vmi??injekció??beszéltünk a sterilizálásről,de ezt a számítást is keresztül húzta a főorvos azzal,h nem engedte az operációt. :?

KépKépKép
tünci28
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?