Tünci!
A gyerekambulanciára csak be kell menni, hívnak egy hozzáértőt és leveszik a vért. Piciknél a fejükből veszik. Engem ki akartak küldeni, de nem hagytam magam. Nem akartam, hogy Nyanyónak az legyen az érzése, hogy az anyja magára hagyta és utána csináltak vele valami rosszat. Nem sokat sírt, nagyon ügyesen szúrták meg. Utána rábíztam Anyura és én átfutottam a kémcsővekkel a laborba. ( Gyerekeknek a laborba sem kell időpontot kérni)
A légzésfigyelőt tessék használni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oké beriaszt nem tudod mit tegyél, de az esetek 90%- ban az is elég, ha csipog a gép és a gyerek már arra felébred és újra elkezd levegőt venni. Ha netán nagyon becsúszna a manó a takaró alá, akkor is jó szolgálatot tesz. Micsoda dolog ez, hogy bedugod a fejed a homokba????!!!!!
Hasonalvás: Nyanyó így is aludt, meg úgy is. Ha picit fájt a pocakja, akkor hasra tettem. Olyan édesek a büdösbogár pozitúrában.
))) Persze légzésfigyelő be volt kapcsolva.
Altatás: Nyanyó elalvásával nem volt gond. Kezdetektől külön szoba, külön ágy. Viszont néha annyira elfáradt, hogy nem aludt el magától. Ilyenkor szépen lefektettük a nagy ágyra, az apja melléfeküdt, megfogták egymás kezét és a párom úgy tett mintha aludna. Szépen ütemesen, jól hallhatóan mélyeket lélegzett. Pár perc múlva a gyerek átvette az Ő légzésének a ritmusát, megnyugodott és elaludt. persze néha több mint fél órát kellett így szuszognia, de akkor is megérte. Mikor már jó mélyen aludt, akkor ment a saját ágyába. Nekünk ez a módszer nagyon sokáig bevált.
Néha muszáj sírni hagyni, bármennyire is rossz hallgatni. Nyanyó is sírdogált időnként- most inkább kiabál, hogy anya, anya- bementem hozzá, simiztem, de nem vettem ki az ágyból. Nálunk a fejlődési ugrásoknál voltak nyűgősebb napok.
Cumi a mai napig használatban van, de egyre kevesebbet. Na meg 3-4 hónapos kora óta a Barika. Már csak azért is használtam a légzésfigyelőt, mert úgy aludt, hogy az arcára tette.
A párodat meg tessék belevonni a dolgokba. Fürdessen Ő ha délelőttös. Nem nagy tragédia, ha 20 perccel később megy aludni nem? Az udvar is megvárja. Hétvégén jó idő lesz, próbáljátok Bátort a babakocsiban altatni. Akkor a párod kint elvan vele, Te meg bent alhatsz. A másik dolog meg, hogy elviheti Ő is sétálni és amíg a babakocsi rázza a fenekét, biztos alszik, és Te is szunyálhatsz.
Hosszútávon ez a kialvatlanság nagyon nagyon megbosszúlja magát. Veszekedések és ráadásul a gyerek is megérzi, hogy feszült vagy és Ő is még jobban azzá válik.
Tünci: nincs ebben a dologban egy kicsit az is, hogy nem engeded ki a kezedből az irányítást???? Hogy azt érzed, Te vagy az anyja, meg tudsz oldani körülötte mindent egyedül és tökéletesen? Mert tökéletesen megértem azt is. Te Anya lettél, a párod pedig Apa. Segíts neki, hogy tényleg azzá lehessen. Bízd rá és menj aludni. Boldogulni fog a feladattal és mikor egy extra alvás után felébredsz Te is másképp fogod látni a világot. A séta belefér akkor is, ha délelőttös, akkor is ha délutános.
Nem mellesleg párod, hogy véelkedik arról, hogy pici fiatok állandóan kézben van? Ő ezt pártolja, vagy azt hogy kicsit hagyjátok sírni? Mert ha ebből is konfliktus van, akkor tényleg nagyon nehéz helyzetben vagytok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2010.04.17 06:01-kor.