Új privát üzeneted érkezett!

Persze apa "vigyázott" rá! :lol: :wink: Mi van ha nem vigyáz? :lol: Dorka mindenesetre nagyon ügyes, alapos munkát végzett! :lol:
Ancsi jobbulást, nehéz kimászni ezekből a konok bacikból.

KépKép
winchi

Hopp bocs Beze enyém a laptető :lol:

Kérdés: Ti adtok a gyerekeknek savanyúságot? Matyi arcán dúrván kicsípi, ubit és savanyú káposztát kapott de alig evett belőle inkább csak az íze miatt adtam neki, hogy ezzel is megismerkedjen.
És próbáltuk a lightos székelykáposztát is, attól vörös foltok lettek rajta és mintha hólyagok lettek volna a közepén :shock:
Matyinak jó bőre van a popsija is a szemfognövesztésnél volt a legdúrvább eddig, azért lepődtem meg, hogy most meg ilyet produkál.
Bekentem ebéd után neki sheavajjal és mire felébredt alig látszódott.

KépKép
winchi

Winchi, nem is baj. :lol:
Matyi tündéri édes, Dorka jól választott. :lol:
Savanyúságot nem szoktunk adni, csak sima zöldséget.

Betti, nekem Lexi egy az egyben kiköpte, mondjuk nem csodálom, tényleg borzalmas íze van... :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Ancsi: Hi-hi! Nagyon szép lett Dorka! Örülök, hogy előkerültél, pont ma gondoltam Rád, hogy már milyen régen voltál!

Réka nem eszik savanyúságot. Az uborkát már próbáltam párszor, de mindig kiköpte.

Ma a délutáni sétán olyan hisztit levágott Réka, hogy ilyen még nem is volt! Teljesen elképedtem! Nem akart arra menni, amerre én, a kezét nem lehetett megfogni, a babakocsiba nem volt hajlandó visszaülni! Az országalmától a plázáig zengett tőlünk a város! :oops: Közben találkoztunk Naspival! Persze tök béna voltam, mert nem ismertem meg, rámköszönt, én meg csak néztem, és néztem, aztán ismerős lett, és már sejtettem kicsoda, de aztán mondta, hogy Ő a Naspi! Örülök, hogy engem mindenki megismer, mert én annyira szerencsétlen vagyok, hogy én senkit! :oops: Sajnos nem tudtunk túl sokat beszélni, mert Milán már méterekkel előrébb járt a kismotorjával, Réka meg ugye a hiszti közepén tartott, de azért örültem Neki! :D

Szösz

KépKép
szosz

Nektek hogy aludt a baba? Nálunk kb 3 hete hasra tettem és azóta azt veszem észre, hogy jobbakat alszik, már elmozdul oldalra néha reggelre, oldalt feküdt, de ott mindig sokat küszködött. Lehet hason altatni?

Betti
Kép
betti0412

Réka is hason alszik. Pontosan már nem emlékszem, hogy mikor tettem előszőr hasra, de úgy szeret aludni. Még most is.

Szösz

KépKép
szosz

Hogy elrepült ez a 17 hónap! Nem bírom felfogni! Lányok most már sokkal látványosabban öregszünk! :cry:

Szösz

KépKép
szosz

Betti: Levi kezdetektől hasonalvós, nekem azt mondta a védőnőm, hogy ha van légzésfigyelő, akkor nyugodtan aludhat hason. Gyorsan vettünk egyet és hason aludt Levi mindig, csak épp nem az ágyában, hanem köztünk.

Mecsek teát itattam Dorcsival, nekünk nem jött be.
Vendég

Sziasztok!

Winchi!

Mikor mentünk Kenguruba, a Milu kérdezte, hogy a Matyi is ott lesz? Mindig megmutatom neki a képeket és akivel már élőben is találkozott, azt megismeri.
Én szoktam neki adni savanyúságot. Óvatosan is kell vele bánnom, mert ha meglátja a csemegeuborkát, akkor semmi mást nem akar enni. Nálunk volt egy időszak, mikor a paradicsomos ételek kicsípték a száját, de hamar elmúlt. Azt, hogy mitől, nem tudom.
A bölcsiben majdnem minden másnap kapnak a vajaskenyér-felvágotthoz savanyúkáposztát. Nagyon sok benne a C-vitamin.

A receptet én is megnéztem, nagyon tetszik, majd kipróbálom. A káposzta pedig tuti finom lehet benne. A kínai sülttésztához is tesznek és azt is imádom...

Mancsa! Jó, hogy újra itt vagy! A magvacskás sztorin elgondolkodtam. Nemsokára nekem is fel kell készülnöm arra, hogy életkorának megfelelően tájékoztassam a kisasszonyt a dolgokról. Természetesen csak ha kérdez. Inkább tőlünk, mint egy másik gyerektől, aztán valami butaságot elhiggyen.

Szösz! Mi is voltunk ma bent a városban 1/2 4-től 5-ig, de nem hallottam Rékát hisztizni. :) Még maradtunk volna, de férjem indult versenyre, így haza kellett érnünk.
Nálunk is volt egy ilyen korszak. Akkor Milu másfél éves volt. Volt, hogy visított és úgy toltam végig a városon. Most már annyira jó, mert meg lehet már beszélni vele dolgokat. És a hiszti elkerülésére nekem van egy tuti módszerem, ami nála működik.
Ha kérem, hogy menjünk és ő rögtön rávágja azt, hogy nem, akkor azt szoktam neki mondani, hogy jó, akkor még pl: tekersz rajta kettőt és megyünk. Megvárom még tekeri a kettőt és kiveszem vagy elindulunk, adott szituációtól függően. Vagy kétszer gurítod a labdát és indulunk. Nincs ilyen, hogy még picit vagy 1 perc, mert nem tudja a jelentését. Az, hogy kettő azzal tisztában van.

Kép
jaffa4

Akit esetleg érdekel:
A vulkáni hamu miatt lezárták a légteret már Magyarország felett is, ez az oldal mindig mutatja hol vannak gépek, regeteg szokott lenni, most meg üres minden.

http://www.flightradar24.com/

KépKép
winchi

Betti!

Milu a kezdetektől fogva hason aludt. Felhúzta a lábát békába és úgy. A gyerekorvos és a védőnő sem szólt miatta, sőt a koraszülöttön is aludt hason. Ha van légzésfigyelőtök, akkor nem lehet baj! Az esetleges bukás miatt se aggódj, mert simán kifolyik a száján, max belefekszik picit. A feje úgyis oldalt van. Arra pedig figyelni kell, hogy ne csak az egyik oldalra rakja a fejét, hanem mind a kettőre.

A sok sírásról eszembe jutott, hogy sok baba azért érzi magát kellemetlenül a kiságyában, mert zavarja a nagy tér. Ugye 9 hónapig egy szűk helyen laktak és most hirtelen minden olyan nagy, elveszik benne. Ilyenkor ki szokták próbálni, hogy a szopis párnát köré rakják patkó alakban. Sok baba megnyugszik ettől.

Tünci!
Milu irtó bukós volt. 11 hónapos korában szűnt meg.
Addig, míg egy baba szépen fejlődik és nem stagnál a súlya, addig a bukás nem tekinthető kórosnak.

Kép
jaffa4

Sziasztok!

Most azért nem is tudok írni ,emrt napok óta, csak sírás van egész nap.Már hiába van kézben napi 15 órát ,akkor is sír.Én már nem tudom mit lehetne csinálni, ami eszembe jutott kipróbáltam.De egyszerűen nem értem ,h elég neki olyan kevés alvás, ami nekem is kevés.Reggel hattól fennt volt 1-ig, aztán aludt kb két órát és azóta szinte megállás nélkül sír,v ha idő van eszik.
És már folyamatosan jön belőle vissza a kaja,büfizésnél bukik,ha alszik álmában bukik, és természetesen ,ha üvölt és kalimpál bukik.HÁrom napja ugyanaz a súlya, pedig most mérem minden evésnél és összesen evett 420 grammot és még egy etetés hátra van.Elégnek kellene lennie, de már aggaszt ,h nem hízik.

Vki nem tud gyermek gasztroenteorológust??MÁr úgy értem maszek.

KépKépKép
tünci28

HÁt én nem merném hasra tenni..múltkor megnéztem a rizikócsoportot.
-koraszülöttek
-fiúk
-tavasszal születettek
tünci28

Tünci sajnálom :( Kendőt kölcsön adjam???
Matyit én sem mertem sokáig hasra rakni, féltem, hogy túl pici hozzá.
Ha normál méretű lett volna mint Kisati biztos vagányabb lettem volna hasratételben.

Jaffa de édes Milu neki is hiányzott Matyi! :lol: Hiába a fiamra az idősebb nők buknak! :lol: :lol: :lol:

KépKép
winchi

Tünci!

Nem szabad mindennek utánanézni!!! Próbáld meg hasra rakni. Hátha akkor olyan pózt tud felvenni, amiben nem fáj annyira a pocakja. Jobban tudnak pukizni is! Ne rázd egész nap a fenekét! Sötétíts be és rakd le a kiságyába!!!!!! Döngesd a fenekét akár 3 órán keresztül is, majd a következő etetés utána fönt van fél órát max egyet és utána előröl!!!!! Taníts meg elaludni. Ne a fenekét rázd, mert most még ok, de lesz majd ő nagyobb is és akkor rákényszerülsz arra, hogy a kiságyba rakd és akkor meg ő nem fogja érteni az egészet.
Van légzésfigyelőtök? Ez a rizikócsoport meg a sötétben tapogatózás. A fősulin nagyon sokat foglalkoztunk a bölcsőhalállal. Több tanulmányt is részleteztünk és mindegyikből kiderült, hogy fogalma sincs az orvostudománynak arról miért történik. Feltevések vannak.Nagy esetszámú tanulmányokban is csak 2-3 eset fordult elő. Ebből nem lehet következtetéseket levonni, csak tapogatózni.

A bukás miatt lenne érdemes beszélni a gyerekorvossal. Lehet adni étkezés előtt valami port, ami a gyomorban kissé "besűríti" az anyatejet. A nevét nem tudom.

Kép
jaffa4

Mi kb 3 hete hason alszunk és én azt vettem észre, hogy jobban szereti, mint oldalt.
A fejét már ő forgatja, hol így, hol úgy van neki.
meg tényleg felhúzza a lábát és a puki is könnyebben jön.
Van légzésfigyelő, de eléggé morogva alszik, hallom, mit csinál.

Betti
Kép
betti0412

Betti!

Ne is mond ezt a morgást... Milu 2-3 percenként nyögött. Az első éjszaka majd frászt kaptunk az apjával, hogy mi van a gyerekkel, Úristen!!!! Hívjunk orvost!!!! Aztán valahogy eltelt az éjszaka és felhívtam egy kolléganőmet, aki megnyugtatott. Apja nem nagyon tudott tőle aludni, én pedig megszoktam 3-4 nap alatt.

Kép
jaffa4

Azt elfelejtettem, pedig fontos, hogy emeld meg a kiságyát az egyik oldalon!!! Tegyél alá egy könyvet.

Ancsi!

Jobbulást neked!!!!!!!!!

Kép
jaffa4

Van légzésfigyelőnk, de be se üzemeltük..már elnézést, de ugyan mit tehetnék ,ha egyszer valóban riasztana?Nem hiszem ,h újra tudnék éleszteni egy csecsemőt..ezzel kapcsolatban inkább a bedugom a fejem a homokba elvet követem.. :cry:

Jaffa, említette, de nem írta fel az orvos,de jövő héten mindenképp viszem a státuszvizsgálatra, vagy ha nem hízik hétfőig semmit ,akkor felhívom.BÁr elnitézi annyival majd, mint amit a múltkor mondott:Van olyan baba, aki egy hétig semmit se hízik.. :?

Enyém gyerek is morog, torokból..meg néha olya nhangot ad ki, mint a velociraptor.. :lol:

winchi, köszi, már rendeltem.nem kendőt, mert az uramnak az nem tetszett, hanem erszényt.remélem jó lesz.

KépKépKép
tünci28

Jaffa, megemeltük a matrac részt, semmit se használ,csak annyi, h lecsúszik, be a takaró alá, aztánmeg nem győzöm kimenteni a fejét.pedig nem is nagy dőlésszög, védőnő 45 fokot mondott :shock: ,én raktam kb 20-ra.
tünci28

Tünci!

Tessék bekapcsolni a légzésfigyelőt!!!!!!! A sípoló hangja nem csak a szülőt ijeszti meg, hanem a babát is, aki felébred!!!!!!!!!! Szerintem nagyon kevés szülő tud újszülöttet újraéleszteni. Én sem tudok, de soha nem gondoltam arra a "mi lesz ha"-ra.

Kép
jaffa4

Gyorsan visszaolvastam.

Boldog hófordulót az egy napon születetteknek!Azért ez milyen ritka, nem, h barátok babái ilyen szépen követték egymást.
Nekem is furcsa, h mennyire elment ez az idő, még emlékszem amikor magamat kínozva lestem, ki hogy áll és amikor születtek a babák..hm...hát igen, jó hülye voltam.Így nézve repül az idő.

Matyi milyen szép,olyan az alsó képen mintha rajzolták volna.

A fiókosak nagggyon durvák, basszus, még ,jó, h nekünk nincs ilyen. :)

A krémes kép se piskóta, hát ilyet sem szeretnék itthon látni. 8)

Ovis dolgok:el tudom képzelni ez milyen az anyukáknak, mikor én még a boltba is futva mentem, pedig a férjemmel maradt BÁtor, de akkor is, nem akarom magára hagyni...Kitartás csajszik!!

Jaj, köszönjük a képdícséreteket, és igen ,az ott már egy valódi mosoly, néha van ilyen is a síráson kívül!

Bende, szeretném kérdezni ,h az ambullancián ha vért vetetnénk,akkor kell kérni időpontot, v csak odaállítok a recepcióhoz, h jöttem????
tünci28

45 fok???? Az megfelel egy nehéz szintű sípályának... le se mernék rajta menni. Mi egy 5 cm-es könyvet raktunk anno a kiságy lába alá.

Kép
jaffa4

tünci!
tesómék két téglát csomagoltak be szép kék csomagolópapírba és átkötötték kék masnival. (szétröhögtem az agyam), azt tették a kiságy lába alá.

én könyvet szoktam. kb 10cm-t emelek a kiságyon, meg mivel most megint beteg a Zsófi párnát is kapott.
az apja fekete kispárnája a kedvence. amikor elalszik, visszalopjuk tőle, de most sztem marad éjszakára is.

betti!
mecsek tea. hát én adtam Zsófinak, azt kapta pici cukorral víz helyett. meg az infacolt.

(annak a múltkorinak utánanéztem, azt hiszem, itt vetődött fel: a sab simplexnek. ugyanaz, mint az espumisan meg az infacol, csak több benne a hatóanyag. )

hason alvás:
volt légzésfigyelőnk, de én nagyon béna voltam és mindig elfelejtettem kikapcsolni. napközben használtuk inkább.
szóval olyankor volt hogy mindketten bőgtünk.
1 hónapos kora óta hason alszik. jobban pihen, nem rángatta a kezét sem. na attól szintén megijedt mindig. karóloreflex álmában és fel is ébredt, és mindene remegett olyankor.
hason felnyomja a fenekét, rotyogott is mindig a pelus, aztán jobbat is aludt mindig.
van akinek ez jobban bejön. meg ha bukott,jobban kifolyt a száján.

ancsi!
mostanában Zsófi is ébred. és először mindig iszik pár korty vizet, 10perc múlva kéri a tejet. mézzel. ez a kedvence.
de volt hogy kétszer is kért.
Vendég

amúgy most a változatosság kedvéért torokgyulladása van Zsófinak.
és nagyon köhög is mellé.
mivel a mi dokink délelőtt volt, és a délutáni alvás helyett jött a fuldokló, ugatós köhögés, ezért gondoltam, majd a másik doki megnézi. hát persze nem volt. a berényire kellett volna vinnem ott volt most a helyettesítés. NA PERSZE... :(
úgyhogy kikértem bende tanácsát is, és ő is azt mondta, hogy nyugodtan vigyem egy másik rendelőbe.
a kelemenen találtam egy idősebb dokinőt, nem egy mosolygós fajta, de nem nézett hülyének. meg nem írt fel több ezer ftos gyógyszereket. kaptunk köptetőt, meg kálciumot. meg a nurofennel kapcsoltaban kiokított, hogy csak 2,5milit adjak, bőven elég az egy 11kilós gyerek májának. (az útmutatóban asszem 5mili van)
kaptunk antibiotikumra is receptet, de azt csak akkor kell kiváltani, ha 38fölé menne hétvégén a láza.
(lehet, hogy át is viszem oda a Zsófit)

este már orsszívás, és annyira nem akarta szegénykém, hogy megint erőszakkal kellett.
Vendég

nekem nem 45 fokot mondtak, 30at.
Vendég

Tünci nekem Zsófi is nagyon bukós volt és amíg szépen gyarapszik nekem is azt mondták nem gond. Ja és légzésfigyelőt tessék használni nem dugjuk homokba a fejünket :wink: én sem tudtam volna mint csináljak,de áll ugy el aludhatnak,hogy nem vesznek levegőt és tény,hogy arra felriad.
És nekem is hason jobban szeretett mert kb 3.5 hó koráig iszonyú hasfájós volt.
Kézben tényleg ne rázd magamon tapasztaltam a nagyobb nekem szinte soha nem sírt egyedül aludt el este igaz 5-6 hó kora körül volt,hogy üvöltve rácsuktam az ajtót és hamar rájött és aludt újra szépen ez az amit Zsófinál nem tudtam megtenni mert akkor Dorka is felébredt és sírt szoval ráztam hát nem volt egyszerű. Onnan,hogy elkezdett egyedül mozogni mászni onnan kezdett jobb lenni.
Kitartás és Bátor baba gyönyörűűűűűűű :lol: és az a mosoly :wink:

Kép
Kép
s. zsófia

anyany zsófinak jobbulást!

Kép
Kép
s. zsófia

A harmadik nap de behisztizett mesélte is,hogy mondta az ovonéni,hogy hagya abba,de én nem tudtam. Este is nyugtalanul aludt. Ma reggel üvöltve vették ki a kezemből még két házzal arrébb is hallottam,hogy üvölt anya ne hagy itt :cry:
De utána még de egyszer volt picit rosszabb kedve,de alvásnál már minden ok volt és szépen is evett,igaz voltak ma márt végre kint és az biztos sokat segített.

Kép
Kép
s. zsófia

De egyébként már második nap azzal jött haza,hogy megbeszélte egy kislánnyal neki is van olyan lepkés pólója mint Dorkának :shock:

Kép
Kép
s. zsófia

Zsófi, ez tök jó. mármint, hogy beszélget másokkal a Dorka.

én is piszokul félek a bölcsitől. de minden nap amikor elmegyünk a bölcsi előtt, akkor mondom neki, hogy megy majd játszani a gyerekekkel.
most hogy esett az eső, teljesen csalódott volt, hogy nem játszottak kint az udvaron a gyerekek a bölcsiben. :)
Vendég

Dulnak benne az érzések. Reggel kérdezte,hogy hívják az ovonéniket mire elsoroltam és ő elkezte mondani,hogy Móni nénit sze és itt megállt,hogy nem anyát szeretem. Megbeszéltük,hogy az jó nyugodtan szeretheti az ovonénit.

Kép
Kép
s. zsófia

[quote]S írta:ötétíts be és rakd le a kiságyába!!!!!! Döngesd a fenekét akár 3 órán keresztül is, majd a következő etetés utána fönt van fél órát max egyet és utána előröl!!!!! Taníts meg elaludni. Ne a fenekét rázd, mert most még ok, de lesz majd ő nagyobb is és akkor rákényszerülsz arra, hogy a kiságyba rakd és akkor meg ő nem fogja érteni az egészet.

Én ezzel értek maximálisan egyet....rohadt fárasztó...egy ideig...aztán meg jó...

Nálunk úgy volt, hogy Emma aludt, evett, aztán betettem egy angolgyerekCDt, amin 15 dalocska van...35 perc...ez ment, peluscsere, kicsi nézelődés, és kiságyba be-altatástehát 2 alvás között 45 percet volt ébren max...persze nem mindig volt így, és voltak rosszabb napjai...arra pl határozottan emlékszem, hogy mire eltelt kb 1 hét simán, és kimondtam, na megyezjejejeeee, addigra másnap richtig nem úgy csinálta....

mindenki másképp nyomja...úgy ahogy a legkönnyebb (és ez most csúnyán hangzik, de ez van) túlélni az elejét.

Összeszokni...megszokni...belejönni...felépülni...megtanulni lazulni...

Csak tippeket tudunk adni, és bíztatni titeket, hiszen biztos jól csináljátok :) Vártátok őket, szeretitek őket, nézitek az igényeiket :D ez a lényeg egyelőre :D

-kiságy: igen, túl nagy tér...emma körbe volt téve összetakart takarókkal
-hason alvás: nagyon bejön, nagyon jó :) ez volt nálunk a megoldás, amíg fel nem emelte a fejét :D mert akkor aztán csak nézett a nagy szemeivel :D aztán beteg lett, és azóta is oldalt fekve kezdi az alvást, de gyakran van hason, amikor bemegyek.
-bukás: hát xd...emmát annyira túlkajáltattam egészen konkrétan 28.napján életének, hogy az orrán is jött a tej...bukott rengeteget...naspiék padlójára is dobta a cuccot egyszer :D

-babazene, dúdolás-->ezek is maximálisan bejöttek :D

Tünci: és ne legyél ám izéééé....szólsz, átmegyek...rázom én a valagát szívesen :D te meg addig eszel...nekem volt, hogy naspi ebédeltett meg, mert emma konkrétan visított egyszer 3 napon át...front is van, meg minden...szóval csak nyugi....

én egyetértek jaffával, meg kell tanítani őket elaludni...eddig anya szíve dobogott nekik mindig...arra volt jó alukálni a pici helyen a vízben :)

remélem segítünk azért picit :D puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Zsófinak gyógypuszikat küldök!
A hófordulósoknak meg sok boldogságot! Kimaradtam egy csomó névnapból meg szülinapból is, úgyhogy utólag mindenkit isten éltessen!

Ancsi: csúcs ez a csajszi, hogy keni a pofiját!

Winchi: Dorka imádja a csemegeubit és a céklát. Az ubisalit próbáltam még ezen kívül, de azt nem szerette.

Jaffa: igen, én is elgondolkodtam a magocskás dolog után, hogy előbb is felkészülhettem volna rá, mit fogok mondani neki, ha szóba kerül a téma, de nem gondoltam rá. Nem neki mesélték az oviban, 2 nagycsoportos lány beszélgetett erről és ő is hallotta. Vegyes csoportban van.

Tünci: nyugodj meg, ha feszült vagy nem tudsz megnyugtatni egy gyereket, tudom nehéz, de tényleg így van. Érzi rajtad. Én Levit ringattam egész nap, volt, hogy nagyon sírt és én meg idegesen ringattam, aztán tudatosan nyugtattam magam, jó mély légvételekkel és utána tényleg könnyebb volt megnyugtatni. Dorkát már nem ringattam, mert nem volt annyi időm, mondjuk ő nem is volt sírós.
A légzésfigyelő meg tényleg jó, ha nem vesz levegőt sokáig, akkor riaszt, ha a sípolásra sem vesz elég, ha rázogatod vagy szólítgatod, reflexből rögtön venni fog. Legalábbis így kéne, újraéleszteni én sem tudnék, pedig én tanultam.

Zsófia: meglátod nemsokára te is ilyeneket írsz majd az oviról mint én, na nem azt, hogy felvilágosítják a többiek, hanem hogy örömmel megy. Nálunk még az is jó volt, hogy vihettünk be otthonról saját játékot. Minden reggel válogatta, hogy melyiket akarja megmutatni a gyerekeknek. Persze azt megbeszéltük előtte, hogy csak akkor viheti be, ha kölcsönadja másoknak is. Most is egy kismotorral mászkálunk az oviba, rárajzoltam a jelét, így nem veszíti el.

Gégéé: mi újság a cisztával?

Megyek bebújok a családom mellé, ha hagytak helyet nekem.
Vendég

Gégéé,Emma EGYSZer bukott az orrán???Bátor minden evés után.. :cry: majd megfullad szegény KIcsikém..aztán meg tüsszög persze, aztán meg attól bukik..

hát én nem tudom ezt az alvás dolgot..jó persze, nagyon kimerült vagyok..az előbb tettem le, de még most is remegek ,h fel ne ébredjen..délután mikor sétálni indultam ,azért kellett háromnegyed óra után visszajönni, mert úgy toltam a babakocsit, h néha elsötétedett előttem minden, meg szikrát szórt a szemem, meg szédültem..de akkor sem tudom sírni hagyni.Teljesen kétségbeejt, mert ne mhiszem ,h az a baja, h nem tud elaludni.Ha fáj vmiim,én is akarom ,h ölbe vegyenek, kényeztessenek.Tudom, h később még nehezebb lesz, de képtelen vagyok.

Egyébként már akkora a feszültség a férjem meg köztem ,h alig szólunk egymáshoz, ha meg mégis szinte rögtön összekapunk.

Próbáltam magyarázni neki, h Ő elmegy dolgozni, tehát min napi 9 órát nem hallja a sírást,aztán ő elköszön és megy alukálni két szobával odébb, alszik napi 7-8 órát és akkor sem hallja a sírást..és nem Ő fürdeti ,mikor üvölt, nem Ő pelenkázza,öltözteti 5*, amíg üvölt..Erre felkapta a vizet, h akkor ne menjen dolgozni?,De én nem ezt mnodtam ,hanem ,h én hallgatom sírva BÁtor sírását, nem Ő.
Hihetetlenül megvisel már az egyperces sírása is,nem gondoltam ezt magamról, de nagyon odavagyok tőle..
úgy bőgök,mint egy szopósmalac a zuhany alatt, v úgy sírom álomba magam, mikor KIsmucim végre elalszik..lehet totál idegbeteg lettem.

Nem is kell mondanotok semmit, tudom, h ezen is csak magam tudok segíteni, csak már "kimondani" is jó volt..
Nem tudom, nem voltam én ilyen, tönkrementem valamikor, valahol..

KépKépKép
tünci28

tünci!
nem mentél tönkre.
ez egy átmeneti állapot.
az eleje nem könnyű, pláne akkor, a mindent és mindig meg akarunk adni a gyerekünknek, és remegve lessük, mi baja lehet.

én egy köhintéstől is frászt kapok. mivel az én családomban is volt tragédia, több is, ezért minden idegszálam Zsófira figyel.

nálunk ez első 6 hónap volt nehéz. addig volt sok a gond, unatkozott, sokszor csak azért sírt. meg a hasfájás...
bukás is volt egyszer kétszer. persze rohantam a dokihoz, de ő megnyugtatott, hogy amikor a gyerek kb másfél méterre lövi ki a tejet és jól eltalálja az apját, az azért van, mert úgy teleette magát, hogy a büfivel a tejcsitől is megszabadul.

ennél viccesebb már csak az volt, hogy a férjem játszani akart vele, felemelte, nevettek is, aztán pont bukott. a tejcsi pedig a férjem szájában landolt. :D
neki persze nem volt vicces.

ahogy elkezdett 6hónaposan mocorogni, négykézlábra állva rugózni, aztán a következő hónapban kúszni is, onnantól kezdve minden könnyebb lett.
6 hónapig ringattam minden alváshoz, mert fájt a hasa. aztán meg azért ringattam még 6 hónapig, mert úgy hozzászokott, hogy igényelte. néha még most is kéri.
odabújik hozzám, nekem ringatni kell és bújik nagoyn. ha le akarom tenni, közli, hogy ő egy moncsicsi és még a lábával is kapaszkodik.

SZÓVAL KITARTÁS!!!!
Vendég

Egyszer úgy, hogy huzamosabb ideig jött neki az orrából, és sugárban.

tüsszögni ő is tüsszögött minden kajcsi után

Évi&Emma

KépKép
gégéé

apukatéma:
az én férjem egy....
szeret minket, de lusta nagyon. és egyszerűbb klimpírozni a gép előtt, mint építeni a lányával.
neki sem könnyű de azért jól háttérbe szorul.

nálunk is volt olyan, hogy a férjem elkészítette a szendvicseket, én leültem mellé, utána a gyerekkel a vállamon egyensúlyozva gyorsan megettem. jah és fejni is tudtam de csak az egyik mellem, a másik oldalon nem tudom Zsófit tartani.

mi is sokat veszekedtünk. most is. meg még nem is állt helyre minden. de azért rajta vagyok az ügyön.
Vendég

hmmm és min veszekedtek? Apukát is vond be...fürdessen ő...ha hazaér, szépen tedd a kezébe, ha a tiedben van, és húzz fürödni, vagy aludni 1 órát, de komolyan.

Amúgy...azért vagy idegbeteg, mert a hormonjaid össze-vissza ugrálnak, meg esnek :(((( de tényleg...

És hidd el, nem valószínű, hogy egész nap fáj a hasa, és azért sír...

nekem a kedvencem az volt, amikor azt írta a suttogó, hogy lehet dörzsöli a cimke a ruhán :D bakker én mikor már nem tudtam mi a baja, biztos voltam benne, h dörzsöli a cimke :D

Tünci, fel a fejjel :) Apukának is fura a szitu...Bátornak is....neked meg persze -szokás szerint- nemcsak fura...de baromi nehéz is...

kitartás

Évi&Emma

KépKép
gégéé

http://babanet.hu/hetrol-hetre.php?cont ... icles-2668

pont most kaptam mailben...

amúgy nekem az volt a legnehezebb, hogy fel kellett adnom magam...

hogy nem én mondtam meg magamnak, hogy mivan...hiába voltam éhes, vagy majd bebpisiltem stb...nekem ez ment nehezen...

Évi&Emma

KépKép
gégéé

ja igen...

nálunk a cumi nagyon-nagyon-nagyon jó volt...emma egy cumigép volt... sokszor megnyugtatta

Évi&Emma

KépKép
gégéé

jah, igaza van gégének, hagyd, hogyha kell, apuka is gyerekezzen.
kell neki is szokni még...
Vendég

elméletben úgy is volt,h sokimndent ő is csinál majd.nálunk a fürdetés kb 8 és 9 közé esik,így alakult ki.ha délelőttös a párm,akkor eddigre már beájul az ágyba,ha délutános akkor még nincs itthon,ha éjszakás,akkor már indul éppen.
a pelenkacsere meg szorosan összefügg az etetéssel,ezért azt is talán kétszer ha megcsinálta,korábban nem volt ellenvetése a téma iránt,most azt mondja,h csak ,ha nagyon muszáj.
felveszi ,ringatja,beszélgetnek,póbálja altatni ő is,dehát mondom vagy dolgozik,v alszik,v az udvaron van.ha meg nem,akkor tényleg fürdök,v vmi,de arra egyszerűen nem jut idő,h aludjak is.nem is tudom,hát tiszta ruha kell,kaja kell,stb.
de nem azon megy a vita,h segítsen,hanem vhogy mindenen.hát nyílván egymásra már se idő,se energia.nem is tudom elmondani.az egészet tetézi az,h ha beszélünk is,csak az aggodalmak:a lábremegés, a bukások,a sírás,a nemalvás,aztán most,h beteg v nem kakiügyben,most h jaj,mért nem hízik,stb.

most aludt majdnem teljes három órát,most keltünk,ez már nagyon jó.

KépKépKép
tünci28

Tünci!

A gyerekambulanciára csak be kell menni, hívnak egy hozzáértőt és leveszik a vért. Piciknél a fejükből veszik. Engem ki akartak küldeni, de nem hagytam magam. Nem akartam, hogy Nyanyónak az legyen az érzése, hogy az anyja magára hagyta és utána csináltak vele valami rosszat. Nem sokat sírt, nagyon ügyesen szúrták meg. Utána rábíztam Anyura és én átfutottam a kémcsővekkel a laborba. ( Gyerekeknek a laborba sem kell időpontot kérni)

A légzésfigyelőt tessék használni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oké beriaszt nem tudod mit tegyél, de az esetek 90%- ban az is elég, ha csipog a gép és a gyerek már arra felébred és újra elkezd levegőt venni. Ha netán nagyon becsúszna a manó a takaró alá, akkor is jó szolgálatot tesz. Micsoda dolog ez, hogy bedugod a fejed a homokba????!!!!!
Hasonalvás: Nyanyó így is aludt, meg úgy is. Ha picit fájt a pocakja, akkor hasra tettem. Olyan édesek a büdösbogár pozitúrában. :)))) Persze légzésfigyelő be volt kapcsolva.
Altatás: Nyanyó elalvásával nem volt gond. Kezdetektől külön szoba, külön ágy. Viszont néha annyira elfáradt, hogy nem aludt el magától. Ilyenkor szépen lefektettük a nagy ágyra, az apja melléfeküdt, megfogták egymás kezét és a párom úgy tett mintha aludna. Szépen ütemesen, jól hallhatóan mélyeket lélegzett. Pár perc múlva a gyerek átvette az Ő légzésének a ritmusát, megnyugodott és elaludt. persze néha több mint fél órát kellett így szuszognia, de akkor is megérte. Mikor már jó mélyen aludt, akkor ment a saját ágyába. Nekünk ez a módszer nagyon sokáig bevált.
Néha muszáj sírni hagyni, bármennyire is rossz hallgatni. Nyanyó is sírdogált időnként- most inkább kiabál, hogy anya, anya- bementem hozzá, simiztem, de nem vettem ki az ágyból. Nálunk a fejlődési ugrásoknál voltak nyűgősebb napok.
Cumi a mai napig használatban van, de egyre kevesebbet. Na meg 3-4 hónapos kora óta a Barika. Már csak azért is használtam a légzésfigyelőt, mert úgy aludt, hogy az arcára tette.

A párodat meg tessék belevonni a dolgokba. Fürdessen Ő ha délelőttös. Nem nagy tragédia, ha 20 perccel később megy aludni nem? Az udvar is megvárja. Hétvégén jó idő lesz, próbáljátok Bátort a babakocsiban altatni. Akkor a párod kint elvan vele, Te meg bent alhatsz. A másik dolog meg, hogy elviheti Ő is sétálni és amíg a babakocsi rázza a fenekét, biztos alszik, és Te is szunyálhatsz.
Hosszútávon ez a kialvatlanság nagyon nagyon megbosszúlja magát. Veszekedések és ráadásul a gyerek is megérzi, hogy feszült vagy és Ő is még jobban azzá válik.

Tünci: nincs ebben a dologban egy kicsit az is, hogy nem engeded ki a kezedből az irányítást???? Hogy azt érzed, Te vagy az anyja, meg tudsz oldani körülötte mindent egyedül és tökéletesen? Mert tökéletesen megértem azt is. Te Anya lettél, a párod pedig Apa. Segíts neki, hogy tényleg azzá lehessen. Bízd rá és menj aludni. Boldogulni fog a feladattal és mikor egy extra alvás után felébredsz Te is másképp fogod látni a világot. A séta belefér akkor is, ha délelőttös, akkor is ha délutános. :wink:

Nem mellesleg párod, hogy véelkedik arról, hogy pici fiatok állandóan kézben van? Ő ezt pártolja, vagy azt hogy kicsit hagyjátok sírni? Mert ha ebből is konfliktus van, akkor tényleg nagyon nehéz helyzetben vagytok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2010.04.17 06:01-kor.

KépKép
bende

Tünci még valami...
Senki nem mondta, hogy könnyű családdá válni. Mikor elmentetek egymás mellett, abban a mérhetetlen fájdalomban, azt mondtam Neked, hogyha nem így történt volna a dolog , akkor is nagyon sok konfliktus lenne, mert az új helyzet ezt hozza magával. Te erre ráztad a fejed....nem akkor minden boldogságos lenne....

Ez csak a filmekben van úgy. Össze kell szokni, figyelni egymásra miközben mi csak egy valakire szeretnénk figyelni...

Nekünk is nehéz időszak következik, ha visszamegyek dolgozni. Tudatosan készülünk rá. Párom tudja, hogy ezentól sokat kell segítenie, nem lesz csilli- villi lakás, bonyolullt kaják...egyebek. Neki majd vissza kell fognia magát, hogy ezeket ne hiányolja, nekem pedig magamat, hogy ne akarjak mindent úgy csinálni mikor még nem dolgoztam. A munka után első a Nyanyó lesz. Meg kell tanulnom elmenni a vasalnivaló mellett, nem szívbajt kapni, ha mosatlan marad a mosogatóban éjszakára.
Mindenkinek 24 órából áll egy nap...ebbe nem fér bele minden. Ezt neked is be kell látnod.

Zuhanyozz le, mosd meg a hajat, krémezd be magad, szánj magadra bűntudat nélkül fél órát, vagy aludj másfelet és hidd el másképp fogod látni a világot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2010.04.17 05:57-kor.
bende

Ancsi, Winchi Ti is visszamentek dolgozni. Hogy érzitek, nehéz időszak lesz?

Mert mint írtam készülünk rá, de szerintem nem lesz minden zökkenőmentes..... :roll: Nagyon sok új helyzet lesz ismét.
Megérkezett az új gyerekülésünk- mert ugye az én autómba is kell egy, hogyha reggel viszem és délután én érnék haza később, akkor ne kelljen rám várni, hogy a Nyanyó hazajöhessen. Ez már 9-36 kilóig jó, tehát kihúzzuk vele végig.

Zsófi, ne is írd ezt, hogy reggel sírt Dorka. A gyomrom is összeszorul, ha arra gondolok, hogy a Nyanyó is fog.
bende

Helló

Bende, hú, mentségemre legyen szólva, h én tényleg azt hittem..hogy mint a filmekben.De amúgy igazad van.Számítottam baba körüli nehzségekre ,a fáradtságra, de nem számítottam a párommal vlaó feszültségre, s az ebből eredő még rosszabb hangulatomra.
És igen, szerinte hagyjam sírni, nem lehet mindig kézben ,emrt be kell osztani az időmet, mert nem lehet, h a nap 24 órájában vele vagyok ,a háztartás meg sehol...nem vár el extra dolgokat, csak a minimum, amit mondjuk munka mellett is megcsinál az ember.Csak éppen nem sikerül.Mondom úgy tudom ezeket "teljesíteni", h még kevesebbet alszom.

akkor ha muszáj lesz,az ambullanciára viszem,a kórházban mindig ügyesen szúrták és mindig orvos jött, mert a nővérek nem is merték a buksit szúrni olyan picike volt.

KépKépKép
tünci28

Tünci
Én tegnap betettem a kiságyba kilenckor, 10 perc sírás után bementem hozzá és 50 perc sssss, fenékütögetés, hátsimi, hason.....azt hittem megbolondulok, de elaludt, igaz akkor már tudtam, nem sokáig tart, mert lassan idő van ennie, de visszaaludt. Gégéé te jutottál eszembe, hogy volt másfél óra is, mikor fel akartam adni rád gondoltam, komolyan.........
Én is sajnálom, ha sír, de nem minden esetben fáj neki valami szerintem, meg igazán nekem is van dolgom néha itthon, nem tudom mindig kézben fogni, olyankor, lerakom, beszélgetek neki, énekelek még akkor is, ha sír, hogy tudja, hogy itt vagyok. 4,6 kg, lassan 5, baromi nehéz.
Ha látom, hogy a poci fáj, akkor torna, szélcső, meggymagpárna, akkor anya ott van, segít.
De lehet rossz anya vagyok.....tegnap mikor vacsizni akartam is leraktam, mert fél kézzel nem tudok kenyeret megkenni, ezt a kevés tejcit meg fent kell tartani valahogy.

Betti
Kép
betti0412

Tünci!

Először is nyugi. Ha kell bőgd ki magad, akkor kevésbé leszel feszült. Most állítólag két napig gyönyörű idő lesz---utánaolvastam vulkáni hamu sem jut le a magasabb legkörből, szóval nyugodtan lehet sétálni. Vigye el a párod Bátort sétálni, te meg pihenj. Te ne érezz bűntudatot, Ő pedig hasznosnak fogja érezni magát. Most valószínűleg csak téblábol a baba körl és nem tudja, hogyna tegye hasznossá magát.
A fürdetést pedig, amikor nem délutános,igenis csinálja Ő. Persze, csak ha nem fél megfogni, mert ilyen is van. Bátor is megszokja, hogy egyszer Apa fürdeti, egyszer meg anya.
Persze a fürdés neked nem ad lehetőséget a pihenésre, arra viszont igen, hogy belevond a párod, a baba körüli teendőkbe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2010.04.17 06:47-kor.
bende

Csajok, holnap megyünk az Ikeába, ha valakinek kell valami, jelezze. Nagyon klassz homokozókészleteket kapni, meg tuti jó hosszú nyelű lapátot.
Az árakat nem tudom, de törhetetlen, nagyon masszív. Jaffáéknak van, tőlük lestem meg.
bende

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?