Új privát üzeneted érkezett!

Betti, anyatejes babát nem lehet túletetni, ezt a védőnődnek tudnia kellene...

Tünci, hallgass az ösztöneidre. A vizsgálatokat az orvosotok kötelezően előírta?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok, megint csak gyorsban vagyok, de éjjel tudtam olvasni kicsit vissza, bár sokmindent elfelejtettem már, pár dolog megmaradt azért.

Navared: üdv a csapatban, látom Nikuc mellé jött még kismama. :wink:
Gyorsan bemutatkozok: Anikó a böcsületes nevem, Levim 4 éves, oviba jár, Dorcsi 1,5 éves, kis dumagép, de még mindig sokszor japánul beszél.

Nikuc, Naspi: azt írtátok nem akar beszélni a gyerek, de megérteti magát.Próbáltátok már nem megérteni a jeleiket? Érdemes 1-1 alkalommal játszani a pockokkal, hogy nem érted a jelzéseit, hátha akkor megszólal. Én kipróbáltam Dorcsival, mutogatta a vécét és hümmögött, ez azt jelentette, hogy mondjam meg mi az. Én meg visszahümmögtem ugyanúgy, egyre pipább lett, hümmögött tovább mérgesen, aztán mutatta a vécét és kiabált béééce. Csak egy tipp hátha bejön nektek is.

Tünci: hát a szülésbeszámolódon bőgtem egy sort, aztán jól megettem egy nyuszicsokit.

Érdekes, ahogy Betti és Tünci aggodalmait olvasom eszembe jut, hogy pont ezt csináltam én is, de milyen messzinek tűnik már. Hányszor paráztam azon, hogy én ezt nem jól csinálom (na ezen még most is szoktam) meg hogy nem ismerem fel a jelzéseit, meg persze 10-en adtak 20 tanácsot és melyiket fogadjam meg, aztán én is rájöttem, hogy össze kell csiszolódnunk, és akkor már felismerem mikor mi a baja.
Ja és dehogy panaszkodás, amit írtok, hisz pont ez a lényeg, hogy el tudd mondani, ki tudd beszélni magadból, mi történik veled. Ez tök jó. Aztán mindenki leírja, neki mi volt a tapasztalata. Sokat segít.

No most ennyi időm volt, rohanok Leviért az oviba.
Vendég
 


Sziasztok!

Lara: én majd októbertől tervezem leghamarabb, h visszamegyek, szeptemberbe szoktatom be a Milót bölcsibe, az eleve két hét, ezért abban a hónapban már nem szeretnék elkezdeni melózni.

Mancsa: köszi a tippet, majd kipróbálom :wink: :wink:

most a legújabb, ha vmi tetszik neki, h "váááááá, váááááá" :lol:

Tünci: a Milán is "beremegett" többször, mikor pici volt, sőt az átkaroló reflexet is sokáig nyomta :lol: sztem még ne aggódj, nem hiszem h neurotikus, v oxigénhiányos állapot miatt lenne :shock: :shock:

anno az én védőnőm is azt mondta, h rossz tej nincs, és igazából sztem a babák pocakfájása nem elsősorban attól van, h te mit eszel meg, hanem a sok benyelt levegőtől, ami nem tud távozni.

kérj ki egy LL tanácsadót, hátha ő tud segíteni neked :wink:

anno ők nekem a hordozást-kendőzést javasolták pocakfájásra, akkor függőlegesben jobban távozik a puki-büfi, ülveszopi segyíthet.

próbáld ki :wink:

Kép
naspolyácska
 
 

 
 

Akartam ám írni, hogy jó volt a tegnapi játszóházazás- bár azt hiszem 5 mondatnál többet senkivel sem sikerült beszélnem. Ez van, Nyanyó állandóan elloholt valamerre és még csak el sem fáradt, mikor hazaértünk még 2 gyerekkel estig ugrált.

Szösz- köszönöm a bókot :oops: nagyon aranyos vagy, de az egy szóra sem érdemes póló, kb 100Ft- ért túrtam valahol.

Tünci- sajna sosem lehetsz biztos benne hogy a gyerkőc teljesen egészséges. Mindig lesni fogod, hogy most miért csak ennyit aludt, miért csak ennyit evett, most miért nem játszik, futkározik annyit...stb.

Mostanában nagyon sok orvos fél a felelősségtől és inkább beutal szakorvoshoz, így az onnan kapott lelettel, ő már védve érzi magát. Nyanyót is elvittem vérvételre, pedig látszólag semmi baja nem volt. Az ösztöneim is ezt súgták, de mégiscsak a dokinál lélegeztem fel, mikor azt mondta, hogy minden tökéletes.
Ha baj van, inkább vegyék észre minél hamarabb, amikor még fejleszthető, rendbehozható.
Egy csomó dolog később derül ki a babáknál. Olyanok, amire nem is gondol az ember.
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy valami baja lenne. De, pl látod, hogy Hannust is elvitte Lara egy- két fejlesztőtornára és azóta már szalad. Nem volt baja, nincs is baja , egészséges de azért mégis jó tett.
( Remélem Lara nem bánod, hogy ezzel példálóztam...)
Nálam nem ez verte ki a biztosítékot, hanem az, hogy megmondja, hogy hányszor etessétek és milyen gyakran. Na meg az átaludt éjszaka. Mintha ezt mi döntenénk el.
Egyébként ha nálatok 24- 25 fok van és Bátor még mindig nagyon be van ,,csomagolva,, akkor időnként szomjas is lehet....és akkor is a cicire fogja rávetni magát:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2010.04.14 12:25-kor.
bende
 
 


Múltkor rátévedtem egy olyan oldalra a neten- aztán 2 hétig szidtam magamat érte- ahol olyan szülők írtak, akiknek a gyerekük halálos beteg. Az esetek 90%- ban semmit nem vett észre sem a szülő, sem az első vizsgálatoknál az orvos...:(((

Szóval azóta jobb az óvatosság. Legalábbis nekem.

Bátor esetét viszont azért nem értem, mert kb 2 hete látták a kórházban, mikor vissza kellett vinnetek. Nem lehetne konzultálni telefonon azzal a dokival, aki akkor megnézte? Nekem még ez tűnik a legkivitelezhetőbbnek. Ha Ő úgy véli, hogy feleslegesen bumliznátok be egy ilyen pici babával, akkor talán érdemes még várni egy- két hetet, nem?
bende
 
 


Sziasztok!

Annyi mindent írtatok, hogy nem nagyon tudok mit írni, mert már minden gondolatomat leírtátok! :lol:

Beze: Feltűnt, hogy ez már az 5. laptetőd? Ennek már jelentenie kell valamit?

Mancsa: Hello! Örülök, hogy újra itt!

Lara: Merre vagy?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Még valami eszembe jutott...

Tünci lehet, hogy a dokitoknak volt valami hasonló eset a praxisa alatt, amikor kicsit lazábban kezelte, nem vagy nem vette észre a dolgot és később komolyabb probléma lett belőle.
Most ki akar zárni mindent. Persze normális doki ezt őszintén megmondja és levezeti, nem rögtön riogat. Talán megijesztette a tény, hogy Bátort korababaként kezekték és hogy vákuummal született.

Szia Szösz...
nem is írtam.... Réka annyira pehelykönnyűnek tűnik nekem...Nyanyó hozzá képest...nem írom, hogy kövér, mert tényleg nem az, inkább annyira masszív:))))
bende
 
 


Bende! Réka valóban pehelykönnyű! :lol: Én azt állapítottam meg, hogy Réka Nikihez képest egy kis törpi, vagy Niki Rékához képest egy óriás? Pedig csak 4 hónap különbség! :shock: Ugye, Niki július végi születésű? Nem raksz vonalzót?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


De ahogy mondtam, én is pehelykönnyű voltam-vagyok. De legalább valamiben rám is hasonlít, mert kinézetre tiszta apja! :lol: Kivéve a szeme, azt valahonnan máshonnan szereztük. :lol:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Nyanyó nem aprócska ezt tudom:))))

http://velvet.hu/poronty/2010/04/14/suk ... os_tibike/

Itt ezen a fórumon jelenleg pont az a téma, hogy igaza van- e az orvosnak, ha paráztat....
Ha Bátor együttmüködő és alszik egy kicsit, akkor érdemes olvasgatni a kommenteket.

KépKép
bende
 
 


Szösz kívánságára...vonalzó:))))
bende
 
 


Tünci, azért a táp nem olyan rossz ám, Atinak még nem volt nap, hogy nem adtam volna, egyszer, kétszer, néha többször az elején és minden nap volt kaki.

Beze, mi az a szer, nem ismerem, hol lehet kapni, az is hasfájásra van? Bővebben tudsz írni róla?

Géggé, jót vigyorogtam, ahogy olvastalak....a műsor dolgon, én is van, hogy elmegyek fürödni, addig nem hallom.....

Tünci, nálam már van az a pont, mikor nem csak elhatározás van, mert estére már olyan szinten bedarál egy ilyen ordítós nap, hogy szó szerint kikapcsolok és nem idegesít, ha sír. Tudom, most ez kegyetlen hangzik, de ha mindig kézben rázogatom, annak nem lesz jó vége.

Géggé, tetszik ez a megnyugtatós módszer én is be szoktam menni hozzá, ha már sokat parádézik, megsimizem, de akkor ezek szerint ez lehet egy óra is....na felturbózom magam, este kezdjük. :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


Beze, úgy lehet túletetni, hogy nem elég a mellemben lévő cucc, hanem éjjel kifejem és azt vissza kell adjam neki és mindig én döntöm el, hogy a szopihoz képest még vajon mennyit kellene és azt be is húzza általában.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Tünci, Attila tegnap 4,5 kg volt. Egy hónap alatt egy kilót hízott, úgy, hogy éjjel kétszer van tápi, de az is kevesebb hígításban, hogy ne nyomjam a plusz kalóriákat bele.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Van pár percem talán, míg nem visít egyik sem...

Zsófi: hogy megy az ovizás? Nem egyszerű az elválás igaz? Levi szeptemberben kezdte, 2 hétig tök izgi volt, aztán pityergett reggelente, iszonyú volt, de az oviban csak 1x bőgtem el magam. Hiszti csak egyszer volt nálunk, inkább ez a lelki gyötrés, hogy anyuciii, te is maradj itt velem.
Január óta lelkes ovis, de ő csak félnapos.

Szösz: úgy sajnálom az ismerősödet, szegény gyermek mennyit küzdhetett a betegség ellen...soha, soha ne kerüljön többet ilyen betegség a családom és az ismerőseim körébe.

Bende: jesszus, olvastam a játszóteres rémtörténetet is. Remélem megoldódott az ügy. Én sem hagynám annyiban a dolgot, szerintem elsőnek az önkormányzatot értesíteném, cselekedjenek, amíg nem késő. Belegondolni is rémisztő, hogy mekkora lelki törést okozhatnak a gyerekeknek a mutogatós bácsik, abba meg bele sem merek gondolni, hogy esetleg hozzányúl valakihez.

Kriszta: örülök, hogy túl vagytok a műtéten. Egyemmeg persze, hogy újra tanul járni, sok volt a kihagyás neki, meg hát másképp kell most tartani a lábát. Sok-sok gyógypuszit küldök.

Nekem Dorcsi még most sem alussza át az éjszakát. Sőt tejet kér. Vagyis nem kér, de ha vizet adok neki éjjel, akkor 5-kor kiabál, hogy hamiiiii, ha tejet kap, akkor alszik 6-ig néha 7-ig. Általában 2-3 körül ébred, de iszik tejet és már alszik is tovább.
12 foga van, azért nem rossz ahhoz képest, hogy a szülinapjára jött ki az első.
Sokmindent mond már, szinte mindent utánozni próbál, nem mindig sikerül, de azért érthető.
Ja és hisztigép. Ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné simán földhöz vágja a fenekét és visít, hatalmas könnyeket hullatva.
Levi lelkesen futóbringázik, sokat gondolkodtam, mit hozzon a nyuszi, azt hittem neki már nem jó a futóbringa, de szuper. A másikkal teker pótkerékkel, anélkül fél, ezzel viszont bárhová elmehetünk, könnyű tolni is. Ha kinövi, akkor meg Dorcsié lesz. Anyumék utcája sokkal magasabban van, mint a mienk, jól néztem ki a rampán a babakocsival, meg a pótkerekes bicóval, de most már megoldja egyedül Levi.
Igaz már Dorcsi is ritkán ül kocsiban, inkább sétál, meg a nyakamban ül.
Na elég volt belőlem, Dorcsi úgyis nyúzza Levit, kiviszem őket a levegőre.
Lányok kéne egy kis eső nem? Milyen régen esett!!!
Vendég
 


Szösz, nem tűnt fel, aranyos vagy, hogy neked igen. :wink: Ez a hónap tuti esélytelen, keddre várom, hogy megjöjjön, Zoli sokáig volt beteg, én meg pé környékén összeszedtem egy húgyúti fertőzést, amivel 4 napig szenvedtem, mire hajlandók voltak egy port adni rá. Ez van...

Betti, nekünk is volt, hogy 1 hónap alatt 1 kilót hízott Lexi, doki néni kicsit rosszallotta, de mégse szumóbirkózó! A sab simplex hasfájásra édes ízű csepp, kanálban be tudod adni, nekünk nagyon bevált. Gyógyszertárban lehet kapni. Az árára sajnos már nem emlékszem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Betti: na ez volt nekem is a parám, mikor Dorcsinál ment el a tejem, hogy szopi után mennyit adjak még neki, ez tök szar időszak volt, mert a mérleg kevesebbet mutatott szopi előtt, mint utána, míg tápot kevertem, addig meg bőgött, meg én is, hogy nincs elég tejem. Itt a lányok biztos emlékeznek még a szopis gondjaimra, pedig Levinél nem volt gondom, azt sem tudtam mi az a tápszer.
De! Én tök nehezen vettem észre, hogy nincs elég tejem, mert a lányom nem sírt, hogy éhes, tök jól elvolt, evett, aludt. Én meg azt hittem ha éhes akkor úgyis jelzi. Persze jelezte, mert szopi után büfiztetéskor folyton ette az arcomat, ahol ért, ott vákumot szívott rajtam, de 2 hét kellet, hogy kapcsoljak, hogy éhes basszus, csak nem sír érte.
Mire észrevettem és mértem az egész napos anyatejem 140 mili volt, pedig ezt kellett volna akkor szorozni nyolccal kb.
Na mindegy ebből azt akartam csak kihozni, hogy tudom milyen nehéz a szopizás után még utántölteni a gyereket. Állandó agonizálás, hogy mennyit, meg hogy most őt fogjam, hogy ne bőgjön, vagy csináljam gyorsan, hogy ne sokáig sírjon.
Na mostmár tényleg kimegyünk, süt a nap.
Vendég
 


Mancsa, ne is mondd...én napközben az éllel lefejt tejet adom vissza, de állandó gond, hogy mennyit is még.....egy etetésre 120-130g-ot is megeszik, ha nem adom neki, tömi az öklét, nyugtalan, nyújtogatja a nyelvét.
annyiszor eszembe jut a doki, mikor kijött 5 naposan és mondta, hogy 80-90-re már emeljem az adagját....
Látszik rajta, ha eleget eszik, tisztára megnyugszik....
ha túlsúlyos lesz, majd megy sportolni, úszni.....már tényleg nem tudom, mi a jó.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Betti, nem lesz túlsúlyos, nyugi, a baba tudja, mennyi az elég neki, ha jóllakott, úgyse kér többet. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Nektek is felrakom a legújabb hobbinkat, amitől persze a hajam égnek áll. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hát az ovi hétfőn volt családlátogatás hát a lányom nem akart velük egy szobában lenni sem megszólalni :shock: mire mentek már volt pici változás,de Dorkáról tudni kell ha valamit nagyon vár vagy tetszik neki így viselkedik nem igazán tudja szerintem még kezelni az érzéseit.
Megbeszéltük,hogy reggel 8-ig viszem és 3 körül megyek érte aminek örültem mert mindig úgy mondtuk neki,hogy az oviban van alvás is és sírt mikor azt mondtam lehet csak pár órát lesz ott először.
Az első nap mint a mesében semmi sírás hiszti szépen aludt is.
Ma lelkesen indultunk,de ott már bemenni nem nagyon akart, kézen fogták bement ablakból mosolygós integetés. Megyek érte ugrik nyakamba viszont ma ebédnél alvásnál sírdogált,hogy anya...,de leöntötte magát levessel le kellett cserélni a szoknyát nadrágra dada szerint ez miatt volt.de azért 1 órát sikerült aludni.
Délután semmi baj nem volt,de most este úgy sírt,hogy ő nem megy oviba, ne vigyem el, ne hagyjam ott, őt dobálják játékkal stb.

Kérdeztem és nem mondták volt e valakivel nagyobb konfliktusa,de holnap újra rákérdezek.
Most kezd megszakadni a szívem :cry:
Olyan naivnak látszik a többi gyerekhez képes olyan rózsaszín igaz van aki már szeptember óta jár. Mondtam is apának,de igaza van meg kell szokni,hogy nem mindig rá figyelnek az van ahohy ő akarja és van aki nem akar majd vele játszani stb.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Beze jó a kép :wink:

Betti Boldog Szülinapot
Túlsúlyos meg bizti nem lesz ilyenkor az első 2-3 hó sokat hiznak utána meg egyre kevesebbet végül meg már rá is mozognak. Mi is volt,hogy 1 kg híztunk 1 hó alatt.
Átaludt éjszakák hát nagy 3 hetes kora óta kicsi a mai napig nem. Nálunk a védőnő szerint van aki 3 éves kora körül kezd talán.
Én Zsófinál panaszkodtam úgy 10 hó kora körül,hogy már nem csak inni adok éjjel,de olyan nyugtalanul alszik mire megkaptam,hogy adjak neki tápit mert biztos éhes még pici nem lehet elvárni,hogy olyan sokat kibírjon.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Beze: hihi, ettől az én hajam is égnek állna. Mondjuk az én lányom se semmi, ő kihúzza a széket az asztaltól, felmászik rá, onnan az asztalra, ott meg beáll az ablakba és nézi a pipiket, meg a kutyákat.

Betti: Levi csak anyatejet kapott 6 hónapig, 1 kg 20 dkg-t hízott havonta, 1 évesen majdnem 12 kg volt de elnőtte. Addig sem volt kövér (szerintem) csak kis husis. Na jó ha pucéran ült 5 hurkából állt a hasa, nyaka nem volt, de aztán megnyúlt és most 19 kg.
Dorcsika meg az 1 éves státuszon volt 10,24 kg most meg 10,40 és mindent megeszik.

Tünci neked akartam még írni, hogy Levi nagyon de nagyon bukós volt, pár hónap alatt elmúlt, de akkor engem is nagyon aggasztott, folyton azt hittem nem is maradt benne semmi, olyan mennyiségeket kirakott, de látod írtam mennyit hízott havonta, nem volt gond belőle. Nekem akkor azt tanácsolta a védőnőm, hogy próbáljam ki, hogy egy textilpelusra kiöntök 10 ml vizet és nézzem meg mekkora foltot hagy.

Any: hát én annyiszor emlegettelek, képzeld Dorcsinak is levágtuk a haját, mert nagyon tépte. Nekünk is kopasz barackunk van. Na jó, csak 3 göndör tincs jött le hátulról, de anélkül olyan kis csuri.
Viszont tökre megerősödött a haja tőle. Már nem olyan selymes kis babahaja van.

Jaj lányok olyan jó, hogy megint van netem, mondtam az uramnak is, hogy képzeld emlegettek a lányok és olyan szívesen fogadtak vissza.
Vendég
 


Anyany Jaffa ügyesek vagytok örülök,hogy ilyen szépen haladnak a lányok bili téren.
Mi amilyen jók voltunk most egyáltalán nem vagyunk hajlandók ráülni,de számítottam rá most pihi van
:wink:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsófia: kitartás, csak azt tudom mondani. nehéz ez a gyereknek is, az anyának is. Meg kell vívnia a maga kis csatáit a többiekkel is.
Levi olyanokat tanul az oviban, hogy sokszor égnek áll a hajam tőle. Nekem mondták az anyukák, hogy készüljek fel, hogy először csak a hülyeség ragad rá és igazuk volt.

Ja és képzeljétek múltkor úgy jött haza, hogy az ő kukacában van magocska és abból ha 1-et tesz a lány pocijába, akkor 1 baba lesz, ha 2-t akkor 2 baba. Mondta ezt egy 6 éves kislány, akinek ikertesója van. Köpni nyelni nem tudtam, erre kérdezte, hogy hogy szedjük ki onnan a magocskát, az nagyon fáj? Mikor Dorcsit vártam eszébe sem jutott ilyesmi, most meg azt is megkérdezte, hogy ő a s@ggemen jött-e ki.
Hát, bevallom őszintén hazudtam a fiamnak, hirtelen jött a kérdés, azt sem tudtam mit mondjak és végül azt mondtam ha babát akarunk elmegyünk a doktorbácsihoz és ő segít belerakni a pocakba. Olyan ijedten nézett, hogy fájni fog a magocskája, hogy akkor épp ez jutott eszembe. Kicsinek tartom még a magocskához.
Poén az egészben, hogy pár nappal később nézte a Dennis a komiszt és abban is ugyanezt mondták, amit én.
Vendég
 


Tünci Bendének igaza van aggódás terén mindig fogsz. Én van,hogy néha mikor alszanak csak nézem őket és majd szétvet az aggódás nehogy valami komoly bajuk legyen. És most,hogy kezd kirepülni úgy érzem ez vagy 1000x-re nőt.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


sziasztok!

mancsa!
Zsófinak is gyönyörű a haja. tényleg, göndörödik mindenfelé, erős is. és imádom piszkálni. hátul kihúzom, leglalább 12cm, és visszaugranak a tincsek!
és amikor megint tépni akarta, jól meghúztam a haját. és az jobban fájt, mint amikor magának húzgálta. és a 3. alkalom után már megszeppent, bújt és azóta nem bántja.
és majd Dorcsinak is biztosan szép haja lesz.
tudsz feltenni róluk képet? biztosan sokat változtak már.

bende!
jó a vonalzód!

Zsófi!
hasonlóktól félek én is. Zsófi aranyos jó kislány. ha mondom, álljon sorba a csúszdánál, megteszi. de pont az ilyen szófogadókat lökik aztán félre akár 8an is. és ez nem biztos, hogy jó...
és a kicsit olyan nehezen mondják el, meg idézik fel újra a napközbeni rossz élményeket...

mostanában Zsófi is kéri a tejcsit éjszaka. arra gondolok, most lehet valami növekedési ugrás, mert megeszi a normál adagját, ami nála azért elég ritka normál esetben.

bilizés.
hát ücsörgünk, meg bugyit húzunk, de a bilibe még nem megy a pisi. pisiltetjük a babákat, a tabikat, sőt a tabira is kellett húzni egy bugyit. :D
ma délután alvás után levetkőzött a Zsófi és felvett egy bugyit. nem szabályosan, de felvette. aztán amikor már nagyon kellett neki pisilnie, ráadtam a pelust. megkönnyebbült és szedte volna le újra. nyárig majd bohóckodunk, utána már majd élesben is...
Vendég
 


Nagyon-nagyon félek a holnaptól :cry:
Nem fog megutálni???? Én most kezdek kiborulni :cry:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Mancsa megnevettettél :lol:

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Sziasztok Lányok!

Mancsa:De jó hogy itt vagy :D :D :D :D :D :D Már vártunk ám :wink: Hannus is az ablakba megy egyböl a szobájába és most pont túrják itt elöttünk az utat úgyhogy van látnivaló.Egyik nap kiabál hogy Anya mit csinál a markoló?Ha meg nincs ott akkor meg kérdezi hogy markoló hol vagy?

Szösz:Aranyos vagy hogy hiányoltál :D Fáradt vagyok most a suliba is mindig dolgozat van ma is 4-et irtunk és most már elfáradtam :cry:
Alig vártam ma is hogy hazaérjek ráadásul Hannus most olyan Anyás lett hogy tegnap éjfélig nem aludt semmit mert azt mondta hogy Anyával alszik aztán velem se aludt,meg amúgy sem akarom közénk szoktatni.Hazaértem suliból akkor meg folyamatosan rajtam lógott :)
Mikor meg elmentem nagyon sírt :cry: majdnem én is :oops:

Gégéé:Jaj de édes Emma,már mondja hogy szeret nagyon drága :D Nálatok mikor lesz kistesó?Te is visszamész dolgozni?

Beze:Édes Lexi a fiókba :D Hannus is egy időbe csak a fiókba tudott játszani :) de már nem mászik be.

Bende:Dehogy haragszok :) Nálunk amúgy azt mondta a dokink hogy biztos nincs baja de ha megnyugtat akkor ad beutalót én meg mondtam hogy inkább nézzük meg.
Nagyon aranyos Niki a vonalzón :D :D :D Kiváncsi lennék erre a képre nagyban is.

Tényleg jó drága a kengurus játszóház :( mi még ott nem voltunk.

Zsófia:Én nem is tudom mi lesz velünk ha Hannus oviba megy.

Ancsi?
Hogy vagytok?Apósod hogy van?

Tünci:Ne aggódj biztos minden rendbe van Bátorkával.A lányok meg már leírtak mindent.

Betti:Ne izgulj nem lesz túlsúlyos.Majd megy veled futni :lol: Tényleg van olyan hogy egy hónap alatt 1 kg-ot hiznak.

Naspi:Akkor lassan te is munkahely keresőbe leszel?
Képzeld letöltöttem a szellemekkel suttogót már pár részt megnéztem hétvégén,tök jó.

Úgy szeretem a szerdát mert holnap nincs suli és lesz a született feleségek :D :D :D :D
Vendég
 


Anyany igen kérdezgetem,de mindig azt mondja elfelejtettem meg csak foszlányokat mond Pl: sárga pólós kisfiút emleget aki elvett tőle valamit. Gyerekekről nem nagyon beszél csak a meseolvasásról gyertya mellett vagy,hogy megfésűlték a haját, pici wc stb

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Anyany:Milyen az a homeos bogyó amit szedsz?Tényleg nem vagy éhes tőle?
Tabikat biliztettek ez aranyos :lol: Nekünk a múltkor a thomas orrát is ki kellett szívni az orrszi porszival :lol:

Zsófia:Biztos hogy nem fog megutálni ilyenre ne is gondolj!
Majd meglátod ha beilleszkedik hogy fogja szeretni :wink: Csak kell egy kis idő!

Bende:Ne is olvass ilyeneket!Nem szabad feleslegesen ilyenekre gondolni.Én is szoktam sajnos aztán utánna meg halálra aggódom magam :oops:

Mancsa:Hát igen nem lehet tudni hogy ilyenkor mit mondjon az ember.Én is jót nevettem :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Gégéé: köszi, várom a hívásod :wink: hétvégén ménk szfárra, de sajna L-be most nem jutunk el, majd talán májusban, akkor megbeszélünk egy cafét, oks? :wink:

szoptatásról: vitatkoznék azzal, h egy szopis babát nem lehet túletetni. sajnos mi vagyunk az élő példa rá, h egy baba nem mindig csak annyit szopizik, mint amennyi neki elég..

Milán a kórházból hazajövet utáni 2 hét alatt hízott egy kilót!!!! 4 hetesen már másfél kilónál jártunk, de akkor már non-stop ordított, ekkor bementünk a kórházba, kólikával hazaengedtek minket, plusz annyi h mérlegelnem kellett. ki kellett számolni, h hányszor eszik per nap és a súlyához mérten mennyit szopizhat egy alkalommal.

ez volt akkor kb. 80-90 mili

no, hát a Milán mindig egy mellből szopizott és hát mi is meglepődtünk, de volt, h 150-et kicuppantott belőlem 5 perc alatt!!

és mikor abbahagytuk a szopit mérlegelés után, persze ordított.

naná, hisz előtte volt h 31 percig ott szuszókált rajtam, most meg 5 perc, és nincs cici, én is mérges lettem volna :lol:

de muszáj volt.

5 hetesen viszont minden ellenére bekerültünk a kórházba, mert az első 4 hét alatti túlzabálás komoly bélhurutot okozott neki, olyan szinte megterhelte a szervezetét, a szívét, máját, veséjét, beleit... a hirtelen hizás és a bele-gyomra tele volt megemésztetlen anyatejjel. 4 napot voltunk bent, végig bőgtem, vettek tőle vért vizeletet, hasi uh, de szeretncsére más baj nem volt.

szval én mindezek ellenére is azt mondom, h ha nem is minden etetéskor, de heti egyszer legalább legyen egy mérlegelés, h mennyit eszik.

mi nem mértük az első hetekben, a dokink és a védőnő is csak legyintett, h mohó, majd kinövi. ha min nem megyünk be 4 hetesen a kórházba, ki tudja mekkora kár érte volna a szervezetét

Kép
naspolyácska
 
 


Bende gondoltam ám rátok és így utólag is örülök,hogy minden rendben volt Nikivel és jó lett az eredmény.
Nekünk is nemsokára menni kell vérvételre,de remélem van még itt üvegcse az ujjbegyes vérvételhez és nem kell fehérvárrra menni.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Zsófia: ne félj, azt ő is megérzi, ha bizonytalan vagy. Jaj, most nem irigyellek, minden gyerek más, van akinél sokáig tart a beszokás. Levi is addig pityergett, míg nem látta rajtam, hogy határozottan mondom neki, hogy most itt maradsz, de délben jövök érted. Komoly, hetekig pityergett, ölelkeztünk, nem akart bemenni, csak ha én is ottmaradok, aztán egyszer átment ez a pityergés hisztibe, akkor mérgesen kijöttem az oviból és otthagytam sírva. Nehéz volt nem mondom, de ezekután nem volt gond és azóta szeret menni. Persze ez akkor volt, mikor már vagy 4-5 hónapja oda járt. És utána felhívtam az óvónőt. Levinél ez törte meg a jeget.
Nektek még nagyon új a dolog, az elején én is mindig lelkendeztem, hogy de jó az oviban, sok gyerekkel játszhatsz, rengeteg a játék, délután meg játék közben mesélgette hogy mi volt az oviban, most nem sokat mond, ha kérdezem, de esténként mielőtt elalszunk minden kijön belőle. Olyan jó hallani, hogy vidáman mesél.
Na jó magocskákról nem volt jó hallani.

Any: holnap próbálok képet tölteni.

Lara: a markoló tényleg izgi lehet. Neked mire mászik fel, hogy elérje az ablakot?

Mi ez az újdonság? Bree Susan volt férjével van? Múlt héten elaludtam, lemaradtam sokmindenről.
Vendég
 


Mancsa:Vettünk nekünk egy ágyat és most Hannushoz került be az ülőgarnitúra egy része és a karfára mászik fel aztán ott kommentálja a dolgokat :lol:
Ott szoktam állni mögötte nehogy leessen.

Bree megfogadta ügyvédnek Carlt,aztán szépen összejöttek most már pár hete igy kavarnak.
Vendég
 


Jó reggelt!

Tegnap délután felajánlották az állást az eredeti verzióban. :))) Azt mondták hosszasab tanakodtak, de tudták hogy a megváltozott körülményekkel nem vállalom.
Szóval mégiscsak lesz munkám.

Betti! nincs dagadt baba, ahogy elkezdenek járni lerohangálják magukról a babahájat. :)
Nyanyó hónapokon keresztül pontosan 750 grammokat hízott. Nem dagi, de a legtöbb kortársánál,nagyobb és nehezebb. Nem egy törékeny kiscsaj:)))

Ovikezdés: hát egy hónap múlva nekem is meg fog szakadni a szívem, pedig Anyukám fog vigyázni a Nyanyóra. Azt hiszem nincs megfelelő életkor arra, hogy mikor kezdjük el elengedni őket. Nekem egy év múlva ugyanilyen nehéz lenne, ha nem nehezebb. Már belegondolni is fáj, hogy mennyire fog hiányozni. Ha reggel sírni fog, biztosan én is nyelem majd a könnyeimet az autóban. Beszélgettem anyukákkal a játszótéren, a visszatérők nagyon nehéz helyzetben vannak. Kivétel nélkül mindenki. Inkább kifizetik a végkielégítést, minthogy visszaadják az eredeti poziciót.

Beze! nekünk is van ilyen fiókos képünk. :) Csak nálunk a zoknis fiók volt a menő.

Bilizés: mivel most elég nagy változás jön a Nyanyó életében én nem erőltetem. Azt tudja, hogy anya, meg apa a wc- be pisil..Szól ha kakil, sokszor már előtte.
Nekem most az a legfontosabb, hogy a következő időszakot minél zökkenőmentesebben élje meg. Aztán nyár vége felé meglátjuk mit szól a bilizéshez.

KépKép
bende
 
 


Valaki nemrég volt a Csnk- ban. Hogy mükődik most a dolog? Időpontom van, akkor hol, hogy és ki ad sorszámot?

Mennem kell, sok a dolog. Rengeteg mindent el akarok intézni a következő pár hétben, hogy utána minden nem munkával töltött percemben, csak a Nyanyóra tudjak koncentrálni.
bende
 
 


Naspi, pont ezért mérem én is, minden szopi előtt és után, hogy ne legyen túletetve.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Bende örülök,hogy összejött a munka. :wink:
Ma apa vitte üvöltött úgy kellett vinni anyit sírt könyörgött,hogy nem akar menni légyszi.... Nem vagyok vele határozatlan puszilgattam és nyugodtan közöltem vele,hogy pedig megy.
Apa most hívott belelkesedve mesélte neki,hogy hol játszodtak mutatta a tornatermet. Elkezdett beszélgetni az ovonénivel mire nagy hisztibe kezdett. Ovonéni erre elköszönt apától felvette bevitte és most üvöltve integetett

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Egy fióknyi gyerek :D Nagyon jó ez a kép!

Fúú én ettől az időszaktól féltem, mikor Lottit vártam. Milyen kérdéseket kell majd megválaszolnom. De érdekes Olit eddig nem érdekelte, hogy kerül be a baba a pociba, csak hogy jön ki.

Olivér még nem volt 2 mikor elkezdtem én is dolgozni heti 3 nap. Végig anyukámék vigyáztak rá. Aztám persze kezdte az ovit, de nem volt soha gond. Nem hatotta meg, hogy ott kell maradnia.
De, piszkosul hiányzott az az idő. Áprilistó dolgoztam decemberig.Szóval maradt még több mint fél év, hogy itthon lehetek vele. Nem győztem bepótolni. Olyan sokat játszottunk.

Kép
Kép
rhkrisztina
 
 


Kriszta!

Akárhányszor olvasom el, akkor sem értem. Visszamentél dolgozni, és decembertől megint otthon maradhattál vele?

Lottika lába hogy van? Használja már? A méretkülönbség mikor derül ki? Nagyon laikus vagyok, de nem értem, hogy a cipőméretet hogyan befolyásolja ez a dolog.

Szegény Dorka:(

Nem volt olyan hogy Te is bent lehetsz, az első napokban?

KépKép
bende
 
 


Kép

Kép
bende
 
 


Nem,de az nem is lett volna jó szerintem.
Dorka mindent egyből csinált pl cumisüveg elhagyás,pelenka,cumi is elég könnyen ment. Megbeszélem mi fog történi és oltásnál sem sír persze ha nem kell órákat várni a védőbe mert akkor azért tud hergelődni. Megbeszéltük,hogy zajlik az ovi játszik alszik és megyek ez szerintem ok is csak nagyon nehezen veszi a gyerekekkel való számára negatív dolgokat. pl nem adom oda nem játszom veled stb.
Apa mondta,hogy pont az a kislány mellett öltöztek aki mondta neki. Dorka megmutatta mit csinált két kézzel simogatta az arcát ami nem minden gyereknek tetszik. Az anyukája ott óvónő és apa szerint elkezdett beszélni Dorkának,hogy bizti jó itt miket fognak csinálni és lenyugodott a lányom ahogy beszélt neki.
Meg kell tanulni beilleszkedni, meg kell szokni a helyet,hogy mi hol van mik a szabályok,hogy othonosan érezze magát ami nem könnyű.
Nekem most nagyon rossz hát milyen lehet kicsi szívének.......
Délutánra kitalálok valami meglepit

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Bende nagyon szép Niki :lol: És ő is szereti a szekrényt.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Ja és most hirteln nem vagyok benne bizti mindjárt megnézem,de 27-böl olyan 9 a lány.

Kép
Kép
s. zsófia
 
 


Kép

KépKép
bende
 
 


Zsófia: szegénykém, most nagyon el lehetsz kenődve.
Ez nálunk is így volt, ha reggel 2 mondatnál többet beszéltem az óvónővel, akkor jött a sírás, de túl lesztek ezen is.
Nehéz nekik is, hisz eddig anyuci vígasztalta őket, ha bajuk volt, most meg ott egy idegen, aki próbálja vígasztalni, ettől az én fiam még jobban sírt, neki sok idő kell, hogy bízzon egy idegenben, nemhogy még ölelgesse meg felvegye. Meg meg kell szoknia az állandó hangzavart maga körül, az eddigi nyugi helyett, Levi a mai napig hazajön az oviból és kiabál, 28-an vannak a csoportban és csak így értik meg egymást. Aki nem kiabál, azt meg sem hallják.
Levi ovijában nem volt beszoktatás. Akkor írtam is nektek, hogy ez nem tetszik, de túléltük. Szeptemberben kb 15 új gyerekkel indítottak, és kérték, hogy ne maradjunk ott velük, mert tapasztalatuk szerint nem jó. Végül engem behívtak 1x, hogy maradjak ott egy kicsit, de nem lett jobb, csak nagyobb hiszti lett belőle, hogy nem jön velem haza.

Lara: kösz az infot a feleségekről

Na eddig evett Dorcsi, most már mennem kell.
Vendég
 


Minden gyerek más...Nyanyó fokozatosan szokott le a szopizásról is, de saját döntése alapján. Most már egyre kevesebbet kell a cumi is.
Kialakul. Rájöttem nem szabad semmit se siettetni. Pl. 16 hónaposan már egyedül evett, kanállal, villával. Aztán februárban nem volt hajlandó megfogni az evőeszközt a világért sem. Nem erőltettem, de most már újra egyedül eszik.
bende
 
 


Sziasztok!

Bende:De édes Niki a képeken :D :D :D :D Köszi hogy feltetted :D
Örülök hogy megkaptad a munkát :D Hol fogsz dolgozni?Írsz róla egy privit?Biztos hogy nehéz lesz,de tudod hogy jó helyen lesz Anyukádnál :wink: Hány órát fogsz dolgozni?

Mancsa:Szivesen :D Papád hogy van?

Kriszti:Hogy van Lotti?

Zsófia:De fura hogy nálatok nem engedik hogy az első napokba ti is ott legyetek vele.Remélem hamar beilleszkedik.
Egyik ismerősünk mosz szoktatja be a nagyobb kislányt az oviba a kicsit meg a bölcsibe.Gondolom náluk se egyszerü a helyzet.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?